Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 18:05   #3151
Iwonalodz
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3419396 5]bardziej mnie ciekawi (ale ja może po prostu nie rozumiem idei) noszenie kaloszy podczas ulewnego deszczu zawsze mam wrażenie że górą deszcz i tak wpada i co nam po tych butach? oczywiście trochę wyolbrzymiam [/QUOTE]

No niestety, jak leje i trzeba poruszać się piszo, w dużej mierze, to mi np. szkoda innych butów, bo po pierwsze mogą przemiękać, po drugie z deszczu i syfu ulicznego robią się breje i błoto, a w kaloszach pełen komfort chodząc po tym No i jak długo leje to kałuże są dość głębokie i duże i w innych butach, trzeba je omijać, lawirowac itp. żeby chronic buty, a w kaloszach wręcz przeciwnie
Idealne buty na fatalną pogodę
Ale noszę je tylko, gdy chodzę w deszczu, a nie przemieszczam się autem, bo to kompletnie inna bajka wtedy

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:30   #3152
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
mi się to podoba, bo lubie i słucham The Beatles i Guns'n'Roses, a właśnie H&M ma ich koszulki w ofercie
taaaak, nic mnie tak nie bawi, jak laska w t-shircie zespołu, którego nazwy nie potrafi wymówić, już nie mówiąc o znaniu chociaż jednego utworu , a jakby się takiej zapytać, czemu nosi, to powie, że "nooo jest teraz taka moda i wogóoolee"
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:45   #3153
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
mi się to podoba, bo lubie i słucham The Beatles i Guns'n'Roses, a właśnie H&M ma ich koszulki w ofercie
Właśnie ja mam mieszane uczucia, bo z jednej strony to szansa dostania koszulek zespołów w innym kroju niż męskie, ale z drugiej strony ciekawi mnie, ile 14-latek za jedyne 59,90 zostanie fankami Pink Floyd - bo jest na niej trójkąt i tęcza, a to takie fajne przecież i w ogóle mast hew dla każdego aspirującego hipstera...
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:02   #3154
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Właśnie ja mam mieszane uczucia, bo z jednej strony to szansa dostania koszulek zespołów w innym kroju niż męskie, ale z drugiej strony ciekawi mnie, ile 14-latek za jedyne 59,90 zostanie fankami Pink Floyd - bo jest na niej trójkąt i tęcza, a to takie fajne przecież i w ogóle mast hew dla każdego aspirującego hipstera...
Triangle są hipsta.

Mnie rozwaliło dziewczę z różowych legginsach w panterkę i do tego krótkiej koszulce różowej w zebrę.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:09   #3155
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
A ja lubię Guns'n'Roses i chciałabym ich koszulkę Po ile te koszulki są w H&M?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:28   #3156
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
taaaak, nic mnie tak nie bawi, jak laska w t-shircie zespołu, którego nazwy nie potrafi wymówić, już nie mówiąc o znaniu chociaż jednego utworu , a jakby się takiej zapytać, czemu nosi, to powie, że "nooo jest teraz taka moda i wogóoolee"
Wiesz to jest koszulka,część garderoby,skoro ktoś ja nosi to pewnie mu się podoba,to że jest modna to chyba nic złego.Po co pytać:czemu to nosisz,bedziesz komuś pozwalać a innemu zabraniać.Jakbym miała koszulke z Gubałowka to byś mi zrobiła egzamin z geografii?
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:31   #3157
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Mam taką w klasie. Szkoda gadać niedawno wspominałam o niej w innym wątku. Koszulka Slipknota a na moje banalne pytanie o ulubiony utwór odpowiedziała "nie wiem, nie słucham" sama nie uważam żeby koszulka za 10zł z jakimiś obrzydliwymi mordami na przedzie była aż tak atrakcyjna, żeby ją nosić, nawet jakbym była fanką ale co kto lubi, bycie "tró fanem" jest teraz modne
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 19:36   #3158
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Wiesz to jest koszulka,część garderoby,skoro ktoś ja nosi to pewnie mu się podoba,to że jest modna to chyba nic złego.Po co pytać:czemu to nosisz,bedziesz komuś pozwalać a innemu zabraniać.Jakbym miała koszulke z Gubałowka to byś mi zrobiła egzamin z geografii?
No wiesz... uważam, że jeśli noszę koszulkę danego zespołu, to raczej znam ich twórczość, a nie, że ma np. fajny trójkąt z tęczą na okładce. A egzaminu z geografii bym nikomu z koszulką z Gubałówki nie robiła, co najwyżej, by mnie rozwaliło, że dana osoba nie ma bladego pojęcia, gdzie to jest. Tak samo uważam, że dana osoba nosząc konkretny symbol, np. krzyż Ankh, powinna się orientować, co to i skąd się wywodzi.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-05-18 o 19:37
Stary 2012-05-18, 19:37   #3159
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RiverOfDirt Pokaż wiadomość
O, zaciekawiłaś mnie. Ale te buty do jazdy konnej to same w sobie są gumiaczki?
Chodzi o te: http://www.decathlon.com.pl/PL/buty-...-ych-19767274/
Są z gumy
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 20:52   #3160
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Ale to samo jest z ubraniami z napisami w dowolnym języku obcym. Głupi przykład - jest taka firma odzieżowa, która zwie się De Puta Madre, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza po hiszpańsku panią lekkich obyczajów (choć jest też kilka innych wersji). Krótko mówiąc, pozdrawiam fanów koszulek z takimi napisami, którzy o tym nie wiedzą
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:08   #3161
salviae
Zadomowienie

A mnie rozwala to przezywanie wszystkiego jeśli komuś podoba się trójkąt z tęcza to czemu ma sobie nie kupić koszulki, może dzięki niej posłucha trochę muzyki pink floyd, dziwne to jest - glany z zamkiem - jesteś pozerem nie wiesz co to glany i prawdziwy metal nie ważna wygoda, masz koszulkę z guns n roses bo podoba ci się trend na rockowa laske w workerach i podartych jeansach, a nie ich muzyka - jesteś beznadziejnym pozerem. Czy każda dziewczyna w dzwonach jest hipisem ? albo każda w turbanie jest hindusem ? po co się tak czepiać
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2012-05-18 o 21:11
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 21:41   #3162
cocer
Raczkowanie

Mnie bardziej rozwala, jak ktoś nawet nie kojarzy takich zespołów, można by powiedzieć klasyki. Nie mówię o znaniu wszystkich tytułów piosenek.

Dzisiejszy rozwalacz: dziewczę w białej koszuli, leginsach z namalowanym szkieletem, w litach, jakiś takich strasznie wysokich, bo biedna ledwo dawała radę iść po równym chodniku, że o schodzeniu po schodach już nie wspomnę
Jaki jest sens noszenia obuwia, w którym się chodzić nie da?
cocer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:50   #3163
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
A ja lubię Guns'n'Roses i chciałabym ich koszulkę Po ile te koszulki są w H&M?
podobają mi się takie tiszerciki ;] i słucham takiej muzy, więc 2 in 1
i wcale nie musisz się czaić na H&M, można zamówić z różnych stronek w necie. Nie pamiętam z jakiej stronki wzięłam 'załącznikową'.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg guns.jpg (34,0 KB, 50 załadowań)
Stary 2012-05-18, 21:51   #3164
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
A mnie rozwala to przezywanie wszystkiego jeśli komuś podoba się trójkąt z tęcza to czemu ma sobie nie kupić koszulki, może dzięki niej posłucha trochę muzyki pink floyd, dziwne to jest - glany z zamkiem - jesteś pozerem nie wiesz co to glany i prawdziwy metal nie ważna wygoda, masz koszulkę z guns n roses bo podoba ci się trend na rockowa laske w workerach i podartych jeansach, a nie ich muzyka - jesteś beznadziejnym pozerem. Czy każda dziewczyna w dzwonach jest hipisem ? albo każda w turbanie jest hindusem ? po co się tak czepiać
Posłucha albo i nie. Ja nie założyłabym niczego, z czym bym się nie identyfikowała. Czyli kupiłabyś np. koszulkę ze Star Wars, bo jest modna, a nigdy nie widziała nawet 5 sekund filmu, nie mówiąc o kompletnym nie kojarzeniu motywu muzycznego? Dla mnie to śmieszne.
I do powyższego - tak to jest pozerstwo, bo są pewne elementy garderoby, które chcąc- nie chcąc identyfikują osobę z konkretnymi gustami.
Sorry, ale śmiesznie wygląda osoba, która nie słucha i nie lubi takiej muzyki a zmóżdża się na styl rockowy, bo tak kazali wyglądać w jakimś Cosmopolitanie .
Stary 2012-05-18, 21:57   #3165
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
I do powyższego - tak to jest pozerstwo, bo są pewne elementy garderoby, które chcąc- nie chcąc identyfikują osobę z konkretnymi gustami.
Sorry, ale śmiesznie wygląda osoba, która nie słucha i nie lubi takiej muzyki a zmóżdża się na styl rockowy, bo tak kazali wyglądać w jakimś Cosmopolitanie
Zgodzę się, dla mnie to też jest pozerstwo
Np. koszulki Pink Floyd nie kupię, bo nie znam chyba żadnej ich piosenki. Ale g'n'r mogę kupić spokojnie. A styl rockowy można osiagnąć nie tylko przy pomocy koszulek z nazwami zespołów
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 22:23   #3166
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Zgodzę się, dla mnie to też jest pozerstwo
Np. koszulki Pink Floyd nie kupię, bo nie znam chyba żadnej ich piosenki. Ale g'n'r mogę kupić spokojnie. A styl rockowy można osiagnąć nie tylko przy pomocy koszulek z nazwami zespołów
kobieto, bluźnisz! Pink Floyd: http://www.youtube.com/watch?v=EAchKt2xjsw kocham!
Stary 2012-05-18, 22:30   #3167
visionAM
Zakorzenienie

aaaa no tak, sorry to moge chodzić w takich koszulkach bez wyrzutów sumienia
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 22:32   #3168
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
kobieto, bluźnisz! Pink Floyd: http://www.youtube.com/watch?v=EAchKt2xjsw kocham!
gdybym miala wybrac tworczosc jednego wykonawcy na bezludna wyspe, padloby chyba na PF^^.

dziwi mnie cwiczenie na silowni bez stanika...
Stary 2012-05-18, 22:38   #3169
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
gdybym miala wybrac tworczosc jednego wykonawcy na bezludna wyspe, padloby chyba na PF^^.

dziwi mnie cwiczenie na silowni bez stanika...
http://www.youtube.com/watch?v=BGBM5vWiBLo

Jak można ćwiczyć bez stanika? To niezdrowo.
Stary 2012-05-18, 22:45   #3170
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-05-18, 22:52   #3171
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Jak można ćwiczyć bez stanika? To niezdrowo.
ja sobie nie wyobrazam.

popadam przy tym w katatonie
Stary 2012-05-18, 23:56   #3172
WhiteCherry
Zakorzenienie

a to moja najulubieńsza Gunsów

http://www.youtube.com/watch?v=SQ4a0vW0Y1o
Stary 2012-05-19, 00:12   #3173
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:

to jedna z najpopularniejszych poscielow mojej wczesnej mlodosci.

btw, Gunsow tez bardzo lubie. swego czasu sluchalam ich w kolko, wszystkie plyty po kolei.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 00:13   #3174
bibrzok87
Raczkowanie

a to moja : http://www.youtube.com/watch?v=u8X76NRiQLQ&ob=av2e gnr słucham od 15 roku życia najmilsze wspomnienia mam właśnie z kawałkami tej kapeli... dlatego trafia mnie jak widzę kogoś kto nosi coś "bo modne' a pojęcia nie ma o o żadnym kawałku zespołu, którego t-shirt czy cokolwiek na siebie włożył; bo osoba ta wyczytała gdzieś, że jak założy glany ,workery czy ubranie takiego typu to będzie modna i w ogole super.

Edytowane przez bibrzok87
Czas edycji: 2012-05-19 o 00:22 Powód: poprawka
bibrzok87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 04:50   #3175
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

to był mój i M. pierwszy taniec
Stary 2012-05-19, 06:08   #3176
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:

Ja swego czasu jako dzwonek w telefonie miałam Welcome To The Jungle Uwielbiam ten kawałek A November Rain średnio mi podchodzi, ale solówka Slasha w tym kawałku to wymiata Jak byłam mała to zawsze się zastanawiałam o co kaman

Chciałabym też mieć t-shirt z Queen albo tez z samym Freddie
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2012-05-19 o 06:17
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 06:14   #3177
muron
Zakorzenienie

Cytat:
podobają mi się takie tiszerciki ;] i słucham takiej muzy, więc 2 in 1
i wcale nie musisz się czaić na H&M, można zamówić z różnych stronek w necie. Nie pamiętam z jakiej stronki wzięłam 'załącznikową'.
słucham w aucie i przypominam sobie dawne czasy

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 06:21   #3178
salviae
Zadomowienie

Pewnie wiekszość dziewczyn chodząca w koszulkach Marylin tez nie widziało zadnego filmu a zresztą jak dla mnie teraz nazwy takich zespołów- legendarnych sa bardziej symbolem czegoś i chyba dlatego nie ma w H&M koszulek np Kings of Leon itp. już trochę wyrosłam z uważanie się za jedyna prawdziwą metalowe ale nawet wtedy nie przeszkadzało mi chodzenie w glanach przez dziewczyny w różowych sukienkach

A rozwalają mnie:
moda na wszystko co offowe i anty komercyjne - ktoś wynudza się na 2 godzinnym filmie gdzie dwóch facetów siedzi na ławce i pluje na trawę nie odzywając się ani słowem, a później opowiada jakie to było super a trawa była tak zielona ze prawie był na haju oczywiscie w malym offowym niewygodnym kinie bo multipleksy to komercha
krótkie spódniczki dżinsowe i leginsy do łydki najlepiej z koronka - nie mogę tego zrozumiec
te cieliste leginsy które tu były wklejane to jest już jaka masakra i powinni to wycofać z produkcji,
Kristen która nie ma balerin tylko same trampki i moda na wychudzenie i nóżki jak patyczki
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2012-05-19 o 06:44
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 08:02   #3179
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
to jedna z najpopularniejszych poscielow mojej wczesnej mlodosci.

btw, Gunsow tez bardzo lubie. swego czasu sluchalam ich w kolko, wszystkie plyty po kolei.
Podpisuję się pod tym - hicior wszystkich dyskotek również uwielbiam Gunsów i z chęcią bym przygarnęła taką koszulkę

A nie wiecie, czy jest koszulka z Nirvaną?
25/2015

Edytowane przez natuso
Czas edycji: 2012-05-19 o 08:03
natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 08:07   #3180
RiverOfDirt
Rozeznanie

Mi się podobają T-shirty z logo Guns n Roses, ale niestety moja znajomość zespołu ogranicza się chyba do 5 najbardziej popularnych hitów, więc uspokajam: nie będę kupować.
Dziwi mnie kupowanie koszulki zespołu jedynie dla loga, no ale cóż, wolny kraj...

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości