|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Ciesz się że twój tż wogóle ma jakiś zapał, mojego trzeba się o wszytko prosić 100 razy i właśnie przze to wczoraj złapałam doła. Cytat:
![]() Cytat:
a to ginka ci recepte powinna bez problemu wypisać. Ja mam narazie maltan, ale też mi mówiła że jak by były jakieś problemy to ona ma lanoline więc przyjśc. Cytat:
Co do terrorystki laktacyjnej - uwielbiam ludzi którzy są uparci jak osły i nie dociera do nich jeśli ty masz inne zdanie. Ja rozumie ktoś jest bardzo za tym żeby karmić bo to.... i milion powodów, ale jak ktoś nie chce to chyba trzeba brać jego zdanie też pod uwagę. Cytat:
co do termometru ja kupiłam na alle nie z babyone ale jakiejś innej firmy i prawda jest taka że te termometry są o du..e rozbić. co powiamr to co innego pokazuje, mierzenie na czole to wogóle jest bez sensu, w uchu też cuda na kiju wychodza. tż jak był chory to mierzył rtęciowym i jedeynie jak wsadził ten termometr pod pache i potrzymał na chile przed pomiaram to wynik był podobny do tego z rtęciowego. Ja dziś w troszkę lepszym nastroju choć nie do końca, na tż dalej jestem cienta, jak dziś znowu usłysze jakieś "muszę to zrobić teraz" to nie wiem czym dostanie między oczy. Bo ja "latam" (w tym przypadku to już pełzam) jak popiepszona żeby wszytko przed świętami było cacy, a on się położy i okgląda tv, potem sobie grę włoczł i ma wszystko w dup... Wiem że wczoraj jeszcze pewno przez ten stres po wizycie i po tych plamieniach miałam nerwy i hormony mi pewno zaczeły wariować ale jak dziś się to powtórzy to ![]() najlepsze jest to że wszyscy go chwalą jaki on obry jak wszytkim pomaga, jak wszytko załatwi wogóel cud człowiek, tylko ja się pytam dlaczego jak do domu wróci to się mu o 180 stopni odwraca, o wszytko się muszę prosić a i tak zawsze z wielką łaską, coś tu jest nie tak, chyba powinno być na odwrót. No to się wygadałam, chyba mi troche lepiej. ![]() idę na śniadanie i robić sałatki, miłego dnia. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
moj gin powiedział za pól godz a teraz nie odbiera nieeeeeeeeee
![]() |
#3154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do termometru to chetnie bym go zwróciła ale zamawiałam z all i kolezanki mama mi go tutaj przywiozła takze za duzo juz zamieszania ,nic daruje sobie .Mojemu mezowi skazywal 42 stopnie ,a toz to mozna umrzec z taka goraczką a pozniej to juz my wszyscy mielismy wedlug tych pomiarow.Beznadzieja ,80 zl w d... poszlo. Blanka moze nawt byc a moja kolezanka nazwala corke Bianka ![]() Rowniez mam znajomych ktorych synek nazywa sie Nikodem. Nam bardzo podoba sie Natan ,choc wiem ze wielu nie ale tak samo bylo z Amelka ,wtedy to bylo dosc niespotykane imie a prawie po 4 latach ,na kazdym kroku je slysze ![]() e-rosa mój to tak chrapie ze go na dole słysze .a tylko temu ode mnie nie dostał bo sie litowałam w nocy ze on chory i cala noc spalam z przycisnieta poduszka na uszach ![]() czas sie ogarnac i wziac za robote ,ech
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-23 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Wtajemniczenie
|
Ja w ogóle świąt nie czuję, nawet choinki nie mam, a jutro wyjeżdżamy...nie mogę się już doczekac przyszłorocznych świąt
![]() ![]() Muron, trzymam za Ciebie kciuki abyś rozpakowała się dopiero po świętach.. Jak byłam w szpitalu, to na gablotce był wielgachny napis - PAMIĘTAJ! PIERŚ NIGDY NIE JEST PUSTA!!!! ![]()
#3156 |
Raczkowanie
|
karinaaa wiem co czujesz, ja tez śpie z jaśkami na uszach, ma kupione takie coś do nosa co zakłada co wieczór że niby ma mieć lepszy przepływ powierza ale ciągle mu to wypada, dziś słyszałam tylko jak hukło o podłoge. Próbował sprey do nosa, do gardła i wszytko o .... rozbić. zostaje tylko kopanie i mówienie obróć się. hehe też jak zejdę w nocy do toalety a jest piętro niżej to siedzę na kibelku i go słyszę, czasem śmiać mi się chce z tego a czasem płakać jak pomyśle że muszę tam iść i jakoś zasnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Rozeznanie
|
witam
![]() zaprowadzilam Michasia do przedszkola po drodze zaliczylam targ, kupilam galazki sosny, jemiołę, sztuczne gwazdy betlejemskie w kolorze bialo zlotym i kilka duperelek, ozdóbek... Bylam tez w aptece kupilam podklady na lozko i majtki z siatki plus bawelnianie takie tansze. Bo chyba bede wolala takie z materialu. Powiem Wam że mam dość, na chodnikach jest tak ślisko że dwa razy się poślizgnełam na szczęscie nie upadłam, ale boli mnie zale krocze ehh. Juz nigdzie wiecej sie nie ruszam. Dobrze ze mam obiad na dzisiaj to moge poleżeć |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3159 |
Rozeznanie
|
A ja umylam podlogi i klatke i drzwi i kuchnie i mam dosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
ligotka o to nie jest takie proste, że sobie odpocznę. Teraz robię małą przerwę przy kawce, żeby nie przegiąć, a w pralce w międzyczasie pierze się pranie
![]() saj ja takich wygód nie mam, bo mąż pracuje na nocki, ale jak tylko jest okazja to mam identyczne pozycje na mężu do spania i jemu to nie przeszkadza, tylko zawsze mi mówi, że mam sobie tak dać, czy tak... e_rosa współczuję z mężem, skąd ja to znam ![]() Mąż dzisiaj przyszedł o 5 rano i hasło do mnie: "kochanie to idziemy dzisiaj na zakupy" ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście przed wyjściem była mała wpadka, bo chciałam mu sprezentować (chociaż nie wiek za co) białą czekoladę pod choinkę i nie schowałam jej dobrze, a on ją zauważył........... ![]() Nogi rozruszane, zakwasy też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A u mnie sernik już się piecze...w sumie to ja też jakoś tych świąt nie czuję...zawsze ozdabiałam super dom, lampki w oknach i te sprawy, a w tym roku nawet jeszcze choinki nie mamy ![]() Macie rację - w przyszłym roku to będą święta ![]() No nic, idę przygotować sobie bakalie do keksa... p.s. Wiem już, że mój Mały nie lubi dźwięku miksera ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-23 o 10:06 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja autobusami i tramwajami nie jeżdżę, kiedyś czytałam jak jakaś kobieta się, żaliła, że urodziła przedwcześnie i to z powodu jakiejś starej baby, która ja popchnęła żeby wyprzedzić ją i zająć miejsce siedzące, które facet zwolnił dla tej ciężarnej. kobieta uderzyła brzuchem o poręcz w autobusie i później wylądowała w szpitalu i urodziła przedwcześnie. Dlatego ja wszędzie samochodem. A co do kas pierwszeństwa, to ja w ogóle nie rozumiem, dlaczego niektórzy w ogóle stają do takiej kasy i przeważnie są to młodzi faceci z piwami. Ja jak nie byłam w ciąży, to nigdy, nawet jak ta kasa była pusta to do niej nie stawałam, no bo przecież w każdej chwili może do takiej kasy podejść jakaś ciężarna, inwalida czy choćby starsza osoba. Wczoraj tak było w jednym z hipermarketów, udałam się do kasy a tam przy kasie już kończy naliczać towar kasjerka 3 młodym gościom - z których każdy oddzielnie kupował jakieś piwska i coś tam jeszcze - nieduże zakupy. Ja akurat przyszłam jak już ostatni z nich płacił. I za nimi drugi facet koło 35 lat z połową koszyka. Nawet się nie odwrócił kto za nim stoi, choć ja po cichu skomentowałam to do mojego męża. Na pewno musiał słyszeć ale stał twardo. W sumie mocniej nie zareagowałam bo nie było dużej kolejki i stwierdziłam, ze poczekam i nie będę się prosić. Ale oprócz tej sytuacji to zawsze miłe mnie raczej spotykają ze strony innych osób. A i jeszcze zauważyłam, że sa 2 typy starszych osób, - takie co nic im nie jest ale wszędzie się będzie wpier......ać, kląć na niewychowaną młodzież i takie które są na prawdę chore ale właśnie będą chciały ustąpić miejsca, staną w kolejce jak inni i takim osobom to ja sama z przyjemnością miejsca ustępuję. No mój mąż kiedyś w kościele powiedział do gościa, żeby ustąpił miejsca jego żonie bo jest w ciąży i jej ciężko. Ale mnie głupio wtedy było. Bo właściwie miałam miejsce siedzące tylko, że siedziałabym w niewygodnej pozycji a mąż mi lepszą miejscówkę załatwił i troszkę byłam zła na niego, że się tak wyrwał. Kurcze powiedziałam lekarzowi o tych moich pon- wtorkowych dolegliwościach i mnie wyslał na ktg dzisiaj. Jak mała wariowała normlanie co chwilę kopała akurat w te czujniki na moim brzuchu. ![]() A co do karmienia, to mi się na szkole też nie podobał sposób prowadzenia zajęć, bo nieraz widziałam kobiety karmiące dzieci i to był na prawdę fajny widok a nam puszczono jakiś stary film z USA gdzie nauka karmienia była pokazana w tak obrzydliwy sposób że aż niesmaczne to było.
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-12-23 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaa i zapomniałam, w rozładowaniu złej energii oberwało się robotnikom
![]() ![]() ![]() kma a jak u ciebie, rozmawiałaś z mężem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Rozeznanie
|
lilijka wiem ja tez sobie mowie ze odpoczne a ciagle cos, zreszta ja nie umiem usiedziec na miejscu ostatnio, ciagle musze miec cos w planach, a tych na dzis mam od groma! Super ze z mezusiem sie na zakupy wybraliscie, kurcze moj caly tydzien w pracy
![]() A na tego listonosza to nerwa mam jak nie wiem! Juz nie wspomne o tym ze to paczka z ciuszkami z allegro dla malej, o ktorej nie wspomnialam wczesniej mezowi - on marudzi ze mala juz ma dosc! No i wczoraj jak to znalazlam to sie dopytywal co to wiec jeszcze mi sie dostalo przy okazji! cytrynka tego serniczka to zazdroszcze! Ja ostatnio mam straszna ochote na serniki, mam nadzieje ze moja mamusia zrobi! |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zgadzam się z tymi dwoma typami osób. Chociaż jak w październiku jechałam do Świętochłowic, to takie łebki (4-5 klasa SP) ustąpiły miejsca starszym osobą, co jest rzadkością....... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() przyłączam się do tych co świąt nie czują ![]() ![]() mojej kruszynce adhd się włączyło i od wczoraj mi zyć nie daje ![]() ![]() w ogóle jakiś dół mnie łapie, święta piekny okres a ja dziś jadłam śniadanie i myślałam że zaraz się porycze... w styczniu musimy materac dla dzidziusia kupić i moją wyprawke a tu na dzień dobry pół mojej wypłaty pójdzie na zapłacenie prądu a do tego kot obsikał nam wczoraj łóżko w którym ja już spałam i potem była wymiana kołdry i już nie mogłam zasnąć a od rana miałczała ta cholera i musiałam wcześniej wstać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też popychają i nie patrzą na nic...ale cóż takie uroki; niestety nie mam wyboru - na pieszo mam za daleko na uczelnię, bo do sklepów wolę się przejść te 20-30minut, czasem już w połowie drogi z uczelni też wysiadam z tramwaju i wolę spacerkiem. Teściowa niby jest w domu z autem ale mnie nie podwiezie, no chyba ze gdzies wyjezdza to przy okazji, ale tak to nie bardzo wiec tramwaje sa przyjacielem moim ![]() co do kas to tylko raz w zyciu stanelam do tej z pierwszenstwem - bo nikogo nie bylo ![]() a w ogole wczoraj ... jechałam pociągiem do rodziców - bo autem to bez sensu i trochę niebezpiecznie tak się targać by po mnie przyjeżdżali, no i oczywiście co - ja do tyłu się cofnęłam bo jak ten tabun ludzi na drzwi napierał to zaliczyłam ze 2 popchnięcia, to zrezygnowałam z czekania w kolejce tylko poczekałam aż wejdą do pociągu, i wchodzę, miałam taki płaszcz że brzuch wygląda w nim na mega wielki bo en płaszcz sam w sobie jest grubaśny i rozkloszowany trochę, no i idę i szukam miejsca, gorąco było to się rozpięłam - więc widać że nie jestem w ciąży OD WCZORAJ, oczywiście mój oddech sam na to wskazuje (bo już teściowa też marudzi że ja sapię... super - ale nie potrafię inaczej juz oddychac ![]() Tak mi sie zle zrobilo...bo jeden gosc to sie rozladowal - bo ktos mial na nastepnej stacji wsiadac SUPER! No i poszlam do wagonu w ktorym bylo napisane I klasa (wiadomo w osobowych I klasa nie obowiazuje ale te matoly na szczescie sadzily ze obowiazuje i malo kto tam wsiadl) wiec szybciutko usiadlam na jednym z niewielu wolnych miejsc. Ale znajac zycie gdybym go nie znalazla - to bym stala te 50minut drogi ![]()
![]() |
#3168 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie,
Od jakiegos czasu chodzi mi po glowie to co opowiadala mi kumpela kiedys i to o czym mowili na spotkaniu "Mama rozmawia", a mianowicie tzw porod w ekstazie. Ja osobiscie jak pierwszy raz o tym uslyszalam to stwierdzilam, ze to straszna bzdura i ze jest to absolutnie niemozliwe, zeby nie odczuwac bolu w trakcie porodu tylko rozkosz podobna do tej jak przy orgazmie. Teraz nadal nie do konca w to wierze-choc tak logicznie myslac, jesli faktycznie wytwarzaja sie podczas porodu hormony szczescia i potym jak jedna z was tu napisala (chyba Dorota), ze sie smiala podczas swoich porodow-to moze jest jakis cien nadziei na to, ze nie bedzie tak zle ![]() Zapodaje co znalazlam na ten temat: http://www.orgasmicbirth.com/ http://www.youtube.com/watch?v=h5bm9-B6Ec4 http://www.rodzicpoludzku.pl/Aktualn...-ekstazie.html ja na razie w to nie wierze [ i nadal jestem za planem blitzkireg-czyli wpadam do szpitala, rodze i po 3 dniach wypadam z dzieckiem ![]() "Jeżeli chodzi o poród w ekstazie to chciałabym tak. Poczytałam o hormonach które działają przy porodzie i może rzeczywiście coś w tym jest. W końcu to jest tak ekstremalne przeżycie. Ból i rozkosz chyba są ze sobą blisko. Może dałoby się to jakoś zmanipulować ![]() coś powiedzieć, bo poród jest jak na razie dla mnie kosmosem i kompletnie nie wiem jak to jest naprawdę. Pomyślałam tylko o bólach menstruacyjnych (czyli takich które znam z autopsji) i jakoś ciężko wyobrazić mi sobie, że zmieniam je w rozkosz. Ale po prostu może to cierpienie jest za słabe ;P" Jestem ciekawa co wy o tym sadzicie? Czy jest to mozliwe? Ja odezwe sie jeszcze pozniej-bo musze skonczyc robic obiad, pomalowac jeszcze jeden obrazek, wybyc do sklepu na chwile i po wyniki badan...
#3169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
Witam i ja sie czwartkowo
![]() My juz po drugim śniadanku ![]() ![]() ![]() Wy tak piszecie o tych przygotowaniach, że aż mi żal, uwielbiam tę krzataninę świąteczną.Szkoda, że mnie to ominie.Ale podobnie jak Kma1982 odbije to sobie za rok i zrobie wigilię w domku. mała juz bedzie z nami, następne święta będą cudowne. Wczoraj urodzinki mojej NIkoli wypadły super, niepotrzebnie się martwiłam, moja siostra 17 letnia wszystko fajnie przygotowała a ja pierwszy raz pojechałam jako gość, posiedziałam, wypiłam kawke zjadła torcika, desr lodowy(takze troche kalori wpadło:/)i wrocilismu po 19 do domku.Nic mi nie pozwolili zrobić,siedziałam i odpoczywałam. A dzis tyle do zrobienia a ja gnije w łóżku...mąż twardo nie pozwala sobie pomoc...ma racje w sumie przejał sie zaleceniem lekarza.Nie ma co musze na siebie uważac to 8 miesiąc, najbardziej niebezpieczny. Muron zaciskaj nóżki, odpoczywaj jak najwięcej i postaraj sie przede wszytskim uspokoić, trzymam kciuki by mała do poniedziałku poczekała ![]()
#3171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jutro już laba, więc wszystko będzie dobrze. A mieszkanko ogarniesz szybciutko i będziesz miała z głowy wszystko. Żal się, żal.......po to tu jesteśmy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Rozeznanie
|
dziewczyny boli mnie brzuch tak mniej wiecej jak sie kończy macica na górze i promieniuje do krzyża.. co to może byc??
wziełam magnez, położe sie jak mi nie przejdzie jechac na IP??
#3173 |
Zadomowienie
|
Magdaka ja ogladałam o tym program" między Nami rodzicami" na tvn Style było. Tam mówili o porodach w ekstazie, też mi się to wydało dziwne bardzo. Jak to możliwe
![]() ![]() Ja tE ostatnie 2 miesiace chce przeznaczyć na pozytywne nastawienie sie do porodu, bo poki co u mnie stres i panika...a chce sie wyciszyc i podejśc do tego dojrzale, nie panikowac tylko powiedziec sobie co ma byc to bedzie, dam rade, jestem silna,nie ma czego sie bac nie ja pierwsza i nie ostatnia i ze to wszystko po to by w koncu przytulic Nadię..takze nagroda za ten wysiłek poprostu cudowna. I wiecie co wczoraj rozmawialiśmy z mężem o porodzie i on widzac, jak bardzo się boje przytulił mnie i mówi, że chetnie wziąłby ten cały poród na siebie bo boi sie ze nie wytrzyma patrząc jak ja cierpie.A ja tak po chwili zastanowienia...,że nie zgodziłabym sie na to...że to jest coś pieknego, że bede mogła doświadczyć porodu i wiecie co nie zamieniłabym się z nim, nie ma mowy, ominąc takie doświadczenie, będę je pamietac do końca życia, coś pieknęgo urodzić własne dziecko.I wogóle ten okres ciązy, jakby to facecie chodzili w ciązy ..ale by nas laski ominęlo...dobrze jest jak jest..jak sobie pomyśle, jakie to piekne czuc te kopniaczki, życ ze świadomościa ze pod moim serduszkiem rpzwija się mały człowieczek, owoc miłości..nie zrezygnowałabym z tego za nic w świecie i choćby poród niewiadomo ja straszby był WYTRWAM wierze w to ![]()
#3174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a boli cię jak na @?. Zawsze możesz podjechac na KTG, jak nie przejdzie do godziny czasu. A jak tam uckry. Kaskup, mnie chyba spadają, bo od wczoraj zmniejszam dawkę insuliny i dzisiaj po 2 śnaidaniu miałam 88. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
sam nie wiem może za dużo ostatnio sie forsowałam.. to Ty pewnie niedługo urodzisz.. ja dałam na luz, i nie mierze co chwile tylko tyle ile mam 4 razy dziennie, staram sie jeśc według Twoich wytycznych i cukry lepsze.. najwyżej 116-118 po śniadaniu ![]()
![]() |
#3176 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, na poprawę humoru...
http://warsawfashion.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]()
#3177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3178 |
Rozeznanie
|
a ja dziś kończe 34tc
![]() jakbym miała rodzic tak jak Amelke to zostało mi równo 2 tygodnie.. ![]()
#3179 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
Ja przysiadłam na chwilkę, bo mnie plecy od tej roboty w kuchni boleć znowu zaczęły...sernik już wyjęty, teraz tylko na wierzch masa krówkowa i orzechy.
Keksik się piecze... Chyba, jak tak dobrze mi idzie, to zabiorę się od razu za sałatki...ugotuję warzywka sobie, mało z tym roboty, a przynajmniej wystygną do wieczora. Szkoda, że tak mgliście i pochmurnie dzisiaj, założę się, że ze słoneczkiem w tle wszystkie miałybyśmy lepsze humorki ![]() Justine - ja tam sądzę, że jak masz czas i mąż Ci pomoże, to na spokojnie i bez stresów możesz się wstępnie popakować, posegregować ciuszki etc., żeby później nie robić tego w nerwach i biegu...wiesz, nie musisz od razu wszystkiego spakować, zamknąć torby i wynieść je do bagażnika ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-23 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.