Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 20:20   #3151
ausente
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ok 20 funtów w normalnej cenie.. ale w Tesco np teraz promocja - za 15 funtów kupisz - ja kupiłam używany z ebaya - za ok 7
no wlasnie ja patrze na allegro , i narazie mam jeden za 20 zl używany,ale z angielską wtyczką.
I kurcze nie wiem,czy oplaca sie nowy kupowac w ogole?
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:24   #3152
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
no wlasnie ja patrze na allegro , i narazie mam jeden za 20 zl używany,ale z angielską wtyczką.
I kurcze nie wiem,czy oplaca sie nowy kupowac w ogole?
Mój tż w ogóle z tego zakupu nie był zachwycony - powiedział, że to równie dobrze można w garnku podgrzać hehe.. no ale jak masz okazje za 20 zł kupić to ja bym brała.. uzywany sama mam i myślę, że na takim zakupie można oszczędzić.. w końcu to tylko podgrzewacz.. a co do wtyczki - to w Media Markt czy jakimś innym kupisz sobie adapter tylko.. aha.. przewód jest w TT dość krótki

sorry - źle doczytałam.. masz już jeden podgrzewacz.. a też tt?

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-11 o 20:25
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:28   #3153
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Mój tż w ogóle z tego zakupu nie był zachwycony - powiedział, że to równie dobrze można w garnku podgrzać hehe.. no ale jak masz okazje za 20 zł kupić to ja bym brała.. uzywany sama mam i myślę, że na takim zakupie można oszczędzić.. w końcu to tylko podgrzewacz.. a co do wtyczki - to w Media Markt czy jakimś innym kupisz sobie adapter tylko.. aha.. przewód jest w TT dość krótki

sorry - źle doczytałam.. masz już jeden podgrzewacz.. a też tt?
nie mam wlasnie chce kupic, a mama tez mi dzis pow ze przeciez w garnku mozna
zle poprostu napisalam;d chodzilo mi ze allegro jest narazie 1 za 20 zl uzywany

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-09-11 o 20:30
Stary 2012-09-11, 20:29   #3154
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

pokrzywka ja globulke wkladalam po kąpieli a potem jak już sie kładlam, to szybko ejszcze kremem smarowalam
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:30   #3155
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tą globulkę też na noc lepiej czy mogę teraz ?
możesz teraz ale najpierw umyj się
Stary 2012-09-11, 20:30   #3156
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mialam zamiar w garnku, ale tz mi kupil podgrzewacz..sama bym pewnie nie kupila bo jakos wg mnie nie jest niezbędny
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:32   #3157
ausente
Zadomowienie

Sie zdenerwowalam;/;/
mama od kolezanki co zawsze do niej chodzilam na badania sie rozchorowala a jutro mam isc i bd placic za badania,a tak nigdy nie placilam.
Za mocz 7 zl, za krew 7 zł , a za crp 20 ;/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 20:34   #3158
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
zle poprostu napisalam;d chodzilo mi ze allegro jest narazie 1 za 20 zl uzywany
za 20 zł to ja bym wzięła.. w sumie to mniej wody - szybciej się nagrzewa.. jest termostat - utrzyma Ci odpowiednią temp przez dłuższy czas..

ja nie wiem czy to taki niezbędny gadżet - może się okaże, że niepraktyczny.. w sumie to dodatkowy gadżet.. no - u mnie za późno - już mam to będę używac :P

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:35   #3159
ausente
Zadomowienie

Cytat:
za 20 zł to ja bym wzięła.. w sumie to mniej wody - szybciej się nagrzewa.. jest termostat - utrzyma Ci odpowiednią temp przez dłuższy czas..

