|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Ja dzisiaj 5,24km w 30min. Ciemno i zimno, potrzebuję kupić jakiś komin czy coś w tym stylu, zeby zasłonić usta w trakcie biegu, a nie wyglądać jak złodziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj 11km z 10-cioma podbiegami, dzisiaj jakieś bieganko ale jeszcze bez planu ile.
Komin ja mam taki z Biedronki z miktopolaru i jest super na bieganie, mam jeszcze jeden taki co niby 7w1 sportowy i za cienki,za mało szyję chroni to używam do jako opaski.
![]() |
#3154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie to najlepszy relaks po dlugim dniu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
Cytat:
![]() Dziś planuję bieganie, ale chyba po 20:00 póki co siedzę jeszcze w pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Biegać zaczęłam 15 września i od tamtej pory nie opuściłam ani jednego treningu. Na początku było ciężko, zaczęłam od 5 serii 5min power walk i 1min biegu. Zakochałam się w truchtaniu od pierwszego razu, byłam wtedy w lekkiej depresji i po pierwszym razie dostałam takiej energii, że w środku nocy wysprzątałam całe mieszkanie hihih. Kosmos normalnie! Teraz biegam 4 razy w tygodniu po około 10km i zwiększam km ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Mój kolega biegowy jest neurologiem, był na jakimś szkoleniu że bieganie leczy osoby chore na schizofrenie, na depresję i stany lękowe.
Ja u siebie bieganie traktuję jako sposób na rozładowanie emocji, jakiekolwiek problemy miałabym na głowie to po już 3 km znikają, i wydają się śmieszne.
![]() |
#3159 |
Przyczajenie
|
Są badania naukowe, które potwierdzają prawdziwość moich odczuć. Nawet jak mi się nie chce czasem, to traktuje trening jako lekarstwo.
Agravvka, jak kiedyś o tym czytałam, to zupełnie ignorowałam, bo nie myślałam, że efekt może być tak natychmiastowy. Jedna ciekawa rzecz, najczęściej jest tak, że pierwsze 2km biegnie mi się bardzo ciężko, a kolejne 8km wogole nie czuje. Nie wiem, czy to dlatego że później ciało jest juz rozgrzane? |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj tak, bieganie daje takiego powera, że aż nie mogę uwierzyć! Nie da się tego opisać, ale po dobrym treningu potrafię wszystko robić 10x szybciej, lepiej mi się myśli, wręcz wywołuje u mnie lekki stan euforyczny. Ostatnio po bieganiu pisałam siostrze, że chyba ktoś mi czegoś dosypał do kawy, bo się czuję jak naćpana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj 3,5 km, bo biegałam z mamą, a ona nie potrafi tego progu przekroczyć. Wiecie co jestem bardzo dumna z siebie i z mamy, że ją w to bieganie wciągnęłam i tym oto sposobem moja 58 letnia mama zaczęła biegać i pokochała to tak mocno jak ja ![]() Mama biega te swoje 3,5 km 3 razy w tyg i niesamowicie się cieszę, że nawet ostatnie mroźne dni ja ani trochę nie zniechęcają. Edytowane przez megiii85 Czas edycji: 2014-12-10 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mi bieganie też sprawia niesamowita radość, mimo że biegam bardzo wolno. Żaden inny sport z którym miałam styczność nie dawał mi takiej przyjemności. Cytat:
W tym roku zaczęła biegać moja ciotka lat 52. Często jeździ na jakieś biegi, póki co 5 km ale szykuje się do dyszki. A no i 5km biega szybciej niż ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaraziłam bieganiem 60cio letniego stryja. ![]() Bardzo jest ostrożny i bardzo się nad soba natrząsa, ale! biega. Jak się boi na zewnątrz "bo go przewieje" to ma w domu bieżnie i na bieżni sobie poczłapuje. Muszę go nakusić, może by pobiegł na wiosnę ParkRun. Bym mu towarzyszyłą jakby chciał mieć kogoś na odwagę. ![]() Tylko szkoda ze mnie jakoś się ostatnio biegać odechciało ![]() Ale postanowiłam sie nie przejmować, chodzę na fitnesy, jak się ogarnę (bo w sumie zdrowtnie jakoś szwankuje, a to miałam anginę a to mi szyję przewiało i chodziłąm tydzień wykręcona ![]() W sumie to już dzisiaj nie wiem czy pójdę na fitnes, czy jednak załoze gacie biegowe, bo coś tak już tak nad tym myślę powoli. ![]()
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co zauważyłam jest to dość zarazliwa "choroba" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Konto usunięte
|
Poprawiłam dziś mój rekord na 10km o 7m:39s
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() U nas fantastyczna pogoda wiec dzisiaj byłam biegać z siostra. Akurat przyjechala na weekend wiec się wybralysmy razem, przy czym od razu mnie ostrzegła ze biega wolno. Myślałem że ja biegam wolno, ale mój siostra biega jeszcze wolniej. I tym sposobem przebiegłysny 4.60km w 40 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, złapało mnie choróbsko i od kilku dni siedzę w domu, nie mogę biegać
![]() Co polecacie zamiast biegania w domu? Kiedyś zastępowałam bieganie skakanką, ale jak na złość nie mam jej tu ze sobą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Leae ja ćwiczę Insanity, albo znajdź jakieś ćwiczenia "deska"
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Cześć, chciałabym znów zacząć biegać(zwłaszcza, że zima ma być dla nas na razie łaskawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Przyczajenie
|
Bieganie nigdy nie narobi więcej szkód niż pożytku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ułóż sobie interwałowy trening . segmenty 16 razy 20 sekund z 10 sekund odpoczynku miedzy interwałami i 30 między zmianą segmentu. np.: - pierwszy segment: pajacyki na zmianę z deską - 2. krokodylki na zmianę z równoważnią (scyzorykiem) - 3 wykroki zmieniane przeskokiem na zmianę z "delfinkiem" itp. Da sie ściorać tylko trzeba samemu ułożyć, bo ja nie wiem czy taka intensywność jaką zapodałam wyżej to dla Ciebie mało, dużo, w sam raz ![]()
![]() |
#3173 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#3174 |
Rozeznanie
|
na zewnątrz na pewno lepiej, ale nie wszyscy mogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja zamierzam biegac ale... mam okropnego lenia i nie potafie polubic biegania. Coz, zaczne jeszcze raz i zobaczymy, tym razem bede bardziej wytrwala. Mam do Was pare pytan: Kiedy biegacie? I czy mieszkacie w miastach? Ja mieszkam w Londynie i nie bardzo mi sie podoba bieganie w tak okropnie zanieczyszczonym miejscu i tez sie waham. Pozdrawiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tyle sportów do wyboru, ze na prawdę nie ogarniam po co robić coś czego się nie lubi ![]() Mnie żeby mieli pokroić, to by nie zmusili do niektórych sportów i już. Znajdz co pokochasz, wtedy nie będziesz mieć lenia tylko będziesz robić wszytko, żeby wykroić na to czas i robić to jak najczęściej. Mieszkam w mieście, ale mieście komfortowym, kompaktowym, bardzo proludzkim. Za domem mam park krajobrazowy i tam biegam za dnia, wieczorem biegam w drugą stronę- w miasto po chodnikach. A jak mam fantazję, zjeżdżam 5 km w dół i biegam sobie po plaży ![]() ![]() Biegam w tygodniu wieczorem (koło 19-20 tej) a w weekend rano. Często biegam w trakcie zajęc dodatkowych moich dzieci- ubieram się w biegowe, zawoze dziecko na zajecia, biegam po tamtej okolicy, odbieram z zajęć dziecko, wracamy do domu.
![]() |
#3178 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę ci takich miejsc do biegania. ![]() Bardzo ekonomicznie to robisz biegając gdy dziecko jest na zajęciach, podoba mi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj 7km w 40min.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę Wam okrutnie biegania, ja niestety nie mogę, najwcześniej za rok we wrześniu myślę,że wyskoczę na trasę. Jestem w ciąży i pozostał mi nordic walking
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.