Co u nas, czyli ploty, ploteczki :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 20:11   #3151
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)

Mawis, dziękuję za listę.
A czy ten olej tamanu nie zapycha? tak czytalam na wizazu, ze bardzo mozliwe.
No mi sie ostatnio reka trzesie przy wielu rzeczach, zwlaszcza jak tankuje paliwo Nie mowiac juz o innych niezbednych wydatkach, bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee .
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 21:04   #3152
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Ja go stosowałam do masek, punktowo na syfki i mieszając z kremem albo z olejem arganowym i hydrolatem. Nie zapychał mnie, a mnie dużo rzeczy zapycha, zagwarantować nie mogę, bo to wiadomo kwestia indywidualna, ale rozcieńczony nie powinien a działa błyskawicznie. Nie tylko na syfki, ale i na opryszczkę. w ogóle wszystko co tam o nim piszą to święta prawda.
Zapach ma nieco irytujący, jak Ci się bardzo ręka trzęsie to weź może duży arganowy, a tamanu mały na próbę. tak, myślę, że taka opcja lepsza - tyle, że ja arganowy mieszam ze skwalanem i stosuję zamiast kremu na noc, na dzień mam serum z wit c. nie wiem co bierzesz innego, bo jak weźmiesz jakieś serum na noc to w sumie tego oleju tak dużo nie potrzebujesz jak ja, więc może oba małe? ogólnie warto je oba mieć, bo są bardzo wartościowe.

Ja kupowałam zawsze dużo rzeczy, żeby mieć wybór do mieszania i do masek. Jedyna rzecz, która nie całkiem mi podeszła to był żel hialuronowy. Działanie może ma, ale powodował też powiększanie się pieprzyków i bujny rozrost wąsika więc zużyłam na włosy
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 21:10   #3153
Kala_88
Rozeznanie

Nie kupiłam w końcu tego effaclar duo bo mam ten krem bandi z kwasem migdałowym, kupiłam jeszcze kilka rzeczy i ogólnie w tym miesiacu wydalam trochę na kosmetyki :/ postanowilam, że wykończę ten bandi i wtedy kupię effaclar duo albo triacneal avene. Btw ten krem na tylee parabenów... I ogolnie chyba nic nie złuszcza.
Ja też się świecę, choć kiedyś było gorzej niż teraz, nie wiem od czego jest lepiej. Co do podkładu takich z wyższej półki nie testowałam, bardzo lubię kosmetyki max factor, i uważam, że niektóre rzeczy są naprawdę niezłe. Ich podklad lasting performance jest spoko ale ja się po nim świeciłam, obecnie mam podkład matujący Kobo i w sumie może być. Sama nie wiem jaki byłby dobry, zawsze a to podklad schodzi szybko, a to wysusza, a to nie matuje i nie zakrywa...Ten kobo jest w porządku poprawiając pudrem, dlatego wlaśnie kupilam creme puff. Też kiedys przestalam go używac, bo lubię nowości ale wrócilam teraz do niego bo to jednak najlepszy puder jaki miałam. Aha, jeszcze niedanwo kupiłam dermacol, użyłam go dwa razy, rozmieszany z kremem, fajnie kryje ale szybko się świeciłam, koniecznie używać z pudrem. I być może to by było to, choc nie wiem jak z zapychaniem. Kiedyś jeszcze miałam jakiś kompakt isa dory i był niezły, może do cery tłustej kompakty są lepsze niż mazidła...
Kala_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 09:18   #3154
pumas
Zakorzenienie

Mawis, wiekszosc moich zakupow kosmetycznych musze chować i udawac ze "kochanie, przeciez to stare" Choc wdrazam projekt denko, zatem nic mi nie zalega, procz kolorówki... Musze poczytac porzadnie o tej BU, bo jak mowilam, zabieram sie do tego, cos kupie, potem nie kontynuuje i nie wiem, co na mnie spoko dzialalo, a co nie.

