WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-21, 11:59   #3151
ewanka1989
Zakorzenienie

Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
widziałyście gdzieś ładne kubki do herbaty z zaparzaczem i przykrywką stacjonarnie? najlepiej większe niż 250 ml. Muszę kupić na prezent świąteczny, a czas nagli

Widziałam porcelanowe jak sama szukałam na prezent. Na ul. Świętokrzyskiej, jak wychodzi się z metra wyjściem na ul. Zielna/Próżną to idzie się kawałek Świętokrzyską (nie wiem jaki to dokładnie adres ale łatwo trafić) i jest dość długi blok, na parterze są m.in. dwa sklepy z gospodarstwem domowym. Spory wybór kubków. Nie wiem ile było z zaparzaczem bo interesowałam się zwykłymi, ale wiem że takie też były.

Karta miejska: Mam zakodowany bilet 30 dniowy na karcie. Jak chciałabym zakodować 90 dniowy to automatycznie skasuje mi się obecny bilet 30 dniowy? Mogę to zrobić w każdym automacie czy trzeba iść do Punktu Obsługi Pasażerów (nie pamiętam czy to dokładnie taka nazwa )?

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:05   #3152
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
300 zł to nie jest sztywna kwota, może być do 400, jeśli byłaby niewielka różnica to nie będę oszczędzać. Na razie bardzo podobają mi się Fossil i jeden Adritica. Widzicie coś ładnego? Ciekawe, co będą mieli na stanie, zegarek muszę odebrać dziś, bo nie będę siostry ciągnąć z Nowodworow :/ Trochę się późno obudziłam, ale ja tak mam...
Jaki kolor paska wolisz?
Te Adritica według mnie są lepsze tarcza jakaś bardziej czytelna

Edytowane przez kikunga
Czas edycji: 2013-12-21 o 12:08
kikunga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:25   #3153
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
widziałyście gdzieś ładne kubki do herbaty z zaparzaczem i przykrywką stacjonarnie? najlepiej większe niż 250 ml. Muszę kupić na prezent świąteczny, a czas nagli
Herbaciarnia Sikkim koło metra Racławicka - klik. Albo w Arkadii, tam też mają różne filiżanki i kolorowe kubasy, w sumie zależy czego się szuka

Cytat:
Napisane przez ewanka1989 Pokaż wiadomość
Karta miejska: Mam zakodowany bilet 30 dniowy na karcie. Jak chciałabym zakodować 90 dniowy to automatycznie skasuje mi się obecny bilet 30 dniowy? Mogę to zrobić w każdym automacie czy trzeba iść do Punktu Obsługi Pasażerów (nie pamiętam czy to dokładnie taka nazwa )?
Możesz kupić w każdym automacie, klikasz, że chcesz naładować inny bilet, a nie przedłużyć obecny i od razu skasuje ten 30 dniowy, więc radziłabym poczekać aż sam się skończy, szkoda zmarnować kasy
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:26   #3154
visionAM
Zakorzenienie

To co mają na stanie oznaczone jest jako dostępne, poza tym dzisiaj już raczej nie zdążysz bo pracują do 14 Trochę za późno.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 12:44   #3155
ewanka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość

Możesz kupić w każdym automacie, klikasz, że chcesz naładować inny bilet, a nie przedłużyć obecny i od razu skasuje ten 30 dniowy, więc radziłabym poczekać aż sam się skończy, szkoda zmarnować kasy

dziękuję

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 16:13   #3156
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
To co mają na stanie oznaczone jest jako dostępne, poza tym dzisiaj już raczej nie zdążysz bo pracują do 14 Trochę za późno.
Akurat zdążyłam, bo pisałam z tableta będąc w okolicach Placu Konstytucji. I generalnie trochę słabo, bo nie mogłam się na nic zdecydować , a dotarłam kilkanaście minut przed zamknięciem. Jeśli nic mi jeszcze dziś nie wpadnie to chyba zdecydujemy się na jakiś model Fossil i siostra odbierze.
A co mnie zszokowało - dziś Złote Tarasy są czynne do 23. Ktoś w ogóle robi tak późno zakupy? Bywałam kilka razy a nocy zakupów i generalnie sprzedaż po 22 zamierała. Szok, biedni ci sprzedawcy
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 19:19   #3157
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
...
A co mnie zszokowało - dziś Złote Tarasy są czynne do 23. Ktoś w ogóle robi tak późno zakupy? Bywałam kilka razy a nocy zakupów i generalnie sprzedaż po 22 zamierała. Szok, biedni ci sprzedawcy
robią, robią
są ludzie też pracujący w dziwnych godzinach (sami mają specyficzne zawody i godziny pracy) i niekoniecznie mają wolne dni jak inni (soboty, niedziele czy nawet tzw. swięta państwowe - znam przynajmniej 4 osoby, dla których np. Tesco 24h to wybawienie, bo robią tam zakupy dosłownie w nocy

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 07:24   #3158
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
robią, robią
są ludzie też pracujący w dziwnych godzinach (sami mają specyficzne zawody i godziny pracy) i niekoniecznie mają wolne dni jak inni (soboty, niedziele czy nawet tzw. swięta państwowe - znam przynajmniej 4 osoby, dla których np. Tesco 24h to wybawienie, bo robią tam zakupy dosłownie w nocy
ja jak nie mam czasu robię zakupy przez internet, polecam tesco online
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 08:11   #3159
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
ja jak nie mam czasu robię zakupy przez internet, polecam tesco online
też tak mówię, ale ... nie każdy może/lubi/nie każdą rzecz kupi online (jedna znajoma tzw. chemię np. kupi, ale jedzenia już nie - musi pomacać, wiesz, inna znajoma jedzenie kupi, ale nie każde - ludzie mają różnie)

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 19:51   #3160
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:
Robią, znam kilka osób też, które po zakupy jeżdżą po 22, bo zanim wrócą z pracy do domu, coś zjedzą i zbiora siły na zakupy to jest własnie ta godzina...

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:03   #3161
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież jest niedziela/weekend handlowy. To normalne przed świętami i jestem pewna, że i tak mieli ruch nawet po 22 bo ludzie przed świętami mają świra. Ale to tylko teraz, normalnie są do 22.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 20:10   #3162
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Przecież jest niedziela/weekend handlowy. To normalne przed świętami i jestem pewna, że i tak mieli ruch nawet po 22 bo ludzie przed świętami mają świra. Ale to tylko teraz, normalnie są do 22.
Ludzie przez cały tydzień pracują do 23, czyli jest to wydłużone o godzinę, nie tylko dziś czy wczoraj. Wg mnie to lekka przesada, no może w weekend - rozumiem, wszyscy wtedy by zdążyli, ale jestem ciekawa, jak wygląda ten ogrom sprzedaży po 22.
Stary 2013-12-22, 20:21   #3163
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie przez cały tydzień pracują do 23, czyli jest to wydłużone o godzinę, nie tylko dziś czy wczoraj. Wg mnie to lekka przesada, no może w weekend - rozumiem, wszyscy wtedy by zdążyli, ale jestem ciekawa, jak wygląda ten ogrom sprzedaży po 22.

Po pierwsze pewnie są zmiany. Wątpię czy luzie tam pracują codziennie od 10 do 23 i tak przez 7 dni w tygodniu. Poza tym pewnie też zarabiają więcej bo raczej nie robią tego charytatywnie. No i jakaś sprzedaż jest na pewno - jakby się nie opłacało to by nie wydłużali godzin otwarcia. Sama kiedyś się tam kręciłam koło 22 bo czekałam na kogoś jadącego pociągiem - to ruchliwe miejsce. A jesteś pewna, że to tak na zawsze a nie w dniach okołoświątecznych?

Stary 2013-12-22, 20:26   #3164
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Po pierwsze pewnie są zmiany. Wątpię czy luzie tam pracują codziennie od 10 do 23 i tak przez 7 dni w tygodniu. Poza tym pewnie też zarabiają więcej bo raczej nie robią tego charytatywnie. No i jakaś sprzedaż jest na pewno - jakby się nie opłacało to by nie wydłużali godzin otwarcia. Sama kiedyś się tam kręciłam koło 22 bo czekałam na kogoś jadącego pociągiem - to ruchliwe miejsce. A jesteś pewna, że to tak na zawsze a nie w dniach okołoświątecznych?
No ten tydzień oczywiście.
Ja też tam się kręcę, bo jeżdżę często pociągami nocnymi, jeżdżę też na noce zakupowe jak są, ale serio nie widzę jakiegoś szału zakupowego.
Tak, wiem, że są zmiany i że nie tyrają od 9 do nocy, ale wydaje mi się, że to już lekka przesada - od 9 do 22 naprawdę powinien każdy zdążyć, nawet jeśli pracuje długo. No ale niech każdy robi i uważa jak chce, przecież im nie zakażę sprzedaży.
Stary 2013-12-22, 20:34   #3165
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
No ten tydzień oczywiście.
Ja też tam się kręcę, bo jeżdżę często pociągami nocnymi, jeżdżę też na noce zakupowe jak są, ale serio nie widzę jakiegoś szału zakupowego.
Tak, wiem, że są zmiany i że nie tyrają od 9 do nocy, ale wydaje mi się, że to już lekka przesada - od 9 do 22 naprawdę powinien każdy zdążyć, nawet jeśli pracuje długo. No ale niech każdy robi i uważa jak chce, przecież im nie zakażę sprzedaży.

Eee jak na tydzień to ja to doskonale rozumiem - musiało im się opłacać i tyle. Ludzie przed świętami naprawdę dostają niezłego ☠☠☠☠☠☠☠ca. Widze to nawet w swoich okolicznych sklepikach, ruch jest o wiele większy niż w normalne dni

Stary 2013-12-23, 00:13   #3166
piotrek1994
Zadomowienie

Jeśli chodzi o Złote to jest generalnie masakra.
Bywam tam praktycznie codziennie w godzinach no przed zamknięciem, bo chodzę do Pure i wychodzę zazwyczaj koło 22, czyli przed zamknięciem sklepów i wtedy właśnie o dziwo ludzie zaczynają najbardziej szaleć, nagle potrzebują tego tamtego, a i często jest tak, że z tych większych sieciówek (np. h&m) muszą wypraszać ludzi, albo już nie wpuszczają, bo Ci jeszcze na ostatnią chwilę by chcieli. zwłaszcza tak jest w poniedziałki, albo czwartki :p teraz to nie wiem, bo nie spędzam świąt w Wawie, ale pewnie jeszcze 'lepiej'
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 20:10   #3167
La_Sobria
Biały kruk

Też mam pytania odnośnie WKM, korzystam z niej od października i jeszcze nie wszystko łapię. Ważność mojego biletu mija 11 stycznia, czy jeśli doładuję kartę przed 31 grudnia to czy automatycznie przedłuży mi ważność od 11 stycznia? Czy ‘skasuje’ te dni pomiędzy? Jeśli zrobię to przed 1 stycznia, to już zapłacę za bilet tak, jak jest to przewidziane w nowej taryfie? Głównie chodzi mi o kupienie biletu jeszcze po starych cenach - gdzieś obiło mi się o oczy, że tak się da i ludzie kupowali nawet bilety na pół roku po starych, bardziej korzystnych cenach Czy może kupić przed 31 grudnia po starej cenie, o ile się da, i nie aktywować karty do 11 stycznia? A może jednak aktywować?
Wybaczcie, jeśli te pytania wydają się głupie, do tej pory ciężko było mi uzyskać jakąkolwiek informację na ten temat – każdy pytany mówił co innego.

La_Sobria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 21:21   #3168
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La_Sobria Pokaż wiadomość
Też mam pytania odnośnie WKM, korzystam z niej od października i jeszcze nie wszystko łapię. Ważność mojego biletu mija 11 stycznia, czy jeśli doładuję kartę przed 31 grudnia to czy automatycznie przedłuży mi ważność od 11 stycznia? Czy ‘skasuje’ te dni pomiędzy? Jeśli zrobię to przed 1 stycznia, to już zapłacę za bilet tak, jak jest to przewidziane w nowej taryfie? Głównie chodzi mi o kupienie biletu jeszcze po starych cenach - gdzieś obiło mi się o oczy, że tak się da i ludzie kupowali nawet bilety na pół roku po starych, bardziej korzystnych cenach Czy może kupić przed 31 grudnia po starej cenie, o ile się da, i nie aktywować karty do 11 stycznia? A może jednak aktywować?
Wybaczcie, jeśli te pytania wydają się głupie, do tej pory ciężko było mi uzyskać jakąkolwiek informację na ten temat – każdy pytany mówił co innego.
Jeśli wgrasz ten sam bilet, jaki jest teraz aktywny na karcie to on nie skasuje tego co masz teraz tylko się przedłuży. Więc tak, możesz teraz kupić bilet taniej Tylko to musi być ten sam rodzaj biletu czyli jeśli masz kwartalny bez zniżki (przykładowo) to nie możesz wgrac misięcznego bez zniżki bo on wtedy faktycznie skasuje stary bilet.

Stary 2013-12-25, 22:04   #3169
201705250955
Konto usunięte

Wchodzę dziś tak zupełnie z nudów sprawdzić stan realizacji paszportu, a tu taki prezent:
paszport.jpg
Święta takie zaskakujące, pełne cudów Wyrobienie paszportu w tym okresie trwało więc dokładnie tydzień, musieli to info wrzucić w Wigilię, bo sprawdzaliśmy w poniedziałek wieczorem i trwała jeszcze personalizacja dokumentu. Ale się cieszę
Stary 2013-12-25, 22:08   #3170
La_Sobria
Biały kruk

Cytat:
Jeśli wgrasz ten sam bilet, jaki jest teraz aktywny na karcie to on nie skasuje tego co masz teraz tylko się przedłuży. Więc tak, możesz teraz kupić bilet taniej Tylko to musi być ten sam rodzaj biletu czyli jeśli masz kwartalny bez zniżki (przykładowo) to nie możesz wgrac misięcznego bez zniżki bo on wtedy faktycznie skasuje stary bilet.
To świetna wiadomość, dziękuję A muszę piknąć kartą od razu po wgraniu (gdy kupię bilet w grudniu) czy mam czekać do stycznia?

La_Sobria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 00:19   #3171
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Wchodzę dziś tak zupełnie z nudów sprawdzić stan realizacji paszportu, a tu taki prezent:
Załącznik 5519238
Święta takie zaskakujące, pełne cudów Wyrobienie paszportu w tym okresie trwało więc dokładnie tydzień, musieli to info wrzucić w Wigilię, bo sprawdzaliśmy w poniedziałek wieczorem i trwała jeszcze personalizacja dokumentu. Ale się cieszę

To na pewno dzięki moim kciukom
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 11:13   #3172
Ieka
Zakorzenienie

Szewc

dziewczyny czy jest jakiś szewc w Wawie który wszyje mi ssuwak na miejscu albo w ciągu kilku godzin?? bo każą czekać ok 3 dni a ja sobie nie mogę na to pozwolić
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 13:12   #3173
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
Szewc

dziewczyny czy jest jakiś szewc w Wawie który wszyje mi ssuwak na miejscu albo w ciągu kilku godzin?? bo każą czekać ok 3 dni a ja sobie nie mogę na to pozwolić
Mc flek w złotych tarasach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 15:23   #3174
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La_Sobria Pokaż wiadomość
To świetna wiadomość, dziękuję A muszę piknąć kartą od razu po wgraniu (gdy kupię bilet w grudniu) czy mam czekać do stycznia?

Nie musisz, możesz. To nic nie zmienia bo ten bilet i tak będzie aktywny nawet jak nie pikniesz. Aczkolwiek ja zawsze sobie pikam aby sprawdzić czy na pewno się załadował

Stary 2013-12-26, 21:49   #3175
Euphoriaa
Raczkowanie

Dziewczyny, w której warszawskiej drogerii kompetentny pracownik doradzi mi przy wyborze koloru podkładu? Samej jest mi ciężko stwierdzić, niedawno kupiłam oczywiście za ciemny
Stary 2013-12-27, 00:28   #3176
szafirowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Euphoriaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w której warszawskiej drogerii kompetentny pracownik doradzi mi przy wyborze koloru podkładu? Samej jest mi ciężko stwierdzić, niedawno kupiłam oczywiście za ciemny
polecam hebe na spokojnie doradzą i jest szeroki wybór niekoniecznie drogich podkładów, ja tam się zaopatruję

rossman odpada, wszystko otweriają klienci, i nikt sobie z tego nic nie robi, szczegolnie ochrona, poza tym dobrac nie ma komu
natura - zwykle się kręcą babeczki, ale albo nie umieją pomoc, albo o zgrozo otwierają pelnowartosciowe produkty a pozniej hop na pólke
douglas - nie przepadam, zawsze obcinają wzrokiem pracownicy i z tym pomaganiem tez srednio, od razu polecają cos z górnej pólki
superpharm - zwykle są tłumy ( nie mam pojecia czemu ) co mi troszkę przeszkadza i nie doradzono mi tam dobrze, jak zwykle podklad byl za ciemny, ale pani twierdzila ze to podklad i musi byc go widac...to sie dogadalysmy
sephora- nie kupowalam tam nigdy podkladu wiec sie nie wypowiem

aczkolwiek nie chcę uogólniać, bo czasami na politykę sieciówki nie mozna poradzic nic ...

z tego co pamietam kiedys w drogerii jasmin w podziemiach centralnego byl ochroniarz którego chwaliły dzieczyny na wątkach kosmetycznych co potrafil dobrze doradzic, serio
Stary 2013-12-27, 01:19   #3177
Taranka
Zakorzenienie

Także polecam Hebe, moja ulubiona drogeria teraz :tak:
Ponawiam pytanie, pytałam już na wątku 'Warszawa gdzie kupię' ale nie dostałam odpowiedzi.
Czy kupię gdzieś pieczywo tego typu :

http://www.pepperidgefarm.com/Produc...aspx?catID=994

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-12-27, 07:22   #3178
kikunga
Zadomowienie

Hejo czy któraś mogłaby zapytać w Relay na Wileńskim jest dostępny pakiet bonusowy 600 sms za 6 zł w Orange?

Mam taryfę Free i nie ma tam możliwości aktywacji przez smsa pakietu.
Stary 2013-12-27, 11:33   #3179
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:
Napisane przez Euphoriaa Pokaż wiadomość
Hebe na Kijowskiej, dziewczyna w rudych włosach

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:14   #3180
Ieka
Zakorzenienie

Cytat:
Mc flek w złotych tarasach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

dziękuję
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości