|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Aliczka88, Olliwka
![]() Kruczaaa gratulacje czekamy na fotki Tymusia!!!! ![]() Dzien dobry! Humor mam tragiczny wiec ide spac by nie pluc jadem. Do pozniej ![]()
#3152 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Powodzenia!!! By poszło szybko i najmniej boleśnie ![]() Cytat:
Gratulacje, dla Mamusi i Tymka!!! Duży chłopak z niego. Wow, cała nocka do przodu, można się wyspać ![]() Cytat:
U mnie też dzisiaj były częste wycieczki do wc, na szczęście szybko potem zasypiałam. ja na 13 idę na Dzień Mamy i Taty do przedszkola, muszę naładować baterię w aparacie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zadomowienie
|
Camomile
![]() ![]() ![]() Ollliwka moc kciukasów dla Ciebie za szybkie i bezbolesne rozwiązanie ![]() ![]() Grażynka ![]() ![]() Brawa jeszcze raz dla Ciebie i Sebusia, że tacy dzielni jesteście ![]() Wzruszająco napisałaś o synku.. też chce już poznać te uczucia!! ![]() Mango powodzenia na wizycie ![]() Czytam na raty dziś i ta tez odpisuję .. Kurde słabo mi!! Musze się położyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zadomowienie
|
82anusia no ja to po ścianach prawie chodziłam do WC, taka nieprzytomna się budziłam i zasypiałam zanim położyłam głowę na poduszce
![]() pije już drugą kawę, potem się położę, ale najpierw muszę do sklepu iść po przewijak bo mnie mężu już wczoraj sto razy pytał, dlaczego jeszcze nie mamy, dobrze że ta firma niedaleko jest więc mały spacerek zrobię przy okazji. dzisiaj się zabieram za robienie pamiętnika dla wyjca, powklejam tam zdjęcia i inne rzeczy związane z okresem ciąży, ciekawe co mi z tego wyjdzie i czy w ogóle starczy nerwów żeby zrobić to do końca znając mój zapał ![]()
#3155 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja dziś mam ostatnią wizytę u mojej gin. Zobaczymy co mi powie, tak na do widzenia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zadomowienie
|
Ollliwka jeszcze raz powodzenia i moc pozytywnej siły dla Ciebie!! Właśnie doczytuję, że z rana ze skurczami na IP pojchałaś..
![]() ![]() ![]() Grazin Sebastianek śliczny! ![]() ![]() Ciekawe, czy któras mojego zechce ![]() ![]() Aliczka i u Ciebie akcja?! Jejciu.. a ty po mnie dzień jesteś! Jak ja Ci zazdroszcze kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moc siły dla Ciebie.. aby poród był w miare bezbolesny i szybki ![]() ![]() ![]() Kruczaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andziotku jak twoje posty podnoszą mnie na duchy to nawet sobie sprawy nie zdajesz! Też chcemmmm mieć takie grzeczne dziecię jakim jest Gabi i Zosia... ![]() ![]() A jeszcze wczorajsze twoje stwierdzenie - "że połóg nie taki straszny"! Działaś jak balsam na mą duszę i chwała Ci za to ![]() ![]() Paulizia koniecznie szybko wracaj po spotkanku z położną i dawaj nam znać co i jak.. Mam nadzieję, że porobicie jakieś konkretne ustalenia! ![]() ![]() Myślę o Tobie i Sani cały czas.. Szkoda, że tym myśleniem nie mogę pomóc chłopcom zdecydować się przyjść na świat ![]() ![]() ![]() Klaterina fajny pomysł z tym albumem czy pamiętnikiem.. też chciałbym coś takiego zrobić, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać.. albo jak się zbiorę to zapał mija.. Wiem, ze Dziewczonka chyba też robiła cos w tym rodzaju, ale nie wiem czy ostatecznie skończyła. A pokażesz fotki pamiętniczka jak już skończysz? ![]() ![]() ![]() Oh.. płodny dzisiaj dzień będzie, płodny.. ![]() ![]() Ja oczywiście nie wyspana i wściekła.. Połozyłam sie spać po północy i jak zwykle zasnąć nie mogłam ![]() ![]() Mężula też niewyspany przeze mnie, bo spać nie może jak ja się tak wiercę koło niego, ale tłukę po domku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() cieszę się, że nowe dzieciaczki się posypują i jednocześnie mi smutno, że ja nie jestem wśród tych szczęśliwców ![]() plus dzisiejszego dnia, że jest już promocja w biedronce na pieluchy Dada ![]() Grazin to łyżeczkowanie miałaś straszne. Chociaż Ci wyjaśnili, dlaczego co i jak? bo tak na żywca... ![]() ![]() ![]() Pauliziu a wisieliczy humor, to pewnie przez brak Antuana przy boku? Ollliwka i Aliczka trzymam za Was kciuki ![]() i zazdroszczę Kruczaa no doczekałaś się swojego Tymonka ![]() ![]()
![]() |
#3158 |
Wtajemniczenie
|
Lolka dzięki
![]() a może musisz sobie wziąć coś do wtulenia, typu jakiś wałek, czy jasiek koło brzucha? mi pomogło i drugą noc ładnie śpię. jakoś tak pod tym brzuchem wygodniej. oczywiście nie liczę standardowego wstawania na siusiu, bo bez tego się nie obejdzie
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
Oczywiście po raz setny zaglądam na pierwszą stronę i rozkoszuje sie widokiem, jak dużo mamus rozpakowanych i lista coraz bliżej czerwcówek
![]() ![]() Widze, że przy MoniK wpisane tylko "synek".. a czy u Moniś mały nie miał mieć na imię Tymuś? Pamiętacie? ![]() No i jesli Ollliwka się rzeczywiście dziś rozpakuje (czego serdecznie życzę) to druga dzidzia na wątku będzie, która przyszła punktualnie na świat w terminie ![]() Mamaoptymistka a zdradzisz nam jakie imię będzie miał synek, skoro Piotrus już nieaktualne? Gdzie zniknęła Amarcia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zadomowienie
|
Weredka i mango no to trzymam
![]() Lolka1212 no spróbuję, znalazłam segregator to go jakos obkleję albo obszyję, w środek kartki kolorowe, ponaklejam pierdołki, testy ciążowe, wpiszę ciekawsze daty, zdjęcia z USG się wklei, no może coś z tego wyjdzie, wizję mam,a nie chcę takiego gotowego choć jest firma, która się takim czymś zajmuje.
#3161 |
Zadomowienie
|
Grazin witaj w domku,buziole dla Sebusia.
krucza gratuluje synka Aliczka,Oliwka trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród
![]() |
#3162 |
Wtajemniczenie
|
Lolka na liście u MoniK ciągle było wpisane tylko Synek, także nie wiem jakie imię chciała dac małemu...
co do listy to ja sobie uświadomiłam jak mało mam majowych zostało i ja wśród nich ![]() Klaterina super pomysł z takim albumem ![]() ![]() Weredko powodzenia na wizycie !
![]() |
#3163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tych mega paczek było dosłownie kilka. Mam 2 paki pampersów oryginalnych rozm.2 i jedną paczkę dada rozm.2.Narazie wystarczy,zobacze jak te dada się sprawdzają. Przy chłopcach używałam tylko pampersów,reszta nam nie pasowała.
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Grazin czy cos cpałas, piłas...... hihi
![]() ILE MNIEJ WAZYSZ ???????????????? 19 (słownie: dziewiętnaście ) kg ??? Jak Ty to zrobiłas ?????? Ale Sebulka ma sliczne usteczka ![]() Paulizia; haha Twoja tesciowa tak o swoim synku powiedziała ?? Ze szpetny ?? No nie ![]() Co to za zły humorek? TZ Cie wkurzył ?? andziotko, jak Ty to ogarniasz... dwie dziewczynki i jeszcze czas na gotowanie obiadu ![]() wlasnie rano sie zastanawiałam, czy jak urodze moj mąż bedzie miał co jeść w sensie czy znajde czas na obiadki. A proszę powiedz, jak idzie postanowienie z niepodawaniem Gabikowi smoka? Udaje się ? Zosia już mniej zasmarkana ?? Lolus, mam identiko problem z zasypianiem. Siedze w salonie przed tv max ile sie da, ogladam jakies nudne programy z nadzieją, że mnie uśpią a gdy zdaje mi się, że jestem już wystarczająco znużona idę do siebie, wskakuję do łózka i sen odchodzi ![]() Współczuję !! Kiedy masz kolejną wizytkę ? Mango, kciuki za wizytkę !!!! ![]() Aha, ten wózek, który pokazywałas, nie gniewaj sie - ale taki troszkę wynalazek mi się wydaje... z tego spacerowego miałabym obawy, ze mi dzidzi wypadnie ![]() Saniu, co tam u Ciebie i Marcelka słychac ??? ![]() Kruczaa gratuluje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
![]() ![]() ![]() Kochane esek od Olliwki hej, trafiłam na izbe z rozwarciem 5cm. Skurcze co 5 min. Przewiezli mnie do innego szpitala karetką i zaraz mam iść na porodówkę. Czekam na TŻ tylko. Boli nieziemsko. Pozdrowienia Olliwka
#3165 |
Zadomowienie
|
the_sania no mało mam zostało, maj się już w sumie powoli kończy, nic się nie martw też się rozpakujesz
![]()
#3166 |
Zakorzenienie
|
no własnie Loluś, trafne spostrzeżenie!
Gdzie amarcia no i pytam też gdzie antropia ![]()
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np Lovela z płynem jest (zakupiłam) ale pieluch żadnej promocji nie było !!!!!!!!!!!! wkurzyłam się !!!!!! w ogóle to tych zabawek żadnych też nie było , nie wiem o co loto ![]() muszę chyba do wrocka jechać po te promocyjne pieluchy ..... ZOcha mi dziś nieprzeciętnie marudzi ![]() już mnie uszy bolą ![]() a to dopiero początek dnia ....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Olliwka, zeby szybko poszlo
![]() ![]() Tymus witaj na swiecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Wtajemniczenie
|
Andziot może Zosia jak się prześpi w ciągu dnia, to będzie lepiej?
![]() Kasia jejjjjj to chyba muszę brać prysznic i pędzić do biedry... ciężka ta paka promocyjna? bo nie wiem, czy dotaszczę, bo ostatnio kondycha do du/py ! Daisy a no u nas nic i mam doła i płaczę ![]()
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
kolejny ses od Olliwci
Leze pod KTG od pół h, skurcze coraz częstsze, okropnie bolą ale się po mału przyzwyczajam do bólu. Lekarka powiedziała, ze do 14 powinnam urodzic ![]() Saniu a jak Twoj leń? Ja codziennie dostaję OPR od rodziców, ze nie wychodzę na dwór. Ostatni raz byłam w sobote.... jak jechalam na egzam. Wstyd, ale z domu mi sie nie chce ruszyć, nawet do ogrodu czy na taras ![]() Dobre były te placki ziemniaczane Konorra? ![]() Mamusie, które miałyscie ZZO - po tym można chodzić czy jakiś paraliż nóg następuje? ![]()
#3171 |
Zadomowienie
|
Saniu dasz rade przytaszczyć do domku,nie jest ciężka.
U mnie żadnych zabawek nie widziałam w promo,lovela była ale mam w domu to nie kupowałam. Otworzyłam jedną paczkę pieluch i są prawie jak pampki,zobaczymy jak bedzie z chłonnością i przeciekaniem.
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daisyy ja mialam znieczulenie i mozna nawet chodzic ale tylko na takim podpieraczu jak mi sie reka obsunela to sie wywrocilam i nie mogli mnie podniesc, wystraszylam sie bo masz niby czucie w nogach mozesz nimi ruszac, ale nie masz czucia na skorze jakby, nie do konca sa to jakby twoje nogi i takie ciezkieeee ale na bole parte epidural i tak nei dziala. potem przez jakas godzinke dwie mozna czuc dyskomfort , ja mialam takie niepewne nogi ciagle... uciekam bo maruder juz kwili ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Zadomowienie
|
Grazin
jejuu kochana ale sie nacierpialas.. najwazniejsze ze juz w domu, maly rosnie z czasem zapomnisz o tym wszystkim ![]() Cytat:
![]() ![]() za rodzace i te o krok przed porodem ![]() gratulacje kruczaaaaaa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Nie wiem, czy zaopatrujecie się w takie sprzęty, ale właśnie oglądam gazetkę z lidla i będą dość tanie termometry do ucha i czoła za 44,99zł, z tego co widziałam to w necie są droższe więc ja się na pewno zaopatrzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zadomowienie
|
aniutka_85 no to
![]() ![]() ddaaiissyy no proszę Cię, na taras marsz i siedzieć na powietrzu a nie w domu ![]() Olliwka będzie dzisiaj mamą, super ![]()
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz muszę bo Zosia coś jeść musi ![]() co do smoka - to Gabrysia nie dostaje, nawet nie mam w domu, próbowałam podać w szpitalu jak mała leżała pod lampami, bo ciężko jej tam było wytrzymać, ale nie umiała zassać ... teraz w domu już dajemy sobie radę ![]() właśnie się obudziła i wściekle głodna jest lęcę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Rozeznanie
|
A u mnie niby jutro termin, ale nadal cisza, jak nic do soboty sie nie bedzie dzialo to do szpitala na ktg mam jechac.
W ogole tak jak ciagle mowie ze moglabym juz urodzic, to wczoraj modlilam sie zeby mnie nic nie zlapalo, bo sily bym nie miala. Troche sobie porobilam i normalnie ruszyac sie wieczorem nie moglam. Jak wstawalam w nocy na siku to sie scian podpieralam, bo tak mnie plecy i pachwiny bolaly ze ledwo co chodzilam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Na poczateczek : Aliczka88 Ollliwka trzymam kciuki z całych sił! Kruczaagratulacje! ![]() ![]() ![]() Byłam dziś na wizycie...no bez zmian...no kurde, żeby 2 miesiące leżeć na podtrzymaniu a potem nic...szyjka gładka ale zamknięta?! Kobieta jest istota niezbadaną ![]() Znalazłam teraz w gaciach kawałek meduzy ale u mnie meduzy podobno nie ma...w 6 miesiącu wyleciała :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aliczka, Ollliwka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Saniu thx! Kombinuję jak mogę, ale póki co nic nie pomaga ![]() ![]() Cytat:
Ddaaiissyy ja idę na wizytkę w poniedziałek.. i czekam na nią jak na zbawienie! W ogóle mam wrażenie, że żyję od wizyty do wizyty ![]() Boję się, że znowu będzie bez zmian, czyli brak skurczy na KTG i brak rozwarcia.. chociaż nie tracę nadziei hehe Kochana ogórd i taras pod nosem a ty w domu? Szalona, leniwa kobieta! Ja to życie bym oddała za kawałek ogródka.. a teraz mam tylko balkon ![]() ![]() Biorę się za moje kolejne wypociny.. coś mi pisanie w ciąży nie idzie, a jeszcze ze dwie publikacje w tym roku pasowalaby mi zrobić ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.