|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII
Dotka mi babcia zrobiła 100szt pierogów z mięsem i zapomniałam ich wziąć! ale zła byłam. Ciekawe czy mi zjedli czy poczekają aż po nie wrócę
![]() Engi kwiatki sadzę, plewię, co mi się nie podoba to wykopuję. Ja ogródek kupiłam w zeszłym roku i nie wszystkie pomysły byłej właścicielki mi się podobają. Nie uprawiam warzyw. Zasadziłam dymki w doniczce jedynie, ale na razie nic nie rośnie ![]() ![]() A ten koktajl to na czym? ile to ma kalorii? do obiadku dorzuć węgle. Malinowa super, że wrzuciłaś fotki, motywujesz!
#3152 |
Zakorzenienie
|
Martuszka muszą wystawać z ziemi
![]()
#3153 |
Raczkowanie
|
Martuszka jednym słowem robisz sobie ogrodową rewolucje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Dzisiaj z rańca 2h fitnessu ![]() Kolega mi dzisiaj zrobił taką pyszną tortille ![]() Z niezdrowych rzeczy wpadł shake z MC ![]() U mnie było dzisiaj ze 20 stopni ![]() miss wiesz co, piję codziennie ten sok z marchwi, ale nie widzę żadnych efektów. Cera mi się poprawiła, ale to chyba nie od tego. Jak byłam biała tak jestem dalej :p szczurku a rozciąganie się pod koniec tak z 10min.? Niewićwiczone mięśnie masz ![]() KasDi do tych rodzynek, suszonych owoców, najlepiej żurawina, słonecznik, pestki dyni, a jako baza płatki owsiane. Aaa i orzechy i migdały Płatki to już jest produkt przetworzony, natomiast otręby nie. Są to takie wióry. Dodaje się ze 2 łyżki do owsianki, jogurtów itp. Bottega i jak było na gokartach? ![]() Naur wow co za aktywność, basen, bieganie, karate brawoo ![]() Jutro mi się domówka szykuje, zawsze po % mam spadki :p
#3155 |
Wtajemniczenie
|
Silvia no chyba było grubo, albo nie skończyło się tylko na gokartach
![]() Bottega tak na gokartach? ![]() ![]() Engi nie aż taka duża rewolucja, ale staram się. Ogólnie to nie znam się na ogródkach i wszystko próbuję w ciemno. Jukę przesadzałam i mi padła ![]() No mi ptaki z doniczki z parapetu nie wyjedzą, bo ja to w domu mam. Nie wiem czy w takim razie nie odsunąć ziemi, skoro tak lepiej. To jak tylko jabłko i woda, to wydaje mi się że ciut mało. Nie bój się jeść, ćwiczysz przecież ![]() Eliza no właśnie rozważam odkopanie jej trochę ![]()
#3156 |
Zakorzenienie
|
Martuszka spokojnie dymka powinna wystawać,niektórzy sadzą tylko do połowy i szybko szczypiorek się pojawia.Pytanie jeszcze czy nie wsadziłaś do góry nogami bo takie przypadki widziałam
![]()
#3157 |
Wtajemniczenie
|
co do fitnessowych porad - właśnie mam rozciąganie, jakieś 20 min zawsze na koniec :/
![]() |
#3158 |
Wtajemniczenie
|
Eliza hahahah nie no taki baran to nie jestem
![]() znam osobę, która kopytka chciała z surowych ziemniaków robić. Wszystko jest możliwe! Szczurku nie rozumiem skąd te zakwasy, skoro ćwiczysz regularnie i rozciągasz się. Może to przemęczenie mięśni a nie zakwasy? Może masz zakwaszony organizm, stąd takie odczucia w mięśniach? Sama już nie wiem.
