![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gra o tron
No wlasnie,teraz przypomnialo mi sie o Manderly. W serialu kompletnie pominiety. A taka fajna postac
![]()
![]() |
#3152 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 |
Uzależnienie
|
Myślę, że zostawili to tylko po to, żeby ktoś się zastanawiał czy jednak żyje, tak samo jak dali niby niewiadomą dla Sansy i Theona. My wiemy, że ten skok przeżyją, ale nieskalani nie a wątpię, żeby w przyszłym sezonie zaczęli od tego, że się okaże, że 90% "zgonów" to była podpucha (Myrcella też w sumie na razie tylko zemdlała). Stannis nie ma już armii, Mel go opuściła, nie ma już niczego czym by mógł dowodzić i nie ma po co ciągnąć jego wątku.
![]() |
#3154 |
Konto usunięte
|
W jaki sposób Cersei w ogóle trafiła do tych lochów? Jakos mi to umknęlo i zastanawiałam się polowe odcinka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 |
BAN stały
|
http://westeros.pl/kit-harington-o-w...nu-gry-o-tron/
Wygląda na to, że zabili moje dwie ulubione postacie. Teraz zostaje tylko Tyrion o ile będzie mi się chciało oglądać. Chyba, że wróci na 7 i zrobią przerwę na Murze tak jak Martin zrobił w 4 książce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 | ||
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3158 |
BAN stały
|
Też tak myślę, że kręci. Przynajmniej się tego trzymam.
Val, was Jon's first thought. But that was no woman's scream. That is a man in mortal agony. He broke into a run. Horse and Rory raced after him. "Is it wights?" asked Rory. Jon wondered. Could his corpses have escaped their chains? The screaming had stopped by the time they came to Hardin's Tower, but Wun Weg Wun Dar Wun was still roaring. The giant was dangling a bloody corpse by one leg, the same way Arya used to dangle her doll when she was small, swinging it like a morningstar when menaced by vegetables. Arya never tore her dolls to pieces, though. The dead man's sword arm was yards away, the snow beneath it turning red. "Let him go," Jon shouted. "Wun Wun, let him go." Wun Wun did not hear or did not understand. The giant was bleeding himself, with sword cuts on his belly and his arm. He swung the dead knight against the grey stone of the tower, again and again and again, until the man's head was red and pulpy as a summer melon. The knight's cloak flapped in the cold air. Of white wool it had been, bordered in cloth-of-silver and patterned with blue stars. Blood and bone were flying everywhere. Men poured from the surrounding keeps and towers. Northmen, free folk, queen's men ... "Form a line," Jon Snow commanded them. "Keep them back. Everyone, but especially the queen's men." The dead man was Ser Patrek of King's Mountain; his head was largely gone, but his heraldry was as distinctive as his face. Jon did not want to risk Ser Malegorn or Ser Brus or any of the queen's other knights trying to avenge him. Wun Weg Wun Dar Wun howled again and gave Ser Patrek's other arm a twist and pull. It tore loose from his shoulder with a spray of bright red blood. Like a child pulling petals off a daisy, thought Jon. "Leathers, talk to him, calm him. The Old Tongue, he understands the Old Tongue. Keep back, the rest of you. Put away your steel, we're scaring him." Couldn't they see the giant had been cut? Jon had to put an end to this or more men would die. They had no idea of Wun Wun's strength. A horn, I need a horn. He saw the glint of steel, turned toward it. "No blades! " he screamed. "Wick, put that knife ..." ... away, he meant to say. When Wick Whittlestick slashed at his throat, the word turned into a grunt. Jon twisted from the knife, just enough so it barely grazed his skin. He cut me. When he put his hand to the side of his neck, blood welled between his fingers. "Why? " "For the Watch." Wick slashed at him again. This time Jon caught his wrist and bent his arm back until he dropped the dagger. The gangling steward backed away, his hands upraised as if to say, Not me, it was not me. Men were screaming. Jon reached for Longclaw, but his fingers had grown stiff and clumsy. Somehow he could not seem to get the sword free of its scabbard. Then Bowen Marsh stood there before him, tears running down his cheeks. "For the Watch." He punched Jon in the belly. When he pulled his hand away, the dagger stayed where he had buried it. Jon fell to his knees. He found the dagger's hilt and wrenched it free. In the cold night air the wound was smoking. "Ghost," he whispered. Pain washed over him. Stick them with the pointy end. When the third dagger took him between the shoulder blades, he gave a grunt and fell face-first into the snow. He never felt the fourth knife. Only the cold ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym wierzyć, że John przeżyje (obok Tyriona to moja ulubiona postać), ale podobnie łudziłam się z Eddardem, Robem, Catelyn, Ogarem.
![]() |
![]() |
#3161 |
Konto usunięte
|
Beznadziejnyy jakiś ten odcinek. Jakim cudem Stannis przegrał miał większą armię! Słaby był ten jego koniec , słabiutki styl... Czy w książce on uderzał na Winterfell? Druga sprawa ten marsz Cersei...no ja...wszyscy ci ludzie wiedzieli, że marsza a wojsko nie??? Z tego wynika , ze władzę w królestwia ma oficjalnie owa sekta...który władca by sobie pozwolił na takie pogrożenie królowej...trochę nierealne.
Trzecie , czy scena śmierci Snowa w książce przebiegała tak samo czy nie czasem dwóch go zabiło?? I ten skok Sansy i Fetora chyba samobój... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Sansa przeżyje? Myślałam, że to samobójczy skok.
Śmierć tej suki od Ramseya i Meryna bardzo na plus. ![]() Komicznie wyglądała armia Stannisa idąca piechotą, facet nie powinien się nigdy brać za dowodzenie czymkolwiek. ![]() Szkoda, że nie pokazali, co u Marg. Mur - smutno mi się zrobiło, gdy Ollie dobijał Jona. ![]()
![]() |
#3163 | |
Ha ha ha ha ha
|
oj na miejscu Cersei bym przygotowała piekny plan zemsty i wyrżnęła tych wszystkich wierzących kretynów
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3164 |
Raczkowanie
|
JON NIEEEE !!!
![]()
![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
tylko nie Jon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
Ja też ubolewam. Moja ukochana postać.
![]() Wątek Danki tak wieje nudą, że szok. Aż Drogon usnął. ![]()
![]() |
![]() |
#3167 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Winter is coming
|
obejrzałam, jak oni mogli
![]() ![]() Z Myrcellą i Stannisem to pozamiatane, tak myślę. Generalnie bardzo fajny odcinek i znowu czekaaaanie
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
no i nie ma nawet jak oszukac czas czekając na nastepny sezon czytając ksiązkę !!!
![]() |
#3171 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Ale co to za życie
![]() Też średnio ją lubię, ale jak tak siedziała w zamknięciu i ta septa przyłaziła to sobie tak myślałam jaką zemstę dla niej uknuje. Septa "shame" powinna zginąć okrutną śmiercią.
![]() |
![]() |
#3173 |
Konto usunięte
|
Czy ktoś wie jak wyglądała scena śmieci Jona w książce?
Co do Cersei to jak niby ich pokona ? Kogo ona ma w zamku? Ma mieć proces jeszcze.ponoć ma być walka...i od jej wyniku zależy życie Cersei |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 |
Konto usunięte
|
zabije ich przed procesem? ma Olenę, która ma ten sam cel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Dopóki Marg nie wypuścili (a przecież nie musi być jak w książce) to faktycznie mogłyby się zjednoczyć, to byłoby ciekawe.
![]()
![]() |
#3176 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Racja, jeszcze Loras. Może ktoś napisze, jak to z nimi w książce wyglądało dokładnie.
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
BAN stały
|
W książce zostaje wysłany podbić Koniec Burzy albo Smoczą Skałę i zostaje oblany olejem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Ha ha ha ha ha
|
No i ma zombie Gore
![]() |
![]() |
#3180 |
Uzależnienie
|
W książce skoczyli sobie hop do wielkiej miękkiej zaspy śnieżnej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.