Kala, ja dermacolu nigdy nie uzywałam, bo slyszalam, ze mocno zapycha no i skora sie po nim bardzo swieci, a wiesz, ze tego mam dość. Slyszalam dobre opinie o tym Kobo, jestem otwarta na kazdy produkt, ale na razie mam podkladow pare, wiec musze je wykonczyc...Choc bedzie ciezko. Moze je na szafe wrzuce.
Mialam ten lasting performance, ale tez sie swiecilam, choc dobrze krył, jednak kolory mi nie bardzo odpowiadały, jakies takie ziemiste...
A ten krem bandi to nie jest ok dla Ciebie?
Ja mam triacneal i nie polecam (ale jestem dosc wybredna). Wg mnie ma straszny sklad i raczej slabo złuszcza. skonczyłam jedno opakowanie i raczej do niego nie wroce.
Stary 2011-02-16, 12:44   #3155
Ariena
Zakorzenienie

Muszę napisać wypracowanie z angielskiego na temat "nightmare journey". Sęk w tym że raczej nie miałam takiej koszmarnej podróży i muszę coś wymyśleć. A może podzielicie się swoimi doświadczeniami, jakieś pomysły?
Jedynie "niewygodne" podróże czy wycieczki to pamiętam podróż autokarem do Londynu-ale po prostu było niewygodnie i dłużyło się. W Egipcie 4 godzinna podróż do Abu-Simbel była dla mnie męczarnią bo chciało mi się sikać, a nie mogliśmy się zatrzymać, a w środku też nie było wc bo to był taki mini busik bez wc. Ale przecież nie będę pisać że chciało mi się sikać.
Stary 2011-02-16, 12:57   #3156
pumas
Zakorzenienie

Ariena, ode mnie mozesz napisać, że planowałaś odbyc podroz swojego zycia w nieznane, wsiadlas do autobusu w Polsce, w miescie x chcac dostac sie do bratyslawy. Niestety po drodze byl wypadek i nie dotarlas na czas, czyli spoznilas sie na autobus z bratyslawy do budapesztu. Wiec musialas zlapac stopa, zeby nie stracic kolejnego transportu, czyli pociagu z budapesztu do belgradu. Tak wiec pol godziny czekalas w upale, az ktos Cie zabierze, udalo sie, ale niestety w samochodzie nie bylo tylnych siedzień, wiec musialas 90 km do granicy kucać na jakims zelanstwie, podpierajac sie o wlasny plecak. Po trudach udalo Ci sie dotrzec do granicy, a tam zlapac kolejnego stopa, jednak facet z ktorym jechalas (Węgier) nie do konca zrozumial, gdzie chcialas dotrzec i wywiozl Cie za miasto, zamiast do centrum na dworzec. Po rozmowie na migi i zabawie w kalambury w celu dogadania sie, (czas mijał), zaproponował ci nocleg u swojej córki, która studiuje w Budapeszcie. Zgodziłaś się, a twoja podroz wydluzala sie z kazda kolejna propozycja Tam poznalas fantastycznych ludzi, ktorzy oprowadzili Cie po miescie, w ktorym niekoniecznie planowalas zostac na dluzej. Po tygodniu razem z kilkoma nowopoznanymi osobami wybralas sie w dalsza podroz, jednak jej kierunek sie zmienil i zamiast jechac na poludnie, uderzylas nad Morze Czarne, by rozpoczac prawdziwa przygode...
Stary 2011-02-16, 13:13   #3157
Ariena
Zakorzenienie

Pumas! Oparte na faktach??? Trochę zakręcone ale czy wiem czy koszmarne? Raczej ciekawe Dzięki za pomysł

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 13:15   #3158
Mania83
Przyczajenie

Hej kobitki
Troszkę mnie nie było na forum )
Choroba mnie zabrała. Zatoki to masakra jakaś.
Tak czytam i czytam sporo się tutaj działo.
A tak co do cery tłustej to próbowałyście może podkładu a ASTORA perfect stay 24 h
Moja koleżanka ma też tłustą cerę i ten dla niej jest świetny. Nie świeci się jak przy innych podkładach.
A co do pielęgnacji cery a mam mieszaną tłustą z normalną do demakijażu używam z clareny mleczko i tonik z kolagenem, do demakijażu oczu używam płyn do demakijażu z ziaji ten dwufazowy. Jestem mega zadowolona. Czasem raz na tydzień używam peelingu z bielendy z perełkami jojoba i następnie maskę z glinką zieloną antybakteryjną

U mnie dzisiaj leniwy dzień nic mi się nie chce. A muszę się pouczyć bo w piątek mam poprawkę z kosmetologii
Mania83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 13:36   #3159
pumas
Zakorzenienie

Czy oparte, tego nie mogę zdradzić
Możesz dodać jakieś wątki grozy, z napadem, spaniem na dworcu i powrotem do domu bez grosza
Stary 2011-02-16, 13:38   #3160
bossy
Zakorzenienie

Ariena nightmare w tym przypadku nie tłumaczysz dosłownie Tu chodzi własnie o taką podróż, gdzie wszystko już od samego początku było nie tak

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 13:40   #3161
pumas
Zakorzenienie

Mania, ja nie uzywam podkładów Astora i innych tego typu, bo wyprobowalam juz naprawde wielu i zaden sie nie sprawdzil. Ale dzięki za podpowiedz.

Juz jakis czas uzywam kosmetykow z Queen Helene i moge powiedziec, ze sa naprawde ok. Maseczka miętowa daje ogromna przyjemnosc stosowania i ukojenie jak i odswiezenie, a peeling mietowy swietnie złuszcza, a buzia jest wygladzona i miekka. Takze polecam.

Moje dzisiejsze lenistwo mnie dobiło, NIC nie zrobiłam pomimo, ze od 9 rano jestem ubrana, wymalowana i gotowa do pracy. Strasznie sie zezłościłam na siebie, a dawno nie było ze mną tak źle. Jak ja mam się zmotywowac, skoro nie mam nad sobą rozwscieczonego szefa ??????/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 16:56   #3162
Ariena
Zakorzenienie

Pumas

Bossy wiem wiem, ale na kursie mieliśmy właśnie takie historie faktycznie koszmarnych podróży, z takimi zdarzeniami "grozy".
Stary 2011-02-16, 17:00   #3163
bossy
Zakorzenienie

Ariena aha

Pumas ja używam podkładu maybelline affinitone i jestem zadowolona mam już któreś opakowanie z kolei. po kilku diorach, lancomach i estee lauderach stwierdziłam - nie są warte swojej ceny. choć może nie tak, ale są tańsze a dobre jakościowo też z kolei pudry brązujące wyłącznie "wysokiej półki".

Idę zaraz na zakupy. Potrzebuję koniecznie baleriny, bo zmieniam buty w pracy a nie zawsze chce mi się w szpilkach biegać, bo moje 2 pary umarły śmiercią ekhhe naturalną i walą niemiłosiernie Widziałam ładne balerinki w ryłko za 220zł, całe skórzane, wewnątrz też a takich właśnie szukam. Mają też b.ładne czółenka, może też je wezmę i widziałam świetną torbę, też w ryłko, skórzana, duża, szara. piękna. jak będzie do 500zł to też wezmę a jak powyżej to się zastanowię.

nadal mam wisielczy humor, jestem przemęczona, widać to nawet po mnie.
po zakupach od razu na siłownię poćwiczyć i pobiegać a potem wracam i nauka. bu

.supergirls just fly.
Stary 2011-02-16, 17:19   #3164
Jula
Zakorzenienie

Ja używam bardzo tanich kosmetyków i minimalnie inwestuję w maseczki etc. Moja cera nie jest najgorsza, chociaż odkąd nosze okulary to trochę się pogorszyła Chyba przydałyby się już jakieś przeciwzmarchy, ale nie mam siły kopać na KWC... Zawsze się zabieram do wątków o samodzielnym robieniu kosmetyków albo odpadam po 1/4 Nie wchodzi mi ta wiedza.

Co do pracy -bleeee!! Tyle powiem

Kurcze, zakupy to fajny pomysł Tylko kasy brak - a jeszcze długów nie spłaciłam, ech...

Zapisałam się na jutro po pracy na power strech, ciekawe, jaki będzie efekt

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Edytowane przez Jula
Czas edycji: 2011-02-16 o 17:28
Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 17:31   #3165
Mania83
Przyczajenie

Dziewczyny wiecie może jak wyczyścić buty zamszowe z soli??
myłam je wodą z ludwikiem i dalej są zacieki i nic nie schodzi.
Stary 2011-02-16, 17:33   #3166
Jula
Zakorzenienie

Może spróbuj preparat do czyszczenia plus gąbeczka do prania zamszu? W obuwniczych powinni mieć coś takiego.

Stary 2011-02-16, 19:21   #3167
pumas
Zakorzenienie

Bossy, dzięki za podpowiedzi. Ze mna jest tak, ze zwykle KWC u mnie jest do bani, nie wiem dlaczego. Sugeruje sie dobrymi opiniami tez na makeupalley i jesli sie potwierdza, to cos kupuje. Ale szczerze mowiac - nie chce mi sie tyle czytac i ciagle sprawdzac. Lubie spontaniczne zakupy, ale ostatnio mnie na nie nie stać.

W ogóle ostatnio strasznie załamują mnie wydatki. Właśnie zapłaciłam wszystkie rachunki, a te z 2-3 marca zostawiłam na marzec, bo nie ma mozliwosci zaplaty w tym miesiacu. Do tego pies mi się znowu pochorował, tym razem skręcił łapę, choć na rtg nic takiego nie wyszło... głupia wizyta prawie 200 zł. Eh Eh, a gdzie przyjemnosci ? :/
Upycham na szafie ile się da, ale nie odczuwam kompletnie tego, b 20 - 30 zł naprawde nie robia mi roznicy w egzystencji.

Bossy, jak masz kase, to kup, bo drugi raz Ci sie tak jakas rzecz nie spodoba

Jula, trzymaj się w pracy Znasz moje zdanie!

Tyje z dnia na dzień. Wiecie, co dzisiaj zjadłam, na raz ?? No więc tak:
gołąbki
śledzie
plastry sera żóltego prosto z lodówki
torcik smietankowo malinowy
krewetki z cukinia

normalnie świnia.
I jak ja mam byc szczupła.
Stary 2011-02-16, 21:25   #3168
Mania83
Przyczajenie

Jula chyba będę musiała tak zrobić, bo domowe sposoby nie pomagają.

Straszna zimnica u mnie. JA postanowiłam zrzucić troszeczkę kilogramów do wiosny może mi się jeszcze uda Także biorę się ostro za siebie
Co nie co zgubiłam, ale przez grypę nie ćwiczyłam nic. Jak miałam jakiś wysiłek od razu krew z nosa, co mi się naprawdę rzadko zdarza. No, ale powracam do łask i daję czadu. Nie dam się celullajtowi a co

A tak w ogóle z innej beczki. Mam przyjaciółkę i szlak mnie trafia co wyprawia jej facet. Są ze sobą już sporo czasu, mieszkają ze sobą także można powiedzieć, że są jak stare małżeństwo Na początku było fajnie i miło. No, ale jak to w życiu bywa wszystko się kończy. Ostatnio i to już nie pierwszy raz Ona poszedł sobie na spotkanie ze znajomymi i co zrobił nie zabrał Jej ze sobą. Ona mu awanturę zrobiła jak to i w ogóle, a On do niej powiedział "po co będziesz szła skoro nikogo nie znasz" No i co poszedł sam na to spotkanie a ona w domu siedziała. Sądzi, że On jej nie zabiera, bo przytyła i nie jest taka jak kiedyś. I się jej wstydzi skoro sam wychodzi bez niej. RAz kiedyś powiedział jej bo ciągle mają akcje o sex bo ona chce a On nie"że on sobie nie życzy mieć grubej baby w domu" bidula mi się rozpłakała dla mnie on jest płytki skoro takie coś powiedział do niej. Jak jest się z kimś to powinno się tolerować jeśli kogoś kochasz jak wygląda. No, ale każdy jest inny. Teraz schudła i fajnie wygląda, ale jemu chyba jeszcze to nie wystarcza skoro dalej sam prawie wszędzie chodzi.
Mówię jej, żeby zabiła go własną bronią
niech sobie wychodzi sama bez niego niech się też tak poczuje jak ona.
A jak to nie da to sajonara. Bo tego kwiatu to pół światu.
Mam rację??!!

Robię wszystko żeby się nie uczyć na tą poprawkę
Stary 2011-02-16, 21:40   #3169
bossy
Zakorzenienie

Pumas oba rodzaje butów okazały się mega niewygodne :/ twarde i w ogóle ble. a torba mniejsza niż mi się wydawało

kupiłam baleriny w venezii. i zakochałam się tam w torbie. może jutro po nią wrócę

.supergirls just fly.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 21:41   #3170
Jula
Zakorzenienie

Mania, twoja kumpela powinna puscić tego faceta w trąbę Po co ona z nim jest? Szkoda czasu

Stary 2011-02-17, 08:50   #3171
pumas
Zakorzenienie

Wiecie jak to jest, jak nasz partner sie zmienia na gorsze z biegiem czasu. Tesknimy za tą osobą, która poznalysmy, a nie za tym brzuchatym grubasem np Milosc wiele wybacza, ale nie mozna sie zapuscic, takze ja popieram motywowanie drugiej strony do powrotu do formy, ale nie cierpie, gdy ktos jest bezkrytyczny wobec siebie, a mocno chamski wobec drugiej osoby. Tak czy siak, facet Twojej przyjaciolki zachowal sie jak burak i juz dawno powinna przejrzec na oczy i go spuscic wraz z wodą w kiblu.

Bossy, widzisz jak to sie zycie ładnie poukladalo

Lece dzisiaj do roboty "od rana", calutki dzien... ehhhh....
Stary 2011-02-17, 13:11   #3172
pumas
Zakorzenienie

Ogladacie/ogladalyscie The Amazing Race? To jeden z moich ulubionych programów i powiem wam, że zawsze marzyło mi się wziąć w nim udział
Stary 2011-02-17, 13:40   #3173
DMkAnia
Strażnik Wizażu

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;25103881]mamy taki plan

olejek z Nivea jest na parafinie, może pięknie zapchać

cudo jest tu
http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-oilcleanser.html

mam wersję różaną, pomarańczowa jakoś mi nie podeszła[/QUOTE]

A jeszcze mi się przypomniało mówimy o tym samym OLEJKU?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 14:12   #3174
Ariena
Zakorzenienie

Ja dziś nie pojechałam na angielski tylko do ginekologa. Mój pojechał na urlop i musialam szukać kto przyjmuje od razu, bez kolejek. Gdzie nie dzwoniłam to:" wolny termin za miesiąc, dwa". W końcu poszłam do faceta jednego i na leki 50 zł poszło. W sumie nie lubię facetów ginekologów, wolę kobiety niż rozkraczać się przed facetem.
Następnym razem znów pójdę do kogoś innego, muszę wybadać kogoś dobrego żeby już wiedzieć kto mi będzie kiedyś ciążę prowadził.

Jutro znowu nie jadę na angielski tylko na rozmowę. Sęk w tym że w ogłoszeniu wymagali biegłego niemieckiego, ja mam tylko wpisany angielski w CV.... No ale wysłałam i zdziwiłam się gdy dziś zadzwonili, może ten niemiecki nie jest aż tak potrzebny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00459.jpg (57,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00461.jpg (40,6 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2011-02-17 o 14:21
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 16:58   #3175
Mania83
Przyczajenie

Ariena przepiękne kwiatki, aż mi się wiosna przypomniała. Po za tym uwielbiam tulipany. Biorą mnie jak nie wiem co

A co do ginekologa to ja wolę faceta. Jakoś wydaje mi się delikatniejszy. Znam takiego jednego co jest bardzo dobry, mogłabym powiedzieć, że najlepszy u mnie w mieście. Właśnie też muszę pójść żeby cytologię zrobić.

A co do mojej przyjaciółki to też jej mówiłam, żeby go puściła z wodą bieżącą. Ale decyzja należy do niej ostateczna.

U mnie dzisiaj jakiś nerwowy dzień. Na dzień dobry pies mi się zsikał bo już nie wytrzymała później miałam spięcie jak jechałam do pracy w pracy luz. pewnie ta znów coś knuje i znów dostane opierdziel od szefa. Niby udaje moją koleżankę a mnie podpierdziela.

Dla poprawienia humoru pomalowałam sobie pazurki i zrobiłam sobie hennę i troszkę lepiej.

Czytam te notatki i jakoś mi nic nie wchodzi do głowy
Stary 2011-02-17, 21:03   #3176
pumas
Zakorzenienie

Ariena, widze, ze mocno Cie przypiliło, że musiałaś szybko szukać lekarza.
Ja chodze do baby, nie planuje tego zmienic
Miałam dupny dzień. Jutro wielki dla mnie debiut. Przysnełam sobie dzisiaj po poludniu, obudziłam się przerazona (btw. spóźniona do pracy), że nie wydrukowałam testów dla dzieciaków i spóźniłam się na zajecia. Mam nadzieje, ze niczego nie zapomne
Stary 2011-02-18, 09:13   #3177
Mania83
Przyczajenie

Pumas trzymam kciuki będzie dobrze

Ja dzisiaj mam poprawkę mam nadzieję, że mnie przepuści bo strasznie się uwzięła na mnie. Zobaczymy

Marzą mi się różowe szpile

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-18, 10:09   #3178
pumas
Zakorzenienie

Dzięki Mania. Powodzenia na poprawce. Na pewno zdasz, w końcu każdy ostatecznie zdaje

Jestem w miarę przygotowana, nie powinnam się bać, w końcu to dzieciaki 11-13 lat
Stary 2011-02-18, 14:31   #3179
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ariena, widze, ze mocno Cie przypiliło, że musiałaś szybko szukać lekarza.
Noooo...dobrze że szybko zareagowałam bo by się rozwinęło.
Chyba mam alergię na żel Durexa!!!!
Stary 2011-02-18, 20:12   #3180
Mania83
Przyczajenie

I oblała mnie świnia:mur :
Gadałam i gadałam i nie oczywiście za mało
Ostatnią mam w piątek teraz to już będę śpiewająco jej mówiła.

Pewnie pumas, że dasz rade nie ma co się bać dzieci
Ariena pewnie jesteś uczulona na jeden składnik co jest zawarty w tym żelu.

Kobitki mam pytanie robiła sobie może któraś manicure soak off??
Bo jestem ciekawa ile się trzyma i czy jest fajny
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości