Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-18, 12:31   #3151
Wampierz
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Czasami. I w drugą stronę też. Znam wiele osób, którym nie pasuje wzrost, mam koleżankę, która ma 152cm wzrostu i zazdrości wszystkim dziewczynom, które mają 180cm.
Mam też koleżankę, która jest płaska z przodu i z tyłu, ma ponad 170cm wzrostu i waży 45kg, niedawno poszła na siłownię i jej babka powiedziała, że najpierw musi przybrać na wadze jeśli chce wyglądać tak jak sobie to wymarzyła i teraz oddałaby wszystko, żeby przytyć z 10kg.
Kolejna koleżanka, z którą chodziłam do podstawówki jeszcze - całe życie była najwyższa, teraz ma ok 185cm wzrostu i płacze za każdym razem jak się jej to wytknie nawet jako komplement
A co do grubszych koleżanek, które chciałyby być szczuplejsze i zazdroszczą innym - to chyba nawet nie muszę podawać przykładu, bo praktycznie to każda, którą znam. Nawet jeśli nie mówi tego otwarcie.
Sam widzisz, że są różne przypadki, ogólnie rzecz biorąc kompleksy i zazdrośnictwo nie mają granic.

Ale ty kilkakrotnie sugerowałaś, że to grube zazdroszczą chudym, a nie odwrotnie. Nawet teraz zakończyłaś listę kompleksów stwierdzeniem, ze wszystkie grubsze, które znasz, zazdroszczą chudszym. Ja znam chudsze, które zazdroszczą grubszym, zwłaszcza jeśli z ta chudością wiąże się np. mały biust albo po prostu jeśli maja kompleksy, bo ktoś je przezywał. Znam też dziewczyny, które nie chcą się pozbyć nadwagi, bo uważają, że wtedy wyglądałyby o wiele gorzej.
I to jest właśnie kwestia gustu, kompleksów itp a nie tego że bycie tęgim wywołuje zazdrość.

BTW jak myślisz, że osoba tęższe nie słyszą przytyków to się mylisz. Różne dobre rady w stylu "ojej, znowu jesz", "nie powinnaś tego jeść" , "to ubranie cię wyszczupli" i wiele innych serwowane przez osoby uważające się za szczuplejsze i to nawet nie trzeba mieć nadwagi, żeby to usłyszeć. Ja nie mając nadwagi i tak słyszałam to od osób drobniejszych od siebie, niższych. Ponieważ nie mam kompleksów to wydawało mi się to śmieszne, nie przykre, ale komu innemu może się robić bardzo nieprzyjemnie. Właśnie niektórzy ludzie nie rozumieją, że dobra sylwetka nie zależy od rozmiaru tylko od proporcji, albo po prostu lubią innym dorypać, żeby sie poczuc lepiej - bo jak mam wytłumaczyć, że nie miałam nadwagi a otrzymywałam uwagi jakbym miała - od np. faceta który waży z 45 kg maks i jest wyjątkowo niski albo od niskiej, krępej kobiety, która jest owszem niższa ale na tym jej "drobniejszość" sie kończy.

Najlepszy przykład:
http://www.smilingclub.org/2012/11/w...-shortest.html
Stary 2012-11-18, 12:35   #3152
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
O, widzisz, o to właśnie mi chodziło. Od początku piszę, że NIE WSZYSTKIE, a Ty mi tu wrzucasz, że generalizuję proponuję odpocząć od komputera i wszelkich dyskusji
No to w takim razie nie doczytałam, bo dla mnie cały czas pisałaś jak o wszystkich. Ale jak nie wszystkie, to ok, w takim razie rozumiem i mogę zaznać spokoju

Co do mody, która mnie rozwala - kilka dziewczyn z mojej grupy ćwiczeniowej. To co je łączy to to, że ubierają się w ciuchy bez wyrazu, bez kształtu, bez koloru. Sympatyczne, niebrzydkie, a w ogóle nie zwracają uwagi na to, w co się ubierają. No i pytanie - dlaczego?

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 12:37   #3153
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
No to w takim razie nie doczytałam, bo dla mnie cały czas pisałaś jak o wszystkich. Ale jak nie wszystkie, to ok, w takim razie rozumiem i mogę zaznać spokoju

Co do mody, która mnie rozwala - kilka dziewczyn z mojej grupy ćwiczeniowej. To co je łączy to to, że ubierają się w ciuchy bez wyrazu, bez kształtu, bez koloru. Sympatyczne, niebrzydkie, a w ogóle nie zwracają uwagi na to, w co się ubierają. No i pytanie - dlaczego?
Bo nie mają takiej potrzeby? Pewno im wystarczy, że mają ciuchy czyste, schludne i po prostu normalne.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 12:48   #3154
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Bo nie mają takiej potrzeby? Pewno im wystarczy, że mają ciuchy czyste, schludne i po prostu normalne.
Ale nie wyglądają ładnie. Wiem, że nie każdy chce szokować swoim wyglądem, ale myślałam, że każdy chce wyglądać ładnie - dodaje to pewności siebie.

[/LEFT]

Stary 2012-11-18, 12:55   #3155
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Ale nie wyglądają ładnie. Wiem, że nie każdy chce szokować swoim wyglądem, ale myślałam, że każdy chce wyglądać ładnie - dodaje to pewności siebie.
Tak sobie myślę, że niektórym brakuje zmysłu estetyki, innym kasy, a jeszcze innym to do życia nie jest potrzebne i czują się dobrze w tym co noszą.
Bardziej zadziwiają mnie nieźle odstawione dziewczyny, które zawsze wyglądają, jakby szły na super ważne spotkanie, albo na elegancki bankiet
Stary 2012-11-18, 12:58   #3156
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie myślę, że niektórym brakuje zmysłu estetyki, innym kasy, a jeszcze innym to do życia nie jest potrzebne i czują się dobrze w tym co noszą.
Bardziej zadziwiają mnie nieźle odstawione dziewczyny, które zawsze wyglądają, jakby szły na super ważne spotkanie, albo na elegancki bankiet
Może i racja.
Noszenie balowych ciuchów na co dzień to rzeczywiście rozwalacz ;D

[/LEFT]

Stary 2012-11-18, 13:37   #3157
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Aż nie potrafię wyrazić, jak bardzo cenię ludzi, którzy nie ma ją zmysłu estetycznego i przyznają się do tego oraz nie kombinują na własną rękę. : roza::r oza::ro za::roz a::roza :
Stary 2012-11-18, 13:41   #3158
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Aż nie potrafię wyrazić, jak bardzo cenię ludzi, którzy nie ma ją zmysłu estetycznego i przyznają się do tego oraz nie kombinują na własną rękę. : roza::r oza::ro za::roz a::roza :
Ale w sensie, że źle mówię? Ja się ubieram mocno przeciętnie, choć zalewa mnie mnóstwo nowych trendów, tylko co z tego? Nie umiem tego wykorzystać i już. Zawsze chodzę z kimś na zakupy, kto spojrzy obiektywnie na to co planuję nabyć.
Stary 2012-11-18, 13:49   #3159
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Może i racja.
Noszenie balowych ciuchów na co dzień to rzeczywiście rozwalacz ;D
Zależy jak balowych, jak dziewczę tylko się stroi jak laleczka - urocze sukienki, loki to ja tym nie widzę przesady. Ludzie maja różny styl.

W liceum mnie irytowało, że ja się ubierałam mniej więcej tak, jak było modnie. Tymczasem moje koleżanki nawet na imprezy ubierały się strasznie nudnie typu dżinsy i niezbyt ozdobna bluzeczka, najlepiej gładka. Przez to musiałam sie hamowac a i tak odstawałam. Tylko od wielkiego dzwonu się robiły i jedną zobaczyłam w makijażu dopiero na czyjejś osiemnastce a większość odstrzeloną dopiero na studniówce - udziwnione fryzury, makijaż. Okazało się, ze one nawet się tak szykowały i wcześniej, ale tylko np. jak jeździły się spotkać z chłopakiem.

Nie rozumiem takiego podejścia prawdę mówiąc, ok jak ktoś nie lubi się pindrzyć codziennie ale jest różnica między rozróżnianiem stroju na co dzień i od święta a totalną abnegacją na co dzień i kompletną przemianą na specjalne okazje. Na ogół zresztą to brzydko wygląda, bo do noszenia wielu rzeczy trzeba się przyzwyczaić, tak samo trzeba się nauczyć jakie fryzury i makijaż pasują. A potem kuśtykają na obcasach, fryzura wygląda jak peruka a makijaż jak długopisem dorysowany.

Poza tym jak wszyscy tak robią, to te osoby, które po prostu lubią się ładnie ubierać wypadają dziwnie.
Stary 2012-11-18, 14:01   #3160
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy jak balowych, jak dziewczę tylko się stroi jak laleczka - urocze sukienki, loki to ja tym nie widzę przesady. Ludzie maja różny styl.

W liceum mnie irytowało, że ja się ubierałam mniej więcej tak, jak było modnie. Tymczasem moje koleżanki nawet na imprezy ubierały się strasznie nudnie typu dżinsy i niezbyt ozdobna bluzeczka, najlepiej gładka. Przez to musiałam sie hamowac a i tak odstawałam. Tylko od wielkiego dzwonu się robiły i jedną zobaczyłam w makijażu dopiero na czyjejś osiemnastce a większość odstrzeloną dopiero na studniówce - udziwnione fryzury, makijaż. Okazało się, ze one nawet się tak szykowały i wcześniej, ale tylko np. jak jeździły się spotkać z chłopakiem.

Nie rozumiem takiego podejścia prawdę mówiąc, ok jak ktoś nie lubi się pindrzyć codziennie ale jest różnica między rozróżnianiem stroju na co dzień i od święta a totalną abnegacją na co dzień i kompletną przemianą na specjalne okazje. Na ogół zresztą to brzydko wygląda, bo do noszenia wielu rzeczy trzeba się przyzwyczaić, tak samo trzeba się nauczyć jakie fryzury i makijaż pasują. A potem kuśtykają na obcasach, fryzura wygląda jak peruka a makijaż jak długopisem dorysowany.

Poza tym jak wszyscy tak robią, to te osoby, które po prostu lubią się ładnie ubierać wypadają dziwnie.
Mówiąc balowych mam na myśli dosłownie balowych, np. sukienka, która nadawałaby się na studniówkę ubierana na zajęcia, do tego 15cm szpilki i kopertówka. Myślę, że dużą rolę ma materiał, z którego wykonany jest dany ciuch.
Też jestem osobą, która przywiązuje na co dzień ogromną uwagę do tego jak jestem ubrana i jak pomalowana. Może i dla niektórych też przesadzam z ubiorem na co dzień (mam wrażenie, że dla wielu osób założenie sukienki czy spódniczki to wielki odstawiony strój), ale prawdziwa przesada to już przesada.
Z przećwiczeniem jakiejś wyszukanej fryzury czy obcasów się absolutnie zgadzam, tylko nie trzeba tego ćwiczyć idąc na uczelnię czy do szkoły.

[/LEFT]

Stary 2012-11-18, 14:05   #3161
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w sensie, że źle mówię? Ja się ubieram mocno przeciętnie, choć zalewa mnie mnóstwo nowych trendów, tylko co z tego? Nie umiem tego wykorzystać i już. Zawsze chodzę z kimś na zakupy, kto spojrzy obiektywnie na to co planuję nabyć.
Dobrze mówisz, można mieć styl bardzo zachowawczy, nie wyróżniający się. Nie ma obowiązku strojenia się.

Z drugiej strony denerwuje mnie kiedy tacy ludzie uważają elegancki wygląd za coś złego. Ja dopiero od niedawna mam luźniejszy styl a i tak "casual" nie jest dla mnie. Zawsze jakoś sama sięgam po ładniejsze rzeczy, a w casualowych ciuchach najczęściej wyglądam jak w piżamie. Wg mnie brak biżuterii i buty odpowiednie na co dzień to wystarczające wyznaczniki stroju dziennego.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Mówiąc balowych mam na myśli dosłownie balowych, np. sukienka, która nadawałaby się na studniówkę ubierana na zajęcia, do tego 15cm szpilki i kopertówka. Myślę, że dużą rolę ma materiał, z którego wykonany jest dany ciuch.
Też jestem osobą, która przywiązuje na co dzień ogromną uwagę do tego jak jestem ubrana i jak pomalowana. Może i dla niektórych też przesadzam z ubiorem na co dzień (mam wrażenie, że dla wielu osób założenie sukienki czy spódniczki to wielki odstawiony strój), ale prawdziwa przesada to już przesada.
Z przećwiczeniem jakiejś wyszukanej fryzury czy obcasów się absolutnie zgadzam, tylko nie trzeba tego ćwiczyć idąc na uczelnię czy do szkoły.
Ta, to się pewnie bierze z tego że niektórzy nie rozróżniają między rzeczami eleganckimi a wieczorowymi. Też byłam zdziwiona, kiedy na egzaminach wstępnych na uczelnię spotkałam pełno dziewczyn w butach najwyraźniej ze swoich studniówek. Ale to nie były klasyczne czółenka, tylko jakieś wieczorowe sandałki z błyszczącymi ozdobami, co z tego że czarne.
Stary 2012-11-18, 14:41   #3162
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:

Eee tam Co się przejmujesz? Ja nie umiem zrobić ładnej fryzury (pocieszam się, że większość osób nie radzi sobie z moimi włosami), nie umiem nosić się elegancko, ponieważ zawsze odnoszę wrażenie, że coś gdzieś mi się zawija, wywija, wygniata Ale obcasy se zakupiłam, a jak

Cytat:
Dobrze mówisz, można mieć styl bardzo zachowawczy, nie wyróżniający się. Nie ma obowiązku strojenia się.

Z drugiej strony denerwuje mnie kiedy tacy ludzie uważają elegancki wygląd za coś złego. Ja dopiero od niedawna mam luźniejszy styl a i tak "casual" nie jest dla mnie. Zawsze jakoś sama sięgam po ładniejsze rzeczy, a w casualowych ciuchach najczęściej wyglądam jak w piżamie. Wg mnie brak biżuterii i buty odpowiednie na co dzień to wystarczające wyznaczniki stroju dziennego.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Ta, to się pewnie bierze z tego że niektórzy nie rozróżniają między rzeczami eleganckimi a wieczorowymi. Też byłam zdziwiona, kiedy na egzaminach wstępnych na uczelnię spotkałam pełno dziewczyn w butach najwyraźniej ze swoich studniówek. Ale to nie były klasyczne czółenka, tylko jakieś wieczorowe sandałki z błyszczącymi ozdobami, co z tego że czarne.
No, mnie bawi widok dziewczyn ubranych w wieczorowy strój, który nie pasuje, autentycznie nie pasuje na zakupy Do tego nosek zadarty, bo się wygląda jak ekstraklasa

Chyba trzeba po prostu znaleźć równowagę, aczkolwiek marzy mi się nabranie takiego stylu - klasyczna elegancja. Może kiedyś.
Stary 2012-11-18, 15:22   #3163
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie też bawi podejście, że trzeba mieć dużo pieniędzy, żeby dobrze wyglądać.

łatwo jest dobrze wyglądać, kiedy ma się co miesiąc przynajmniej te paręset złotych to wystarczy pójść do h&mu, zamówić coś na allegro...

ja kiedyś, jeszcze w liceum ubierałam się wyłącznie w lumpeksach, podobnie moja koleżanka, która jest najbardziej stylową osobą, jaką znam (namawiałam ją bezskutecznie na założenie bloga ) i inne kobiety bardzo często pytały się, gdzie coś kupiłam.

na studiach, w Warszawie, przerzuciłam się na wyprzedaże i outlety.

teraz mam ciuchy za bezcen z pracy, więc za 300zł jestem w stanie kupić sobie 20 bluzek dobrej jakości, ale ciągle lubię zajrzeć do lumpeksu. dziś przypadkiem, kupując wieszaki... znalazłam bardzo ładną kurtkę w Pepco, którą połączę z drogą spódnicą. ale to trzeba szukać, polować.

Cytat:
Chyba trzeba po prostu znaleźć równowagę, aczkolwiek marzy mi się nabranie takiego stylu - klasyczna elegancja. Może kiedyś.
Nuuuda! Ja, od kiedy pracuję w biurze, w którym nie ma dresscodu, raz przychodzę w ładnej sukience, raz w oversize'owym swetrze i dzięki temu nie jest nudno

Edytowane przez makeupnotwar
Czas edycji: 2012-11-19 o 20:09
makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 16:06   #3164
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
mnie też bawi podejście, że trzeba mieć dużo pieniędzy, żeby dobrze wyglądać.

łatwo jest dobrze wyglądać, kiedy ma się co miesiąc przynajmniej te paręset złotych to wystarczy pójść do h&mu, zamówić coś na allegro...

ja kiedyś, jeszcze w liceum ubierałam się wyłącznie w lumpeksach, podobnie moja koleżanka, która jest najbardziej stylową osobą, jaką znam (namawiałam ją bezskutecznie na założenie bloga ) i inne kobiety bardzo często pytały się, gdzie coś kupiłam.

na studiach, w Warszawie, przerzuciłam się na wyprzedaże i outlety.

teraz mam ciuchy za bezcen z pracy, więc za 300zł jestem w stanie kupić sobie 20 bluzek dobrej jakości, ale ciągle lubię zajrzeć do lumpeksu. dziś przypadkiem, kupując wieszaki... znalazłam bardzo ładną kurtkę w Pepco, którą połączę z drogą spódnicą. ale to trzeba szukać, polować.

moje bliskie koleżanki ze studiów, poza jedną, ubierają się beznadziejnie. mam jedną hipiskę, która ciągle chyba tęski za kelly family, druga ukrywa figurę gruszki pod za dużymi spodniami i bluzami, nawet do eleganckich sukienek wieczorowych zakłada trampki, reszta jest tak nijaka, że nawet nie ma po co o nich wspominać

Nuuuda! Ja, od kiedy pracuję w biurze, w którym nie ma dresscodu, raz przychodzę w ładnej sukience, raz w oversize'owym swetrze i dzięki temu nie jest nudno
Wiesz, na świecie prócz ludzi, którzy nie mają pojęcia, jak się tanio ubrać i ładnie jest jeszcze grupa osób, która nie ma autentycznie na to kasy. Dodam, że lumpy, opieram się na własnym mieście, potrafią być drogie, porównywalne do H&M, a dla mnie ta sieciówka jest droga.
Poza tym lumpy to wyższa szkoła jazdy. Trzeba wiedzieć czego szukać i gdzie Dość czasochłonne zajęcie. Ja zrobiłam parę podejść, niestety bez pozytywnych efektów. Mojej mamie lepiej szło.

Druga sprawa, ja mam rozmiar no... większy. Wyprzedaże mnie bardzo często omijają, smutne to, bo faktycznie można znaleźć fajne rzeczy.'

No i kolejna sprawa, nie wszyscy mają potrzebę ubierania się ładnie, albo idąc dalej - zmysł, dryg, to coś

To co dla Ciebie jest nudne, dla mnie jest piękne. Czy coś w tym złego? Nie ma co wszystkich oceniać w jednakowy sposób. Fajnie, że masz jakiś pomysł na siebie, ale niekoniecznie on sprawdzi się u wszystkich.
A elegancja wcale nie musi być nudna i wiele razy się o tym przekonała, trzeba trochę pokombinować

Edytowane przez BajaderkowaBaba
Czas edycji: 2012-11-18 o 16:08
Stary 2012-11-18, 16:32   #3165
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, na świecie prócz ludzi, którzy nie mają pojęcia, jak się tanio ubrać i ładnie jest jeszcze grupa osób, która nie ma autentycznie na to kasy. Dodam, że lumpy, opieram się na własnym mieście, potrafią być drogie, porównywalne do H&M, a dla mnie ta sieciówka jest droga.
Poza tym lumpy to wyższa szkoła jazdy. Trzeba wiedzieć czego szukać i gdzie Dość czasochłonne zajęcie. Ja zrobiłam parę podejść, niestety bez pozytywnych efektów. Mojej mamie lepiej szło.

Druga sprawa, ja mam rozmiar no... większy. Wyprzedaże mnie bardzo często omijają, smutne to, bo faktycznie można znaleźć fajne rzeczy.'

No i kolejna sprawa, nie wszyscy mają potrzebę ubierania się ładnie, albo idąc dalej - zmysł, dryg, to coś

To co dla Ciebie jest nudne, dla mnie jest piękne. Czy coś w tym złego? Nie ma co wszystkich oceniać w jednakowy sposób. Fajnie, że masz jakiś pomysł na siebie, ale niekoniecznie on sprawdzi się u wszystkich.
A elegancja wcale nie musi być nudna i wiele razy się o tym przekonała, trzeba trochę pokombinować
nie mogę się zgodzić
sama zeszłam w życiu z rozmiaru 44 do 36 (obecnie 38) i mam wrażenie, że wtedy mogłam wybierać i przebierać, a teraz wszystkie perełki są za duże

co do lumpeksów - są dni -50% i wszystko za złotówkę, trzeba tylko chcieć. Ja mam doskonałą metodę - swetry na zimę kupuję latem i odwrotnie. Może mierzenie swetrów w upalny dzień nie jest przyjemne, ale właśnie w dniu wszystko za 1zł kupiłam sobie 6 swetrów. 6zł za sweterki w których chodzę teraz na okrągło - wełniany kardigan, 2 jeszcze z metkami, jeden oversize. nie ma tańszego ubierania się niż lumpeksy, za długo tam kupuję żeby się na tym nie znać. trzeba tylko chcieć

dla mnie jest nudne, bo pracuję w modzie. chyba bym była nieautentyczna nie eksperymentując rozumiem kiedy ma się kontakt z klientem etc, ale ostatnio mój międzynarodowy szef wszystkich szefów przyleciał do nas w czymś takim i nikt się nie oburzał (patrz załącznik )... chociaż niektórzy trochę się śmiali pod nosem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koszulka-t-shirt-z-glebokim-dekoltem-w-serek-3105-bella.jpg (10,7 KB, 204 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 16:43   #3166
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
nie mogę się zgodzić
sama zeszłam w życiu z rozmiaru 44 do 36 (obecnie 38) i mam wrażenie, że wtedy mogłam wybierać i przebierać, a teraz wszystkie perełki są za duże

co do lumpeksów - są dni -50% i wszystko za złotówkę, trzeba tylko chcieć. Ja mam doskonałą metodę - swetry na zimę kupuję latem i odwrotnie. Może mierzenie swetrów w upalny dzień nie jest przyjemne, ale właśnie w dniu wszystko za 1zł kupiłam sobie 6 swetrów. 6zł za sweterki w których chodzę teraz na okrągło - wełniany kardigan, 2 jeszcze z metkami, jeden oversize. nie ma tańszego ubierania się niż lumpeksy, za długo tam kupuję żeby się na tym nie znać. trzeba tylko chcieć

dla mnie jest nudne, bo pracuję w modzie. chyba bym była nieautentyczna nie eksperymentując rozumiem kiedy ma się kontakt z klientem etc, ale ostatnio mój międzynarodowy szef wszystkich szefów przyleciał do nas w czymś takim i nikt się nie oburzał (patrz załącznik )... chociaż niektórzy trochę się śmiali pod nosem
To widocznie mamy takiego pecha, albo szczęście. Z drobnymi znajomymi chodzę na zakupy, one wynoszą naprawdę niezłe ciuchy za drobne, ja niestety nie. Nie będę się z Tobą za bardzo spierać, ponieważ mam swoje doświadczenie.

Po lumpach trzeba lubić chodzić, to jest specyficzny rodzaj zakupów. Jednym odpowiada, innym przeszkadza. Na pewno czasochłonne. Wiadomo, jak nie masz wyjścia, to szukasz najtańszych ciuchów, ale wtedy nie zwracasz specjalnej uwagi na wybitną oryginalność.

Serdecznie gratuluję stanowiska, ale co mnie to obchodzi?
Ja zwyczajnie w świecie nie czuję potrzeby być nienudna. Jeśli śledzenie trendów, dobieranie idealnie ubrań jest dla kogoś pasją, to śmiało, ja tam lubię popatrzeć na fajnych ludzi, tylko nie rozumiem, czemu ja muszę się do nich dostosowywać. Bo ktoś uważa, że to nudne?

Ja mam taki zawód, że ta nuda jest mile widziana.

PS Jak schudłaś?
Stary 2012-11-18, 17:21   #3167
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
To widocznie mamy takiego pecha, albo szczęście. Z drobnymi znajomymi chodzę na zakupy, one wynoszą naprawdę niezłe ciuchy za drobne, ja niestety nie. Nie będę się z Tobą za bardzo spierać, ponieważ mam swoje doświadczenie.

Po lumpach trzeba lubić chodzić, to jest specyficzny rodzaj zakupów. Jednym odpowiada, innym przeszkadza. Na pewno czasochłonne. Wiadomo, jak nie masz wyjścia, to szukasz najtańszych ciuchów, ale wtedy nie zwracasz specjalnej uwagi na wybitną oryginalność.

Serdecznie gratuluję stanowiska, ale co mnie to obchodzi?
Ja zwyczajnie w świecie nie czuję potrzeby być nienudna. Jeśli śledzenie trendów, dobieranie idealnie ubrań jest dla kogoś pasją, to śmiało, ja tam lubię popatrzeć na fajnych ludzi, tylko nie rozumiem, czemu ja muszę się do nich dostosowywać. Bo ktoś uważa, że to nudne?

Ja mam taki zawód, że ta nuda jest mile widziana.

PS Jak schudłaś?
no nie wiem, jak dla mnie to to, jak się ubierasz, po tym cię oceniają

co do chudnięcia: MŻWR

Stary 2012-11-18, 17:31   #3168
201704051536
Konto usunięte

Cytat:

201704051536 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 17:56   #3169
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:

Wiem, że tak jest, ale w moim zawodzie liczy się klasyka. Tego mnie uczono i to sprawdza się w praktyce. Z drugiej strony, opieranie się tylko na wyglądzie przywodzi mi tylko jedną myśl...

Poza tym, nie wychodzę z założenia, że wielkie przywiązywane wagi do stroju, stylu jest wartościowe, po prostu, ubiór jest, fajnie mieć coś w czym czujemy się dobrze i tyle. Każdy ma inną wrażliwość estetyczną i zawsze znajdzie się ktoś oburzony.
Nie będę walić głową w mur tylko po to, by ktoś nie pomyślał, że jestem ubrana zbyt klasycznie

Edytowane przez BajaderkowaBaba
Czas edycji: 2012-11-18 o 17:58
Stary 2012-11-18, 19:15   #3170
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
można wiedzieć gdzie pracujesz i co robisz?
też bym tak chciała ah

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 20:33   #3171
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
można wiedzieć gdzie pracujesz i co robisz?
też bym tak chciała ah
praca w modzie miałam dużo szczęścia... zawsze mi się wydawało że to zamknięty świat, a tu proszę na razie jestem asystentką w polskiej centrali, ale jestem w tym dobra... więc za 10 lat chcę być głównym kupcem (osobą, która kupuje kolekcje do sklepów) jakiejś marki ambitnie, ale co tam.
a zawsze myślałam, że będę nauczycielem/tłumaczem... a przypadkiem pewien pan w pewnej firmie rekrutacyjnej spełnił moje marzenie także nigdy nie wiadomo, kiedy coś wspaniałego może Cię spotkać

Edytowane przez makeupnotwar
Czas edycji: 2012-11-18 o 20:42
Stary 2012-11-19, 00:59   #3172
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość

Z tymi grubymi/chudymi, to jak z rasizmem. Rasizm to jak biały kopnie czarnego... ale jak czarny kopnie białego, to widocznie sobie biały zasłużył. Nie jest to wyssane z palca. Mieszkam w dość kolorowej etnicznie dzielnicy i prędzej policja przyjedzie do Polaka bo rozrabia, niż do np. Surinamczyka, bo rozrabia.

.
dokladnie..

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Cytat:
Szczupłe i niskie dziewczyny nie są zaczepiane z tego powodu,
z tym sie akurat nie zgadzam.. sama nieraz slysze komentarze na moj temat, ktore niby maja byc zartobliwe a nie zawsze mnie smiesza (mam niecale 1,60 i 42/3 kg..)

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:26   #3173
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość

z tym sie akurat nie zgadzam.. sama nieraz slysze komentarze na moj temat, ktore niby maja byc zartobliwe a nie zawsze mnie smiesza (mam niecale 1,60 i 42/3 kg..)
miałam tyle po chorobie i wtedy też słyszałam głupie docinki tak jak już pisałam wcześniej (najbardziej w pamięci zapadł mi tekst, że mam niby Oświęcim Size).
Ale chodziło mi o to, że otyłe i "za" wysokie dziewczyny mają ciężej w życiu niż te bardzo niskie i wychudzone

Wczorajszy rozwalacz: Dziewczyna w bluzce czarnej tej takiej błyskotliwej (teraz to wszystko miga w tych sklepach) i do tego tak samo migotliwe spodnie.

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 13:21   #3174
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
"za" wysokie dziewczyny mają ciężej
A tak z ciekawości, to ile dla was cm ma "za" wysoka dziewczyna?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 14:16   #3175
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Nie bez powodu napisałam to słowo "za". Jak ktoś dla innego wydaje się "za" gruby to tak samo może wydawać się "za" wysoki. Nie ma powodu wgłębiać się w ten temat prawdę mówiąc, no chyba, że jesteś aż tak czepialska.

Wyluzuj trochę już, bo czepiasz się wszystkiego i wszystkich, a niczego nie rozumiesz. Pozdrawiam.

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 15:54   #3176
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Dla mnie 'za' wysoka dziewczyna to ok. 190 cm
Osobiście mam 155 cm i dla mnie świat w ogóle jest jakiś taki większy
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 16:12   #3177
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Nie bez powodu napisałam to słowo "za". Jak ktoś dla innego wydaje się "za" gruby to tak samo może wydawać się "za" wysoki. Nie ma powodu wgłębiać się w ten temat prawdę mówiąc, no chyba, że jesteś aż tak czepialska.

Wyluzuj trochę już, bo czepiasz się wszystkiego i wszystkich, a niczego nie rozumiesz. Pozdrawiam.
To było normalnie zadane pytanie, ale widzę, że sama masz dużo problemów ze zrozumieniem tekstu.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Dla mnie 'za' wysoka dziewczyna to ok. 190 cm
Osobiście mam 155 cm i dla mnie świat w ogóle jest jakiś taki większy
O, to jeszcze się mieszczę w normie

Stary 2012-11-19, 16:17   #3178
panna_nieporanna
Przyczajenie

makeupnotwar - uważaj co piszesz, bo 'twoje koleżanki ze studiów' też bywają na wizażu.
panna_nieporanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 16:41   #3179
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
O, to jeszcze się mieszczę w normie
Dla mnie wszystko jest w normie ale nie oszukujmy się ja stojąc przy dziewczynie mającej min. 190 cm .. to jest po prostu dla mnie wielkolud i boje się takich ludzi.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 16:44   #3180
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Dla mnie wszystko jest w normie ale nie oszukujmy się ja stojąc przy dziewczynie mającej min. 190 cm .. to jest po prostu dla mnie wielkolud i boje się takich ludzi.
ja się boję 140, bo ich nie widzę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości