|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Wczoraj była u fryzjera i coś ok. 1 cm poszło. Muszę wam powiedzieć, że chodz dbam o włosy to nic nie robie dla porostu
. Skończyła mi się skrzypovita i też nie masuje skóry glowy
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niby też nic nie robię dla porostu, ale raz na jakiś czas nakładam na skórę głowy olej kokosowy albo żel aloesowy. I tak się zastanawiałam, co jest nie tak z moimi włosami u nasady, czemu się tak puszą. A to baby hair
Wygląda to tragicznie, wszystkie włoski innej długości
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
Co do tych spuszonych włosów - też to mam. Mnóstwo babyhair, jako sprawcę podejrzewam głównie olej kokosowy i ampułki Radical. Co do przyśpieszania porostu - ja sobie kupiłam herbatkę z pokrzywą - boję się spróbować heh nie przepadam za ziołowymi naparami, także coś czuję,że -kolokwialnie mówiąc- będę musiała pić na hejnał lub z popitą No i strasznie się napaliłam na odżywkę Jantara - do włosów i skóry głowy. Ma tyle fajnych ziółek w składzie |
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem, czy z pokrzywą to się nie będzie gryzło, ja z ziół to tylko lipę piję na gardło. Lipa jest wstrętna , no ale trudno, złapałam jakiegoś wirusa i teraz muszę gardło leczyć. Będę musiała zrobić sobie za jakiś czas chyba przerwę w piciu lipy, ale nie wiem kiedy, boję się, że złapię anginę albo coś w tym stylu
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie nie przepadam za ziołami..
Jesli chodzi o herbatę to lubię czarną, ewentualnie owocowe. Ale wszelkie czerwone, zielone - to nie dla mnie. A szkoda - bo zielona podobno dobra przy odchudzaniu
|
|
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie koncza mi sie wszyskie oleje wiec JEDNAK postanowilam ze kupie tego smierdziela (podobno) czyli olej czosnkowy. Nie mam wyjscia, jestem w desperacji bo mi wlosy nie rosna tak jakbym chciala a w maju przylot do Polski i komunia chrzesnicy wiec musze wygladac bosko!
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokrzywa nie jest jakaś tragiczna w smaku, ale myślę że z sokiem malinowym się jednak będzie gryzło skrzyp smakowo jest znacnzie gorszy, ja dałam radę wypić 3 torebki a teraz leży w szafce xDCytat:
ja tak leczę wszelki anginy i działa u mnie lepiej niż antybiotyk
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czosnek to ja prawie codziennie jem, zazwyczaj robię do obiadu sos czosnkowy z duuużą ilością czosnku Dobrze, że TŻ też lubi czosnek
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda ze czesc z nich to moga byc ulamane, zniszczone wlosy, ale czesc to wlosy ktore wyrosly pozniej z glowy i sa krotsze niz reszta. Na mojej glowie sa wlosy o 1mm do 65 cm, wiec zawsze beda wystawac i odstawac jakies z warkoczyka.
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a w jakiej proporcji mieszać keratynę hydrolizowaną z maską...? chcę dodawać do maski Bingo, ale nie wiem czy wystarczy kilka kropel do takiej ilosci na jeden raz(bo gdzies czytałam że maska mi się może "popsuć" jak dodam do całego opakowania)..?
|
|
|
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
Witam od momentu gdy poczytalam o olejowaniu wlosow nie rozstaje sie z nim na krok,dokladnie co tydzien naoliwiam wlosy a prostuje tylko wtedy jak ,mam kase to ide do fryzjera prostowac bo moja prostowncia jest daremna, czyli gdzies tak 2 razy na miesiac MOZE...
w sierpniu mierzylam dlugosc moich wlosow od szyji,i mialy 26cm,... dzis tak do picu zmierzylam i mam 31 cm,wychodzi na to ze 5cm mi urosly w ciagu 8 miesiecy,zzastanawiam sie gdzie sie podzialy te 3cm,co prawda w sierpniu podcielam je troche,i moze jeszcze z dw arazy do teraz btyly podcinane,ostatnio 0,5cm,a w stycnziu poszlo ponad cm,i co sadzicie o mojej drodze zapuszczania wlosow? jestem dalej wytrwala ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Przepraszam za błędy w pisowni ale chciałam szybko napisać:p |
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak moje no dobra dodam jeszcze raz specjalnie dla ciebie
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam sie nad kupnem albo maski yes to carrots albo odzywki..
boje sie troche ze maska mi obciązy.. ;/ bo chyba silikon ma?
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
Mini
Wczoraj kilka razy spotkałam się z tą maską i było napisane, że zawiera silikon. A taka szkoda bo chciałam spróbować Izulinka Polecam Ci inne foum odnośnie zapuszczania włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=484166&page=89 Myśle, że powinno się sprzydać bo tam głównie piszemy o swoich osiagniecia i jakie kosmetyki używamy. A ja przez pomyłke w tym forum napisałam post dotyczący porostu
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
no dzieki napisalam do tego watku co mi poslalas linka:p
jestem ciekawa co mi na to odpiszą:p bo z reguly tak jest ze laseczki pisza ogolnie wszystko i czasem przekierowuja do innego forum:p jestem ciekawa ile jeszcze miesiecy mnie czeka:P zeby zapuscic te farbowane na blond kudelki, a najgorsze jest to ze sa cieniowane,:/a mi jednakowa dlugosc jakos nie bardzo pasuje
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nic nie robię na porost... Ale chyba zacznę. Jeszcze tylko 10 cm i mi wystarczy
No i chciałabym je zagęścić, bo są dosyć rzadkie...Przeprosiłam się ostatnio ze szczotką z włosia i teraz jestem z niej bardzo zadowolona
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
dotka
Gdyby mi brakowało do celu tylko 10 cm to był była w siódmym niebie., ale niestety wręcz dwa razy więcej Ale mi się zachciało. A mnie już moja objętość zaczyna irytować U mnie się nie dam mieć krótkie włosy, bo objętość zwiększa się pięciokrotnie
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie 60 cm wystarczy (na razie), z dłuższymi chyba już by mi było niewygodnie i nie dałabym sobie z nimi rady...
W ogóle to ostatnio mi same końcówki odżyły I włosy bardzo mi błyszczą
|
|
#3169 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu chcesz przejść na dietę silikonową? Cytat:
Ja mam z dziecinstwa jakieś mgliste wspomnienie płukania gardła wodą z solą ble to było coś. Cytat:
Kocurzyca - Dzięki za odp No właśnie, taki gładki, idealny warkocz to chyba tylko w reklamach ![]() Cytat:
Może poprostu z natury włosy wolniej Ci rosną? A pijesz ziółka? Stosujesz wcierki? Cytat:
sliczne oczy!Cytat:
Jestem po pierwszym użyciu odżywki Yes to Carrots. Są plusy i minus. Plusy? Miękkie, błyszczące włosy. Minus? Elektryzują mi się. Niewiem czemu. Rzadko mi się to zdarza. Rozmawiałam o tym ze znawcą - Estelle i zasugerowała,że to może być z tego powodu,że odżywka YtC ma wiele składników naturalnych, mniej antystatyków i silikonów. Niewiem,czy dalej używać. Strasznie mi żal wyrzucać tych kosmetyków - cholera, dałam za nie dużo kasy. Chyba będę dalej używać, zobaczę - może włosy się przyzwyczają. Aż tak "napakowanej" naturą odżywki to chyba jeszcze nie używałam. Cytat:
Jaki masz przyrost miesięczny?Co do szczotki z włosia - chyba też zainwestuje. Na mokro czeszę grzebieniem z szerokimi zębami, natomiast na sucho hmm muszę sobie zorganizować jakąś szczotkę. Chyba najlepsza jest ta z włosia dzika? Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3170 |
|
Rozeznanie
|
a ja bardzo bym sie cieszyla gdybym miala wlosy dlugosci 40 cm i zeby jeszcze byly rownej dlugosci ohhhhhhh........
to sie rozmarzylam!
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że rosną ok 1,5cm miesięcznie, ale nie mierzę ich dokładnie, co do milimetra, więc nie jestem pewna.
Najlepsze jest to, że nie mam pojęcia, co jest zasługą poprawy stanu moich włosów
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Namietne_usta czyli przy tak "napakowanej"odzywce silikon jest wskazany?
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowałam się na to z różnych powodów. Chodzi mi szczególnie o to, że zamierzam myć włosy odżywką co się wiąże z nieusunienem wszystkich silikonów z tego powodu będę miała obiążone włosy, skręt będzie słabszy i być może wywyoła szybsze przetłuszczanie się włosów. Kolejny powód jest taki, że zamierzam olejować i też z tego powodu nie chce ograniczać wnikniecia do włosa oleji. Poza tym nie chce mieć wrażania, że to nie moje włosy są takie lśniące miękkie same od siebie tylko od silikonów, które udają "zdrowy włos".
|
#3174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak były sianem, także jak dla mnie długie włosy -siano nie są ładne. Lepsze krótkie,ale zdrowsze. Urosną nam ![]() Ja najbardziej płacze (dosłownie.. Teraz mam kilka włosów na krzyż. W porównaniu do tego co było kiedyś. Patrzę na zdjęcia z dzieciństwa i mi łzy stają w oczach. Jak myślicie, czy zmasakrowane zabiegami chemicznymi (farby, rozjaśnianie, dekoloryzacje) włosy już nigdy nie odzyskają dawnej gęstości? Cytat:
![]() A co to za szczotka? ![]() Cytat:
Poprostu przecztałam analizę składu i stwierdziłam,ze muszę mieć tą odżywkę.Skonsultowałam to również z Estelle - ufam jej jesli chodzi o sprawy włosomaniactwa i liczę się z jej opinią A jak myslisz, czemu włosy mi się po tej odzywce i szamponie tak elektryzują? Kurcze, neiwiem,czy używać dalej - czy to nie zniszczy mi włosów?Wiem, brzmi to idiotycznie - taki skład miałby zniszczyć włosy no ale chodzi mi o to elektryzowanie.. Cytat:
Moje ogarnięcie jest wynikiem minimalnej ilości snu oraz tego,że jestem dziś na nogach od 6
Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-03-17 o 22:26 |
||||
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuję ![]() postaram sie nie usuwac
|
|
#3176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba na forum TLHC przestanę zaglądać, bo jakaś zawistna przez nie się robię
![]() Ale jak tego uniknąć, jak widzi się zdjęcia takich włosów? |
|
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2579637 2]Ja chyba na forum TLHC przestanę zaglądać, bo jakaś zawistna przez nie się robię
![]() Ale jak tego uniknąć, jak widzi się zdjęcia takich włosów?[/QUOTE] Cudo, a nie włosy. Podziwiam te dziewczyny które mają takie długieee włosy, a jednocześnie takie zadbane
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
namietne usta ja rozjasniam wlosy od kilku lat i nie traca one na gestosci
moze to kwestia jak sie dba o nie od samego poczatku![]() najczesciej jest tak ze placzemy juz nad rozlanym mlekiem
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

. Skończyła mi się skrzypovita i też nie masuje skóry glowy

21.06.2014r.

15.04.2013

I włosy bardzo mi błyszczą