|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Brumku my robliśmy chrzciny w domu. Wyszło nam ok. 1000 zł na 20 osób. Wymyśliłam takie dania, zeby nie trzeba było latać do kuchni. Kotlety upiekłam sobie dzień wcześniej jak goście przyszli, wrzuciłam do kombiwaru i podgrzałam, rosół ugotowała mi teściowa też dzień wcześniej. Do tego dwie surówki, dwie sałatki, mięsko, moja mam ugotowała bigos i piekła udka.
Stoły porzyczyliśmy od sąsiadów, podobnie krzesła. Nie siedziałam cały dzień w kuchni. Ale ja uwielbiam organizować takie przyjęcia ![]() U M.w rodzinie znów zatrudnili kucharke, zapłaciła jej 300 zł i ona wszytsko ugotowała i podała obiad (była z córką) oni kupili tylko tort, napoje a menu mieli naprawde wymyslne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | ||
Zadomowienie
|
Ale cisza na wizażu
![]() ![]() ![]() A teraz po całej tej eskapadzie, tża wzięło przeziębienie, ma stan podgorączkowy i boję się, że mi małą zarazi ![]() ![]() Poza tym coś Mai zaczęło oczko dziś jedno łzawić i chyba ropieć ![]() A i jeszcze pytanko!!!!!! Dziewczyny, które walczyły/walczą z hemoroidami! Co Wam w końcu pomogło??!!? Bo ja już nie mam siły na tą swoją dupę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Wtajemniczenie
|
DaKaro, Karolinee dziekuje.
Madziaranew to naprawdę olewcze podejście. Spróbuj tego rumianku Moze. I poczytaj na necie Tam pewnie znajdziesz jakieś info. A teściowa masakra. Mamusie karmiace MM powiedzcie ile zjadają wasze dzieci i w jakich odstępach czasu ? Moja Wiki je 120 ml co OK 3 godziny. W nocy to i 180 potrafi wciągnąć. Mam wrażenie ze duzo zjada. Dodam ze ma 9 tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
Stronczku zobacz nz opakowaniu ile dzinnie powinno zjesc dziecko w wieku Twojego (ile ml razy ile dziennie porcji) i porównaj. Każde dziecko ma różne potrzeby. Moja Agata ma 4,5 mies. zjada 180 ml co 4 godziny. 120 zaczęła jeść między 2 a 3 miesiącem.
Ja dziś zrobiłam szł na cmentarzu biorąc Agate w chuście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- nokia n8, najlepszy aparat na rynku, 12 mega pikseli |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
u mnie tata hoduje króliki i gołębie właśnie dla dzieci żeby jadły czyste mięsko a nie kupne na paszach i odżywkach ( a ma 5 wnuków
![]() Kajool dziękuję, spróbuję to przyrządzić jak będę mieć chwilkę czasu |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Lena za tydzień skończy 4 miesiące a wciąż je 90 ml co 3 h
już zdarzało się, że zjadała 120 ml co 4h ale w trakcie choroby znowu się przestawiło
#3160 |
Zakorzenienie
|
scio - ja robie furore w kosciele, bo tez mala mam w chuscie. a na cmentarz poszlismy rodzinnie jak juz sie ciemo robilo. nie mam tu nikogo ale postawilismy lampke na grobie jakiegos dziecka, ktorego nikt nie odwiedza (co roku znajdujemy jakis grób zapuszczony i bez swieczki, w tym roku artur nas na "dział dzieciecy" przegnał i tak jakoś wyszło...)
prawie sie na cmentarzu pobeczałam jak zobaczylam te małe gróbki i grób dzieci kotre zmarly w szpitalu (co roku sa tam chowane dzieci ktore znarly przy porodzie lub zostaly poronione a rodzice nie odebrali zwłok...). jako matka jestem strasznie czula na smierc czy krzywde innych dzieci.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Monia my chodzimy na taki grobik. Siostry męża. Żyła 3 tygodnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
my chodzimy na taki mały grób mojego rodzeństwa- brata i siostry...
#3163 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
te wszystkie cudeńka dla tżta? ![]() Cytat:
Bardzo Ci współczuję ![]() Już kilka dziewczyn na tym wątku niedawno straciło kogoś bliskiego... Cytat:
![]() ![]() Brumku dziękuję za linka ze szczoteczką ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-11-01 o 18:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Zakorzenienie
|
dziękuję w imieniu męża
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas juz po odwiedzinach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Wtajemniczenie
|
Lili dziekuje.
Scio na opakowaniu napisane ze 180 ml 6 razy ale wydaje mi sie ze to mocno zawyżone. Zanki Lena je 90 ml ![]() A ma znaczenie jakie to mleko? Wiki pije Comfort. Moze ono jakieś mniej tłuste czy co. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Wtajemniczenie
|
Stronczek ja co prawda karmię piersią, a nie MM, ale mój mały jak ściągnę mleczko to nie zje więcej niż 90 ml, przeważnie 70-80 ml, a ma 14 tygodni
![]() W dzień je co 2,5 - 3 h.
#3167 |
Zakorzenienie
|
U mnie mały też mało je.
Mimo pokaźnej wagi ( 9300 ) je IDENTYCZNIE jak u dziubka. Czasem jeszcze mniej... Gdzie zmalowana? Niedobrze mi, zmachałam się, bo tańczyłam z małym przy vivie
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() nie wiem czemu mi się pomyliło nie gniewaj sie a co do sernika to kusicie Kobitki oj kusicie Cytat:
![]() wiem że nie dośmievhu Ci ale nie mogłam powstrzymać uśmiechu Cytat:
![]() Cytat:
przemywam s.fizj. i rumiankiem do tego 3xdziennie masaż ale nie pomaga okulista powiedział że jeśli nie przejdzie do 3 miesiąca to czeka nas zabieg rzetykanie kanalików łzowych ![]() Brumeczku może jedzenie nie jest warte 2000zł ale spotkanie w rodzinnym gronie jest bezcenne ![]() Cytat:
ale sie biedakowi ulał wyrodna matka z telika włsnie Zmalowana gdzie sie podziewasz.
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
fajne zestawy dla wiekszych dzieci, gotowanie, ale ceny powalaja... http://wonder-toy.com/akcesoria-kuchenne/c,40222,1
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziubku ty sie nie stresuj, ze maly malo je. Najwazniejsze, ze przybiera. Ja zauwazylam, ze moj Szymek ma skoki w jedzeniu. W tamtym tygodniu prawe w ogole nie chcial jesc tylko w nocy, az z nim u lekarza bylam. Chyba niedlugo bedziemy musieli pozegnac sie z wiaderkiem do kapieli, mlody zaczal stawac w nim na nozki. Tak sie dzisiaj przerazilam jak to zrobil... No i wylysial mi z jednej strony
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny jestem w podłym nastroju. Wczoraj miałam przykry incydent, bardzo przykry ze strony cioci tż ( siostry teściowej) Może kiedyś o tym napiszę, narazie nie mam weny. Wyłam jak bóbr, i tż też.. Yhhhhh Zrobiliśmy oblot z moim Smerfusiem po cmentarzach. Jakaś babka nas zaczepiła że gdzie takie małe dziecko na cmentarz-za zimno- 10 stopni i słońce świeci ![]() Tż jej grzecznie odpowiedział, mnie zatelepało. Im starsze pokolenie tym bardziej przy piecu by dziecko chowało.. Chrzciny?? w domu dużo taniej wychodzi, nie ma się co oszukiwać. Ale to, co ja przeszłam przez teściową, i kupe przygotowań- dziękuję bardzo, nigdy więcej. Na 18 osób wydaliśmy ok 800zł, z tym że przesadziłam z zakupami, więc wyszłoby taniej. Nie wiem jak wesela w Waszych rejonach, ale ja na naszym weselu za os 120 zł- 5 dań gorących i dużo przystawek, super jedzenie i wysoka jakość. Za chrzciny nie wiem ile śpiewają, nie pytałam. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
kajool - wlasnie, dziwne ze u nas hindus(wyznawca)=indus (mieszkaniec indii). tak samo żyd(wyznawca)=izraelita(m ieszkaniec izraela)...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() słoneczko mój sab simplex nie był otwierany więc myślę, że można go podać dzidziolkowi. ma termin ważności do 2014 r. a w ogóle to witam sie dziewczęta ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Kajool dziękuje za przepis.Zapisałam i wypróbuję.
![]() Telik i Ania znalazłam takie noże -> http://allegro.pl/noze-fiskars-6elem...887083395.html opłaca się ? Stronczek bardzo mi przykro z powodu dziadka ![]() Lili tak wszystko dla mojego Tż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Wtajemniczenie
|
Teliczku, Patik, Zanetaaa dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Ja też chcę jakiś ostry nożyk, zastanawiam się nad tym Fiskars, chyba się skuszę. Julek, śpi, mama miała się uczyć, tatuś siedzi obok ![]() Co do jedzenia to Julek od dwóch dni trąbi tak ze 2 razy dziennie uwaga... 240 ml! Najpierw wypije 120ml czyli standard a za godzinę znów krzyczy jeść i robimy mu znów 120 i wypija wszystko. Brumku jeżeli chodzi o chrzciny to ja zrobiłabym w lokalu, chociaż sama miałam catering niestety na dole u teściów. Następne tylko lokal! Przepraszam, że nie udzielam się zbyt często ale: - Julek jest płaczliwy - mam dużo nauki - teściowa doprowadza mnie do szału a wkurzona już nie mam siły na noc - ciągle latam po domu jak kot z pęcherzem ehh ;/ My na cmentarzu byliśmy wczoraj i też odwiedzamy dwa małe groby: jeden kuzynki TŻ która żyła ok 2 miesięcy a drugi mojego kuzyna który zmarł zaraz po urodzeniu... Juluś waży już ok. 6 kg ![]() ![]() ![]() AA i mój TŻ rzuca palenie... pali tylko e- papierosa ![]() ![]()
Juluś 20.07.11 ![]() Kornelia 04.02.2016 ![]() Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2011-11-01 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/fiskars-noze-6-el-...887083646.html mam takie.
Ja poszuję dobrej patelni. Kto si zna i doradzi? Ideę spać, muszę odespać ostatnie noce. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Jeszcze apropos chrzcin to właśnie dla mnie największym plusem jest to że w czasie imprezy mogę się zając dzieckiem, porozmawiać z gośćmi, porobić zdjęcia i generalnie być gościem ![]() Kosztowo różnica jest zależna od lokalu ale w domu również do kosztów należałoby doliczyć prąd, wodę, i czas ![]() My będziemy chrzcili Lilkę po Nowym Roku i też na pewno robimy w lokalu. Cytat:
![]() Mi to w ogóle nie przeszkadza, a przynajmniej się wysypiam. Z Filipem mieliśmy podobny system, lądował u nas w łóżeczku po pierwszej pobudce, az wydłużała mu się ona tak że przesypiał całe noce w swoim łóżeczku ![]() - Stronczek wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka ![]() karolinee mi pomógł Hemorectal Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-01 o 19:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Wtajemniczenie
|
U nas byla dzis piekna pogoda, dlatego mimo, ze tu nie mamy bliskich na cmentarzu, to wzielismy dzieciaki i poszlismy na taki maly, lokalny cmentarz i dziewczyny zapalily znicz pod krzyzem "katynskim"
A w ogole Antos w nocy obudzil sie z katarem i caly dzien jak nie spal, byl marudny...strasznie mi go zal, nie mam pojecia, gdzie zlapal ten katar, mam nadzieje, ze nie zejdzie mu na oskrzela... W ogole tak sobie myslalam teraz: Wiki pierwszy katar miala w wieku 10 m-cy, Zuzia 6 m-cy, Antos 2 m-ce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.