![]() |
#3151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty część IV
Boshhh, ile stron nastukałyście
![]() ![]() Charlotto, ja nie wziełabym kota który zachowuje się agresywnie przy pierwszym spotkaniu ![]() ![]() Nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja na tą chwilę mogłabym dać Ci 2 kotki, niespełna roczne, które mieszkają pod chmurką, a mają cudowne, łagodne charaktery, łaszą się, pozbawione agresji, mogę je brać na ręce i całować po noskach ![]() ![]() ![]() ![]() Monia, jak znajdę foto wąsatego Mojo to wkleję ![]() mom ![]() ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-05-28 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Raczkowanie
|
Mój kocur przepadł bez wieści prawie tydzień temu. Wiem że to normalne że koty znikają na kilka dni ale czy to normalne ze już go tyle nie ma? Jestem bardzo przywiązana do mego kota. Boje się że mogło mu coś sie stać. Czy wasze koty znikały a jeśli tak to na jk długo? Tęsknie strasznie za moim sierściuchem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
KOTerator
|
![]() Wyglądają ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój poprzedni kocur jak szedł to góra 2-3 dni. Ale miałam też takiego, który przychodził raz na pół roku coś zjeść i szedł dalej... Tak że ciężko powiedzieć ![]() marea ![]() Jak Ty zrobiłaś takie foto?! ![]() ![]() Mam podobne, charakteryzujące mojego dzieciaka- który wiecznie mordę drze ![]() ![]()
![]() |
#3155 |
Rozeznanie
|
nawet nie nadążam czytać o czym mowa taki przerób macie
![]() niestety sesja pochłonęła mnie do reszty i nie rozstaję się z notatkami, a od komputera staram się trzymać jak najdalej ![]() przez telefon słyszałam opowieść, jak to nasz kocurek podkradł wątróbkę z patelni .. ![]() siostra wchodzi do kuchni i krzyczy do mamy, czy dała mu wątróbki bo on sobie siedzi i wcina, mama przylatuje zdziwiona .. skubany sam sobie wziął ![]() a koteczka czuje się troszkę lepiej, chociaż wczoraj i przedwczoraj siedziała znów taka osowiała trochę, dostała dwa zastrzyki na oczyszczenie organizmu (zrozumiałam, że przez to, że wątroba nie działała i trzeba się pozbyć tego, czego nie przefiltrowała) i jakaś siedzi taka smutniejsza ... w ciągu ostatnich dwóch tygodni moja mama jest tam codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Ja się tak nie bawię, to na pewno doczepione!!! Cytat:
Cytat:
Dziś jak drapał, po kilku próbach skarcenia i spryskiwaniu wodą poddałam się o 5 rano i wywaliłam go z pokoju, drzwi zastawiłam drapakiem i krzesłem (potrafi je przesunąć, jak intensywnie skacze). O dziwo nie próbował się dostać do pokoju - wyszłam o 7, a w kuchni wszystkie szafki otwarte, sztućce rozsypane, w przedpokoju powywalane z szafki buty...
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-05-29 o 08:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Raczkowanie
|
Kiciam wołam chodze po krzakach patrze szukam i nic. Miał być kastrowany wczoraj. Miał już umówioną wizyte u weterynarza. Bo to jest kot wiecznym kocim katarem i musiałam czekać aż się dobrze wyleczy i odczeka po antybiotykach. i teraz przepadł bez wieści.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Sprawdzałaś przydrożne rowy, pytałaś sąsiadów?
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() mój Mietek miał raz maraton - nie było go 8 dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Raczkowanie
|
Sąsiedzi... no właśnie nie wiem czy to nie jest sprawa sąsiada i czy on czasem nie wywiózł mojego kota żeby czasem już do domu nie wrócił. Już nie wiem co mam robić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg. mnie kota na wolności nie czeka nic dobrego. Jak nie samochód to pies/ człowiek/dzieci...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3162 |
Raczkowanie
|
nie miałam wyjścia raczej bo on w domu wścieklizny dostawał skakał po parapetach i miałczał jak szalony. A mieszkam w domu to tym bardziej zawsze jakieś drzwi otwarte czy okno to gdzieś wyskoczył
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Pozostaje tylko czekanie, kicianie, podstawianie miseczek pod dom, chodzenie po okolicy...
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3165 |
Raczkowanie
|
bo już nie jednego kota sie pozbył. I przeszkadzało mu że mój kot miałczy. Jakis dziwny jest ten gość nawet wlasny kot mu przeszkadzał i tez sie go pozbył.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Sąsiad koleżanki porozkładał karmy z trutkami i potruł wszystkie koty na osiedlu.
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3168 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam przecież, że nie wymagam, żeby w stosunku do mnie, osoby, którą taki kociak widzi po raz pierwszy w życiu był od razu ufny i dawał się brać na ręce, ale jego agresywne zachowanie było takie samo w stosunku do opiekunki, u której przebywał już prawie 2 miesiące, a to chyba nie była dla niego zupełnie obca osoba.. Co więcej kotek podobno zachowywał się tak samo w momencie jego przywiezienia do azylu przez właścicielkę, przez co przypuszczenie że dzieci, z którymi miał do czynienia w pierwszym okresie swojego życia mogły dać mu troszkę w kość ![]() Nie jestem ekspertą od kocich zachowań, ale troszeczkę mnie zaniepokoiło, że kot gryzie i drapie nawet jak wyciągnie się do niego rękę, nie mówiąc już o tym, żeby go pogłaskać czy wziąć na ręce, bo nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam, a kilka kotów w swoim życiu zdążyłam lepiej lub gorzej poznać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | ||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Innym razem w wymiocinach były glisty. Idziesz, wdepniesz, roznosisz. Idziesz z kotem/psem, on wdepnie, powącha- przenosi dalej. A śliną można się zarazić. Tak jak zaznaczyłaś, czasem można ogłupieć: izolować, czy nie popadać w obsesję ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() Nie powinno mu nić być, ale głowy uciąć nie dam ![]() Moje psy bardzo lubią pić rumianek ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Znalazłaś? Gdzie?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3170 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zadomowienie
|
Łoj, miałam tam napisać "w odmętach karty pamięci telefonu", ale widocznie tylko to sobie pomyślałam
![]() To mój Srajtunio, kiedy go wzięliśmy- jeszcze maleńki i kochany ![]()
#3174 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() moja malutka jak się weźmie na ręce i zaraz nie postawi to nawet potrafi użyć pazurów ![]() najwyraźniej inaczej podchodzimy do posiadania kota ![]() ![]() okazało się, że ta biała kotka, która ma już DT, była w ciąży! dzisiaj miała zabieg sterylizacji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Napisz skąd jesteś, poszperam tu i ówdzie i wynajdę Ci kilka perełek o fajnych charakterach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
Sama mam kota, którego wziełam w dorosłym już wieku, nie daje sie brać na kolana i nosić na rękach, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, moge go głąskać kiedy leży obok wtedy mruczy z zadowolenia, jego wzrok i minki rozkładają mnie na łopatki - dużo przeszedł w życiu, lecz nie jestem przekonana, czy ktos go kiedyś głaskał i nosił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet płochliwy kot powinien unikać kontaktu jeżeli go sobie nie życzy, a nie reagowac agresją, takie zachowania mogą świadczyć o niestabilności psychicznej...jak masz zwierzaka od maleńkości to wiadomo że kochasz go bez względu na to jaki jest, nawet jak jest niegrzeczny, niestabilny itp itd ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Elu ![]() Ja jak ja, ale jaką Ela ma rękę ![]() ![]() Btw jak 2 tyg maluszek od Moniki? do pracy z nim chodzisz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.