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3160 |
Wtajemniczenie
|
Eliza spoczko
![]() ![]() ![]()
#3161 |
Raczkowanie
|
Martuszka ja w ogóle mam spory apetyt, odkąd pamiętam, zawszem chodziłam głodna i moglabym zjeść sporo
![]() ![]() Po basenie zjadłam serek wiejski z szynką, pomidorem i szczypiorkiem, żeby dostarczyć białka mięśniom a zaraz po wyjściu z wody wszamałam batonik musli, bo az mi się łapy trzęsły. MissEngineer wczoraj miała spadek formy i załamkę z tego powodu, bo motywację mam wysoką, zwłaszcza jak patrzę w lustro na to sadło ![]() Dzisiaj pokonałam to basenem ![]() ![]() Martuszka ja mam ogródek od 1,5 roku i strasznie się tym cieszę, tylko zawsze mam za mało kasy na te wszystkie śliczne kwiatki, które bym chciała posadzić ![]() ![]() Silvia ano wzięłam się za siebie, bo mialam dluuugą przerwę ![]() 2h fitnessu, wow ![]()
![]() |
#3162 |
Raczkowanie
|
z serii "głupie posty" miałam się właśnie zabierać za nadrabianie, kiedy to zorientowałam się że jest po drugiej w nocy a muszę wstać o 7.00 = tym sposobem chciałam tylko zaznaczyć, że jestem, nie zamierzam uciec przed schudnięciem najbliższej dychy, podczytuję na telefonie i nie mam kiedy nadrobić. W weekend szykuje się przeprowadzka (miss btw na twoje przeprowadzkowe pytanie odpowiedź w nastepnym odcinku ;D)więc będzie czasowo ostrzej niż zwykle. Ale zamelduję się niebawem !!
![]()
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
martuszka_ a propos tego cwiczenia rano, o którym wcześniej wspomniałaś. U mnie też wymaga to ogromnej siły woli, żeby się zmusić do treningu porannego, bo każdy poranek to takie powolne dobudzanie się. Zawsze piję powoli co najmniej jedną kawę, przy tym przeglądając internet i będąc jeszcze połowicznie nieprzytomną
![]() ![]() eliza_ uroki małych miejscowości ![]() ![]() Naur_ i to się chwali, że podchodzisz do biegania z głową ![]() ![]() jmz_ na tvn style był taki program kulinarny, którego tytułu już nie pamiętam. Prowadziły go dwie dosyć młode dziewczyny, które zajmowały się wynajdyaniem przepisów na specjały polskiej kuchni w wersji dietetycznej. Jesli jesteś fanką takich rzeczy jak np. pierogi, to ja na Twoim miejscu poszperałabym po necie i poszukała tego. Pamiętam, że te dziewczyny potrafiły odchudzić każdą potrawę o co najmniej 50% kalorii ![]() mallinowa_ służe uprzejmie ![]() ![]() ![]() Engi_ ja bym zupełnie nie miała nic przeciwko temu, gdybys nas szpiegowała ![]() ![]() ![]() ![]() silvia_ trafiłas nieźle, bo właśnie miałam o tym rozmowę z kosmetyczką dzisiaj ![]() darialex_ stay tuned i nie obżeraj sie tam czasem!
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Wtajemniczenie
|
Miss ja zdecydowanie wolę wieczorne ćwiczenia. Ale rytuał z kawą i internetem mamy ten sam
![]() Naur ja też na diecie odstawiłam cukier i nawet teraz go nie używam. Lubię już gorzką herbatę. Kawy nie jestem w stanie wypić z cukrem. Ale to ssanie po basenie jakby u mnie nie ma z tym nic wspólnego, to jedyna czynność po której włącza mi się taki odkurzacz. No dlatego ja się w warzywa nie bawię ![]()
#3165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I założę się, że też w tym samym kubku kawa - zielony z Knorra ![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" Edytowane przez missmanhattan Czas edycji: 2014-03-21 o 06:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Rozeznanie
|
Właśnie skończyłam jeść moje śniadanko, także przed laptopem
![]()
![]() |
#3167 |
Wtajemniczenie
|
miss: taki zeskanowany skoroszyt i mi by się przydał
![]() próbowałaś wyczyścić trampy pastą do zębów? ja swoje conversy tak do życia przywróciłam ![]() pozdrawiam sprzed komputera z kubkiem kawy ![]() ![]() ![]() jmz miss chodzi chyba o program Szczypta Smaku ![]()
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Ja skończyłam kawę, ale jeszcze przede mną kubek pokrzywy
![]() Wczoraj wypiłam rano pokrzywę, potem duuużo w pracy - 2l yerby i 2.5l wody mineralnej i chodziłam sikać co chwilę ![]() Ale dzisiaj się obudziłam o niebo mniej opuchnięta ![]() Muszę pić tę pokrzywę codziennie, zwłaszcza, że swego czasu fajne efekty na włosy mi robiła ![]() Zbieram się właśnie do mamy i na te zakupy. Pogoda u nas piękna ![]() Poszłabym na rower dziś, ale mnie tak brzuch i krzyże przez ten @ bolą, że nie wiem, czy podołam. Ale jutro i w niedzielę to już koniecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zadomowienie
|
szczuras_ a nie Rewolucja na talerzu? W sumie to już nie wiem, bo oba programy te same babki prowadzą :/ Jak dotrę do domu to poszukam tych przepisów, przypomnij mi o tym jeszcze raz.
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Ten program to Rewolucja na talerzu
![]() Ja z niego mam przepis na placki ziemniaczane, bardzo polecam ![]() One tam podaję zawsze, że np. tradycyjny sernik ma miliard kalorii w 1 kawałku, a nasz sernik ma tylko 200. Placki ziemniaczane mają ok. 600kcal, a w ich wersji chyba ok. 300. To chyba ten odcinek: http://player.pl/programy-online/rew...2E04,2122.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
![]() miss dziękuje bardzo.Jak szczurek też chce te jadłospisy to poproszę ![]() pięknie i wiosennie ![]()
#3172 |
Raczkowanie
|
Bottega wiem ze w obiedzie powinny byc weglowodany ,ale jadłam tak bo nie miałam ochoty na ziemniaki , kaszę , ryż czy cokolwiek innego . To dlatego
![]() ![]() ![]() Yellow nie było dużo pierogów ;p tylko 4 ![]() ![]() eliza ja teraz odchudzam się bez dietetyczki no bo mieszkam w anglii . Ja robię z TŻem zakupy w soboty na cały tydzień ,chyba że potrzebne mi produkty o krótkim terminie ważności wtedy kupuję je w dzień który są mi potrzebne . Ale warzywa , ser biały , wędliny (kupuje 2 razy w tyg) ,mięso, owoce, jaja itp kupuje w soboty dzięki czemu jestem w stanie stworzyć jadłospis na cały tydzieni własnie nie tylko obiady ,ale i śniadania , kolacje i przekąski .A no i w dodatku kontroluję wydatki hehe. miss wiem ,wiem ![]() ![]() ![]() Martuszka hehe już wiem , wiem ![]() ![]() Engi PIĄTUNIA hahahaha ![]() malinowa widziałam fotkę ![]() ![]() A co tam macie mnie i moją wielka nadwage Edytowane przez jmz Czas edycji: 2014-03-21 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
jmz ja akurat zakupy mogę robić częściej bo mam warzywniaka prawie pod nosem gdzie facet codziennie przywozi świeże warzywa.Chodzi mi o to żeby nie zaglądać do kartki i aha dzisiaj muszę jeść to czy tamto.
o zdjęcia ja mam większy brzuchol i upycham go w spodnie ile się da ![]() a ile ważysz ? pewnie pisałaś,ale nie chce mi się szukać
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2014-03-21 o 09:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Raczkowanie
|
No to z rana godzinka roweru w terenie i człowiek jak nowo narodzony
![]() ![]() Na śniadanie twaróg z dżemem truskawkowym i chlebem pełnoziarnistym ![]() Martuszka Fakt wczorajsze menu wyszło ciut poniżej niż zwykle, ale gdy zbliża mi się @ mam dni, że nic nie jem, albo przeciwnie żrę na potęgę i sama siebie zadziwiam, że mój żołądek i cały układ pokarmowy ma taką pojemność ![]() Szczurku jak to jest z tą aktywnością u Ciebie? Jest regularna? Bo jeśli tak faktycznie dziwne są te zakwasy ![]() Naur cieszę się, że wróciłaś już na dobre tory. Hehe to masz taką samą motywację jak ja: SADŁO ![]() Darialex to szybko uwijaj się z przeprowadzką i wracaj ![]() Miss powiem szczerze, że nie pamiętam o co ona wybuchła, ale potem jak zaczęłyście sobie wzajemnie cisnąć to POSZŁO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jmz a jak dziś brzuch? Ej powiem Ci, że patrząc na Ciebie wcale nie jest źle wyglądam o niego gorzej. Trochę ćwiczeń na brzuch i będzie git! Miłego dnia Dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam to słoneczko!!!
![]() Malinowa też uwielbiałam oglądać kabarety- teraz nie mam nie czasu. Ale to jest chyba najszybszy sposób na poprawienie humoru. Mój ulubiony to gdy facet przychodzi do sklepu kupić drzwi wejściowo-wyjściowe ![]() Dotka90 mam podobnie - po basenie czuję się wykończona. I mega głodna. MissEngineer kupiłam wczoraj avocado i też wypróbuję tego przepisu ![]() eliza40 Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tworzeniu diety, ale może moje zdanie też Ci pomoże. Ja kupuję sobie zapas podstawowych produktów, a jeszcze raz w tygodniu dokupuję najpotrzebniejsze rzeczy. A plan diety układam na bieżąco (jedynie obiad planuję wcześniej) - bo nigdy nie wiem, czy będę miała ochotę na słodkie czy bardziej na słone. Jak mam ochotę na słodkie to od razu próbuję to łagodzić owocem czy jogurtem owocowym, żeby pod wieczór nie dostać słodkiego pacmana. Silvia09Dotka90 Dziękuję za rady ![]() missmanhattan Dotka90 Z ciekawości włączyłam ten program na "Rewolucja na talerzu", ale tak jakoś te panie nudno to prowadzą, że nie da się tego oglądać. Mi bardziej podoba się "Pyszne 25", ale wiadomo tam nie ma dietetycznych dań - tylko tanie i szybkie. jmz mam o wiele bardziej wystający brzuchol ![]() ![]() darialex Powodzenia z przeprowadzką ! Melduję truchcik z rana w pięknym słoneczku 30 min. A teraz - wracam do pracy ![]() Miłego, słonecznego dnia wszystkim!
![]() |
#3176 |
Wtajemniczenie
|
Engi chora jestem na punkcie OPI Absoultely Alice
![]() a w pracy różne okresy mam - czasem mega zapierdziel a czasem luz ![]() dziewczyny mam pytanie - ma któraś z was karnet na siłownię? Zamierzam zainwestować - zamiast fajek - siłownia. z tego co wiem to Szczurek ma fitnes na studiach, a reszta?
#3177 |
Raczkowanie
|
Dzięn dobry Dziewczyny
![]() U mnie tez piękne słońce, więsz poszłam na spokojny spacer, bo po wczorajszym basenie mam jeszcze lekkie zakwasy a wieczorem czeka mnie karate ![]() KasDi ładny truchcik ![]() MissEngineer tak, tzręsący się brzuch i dupsko podczas treningu motywują mnie najlepiej ![]() ![]() jmz brawo za odwagę pokazania ![]() Dotka ja tez pijam pokrzywe i dla włosów i dla uregulowania wody, bo puchnę czesto. Kupiłam sobie tez ziółka z mniszka lekarskiego ![]() Martuszka ja takie mega ssanie pobasenowe po prostu olewam i czekam aż minie ![]() A pomysly na ogrodek...ach.. cudo bym tu zrobiła, zwłaszcza że jest dwupoziomowy ![]() missmanhattan Mieszkam w Northampton, ale planuję uciec w jakieś milsze miejsce, bo to brzydka dziura jest ![]() edit: Pudel ja chciałam sobie kupić czlonkostwo w klubie (basen, siłka, jakies inne zajęcia duzo taniej) ale stracilam pracę, więc lipa :/
odchudzanie: wzrost: 168cm 73,3 -> 72,4 -> 71 -> 70,0-> 68,8 (tyle było i znów wrociło) ......... 60kg ..............53kg Edytowane przez Naur Czas edycji: 2014-03-21 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Wtajemniczenie
|
miss: a cholera wie, nie lubię jednej z tych prowadzących i nie oglądam przez to
![]() kupiłam sobie spodnie i cyckonosz, odebrałam zaświadczenie o tym, że miałam praktyki. teraz zostało się przygotowywać na jutro i ogarnąć stresiora... brr! jmz mi bardziej brzuchol wisi ![]() eliza: a przeglądałaś bloga http://smak-zdrowia.blogspot.com/ ? tam gdzieś babeczka wypisała takie standardowe zakupy, żelazne zasoby lodówkowe i na podstawie tego po prostu zagląasz do lodówy i jazda ![]() ![]() engi: regularnie, co tydzień ![]() Pudel: dokładnie tak, fitness w ramach wfu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- wrzuciłam wam zdjęcie do klubu ![]()
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie juz mnie znudziło to,że biorę kartkę i muszę planować poniedziałek i wtorek to następnie to.
![]() |
#3180 |
Wtajemniczenie
|
nie musisz dokładnie planować, mnie wystarcza główne tylko założenia ogarnąć, żeby mniej więcej wiedzieć co na obiad zjeść i reszta jakoś się dopasowuje.
z resztą odkąd moje szczęście do pracy chodzi na całe dnie, to i mnie się obiady rozregulowały i jem z nim większą kolację.. może dlatego mam teraz problem z ogarnięciem tej wagi, bo siedzę w szkole, potem wracam, wrzucam coś lekkiego i jemy potem jak wraca z pracy. matko, ale mnie stresior złapał przed jutrem, baby, mówię wam! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.