|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
meryy82 placebo powiadasz... może coś w tym jest. Wcale nie zauważyłam jakiegos większego spadku wagi jak brałam. Nic mi nie wspomagało. Tak samo mi waga leciała z L-karnitną jak i bez. Więc nie ma sensu się szprycować.
windbag najważniejsze, ze waga nie idzie do góry. Postać w miejscu może przez jakiś czas. Podobno to nawet dobrze, organizm ma czas, zeby się z nią oswoić i nie woła o tycie ![]() pestka123 polecam się po raz kolejny ![]() Tradycyjnie zaczęłam dzien do grapeifruta, zaraz śniadanko. Od dzisiaj narzuciłam sobie 66 dni bez słodyczy (do wigilii), zobaczymy co mi z tego wyjdzie ![]() i Od dzisiaj zaczynam ponownie Shred.
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć." Edytowane przez Negra1987 Czas edycji: 2011-10-20 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
ja znowu zaczynam mala redukcje
![]()
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Sobie poszalałam dzisiaj i spałam do 10 ![]() no ale koniec szaleństwa kawa i dalej do roboty, szukać pracy ![]() Pestko po 3 latach zasiedzenia się w tej cholernej instytucji (gdzie pracowałam) zauważyłam, że przez ostatnie dwa lata gnuśniałam, przez pierwszy rok puki tam się nie zasiedziałam cały czas gdzieś się czegoś uczyłam, coś robiłam. Ale krzesełko wygodne nie wymagało większego wysiłku po za nauczeniem się nowego programu do obiegu dokumentacji. I tak sobie tyłam i stawałam się robaczkiem. Praca od do i kanapa. A przecież życie ucieka. Mimo, że teraz jest ciężko nawet się cieszę, że mnie tak kopnięto w de... przynajmniej się obudziłam. I to nawet nie chodzi by podnosić kwalifikacje z myślą o pracy, dla siebie. A w solarium możesz się położyć w czym chcesz, przecież nastawiają ci solarkę i zostawiają a ty musisz się tam wślizgnąć i poleżeć. Już się zastanawiam jak ja wytrzymam 4 min. bo mi minutę czasem ciężko wysiedzieć. Podziwiam kobiety, które potrafią tam leżeć po 15 min ![]() windbag jak waga stoi w miejscu, to też dobrze, i dobrze Negra prawi. Negra do świat bez słodkiego nic a nic?? aa, mogę się przyłączyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Rozeznanie
|
Negra - miło Cię znowu widzieć
![]() Wczoraj poćwiczyłam na siłowni i mam dzisiaj małe zakwasy. Na inny fitness nie mam zbytnio czasu, ale za to diety zazwyczaj pilnuję, więc nie jest tak źle.
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Negra tak mi powiedziało kilku instruktorów fitness, że to placebo. O tym głośno się nie mówi, bo producenci (wiadomo)
Nezka jak są zakwasy, mam nadzieje, że takie do wytrzymania, bo jak są zakwasy, to znaczy, że ruszyłaś mięśnie, które sobie "spały" Niunia ty to raczej się pilnuj, bo jeśli to 2kg zwyżki, to żaden przyrost. Postaraj się teraz by waga się ustabilizowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 |
Raczkowanie
|
![]()
Hejka, dzięki dziewczęta za tak super przyjęcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- A a co do choroby to niestety niedoczynność tarczycy... ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Justyna_Masaz witamy ![]() ![]() ![]() Dziękuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 |
Zadomowienie
|
meryy82 zapraszam
![]() ![]() ![]() A wracajac do L-karnityny. Brałam ja na poczatku odchudzania (marzec-kwiecień) Ale jak już pisałam nie widziałam żadnych spektakularnych efektów. Może poza wzdęciami i gazami:P Zużyłam niecałe opakowanie i odstawiłam. Nezka07 dzięki ![]() ![]() Justyna_Masaz ja tez mam niedoczynność tarczycy. Jak mi ja zdiagnozowali, to dostałam większego kopa do dbania o linię, bo wiedziałam, ze mam łatwiej i szybciej do rozrastania się.Dasz radę ![]() ![]()
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jutro impreza ![]()
![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Negra z tym słodkim u mnie jak na odwyku
![]() Wzięłam musli i maślankę. Justyna nie chwaląc się, tu zwykle jest miło ![]() ![]() ![]() Co do dnia mam pytane jaką masz przerwę w pracy? I znalazłam u ciebie kilka pułapek - lekkie pieczywo, zupki pewnie chińszczyzna albo gorący kubek - takimi rzeczami się nie najesz i stąd wieczorem możesz czuć wilczy głód a organizm domaga się cukru. Cukru domaga się mózg. To dlatego dużo część amerykanów tyje. Ich żywność w większości jest laith, bez cukru i bez tłuszczy. Piękne bo "chudsze" jedzenie sprawia, że się organizm szybciej wysyła sygnał "jestem bardzo głodny" Najlepiej jeść konkrety, żywność jak najmniej przetworzoną. Wiem ciężko gdy się cały dzień pracuje, ale jeśli wie się, że ma się skłonność do tycia, to tym bardziej trzeba nad sobą pracować!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Wtajemniczenie
|
Taaa, mam sie cieszyc, ze waga nie rosnie, ale niby czemu mialaby rosnąc, skoro jestem na redukcji? Bez przesady, to dla mnie nie jest pocieszenie, bo jednak cos robie, zeby waga poszla w dól! :P
Spokoo, spoko, dam sobie rade, w koncu drgnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 |
Zadomowienie
|
eeeeee nooo winbag!! W każdej sytuacji trza znaleźć jakis pozytyw:P
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety słyszałam o tych tabletkach z tasiemcem ![]() Cytat:
Oki to czekamy na wiadomość jaką decyzje podjęłaś i w jakiej sprawie ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Laleczki ale sie rozpisałyście ![]() ![]() W pracy nie było tak źle ![]() ![]() Jutro podpisuje umowe, najpierw na 3 mieisace na próbe ![]()
![]() |
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
malinka_070190 wielkie gratulacje!!
![]() ![]()
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
dzis poszlo dobrze gdybym nie zjadla czterech jablek ktorych nie bylo w planie
![]()
![]() |
#3165 |
Raczkowanie
|
niunia => jabłka to przecież nic takiego!! nawet to i dobrze, błonnika mają przeca!
![]() malinka => zawsze tak jest, że się stresuje człowiek na zapas, a potem okazuje się, że jest ok ![]() meryy => w pewnym sensie Cię rozumiem. Ja skończyłam studia ledwie pod koniec lipca. Ale nie pracowałam jakoś konkretnie od tego czasu i już teraz czuję, że mój mózg zaczyna zwalniać tempo. Dlatego zaczęłam sobie wyszukiwać różne zajęcia, bo coś czuję, że zacznę tępieć :P Słuchajcie, ja pojechałam dziś z tatą na działkę, która dopiero jest w trakcie ogarniania i nosiłam wielkie gałęzie, potem rąbałam drewno i znowu nosiłam gałęzie. Chyba sobie coś naciągnęłam :P Ale prawdziwa praca na świeżym jesiennym powietrzu to prawdziwy relaks wbrew pozorom (po siedzeniu w mieście i takich pierdzi-ćwiczonkach - w moim wykonaniu)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
no jablka.. ale dla mnie to zal;/
kurde i ostatnio podjadam.. jutro ide biegacc.
![]() |
#3167 |
Wtajemniczenie
|
niunia, czemu chcesz jeszcze schudnąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
bo przybralam ;/ ostatnie imprezy ehh;/
![]() |
#3169 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
niunia_ona Ty masz wyrzuty z powodu 4 zdrowych jabłek? Które mają dużo błonnika, witami, oczyszczaja jelita? Ja rozumiem, ze byłyby to 4 kostki czekolady, albo pączki. Ale jabłka? A wiesz, ze żeby całkowicie spalić te 4 jabłka wystarczy 12 minut na rowerze? Albo 20 minut tańca?
pestka123 ja mieszkam na wsi. Taka wiejska dziewczynka ze mnie:P Wiesz ile mi przyjemnosci sprawia np. koszenie trawy, albo plewienie w ogrodzie? Miliony razy bardziej wolę taki relaks niż leżenie na kanapie przed tv ![]() Dziewczyny juz dawno korzystam z pewnej stronki, podzielę się z Wami ![]() www.ilewazy.pl Jest to strona z fotograficznym przelicznikiem wag, kalorycznością, zawartoscią błonnika białka ytłuszczów i węglowodanów. Można wprowadzic w kalkulator swoje codziennie jadło i obliczyc czego ile się je ![]()
![]() |
#3171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
no jak mam na bani kurde ze brzuch mi lekko wychodzi to nawet jablka mi na sumienie wchodza..
![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Malinka gratulacje
![]() Niunia piszesz, że imprezy, a wiesz, że jak wagi pilnujesz, to trzeba uważać na alkohol? Alkohol spowalnia przemianę materii, zatrzymuje wodę w organizmie i osłabia pracę mięśni. A jak czujesz, że puchniesz zjedz grejpfruta pomaga na krążenie, a przy okazji dobry dla serca. Jak rok temu waga poszła mi ostro w górę to często się piło alkohol, wspólne mieszkanie za znajomymi, wypady na imprezy. Domówki przy alkoholu i czipsach itp ![]() Pestka praca na świeżym powietrzu, to samo zdrowie, dotleniasz umysł, mięśnie. Ja uwielbiam grzebać w ziemi, grabić, kopać itp. A jak fajnie się potem śpi. Pada się na poduszkę i zasypia. Taki sam efekt daje mi też jak pójdę na długi spacer po lesie. Jutro popracuję na cmentarzu, (dziadzię trzeba odwiedzić) to pewnie też szybko padnę. I jutro oczywiście bez słodyczy. Najciężej będzie w niedzielę u babci, bo babcia na pewno kupi coś pysznie słodkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o pracę na świeżym powietrzu, to mam podobne zdanie jak Merry. I powiem Wam, że to widać, że się "z dworu wróciło"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
hejjjjj
![]() 2 dzień bez słodkiego, mam nadzieję, że dam rade. windbag z stojącą w miejscu wagą doskonale cię rozumiem, ja już przechodziłam załamanie, wyzywałam wagę, siebie. Dziewczyny pisały i dalej piszą jak im waga spada a moja często tydzień w tydzień ta sama, albo dla litości 0,5kg max 1kg mniej ![]() ![]() teraz razem z Negrą bedę dzielna i nie będę jeść słodyczy. Może teraz coś się ruszy, bo przyznam się bez bicia ![]() a po dniu na świeży powietrzu najlepsza jest moja psia, jak się wgramoli do łóżka i zaśnie i śpi i śpi, dobudzić następnego dnia nie można. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3176 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze z dziewczynkami miałam przy tym niezłą zabawe ![]() ![]() Ja na dodatek mieszkam bardzo blisko lasu, rzeki i jeziora ![]() Cytat:
Mi sie zawsze super śpi to całym dniu naświeżym powietrzu ![]() Hej piękne ![]() Troszke dziś dało w kosć w pracy, ale nie było aż tak źle ![]() Myślałam, ze nie dam rady dzis 12 dnia shreda zrobić ale zacisnęłam żeby i nie dałam sie ![]() ![]() Jutro tez do pracy ![]()
![]() |
![]() |
#3177 |
Zadomowienie
|
Wiiitam Panie
![]() meryy82 ja dałam radę, a Ty? ![]() ![]() ![]() malinka_070190 nawet nie wiesz, jak ja Ci pracy zazdroszcze ![]() Mój dzień w sumie leniwy był. # godziny łażenia po mieście, popołudniu Shred. Absolutnie NIC mi się nie chciało. Doepiro po 19 pomyłam gary, ogarnęłam kuchnię i powiesiłam pranie. I to z wielkim bólem. Taaaaaaaaak bardzo mi się nie chciało.
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
malinka, że pierwsza sobota w pracy, pierwsza, to nie będzie tak ciężko.
u mnie jak na razie jest beznadzieja, ze wszystkim pod górkę, myślałam, że jestem dobra w angielskim a tu du... dziekibogu za tłumacz googla, ale i tak jest ciężko. Zaczynam się czuć jak tumok:/ no i siedzę i przeglądam oferty pacy, a jutro wezmę się za pisanie listów motywacyjnych, bo coś czuję, że mogę nie dostać taj roboty ![]() 2 dzień bez słodkiego daję radę, ale jak narkoman na odwyku, ciągle coś kusi, coś by się pogryzło. Dzisiaj w jakiejś gazetce wyczytałam, że jak nie wysypiamy, to mózg jest bardziej nerwowy i wysyła nam częściej sygnał, że jest bardzo głodny I dlatego powinno się spać ok. 8 godzin w wywietrzonym pomieszczeniu. A przed spaniem należy się wyciszyć. To w ramach wyciszenia mykam z psem na spacer. Może wygrzebię zaraz jakąś świeczkę i będę się relaksować niczym rasowa blogerka ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
aaa koszmar, mam ochotę psu zjeść ciasteczka ![]() aaa ja się jabłek boję bo jakiś rok temu, jak byłam z koleżankami na zakupach i zrobiłyśmy się głodne i poszłyśmy do marketu po coś do jedzenia i one wzięły po batonie a ja by być lepsza jabłko. I co? Następnego dnia obudziłam się ze spuchniętą twarzą. Buzi otworzyć nie mogłam. Dwa dni później na pogotowiu. Okazało się, że zjadłam nie umyte, pryskanej jabłko. Akurat, to był te czas gdy samoloty nie mogły latać przez pył wulkaniczny. Warzywa i owoce, które są w marketach większości są importowane, bo tańsze. I w tedy były pryskane specjalną substancją by się nie popsuły, a jak się okazało mój organizm na tą substancję był uczulony. Ale od tego czasu mam taki uraz do jabłek, że jak już zjem to mały kawałek, obrany bez skórki. dobra spadam relaksować się na spacer. jej ale mam ochotę iść po piwo i zrobić grzane ![]() słodkiego niet, alkoholu niet i co teraz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Zadomowienie
|
meryy82 wiesz, jakos nigdy się nad tym nei zastanawiałam... Że pryskane, macane i w ogóle. Często zdarza mi się brać cos z targu (jabłko, truskawki, sliwki, gruszki), obetrzeć o koszulkę i od razu szamać:P Co prawda nigdy mi nic nie było, ale jednak troche chemii wchłonęłam
![]() ![]() ![]() Alkocholu niet, słodyczy niet - pozostaje baranek w ścianę ![]() A na grzańca to ja tez mam ochotę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
i stało się zjadłam psie jogurtowe ciacho
![]() ![]() ![]() stwierdziłam, że katować się nie można i poszłam po piwo. Jedno małe ![]() Negra wiesz ja też zwykle nie patrzę, często jem w biegu owoce i warzywa. Przypomniało mi się jak na studiach akurat był to czas warsztatów, koleżanka i i jeszcze jednej koleżance przyniosła po wiadereczku (takim odo ogórków kiszonych) czereśni i ja nie patrząc wiele, w ciągu kilku godzin opróżniłam wiaderko. A druga koleżanka zszokowana, bo ona jeść nie może tych czereśni bo co spojrzy, to w czereśni robak. Stwierdziłam, że dobrze, że robaki, to znaczy, że nie pryskane ![]() Fakt, że teraz warzywa i owoce kupuję w warzywniaku, albo na targu. Do marketowych nie mam zaufania. A może jak tatę ładnie poprosić by pokazał jak się jajko wrzuca ![]() ![]() Edytowane przez meryy82 Czas edycji: 2011-10-21 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.