![]() |
#3151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
I ja się dołączam do grona beznadziejnych cv ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Rozeznanie
|
u mnie nadal bez zmian,byłam w tym tygodniu na dwóch rozmowach i znów cisza.....
![]() ![]()
#3154 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiem że może przesadzam ale bardzo zależy mi na pracy tam a może chociaż na rozmowie kwalifikacyjne a mianowicie wysłałam wczoraj CV w odpowiedzi na ogłoszenie przez cv-raport i do tej pory go nie odczytali wiem że to normalne ale jeśli już dali ogłoszenie to na pewno ktoś od wczoraj rana sprawdzał pocztę. Może nie umieją odczytać mojego pliku? Maja jakiegoś innego Worda czy coś? Czy gdybym wysłała drugi raz np. w pdf to by było przegięcie? Mam spokojnie czekać?
#3155 |
Zakorzenienie
|
Czekaj, bo ta strona nie -pokazuje, czy odczytali twojego maila, tylko czy otworzyli twoje cv/lm, czyli jeśli np ściągnęli na kompa, ale jeszcze nie czytali, to ci nie pokaże. wypróbowywałam to kiedyś z moim mężem, żeby sprawdzić, jak działa
![]()
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo, może założymy taki klub?
![]() Cytat:
U mnie się zdarza że pokazuje że nie czytali a odpowiedź zwrotną mam od nich.
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
ja ściągałam na serwer domowy przez program pocztowy i wykryło, ze czytałam
![]()
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wczoraj kilka wysłałam i chciałam sprawdzić,czy ktoś to w ogóle przeczytał,ale CV-Raport mi nie działa. ;/ EDIT: Już działa.
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2011-03-25 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
to jestem kolejna do klubu
![]() odkąd szukam pracy byłam na jednej rozmowie, praca bardzo kiepska, za psie pieniądze, panie prowadzące rozmowę były bardzo zadowolone z moich odpowiedzi i na 100% miały się odezwać do dwóch tygodni :P ale oczywiście cisza :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
U mnie też nadal cisza
![]() Miałam przedwczoraj rozmowę w Urzędzie, a raczej test, ponad 200 osób ![]() ![]() I chyba też zrobię, że poszukam firm w moim mieście i będę wszędzie wysyłała...może akurat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Konto usunięte
|
Jak to nikt
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
No ja już spisałam sobie ok. 20tu firm i zaraz będę wysyłać. Chociaż powiem Wam, że jakoś straciłam zapał. Bo jednak myślę, że to bez sensu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam znajomą, która w ten sposób zdobyła praca. Jej CV wpłynęła akurat jak w firmie zrobił się wakat. Szef stwierdził, że nawet nie będą robić rekrutacji, bo jej CV było wystarczająco dobre ![]()
![]() |
#3164 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja też dołączam do grupy beznadziejnych CV
![]() Jestem dwukierunkowcem i pierwsze studia nijak mają się do drugich, z którymi wiążę przyszłość. Dlatego darowałam sobie zamieszczanie w życiorysie praktyk odbytych w tamtym obszarze i zdobytych uprawnień. Pomyślałam, że lepiej żeby było mało, ale żeby pracodawca nie myślał o mnie: wszystko i nic ![]() ![]() Kuuurde, ja chcę tylko odbyć BEZPŁATNĄ praktykę w biurze rachunkowym i czegoś się nauczyć. Czy to aż tak wiele dla tych ludzi? ![]() I też potwierdzam: w Krakowie jest BARDZO ciężko. 80% ofert dotyczy pracy w korporacji, gdzie musisz znać bardzo dobrze angielski i drugi język mieć opanowany w stopniu dobrym ![]() ![]() Tylko wiecie co? W korporacji robi się ułamek jakieś roboty i tak naprawdę niewiele człowiek się uczy i szukając kolejnej pracy znów będzie miał problem z doświadczeniem. Dlatego marzy mi się biuro rachunkowe i nauka księgowania w praktyce a nie na kontach rysowanych w zeszycie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Zadomowienie
|
To chyba mówimy o innych korporacjach
![]() Mam znajomych w Capgemini, State Street i IBM. Ich praca polega na wklepywaniu faktur do komputera i sporadycznym dzwonieniu/mailowaniu do klienta w celu potwierdzenia jakiejś liczby. Dodatkowo programy na których pracują nie są popularne (nie jest to CDN Optima czy enova i SAP, na których bazuje większość polskich firm). Poza tym zalewana jestem opiniami, że w korporacji można wytrzymać 6miesięcy, rok... a potem już człowieka krew zalewa, bo dzień w dzień to samo a awans jest praktycznie niemożliwy. Mam za co żyć, więc aktualnie nie ważne są dla mnie $ a nauka, dlatego nie chcę składać CV do korporacji tylko dlatego, że coś tam zarobię. Chciałabym mieć wreszcie jakiś fach w ręku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Dziewczyny, może którejś podpasuje: http://poprzednia.uj.edu.pl/biurokar...ta.php?id=3613 (Kraków) |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, jeśli któraś z Was jest technologiem żywności i ma jakieś doświadczenie, najlepiej w branży cukierniczej to dajcie znać na priv. moja firma szuka pracownika.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Jak widać korporacja korporacji nierówna, więc analogicznie wiadomo, że prywatna firma (lub państwowa) tak samo. Mam szczęście bycia w korporacji, która na szczęście daje różne możliwości pracownikom.
![]()
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj wróciliśmy z synkiem ze szpitala. Przez 4 dnia byłam odcięta od neta, oczywiście wczoraj po powrocie rzuciałam się zaraz na przeglądanie portali, ale znalazłam tylko 3 ogłoszenia
![]()
#3170 |
Raczkowanie
|
Bossy to co napisała granatowo to niestety prawda, może kilka lat temu Capgemini czy IBM inwestowały w pracownika, teraz lecą po prostu po kosztach, zatrudniają osoby ze znajomością języków, a reszta nie stanowi problemu dla nich bo praca to wklepywanie danych. Sama marzyłam kiedyś o firmie IBM, tyle się nasłuchałam jak to świetnie jest, aplikowałam odpadłam, za słaba byłam z 2 języka nie mam pretensji. Poznałam osoby na studiach podyplomowych co pracowały tam i zmieniały pracę, albo już były po zmianie, magia nazwy działa dalej, jeśli we własnym zakresie podszkolimy się to można dostać w innych firmach w Warszawie bardzo dobre posady.
W Capie obecnie płacą około 2000 brutto bez doświadczenia w branży, ale trzeba również 2 języki znać, nie wiem czy jest to taka super płaca jak na takie firmy. W Krakowie można zauważyć równanie płac w dół, kilka lat temu płacono więcej na tych samych stanowiskach, korporacje się wycwaniły i wiedzą, że jest tu ogromna ilość osób wykształconych i mogą takie numery robić. Sztandarowy przykład to Shell, więcej można poczytać sobie na forum gazeta.pl , jak firma z roku na rok stacza się na dno w traktowaniu pracowników, polecam jeśli ktoś się interesuje pracą tam, dużo cenny informacji dotyczących rekrutacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny trochę mnie tu nie było. Niedługo mija miesiąc mojej pracy ichciałam się z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami. Ja w sumie miałam farta bo wysłałam do mojej firmy meila wtedy gdy już im coś świtało żeby kogoś zatrudnić ale jeszcze nie dali ogłoszenia, mam blisko bo ok 30 min autobusem. Dziewczyny, nawet nie zdajecie sobie sobie sprawy ile ludzie są w stanie poświęcić dla pracy. Piszecie często że Wam się nie opłaci gdzieś dojeżdżać - mam w pracy kolegę, który cały tydzień pracy mieszka na miejscu a na weekendy jedzie do domu- nic nie odkłada, jeszcze babcia mu dokłada do życia, pracuje bo to jego pierwsza praca i dla doświadczenia zrobi wszystko. Dziś znów była dziewczyna na rozmowie gotowa się przeprowadzić z dnia na dzień. Co do braku doświadczenia to niestety ale jeżeli inne osoby je mają a wy nie to wyłącznie z własnej winy, ja też mam marne bo się nie wystarczająco o nie starałam (tylko obowiązkowe praktyki na studiach, a mogłam przecież w każde wakacje, albo w luźniejsze dni na studiach ale mi się nie chciało). Nie piszę tego żeby was krytykować ale tylko żeby pokazać, że w Polsce trzeba na prawdę się poświęcić żeby mieć w miarę dobrą pracę. Nie pozwólcie sobie na luki w cv to bardzo źle wygląda już naprawdę lepiej iść gdzieś błagać i za darmo pracować, albo sobie w ogóle odpuście i szukajcie bogatego męża albo jedzcie za granicę bo szkoda waszego czasu na wysyłanie tych setek cv.
W mojej pracy nie mam lekko co krok mnie besztają i uświadamiają, że tak naprawdę po studiach nic nie umiem konkretnego i mają rację ale uczą mnie cierpliwie i to jest fajne. Życzę powodzenia Kochane!! Praca nawet taka znienawidzona lepsza sto razy od bezrobocia. Edytowane przez mobi87 Czas edycji: 2011-03-25 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki, byłam dziś na rozmowie, własnie w korporacji (a propos tych rozmów powyżej
![]() ![]() ![]() Ale do rzeczy: odnośnie dzisiejszej rozmowy - stanowisko bardzo fajne, odpowiedzialne, niestety umowa tylko na zastępstwo (ciąża ![]() ![]() Jestem dobrej myśli, ale nie napinam sie jakoś tak bardzo. Zwłaszcza że dużym minusem jest dojazd - to już jest na obrzeżach miasta (wlaściwie poza), gdzieś pod lasem, a ja samochodu nie mam i niewesolo byłoby tamtędy chodzić ![]() Ale trochę się obawiam, że za nisko sie wyceniłam. Powiedziałam, że chciałabym 2 tys. netto na początek, ze względu na to, że nie pracowałam stricte na tym stanowisku (ale w dotychczasowym doświadczeniu robiłam zbliżone rzeczy). Jak myślicie, mogłam im więcej zaśpiewać? ![]() W ogóle powiem wam, że jak się ma jakaś pracę - choćby byle jaką na zlecenie - to już dużo łatwiej jest na rozmowach, idzie się na większym luzie. Ja zawsze mam tę świadomość, że w razie czego świat się nie zawali, jak się nie dostanę, choć nie powiem, fajnie byłoby mieć wreszcie normalną umowę. A jak nie robiłam kompletnie nic, to kolejna porażka mnie dobijała. Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-03-25 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
selene 2 tys netto to nie malo , jak na poczatek. Super ze rozmowa byla w porzadku i jestes zadowolona. Trzymam kciuki
![]() ![]() ja dzis mialam II etap, po weekendzie kolejny, tylko u mnie cv nikogo nie interesuje - umiejetnosci i osobowosc. Praca - nowoczesny gabinet kosmetyczny. Wlascicielka otwarcie powiedziala ze jestem faworytka, to sie okaze! Ale nie dopuszczam zlej mysli ani troche! jakies 2-3 tygodnie byl tu temat o tym, ze warto zamieścic swoje ogloszenie, a nie czekac az pojawi sie super oferta. Na mojego ogloszenie odpowiedzialo 9 osob, mimo to tylko jedna zaprosila na rozmowe. Ale czuje ze to jest to! idealne miejsce dla mnie! ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ja rowniez przez studia odbylam praktyki i myslalam ze prace znajde, a tu cisza, konkurencja ogromna! gdybym cofnela czas, zrobilabym kilka kursow i pracowala dorywczo w zawodzie, ale lenistwo i niedojrzalosc zrobila swoje ![]() ja tez jestem gotowa przeprowadzic sie zdnia na dzien, jak dobrze ze mama pomoze finansowo. Tak bym chciala te prace dostac! marze o tym ![]() ![]()
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25954253]Jak to nikt
![]() ![]() Po znajomości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję i również życzę Ci powodzenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Jeszcze odnośnie wysylania aplikacji w ciemno: ja uważam, że naprawdę warto, swoją aktualną pracę znalazłam w ten sposób (co prawda, nie jest to jakaś super fucha, ale jednak coś w moim zawodzie). Myślę, że jest to o wiele lepsza opcja niż odpowiadanie na aplikacje, gdzie obok was startuje kilkuset chętnych. Dziś na infopraca znalazłam ogłoszenie na stanowisko sekretarki, gdzie padł chyba rekord zgłoszeń: powyżej 1200 ![]() Moja koleżanka też znalazła pracę w instytucji kultury, wysyłając w ciemno, i miała to szczęście, że akurat zwolniło sie miejsce. Spodobała sie i nikogo już nie szukali. Normalnie jej zazdroszczę, bo sama w tym miejscu bardzo bym chciala pracować ![]() Aczkolwiek nie jest to reguła, że na ogłoszenia nie ma co aplikować. Ta dzisiejsza rozmowa była z ogłoszenia, ale za to spełniałam właściwie wszystkie wymagania (oprócz znajomości francuskiego, który był tylko mile widziany ![]() ![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-03-25 o 23:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Możesz powiedzieć na jakim portalu umieściłaś ogłoszenie?
#3178 |
Zakorzenienie
|
Ja pracuję w korpo i sobie chwalę takie rozwiązanie, ale fakt, ze jesteśmy podzieleni na redakcje i nie ma u nas takich typowych klimatów korporacyjnych, przynajmniej ja tego nie odczuwam, za to jest stabilność finansowa etc.
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie kiedyś miałam taką pracę, której nienawidziłam, szłam tam z wielką niechęcią i zestresowana, i to odbiło sie na moim zdrowiu, a skutki odczuwam do dziś ![]() ![]() Znalazłam ciekawy artykuł na ten temat, czy faktycznie byle jaka praca jest lepsza od bezrobocia... ![]() http://portalwiedzy.onet.pl/2258581,10491,info.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Ja dziś umieram... Głowa mi pęka, wymiotuję... Nie wiem co mi jest...
Chciałam coś odpisać do postu mobi 87, ale nie mogę zebrać myśli i wszytsko co piszę jest bez składu... Aha i jeszcze wam powiem, że koleżanka mi powiedziała, że jej ciotka pracująca w sądzie stwierdziła, że może tej koleżance załatwić pracę w kadrach, ale przynajmniej musi mieć licencjat. A ona nie ma. I wiecie jak to usłyszałam, to sobie pomyślałam, że czemu ja do cholery nie mam takiej ciotki?! Mam nadzieję, ze zrozumiecie, bo serio mam dziś problem z kontaktowaniem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.