Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-09, 23:55   #3151
panna migotka
Rozeznanie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
a czemu bylas zdziwiona?

=========================
dzisiaj konczymy 5 miesiecy!
az trudno uwierzyc jak ten czas zapitala, chyba zrobie karpatke dzisiaj i opylimy ja z malzem
malusio dzisiaj obudzil sie dopiero o 6, polozylam go o 20, wytrabil jak nigdy 210 ml i przez cala noc spal jak ta lala a ja pierwszy raz od jego narodzin przespalam ciurkiem 6 godzin, normalnie juz spac nie moge
dzisiaj znowu zapowiada sie cud miod pogoda, dokoncze pranie, znajomi zaprosili nas na obiadek, wiec i to mam dzis z glowy
dziewczyny, czy miesko podaje sie od 5. czy od 6. miesiaca?
dzisiaj chce ugotowac w garnku (nie w parowarze) warzywka i zmiksowac potem zeby papka byla konkretniejsza, zobaczymy jak to wejdzie
co do gazet o maluchach - czytam wszystko co wpadnie w rece,
dzieki m jak mama przed porodem poczytalam o urzadzeniu elle tens czy jakos tak, zakupilam i przy pierwszej fazie porodu bardzo mi pomogl
no dobra, milego dnia
byłam zdziwiona bo w pudełeczkach ze szpitala były 2 gazetki ale zupełnie inne, więc prędzej spodziewałabym się tych samych tytułów a i jeszcze gazetka była włożona do skrzynki tak bez żadnej koperty, tylko ktoś małymi literkami napisał nad tytułem mój adres
gratulujemy 5 miesięcy!

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś synkowi rajtki w Reserved. Jako że mam na 62/68 i 68/74 i wszystkie za długie (a dziecko ma 68cm długości) to wzięłam 56/62. I chyba rajtki trzeba kupować zawsze mniejsze, żeby obwarzanek nie było, bo są super. Ciemno niebieskie w jakieś takie pajączki, super klinik mają, nic się nie marszczy nie zwija, warto było dać te 15zł. Chyba kupię takie jeszcze jedne.

A szampon i mydełko Baby Dream po tygodniu używania, mogę polecić spokojnie, świetne są.
A może Danielek ma dłuższy tułów niż nóżki? bo Wiktor ma jakieś 66 cm (mierzyłam sama jakiś tydzień temu) i w pajace 68 wchodzi na styk i to właśnie w nóżkach, rajstopki też nie są za długie w tym rozmiarze
za Twoim poleceniem nabyłam dziś w rossmanie ten szampon i smoczki ( na dodatek jest teraz promocja)
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

U nas trochę kiepsko ze spaniem w dzień. Dobrze, że jest ładna pogoda, to na spacerach trochę pośpi Dzisiaj pół spaceru przegadała
u nas też dziś była piękna pogoda i młody super pospał na spacerze tak jak mu się już dawno nie zdarzyło

czy wy też macie wrażenie, że w taką bardzo wietrzną pogodę dzieciaczki są bardziej marudne? bo u nas to się właśnie sprawdza (ale i ana mnie taka pogoda tak działa, nawet wiem kiedy halny wieje mimo, że tak daleko od gór mieszkam)
Stary 2010-10-10, 06:22   #3152
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj idziemy po południu do kuzynki na rogaliki z marmoladą. Jutro my przyjmujemy gości - teściowie na obiad wpadają I chyba mufinki upiekę.
i jak te rogaliki??

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22567957]
Gazet nie czytam. Są sprzeczne info, mało tego, przejrzyjcie tę samą gazetę z tego roku i sprzed 3-4 lat - inna propaganda

[/QUOTE]

a co to to racja, ze rozne propagandy w tej samej gazecie
ale lubie je przegladac, czasem czlowiek na cos ciekawego wpadnie, dzieki reklamom w takich gazetkach kupilam wozek, ktory swietnie sie u nas sprawdza, no i jak wspomnialam zakupilam tez elle tens, fajna sprawa
jak wesele sie udalo?
no i nocka u babci?

Cytat:
Kupiłam dziś synkowi rajtki w Reserved. Jako że mam na 62/68 i 68/74 i wszystkie za długie (a dziecko ma 68cm długości) to wzięłam 56/62. I chyba rajtki trzeba kupować zawsze mniejsze, żeby obwarzanek nie było, bo są super. Ciemno niebieskie w jakieś takie pajączki, super klinik mają, nic się nie marszczy nie zwija, warto było dać te 15zł. Chyba kupię takie jeszcze jedne.

A szampon i mydełko Baby Dream po tygodniu używania, mogę polecić spokojnie, świetne są.
reserved to moj ulubiony sklep
co do rajtek to ja mam inny problem, te mniejsze sa dobre na dlugosc, ale wg mnie zbyt cisna malego w pasie, bardzo fajne rajtki mial z united color of benetton, one byly na 56, ale bardzo szerokie w pasie i byly super, dlugo je nosil, musze tam zajechac
teraz nosi 74/80, obwarzanki sa, ale w pasie super, pielucha wchodzi, nic nie cisnie
a mydelko sprobujemy

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22578007]a co tu tak cicho....

Wczoraj wieczorem miałam nalot znajomych- wino wypite, ploty odbędnione- lubię takie wieczory. [/QUOTE]

bardzo mi takich nalotow brak, tu ciezko o dobrych znajomych, cale towarzycho zostalo w kraju, no ale cos za cos

===================
my dzisiaj nocka w miare, malusio obudzil sie o 1, dostal mleko, cala butla poszla, potem 6.30, cala butla, kupal, ja teraz na kawce a maly gadula sobie w lozeczku, nie slychac, ze chce spac
dzisiaj zapowiada sie ladny dzien, my wczoraj mielismy isc do znajomkow na obiad, ale w koncu przelozylismy to na dzis,
wieczorkiem skocze na trening, ale cos mnie od paru dni glowa boli, tak wokol oczu, niby tylko cmi, ale przeszkadza
a mialam zapytac bydgoszczanka jak z tymi biszkopcikami, to nie za wczesnie?? tez bym chetnie dala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 06:48   #3153
margo80
Zakorzenienie

u nas dziś od 4 w nocy Ewcia domaga się żarcia co 1,5h. czyżby znów jakiś skok nadchodził?

wczoraj ugryzła mnie dwa razy.
ale to jeszcze nic, bo sama też się dwa razy ugryzła w język. płacz był straszny.

gratuluję wszystkim kolejnych miesięcznic, bo wczoraj tego nie zrobiłam.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 07:22   #3154
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
sluchajcie, od kilku dni Laura sama się podnosi na leżaku
odrywa głowę i plecy i siedzi tak na dupie samej(oczywiście przypięta...) boję sie czy to nie za wczesnie na siadanie????

czemu za wcześnie? Skoro czuje się na siłach, to nie ma problemu.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
byłam zdziwiona bo w pudełeczkach ze szpitala były 2 gazetki ale zupełnie inne, więc prędzej spodziewałabym się tych samych tytułów a i jeszcze gazetka była włożona do skrzynki tak bez żadnej koperty, tylko ktoś małymi literkami napisał nad tytułem mój adres
gratulujemy 5 miesięcy!

A może Danielek ma dłuższy tułów niż nóżki? bo Wiktor ma jakieś 66 cm (mierzyłam sama jakiś tydzień temu) i w pajace 68 wchodzi na styk i to właśnie w nóżkach, rajstopki też nie są za długie w tym rozmiarze
za Twoim poleceniem nabyłam dziś w rossmanie ten szampon i smoczki ( na dodatek jest teraz promocja)
u nas też dziś była piękna pogoda i młody super pospał na spacerze tak jak mu się już dawno nie zdarzyło

czy wy też macie wrażenie, że w taką bardzo wietrzną pogodę dzieciaczki są bardziej marudne? bo u nas to się właśnie sprawdza (ale i ana mnie taka pogoda tak działa, nawet wiem kiedy halny wieje mimo, że tak daleko od gór mieszkam)
mój młody jest marudny w sumie wtedy, gdy nie pójdzie na dwór, na sopacer.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 08:10   #3155
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
odrywa głowę i plecy i siedzi tak na dupie samej(oczywiście przypięta...) boję sie czy to nie za wczesnie na siadanie????
Jest za wcześnie na SADZANIE. Dzieci siadają, gdy są na to gotowe.

Cytat:
Ano jak wszystkie dzieci w tym wieku.

Ale... wszelkie pajace u nas odpadły, bo najpierw były za długie w tułowiu, a jak były dobre i chciałam założyć to okazywało się, że za krótkie mają girki. To samo mamy ze śpiochami, najpierw wyrastają nóżki. Spodnie Danio nosi na 3-6 mcy od 2go miesiąca życia.

Pewnie sporo zależy od firmy. A i też od tego jak widzimy dany rozmiar. Ktoś tu kiedyś pisał, że nie lubi gdy body leży ciasno. Wyjęłam z szafy ED na 3-6 mcy i ubrałam. Wkurzałam się cały dzień, bo ciągle materiał się gromadził przy karku. :/

A wczoraj kupiłam na 3-6 mcy body F&F (bo za mało wzięłam do mamy z długim rękawem, a młody akurat przesikał dwie sztuki leżąc na boku) i szok - są takiej samej wielkości jak 0-3 z ED. Czyli na tydzień i będą za małe. :/ A gdzie mu do 6 miesięcy.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
reserved to moj ulubiony sklep
co do rajtek to ja mam inny problem, te mniejsze sa dobre na dlugosc, ale wg mnie zbyt cisna malego w pasie, bardzo fajne rajtki mial z united color of benetton, one byly na 56, ale bardzo szerokie w pasie i byly super, dlugo je nosil, musze tam zajechac
teraz nosi 74/80, obwarzanki sa, ale w pasie super, pielucha wchodzi, nic nie cisnie
Ano właśnie.

Te z Woli, co tydzień temu kupiłam też mam wrażenie są ciasne w brzuszku. A te z Reserved nie - są super, mają całkiem inną gumkę. Ładnie leży i trzyma się na brzusiu, ale nic nie ciśnie.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

wczoraj ugryzła mnie dwa razy.
ale to jeszcze nic, bo sama też się dwa razy ugryzła w język. płacz był straszny.
A wszędzie piszą, że kobiety boją się ugryzienia, ale niesłusznie, że dziecko karmi się tak samo, bo to że ma zęby nie znaczy, że ugryzie i mamy nie muszą się bać.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 08:29   #3156
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Jest za wcześnie na SADZANIE. Dzieci siadają, gdy są na to gotowe.

Ano jak wszystkie dzieci w tym wieku.

Ale... wszelkie pajace u nas odpadły, bo najpierw były za długie w tułowiu, a jak były dobre i chciałam założyć to okazywało się, że za krótkie mają girki. To samo mamy ze śpiochami, najpierw wyrastają nóżki. Spodnie Danio nosi na 3-6 mcy od 2go miesiąca życia.

Pewnie sporo zależy od firmy. A i też od tego jak widzimy dany rozmiar. Ktoś tu kiedyś pisał, że nie lubi gdy body leży ciasno. Wyjęłam z szafy ED na 3-6 mcy i ubrałam. Wkurzałam się cały dzień, bo ciągle materiał się gromadził przy karku. :/

A wczoraj kupiłam na 3-6 mcy body F&F (bo za mało wzięłam do mamy z długim rękawem, a młody akurat przesikał dwie sztuki leżąc na boku) i szok - są takiej samej wielkości jak 0-3 z ED. Czyli na tydzień i będą za małe. :/ A gdzie mu do 6 miesięcy.

Ano właśnie.

Te z Woli, co tydzień temu kupiłam też mam wrażenie są ciasne w brzuszku. A te z Reserved nie - są super, mają całkiem inną gumkę. Ładnie leży i trzyma się na brzusiu, ale nic nie ciśnie.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

A wszędzie piszą, że kobiety boją się ugryzienia, ale niesłusznie, że dziecko karmi się tak samo, bo to że ma zęby nie znaczy, że ugryzie i mamy nie muszą się bać.
Witajcie
u nas nocka jak zwykle,o 20 zasnoł,o 21 sie przebudził ,dojadł,następnie o 24 i o 2:00 i o 4:00 i ok5:30 zombi przy mnie nie mają żadnych szans..zmęczona jestem,mięśnie mnie bolą,głowa i wogóle masakra

My mamy rajtki z h&m i sa super dobra jakość ,rozmiar 3-6 i pasuje jak ulał,może minimalnie narazie nogawki dłuższe,ale mały ma dopiero 19 tyg
zastanawiam się co jest z moim kołem w wózku już drugi raz mam flaka w tej samej oponie(dętce)a nie jeżdżę wózkiem po szkle ani gwoździachwczoraj nie mogłam wyjsc na spacerdzis TŻ musi jechac do go sportu po dętkę i wymienic bo nie wyobrażam sobie siedziec 2 dzien w domu
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 09:02   #3157
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Witam
Ledwo na oczy widzę z niedospania, ale imprezka fajna Mała u babci od 8 rano wczoraj była, super, tylko cyrk przy zasypianiu wieczornym oczywiście No, ale Agu się śmiała na głos, więc babcia wniebowzięta i to wynagrodziło wszelkie płacze Dzisiaj zgarnęłam dziewczę przed 9, teraz śpi, a ja ratuję się kawą...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 09:39   #3158
margo80
Zakorzenienie

Cytat:

my też mamy te pajace, ale u nas dużo za długie nogawki jeszcze

gryzienie zawsze występuje, gdy Ewcia przysypia przy cycku. chyba się jej szczęka samoistnie zaciska

u nas jakieś nagłe napady marudzenia. pomaga gryzak. a myślałam, że jak zęby już wyszły to nie ma bólu czy swędzenia. następnych nie widać (chyba).

Ewcia
Przemek
Stary 2010-10-10, 09:41   #3159
tygrysek99
Raczkowanie

ja nie dam rady tak szybko nadrobić co się działo od piątku więc póki co napiszę co u nas

w piątek wolne z mężem wzięliśmy od Małej a sami heja w góry - było super prócz tego że nabawiłam się mego pryszczy na nogach

kupek zielonych ciąg dalszy był i tak dla świętego spokoju zrobiłam małej przerwę od słoiczków no i kupsztol normalny - może to jakaś reakcja uczuleniowaalbo coś koło tego już sama nie wiem, no i jak tak sobie pomyślę to jak coś jadła (tylko teraz za diabła nie pamiętam co) to tak dziwnie charczało jej w gardziołku myślałam że to problem z połknięciem ale może jednak nie.....no i teraz nie wiem pewnie będę zaczynać wszystko od nowa...masakra

a no i do tego doszła jakaś wysypka w koło ust i na podbródku - wiem że koło ust to może być ze śliny bo ślinotok jest a na podbródku nie mam pojęcia bo nic nowego nie zaserwowałam do jedzonka

no i mam pytanko po jakim czasie od pojawienia się białej kroki wychodzi ząbek - bo u nas ta kropka jednak jest na miejscu trójki
myślałam że źle coś widzę ale mąż potwierdził - normalnie szok

miłej niedzieli - teraz będę nadrabiać zaległości
Stary 2010-10-10, 10:34   #3160
panna migotka
Rozeznanie

witam
u nas nocka super, spanie od 19 a pobudki o 24 i 5 ale potem masakra jedzenie co godzine do 9 a na koniec meeega marud ( takiego to chyba jeszcze nie było) zasnął dopiero 15 min temu
Stary 2010-10-10, 11:17   #3161
Silpe
Zadomowienie

witam
dziś u nas nocka super , wyspałam sie za wszystkiw czasy bo wczoraj cały dzien na rzesach chodziłam
wieczorem położyliśmy małą z nami bo nie za bardzo chciała usnąc - o 24tej flacha i poszła do łóżeczka a ja sie wyciągałam i przytulałam do 5tej czyli nastepnej flachy - potem młoda spała aż do 8mej - jak nigdy .

wczoraj miała piekny dzien do spania

teraz wygoniłam małża na spacer z Gabi a ja obiadek koncze

a ha - młoda właśnie jeżdzi w spacerówce ten pierwszy raz dziś - chyba jej sie podoba -
stwierdziłam że jak ładna pogoda to bede spacerówke zapinac a jak brzydko to gondole
mam wózek 2w 1 i błyskawicznie przepina sie gondole czy spacerówke wiec nie mam problemu

my chwalimy sobie rajstopki z Kolorino milusie i fajniusie - mam jeszcze z hm ale nie chodzone wiec nie wiem jeszcze jak leżą.

stwierdzam że mix jabłka z marchewką - Gerbera przypał mojej pannie wybitnie do smaku - obaliła wczoraj pół słoiczka tak smakowało - i cieszy sie jak ją łyżeczką karmie - spryciula

a Darianna - gratuluje nowych osiągniec małej
a widzisz moja nie chce sie na brzuszek przekrecac - tylko na boki i plecy i stópek też nie łapie choc dziś cos tam próbowała - bardziej do siadania ją ciągnie

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 13:19   #3162
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
witam
u nas nocka super, spanie od 19 a pobudki o 24 i 5 ale potem masakra jedzenie co godzine do 9 a na koniec meeega marud ( takiego to chyba jeszcze nie było) zasnął dopiero 15 min temu
he he u nas nocka też super ale do 4.30
potem wiercenie a to zazwyczaj oznacza pobudkę na jedzonko - więc wstałam zrobiłam mleko i biorę małą do przewinięcia - patrzę a tam kupsztol - kiedy go zrobiła nie mam bladego pojęcia, przy okazji zasikała śpiochy, kaftanik i śpiworekdałam jeść bo się rozpłakała, zjadła prawie całą flachę co w nocy rzadko się zdarza - słucham a tam kupa idzie no to myk na przewijak a ta urządziła takie rzyganie jakich mało - wszystko załatwiła
nie wiem co to było ale po umyciu zaraz zasnęła i jadła dopiero po 8 na szczęście bez takich rewelacji...

zaliczyliśmy spacerek do lasku bo fajniusie słonko dzisiaj
aaa a my to jeszcze w gondolce śmigamy i mamy jeszcze miejsce więc się nie śpieszę do spacerówki
Stary 2010-10-10, 16:31   #3163
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

dziewczyny ja tylko na chwilę.Bardzo dziękuję za odpowiedzi na moje pytania
Mała jakaś marudna,płaczliwa!
Dobre wieści.Michasia zaczyna sama przewracać sie na bok i ostatnio położyła sobie dłon na kolanie leząc na plecach i zaczęła się śmiać.

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 18:03   #3164
parrotka
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Gratuluje miesiecznic, my jutro konczymy 5 miechów... Teraz wlasnie Basia lezy na macie a ja nie moge uwierzyc ze to ten sam okruszek co go jeszcze tak niedawno przywiozlam ze szpitala... Ech lezka sie w oku kreci. Mam Was troche do nadrobienia wiec tylko na szybko sie pochwale, że moj leniuszek wreszcie zaczął sie przewracac.... no i sie zaczęło....hehe chyba wolalabym zeby lezala nadal jak kloda ) Z jedzeniem nadal mamy problemy, je 6 razy po 100-120ml i jeszcze czasami jak chlusnie to obie jestesmy cale mokre. Szaja czy Agu pomogla ta zmiana mleka? Bo juz sama nie wiem moze po tym Pepti ona tak ulewa. Za to sloiczki je bardzo chetnie, daje jej po pol sloiczka obiadku i pol jakiegos owocu. Dalej mamy koncerty przy ubieraniu... ostatnie 3 dni ubieralam ją na spiąco i sio na spacer bo inaczej wrzask nie z tej ziemi. A tu zima przed nami i coraz wiecej ubranek do zalozenia. Narazie ubieram tak: body z dlugim, rajstopki skarpety, spodenki gruby sweterek albo polarowy plaszczyk, czapka. Acha no i my jeszcze w gondoli pomykamy ale to ostatnie jej podrygi, kazalam Tz-towi przywiezc juz spacerowke, jestem ciekawa jak Baska zareaguje na zmiane fury
Zmykam czytac co tam u Was...
parrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:11   #3165
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio znalazłam nowy numer "mam dziecko" i co dziwne, nie w żadnej kopercie/paczce.. zero naklejki z adresem.. tylko i wyłącznie było "4a/20" - bez nazwiska, bez miasta, bez ulicy markerem tylko numer bloku i mieszkania i nie wiem kto to wrzucił.. bo chyba nie listonosz chyba, że paczkę zeżarł a zostawił tylko gazetkę

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 20:36   #3166
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja ostatnio znalazłam nowy numer "mam dziecko" i co dziwne, nie w żadnej kopercie/paczce.. zero naklejki z adresem.. tylko i wyłącznie było "4a/20" - bez nazwiska, bez miasta, bez ulicy markerem tylko numer bloku i mieszkania i nie wiem kto to wrzucił.. bo chyba nie listonosz chyba, że paczkę zeżarł a zostawił tylko gazetkę
u mnie podobnie: w skrzynce: ulica, numer bloku i mieszkania
ale żadnych paczek jeszcze nie dostałam a to czemu wypełniałam jakieś ankiety w szpitalu, dostałam tez niebieskie i różowe pudełka..mhmm
Stary 2010-10-10, 21:11   #3167
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
ale żadnych paczek jeszcze nie dostałam a to czemu wypełniałam jakieś ankiety w szpitalu, dostałam tez niebieskie i różowe pudełka..mhmm
Ale u mnie był tylko nr bloku i nr mieszkania, bez ulicy, bez miasta i bez niczego więcej

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 21:54   #3168
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
bo te paczki to chyba po skończonych 4 miesiącach przesyłają ja też czekam

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ale u mnie był tylko nr bloku i nr mieszkania, bez ulicy, bez miasta i bez niczego więcej
a u mnie była tylko pierwsza litera ulicy, nr bloku i mieszkania
Stary 2010-10-11, 07:28   #3169
margo80
Zakorzenienie

gdzie są wszyscy?

mam wrażenie, że idą kolejne zęby. wczoraj zachowanie Ewci było dokładnie takie, jak po szczepieniu (czyli przy ząbkowaniu, którego nie rozpoznaliśmy). zabawa, dobry humor i nagle marud i żałosny płacz bez powodu. plus gryzienie wszystkiego dookoła.
przyglądałam się i ewentualnie może to być góna prawa jedynka, ale nie wiem, czy to, co tam widzę, to rzeczywiście ząbek. z resztą lepiej, żeby nie

Ewcia
Przemek
Stary 2010-10-11, 07:59   #3170
Konto usunięte

Dziewczyny, paczuchy przychodzą nawet sporo po skończeniu 4 miesiąca, u nas to były 4,5miecha.

Margoś, a ile chcesz piersią jeszcze karmić? Kurka, zawsze do ciebie Ewa chcę napisać Mam też koleżankę Olę i ma córeczkę Izę - zawsze odwrotnie do nich mówię

Ekhm.... drogie panie Chciałam napisać, że Agu przewróciła się dzisiaj 3 razy na brzuszek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 08:11   #3171
tygrysek99
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22600090]Dziewczyny, paczuchy przychodzą nawet sporo po skończeniu 4 miesiąca, u nas to były 4,5miecha.

Margoś, a ile chcesz piersią jeszcze karmić? Kurka, zawsze do ciebie Ewa chcę napisać Mam też koleżankę Olę i ma córeczkę Izę - zawsze odwrotnie do nich mówię

Ekhm.... drogie panie Chciałam napisać, że Agu przewróciła się dzisiaj 3 razy na brzuszek [/QUOTE]

klask i:
a widzisz - nie potrzebnie się martwiłaś (dobrze powiedzieć, wiem, wiem ja też zaczynam wariować na tym punkcie i alergii)

margo
Twoje dziewczę mocno szybkie jak tak dalej pójdzie to zacznie chodzić
Stary 2010-10-11, 08:15   #3172
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22600090]Dziewczyny, paczuchy przychodzą nawet sporo po skończeniu 4 miesiąca, u nas to były 4,5miecha.

Ekhm.... drogie panie Chciałam napisać, że Agu przewróciła się dzisiaj 3 razy na brzuszek [/QUOTE]

A widzisz. Wszystko w swoim czasie.

A u nas postęp rączkowy. Młody na brzuszku wyciąga ręce i przysuwa do siebie zabawki.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 08:16   #3173
bratkab
Zadomowienie

Witam Was po weekendzie!

Szaja od razu serdeczne gratulacje To tak pewnie dla dodania Ci pewności siebie przed obroną Agu Ci taki prezencik zrobiła Super. Ale jak byś chciała to ja mam zarezerwowany termin na Ułańskiej na 23 października jak dobrze pamiętam, a na pewno nie pójdę więc może uda się zamienić?? I jeszcze za dziś

U nas impreza urodzinowa prababci Bogusia udała się świetnie. Mam właściwie tylko dwa zdjęcia małego z prababcią to Wam jedno pokażę, bo prababcia miała wczoraj 90-te urodziny a włosy nie ma farbowane wcale. Sama natura. Ja dziś muszę ogarnąć dom i odpocząć po zwariowanym weekendzie.

Niunia mój Boguś też czasem sam się podnosi na leżaku, ale długo tak jeszcze nie wytrzymuje i szybko jednak się kładzie do półleżenia.
Stary 2010-10-11, 08:18   #3174
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
gdzie są wszyscy?

mam wrażenie, że idą kolejne zęby. wczoraj zachowanie Ewci było dokładnie takie, jak po szczepieniu (czyli przy ząbkowaniu, którego nie rozpoznaliśmy). zabawa, dobry humor i nagle marud i żałosny płacz bez powodu. plus gryzienie wszystkiego dookoła.
przyglądałam się i ewentualnie może to być góna prawa jedynka, ale nie wiem, czy to, co tam widzę, to rzeczywiście ząbek. z resztą lepiej, żeby nie
margis, Ewcia zamierza wszystkie dzieciaczki wizazowe przescignac, ambitne malenstwo

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22600090]

no gratulacje!!! moj leniuch wie jak to robic, baaaa, nawet lubi lezec na brzuszku a sam sie bardzo rzadko przeklada
zaczal siegac do stopek, nastekal sie nastekal, ale do buzi nie dal rady wlozyc
jak tam przed obrona???
==========
u nas nocka fajniutka, wczoraj sporo wrazen, najpierw bylismy na obiadku u jednych znajomych, potem inni przyjechali do nas na kawe, rzadko takie spotkanka maja miejsce, wiec maly wczoraj co kto z obcych na rece go bral to w ryk, no w szoku z malzem bylismy, wtulil sie we mnie albo raczki do malza wyciagal, dzikusek maly nam rosnie, stwierdzilismy, ze musimy czesciej do ludzi wychodzic, no i za tydzien kolejny obiadek
loooooooo matko, slysze stekanie, zagladam na mate a Stefanek na brzuchol sie przegibal i raczke sobie zablokowal
chmura ciagna nad nasz wioche, oby tylko nie lalo...wczoraj ugotowalam malemu marchewke, ziemniarka, ciut selerka, dodalam pol lyzeczki oliwki z oliwek, zmiksowalam, dodalam kleiku, maly wciagal jak swieze buleczki
nosssz kurka, przelozylam rojbera na plecy a ten pach i znow na brzuchu

Stary 2010-10-11, 08:21   #3175
jamaicaP
Rozeznanie

dzien dobryyy
Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Myśmy sie z chłopem tak dobrali, bo on ma 162 cm.

mój chłop jest niewiele wyzszy ode mnie (patrz wyzej) i jest megaszczupły 9ale bardziej umięśniony niz bardzos zczupły, raczej am atletyczną budowe), czyli w zwiazku z tym nei ejst prawdziwym facetem. W sumie może i prawda, mój ciągle mi powtarza, ze w naszym zwiazku, to ja mam anjwiększe jaja.
ojezuuuuuu wszystko tak na serio bierzesz...?
mój ma 190 cm a ja 165 cm
zawsze mialam wysokich chlopakow, raz tylko spotykalam sie z nizszym ode mnie i czulam sie przy nim jak gigant i mutant

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
A skad wiesz, że zjada tyle samo z piersi??
Myśle, ze najlepiej dawać najpierw piers, a potem mm, bo mm sie bardziej naje i wtedy zje mniej z piersi, chyba lepiej najpierw wyciagnąć z piersi mleczka tyle, ile tzreba, a potem dopic ewentualnie sztucznym mleczkiem. bo inaczej, twoje piersi bedą mniej mleka produkowały. Tak na mój wieśniacki rozum, ale nie wiem, nei znam się.
bardzo dobrze rozumujesz
mi polozne i lekarki ciagle powtarzaja do tej pory ze najpierw piers niech dziecko wyssie ile jest a reszte dokarmic z butli
jesli odwrotnie to dziec juz moze cycochów nei oprozniac i one sie odzwyczja od produkowania mleka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22561215
Dostałyście paczuszki promocyjne już? do mnie dotarł hipp, bobovita i bebilon Właśnie zeżarłam deser japco-banan z bobovity [/QUOTE]

nic jeszcze nei dostalam!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
zgadzam się z tobą co do mleka krowiego ja tez je źle toleruje a matka mojego tż karmiła go od 2 miesiąca! życia krowim mlekiem bo uznała, że po jej mleku ulewa i teraz biedny tż jest strasznym alergikiem. chyba nie musze wspominać co sądzę o tej kobiecie
moja mama opowiadala mi jak to bywalo kiedys nooo z 50 lat temu
to wlasnie jak kobieta karmic nie mogla to sie dawalo dziecku mleko od krowy tylko przegotowane,

a jak ludzie w pole szli to dziecku w smoczek wsypywano cukier i ono sobie ciumkalo

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wczoraj była u mnie położna i stwierdziła,ze mała się nie najada.Kazała zacząc podawac sztuczne mleko.
Kupiłam NAN PRO małe opakowanie bo byłam pewna,ze mała nawet tego nie tknie.Dostała butlę na noc 120ml.bo dopiero we wtorek będzie w 4 mieś.Wytrąbiła wszysko!
Niestety nadal mi sie budziła w nocy no i dawałam jej cycka.
Od dziś daję tylko sztuczne bo boję sie,że ją przekarmię.
Myślałam,zeby jeden posiłek był z piersi np rano gdy piersi są przepełnione.
No i mam kilka pytan:
1.jezeli rano dam jej pierś to jeden posiłek odpada?(na opakowaniu jest 6 zalecanych posiłków)
2.jak często podawać herbatkę do picia?
3.jak się przebudzi w nocy to podać herbatke czy mleko?
4.co ile godzin podać mleko?
wiecej mi do głowy nie przychodzi

---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:08 ----------

iza, sluchaj
to samo mialam, najpierw starczalo mi tylk ona poranny posilek, ale jesli zrezygnujesz z podawania piersi w ciagu dnia to laktacje szlag trafi,
podawaj piers przed kazdym karmieniem, zeby podtrzymac laktacje, najpierw piers, potem mm, najpierw mala bedzi emalo dojadala po cycku ale z kazdym tygodniem coraz wiecej
ja podaje tez miedzy posilkami ale karmieneim bym tego nie nazwala, mleka to juz niewiele mam.. raczej dla uspokojenia, utulenia..
coraz czesciej jest tak ze jak jest glodna to o cycu nawet slyszec nei chce tylko od razu chce sie konkretnie najesc, wiec musisz sie tez z tym liczyc
1.jesli mala naje sie cycem to przeciez sama juz butli nie bedzie chciala, nie przekarmisz jej
2.jesli przebudzi sie w nocy glodna to mleko podawaj, przeciez odroznisz czy chce pic czy jesc
3.mleko podawaj normalnie, to wychodzi co 3-4 godziny, najpierw cyc niech wyssie i od razu butla jesli bedzie nadal glodna

moja Róża zjadala o 1 porcje wiecej niz na opakowaniu ale dzieki temu ze podawalam cyc to zjadala nei 120 tylko powiedzmy 90 ml
wiec nie przejmuj sie, tam jest napisane ze to sa orientacyjne dawki, kazde dziecko jest inne

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko na chwilę.Bardzo dziękuję za odpowiedzi na moje pytania
Mała jakaś marudna,płaczliwa!
Dobre wieści.Michasia zaczyna sama przewracać sie na bok i ostatnio położyła sobie dłon na kolanie leząc na plecach i zaczęła się śmiać.

faaajnie no nie? moja od tygodnia gdzies wlasnei odkryla ze mozna sie np zlapac za kolanka albo za portki i podnosic... teraz jest na etapie obsrwowania stopek, probuje siegac, ale daje rade tylko do polowy łydek narazie, choc kolorowe skarpecioszki ja kręcą baaardzo
Stary 2010-10-11, 08:23   #3176
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
U nas impreza urodzinowa prababci Bogusia udała się świetnie. Mam właściwie tylko dwa zdjęcia małego z prababcią to Wam jedno pokażę, bo prababcia miała wczoraj 90-te urodziny a włosy nie ma farbowane wcale. Sama natura. Ja dziś muszę ogarnąć dom i odpocząć po zwariowanym weekendzie.
swietnie sie trzyma babeczka,
super foteczka, bezcenna

Stary 2010-10-11, 08:24   #3177
Konto usunięte

Dzięki dziewczyny

Przed obroną na razie ok Obaczym...

Bratku, ja niestety odpadam dzisiaj - mąż w pracy, więc wieczorem muszę kąpać i kłaść Agu spać, a tak kurde chciałam tę reh zobaczyć A co w środę robisz? Jesteście z Bogusiem w domu?
Stary 2010-10-11, 08:36   #3178
panna migotka
Rozeznanie

Ekhm.... drogie panie Chciałam napisać, że Agu przewróciła się dzisiaj 3 razy na brzuszek [/QUOTE] wielkie gratulacje

Cytat:
gdzie są wszyscy?

u nas też wczorajszy dzień masakryczny takiego maruda to ja jeszcze nie miałam i nie wiem czym to spowodowane bo zębów to ja w ogóle nie widzę
a jak tak czytam jak szybko Ewcia się rozwija to robię się ciut zazdrosna

Cytat:
A widzisz. Wszystko w swoim czasie.

A u nas postęp rączkowy. Młody na brzuszku wyciąga ręce i przysuwa do siebie zabawki.
to już może sam się na dłużej zabawi?

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
dzien dobryyy
moja mama opowiadala mi jak to bywalo kiedys nooo z 50 lat temu
to wlasnie jak kobieta karmic nie mogla to sie dawalo dziecku mleko od krowy tylko przegotowane,

a jak ludzie w pole szli to dziecku w smoczek wsypywano cukier i ono sobie ciumkalo

faaajnie no nie? moja od tygodnia gdzies wlasnei odkryla ze mozna sie np zlapac za kolanka albo za portki i podnosic... teraz jest na etapie obsrwowania stopek, probuje siegac, ale daje rade tylko do polowy łydek narazie, choc kolorowe skarpecioszki ja kręcą baaardzo
tak tylko, że tż ma 27 lat a ona mleko miała tylko uznała, że chyba nie takie jak trzeba
Wiktor też łapie się za kolanka od tygodnia a jak założyłam mu skarpetki z grzechotką to nie bardzo załapał o co chodzi

dziewczyny donoszę, że w biedronie są rajstopki niemowlęce frotte po 6,99 i wzorki takie jak z yorkera, 84 % bawełny. Są 2 rozmiary: 68/74 i 80/86 ale wypadają troszkę mniejsze niż yorkera
Stary 2010-10-11, 08:41   #3179
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
juz
a ja mam dylemat od kiedy twój młodszy od mojej w sumie
Gabryśka co prawda polubiła spacery w gondoli , czasem jak ją wkładam to jest mały marud - pózniej obserwuje mnie wielce obrażona w koncu zasypia .
ale jak dzis pisałam - strasznie rwie sie do siadania w tej gondoli jak ją kłade - to może sygnał że czas na spacerówke

jezu jak przełoże spacerówke to musze do salonu kojec kupic
bo na razie wózek stoi w salonie i młoda tam kima lub leżakuje sobie .przecież nie bede łóżeczka targac co dzien na dół - bzdura .
Ja woże małą od 2-3 tyg w spacerówce, bo własnie w gondoli były cyrki, a po za tym się już nie mieści

Cytat:

Widzę, że nasze córki podobnie rosną

Ja dostaję tą gazetkę, ale nie lubię za bardzo jej czytać, bo tam reklama pogania reklamę

Też to zauważyłam

Reklamy mi nie przeszkadzają

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w Rossmanie, nie wiem czy zauważyłyście ale Babydream produkuje słoiczki według niemieckich schematów żywieniowych - mięso jest już od 4 miesiąca a do tego żaden słoiczek nie ma wit.C nawet banan - poprostu jest ciemniejszy - marchewka też wygląda bardziej naturalnie - tak jak wtedy kiedy się samemu robi.
Też to zauważyłam
Kupilam spaghetti bolognese, od 4 mies. ale mają gluten, a ja jeszcze nie podaję glutenu więc stoi i czeeeka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22567957]

Ano widzisz, czasem jednak ma niektóre dzieci nie tolerują białka krowiego, a po kozim jest ok. Ale jest ich ok., 30% tylko.
[/QUOTE]

A no. Mój Tz tak miał. Krowiego nie tolerował, więc dawali kozie

Cytat:

Muszę sie zawinąć do Reserved.
Kupiłam ostatnio w cocodrillo rajtki 68-74.. chyba będą dobre na rok.

A wcześniej kupiłam jakieś niewiem jakiej firmy i wszystkie 68-74 są doobre
Blanka ma nogi dłuższe niz tułów

Cytat:
Moja robi tak od miesiąca prawie, także się nie martw

A ja po weekendzie w szkole.
Bałam się że mała będzie marudzila beze mnie, bo dzień wczesniej poszłam do sklepu i mojej mamie odstawiła taki cyrk że szok. Ale było spokojnie. Tylko mi było smutno, cały dzień bez niej..

W szkole koleżanka z grupy zaciążona, termin na wigilię, chłopczyk będzie
Po za tym wreszcie konkretne rzeczy, dot. kierunku a nie jakieś pierdu-pierdu

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 08:45   #3180
bratkab
Zadomowienie

Szaja w środę mam wizytę u Zielnika przed południem. Ale nie wiem o której nas przyjmie. A co?? Za dziś szkoda ale czasem tak bywa. A my będziemy jeszcze troszkę chodzić więc pewnie wcześniej czy później się załapiesz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości