|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
nibyżona
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
fajny jest
szkoda, że moja mama nie da się chyba namówić na taką zmianę.
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3153 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Ha ha ha ha ha
|
ach ten blask
mnie mama farbowała zawsze, a teraz robie tylko przy skórze głowy, głową w dół, 5 min i po sprawie
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo. No ja jestem tym razem naprawdę zadowolona. Żeby tylko że za szybko i za mocno nie wypłukało.
|
|
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dziś będę farbować włosy ( odrosty) . Myslicie, że moge wieczorem nałożyc sobie odżywke z Kasji? nie wiem jak zioła mają sie do farbowanych włosów
|
#3157 |
|
Przyczajenie
|
Kilka dni temu farbowałam włosy po raz pierwszy henną Khadi z amlą i jathropą. Nakładałam ją na średni brąz i otrzymałam brąz z miedziami i rudościami. Ogólnie kolor bardzo mi sie podoba, choć niestety już nie jest taki intensywny jak zaraz po zmyciu henny.
Pytanie: jak uzyskać bardziej intensywny odcień miedzi bez przyciemniania włosów? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wrzucam się po hennie, tym razem dodałam cytryny i mam wrażenie że kolor jest intensywniejszy, niestety robi się coraz ciemniej, dlatego też następna będzie chemia
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj mi kuzynka robiła z włosami henną Lass Naturals czerwoną, wyszedł mi bardzo ładny mahoniowy kolor. Tylko mam pytanie, suszyłam włosy, a jak ja suszę włosy to pryskam je mgiełką termoochronną i tym razem z przyzwyczajenia tak zrobiłam, nie zaszkodzi to jakoś tym włosom?
|
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie juz kasja z henna (3:1) dochodzą na kaloryferze
![]() juz niebawem wylądują na moich włosach na 2-3 h mam nadzieję, że złapię odrobinę złota
|
#3161 |
|
CORELIPS
|
Dziewczyny, które kupowały hennę na POLEHENNY....
5 dni temu zamówienie opłaciłam, chcę odebrać osobiście, a firma milczy - zero kontaktu... ! Nie wiecie może gdzie dokładnie na Czechowie w Lublinie można odbierać zamówienia? Pisałam na facebooku, na maila, na blogu... ZERO ODZEWU
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3162 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
A poza tym to nie firma, tylko jedna osoba. Napisz maila jeszcze raz, ewentualnie poszukaj na Allegro telefonu i zadzwon jutro. Jak by nie bylo dzis jest niedziela
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
kontaktowałam się niedawno z Pole Henny. Spokojnie , odezwie się.
|
#3165 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Ja ostatnio polozylam sobie henne na cala noc na odrosty. Jak dam na krocej to mi nie lapie, ale teraz sa takie ladniutkie :3
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- W ogole to stuknelo mi 3 lata hennowania
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
Pole henny czasem odzywa sie z opoznieniem, ale zawsze sie odzywa
na taka henne warto poczekac
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
Aleksandriiia - super kolor i bardzo intensywny na moje
|
|
|
|
#3168 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
Witam .dziewczyny prosze o rade.przez 3 lata farbowałam włosy na jasny blond.byly i farby rozjasniajace i balejaz.tydzien temu scielam wiekszosc wlosow gdyż były w opłakanym stanie.da sie zrobic malego kucyka.podjęlam decyzje o przyciemnieniu włosow.fryzjerka położyla farbę ciemny czekoladowy blond.widzę że zaczyna się wypłukiwać.mama radzi żebym spróbowała henny.czy moge połozyc na farbe pod ktora są rozjaśniane włosy henne?
znalazłam 2 aukcje które mnie zainteresowały. http://allegro.pl/henna-do-wlosow-w-...380703573.html kolor złotobrązowy lub czekoladowy http://allegro.pl/fito-krem-henna-do...352623378.html sa to henny gotowe. jesli moge ich użyc to która firme wybrać? dziekuje za wszystkie odpowiedzi |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja, szukaj raczej mieszanek z henną Khadi lub Lass
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
właśnie chciałam spróbowac henny w płynie na początek bo pewnie naturalnej nie dam rady nałożyć
moze kupie 1 ta gotową i nałoże od spodu i sprawdzę co wyjdzie...
|
|
|
|
#3172 |
|
Z deszczem w butach
|
To sa farby, maja co prawda henne w skladzie, ale jednak aa ro farby chemiczne. Na tym wątku nikt nie uzywa tego typu produktow, wiec nie wiem, czy bedziemy Ci w stanie doradzic.
|
|
|
|
#3173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny doradźcie mi
![]() Na samym początku września zeszłam z henny (farbowałam Khadi jasny i orzechowy brąz) i zeszłam rozjaśniając i farbując na blond z ciemniejszymi końcami. Kolor mi nie pasuje i chce nałożyć henne. I moje pytanie brzmi jak henna łapie na rozjaśnione włosy, chodzi mi o hennę brąz Lass, czy kolor wyjdzie mega ciemny? Nie chcę uzyskać ciemnego brązu tylko jasny, czy jeżeli zmieszam brąz z Cassią jest nadzieja na jaśniejszy odcień? I czy mam się obawiać zielonych włosów? Generalnie muszę na moje włosy nałożyć 100g henny więc myślałam nad zmieszaniem Cassi z brązem w proporcji 1:1 ale obawiam się rudości. Co o tym myślicie? |
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz napisać jak schodziłaś z Khadi ?
|
#3176 |
|
Przyczajenie
|
W skrócie opisane mam to na blogu:
http://martinicentre.bloog.pl/id,351...nie,index.html |
|
|
|
#3177 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, farbuję henną od wieków (z kilkuletnią przerwą na chemiczne farby), do niedawna kupowałam Khadi - jasny brąz. Wychodziło super.
Potem kupiłam hennę z amlą i nałożyłam ją ciepłą od razu na włosy - kolor był bardzo mocny, dla mnie nawet za bardzo, taki farbowany lis ![]() Dziś przygotowałam tę farbę zgodnie z instrukcją - po wymieszaniu z gorącą wodą zostawiłam ją na 2h (w przepisie jest 9h), potem podgrzałam i nałożyłam na godzinę (zawsze nakładałam na 2h, ale teraz bałam się tego 'rudego lisa')... i wyszła pupa... ledwo widać że farbowane, kolor tylko odświeżony, odrosty żółtawe... Gdzie był mój błąd? w sumie to kolor powinnam mieć tym razem wyraźniejszy, skoro dałam hennie 'puścić czerwony kolor'
Edytowane przez Carya Czas edycji: 2015-10-20 o 21:16 |
|
|
|
#3178 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3179 |
|
nibyżona
|
hm, a może woda za gorąca?
ja tą khadi o ktorej piszesz miala odstawiona na 12h i na glowie mialam 6h. teraz trzymam henne ok. 4h na glowie, a odstawiona jest na jakies 10-12h.
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, woda mogła być za gorąca... wlałam z czajnika. Co prawda odczekałam trochę od zagotowania, ale możliwe że za krótko.
Bo po henie z amlą powinnam mieć czerwonawy odcień, tak? A mi wyszedł od biedy kasztan zrudziały. W sumie to nie powinnam narzekać, w porownaniu do poprzedniego 'lisa' teraz mam przynajmniej coś co się nie rzuca w oczy wtedy też mocno zafarbowały mi się te małe włoski wzdłuż czoła. W połączeniu z e spomarańczowiałą skórą efekt był masakryczny dlugo czekałam aż się to zmyje. No wyjątkowo wżarła mi się ta henna, i we włosy i w skórę.Podziwiam was ja ledwo daję radę to śmierdzące zielsko 2h utrzymać ![]() Cherry_Muffin, a jaki kolor wyszedł ci po takiej długiej obróbce i trzymaniu? Edytowane przez Carya Czas edycji: 2015-10-21 o 18:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.