|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
kancia Tomcio wytrzymuje do 9rano bez jedzenia?Ada jak sie przebudza ok 6 to krzyczy za jedzeniem.
a najwiecej Ada wciąga 270ml,tzn zdarzyło sie....a teraz mniej jada przez katarek
|
#3152 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() zaraz napisze Cytat:
![]() Kubie też tak robiłam ![]() Cytat:
Pomaga mi też jak dużo piję... w tym ciepłą herbatę z miodem i cytryną Cytat:
![]() A i Julka uwielbia kaszkę Bobovity WANILIOWĄ http://m-18.m.staticedi.com/c/ee7/67...1ef10b7d32.jpg Cytat:
![]() Nasze przedszkole i tak jest jedno z tańszych ![]() KOlezanka placiła 1200zł z wyżywieniem i z podobnymi zajeciami jak u nas ...i niestety kasy za wyzywienie jak dziecko nie chodzi nie odliczali ![]() A druga płaci 1500zł ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() JA też sprzedam a All. naszego Maxi Cosi ![]() Za alergologa Cytat:
No i na wieczór... ________________ Poszłam po Kubusia ...wyglądał jak 7 nieszczęść pomijajac że ucieszył się na mój widok ![]() Nie spał cały dzień ...i wracając do domu włuczył nogami ...ledwo szedł... był padnięty Jak się okazało z dzieciaki dzieki temu ze była cudna pogoda były 100% na świezym poeietrzy nie liczac posiłków ![]() najbardziej mu się podobały Owieczki, kozy ...i KUKURYKU (w wolnym tłumaczeniu koguta) ![]() Była masa atrakcji ...mieli różne zajęcia ...opowieci o Warzywach i owocach etc Dostałam też ryzunek z pieczątek i pieczatkę Kubusia z ziemniaka Ogólnie był zachwycone ale i padnięty ...po kąpieli padł jak mucha
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Lila korzystaj póki możesz. a kto się Dzidzią zajmie?
|
|
|
|
#3154 | ||
|
Zakorzenienie
|
za ząbka 3 ![]() no właśnie nie wiem, chyba z komina :/ Cytat:
![]() no ja też mało piszę tutaj i jakoś nie mogę się już wbić Cytat:
Do tego ledwo co siedzi, przewraca się zaraz i nie raczkuje. Jedynie obraca się wokół własnej osi, przewrotki robi, do tego jak chce pełzać do przodu to pełza do tyłu hehe za to mówi baba, aga
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Pysia czyli Kubusiowi wycieczka się udała.
u nas bardzo ładna pogoda Dawid był ponad 4h na dworze.może dzięki temu prześpi dłużej.po 18kwiczal, a wręcz krzyczał na spanie, co mu się nie zdarza. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Pysia ceny za przedszkole kosmiczne!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wygląda to tak:
7 : cycuś; 10.30 - 11 : około 250 ml kaszki i soczek; 14.30 - 15.30 : mały słoiczek obiadku mojej produkcji i mały słoiczek owocków oraz soczek; 18 : cycuś, ale mało, bo ona ostatnio nie ma czasu jeść ;20.30 : około 250 ml kaszki i soczek. Jadła więcej obiadku, ale ostatnie nie chciała i jej zaczęłam robić mniejsze porcje zamiast wyrzucać... Jak będzie głodna, to pewnie da znać wrzaskami ![]() Poza tym Paulinka dzisiaj zasnęła całkiem fajnie, a co najważniejsze sama... Zobaczymy około 12 w nocy, bo właśnie wtedy zaczynała pobudki...
