|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
ja mam obcasy wyciągnięte z mysla o zalozeniu ale niestety nie mieszczę się w mój płaszczyk zaden...a obcasy do sportowej zimowej kurtki NIE PASUJĄ
![]() ach! Wera gratuluję ![]() mam nadzieje ze tylko zle zrozumialas TZ, moj twierdzil ze zawsze by sie cieszyl z corki...no ale syna to chcial miec zawsze pierwszego więc dlatego jest dumny - tak to tłumaczył ![]()
#3152 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() Teraz nosze botki na niskim i troszke masywniejszym aczkolwiek zgrabnym obcasiku i mam kozaki na grubym troche wyzszym obcasie..ale dlugo w nich nie pochodze bo chybajuz mi łydkipuchna bo ciasne się zrobiły..więc chyba skuszę się na cos takiego co kupiła Marika.Ładne i wygodne. Werka nie przejmuje się TZtem...przejdzie mu i mam nadzieję, że zrouzumie. Ty chyba chodzisz na NFZ na usg wiec tam nie jest tak łatwo o termin..tak jak ci podadza tak idziesz..i wiem sama po sobie, że czeka sie na taka wizyte jak na zbawienie i odlicza dni a tu jeszcze przekładać.... Mój mąz na tym usg gdzie mieliśmy poznac plec tez niestety nie mół być miał nawał obowiązków w pracy i nie miał możliwości się zwolnić...ale oboje stwierdzilismy ze jeszcze nadrobimy...jeszcze kilka wizyt pewnie bedzie ....twój tez jeszcze zdąrzy "na żywo" zobaczyć córeczkę... A ja zmykam pod prysznic...i zaraz zawołam męża by pomógł w depilacji ![]() Kurde zawsze robiłam to przed wizyta rano...ale wtedy byłam samowystarczalna a teraz muszę ładnie do męza się uśmiechac...a jutro go nie bedzie rano bedzie w pracy...ale dobrze, że póki co męzuś chętnie pomaga...życzę spokojnej nocki wszystkim mamusiom i dzieciaczkom w brzuszkach..my jesteśmy z Nadia padniete miałyśmy dzień na wariata...nawet nie miałam czasu postresować się jutrzejsza wizyta ale pewnie przed snem mnie złapie..albo ranooooo.DOBRANOC
Nasze marzenie się spełniło ![]() ![]() ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki ![]() Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-11-17 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
a ja twierdze, każdy nosi to co lubi
![]() ja tylko płaskie płaskie płaskie lub na bardzo niziutkim obcasie, a to ze względu na tryb życia, pracę, kręgosłup ![]() agape czy zapisałaś się już do tej szkoły rodzenia?? kontaktowałaś się z nimi?? Bo jestem ciekawa, kiedy mogę wystartować z telefonem do nich i zapisać się. |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje za kciukasy. Wizyta o planowej godzinie, az bylam w mega szoku ze weszlam ROWNO o 16.20 czyli tak jak mialam zaplanowana wizyte. I tak: *szyjka sie skraca, ale jest poki co nie najgorzej, teraz jest 3.1 cm poprzednio miaoa 3.5 a wczesniej 3.7 mam nadzieje,ze nie bedzie sie w takim tempie skracac juz bo porownywal z poprzedniej ciazy i wtedy w 35 tygodniu mialam 2.4 cm (a troche ponad dwa tyg pozniej urodzilam) *zator z nerek znika, ale mam nadal pic, jesc zurawine i urosept. nie mwoilam mu ze odstawilam nospę * maly rozwija sie prawidlowo, pomiar glowki wyszedl w normie, kośc tez,, wiecej pomiarow nie robil. Ulozyl sie juz glowką w dol i kopie mnie bo zebrach ![]() * nastepna wizyte mam juz za 3 tyg, teraz bede chodzic co 3 tygodnie, wiec wypada 8 grudnia * pytalam o sale osobną. Pytam go z kim sie zalatwia takie rzeczy, odpowiada ze z ordynatorem, pytam kiedy czy teraz jakos czy przez porodem samym, patrze a on cos pisze na karteczce i mowii "teraz mozesz" (bo ejstesm,y na "TY", tzn on mowi do mnie po imieniu a ja do niego p. doktorze ![]() ![]() ![]() ![]() no i tyle ![]() aha ostatni news: przytylam TYLKO 10 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ide na tv, mezny na basenie. zakupial juz corce prezenty na mikolaja, ale w realu kolejki. przwede mna 4 facetow kazdy wzrok w ziemie i udawali ze nie widza brzucha, nikt mnie nie puscil a mialam obcisla bioala bluzke i bylo widac brzuch. kasy dla ciezarnych oczywiscie zamkniete, bo po co....!!!! zaraz wrzuce fotke brzuchola z dzis. Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-11-17 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
gosiaczek fajnie, że wszytko w porządku
![]() widzę, że wszystkie mamy dzisiaj fajne wizyty u lekarzy, bo każda jest taka uśmiechnięta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zadomowienie
|
gosiaczek ale duzy
![]() ja bede miala usg w 30tygodniu - ale to za tydzien dopiero wiec dam znac ile mój szkrab waży ![]() skąd masz taką boską bluzkę :P
#3157 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś nie narzekam, bo mąż sam miał ochotę. ![]() A że w końcu w naszej sypialni wygląda jak u ludzi... to można było poszaleć. ![]() Co do Twojego to już się nawet pobieżnej diagnozy nie podejmuję. Najgorszy ten czynsz... Cytat:
![]() "Normalnie" to się teraz nie bardzo da. Mi brzuch przeszkadza, jakkolwiek byśmy nie próbowali. ![]() ![]() Cytat:
Depilować można z tego co wiem, tylko może to być bardziej bolesne. Ja zrezygnowałam. Ale ja z tym ogólnie problem mam. Aktualnie krem albo maszynka. Cytat:
Ok, wiem mniej więcej, o co kaman ![]() ![]() Merci ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak pobudzić małego szkraba to harców? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój mąż to też kawał chłopa, ale modlę sie, by mój maly nie męczyl mamusi i nie utył w brzuchu za bardzo, bo nie wiem jak go urodzę hehe. jestem teraz w 32 tygodniu i przytyłam już 9,5 kilo :/ i nosze majtki XXL...Naprawdę już sie męczę i marzę, by wreszcie sie to skończylo. Co do seksu, nie pamiętam kiedy ostatnio sie kochaliśmy. Zaspokajam męża w inny sposób ![]() Zapisaliśmy sie do szkoły rodzenia, od przyszlego tygodnia zaczynamy naukę ![]() Mam ponad 100 stron watku do przeczytania, ale chyba sobie dzis odpuszczę-idę walczyc ze zgagą ![]() ps. aha, robiliśmy tez filmiki 4D, kto nie robił-temu polecam, super pamiątka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i powiem wam, ze zwraca ona uwage ludzi ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-11-17 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
BAN stały
|
gosiaczek - wyglądasz w niej super
![]() arjuna majtki to tak dziwnie oznaczają rozmiarami że ja chuda, o wadze obecnej 48kg i przy braku bioder szukam w sklepie samych L bo już M mnie cisną ![]() Kurde, znacie kogoś kto przy w miarę normalnej wadze urodzeniowej dziecka musiał mieć cc, bo miał za wąskie biodra? Bo ja się boję, ze jednak normalnie nie urodzę, bo mój gin to już drugi lekarz który mi mówi że przez wąską miednicę mogę mieć problemy z normalnym rodzeniem i może być jednak wskazanie do cesarki (co oczywiście okaże się za jakieś 4 tygodnie, bo może wyjść że jednak moja córeczka jest w miarę malutka) |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Wtajemniczenie
|
make_up_istka - nie wiem jak to do końca jest, ale moja ciotka narzekała na poród SN (przy wadze dziecka powyżej 3kg). Ona miała coś chyba z biodrami, że jej się nie chciały, że się tak wyrażę "rozejść". A w ciąży przytyła ponad 30 kg (choć chyba w tym przypadku to nawet nie miało znaczenia).
Jestem w stanie uwierzyć, że przy wąskich biodrach będą chcieli cc zrobić. Chyba pozostaje Ci czekać. Nawet przy założeniu, że ktoś miał podobnie, u Ciebie może być inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry z rańca (albo ze środka nocy jak kto woli;P)
Mąż wychodził do pracy, a ja i tam za 30 miałam wstawac i szykowac się do learza, więc już nie opłacało mi się zasypiać. O dziwo w nocy obudziłam się tylko kilka razy ![]() Trzymajcie kciuki, żeby wszytsko było okej! miłego dnia ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
wy o szpilkach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Zadomowienie
|
zazdraszczam butów zimowych. Ja ostatnio jak poszłam kupic buty to wróciłam prawie z płaczem. Kozaki, które mi sie bardzo podobały były nie na moje spuchnięte łydki;( wiec chyba w trampkach przechodze zimę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś do gina i jak będzie ok zawiozę L4 do pracy, bo przed porodem już tam nie zawitam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wera gratuluje dziewczynki ![]() ![]() ![]() ![]() gosiaczek teraz rzeczywiście jesteś hot ![]() miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie!!!Ja tez dzis mam wizyte..mykam sie syzkowac..3majcie kciuki by wszystko było dobrze.
![]()
![]() |
#3170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama rodziła Sn (pominę fakt, że okulistka zrobiła awanturę bo było b wysokie ryzyko utraty wzroku, skończyło się na pogorszeniu, ale wada jest olbrzymia), ma b szerokie biodra, ale w ciązy przytyłóa 13 kg. Ja urodziłam się prawie miesiąc przed czasem, byłam malutka- 2700 i 47 cm, a jednak poród był straszny, ja nie mogłam wyjść, włąśnie przez wąski kanał. Chcieli wyciągać mnie kleszczami i w ogóle cyrk. Mama była nieżywa jak po cc dobę po, opod kroplówką. Nie opieraj się cc jak Ci każą, ja tez mam;-)
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zadomowienie
|
Ale mnie głowa boli, aż dziwne...arr. Może za długo spałam
![]() ![]()
#3172 |
Zadomowienie
|
a moja dzidzia chyba już leży główką do dołu bo obrywam boleśnie po żebrach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama też miała 2 cesarki, bo za wąskie biodra ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() moja dzidzia dalej jest bardzo ospała, bardzo rzadko się rusza, ale daje jakieś słabe sygnałki od czasu do czasu. Noc przespałam bez wstawania do ubikacji........... ![]() trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- A tak w ogóle DZIEŃ DOBRY DZIEWCZYNKI ![]() agape napisałam maila do tej szkoły i dostałam odpowiedź hehe. Tak więc zadzwonię w przyszłym tygodniu i zapiszę się (bo nie wiem czy mąż będzie chodzić). Może siostra mogłaby ze mną pójść ten pierwszy raz. I muszę dowiedzieć się jak dokładnie tam dojechać ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Raczkowanie
|
witam z rańca. Dzis zaczynam 29 tydzien, 15 kg na plusie
![]() zaraz jade do poloznej, przy okazji sobie moj nieszczesny dunski pocwicze. mam fajna ksiazke o porodach po dunsku i sobie pewne rzeczy pozaznaczałam i chce z nią obmówić. kurde, za kilka dni konczę 30 lat, masakra, ja się czuję jakbym miała najwyżej 26-27 lat,a tu juz bedzie 3 z przodu... ![]() miłego dnia życzę.
#3175 |
Zakorzenienie
|
stres przedwizytowy, żeby szyjka nadal twarda buuu........
![]() |
#3176 |
Rozeznanie
|
Cześć hot Mamuśki
![]() Od razu Werka gratuluję córci ![]() ![]() Wczoraj jak z mężem wracaliśmy ze spaceru to zaszliśmy do sklepu. E. Leclerc czy jakoś tak. Mieliśmy kupić zabawkę dla jego chrześniaka. Skończyło się na zabawkach ale dla naszego szkraba. Hahaha. Polecam. Ogromny, ogromny wybór, ceny bardzo fajne. Za wielkiego pluszowego misia daliśmy 15 zł. Sernika pół blachy już nie ma - mąż uwielbia. Może jutro w końcu te pierniczki zrobię? Hot Mama wyglada super, widziałam w gazecie tę bluzkę, bardzo fajna sprawa. Ja też zaczynam w przyszłym tygodniu szkołę rodzenia. Naprawdę jestem mega podekscytowana . ![]()
![]() |
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- a ja właśnie na str szpitala oglądam jak idą postępy z nowym oddziałem, zaprę się, ale tam urodzę;-)
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Raczkowanie
|
Werka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() witaj w gronie ^^ Heh... Mój TŻ jak się dowiedział, że będzie dziewczynka, to mu dziadek powiedział, że nie sztuka zrobić chłopca... :P Sztuka to zrobić dziurkę w dziurce... Hehe... Do tej pory jak sobie to przypomnę, to mi się tak jakoś wesoło robi :P bo on to tak jakoś fajnie powiedział ^^ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Wtajemniczenie
|
Witam porannie
![]() Pogoda pod psem, nie wiem, czy na te zakupy w końcu pójdziemy. ![]() Zazdroszczę Wam wizyt, bo ja dopiero 2.12 mam i się doczekać nie mogę. Płci nadal nie znamy i zaczyna mnie to wkurzać, jak ubranka śliczne widzę. Cytat:
![]() Idę w końcu coś zjeść. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.