|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY
Cześć Dziewczyny
![]() Jestem tutaj nowa, więc dopiero ogarniam tą stronę ![]() Moje pytanie brzmi na temat mieszanki ziół do walki z nadwagą bo kupiłam takie coś kilka dni temu, więc chcę to przetestować. Ciekawa jednak jestem jej efektów :P Może któraś to już stosowała? Tutaj jest link do tego cuda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
Przyczajenie
|
Najpierw rozgrzej mięśnie truchtem bo się kontuzji nabawisz
Edytowane przez Trupi2441 Czas edycji: 2017-05-15 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, proszę o pomoc.
Od jakiegoś, dłuższego czasu (ostatnio się to wzmogło) po zjedzeniu czegokolwiek, czuję się źle. Nie są to wzdęcia właśnie, tylko takie uczuzcie hmm jakby parcie, ale nie idę do toalety. Nie mam na nic ochoty, czuję to w dolnej części brzucha. Do tego dochodzą częste, niekontrolowane i bardzo nieprzyjemne gazy, co jest uciążliwe. Proszę o poradę, jak poprowadzić dietę, żeby sprawdzić czego to wina. Dodam, że słodycze, nie są winne, bo je odstawiłam. Dodatkowo proszę o radę, jak i w jakim stopniu stosować do tego aktywność fizyczną. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Dodam jeszcze, że w ostatnim czasie tj. jakieś 2-3 miesiące fundowałam organizmowi skoki kaloryczne od 1500 - 4000 dziennie. Ale te objawy mam także teraz, od parunastu dni trzymam dietę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 |
Konto usunięte
|
Ja mam pytanie takie: czasami jak zjem coś to się źle czuję ale nie jest to kwestia bólu brzucha, czy nudności, tylko zawrotów głowy i osłabienia! Rzadko mi się to zdarza ale ostatnio zauważyłam, że trzy raz po jednej potrawie tak mi się stało. Nie przejadłam się ani nic. Nie ma tam (chyba) żadnych obcych dla mnie składników? To taka sałatka makaronowa, robiona na miejscu, z brokułami, majonezem i czymś tam pewnie jeszcze (nie pamiętam). Po niej czułam się przeokropnie najczęściej i myślałam, że to może przypadek ale skoro 3razy tak było to chyba nie przypadek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
1. Czy można jeść skórę z makreli? Piekłam w folii w piekarniku i nie mogę jej odkleić od mięsa...
2. Jest jakiś sposób żeby następnym razem ta skóra łatwo odchodziła? 3. Ile można mniej więcej jeść tłuszczu na noc? Tak mi się porobiło, że rano jem głównie węglowodany, jakieś kasze z owocami itp, potem w ciągu dnia idzie bardziej mięso, trochę tłuszczu a na wieczór najbardziej lubię sałatki z olejem/oliwą, orzechy, tłuste ryby, jaja... no ale zawsze się mówi, żeby nie jeść przed spaniem tłuszczu, jest jakaś ilość której lepiej nie przekraczać? Dziś zaszalałam bo zjadłam pół makreli, jarmuż z niecałą łyżką oleju rzepakowego tłoczonego na zimno i zagryzłam kilkoma orzechami, jejku jak mnie mdli ![]() ![]()
![]() |
#3157 |
Przyczajenie
|
1. Można, można
![]() 2. Musisz użyć sporą ilość masła... 3. Wieczorem właśnie powinnaś unikać tłuszczu. Najlepiej po godzinie 18 już nie jeść nic tłustego, ale jeśli będzie taka konieczność to naprawdę w minimalnych ilościach bo przez noc ten tłuszcz będzie się rozkłądał w organiźmie ponieważ śpisz i nie spalasz kalorii, a jakbyś jadła coś tłustego na śniadanie to do wieczora spokojnie to spalisz choćby przy domowych obowiązkach lub też w pracy ![]()
![]() |
#3158 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Silownia a odzywianie???
Cytat:
Nie jedzmy tłuszczu, nie jedzmy węglowodanów do kolacji bo się odłożą, nie jedzmy białka bo obciąża nerki Nic nie jedzmy! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-05-12 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Dudi, nie wiem co Cię tak dziwi?
Przecież nie od dziś wiadomo, że po 18 nie wolno już nic jeść. A tak dla lepszego efektu to nawet po 17. Więc odpada nam problemów tłuszczów, węglowodanów, czy białka na kolację ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dudiboy you made my day! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem więcej, tłuszcz tylko rano bo się spali, owoce też tylko do 12, białko w zasadzie też najważniejsze rano żeby przerwać katabolizm nocny.... jedzmy tylko raz dziennie! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Nie, niejedzenie jest dobre tylko trzeba widzieć o jakich porach ![]() Cieszę się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3163 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
To głupota... Jesli ktoś idzie spać o północy to nie ma sensu by kolacje jadł o 17 czy 18 bo i tak zgłodnieje... Powinno się jesc 2-3 godziny przed snem
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście
![]() ![]()
![]() |
#3167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Ojj Ervisha
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
ok chce zrobic humus nie mam cieciorki z puszki tylko surowa groch ile ja gotowac ile moczyć itd?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Zadomowienie
|
merci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Proszę:
http://puszka.pl/txt/straczkowe.jsp Szukaj "groch włoski". Tam jest niby 90minut ale raz mi to wystarczyło, a innym razem 2 godziny gotowałem i jeszcze twardawa była ![]() Nie wiem od czego to zależy, zawsze moczyłem. Ale rekord osiągnąłem gotując soję 3,5 godzinny i też twarda. Od tamtej pory polubiłem puszki ^^ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
mam puszke i ziarna zrobie narazie z puszki bo chce miec na kanapki na jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak lubię sezam to hummus wolę w wersji z suszonymi pomidorami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
Nie no, tłuszcz to ja muszę jeść bo kiedyś z głupoty prawie całkiem go wyeliminowałam (wcześniej jadłam go jako słodycze, sery, smażone itp, zmieniłam nawyki na zdrowsze no i co, została czasem łyżka oliwy do sałatki , kilka orzeszków...czyli prawie nic, nie pomyślałam w ogóle o tym) i teraz mam niefajne konsekwencje
![]() ![]()
![]() |
#3177 |
Zadomowienie
|
Dobry skład, jak na 500g jogurtu porzeczkowego? Jogurt, cukier trzcinowy 5%, porzeczki 4%. Czy tego cukru nie za dużo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chce zrobic w tego przepisu: http://zdrowe-odzywianie-przepisy.bl...-puszysty.html a sezam jakis najzwyklejszy z Sante najgorsze, ze nie mam odpowiedniego (?) sprzetu. Taki zwykly blender "do reki" wystarczy? humus na kanapce stanowi odpowiednik -tluszczu/bialka? dodaje sie jeszcze na to ser/wedline?
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-05-12 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Konto usunięte
|
Ooooh, Ervisha modką, no to teraz daj wszystkim popalić za diety typu 1200 kcal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Macie jakiś fajny pomysł na kolację z zieloną fasolką szparagową?
Całość na 250kcal. czytałam o fasolce zapiekanej pod serkiem wiejskim, ponoć dobre, jadł ktoś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.