|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne-pielęgnacja, cześć IV.
Bardzo fajny zestaw
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
I ja się na niego czaję ![]()
![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie bardzo fajnie pachną ![]() tak, w sobotę nałożyłam na wysuszone włosy, potem je zakręciłam, delikatnie psiknęłam lakierem i przez całą noc włosy nie oklapnęły ![]() nie ma konsystencji takiej typowej pianki, jest znacznie delikatniejsza, mniej zbita - przyjemnie się jej używa ![]()
![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
Kilka ostatnich drobiazgów. Dosłownie kilka bo jestem na odwyku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
jak na odwyk, to całkiem sporo
![]()
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Ale same podstawowe rzeczy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3158 |
Zadomowienie
|
Mój minimalizm minimalizmów - zestaw wakacyjno-domowy. Przerażające
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Co to za kosmetyki Orientany bo nie widać? Jesteś zadowolona?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Zadomowienie
|
No tak, to wszystko to, co mam tutaj, w domu. W mieszkaniu, ktore wynajmuje, mam tego o wiele wiecej :P...
Z Orientany jestem zadowolona. Swoje odczucia opisalam na blogu. To takie wielkie galaretki (maski-kremy) pod oczy i na twarz, nie moge ich wykonczyc od miesiecy, hehe. Fajnie nawilzaja i dzialaja na cere. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Wklejam mój zbiór
![]() Na zdjęciach są kosmetyki, których aktualnie używam oraz część moich zapasów - takich, których już kiedyś używałam, więc mogę się wypowiedzieć na ich temat i kilka takich, których stosowanie rozpocznę lada dzień. Pozostałych nie fotografowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3164 |
Zadomowienie
|
Snowqueen, widzę, że pielęgnację twarzy masz wysokopółkową. Jak sprawują się produkty Estee Lauder, Clinique i Clarins? Z którego produktu jesteś najbardziej zadowolona?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak oceniasz 3 kroki? Jaką masz cerę poza tym? Lubisz ten balsam do ust Clarinsa? Dla mnie ten klejuch niewarty tych pieniędzy, oceny na KWC ma dobre, a ja usta niewymagające. Myślałam, że odkryję jakieś cudo, a tu klejąca klapa ![]() Co możesz więcej powiedzieć o dwóch maseczkach 3-minutówkach z YR? ![]()
![]() |
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
Super zbiór, ależ jestem ciekawa Twoich zapasów
![]() Czy polecasz tonik z Kolastyny? Co możesz powiedzieć o Advanced Night Repair pod oczy? Miałaś też ich serum do twarzy? Widzę Root Awakening Friedy, jak byłam w US to namiętnie tej serii używałam ![]() ![]()
![]() |
#3167 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hydrationist jest ok, miałam wersję do skóry suchej, ale wolę inne kremy nawilżające. DayWear bardzo lubię ze względu na zapach ![]() Z Clinique lubię 3 kroki i scrub do twarzy. Bardzo lubię koncentrat Turnaround - teraz mam miniaturę, ale zużyłam pełne opakowanie i skóra faktycznie dobrze po nim wyglądała ![]() Krem pod oczy All About Eyes jest w miarę ok, miałam też pełnowymiarową wersję Rich - jednak poza nawilżeniem nie robią one nic. ![]() Z Clarinsa lubię zarówno żel do twarzy, jak i tonik Eclat Du Jour. Ślicznie pachną, są delikatne i odświeżające. ![]() Cytat:
3 kroki spisują się super, wcześniej zużyłam ze 3 czy 4 butelki płynu Mild, ale teraz przerzuciłam się na 1, bo nie widziałam już po tamtym efektów. U mnie powodują, że skóra lepiej trzyma nawilżenie, jest gładsza i ma lepszy koloryt w porównaniu z tym, jak ich nie używałam. ![]() Balsam do ust Clarins dla mnie jest po prostu poprawny, używam go tylko na noc. Nic specjalnego. Chociaż moja mama go uwielbia ![]() Maseczki są fajne, bardzo lubię tą winogronową - daje super uczucie nawilżenia. Ta z granatem fajnie odświeża skórę ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() Tonik jest bardzo ok, łagodny, dobrze odświeża, usuwa resztki makijażu, pachnie bardzo delikatnie. Nie mam mu nic do zarzucenia. ![]() O ANR pod oczy napiałam wyżej, miałam też serum z tej linii i byłam bardzo zadowolona. Używałam też Idealista Even Skintone Illuminator, oceniłam go w KWC - dla mnie to bardziej upiększacz, niż coś, co zadziała głębiej. Jednocześnie jest bardzo przyjemny w stosowaniu, ślicznie pachnie. Mam go 30 ml w zapasach, bo dostałam w prezencie - zużyję z radością, ale kupować nie polecam. ![]() A Root Awakening uwielbiam, to już ostatnia partia z zapasów ![]() ![]() A tak w ogóle wersja niemiecka i brytyjska się różnią ![]() ![]() Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-09-13 o 07:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lubisz maskę Honey&Oat TBS? dobra jest pianka L'Oreal na objętość? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej maseczki to nie mam jeszcze wyrobionego zdania na 100%. Używałam jej trzy razy, za pierwszym i drugim razem było super - skóra była miękka i gładka, wyraźnie odżywiona, ale za trzecim miałam po niej skórę suchą jak wiór i trochę mnie piekła. Może to nie jej wina, ale od tamtej pory jakoś boję się jej użyć... Ja ogólnie nie lubię pianek i ta jest jedyną, którą nie tylko toleruję, ale wręcz lubię. ![]() Do tego sposób aplikacji jest rewelacyjny, dla mnie o wiele wygodniejszy i bardziej sensowny niż przy klasycznych piankowych opakowaniach. Puder jest akurat jednym z tych kosmetyków, który dopiero planuję niedługo użyć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
Ok dzięki za opinię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedz mi jak Ci się spisuje maseczka z witaminą E z TBS? Bo mam ten voucher z konkursu wizażowego i myślałam żeby wziąć właśnie te 2 maseczki które Ty masz, bo Honey & Oat uwielbiam. ![]() Ta seria Root Awekening jaki daje efekt? I czy polecasz tonik Kolastyny czy lepiej nie zawracać sobie nim głowy? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kolejny z produktów, którego jeszcze nie użyłam ![]() ![]() Root Awakening to linia wzmacniająca włosy, dodająca blasku. Ma pobudzać włosy, żeby rosły mocniejsze, grubsze, zdrowsze. Moje są po tym szamponie faktycznie ładniejsze, odbite u nasady, lśniące. Do tego super odświeża (zawiera miętę i eukaliptusa). Zużyłam trzy opakowania, to jest ostatnie i już za nim tęsknię... O toniku pisałam madziarrze, cytuję: Tonik jest bardzo ok, łagodny, dobrze odświeża, usuwa resztki makijażu, pachnie bardzo delikatnie. Nie mam mu nic do zarzucenia. ![]() Kupiłam go za -50% w Rossmannie, jest naprawdę w porządku, ale to po prostu zwykły, delikatny tonik, np. do toniku Hydrabio mu daleko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 |
Przyjaciółka KWC
|
Dzięki, przeoczyłam opinię o toniku
![]() No Nutriganics też kusi. Dużo mnie tam w ogóle kusi, a dawno nic nie kupiłam, bo mi wybitnie nie po drodze. ![]()
![]() |
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swego czasu bardzo lubiłam profesjonalne L'Oreale, ale oprócz szamponów i odżywek/masek nic nie miałam
![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co nakładasz na DDML? ![]() Clarinsa używam jako błyszczyka po prostu, tak bardzo ładnie wygląda na ustach i nawet fajnie pielęgnuje, no ale nie za tą cenę... Mam winogronową i właśnie leci do mnie z granatem, też lubię, winogronowa ma cudny zapach ![]()
![]() |
![]() |
#3176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lotion w ogóle nie podrażnia skóry, Extra Mild jest super łagodny, 1 też jest całkiem delikatna, a daje mi wrażenie lepszego wygładzenia ![]() Mydełka też są delikatne, chociaż ja preferuję Extra Mild. Po Mild zdarza mi się czuć ściągnięcie. One w zasadzie nie mają oczyszczać, tylko usuwać ewentualne resztki zabrudzeń i zmiękczać skórę przed zastosowaniem lotionu... Także ja najpierw i tak oczyszczam dokładnie skórę micelem, a potem używam mydełka. Na DDML nakładam wszystko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje, że właśnie był trochę bardziej oleisty a teraz strasznie spływa, nie da się go normalnie nałożyć. Chyba wrócę jednak do Etiaxilu wiosną ![]() Dziękuję ![]() Widzę same wizażowe hity ![]() Cytat:
![]() ![]() Też mnie zainteresował tonik, bo kilka razy się nad nim zastanawiałam w sklepie, ale widzę już odp ![]() Jak się spisuje żel Facelle?Używałaś go może tak jak blogerki do mycia włosów?Ostatnio ciągle na niego trafiam na blogach ![]() Zazdroszczę Balei ![]() Polecasz kremy do rąk Isany? Podziwiam ilość kremów do twarzy.U mnie schodzą bardzo wolno i nudzą przez to już w połowie tubki/słoiczka ![]()
![]() |
![]() |
#3179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkich używam tylko wieczorem ![]() DDML faktycznie powoduje, że mam lepiej nawilżoną skórę, ale nie dam głowy, czy to nie efekt placebo ![]() Na DDML warto polować, jak są duże opakowania, wtedy wychodzą korzystanie cenowo, ja tak kupiłam mojego 200 ml ![]() Warto też kupić 3 kroki, jak są w perfumeriach promocje i dodają "bonus" do zakupów - to zazwyczaj jest 6-7 sporych miniatur i często jest tam również DDML 30 ml, czasami mydełka ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie chciałabym myć nim włosów ![]() Kremy do rąk Isany bardzo lubię, używam ich na noc. Migdałowy jest świetny, pięknie pachnie, dobrze nawilża, ale też lekko natłuszcza. Ten z mocznikiem lubię mniej, zapach jest średni. Oczywiście jest bardziej tłusty. Miałam też wersję z olejkiem arganowym, piękny zapach, świetne nawilżenie i natłuszczenie ![]() Kremy też nie schodzą mi super szybko, chociaż odkąd pamiętam o dokładnym smarowaniu szyi idzie to trochę szybciej ![]() Nie wszystkie używam w tej chwili oczywiście. I pisałam, że w kwestii pielęgnacji twarzy mam mega zapasy, połowy nie pokazałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja polecam Białego Jelenia ![]() ![]() ![]() A Facelle chętnie wypróbuję. Czyli te kremy Isany zostawiają tłustą warstewkę?Najczęściej kremu do rąk używam w pracy i nie lubię potem wyczekiwania aż się wchłonie ![]() Domyślam się ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.