|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Cytat:
Ale ty kilkakrotnie sugerowałaś, że to grube zazdroszczą chudym, a nie odwrotnie. Nawet teraz zakończyłaś listę kompleksów stwierdzeniem, ze wszystkie grubsze, które znasz, zazdroszczą chudszym. Ja znam chudsze, które zazdroszczą grubszym, zwłaszcza jeśli z ta chudością wiąże się np. mały biust albo po prostu jeśli maja kompleksy, bo ktoś je przezywał. Znam też dziewczyny, które nie chcą się pozbyć nadwagi, bo uważają, że wtedy wyglądałyby o wiele gorzej. I to jest właśnie kwestia gustu, kompleksów itp a nie tego że bycie tęgim wywołuje zazdrość. BTW jak myślisz, że osoba tęższe nie słyszą przytyków to się mylisz. Różne dobre rady w stylu "ojej, znowu jesz", "nie powinnaś tego jeść" , "to ubranie cię wyszczupli" i wiele innych serwowane przez osoby uważające się za szczuplejsze i to nawet nie trzeba mieć nadwagi, żeby to usłyszeć. Ja nie mając nadwagi i tak słyszałam to od osób drobniejszych od siebie, niższych. Ponieważ nie mam kompleksów to wydawało mi się to śmieszne, nie przykre, ale komu innemu może się robić bardzo nieprzyjemnie. Właśnie niektórzy ludzie nie rozumieją, że dobra sylwetka nie zależy od rozmiaru tylko od proporcji, albo po prostu lubią innym dorypać, żeby sie poczuc lepiej - bo jak mam wytłumaczyć, że nie miałam nadwagi a otrzymywałam uwagi jakbym miała - od np. faceta który waży z 45 kg maks i jest wyjątkowo niski albo od niskiej, krępej kobiety, która jest owszem niższa ale na tym jej "drobniejszość" sie kończy. ![]() Najlepszy przykład: http://www.smilingclub.org/2012/11/w...-shortest.html
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mody, która mnie rozwala - kilka dziewczyn z mojej grupy ćwiczeniowej. To co je łączy to to, że ubierają się w ciuchy bez wyrazu, bez kształtu, bez koloru. Sympatyczne, niebrzydkie, a w ogóle nie zwracają uwagi na to, w co się ubierają. No i pytanie - dlaczego?
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewno im wystarczy, że mają ciuchy czyste, schludne i po prostu normalne.
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie wyglądają ładnie. Wiem, że nie każdy chce szokować swoim wyglądem, ale myślałam, że każdy chce wyglądać ładnie - dodaje to pewności siebie.
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej zadziwiają mnie nieźle odstawione dziewczyny, które zawsze wyglądają, jakby szły na super ważne spotkanie, albo na elegancki bankiet
|
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noszenie balowych ciuchów na co dzień to rzeczywiście rozwalacz ;D
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się ubieram mocno przeciętnie, choć zalewa mnie mnóstwo nowych trendów, tylko co z tego? Nie umiem tego wykorzystać i już. Zawsze chodzę z kimś na zakupy, kto spojrzy obiektywnie na to co planuję nabyć.
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W liceum mnie irytowało, że ja się ubierałam mniej więcej tak, jak było modnie. Tymczasem moje koleżanki nawet na imprezy ubierały się strasznie nudnie typu dżinsy i niezbyt ozdobna bluzeczka, najlepiej gładka. Przez to musiałam sie hamowac a i tak odstawałam. Tylko od wielkiego dzwonu się robiły i jedną zobaczyłam w makijażu dopiero na czyjejś osiemnastce a większość odstrzeloną dopiero na studniówce - udziwnione fryzury, makijaż. Okazało się, ze one nawet się tak szykowały i wcześniej, ale tylko np. jak jeździły się spotkać z chłopakiem. Nie rozumiem takiego podejścia prawdę mówiąc, ok jak ktoś nie lubi się pindrzyć codziennie ale jest różnica między rozróżnianiem stroju na co dzień i od święta a totalną abnegacją na co dzień i kompletną przemianą na specjalne okazje. Na ogół zresztą to brzydko wygląda, bo do noszenia wielu rzeczy trzeba się przyzwyczaić, tak samo trzeba się nauczyć jakie fryzury i makijaż pasują. A potem kuśtykają na obcasach, fryzura wygląda jak peruka a makijaż jak długopisem dorysowany. Poza tym jak wszyscy tak robią, to te osoby, które po prostu lubią się ładnie ubierać wypadają dziwnie.
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem osobą, która przywiązuje na co dzień ogromną uwagę do tego jak jestem ubrana i jak pomalowana. Może i dla niektórych też przesadzam z ubiorem na co dzień (mam wrażenie, że dla wielu osób założenie sukienki czy spódniczki to wielki odstawiony strój), ale prawdziwa przesada to już przesada. Z przećwiczeniem jakiejś wyszukanej fryzury czy obcasów się absolutnie zgadzam, tylko nie trzeba tego ćwiczyć idąc na uczelnię czy do szkoły.
|
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony denerwuje mnie kiedy tacy ludzie uważają elegancki wygląd za coś złego. Ja dopiero od niedawna mam luźniejszy styl a i tak "casual" nie jest dla mnie. Zawsze jakoś sama sięgam po ładniejsze rzeczy, a w casualowych ciuchach najczęściej wyglądam jak w piżamie. Wg mnie brak biżuterii i buty odpowiednie na co dzień to wystarczające wyznaczniki stroju dziennego. ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się przejmujesz? Ja nie umiem zrobić ładnej fryzury (pocieszam się, że większość osób nie radzi sobie z moimi włosami), nie umiem nosić się elegancko, ponieważ zawsze odnoszę wrażenie, że coś gdzieś mi się zawija, wywija, wygniata Ale obcasy se zakupiłam, a jak ![]() Cytat:
Do tego nosek zadarty, bo się wygląda jak ekstraklasa ![]() Chyba trzeba po prostu znaleźć równowagę, aczkolwiek marzy mi się nabranie takiego stylu - klasyczna elegancja. Może kiedyś. |
||
|
|
|
#3163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łatwo jest dobrze wyglądać, kiedy ma się co miesiąc przynajmniej te paręset złotych to wystarczy pójść do h&mu, zamówić coś na allegro... ja kiedyś, jeszcze w liceum ubierałam się wyłącznie w lumpeksach, podobnie moja koleżanka, która jest najbardziej stylową osobą, jaką znam (namawiałam ją bezskutecznie na założenie bloga ) i inne kobiety bardzo często pytały się, gdzie coś kupiłam.na studiach, w Warszawie, przerzuciłam się na wyprzedaże i outlety. teraz mam ciuchy za bezcen z pracy, więc za 300zł jestem w stanie kupić sobie 20 bluzek dobrej jakości, ale ciągle lubię zajrzeć do lumpeksu. dziś przypadkiem, kupując wieszaki... znalazłam bardzo ładną kurtkę w Pepco, którą połączę z drogą spódnicą. ale to trzeba szukać, polować. Cytat:
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2012-11-19 o 20:09 |
||
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym lumpy to wyższa szkoła jazdy. Trzeba wiedzieć czego szukać i gdzie Dość czasochłonne zajęcie. Ja zrobiłam parę podejść, niestety bez pozytywnych efektów. Mojej mamie lepiej szło.Druga sprawa, ja mam rozmiar no... większy. Wyprzedaże mnie bardzo często omijają, smutne to, bo faktycznie można znaleźć fajne rzeczy.' No i kolejna sprawa, nie wszyscy mają potrzebę ubierania się ładnie, albo idąc dalej - zmysł, dryg, to coś ![]() To co dla Ciebie jest nudne, dla mnie jest piękne. Czy coś w tym złego? Nie ma co wszystkich oceniać w jednakowy sposób. Fajnie, że masz jakiś pomysł na siebie, ale niekoniecznie on sprawdzi się u wszystkich. A elegancja wcale nie musi być nudna i wiele razy się o tym przekonała, trzeba trochę pokombinować
Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-11-18 o 16:08 |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sama zeszłam w życiu z rozmiaru 44 do 36 (obecnie 38) i mam wrażenie, że wtedy mogłam wybierać i przebierać, a teraz wszystkie perełki są za duże co do lumpeksów - są dni -50% i wszystko za złotówkę, trzeba tylko chcieć. Ja mam doskonałą metodę - swetry na zimę kupuję latem i odwrotnie. Może mierzenie swetrów w upalny dzień nie jest przyjemne, ale właśnie w dniu wszystko za 1zł kupiłam sobie 6 swetrów. 6zł za sweterki w których chodzę teraz na okrągło - wełniany kardigan, 2 jeszcze z metkami, jeden oversize. nie ma tańszego ubierania się niż lumpeksy, za długo tam kupuję żeby się na tym nie znać. trzeba tylko chcieć ![]() dla mnie jest nudne, bo pracuję w modzie. chyba bym była nieautentyczna nie eksperymentując rozumiem kiedy ma się kontakt z klientem etc, ale ostatnio mój międzynarodowy szef wszystkich szefów przyleciał do nas w czymś takim i nikt się nie oburzał (patrz załącznik )... chociaż niektórzy trochę się śmiali pod nosem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po lumpach trzeba lubić chodzić, to jest specyficzny rodzaj zakupów. Jednym odpowiada, innym przeszkadza. Na pewno czasochłonne. Wiadomo, jak nie masz wyjścia, to szukasz najtańszych ciuchów, ale wtedy nie zwracasz specjalnej uwagi na wybitną oryginalność. Serdecznie gratuluję stanowiska, ale co mnie to obchodzi? Ja zwyczajnie w świecie nie czuję potrzeby być nienudna. Jeśli śledzenie trendów, dobieranie idealnie ubrań jest dla kogoś pasją, to śmiało, ja tam lubię popatrzeć na fajnych ludzi, tylko nie rozumiem, czemu ja muszę się do nich dostosowywać. Bo ktoś uważa, że to nudne?Ja mam taki zawód, że ta nuda jest mile widziana. PS Jak schudłaś?
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do chudnięcia: MŻWR
|
|
#3168 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, nie wychodzę z założenia, że wielkie przywiązywane wagi do stroju, stylu jest wartościowe, po prostu, ubiór jest, fajnie mieć coś w czym czujemy się dobrze i tyle. Każdy ma inną wrażliwość estetyczną i zawsze znajdzie się ktoś oburzony. Nie będę walić głową w mur tylko po to, by ktoś nie pomyślał, że jestem ubrana zbyt klasycznie
Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-11-18 o 17:58 |
|
|
|
|
#3170 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() też bym tak chciała ah
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
praca w modzie
miałam dużo szczęścia... zawsze mi się wydawało że to zamknięty świat, a tu proszę na razie jestem asystentką w polskiej centrali, ale jestem w tym dobra... więc za 10 lat chcę być głównym kupcem (osobą, która kupuje kolekcje do sklepów) jakiejś marki ambitnie, ale co tam.a zawsze myślałam, że będę nauczycielem/tłumaczem... a przypadkiem pewien pan w pewnej firmie rekrutacyjnej spełnił moje marzenie także nigdy nie wiadomo, kiedy coś wspaniałego może Cię spotkać
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2012-11-18 o 20:42 |
|
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- z tym sie akurat nie zgadzam.. sama nieraz slysze komentarze na moj temat, ktore niby maja byc zartobliwe a nie zawsze mnie smiesza (mam niecale 1,60 i 42/3 kg..)
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chodziło mi o to, że otyłe i "za" wysokie dziewczyny mają ciężej w życiu niż te bardzo niskie i wychudzone Wczorajszy rozwalacz: Dziewczyna w bluzce czarnej tej takiej błyskotliwej (teraz to wszystko miga w tych sklepach) i do tego tak samo migotliwe spodnie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3174 |
|
Ha ha ha ha ha
|
A tak z ciekawości, to ile dla was cm ma "za" wysoka dziewczyna?
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyluzuj trochę już, bo czepiasz się wszystkiego i wszystkich, a niczego nie rozumiesz. Pozdrawiam.
|
|
#3176 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Osobiście mam 155 cm i dla mnie świat w ogóle jest jakiś taki większy
|
|
#3177 | ||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#3178 |
|
Przyczajenie
|
makeupnotwar - uważaj co piszesz, bo 'twoje koleżanki ze studiów' też bywają na wizażu.
|
|
|
|
#3179 |
|
Life is a drink ...
|
Dla mnie wszystko jest w normie ale nie oszukujmy się ja stojąc przy dziewczynie mającej min. 190 cm .. to jest po prostu dla mnie wielkolud i boje się takich ludzi.
|
#3180 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

nawet jako komplement 

proponuję odpocząć od komputera i wszelkich dyskusji 

Bo ktoś uważa, że to nudne?