|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
katarzynka gratulacje!!!!!!!!!!!:jup i:
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() ![]() Oraz dla małej Dariii z okazji imienin rośnijcie zdrowo maluszkiAmarcia pięknie ![]() Grazin Nie smutniaj ![]() Znowu kupa już 2 dzisiaj ![]() Piotruś zasnął dziś na drzemkę SAM i to w łóżeczku!!!!! ![]() A ja się tylko witam, bo mam chałupę do ogarnięcia a zaraz babcia przyjdzie
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-10-25 o 12:33 |
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu ją przekładasz jak zaśnie ??? |
|
|
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz piekne imie
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
No i Gratulacjie dla KATARZYNKI !!! Myślałam ostatnio o niej
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zaznajomione z tematem pomóżcie
![]() czy wykształcenie średnie to jak się ma maturę, czy wystarczy, że się skończy szkołę średnią? jakie wykształcenie ma się po studium? w ogóle żeby studium robić to trzeba mieć maturę? |
|
|
|
#3157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
przekladam w sensie przodem do mnie zebym ja widziala
no i ewentualnie jak jest wiatr to zeby jej nie wialo
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo studium to jak szkoła srednia tylko że kończy się egzaminem zawodowym. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Niko w swojej nowej spacerówce, włożyłam ją bo już tak marudziła, że szok, zasnęła i przeniosłam ją do łóżeczka... kurde nic nie chce jeść, to na pewno przez tego drugiego ząbka (pierwszy już jest ładnie widoczny ) bo przy pierwszym też tak było![]() jak urosną oba cyknę fotę
|
|
|
#3162 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dodaj mnie do znajomych ![]() Cytat:
a jak już to możesz spróbować zjeść kamapkę z miodem, bo chyba karmisz piersią jak dobrze pamiętam? Cytat:
Cytat:
już wszystko wiem super, że jesteście |
||||
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak z maturą to nie wiem ale pewnie tak ale ja jak chodzilam do technikum to matury mielismy w maju a technika w czerwcu |
|
|
|
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Gerls
Moje dziecko się chyba zaczarowało...Zasnęła wczoraj po 19-tej i obudziła się po 6-tej dostała butlę i usnęła.Przebudziła się o 9-tej,chwilę pogadała,smokiem się pobawiła i znów usnęła i wstała o 11-tej a ja razem z nią ![]() Dziś mam wychodne..Idę SAMA po sklepach połazić..Może wpadnie mi coś w oko albo ktoś ![]() Graża- Gusiu-już od dawna biogai nie podaję dla Ali...Ja je dawałam tylko 4 tygodnie bodajże do 8 tygodnia życia...Myślę,że ty też już możesz je spokojnie odstawić.Nic się nie powinno dziać Wiktorek ![]() Bartuś ![]() Iwo ![]() Miśko ![]() Zuzia oraz dla Dari z okazji imienin ANTROPIA- KATARZYNKOO GRATULUJĘ
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyy
antropia ma imieniny stooooooooooooo laaaaaaaaaaaaaat, stooooooooooooo laaaaaaaat, niech żyje żyje naaaaaaaaaaaaaaaaaam! Darusiu najlepszego maleńka
|
#3166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u nas nocka super, oby było takich więcej.. Maja jadła po 19, zasneła po 20 i spała aż do 7 rano
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
mamusie karmiące butelkami AVENT!!!
czy przez smoczki z 3 dziurkami przejdzie zagęszczone mleczko?
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 probujemy szczerze powiem, ze przez 4 nie chce leciec, ale ja zageszczam kaszka i to narazie nie bo ola ma fazy na nie picie kaszek ![]() aha PO3 DNIACH WRESZCIE PRZESTAŁA BOLEĆ MNIE GŁOWA
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-10-25 o 13:45 |
|
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
agus może to była migrena?
Ja też mam 2 i trójprzepływowy, ale mam wrażenie, ze zbyt mocno małej leci nawet na poziomie I, dlatego pytam o 3... albo bardziej zagęszczać...
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko, ze mnie bolalo tak jakby na prawej skroni, nie wiem, nie wiem czy kiedykolwiek mialam migrene z tej okazji fundnelam sobie kawe - nie pilam 2 dni i wcinam kukułki kto chce ? bo mam kolo siebie jakies 2,5 kg ![]() Olka nie lubi kleiku, a na kaszke musi miec ochotę o takie mam wybredne dzieciuchno
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-10-25 o 13:57 |
|
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam kleik ryżowy, teraz ryżową kaszkę ale na nutramigenie wszystko jest tak samo... "pyszne"...
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czasem jej zageszczam tylko ból jest wtedy, gdy zrobir 150mm i do tego zageszcze a ona nie chce tknac no i do wylania
|
|
|
|
|
#3173 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trójprzepływowy do kaszki i kleiku (który od kilku dni jest pyszniutki dla mojego synka) jak ma słabo zagęszczone bo kręci głową i wypycha smoczek bo za szybko leci czy przez trójkę będzie dobrze nie mam pojęcia ![]() antropia ![]() dareńko mała januszaagnieszki dla Ciebie również lolko te fryzjer to oczywiście, że z powodu spotkania z Wami ![]() a tak zupełnie serio, to sposobiłam się już od tyg. tylko musiałam się z Tż zgrać żeby z synkiem został no i padło na dzień jutrzejszy zdecydowałaś się na jakiś laktator?no powiem Ci w czwartek, powiem dasiulku no włąśnie jakoś ostatnio mi sypia ładnie, zresztą on od urodzenia w miarę ładnie spał, miał tylko takie 2 tyg. gdzie wstawałam kilka razy w nocy. Wygina mi się i kaszki nie chce, podany zaraz kleik zje, nawet 100 - 130 ml wciągnie takiego gęstego, jak zbyt rzadki - pluje potem zje jeszcze mleczko ok. 100 ml ale też nie zawsze, bo zdarza mu się zasnąć w trakcie kleiku już;może i on się niebawem zepsuje, wczoraj skończył 20 tyg. więc czas skoku nadchodzi wielkimi krokami zaczyna bardzo marudzić jak jest w łóżeczku, rączki jak najbardziej są super. gusiu tfu, tfu tfu no przecież Wikuś się nie może do czwartku rozchorować, bo Ciocie chce zobaczyć ![]() drzemka trwa, przywlokłam deskę do prasowania
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Gusia, Andziot, Lwica dzięki za info w sprawei kupki
..więc na razie czeka cierpliwie, nie kombinuje i spróbuje się nie martwić ![]() Niebieska lwcia nom tak, tak.. ciagle piersią karmię Antka, a o miodzie nigdy nie słyszałam pomaga??Ddaaiissyy kartka zablokowana.. musze tylko iść do salonu nową wyrobić, jutro zbiorę się na miasto, to załatwię.. bo strasznie dziwnie mi bez telefonu Anti urodozny pływak.. tak machał nóżkami i łapkami jakby zaraz sam miał śmignąć.. Mężula trzymał go na rękach, tak jakby na brzuszku leżał i mały wczuwał się w rolę Nie mieliśmy żadnego koła, ani materacyka, tylko na rączkach trzymaliśmy W ogóle to myślałam, że może być płacz przy pierwsyzm wejściu do wody, zanim się przyzwyczai do zimna.. mimo, iż woda ciepła była, temp. 30,5 stopnia.. no, ale w wannience powyżej 36 zwykle miał i myślałam, że będzie popłakiwał.. ale nieeee - super zadowolony przy każdym wejściu do wody ![]() ![]() Kasia łódzka Niko zadolona.. nie dość, ż enowy wózio to jescze telewizorek Pełnia szczęścia ![]() Delicateza ja jeszcze nie do końca ustalone mam w sprawie zlotu, więc na 100% jescze się nie wpisałam.. zaraz idę poczytac w klubie o zlocie! Już po spotkaniu z Night Maciuś super grzeczny ![]() A Night sympatyczna osóbka A jak mnie skomplementowała na początku.. zawstydziałam się jak mała dziewczynka z Ib |
|
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
Lolko a jeśli chodzi o kupki, bo zapomniałam napisać
![]() mielismy taki czas kiedy i 5 dni nie było ale też był spokój, brak sensacji brzuszkowych, więc cierpliwie poczekaj teraz jest różnie, jedna na 3 dni, 4 dni
|
|
#3176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja sierota nie zapytałam jak tam po wycieczce ale jeszcze będziemy miały okazje pogadać hmmm ... Lolka super dziewczynka (bo tak wygląda młodo) śliczniutka a Antoś grzeczny bo przespał cały spacerek (jeszcze się chłopaki poznają)Wszystkiego najlepszego z okazji imienin |
|
|
|
|
#3177 |
|
Wtajemniczenie
|
w imieniu tej malej Darii wszystkim bardzo dziekje za zyczenia
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
ania
monika dziękujemy za miłe słowa
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przeczytalam, ze Katarzynka00 urodzila coreczke, to mi sie przypomnialy emocje, ktore przezywalam, jak czekalam na Wasze/nasze porody! A to juz pol roku minelo, ale ten czas leci, byly ubranka 56, sa ubranka 74...
Serdeczne gratulacje dla Blanki i jej mamusi! Tak a propos ubranek- nie wiem, jak to sie stalo, ale okazalo sie, ze pajace 3-6 z MC zrobily sie tak obciasne w nozkach, ze moje dzieciecie wygladalo w nich jak baleron obwiazany sznurkiem, taki co sie go wiesza do wedzenia w wedzarni. A ze postanowilam nie kupowac ciuchow w MC bez przeceny (109zl za 3 pajace!!!), to pojechalam do Tesco, ktore tak zachwalalyscie i za 98zl kupilam Misi 6 pajacykow w rozmiarze 6-9. Sliczne wzory, bawelna wyglada na porzadna, no i cena, cena!!! Tak wiec bodziaki sponsoruje nam Carters (prawda Mary? ), a pajacyki Tesco. W bodziaki na 74 lub 3-6 jeszcze wchodzimy, wynika z tego, ze tylko te nóżyny takie tlusciutkie. Baba Jaga by byla z nozek zadowolona ![]() Odnosnie krzeselka do karmienia - kolezanka ma dla synka takie krzeselko - mowi ze najtansze z mozliwych - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00069725/ jest bardzo zadowolona, a mlody rowniez chetnie w nim siedzi . Do tego kupila taka gabke pod plecki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90143392/ i tacke, http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40076093/ bo to jest samo krzeselko. Mnie sie tez wydaje, ze kupimy takie. Tanie, lekkie, bez udziwnien. A odnosnie urodzin, to w piatek bylo u mnie 20 osob, bylo jedzenie na szybko, winko, duuuuuzo winka, zostalam obdarowana prezentami i super sie bawilismy. Z prezentow to musze Wam powiedziec, ze mam dylemat - dostalam kosmetyki malinowe, mandarynkowe i pomaranczowo-waniliowe i mam dylemat teraz od czego zaczac?! Coz to za straszny problem, sen mi z powiek spedza. Nie mam czasu odpisac Wam wiecej i luknac do klubu, gdyz poniewaz ide namietnie nacierac kurczaka tu i ówdzie. SAŁATA!!!! |
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
antopia Najlepszego z okazji imienin
JanuszAgnieszka Imieninkowe zyczenia dla Darii Lolus, night Super, ze spacerek sie udal. Zazdroszcze. Jeszcze kolejny zjazd Was czeka My po spacerku ![]() Nadia oczywiscie lezy na dywanie i wcina stopke A jak chce jej zalozyc skarpetki to sie buntuje Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-25 o 16:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

rośnijcie zdrowo maluszki
już 2 dzisiaj 

a ja razem z nią 

o takie mam wybredne dzieciuchno