ja nie wiem czy to taki niezbędny gadżet - może się okaże, że niepraktyczny.. w sumie to dodatkowy gadżet.. no - u mnie za późno - już mam to będę używac :P
no tylko ze to licytacja to pewnie cena podskoczy gdzies do 40.
Musze przemyslec, mam czas do czwartku

a co do wody to przypomnialo mi sie teraz
Zas jak beda chodzic wode spisywac to bedzie trzeba sie tlumaczyc,bo w ciagu 2óch miesiecy nabite jest tylko 5 kubików. No ale jak ja jestem caly czas u mamy,a TŻ nie ma ,no to co? A potem sie i tak burza z tej spółdzielni ze to jest niemozliwe i ze napewno cos oszukujemy z licznikiem;|

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-09-11 o 20:37
Stary 2012-09-11, 20:40   #3160
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Witamy sie w domu

Dziekujemy za kciuki niestety mam lezenie plackiem juz do konca przy cukrzycy nie moga dac mi nic rozkurczowego co by podzialalo na taka czynnosc skurczowa w domu i nie podnosilo cukru takze jedyna droga zapobiegawcza to brak wysilku fizycznego jakiegokolwiek. w szpitalu dostawalam wlewy z magnezu 4 razy dziennie.wczoraj odstawili mi magnez zeby spr jak sie zachowac macica.na szczescie jest ok.jestem troche wystraszona co bedzie jak to nie daj bog wroci-ale mam nadzieje ze sie o tym nie przekonam.no i moja cukrzyca juz sie odbija na malym ma przyrost wagowy szybki a po tym strydzie to pewnie wogole podrosl.zobaczymy w poniedzialek bo musze isc na kontrole.
Opieka rewelacyjna!!!! kazdemu takiej zycze pelen profesjonalizm, pelne zaangazowanie i super podejscie do pacjentow.polozne tez ekstra.jedyny minus to lozka-myslalam ze sie wykoncze juz takie zajechane ze dziury w nich byly i sie wpadalo w te doly.az mnie wszytsko boli ale to tylko to napatrzylam sie na noworodki bo poloznczy przepelniony i lezaly kobiety z dziecmi na patologii ciazy w innych salach razem z noworodkami.jeden mial ksywe kotek bo jak plakal to jak maly kociaczek a byl tak piekny ze sie zakochalam podczas mojego pobytu urodzily sie blizniaczki w 34 tc i w czwartek juz ida do domku bo ladnie przybieraja i dra gebule na calego one super ale ich matka porazka....miala cc w nocy w srode i w czwartek rano polozna pomogla jej wstac i na obchodzie lekarz wszedl na sale a ona siedziala na lozku szpitalnym i jarala fajke zabilabym ja chyba na miejscu ordynatora-jazda byla konkretna!!Moja bratowa opowiadala mi ze moj lekarz kiedys mial taka sama syt i wypieprzyl laske ze szpitala.kazal zglosic sie po odbior dziecko za dwa dni bo nie pozwili na to zeby trula je i innych na oddziale-masakra!!
dobra wiadomosc jest taka ze szyjka mimo calodziennej czynnosci skurczowej(zaczelo sie okolo poludnia i do polnocy one trwaly)poczatkowo co 2-3 min pozniej okolo co 5-6 niezmieniona dl wciaz taka sama i brak rozwarcia.takze jak to mi dzis powiedziano-lezymy-chodujemy i za 10 tyg rodzimy
nie wiem kompletnie co u Was mam nadzieje ze uda mi sie ponownie wdrozyc w wizazowe zycie-a bedziecie mialy mnie dosc bo nic innego nie mam do roboty jak lezec ogladac tv i sie komputeryzowac
caluje
Cieszę się, że u Ciebie wszytko w porządku
Może na te skurcze wypróbuj to oddychanie przeponowe. Ja przetestowałam na sobie i rzeczywiście rozluźnia te spięte mięśnie brzucha. DeKajka też pisała, że jej pomagało.

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

Co do piątku to mi tez pasuje, jako ze jesteśmy z rożnych części wawy to chyba jakieś centrum bedzie optymalne
Super Ja też jestem za tym, żeby to było w centrum. Może na jakąś kawkę w Coffee Heaven ( ja teraz rzadko piję kawę, ale na jakąś latte mam ochotę) lub innym miejscu? Chyba, że macie inne propozycje. Ja w każdym razie tylko rzucam pomysł - jest mi tak naprawdę wszystko jedno

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Mi też się bardzo podoba na zajęciach, a w workach sako to się prawie zakochałam
U mnie co do płci zupełnie inaczej - na 6 ciężarnych - 5 chłopców i 1 dziewczynka
U mnie też jest zdecydowana przewaga chłopców. Dziewczynek jest ze 4 na gdzieś ponad 20 par ( a może nawet jest nas więcej osób?).

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej kochane. dziś mam tragiczny dzień...

Dalej boli mnie brzuch, zaczęła mi się jakaś infekcja pierwsza od początku ciąży - cała jestem spuchnięta. No i do tego miałam plamienie dziś pojechałam do lekarza no i mam kolejne tabletki i już na 100% leżenie plackiem do końca, poza tym lekarz sam zauważył że obniża mi się brzuch już brzuch na szczęście miękki tym razem był, jedyne szczęście.

Idę spać, buziaki
Współczuję

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Naprawdę nie ma co narzekać na mały brzuszek. Uwierzcie mi że to nie jest fajne jak ludzie wokół patrzą się i tylko słyszycie w 7 miesiącu kilka razy w tygodniu "to co za chwilę poród?" a na że nie za chwilę "o to na pewno bliźniaki - zgadłem/zgadłam?". Albo od koleżanki - "matko ale masz brzuch, ja taki miałam chwilę przed porodem". I to w 7 miesiącu tak słuchałam. No normalnie czułam się jak słoń. I tylko potem się człowiek przejmuje dlaczego taki duży, czy wszystko wporządku, może coś nie tak z dzieckiem,... i myśli jaki ogromny będzie brzuszek na koniec, dziecko to chyba z 6 kg będzie miało .
Cieszcie się z małych brzuszków , mniej Wam się skóra rozciągnie i wogóle
Dobrze, że mam kochanego męża który zachwyca się moim brzuszkiem bo bym chyba już dawno w jakąś depresję wpadła
Wiesz co ja mam wrażenie, że niektórzy ludzie celowo wbijają taką szpilę, żeby człowiek za bardzo się nie cieszył. Jak ktoś ma za mały brzuch to mówią, że pewnie coś nie tak że taki mały, jak za duży - to teksty jakie Ty piszesz. Wcześniej to samo były z płciami.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:41   #3161
happy_eve
Wtajemniczenie

Jestem po szkole rodzenia - dzisiaj było o połogu. I był pan, który pracuje w banku komórek macierzystych, gadał o pobieraniu krwi pępowinowej - wadach, zaletach, itp. Wiecie, że jesteśmy chyba jedynym krajem w Europie, który nie ma publicznego banku? Nawet na Ukrainie mają
Musimy przemyśleć z mężem sprawę tej krwi pępowinowej.

A w czwartek idziemy zwiedzać porodówkę z położną, która prowadzi te zajęcia (dodatkowe spotkanie, nie było go w planach, więc nam się udało )

Cytat:
Dalej boli mnie brzuch, zaczęła mi się jakaś infekcja pierwsza od początku ciąży - cała jestem spuchnięta. No i do tego miałam plamienie dziś pojechałam do lekarza no i mam kolejne tabletki i już na 100% leżenie plackiem do końca, poza tym lekarz sam zauważył że obniża mi się brzuch już brzuch na szczęście miękki tym razem był, jedyne szczęście.
Oj, współczuję dolegliwości

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a mam jeszcze jedno pytanie...wy peirzecie dla dzidzi w jakim proszku tzn do bieli czy koloru..bo ja zawsze kupowalam do koloru..nigdy nie pralam specjalnei bialych dla siebie w proszku do bialych bo uważalam to za strate kasy no i nie wiem..jak myslicie
Moja mama, która pracuje w sklepie chemiczno-kosmetycznym, więc na proszkach się zna poradziła, że jak nie chcę prać w oddzielnych, to lepiej wszystkie w tym do białego, a nie wszystkie w tym do koloru. Ale zabij mnie, nie potrafię wytłumaczyć dlaczego
W każdym bądź razie będę prała wszystko w proszku do bieli.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 20:49   #3162
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Jestem po szkole rodzenia - dzisiaj było o połogu. I był pan, który pracuje w banku komórek macierzystych, gadał o pobieraniu krwi pępowinowej - wadach, zaletach, itp. Wiecie, że jesteśmy chyba jedynym krajem w Europie, który nie ma publicznego banku? Nawet na Ukrainie mają
Musimy przemyśleć z mężem sprawę tej krwi pępowinowej.
.
Podobno jest kilka w Polsce takich szpitali ( chyba 3 - w każdym razie to i tak niedużo na całą Polskę). Tylko, że wtedy zrzekasz się prawa do krwi - idzie do użytku publicznego. W Warszawie to chyba szpital na Karowej tym się zajmuje.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 20:55   #3163
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Podobno jest kilka w Polsce takich szpitali ( chyba 3 - w każdym razie to i tak niedużo na całą Polskę). Tylko, że wtedy zrzekasz się prawa do krwi - idzie do użytku publicznego. W Warszawie to chyba szpital na Karowej tym się zajmuje.
No tak, też słyszałam, że takie są, tylko że tak jak piszesz - krew jest publiczna.
Stary 2012-09-11, 21:03   #3164
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
pokrzywka ja globulke wkladalam po kąpieli a potem jak już sie kładlam, to szybko ejszcze kremem smarowalam
OK dzięki

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
możesz teraz ale najpierw umyj się
Wiem, wiem że trzeba się umyć
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:41   #3165
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dzien dobry .. witamy sie dzisiaj w 32 tygodniu czyli 8 miesiącu

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Boziu... wogóe mój szwagier wczoraj podobno oswiadczył sie yej swojej dziewczynie co to takie błędy robi... i ona pisze mi wczoraj smsa ze :BEDZIEMY SZFAGIERKAMI" to ja jej odpisałam "CHYBA SZWAGIERKAMI" a ona nie załapała i napisała " NO W KOŃCU" Umarłam jak to przeczytałam
Jasiu czyzby to ta Twoja "najulubieńsza"? wspolczuje
Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
nie prawda!! ja lubie mleko! dawniej ludzie pili mleko i nigdy im nic nie bylo, moja ciocia pila mleko 3 razy dziennie i przezyla 95 lat, a teraz nagle mleko zyly zatyka;/
tylko to dzisiejsze mleko z kartonu to raczej malo wartosciowe,w porownaniu z tym co dawniej pili, nawet na siadle sie nie da nastawic, tak jakby kanke po mleku woda poplukal i do kartonu wlal
Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
My też mamy dzisiaj 3 rocznicę bycia razem!

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Witam, witam i o zdrówko pytam :P
My dziś z synusiem zaczynamy ostatni tydzień z dwójką z przodu czyli 29 tydzień

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiecie ile sie czeka na pieniazki z ZUSu z L4 ???
maja 30 dni od dnia wplyniecia zwonienia,jesli wszystko jest ok,ale zdarza sie szybciej,zawsze mozna na informacje zasilkowa zadzwonic i zapytac na kiedy wyznaczyli przelew, mi przez tel takiej informacji udzieili
Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Cześć!

Witam się w 31 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
peperonika co do 7 roku to tez to slyszalam ale jakos nie wierze. U nas bedzie 7 rok dokaldnie 11.11 i cos mam przeczucie ze Maya przyjdzie na swiat tego dnia wiec samo szczescie
[COLOR=Blue][B]
Mi zostalo 65 dni , chociaz moge rodzic jak juz bede w 37 tyg
to sie ciesze,ze to tylko taki glupi przesad
co do porodu to polozna mowila,ze najlepiej do konca donosic,chociaz po ukonczonym 37 tyg to juz jest donoszone dziecko,wiec spoko
Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
widzę, że podobne wrażenia w nas wywołuje sr Ale to hyba dobrze, bo pozytywne nastawienie połową sukcesu Przynajmniej mam taką nadzieję.

Żegnam się już z Wami, lecę coś pooglądać w tv. Buziaki, kolorowych snów,
ciesze sie,ze mamy takie pozytywne wrazenia po sr dobrej nocki
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
U nas lało a teraz strasznie się błyska i grzmi...

Zakupiłam sobie te globulki i maść idę zaraz się umyć i rozumiem że tą globulkę mam sobie tam wsadzić ?
Maścią muszę się też posmarować a co z siusianiem ? Jak ja co chwilkę sikam.
mi gin kazala przed polozeniem sie umyc, globulke do srodk, kremik na zewnatrz i odrazu sie klasc,zeby juz pozniej lezec, chyba zeby za szybko nie wyplynelo. Polecam wkladke zalozyc,bo bedzie wyplywalo. A jak w nocy siusiu wstaniesz,to spoko,przeciez tego nie wysiusiasz

kurcze chyba Was nie nadrobie
zauwazylam,ze:
marti w domku, to super oby jak najdluzej kochana
landi Tobie tez duzo zdrowka i lez grzecznie jak kaza, jeszcze troche i bedzie po

co do spotkania, to piatek bardzo chetnie, kawa rowniez, centrum tez mi odpowiada, moze pod Rotunda?? tylko o ktorej??

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ja dostaję tak jak wypłatę. chyba że mi jutro zabiorą po wizycie ;p
za jutrzejsze spotkanie z zus-em
śliczne ciuszki dostalas
Cytat:
chcialam tylko poweidzieć ,że u nas juz 30 tydzień !!

a i co do ubranek...to wlasnie zobaczylam,że mam ich PEŁNO. a wręcz mnóstwo !!
gratulacje,a jak duzo masz ciuszkow to dobrze,to tylko sie cieszyc trzeba
Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Witam was

Duszno mi dzisiaj cały czas. W dodatku ta temperatura - nie sprzyja mi...

Cieszę się, że marti wychodzi ze szpitala

No i w sobotę zaczęłam 31 tc
za 31tc, a temperatura ma sie obnizyc podobno lada dzien
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Domek Laury w 28 tygodniu ;]
Przepraszam za jakość ale musiałam się ratować kamerką internetową póki nie kupię sobie pilota do aparatu żebym mogła sobie sama zdjęcia robić
sliczny domek

dziewczynki,juz o tym pisalyscie,ale przypominam,jakby ktorejs umknelo, co dzis na sr polozna z 10 razy mowila :
nie wolno masowac brzuszka, bo pobudza sie macic do skurczow, dotyk jest ok,glaskanie zabronione, niezaleznie od tygodnia
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:43   #3166
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dobranoc Mamuśki
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 21:44   #3167
Ma_majka
Zakorzenienie

Dziewczynki ja się już żegnam i proszę o kciuki na jutrzejszą wizytę (na 16.15) bo pewno nie dam rady już się tu rano pojawić bo jedziemy do notariusza umowę podpisywać
Dobranoc
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:04   #3168
karolamankowa
Zadomowienie

Jak zwykle dużo cytowania a potem komp sie zawiesza i wiadomość pusta

Nic to...

Marti, witamy mocno trzymałyśmy kciukasy i widzisz

Ja dzisiaj pierwszy raz miałam częste skurcze i ból w plecach do tego...naprawdę się przestraszylam...ale nospa pomogła i lezenie a co dziwnie mała w większości skurczow się ruszala
Za tydzień wizyta i coś mi się wydaje ze mogła się szyjka skrócić, bo naprawdę cześć ledzwiowa pleców solidnie bolała..

W każdym razie dzień mimo pięknego słońca i plażowania nieciekawy
Miłej nocki kochane
Stary 2012-09-11, 22:22   #3169
MiciaKicia
Zakorzenienie

tz spi smacznie a ja oczy jak 5zł

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

a wogole to on spi z moim rogalem sie tuli do niego bardziej niz do mnie

a ja zabilam komara i mamy czerwoną plame na ścianie....

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:23   #3170
ausente
Zadomowienie

A to ubranka do wyprawki

Body :
- z krótkim rękawem - 40 szt.
- z długim - 8 szt.
- bez rękawka - 2 szt.
Bluzki - 6 szt.
Kaftaniki - 4 szt.
Śpiochy :
- cienkie - 12 szt.
- grubsze - 9 szt.
- bez rękawów - 7 szt.
Dżinsy :
- spodnie - 2 szt.
- ogrodniczki - 2 szt.
Skarpety - 15 par
Niedrapki - 3 pary
Czapki - 23 szt.
Kombinezony - 5 szt.
Kurtka zimowa - 1 szt.
Spodnie - 7 szt.
Buty - 10 par.
Bluzy - 2 szt.
Swetry - 2 szt.
Dres
Leginsy
Piżamka
Sukienka
+ przyjadą mi jeszcze 2 torby ubrań.

Z wyprawki jak juz pisalam zostały jeszcze tylko kosmetyki i laktator .
Pościel + poszewki przyjadą
Łóżeczko + materac - zamawiam w październiku
Wózek - w październiku.

+ jeszcze dostaniemy paczkę od TŻ z pracy i ode mnie ze szkoły.

Przepraszam ,że nie porozkładane rzeczy ,ale juz mi się nie chciałoby tego składać na nowo
i niestety robione telefonem i jedno zdjecie gdzie sa wszystkie body nie chce mi sie dodac na komputer ;/ wiec dzisnie dodam

Stary 2012-09-11, 22:24   #3171
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
A to ubranka do wyprawki

Body :
- z krótkim rękawem - 40 szt.
- z długim - 8 szt.
- bez rękawka - 2 szt.
Bluzki - 6 szt.
Kaftaniki - 4 szt.
Śpiochy :
- cienkie - 12 szt.
- grubsze - 9 szt.
- bez rękawów - 7 szt.
Dżinsy :
- spodnie - 2 szt.
- ogrodniczki - 2 szt.
Skarpety - 15 par
Niedrapki - 3 pary
Czapki - 23 szt.
Kombinezony - 5 szt.
Kurtka zimowa - 1 szt.
Spodnie - 7 szt.
Buty - 10 par.
Bluzy - 2 szt.
Swetry - 2 szt.
Dres
Leginsy
Piżamka
Sukienka
+ przyjadą mi jeszcze 2 torby ubrań.

Z wyprawki jak juz pisalam zostały jeszcze tylko kosmetyki i laktator .
Pościel + poszewki przyjadą
Łóżeczko + materac - zamawiam w październiku
Wózek - w październiku.

+ jeszcze dostaniemy paczkę od TŻ z pracy i ode mnie ze szkoły.

Przepraszam ,że nie porozkładane rzeczy ,ale juz mi się nie chciałoby tego składać na nowo
i niestety robione telefonem i jedno zdjecie gdzie sa wszystkie body nie chce mi sie dodac na komputer ;/ wiec dzisnie dodam
sporo tego

Stary 2012-09-11, 22:24   #3172
ausente
Zadomowienie

a tu zdjecia bo tam sie nie dodaly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0087-vert.jpg (74,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0089-vert.jpg (63,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0091-vert.jpg (71,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0094-vert.jpg (62,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0096.jpg (35,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0098.jpg (46,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0099.jpg (42,9 KB, 19 załadowań)

Stary 2012-09-11, 22:26   #3173
MiciaKicia
Zakorzenienie

najeczki i hello kitty

Stary 2012-09-11, 22:27   #3174
ausente
Zadomowienie

Cytat:
najeczki i hello kitty
a jeszcze mam bluze z adidasa mamusia mi takie zdobycze przynnosi ;d

Stary 2012-09-11, 22:28   #3175
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze mam bluze z adidasa mamusia mi takie zdobycze przynnosi ;d
ja mialammieć najeczki ale w UK wychodzą jeszcze drożej ;/ a specjalnie patrzyła mama bu..
aaaale bedzie miała inne sliczne ciuszki

Stary 2012-09-11, 22:28   #3176
ausente
Zadomowienie

nci lece spac,bo kregoslup mi odpadnie zaraz !
a rano na 8 na badania ;/ a tak mi sienie chce
i zas 40 zl nie moje .
dobranoc

Stary 2012-09-11, 22:29   #3177
MiciaKicia
Zakorzenienie

dobra ide sie zmusić do spania bo zas wstane o 10
do jutra ;*

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-11, 22:29   #3178
ausente
Zadomowienie

Cytat:
ja mialammieć najeczki ale w UK wychodzą jeszcze drożej ;/ a specjalnie patrzyła mama bu..
aaaale bedzie miała inne sliczne ciuszki
a mi mama kupiła w lumpku ,a nowe są , nie używane ! za 20 zł bodajże.

Stary 2012-09-11, 22:29   #3179
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
a mi mama kupiła w lumpku ,a nowe są , nie używane ! za 20 zł bodajże.
moze gdzies trafie pojde jutro na łowy

Stary 2012-09-11, 23:09   #3180
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Hej
Wróciłam z lumpka, obkupiłam syna jak zwykle
fajne rzeczy,koszula mnie rozbroila
Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
A co do wielkości brzucha, to trochę mi urósł, ale jakoś dużej różnicy nie widzę. W albumie zdjęcia do porównania, a dziś dodam Wam mój dzisiejszy brzuch
zgrabniutki
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Melduję się po wizycie. Na wadze od ostatniej wizyty 5 kilo mniej a brzuszek coraz wiekszy ja tak chce do końca ciąży...Serduszko bije mocno i już nie było problemu z tym żeby go znaleść...Ciśnienie miałam ciut za wysokie ale to pewnie dlatego że wieczorem nie wzięłam tabletki. Wynik cytologi prawidłowy. Oczywiście badanie na fotelu było. No i wreszcie się pozbyłam grzybka i taj głupiej bakterii, a z szyjką wszystko w porządku. Kazał brać Provag na odbudowanie flory i skończyć te globulki które pozostały...No i mam zrobić morfologię, żelazo, glukozę na czczo i badanie moczu. Za 2 tygodnie kolejna wizyta...Normalnie już się nie mogę doczekać bo będzie usg [COLOR="Silver"]
5 kilo mniej? wow , gratulacje udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Jak byliśmy w sobote na weselu to babki się pytały czy nie boje się tak tańczyć żebym nie urodziła... to im mówiłam ze ja to na koniec grudnia mam termin. A one takie oczy i matko a taki wielki brzuch pani ma, ale to pewnie bliźniaki
skad ja to znam tez mnie pytaja czy zaraz rodze,a ja spokojnie mowie,ze za 3 miesiace. Kocham swoj brzus i pierwszy raz w zyciu jestem z niego dumna. A tesciowa ciagle mowi,eee teraz to masz maly poczekaj przed porodem,ja to chodzic nie moglam takiego gadania w drga strone tez nie znosze
Cytat:
marti witaj

ja tez bym wolała meic wiekszy brzuch..a tak musze wysluchiwac od tesciowej , ze "pewnie bedzie dziecko neidozywione" mowie jej ze dziecko przewyzsza wagą normy o ponad dwa tyg a ta i tak , że eee ale ten brzuch taki jak ledwo ledwo
musialabym wyglądac jak słonica w ciązy zeby ona stwierdzila, że jest ok
nigdy sie tym tesciowym nie dogodzi
Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
te kurtki z dawnych czasów sa jakies dziwne - tez mam z 3 u rodziców i we wszystkie się mieszczę! jakieś obszerne fasony robili kiedys
już sobie przywizłam jedną - taka rudą - najnowszy krzyk mody to to może nie jest ale jakoś wytrzymam
musiałabym sobie tylko jakies kozaki plaskie kupic, najlepiej czarne

hehe dobre

dla męża
i super, że jestes w domku

Obkupiłam dzisiaj trochę moja córcię w lumpku, polówka z Zary, sukienki i bluza z H&M, koszulka z Gap itp.- policzyłam łącznie 12 rzeczy za 33zł.
Niestety nie ma zdjęć.
Własnie musimy sobie w końcu kupic aparat - przeciez jak się niunia urodzi to ciągle będe jej pstrykac zdjęcia
ja mam canona cyber shot 480A na sprzedaz jakby ktoras chciala kompaktowy, uzywany,ale w idealnym stanie

Cytat:
odechciało mi się spać

mówiłyście, że jak będziemy u babci w tak ciasnym pokoiku to nie będzie się jak kłócić... Jesteśmy tu od soboty, i non stop pokłóceni. Mam tego już dość... Teraz usłyszałam że to że nie ma kasy to moja wina. Tzn, oddaliśmy mieszkanie to co wynajmowaliśmy. Wyłożyliśmy za kolesia kasę (tego co wchodzi na nasze miejsce) to jest 1300zł i on nam ma oddać. Ale teraz stwierdził że nie ma aż tyle kasy bo w tym miesiącu musi zapłacić jeszcze kaucję i opłaty na październik. Umowa na mieszkanie jest jeszcze na nas, do końca września... To co, miałam nie zapłacić i mieć problemy??... No kur... Nie dogadam się z moim mężem chyba nigdy!!! A teraz bezczelnie sobie gra, zresztą jestem chyba w domu wariatów, babcia się nie odzywa bo ma focha na cały świat, dziadek roślinka więc nic nie powie, a M i jego brat sobie grają - jeden na xboxie a drugi na laptopie!
nie,ze nie ma jak sie klocic,tylko,ze sie trzeba szybciej godzic i tego Wam zycze teraz musicie razem sie trzymac, a kase wam w koncu odddadza i bedzie ok

Cytat:
niefajnie..na twoim miejscu bym scenke zrobila mezowi ze zamaist patrzec na laptop niech na ciebie popatrzy

marti gratuluje rocznicy!!no i brawa za prezencik

chyba sobie wapń zaczne brac, podobno w trzecim trymestrze dzidzia ciągnie dużo wapnia z organizmu ..wszyscy mi mowia ze powinnam brac bo potem mi sie zęby posypią
siostrze lekarz zabronil brac,ale nie wiem czemu,musze jej zapytac o co chodzi
Cytat:
kupujecie pojemnik na smoczek?
ja tak, kosztuje grosze, a jest to o wiele bardziej higieniczne niz wrzucac luzem do wozka, a jak za jakis czas znow bedzie dziecko chcialo? przeciez go nie umyjemy na dworze,a ja zwolenniczka oblizywania smoczka nie jestem, choc sporo ludzi tak robi
Cytat:
a tu zdjecia bo tam sie nie dodaly
super ciuszki i jak duzo 5 kombinezonow?? ja cie krece. Mam jeden,ale strasznie duzy, chyba na 80 czy wiecej. Musze polowanie na lumpkach zrobic.
niteczka gratulacje 34 tygodnia
Ma_majka tekst rewelacyjny, plakalam ze smiechu, dzieki

Tz wlasnie wyszedl z pracy i poszedl na piwko z kolega,wiec ide spac, bo pewnie kolo 3.00 bedzie. Nie wkurzam sie,bo kolega ma ciezka sytuacje w domu, zachorowala mu tesciowa na bialaczke i zona w depresji prawie,wiec pewnie sie chce wygadac. A niech sobie pogadaja.
Idziemy z niunia,psami i zgaga spac,ale mam towarzycho cala banda
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości