|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
#3152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Cytat:
Aniulka jak się poddasz i podasz mu butlę, to po co on ma się meczyć i ssać cyca? Wytrwaj na cycu - troszke jednak trzeba zacięcia. Cytat:
Cytat:
A czemu miałoby tak być? To oczywiste- my robimy to lepiej ![]() ![]() A poważnie. My tu czasem też swoich meżczyzn chwalimy i bardzo dobrze. I ciesze się bardzo, że masz takiego pracusia. ![]() pogoda juz nie jest zla, chyba dziś do biblioteki się wybierzemy jeszcze ![]() Pietrusia - samych radości z okazji Rocznicy! Karenina - fakt, to nie łatwe zadanie, ale... warto chyba spróbować. A jak juz masz doświadczenie to w ogóle super
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-07-05 o 16:28 |
||||
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
A my wyszlismy an 10 minut i co? Zaczeło lać... A nawet fajnie słonko wychodziło... ech, dobrze, że rao byliśmy i, że wczoraj popołudniu długo było całkiem fajnie i pobawił się z sąsiadką
Bo niedziele niemal całą w domu(wyszliśmy tylko do sklepu i z powrotem, bo lało cały dzień i to nieźle).
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
My tez wyszlusmy na pole na całe 45 minut
no ale nic przynajmniej chwile my sie przewietrzyli
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
u nas juz mam nadzieje ok
tylko TZta zlapaly wymioty w nocy, ale poszedl dzielnie na dwojke do pracy. mi juz calkiem przeszlo i Mai chyba tez- tylko jedna brzydka kupa dzis. a obiadu zjadla kilka lyzek;/ juz nie wiem co jej gotowac;/ lece nadrabiac
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
karenina19 praca fajna
![]() zebra Wszystkiego Najlepszego asioczka dobrze że już lepiej u Nas coś Kinia ma biegunke dałam jej smecte i do wieczora zero jedzenia, zobaczymy jak bedzie jutro.U nas dalej zimno raz pada raz coś się przejaśnia Pojedziemy do domu to pewnie będą upały |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu sie taka cisza zrobiła
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
suonko - no, w chuście to mała Millka. Ech.... kiedy to było...
Fajnie, że z Lenką lepiej. Na temat preparatów nie mam pojęcia. Co do syfu, to nie musisz się tłumaczyć. Ja mam czasem kurz, okruchy itd. Lubię mieć czysto ale bez przesady. Lubię też spędzać czas z dziećmi lub zajmując się innymi fajnymi sprawami. Gdybym miała mieć zawsze błysk, to nie wiem kiedy by był czas na resztę...marta - ja też jednak większość robię z Millką ale wolę sama a TZtowi to bez różnicy... karenina - też nie lubię takich dni na ledwo... ![]() konspiracja - też lubię wizyty przyjaciółek Co do TŻta, to przecież żartuję, nie biorę tego do siebie ![]() asioczka - super, że u Ciebie też już dobrze U nas pogoda zmienna ale ma się chyba ku lepszemu. Popołudniu dzieciaki wyszalały się w figloparku a ja wypiłam pyszną kawę w towarzystwie teściowej. Kupiłam Millce buty z przeceny, do których oczywiście przekonana nie jestem... Mam już chyba zboczenie jakieś... Załapałam się też na dwie pary spodni dla niej, oczywiście na przecenie. Czy rzeczywiście jest tak, że tego towaru z wyprzedaży nie można wymieniać i oddawać? Tak mówiła pani w ccc. Przecież to towar pełnowartościowy...
|
|
|
|
#3159 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mi wskazane ponoc, zresztą Tobie chyba też![]() Cytat:
Dziś pewnie bym ją wzięła, ale pogoda u nas zdradliwa, chwilę słońce, za chwilę chury i wiatr nie przyjemny, bałam się, że ją przewieje, spoci się... Odpuściłam jeszcze dziś, jutro może wyjdziemy...
|
||||
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i musieliśmy do Sądu jechać bo poczta polska nie wydaje pism z sądu rodzinie! koszmar normalnie , a w sądzie nikt nawet mnie o dowód nie prosił i udzielono mi wszelkich informacji, nawet do akt mogłam zajrzeć też mi polityka!Tak więc Niuńcio dziś wywietrzony, troszkę zmókł ale niewiele
|
|
#3161 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wirusy szaleją, u nas na nieszczęście skończyło się zastrzykami![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3162 |
|
Rozeznanie
|
suonko - dlatego pytam, bo może ktoś zna jakiś... paragraf???
|
|
|
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli zależy Ci na oddaniu tych butów to najlepiej udaj się do rzecznika praw konsumenta albo do kogoś z federacji konsumentów, tam Cię poprowadzą. Podejrzewam, że paragraf tu nic nie da, jak sprzedawczyni nie przyjmie... bo co jej zrobisz? Taka już jej wola...
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba idę pod prysznic i spać albo poczytać... |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też swego czasu mnie to do białej gorączki doprowadzało Teraz jak nie jestem pewna, to staram się ze sprzedawczynią wcześniej dogadac...
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje jeszcze raz za życzenia
Joaśka takie czasy- po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się ![]() Suonko możliwe, że jutro będzie lepiej, a niedługo upały
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Od ponad tygodnia moje dziecko budzi się o 5.15
![]() ![]() ![]() troszkę przesadza chyba... wczoraj tylko poszlismy jeszcze razem spać, a dzisiaj ![]() Dzień Dobry!
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna sie przyzwyczaic, chociaz ostatnio tak porzadnie sie rozbudzam dopiero okolo godziny 9 ![]() I dzien dobry w ten sloneczny dzionek... od wczoraj wieczorem mamy slonce
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile Sandra ma drzemki teraz i o ktorej ją kładziecie wieczorem? U nas też ładnie, letnio i słonecznie.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-07-06 o 08:16 |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mala sypia ostatnio ok 1,5-2 godzin w poludnie, a wieczorem kladziemy ja ok 19.45-20.00
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
u nas tak paskudnie ... wieje i leje
a wczoraj popoludnie bylo piekne i sloneczne. i jeszcze mala od rana jojcząca;/ widze, ze gorny kieł jest na wierzchu prawie...
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Piotruś wstał po 8mej na szczeście Wczoraj ok 9tej. Nie znęca się nade mną pobudkami porannymi.
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Staś nadal śpi w dzien 3h, a wieczorem teraz ok 21 zasypia.
I tak sobie dedukuję czy jak mu skrócę o godzinę drzemkę w dzień to może by troszkę dłużej spał rano... jak myślicie?
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
jestem i ja
My też dziś bez wczesnych pobudek,ale w nocy oczywiście wstać musiała o 3 ![]() Odmawia jedzenia śniadania-ale jak jej zaserwuję chlebek albo bułeczke z Keczupem to je!normalnie masakra zlizuje keczup i oddaje bułkę i mówi nie chcę!co to za jedzenie takie? Za oknem ładnie słoneczko świeci wiec my ok 9.30 wyruszamy chyba na ryneczek dawno nie byłyśmy-pooglądamy wystawy wczoraj był plac więc dziś odmiana tata śpi więc bedzie miał cicho jak pójdziemy![]() Gucia a jak samopoczucie?,mdłości jakieś są?
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do mldlosci, to jako takich nie mam, jedynie odrzuca mnie troche na widok jedzenia i mam praktycznie caly czas zgage... Jedyne co mi "dolega" to sennosc i niskie cisnienie utrzymujace sie na poziomie ok 100/55... i to po kawie ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- wiecie co, nie rozumiem facetow Wyobrazcie sobie, ze moj przelozony nosi ta sama koszule (jest bardzo charakterystyczna) juz od tygodnia ![]() Ja rozumiem, ze nie trzeba sie codziennie stroic, ale jakies granice przyzwoitosci powinno sie zachowac...
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tragedia była.Uważaj na siebie
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Guciu mam też niziutkie cisnienie i się z nim użeram (ostatnio u gina 90-55). I czasem nie mogę nic zrobić bo czuję słaba nawet jak leże ![]() MartaN a jajecznice, parówki robisz Oliwce? U nas leci, moja córa coraz bardziej dorosła, zaczyna łaczyć słowa i coraz ładnie powtarza Je ogólnie ladnie, od długiego czasu już sama (czaaasem zupką ja nakarmie a i tak woli sama). Co prawda bałagan w krzesełku i obok musze po każdym posiłkku sprzatac, ale jest coraz lepiej ![]() Dzidzia bardzo intesnywnie się rusza, a to dopiero 18 tydz. W 18 z Polusia dopiero ledwo co ruchy poczułam ![]() Koleżanka ostatnio fajnie stwierdziła, że jedna dzidzia puka mnie od srodka a druga od zewnatrz ![]() W wolnym czasie zaczelam grywac w konkursach, ale nie takich na klikanie tylko bardziej krestywnych, gdzie głownie cos trzeba napisac albo jakis wiersz i czasem się to opłaca, bo wygralam kilka fajnych rzeczy. Np. ostatnio zajelam drugie miejsce gdzie trzeba bylo opisac z uzasadnieniem propozycje wyprawki. Za pierwsze miejsce byla swietna nagroda same firmowe rzeczy dla dziecka, za drugie juz ciut mniejsza, ale i tak osobiscie musze odebrac ja w Rzeszowie. Ale sie ucieszylam, że moja praca została doceniona a wczoraj wygralam zestaw sloiczkow Ole! (10 sztuk: min. oliwki, suszone pomidory, kapary, itp.) plus kosz piknkowy z wyposażeniem Ogólnie malo co spedzam czasu na wizazu, tak ze jak to ja głownie Was "przelatuje"
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2011-07-06 o 09:25 |
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa, kiedy ja pierwsze ruchy poczuje... choc do tego jeszcze troche czasu ![]() A na konkursy to niestety mi brakuje czasu... zreszta sama nie wiem, czy balabym wystarczajaco zaparta
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

Że niby na mnie czekał i się nie zjawiłam!!!

dałam jej smecte i do wieczora zero jedzenia, zobaczymy jak bedzie jutro.
Pojedziemy do domu to pewnie będą upały

musze sie jakos rozkrecic.
Dziś pewnie bym ją wzięła, ale pogoda u nas zdradliwa, chwilę słońce, za chwilę chury i wiatr nie przyjemny, bałam się, że ją przewieje, spoci się... Odpuściłam jeszcze dziś, jutro może wyjdziemy...

a wczoraj popoludnie bylo piekne i sloneczne. i jeszcze mala od rana jojcząca;/ widze, ze gorny kieł jest na wierzchu prawie...