Krakowianki po raz XXIII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 12:14   #3151
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Hiper, o co chodzi?
Nie chcę tu pisać, bo klauzula poufności
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:39   #3152
kasiencja
Pani Buka

to jeśli uważasz że ewentualnie mogę się przydać i przyszły tydzień po południu wchodzi w grę (w tym nie ma mnie w Krakowie), to najwyżej napisz na PW

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:24   #3153
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Też zawsze chciałam iść na paintball i nigdy nie było okazji
Nie mam pojęcia, czemu ostatnio tu tak cicho, w ogóle nikt nic nie pisze Ja się na przykład uczę do egzaminu
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Nie przekonalas mnie ale moze kiedys spróbuje :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
nooo tak, paintball to jedna z wielu rzeczy o których myślałam, że mogłabym spróbować, ale nie miałam okazji, no i bez towarzystwa się nie obędzie
nie wiem czemu tu tak pusto ja siedzę nadal w domu, doleczam się, w końcu dostałam krople do oczu z antybiotykiem bo jakaś infekcja się zrobiła

zamówiłam spódniczkę od tego sprzedawcy co kiedyś Mistrzyni znalazła na allegro (z maxi spódnicami też), idę ją odebrać, jak będzie ładna to się pochwalę

Hiper, o co chodzi?
Cztery "może" to już coś (włączając moje, moje siniaki zmieniają od wczoraj kolory jak kalejdoskop ) jak się będziemy wybierać, to dam wam znać my płaciliśmy chyba 50zł za 3h, i 15zł jeżeli ktoś chciał dodatkowe kulki.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:37   #3154
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Cztery "może" to już coś (włączając moje, moje siniaki zmieniają od wczoraj kolory jak kalejdoskop ) jak się będziemy wybierać, to dam wam znać my płaciliśmy chyba 50zł za 3h, i 15zł jeżeli ktoś chciał dodatkowe kulki.
Fajnie

Obwarzanki, niech mi któraś powie, jakie napoje, poza wodą, są korzystne dla organizmu. Mam na myśli, co mogę kupić w sklepie, żeby sobie popijać np. w pracy czy na uczelni i żebym nie umarła od nadmiaru cukru tudzież innych substancji Serio nie mam pomysłu, a czasem woda się po prostu u mnie nie sprawdza i muszę czuć jakiś smak. W domu sobie wyciskam do wody cytrynę z miętą albo robię lemoniadę ogórkową, koktajle owocowe z jogurtem naturalnym, etc., ale chodzi mi o coś bardziej "mobilnego"

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 13:55   #3155
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Fajnie

Obwarzanki, niech mi któraś powie, jakie napoje, poza wodą, są korzystne dla organizmu. Mam na myśli, co mogę kupić w sklepie, żeby sobie popijać np. w pracy czy na uczelni i żebym nie umarła od nadmiaru cukru tudzież innych substancji Serio nie mam pomysłu, a czasem woda się po prostu u mnie nie sprawdza i muszę czuć jakiś smak. W domu sobie wyciskam do wody cytrynę z miętą albo robię lemoniadę ogórkową, koktajle owocowe z jogurtem naturalnym, etc., ale chodzi mi o coś bardziej "mobilnego"
Też mam ten problem, bo lubię smakowe napoje, ale smutna prawda jest taka, że nie za bardzo cokolwiek. Wszystko ma kalorie i cukier.

Albo słodziki, których niektórzy nie lubią/uważają za niezdrowe. I one w sumie są niezdrowe, chociaż prawdopodobnie nie tak, jak się uważa - tj. niekoniecznie mogą od razu wywoływać raka, ale fałszywie podnoszą poziom insuliny we krwi, podczas kiedy nie ma co trawić. No ale ja i tak się w ten sposób ratuję, i w razie czego, jak już mam ochotę, to sięgam po colę light.

I jeszcze robię sobie w domu herbatę mrożoną najczęściej mieszam jakąś smakową brzoskwiniową + zwykłego liptona, wciskam cytrynę i ew. dosładzam słodzikiem, wstawiam do lodówki i piję. No ale tego w sklepie nie kupisz.

Z w miarę zdrowych rzeczy są te soki jedno- dwu- trzy- dniowe, świeżo wyciskane - marchewkowe, jabłkowe i różne inne. Mają kcal i cukry ale też witaminy jakieś.
Stary 2013-08-28, 14:04   #3156
kasiencja
Pani Buka

Ja za wiele nie powiem, bo w sumie to mogę żyć pijąc samą wodę i niesłodzoną herbatę (niestety nie na wiele mi się to zdaje).

Ale taka "mrożona" zrobiona w domu jest super, nie trzeba dużo dosładzać, robisz wersję owocową albo czarną z miętą na przykład. I potem taką gotową wlać do mniejszej butelki i zabrać ze sobą. Całe dzieciństwo nosiłam do szkoły herbatę w butelce Owocowe/zielone nie mają za wiele kofeiny/teiny, a nawet czarna jest lepsza niż te gotowe IceTea/Nestea.

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2013-08-28 o 14:06
Stary 2013-08-28, 14:44   #3157
ola_gie
Zakorzenienie

Załamałyście mnie

Tak właśnie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 18:13   #3158
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Ktoś coś?

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=20514255

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 07:53   #3159
OneMoreDress
Zakorzenienie

Dziewczyny byłam ostatnio w tym słynnym już Adore-i szczerze polecam Babeczka konkretna, duży wybór staników a i ceny niższe troszkę niż w Intimo...
Stary 2013-08-29, 09:29   #3160
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Mam kilka rzeczy do oddania, info w klubie
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:15   #3161
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam ostatnio w tym słynnym już Adore-i szczerze polecam Babeczka konkretna, duży wybór staników a i ceny niższe troszkę niż w Intimo...
Ja też byłam wczoraj . Taka blondynka tam obsługuje czy jest jeszcze ktoś więcej? Bardzo sympatyczna . Szkoda tylko, że sportowy stanik wygląda jak jakiś pancerz .

W przyszłym tygodniu będę robić zamówienie na orzechy (http://zdrowejedzonko.pl/) i z mazidla.com (zmienili wystrój strony ). Ktoś chętny?

Co oznacza na ubraniu - "Nie rozkładać do suszenia"?

Edytowane przez SdC
Czas edycji: 2013-08-29 o 11:09
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 13:19   #3162
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę się Zajrzyj jeszcze do sklepu DoBRAna
Kupiłaś coś w ogóle?

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ja też byłam wczoraj . Taka blondynka tam obsługuje czy jest jeszcze ktoś więcej? Bardzo sympatyczna . Szkoda tylko, że sportowy stanik wygląda jak jakiś pancerz .
Przyzwyczaisz się szybko
Mnie, jak tam byłam, obsługiwała jakaś młoda dziewczyna, koło 20lat może miała, i wyraźnie zawstydzona była, gdy jej się pokazywałam w jakimś modelu... Nie wiem czy jeszcze tam pracuje, ale jeśli tak to odradzam

Przedwczoraj przyszedł mi pierwszy biustonosz z Ebaya. Nowa, ometkowana Freya Patsy. Łącznie z przesyłką zapłaciłam 140zł.
W Polsce, na allegro lub stacjonarnie, jej cena to 199-209zł, więc 60-70zł zostało w kieszeni.
Myślicie, że narzucają aż tak dużą marżę?
Przecież kobietka od której to kupiłam, też musiała na tym zarobić...

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2013-08-29 o 13:25
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:24   #3163
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Przyzwyczaisz się szybko
Mnie, jak tam byłam, obsługiwała jakaś młoda dziewczyna, koło 20lat może miała, i wyraźnie zawstydzona była, gdy jej się pokazywałam w jakimś modelu... Nie wiem czy jeszcze tam pracuje, ale jeśli tak to odradzam
Wyglądała na młodą, ale na zawstydzoną już nie . Może Twoja talia ją onieśmielała?
Stary 2013-08-29, 14:08   #3164
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Taka blondynka w okularach Troszkę pulchniejsza

Cytat:
Cieszę się Zajrzyj jeszcze do sklepu DoBRAna
Kupiłaś coś w ogóle?

Przyzwyczaisz się szybko

Przedwczoraj przyszedł mi pierwszy biustonosz z Ebaya. Nowa, ometkowana Freya Patsy. Łącznie z przesyłką zapłaciłam 140zł.
W Polsce, na allegro lub stacjonarnie, jej cena to 199-209zł, więc 60-70zł zostało w kieszeni.
Myślicie, że narzucają aż tak dużą marżę?
Przecież kobietka od której to kupiłam, też musiała na tym zarobić...
Kupiłam stanik z Curvy Kate-pierwszy raz mam coś z tej firmy ale jestem zadowolona
Ta babeczka rzeczywiście była troszkę onieśmielona-byłam z koleżanką i jak zaczęłyśmy paplać to trochę się przełamała i potem było już OK

Tak duża marża mnie nie dziwi. Może z czasem będzie taniej ale póki co to jest to nadal pewnego rodzaju nisza i mogą sobie na to pozwolić...Też będę musiała zainteresować się zakupami przez neta
Stary 2013-08-29, 14:13   #3165
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Ta sama .
Stary 2013-08-29, 14:45   #3166
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Wyglądała na młodą, ale na zawstydzoną już nie . Może Twoja talia ją onieśmielała?

Cytat:

Kupiłam stanik z Curvy Kate-pierwszy raz mam coś z tej firmy ale jestem zadowolona
Ta babeczka rzeczywiście była troszkę onieśmielona-byłam z koleżanką i jak zaczęłyśmy paplać to trochę się przełamała i potem było już OK

Tak duża marża mnie nie dziwi. Może z czasem będzie taniej ale póki co to jest to nadal pewnego rodzaju nisza i mogą sobie na to pozwolić...Też będę musiała zainteresować się zakupami przez neta
Z tymże jak ja byłam to były dwie - jedna koło 20, druga koło 30. Obie pulchne

Też mam na oko Curvy Kate Ale one są stosunkowo tanie, do 130zł, nie?
Stary 2013-08-29, 15:26   #3167
OneMoreDress
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:

Z tymże jak ja byłam to były dwie - jedna koło 20, druga koło 30. Obie pulchne

Też mam na oko Curvy Kate Ale one są stosunkowo tanie, do 130zł, nie?
No ja dalam 160 ale stanik jest boski

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-29, 15:56   #3168
ola_gie
Zakorzenienie

SdC, ja będę chyba byłabym chętna, ale będę myśleć dopiero jak otworzysz

Tak właśnie.
Stary 2013-08-29, 16:21   #3169
mmmmmm
Zakorzenienie

SdC ja będę chętna na orzechy (i postaram się nie odbierać ich o północy).

Cytat:
I będzie potem bogatą chrzestną

Cytat:
Albo słodziki, których niektórzy nie lubią/uważają za niezdrowe. I one w sumie są niezdrowe, chociaż prawdopodobnie nie tak, jak się uważa - tj. niekoniecznie mogą od razu wywoływać raka, ale fałszywie podnoszą poziom insuliny we krwi, podczas kiedy nie ma co trawić. No ale ja i tak się w ten sposób ratuję, i w razie czego, jak już mam ochotę, to sięgam po colę light.
Cola light jest zwykle słodzona aspartamem więc chyba już lepiej pić zwykłą
Stary 2013-08-29, 17:10   #3170
2016070953
Konto usunięte

wróciłam, można powiedzieć że w urlop udało mi się przejechać Polskę od morza aż do Tatr
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:30   #3171
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Cola light jest zwykle słodzona aspartamem więc chyba już lepiej pić zwykłą
Nie sądzę. Wydaje mi się, że nagonka na słodziki sztuczne jest lekko na wyrost. O ile się nie mylę, nie ma żadnych naukowych dowodów, że są szkodliwe. Podejrzenia może są (ale wobec jakich produktów ich nie ma?), ale i te są oparte na jakimś abstrakcyjnym, wyolbrzymionym dziennym spożyciu. Jasne, nie ryzykowałabym codziennego słodzenia 10 herbat/kaw słodzikiem, a do tego wypijania litra coli light i jeszcze do tego kilku jogurtów/ gum/ itd./itp., ale w ograniczonych ilościach nie jest to wg mnie aż takie zło, a porównując do rafinowanego białego cukru to już w ogóle.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:37   #3172
mmmmmm
Zakorzenienie

Nie mam nic do słodzików, nie jestem w temacie, ale od kiedy poczytałam o aspartamie unikam go i nie kupuję coli light. Akurat on był badany wielokrotnie i badania stwierdziły dużą szkodliwość. Zdecydowanie wolę colę słodzoną cukrem (póki nie zamieniają go na syrop g-f).
Stary 2013-08-29, 18:01   #3173
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Nie sądzę. Wydaje mi się, że nagonka na słodziki sztuczne jest lekko na wyrost. O ile się nie mylę, nie ma żadnych naukowych dowodów, że są szkodliwe. Podejrzenia może są (ale wobec jakich produktów ich nie ma?), ale i te są oparte na jakimś abstrakcyjnym, wyolbrzymionym dziennym spożyciu. Jasne, nie ryzykowałabym codziennego słodzenia 10 herbat/kaw słodzikiem, a do tego wypijania litra coli light i jeszcze do tego kilku jogurtów/ gum/ itd./itp., ale w ograniczonych ilościach nie jest to wg mnie aż takie zło, a porównując do rafinowanego białego cukru to już w ogóle.
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Nie mam nic do słodzików, nie jestem w temacie, ale od kiedy poczytałam o aspartamie unikam go i nie kupuję coli light. Akurat on był badany wielokrotnie i badania stwierdziły dużą szkodliwość. Zdecydowanie wolę colę słodzoną cukrem (póki nie zamieniają go na syrop g-f).
Ta, badania potwierdziły szkodliwość. Ale na myszach, a nie na ludziach, i to w takich dawkach, których człowiek nie ma szans przyjąć, bo musiałby ten aspartam łyżkami jeść. W dodatku wszystkie zwierzęta zdechły w tych badaniach ze starości. Nie było żadnych badań które by dowiodły, że aspartam jest w jakikolwiek sposób szkodliwy. Wszystko jest rozdmuchaną histerią mediów. A jak patrzę na to: http://bi.gazeta.pl/im/0/6567/z6567300Q.jpg to tylko się utwierdzam w tym, że moja decyzja jest słuszna bo o ile nie udowodniono w żaden sposób szkodliwości słodzików, to szkodliwość cukru JEST naukowo udowodniona.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 18:11   #3174
kasiencja
Pani Buka

no, jak mnie też raz na miesiąc najdzie ochota na colę, to kupuję wersję light. dla mnie jako "laika" różnica nie jest tak odczuwalna a przynajmniej mam poczucie że nie wlewam w siebie mnóstwa cukru bez sensu, bo w słodyczach wystarczy nie mówię że aspartam jest zdrowy, no ale tak jak piszecie - z niczym i tak przesadzać nie można.

Hard - a gdzie byłaś?

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2013-08-29 o 18:19
Stary 2013-08-29, 18:13   #3175
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
wróciłam, można powiedzieć że w urlop udało mi się przejechać Polskę od morza aż do Tatr
Stary 2013-08-29, 18:39   #3176
ola_gie
Zakorzenienie

A ja nie znoszę smaku coli light/zero. Już zwykła cola jest dla mnie mocno słodka, a te wszystkie bez cukru są jeszcze słodsze i po prostu mi nie smakują. Zdecydowanie wolę zwykłą, choć też smakiem nie powala. A najlepsza jest Cherry Coke i Dr Pepper

Tak właśnie.
Stary 2013-08-29, 18:45   #3177
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie znoszę smaku coli light/zero. Już zwykła cola jest dla mnie mocno słodka, a te wszystkie bez cukru są jeszcze słodsze i po prostu mi nie smakują. Zdecydowanie wolę zwykłą, choć też smakiem nie powala. A najlepsza jest Cherry Coke i Dr Pepper
Gdzie kupujesz Dr Pepper? Bo nigdy nie próbowałam

Właśnie się wciągam w Suits
Stary 2013-08-29, 18:49   #3178
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie kupujesz Dr Pepper? Bo nigdy nie próbowałam
Teraz jest już w wielu sklepach Kupowałam np. w Żabce, Carrefourze i Kauflandzie

Tak właśnie.
Stary 2013-08-29, 19:09   #3179
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

SdC, ja będę chętna na orzechy i być może na mazidla.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:25   #3180
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Ta, badania potwierdziły szkodliwość. Ale na myszach, a nie na ludziach, i to w takich dawkach, których człowiek nie ma szans przyjąć, bo musiałby ten aspartam łyżkami jeść. W dodatku wszystkie zwierzęta zdechły w tych badaniach ze starości. Nie było żadnych badań które by dowiodły, że aspartam jest w jakikolwiek sposób szkodliwy. Wszystko jest rozdmuchaną histerią mediów. A jak patrzę na to: http://bi.gazeta.pl/im/0/6567/z6567300Q.jpg to tylko się utwierdzam w tym, że moja decyzja jest słuszna bo o ile nie udowodniono w żaden sposób szkodliwości słodzików, to szkodliwość cukru JEST naukowo udowodniona.
Ale właśnie badania były prowadzone też na ludziach I z tego co pamiętam to wcale nie chodziło o duże dawki, ale o kilka porcji takiego napoju tygodniowo.
Ja nie twierdzę, że zwykła cola na cukrze jest zdrowa, ale wybierając z dwojga złego wolę cukier.

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości