|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
No jestem przerażona... Bo Toś wymaga nieustannej uwagi, nie umie się zabawić i trzeba za nim cały dzień biegać, bo inaczej wchodzi na wszystkie meble itd.
Ale pociesza mnie to, że idzie od września do przedszkola, więc będę pół dnia tylko z maluchem. A dzidziuś wystarany i planowany ![]() Aleks ma super włosy i śliczne rzęsy. Wygląda jak aniołek ![]() Córeczka śliczna... Mam słabość do małych dziewczynek... ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas nic ciekawego, nadzwyczajnego. Czas leci jakoś a my sie kulamy z dnia na dzień. Igorek jest w 80% odpieluchowany bo jeszcze na noc mu zakładam żeby nie narobił powodzi ![]() ![]() ![]() Nr. 1 najwazniejszy to WITAJ NA ŚWIECIE MAYECZKO ![]() ![]() ![]() Seonka - widziałam ta kuchnie w biedronce, tez mi sie podobała, taka typowo dziewczęca i najważniejsze że po przyzwoitej cenie ![]() ![]() ![]() Cinka - Nina ma urodzinki w ten sam dzień co moja teściówka ![]() ![]() manolita - co to za ciężką rozmowę miałaś 6.06.2011? 63km to nie tak daleko. Nas z Agą dzieliło ponad 200km i się spotkałyśmy w połowie drogi ![]() ![]() ![]() Małgosia;-) - ale nam tu super wieści przynosisz, gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() maugoszatka - kurcze podziwniam Cię za te zdrowe odzywianie bo chyba troche roboty przy tym jest co? Tż tez lubi takie żarełko? A spacerówka rozkłada Ci się na płasko? jak tak to nie ma sensu kupowac gondoli ![]() ![]() Katrin - pisz nam tu zaraz gdzie się takie bajeczne wycieczki wygrywa i kiedy lecicie do tego raju? Gosia - no wreszcie powróciłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Małgosia, ![]() ![]() ![]() ![]() Marika, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Eve, wielkie gratulacje!!! Śliczna Maya
![]() Gossik, masz śliczne dzieciaczki ![]() Gdzie jest Katrin????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musze go odpieluchować do żłobka... Grauluję więc i zazdroszczę odpieluchowania. Ze sprzątaniem to jaja faktycznie.. ale się nie dam. Muszę się wziąć za to. Wczoraj wywaliłąm nie otwartą przyprawę z datą ważności do 2008 roku ![]() Co prawda nie zaczełam jeszcze, ale przcuję w tym tyg po 10 godzin, z dojazdami nie ma mnie 12 godzin dziennie w domu, a poza tym jestem w ciązy i mam średnio sił wieczorem po pracy... Gosik - mam nadzieję na córeczkę... wielką. Ale pewnie będzie drugi chłopak, coś tak myślę. Żadnych super przeczuć nie mam. Przy Antku byłąm pewna że będzie córa i trochę się czułąm zawiedziona potem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
EVE MOJE GRATULACJE
![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------- Witajcie! Jakiś czas nie pisałam bo się pochorowałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak Wy macie dobrze z tym odpieluchowaniem. Ja się za to biorę, biorę i zabrać nie mogę ![]() ![]() ![]() Co prawda wiadomość cytowana powyżej nie była kierowana do mnie ale nie mogłam się powstrzymać, aby nie napisać tu I KTO TO MÓWI, TA CO ZAWSZE TAKĄ PESYMISTKĄ BYŁA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Manolita jaki Tomcio "modniś" w dżinach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- A ona nie wybierała się na jakieś wolne? Zawsze z pracy pisała... |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Manolita ile Ty masz lat?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katrin tylko o Seszelach pisała, chyba nic o urlopie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Cześć, u nas dziś piękny dzień. Nie ma upału ale jest cieplutko
![]() Rano mieliśmy jechać do lasu na poziomki z babcią ale babcia zwiała nam na zakupy i przepadła. Dopiero wróciła, a teraz już za późno żeby jechać, bo Nina za godzinkę idzie spać ![]() Ja czuję się już dobrze, został mi tylko trochę kaszel i katar. Od wczoraj biorę jakiś antybiotyk na oskrzela - znalazłam coś w domowej apteczce, sprawdziłam działania i wskazania w necie i się sama leczę ![]() Po południu w planie mamy wypad do Fun Parku na kąpiel w kulkach, znaczy Ninka z ciocią, a my z Tż jedziemy zabrać trochę rzeczy z naszej chałupy na wsi, bo w końcu mamy ją sprzedać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Cinka - sprzedajesz dom na wsi ??? Moim marzeniem jest mieć dom na wsi w stylu dworskim , bo ja z natury jestem taka "panią na włościach" i kocham wieś
![]() ![]() Cinka, zdrowiej babo, bo jak jesteś chora to długo się nie odzywasz. W waszym rejonie nie jest głośno o sławnej ostatnio bakterii? Seona - na szczęście jestem już po trzydziestce i mam nadzieję, że czas będzie mi leciał tak szybko jak przez ostatnie lata, bo chciałabym już być po 60 ![]() na tamtym zdjęciu jestem bez make up-u, wyrwana ze snu , a mężowi jeszcze zachciało się sesji zdjęciowej ![]() ![]() Ewelina - znalazłaś jakąś ciekawą lekturę? bo pamietam , ze kiedyś byłaś na etapie poszukiwania ciekawych książek. Mnie się wydaje , ze Katrin wyjechała na Seszele ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Seona, ![]() Małgosia, ja byłam pewna na 120% że będzie drugi syn a jednak się udało ![]() ![]() Cinka, zdrowiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Nie wiem od ktorych gratulacji zaczac.... tyle okazji sie nagle posypalo ![]() ![]() Ewus ogromne gratulacje i usciski. Mayeczka jest cudna. Ciezko cos wiecej napisac - Ty wiesz ![]() Malgosiu - kupe lat ![]() ![]() ![]() Seonie (chyba?) gratulowalam, ale nie zaszkodzi pogratulowac jeszcze raz ![]() Gosik - no wreszcie sie odezwalas. Wszystkie bylysmy ciekawe co u Was slychac. Aleks uderzajaco podobny do mamy ![]() Cinka - duzo zdrowka dla Ciebie, nie daj sie chorosku. To teraz sporo roboty Was czeka ze sprzataniem tego domu-rupieciarni ![]() ![]() Katrin - super, ze udalo sie ustrzelic te Seszele. Pewnie teraz tam leniuchujecie i stad Twoje milczenie ![]() Marika - brawa za sukcesy w odpieluchowywaniu. Ja tez powinnam sie konkretniej za to zabrac. Tzn w mieszkaniu wszystkie potrzeby sa juz zalatwiane do nocnika, pielucha zakladana jedynie na spacer, drzemke no i na noc... czekam na cieplejsze dni to moze odwaze sie zabrac Ignasia na spacer bez pieluchy... ostatnio u Nas po 13 stopni wiec nie chcialabym zeby zesikal spodnie i zmarzl (a moze tylko szukam wymowek :P) Manolita - oby przeprowadzka i wszystkie sprawy z nia zwiazane przebiegly gladko, bez dalszych problemow. Ewelina jesli chodzi o ksiazki to polecam sage Millenium (a w grudniu wchodzi do kin jej akranizacja z moim ukochanym Danielem Craigiem <3). Nic ambitnego, ale niesamowicie wciaga i fajnie sie czyta. |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
Manolita tak szukalam i chodze do mojej biblioteki i biore to co wpadnie mi w reke ostatnio czytalam ksiazke taka dla mam "nianiek" nie pamietam autora ale jest swietna..
Heksa dzia za tytul ale pewnie jej w mojej bibliotece nie dostane.. Eve gratuluje pieknej coreczki!!
#3164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Czołem
![]() My dzisiaj leniuchowaliśmy w domu, a wieczorkiem pojechaliśmy do naszej chałupki zabrać większość rzeczy. Wiecie, że ja przez te dwa lata uzbierałam tyle ubrać Niny, że bagażnika w aucie zabrakło. Cały był zapakowany plus całe tylne siedzenie w aucie ![]() ![]() ![]() Teraz sobie siedzę przy Mirindzie ![]() ![]() ![]() Jutro o 18:00 Ninulka robi przyjęcie urodzinowe ![]() ![]() ![]() Cytat:
U nas o bakterii nic się nie mówi. Największą panikę robią dziennikarze i ludzie których to nie dotyczy, a wierzą we wszytko co się w mediach mówi. Chociaż pani w warzywniaku mojej mamie mówiła, że zagraniczne ogórki wcale się jej nie sprzedają ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2011-06-11 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
hehe... masz rację Cinka,w mediach bębnią i straszą dookoła, a tak naprawdę nie wiadomo skąd to się wzięło.
w moim warzywniaku słyszałam ostatnio jak straszą kobitka pytała czy mają te hiszpańskie ogórki, bo by chciała sałatkę staremu zrobić ![]() ![]() a ja głupia baba po 19 wypiłam kawę i teraz zasnąć nie umiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() szkoda, że nie wiedziałam, że nie śpisz, bo ja do 3 w nocy kulałam się z boku na bok ![]() ![]() Przeżyłam dzisiaj chwilę grozy... dziś dowiedziałam się, że jest święto i sklepy są zamknięte, a ja bez torta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam po córcię, bo jej pora snu się zbliża, a jeszcze musi coś przekąsić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
heh, no właśnie dzisiaj wszystko / prawie wszystko/ pozamykane.
poszłam spać ok. 4 nad ranem a wstałam ok 9 i jak narazie czuję się ok. obiad się gotuje, a po obiedzie obiecałam mężowi , ze zabiorę dzieci, żeby mógł się wyspać , bo dzisiaj ma nocny dyżur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Rozeznanie
|
Cześć wam
![]() ![]() ![]()
#3170 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Zaraz zabieram sie za czytanie co uwas. My bylismy w piatek u ordynatora chirurgii dzieciecej i zbadał raz jeszcze Igora i nie musimy się wstawiac w poniedziałek na oddział, będziemy jeszcze małego obserwowac co kilka miesięcy ![]() ![]() ![]() Gosia - ![]() ![]() Seona - w lipcu chyba jadę w Twoje i Katrin tereny - wakacje u teściów lub u kuzynki lecz w tej samem miejscowości (taka niepewnośc bo nie gadam z teściową, śmiertelnie się na mnie obraziła ![]() Małgosia;-) - takie sa wymogi w żłobku że musi byc maluch odpieluchowany? bo np. u Anulki zakladają małym pieluszki dla świętego spokoju i mniejszych strat w razie gdyby sie dziecko posiurało. To ja u moich rodziców robie takie generalne porządki w kuchni bo mój tata jakoś nie kiwa palcem na takie rzeczy i tez znajduję takie perełki w postaci syropu lub tabletek do 2007 czy nawet do 2004 - chociaz nie wiem gdzie to trzymali jak ja robie im takie porządki 2 razy w roku ![]() ![]() Cinka - no co wy tak chorujecie jak za oknem tak pięknie? Na każdego pora przyjdzie aby odpieluchowac, nas jeszcze czeka kiedyś bój z nocnym sikaniem ale to jeszcze jest nierealne do czasu aż maly będzie pił tyle mleka ile pije. Ja za to czekam na to aby mi sie krasnal rozgadał. Aaa to zaś u was porody się szykuja i wysyp dzieci ![]() ![]() Heksa - no wróciłas pieronku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cinka, a jakie święto dziś, bo ja zupełnie nie w temacie ![]() ![]() Marika, super że zabieg niepotrzebny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marika po sprzedaży domu będziemy coś szukać dla siebie. Najpierw coś wynajmiemy do czasu aż z finansami wyjdziemy na prostą, bo mamy jeden mały kredyt gotówkowy, który braliśmy przed Ninki narodzinami. W ciągu roku wyjdziemy na prostą. Wtedy unormuje się nasza zdolność kredytowa i będziemy mogli szukać czegoś konkretnego na stałe. Super, że u Igorka zabieg na razie jest zbędny. Oby tak dalej i tylko lepiej. Trzymamy za Was kciuki z Ninką ![]() ![]() ![]() ![]() gosikk w sumie to już sama nie wiem jakie to dokładnie święto. Bo najpierw słyszałam, że zielone świątki (dlatego też i PSL ma w tym czasie swoje święto ![]() ![]() -------------------------------------------- My już po urodzinkach ![]() ![]() Ale było fajnie i miło. Pierwszy raz Ninka była taka zawstydzona. Jeszcze nigdy jej takiej zawstydzonej nie widziałam. Wstydziła się i chowała nawet wtedy, gdy ciocia robiła zdjęcie, dlatego jest tylko kilka fotek. Niestety nie mam ich jeszcze, dopiero mi wyśle. Dostała bardzo fajne prezenty. Prawie same drewniane zabawki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2011-06-12 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Chcę coś napisać...
Smutno mi... Dzisiaj dowiedziałam się, że zmarła moja koleżanka. Koleżanka, to może nawet za duże słowo. Znałyśmy się od dawna ale tak tylko na "cześć". Kiedy urodziłam Ninkę, to zaczęłyśmy często spotykać się na placu zabaw, bo miała córeczkę obecnie 6-letnią. Często wtedy rozmawiałyśmy, opowiadałyśmy sobie... Obecnie była w ciąży, miała termin na czerwiec. Dwa dni temu pogotowie ją zabrało do szpitala, bo słabła i wymiotowała. Szybko zrobili jej cesarkę, urodziła drugą córeczkę. Córcię zawieźli do innego szpitala do specjalistów (prawdopodobnie wszystko z nią dobrze), a jej mamę do innego wojewódzkiego ratować jej życie. Lekarze podejrzewali, że to wylew... Nie dotrwała do trzeciej doby... Zostawiła dwie córeczki i męża, sama miała 32 lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Cinka - bardzo, bardzo smutno mi po tym co przeczytałam
![]() Ona była w moim wieku !!!! nie, nie wyobrażam sobie teraz odejść i zostawić moich chłopaków, nie wiem jak oni dali by sobie radę, aczkolwiek musielibyśmy się pogodzić ze zmianą. Każdy ma w swoje życie wpisany początek i koniec na tym świecie. to bardzo smutne i przerażające. Mówisz ,że miała wylew? To lekarze w trakcie badań kontrolnych nie mierzyli ciśnienia? Cinka, Bóg jest miłosierny w to nie wątpię i wierzę, ze On nie działa przeciw ludziom. Popatrz na to z drugiej strony - dała nowe życie. Dzieci mają ojca, który kocha ich tak samo mocno jak matka. Ja też zawsze jestem w szoku, gdy dowiem się o śmierci kogoś z mojego otoczenia. jednego dnia rozmawiasz z człowiekiem a drugiego dowiadujesz się o jego śmierci i uświadamiasz sobie fakt, iż już nigdy do ponownego spotkania i okazji do rozmowy nie będzie. Smutne... |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Cinka, tak mi przykro...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Wtajemniczenie
|
Cinusiowa - straszne to co napisałaś...
![]() Dziękuję za wszystkie gratulacje.... ![]() Cały czas jest mi niedobrze, nawet po herbacie.... ![]() Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza, jakoś mam złe przeczucia, martwię się że będzie nie ok, że poronię, albo będzie pozamaciczna.... Z Antosiem tak nie miałam. ![]() Byłam dziś podpisać umowę w żłobku i mi smutno, bo mój mały synek będzie chodził do żłobka... Płakać mi się chce na samą myśl... ![]() A wyprawka żłobkowa jest taka długa że szkoda gadać.... ![]() W którym tyg. przechodzą mdłości??? Cinusiowa - powiedz mi, bo Twoja Nina chodzi do żłobka... Jak długo się przyzwyczajała i po ilu przestała rano płakać? Nie wiem na co się nastawiać... |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Małgosia - każde dziecko to indywidualny przypadek i to że Nina od Cinki nie płakała długo lub przeciwnie, wcale nie oznacza, że Antoś będzie reagował tak samo, ale na pewno będzie to dla niego tak samo stresująca sytuacja.
Tylko nie becz przy małym i nie denerwuj się przy nim, bo wyczai , ze coś jest nie tak. Głowa do góry. Ja w nowym miejscu zamieszkania muszę się zainteresować przedszkolem i od przyszłego roku Tomek pójdzie do przedszkola. .... a ta wyprawka to na cały rok ? Maugoszatka - widzę Cię. Myślałam dzisiaj o Tobie babo, bo nic się nie odzywasz! |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiście przy nim to będę super dzielna.... Żłobek to super sprawa przecież. Ja od przyszłego roku to Antosia do przedszkola, a maluch albo ze mną (jak finanse pozwolą) albo do żłobka od malutkiego... ![]() Wyprawka na cały rok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Wtajemniczenie
|
Na wstępie serdeczne gratulacje dla naszej EVE!!! śliczna córeczka, zazdroszczę,że już jesteś po wszystkim
![]() Dopadł mnie dół, chcę już rodzić, jeszcze mnie Cinka pocieszyłaś. marika-mi się wydaje, że mniej czasu poświęcam na robienie dań wegetariańskich, wczoraj robiłam gulasz z mięsem (dostałam mięso a jak dostaję to i zrobię ![]() póki co nie piszę więcej, bo zaprawde powiadam wam dół mam okropny |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Wtajemniczenie
|
maugoszatka - chyba taki dzień, bo ja dzisiaj też zmartwiona i zdołowana bardzo jestem.....
Ty masz mieć chłopca czy dziewczynkę, bo już nie wiem..... Mam pytanie - mój od ponad tygodnia nic zupełnie nie chce jeść.... Nic a nic. Tylko pije. co można mu dać na apetyt? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.