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
Sciagnelam w koncu zdjecia i posegregowalam, jutro wstawie zdjecka z wycieczki sobotniej i cos z Krakowa. Ale wstawie Wam mojego ryzykanta
![]() http://www.youtube.com/watch?v=3Cn3SdN6SHo Dobrej nocki
|
|
#3158 | |
|
Zadomowienie
|
tak juz na poczatku roku szkolnego mi wybrali. mam polonistke bo nie ma u nas anglistek mianowanych
Cytat:
![]() Hej dziewczynki ![]() widze ze temat jedzonek jest na tapecie u nas to wyglada tak:8 - sniadanko kaszka 120ml + 3 polamane biszkopty 12 - obiadek caly duzy sloiczek ok 15 je z nami troszke naszego obiadku ok 18 - kolacja kaszka 120 z biszkoptami ok 20 mleczko 210ml w nocy ok 4-5 mleczko 210ml no i Krzys w ciagu dnia calkiem zrezygnowal z buteli. nie dosc ze w dzien nie tknie mleka to nawet nei chce pic przez butelke. pije przez kubeczek z dziubkiem(zwykly, z niekapka nie chce) albo z lyzeczki. Przez te zeby mu sie odwidzialo. Wszystko je lyzeczka butelka jest ok tylko przed snem. No ale mi to pasuje bo przynajmniej pozniej nie bedzie problemu z odstawieniem butelki. A co do umiejetnosci - on ma 7,5m-ca -siedzi sam pieknie i sam siada tez -raczkuje juz ladnie -wstaje na czym popadnie - chodzi w kolo lozeczka i lawy i tez puszcza sie jedna reka a czasami obiema i wtedy jest bach ![]() -wlosow ma duzo -zeby 3 ale zeby nie bylo ze wszystko umie to nie sklada sylab. cos tam sobie gada do siebie, albo pluje i tak jakby sepleni z jezykiem na wierzchu ![]() - no i spi juz tylko 2 razy w ciagu dnia po ok 1,5-2h. wstaje ok 7 a zasypia ok 20-21 oki zmykam do wyrka buziaki i dobranoc
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
madziulkaRYZYKANT
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka filmik
![]() Weny brak... ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Sensuel kazala Was pozdrowić Nie ma czasu żeby ogarnąć wszystkie wizazowe wątki.
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIULKA super juz stoi Szymus
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
cześć kobietki
![]() widze,że robicie podsumowania umiejetności... Blanka b. ładnie i pewnie siedzi (ale sama nie usiadzie), można ją spokojnie posadzic na podłodze bez jakiś poduszek itp ostatnio uwielbia jezdzic na tyłku w pozycji siedzacej z jedna noga wyprostowana a druga podgietą ![]() przyjmuje pozycje do raczkowania ale raczej zrobi kroczek lub dwa i koniec z siedzenia potrafi przejść do pozycji do raczkowania - odwrotnie nieee staje sama przy jakiś przedmiotach ale niezbyt często i tez uwielbia podskoki ![]() włosków ma już coraz więcej - taki raczej popielaty blond jej rośnie hehe zeby są dwa dolne a do góry widać już jedynki pod dziąsełkami no i mówi: mama, tata, baba i bepa- bepa mówi na psa o imieniu borys niestety nocy nie przesypia...ku mojej rozpaczy a co jedzonka to u nas jest tak: ok. 8 - mleczko na 150ml wody + 3 miarki kaszki ok. 12 - obiadek cały duży słoik lub odpowiednia ilość robionego obiadku przez moją mamę czasem mały słoik a za 2 h deserek ok. 16:30 mleczko na 150ml wody + 3 miarki kaszki lub kleiku ok. 20:30 mleczko na noc też na 150ml wody + 3 miarki kaszki lub kleiku a w nocy to już cycus na życzenie 1 lub 2x no i uwielbia chrupki kukurydziane i skórki od chlebka w międzyczasie + soczki, czasem kompocik |
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka super.
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka super
ale równowage fajnie łapie
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem pod wrazeniem ... ____________________ U nas nocka koszmarna dzieciaki budziy sie na wzajem ...Kuba kasłał...wręcz dusił go kaszel...płakał w nocy... Julka wcale nie lepsza ...darla się jak chiałam jej zrobic toalete noska... przed 4 nad ranez stwierdziła że jest gotowa do zaabawy ![]() Płakała jak gasła lampka. ..oglądała rączki chwytała za co może nawet za guziczki od mamy pizamy byle nie spac ...myślałam że padnę ...cycuś nawet nie pomogł...ani ciepła herbatka NIC ![]() Jestem wypompowana ![]() W dodatku mam dziś 2 chorusy bo zdecydowaliśmy że Kuba zostaj by wydobrzeć ...jeszcze śpi...w przeciwieństwie do siostry
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i jaki odważny facet z niego będzie...prawdziwy mężczyzna ryzyka się nie boi
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ale Wasze dzieci ładnie jedzą (tfu, tfu - by nie zapeszyć)...
Nie wiem czemu ta moja jest taka tylko mlekowa... Na najbliższych zakupach kupię kaszki innej firmy - teraz mamy Bobovitę. Albo kupię waniliową to może będzie jadła, bo jak dam jej jourcik waniliowy to je.. A z osiągniec to: - wychodzi 7 ząbek (jak nie więcej ale nie chce pokazać paszczy) - sama siedzi ale sama nie usiądzie - trochę raczkuje ale w większości się podciąga jak żołnierz - wędruje po całej chałupie - na czym może to próbuje się podnosić, ale narazie tylko na kolanach - śpi w dzień różnie - czasami ma 2 drzemki a czasami 3 Pewnie jeszcze coś by się znalazło ale nie pamiętam w tej chwili
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
filka Tomek je roznie w nocy czasem juz o 24 a czesem np dziś jadł o 5
jak je o 24 to następny posiłęk ma koło 5 więc wtedy wychodzi więcej ![]() Pysia |
|
|
|
#3171 |
|
Rozeznanie
|
Madziulka83 filmik rewelacja
Pysia oj biedna jesteś ![]() U mnie Majcia do 3 spała u siebie, potem TZ mi ją przyniósł bo budziła się kilkakrotnie Czasami tak sobie myślę,że właśnie w takich sytuacjach dobrze karmić cycusiem ![]() Mnie gardło boli niemiłosiernie, rano gorąca herbatka była na wstępie, dopiero po niej mogłam pogaworzyć z Majosią TZeta też boli strasznie gardło i czuje, że zatoki i ma stan podgorączkowy. Idzie do lekarza bo może dostanie zwolnienie by się nie dorobić bardziej, bo w końcu malucha mamy w domu (Majcia twardziel jak na razie nic nie łapie, i oby tak było). Ale dziś i jutro i tak musi być w pracyMoja mama też przeziębiona, normalnie nie wiem co to się dzieje, wszędzie do okoła słyszę, że ktoś przeziębiony. przesyłam fluidy
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki...
U nas to chyba jednak było nocne budzenie przez kaszkę Hero... Co za syf... Pysiu trzymaj się... ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Ale mam ból w ramieniu... Normalnie tu nie wysiedzę... Nie wiecie czy Apap pomaga na bóle mięśniowe? Bo mam w pracy, ale bez opakowania... Chociaż w necie może coś znajdę...
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
witam z rana
ja już posprzątałam jak nigdy zwykle o tej godz to wstaję podłogi pomyte,kurze zrobione i pranko też.słoneczko świeci więc może wcześniej dziś wyjdziemy na spacerek.noc była ok,tylko 1pobudka ok 23 i zasneła szybko,spała do 6.30. u nas od wczoraj juz grzeja,ale wyłaczyłam bo ciepło i od samych ciepłych rur jest 24st. pysiam zdrówka dla dzieciaczków kaziorekzeta no u mnie tez cos tz-ta łapie. ![]() kancia aaa bo myślałam ze On nie je cała noc i do 9rano wytrzymuje. .Uważaj na anakondy ![]() celka jak tam nianie?a raczej kandydatki? Ada wczoraj powiedziała 2x NIE
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-09-21 o 10:00 |
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki.
U nas nie ciekawie Ja jestem w domu z Adasiem, bo jego przeziębienie nie chciało się wyleczyć. W międzyczasie jak go leczyliśmy, to musiał załapać kolejną infekcję i skończyło się na antybiotyku. Dzisiaj byliśmy u kontroli i jest dużo lepiej. Trochę jeszcze ma katar zalegający gdzieś głęboko i kaszel. Dostał kropelki wykrztuśne i do noska. W czwartek znowu idziemy aby lekarka oceniła czy może wrócić do żłobka. Jak nie,to będę musiała wziąć zwolnienie na Adasia. Na dodatek w pracy jakoś strasznie niechętnie są do mnie nastawieni po powrocie z macierzyńskiego i jak pójdę na zwolnienie to dopiero będzie No ale zdrowie dziecka jest najważniejsze, więc powiedziałam sobie, że mam to gdzieś!!! Niech się wali i pali. Na dodatek idą nam kolejne zęby (górne 1. i 2.) i jest strasznie marudny, ma podwyższoną temperaturę. Jakby tego było mało, to jeszcze mnie wzięło przeziębienie i obawiam się, że jak tylko Adaś troszkę się podleczy to znowu się ode mnie zarazi ![]() Z miłych rzeczy: Adaś od paru dni mówi MA-MA Wcześniej miał fazę na ta-ta, potem ba-ba, a teraz na okrągło ma-ma ma-ma ma-ma
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-09-21 o 10:09 |
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
filka no wiem
a ja w nocy chodze po ciemku sikac azzis bidulek ale tak to jest z instytucjami publicznymi ![]() wrzuce Wam Tomka z bananem i bujaka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=lUi_WnVDz7A http://www.youtube.com/watch?v=2vobMSS2xKY |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiorek i co robisz na to przeziębienie?bo ja też chora...
![]() Azzis nie przejmuj się współpracownikami. życzę zdrowia dla Synka. Dawidek też budził się w nocy kilka razy,jęczał i jak dostał cyca to pojadł i się uspokoił.wstał o 6. słuchajcie moja niania przychodzi cały czas pół h przed czasem,prosiliśmy aby przychodziła na czas, a ona,żebyśmy jej nie płacili za to pół h.no ale jak tak można nie płacić, ale z drugiej strony nie chce aby tak wcześnie przychodziła. wczoraj przyszła do nas mimo tego że nie musiała no bo mam wolne ale akurat nas w domu nie było... Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2010-09-21 o 10:45 |
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
Hej, wieki tu nie pisałam
Nie bić ![]() Amelka wczoraj skończyła 7 miesięcy Jak do tej pory zębów 0, włosów b. mało, ale rosną (są takie króciutkie blond), pięknie jemy z łyżeczki i wszystko, grudki nie grudki, siedzi już sama, od dwóch dni zaczyna dupkę podnosić i w ten sposób się przemieszcza, tylko jeszcze nie skumała, że rękami też można sobie pomagać , obraca się wokół własnej osi, gada jak najęta, pojedyncze sylaby, ale też czasami coś więcej powie, tylko że ja nie potrafię tego zrozumieć Co do jedzenia to w dzień cycek różnie, a tak to zupki, które sama jej gotuje z grudkami czy bez-i tak zje, kaszki, kleiki z owocami je, a w nocy cycek na żądanie i w dalszym ciągu u nas nocki masakryczne Już się przyzwyczaiłam do tego ciągłego wstawania, ale dzisiaj muszę przyznać, że było lepiej Wstawałam tylko dwa razy ![]() Dostałam pierwszy okres po porodzie Masakra Lało się ze mnie jakby mnie zażynali Zmniejszyłam ilość karmień w dzień to już była okazja do tego żeby moje jajniki ruszyły do roboty ![]() No, to tyle z nowości u Nas ![]() Kancia hehe na drugim filmiku Tomek przygotowuje się do startu ale tak jakby nie mógł Z tego co się orientuje to Tomek już od dawna tak dupkę podnosi, a między nim a Amelką tylko trzy dni różnicy i ona dopiero od dwóch dni tak zaczyna robić
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-09-21 o 11:13 |
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia
Zaslona heja ![]() Azzis zdrówka! Pola ustal granice- na czas to na czas a nie jak mi sie podoba...to tylko opiekunka a nie siostra, przyjaciółka itd. żeby wpadał bo jej się tak chce. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-09-21 o 11:17 |
|
|
|
#3179 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za tyle komplementów
Noo, te odgłosy to wersja lajtowa, jak zaczyna piszczeć, to uszy więdną. Coś mi się wydaje, że w niedługim czasie ogłuchnę ![]() A co do utrzymywania równowagi, to majda tak tymi łapkami, jakby chciał polecieć ![]() Cytat:
za umiejetnosciCytat:
i Natalka to chyba najbardziej uzebiona na watku ![]() Kancia filmiki Moj Szymek to by najchetniej od razu polowe odgryzl ![]() pysia o matko wspolczuje kochana ![]() kasiorekzeta duuzo zdrowia filka wow, o tej godzinie tyle porzadkow porobic ![]() azzis duuzo zdrowiaZaslona witaj za 7 miesiaczkow i osiagniecKurdze, okres chorobowy sie zaczal i tyle maluszkow chorych i mamus, nawet widze, ze Tztow dopada. Mojego tez cos gardziolo pobolewa, pewnie go zarazilam ![]() Bo mnie tez jeszcze dalej boli :/Wczoraj wieczorem bylam u lekarza, wkurzylam sie, bo jak sie dowiedzial, ze mam dziecko i ze on jeszcze je w nocy, to zaczal w kolko powtarzac, ze takie dziecko nie powinno juz jesc w nocy itd. No nie wiem, ale uwazam, ze on sam to sobie ureguluje. Z soboty na niedziele i dzisiejsza nocka byla caaaala przespana. Dzis nawet musielismy go obudzic, bo szlam na badania, a szybciej bylo samochodem, wiec trzeba bylo go wziasc. O 7 godzinie musielismy go obudzic, a to dla niego niebywale. Pewnie by pospal do 8...
|
|
#3180 |
|
Rozeznanie
|
Kancia super je banana (mojej nie dawałam jeszcze i chyba muszę spróbować
a nóż posmakuje)Moja od tygodnia w ten sam sposób się buja, ale nie załapała jeszcze poruszania się do przodu ![]() Pola ja biorę to co w ciąży na przeziębienie lekarka mi dała, bo wtedy powiedziała że to można brać na przeziębienie czy to w ciąży czy karmiąc piersią. A mianowicie jeżeli gardło boli to do płukania woda z solą, rutinoscorbin, do gardła do ssania Trachisept, jeżeli kaszel suchy i drażniący to syrop Drosetux, oczywiscie mozna też tantum verde. A jak gardło dalej boli niesamowicie to można antybiotyk miejscowy Bioparox (ale to już na recepte) w takich przypadkach lekarz dziadek TZ mi wypisuje i co najważniejsze pić pić i jeszcze raz pić ciepłe herbatki owocowe bo one nawilżają śluzówkę, a zwykła wysusza, bądź mleko z masłem ale takim prawdziwym masłem i miodem Przed pójściem spać pomoczyć nogi w ciepłej wodzie a wtedy być przykrytą kołderką by się wypocić i myk w ciepłej piżamie do łóżka i skarpetki na nóżkach ![]() Majcia spała teraz 2 godz. Aż Mamusia do niech na chwilkę poszła się połozyć, pewnie dlatego pospała z Mamą jeszcze troszeczkę dłużej, a teraz wygłupy na skoczku
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-09-21 o 11:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

jak je o 24 to następny posiłęk ma koło 5 więc wtedy wychodzi więcej 
Czasami tak sobie myślę,że właśnie w takich sytuacjach dobrze karmić cycusiem
a ja w nocy chodze po ciemku sikac
Jak do tej pory zębów 0, włosów b. mało, ale rosną (są takie króciutkie blond), pięknie jemy z łyżeczki i wszystko, grudki nie grudki, siedzi już sama, od dwóch dni zaczyna dupkę podnosić i w ten sposób się przemieszcza, tylko jeszcze nie skumała, że rękami też można sobie pomagać
duuzo zdrowia
No nie wiem, ale uwazam, ze on sam to sobie ureguluje. Z soboty na niedziele i dzisiejsza nocka byla caaaala przespana.