Koty - część VIII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 14:58   #3151
Gosia X
Rozeznanie

Dot.: Koty - część VIII

Cytat:
Napisane przez syyyyyylwia Pokaż wiadomość
normalnie nie, odpuszcza ciuchy na lozku, ale jak sie czyms zajmuje, to ZAWSZE. na klawiaturze, ksiazce, monitorze jesli na chwile polozylam.
w zalaczniku nauka do egzaminu i monitor po moim wyjsciu na minute do toalety
Słodkości A mój to własnie siada jak nic pod dupką nie ma

Edytowane przez Gosia X
Czas edycji: 2014-02-25 o 14:59
Gosia X jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:59   #3152
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Jak patrzę na ceny Gourmeta na zoo+ to jest wiele innych, dużo lepszych karm w tej samej cenie Chyba, że kot nie chce zupełnie nic innego jeść.
wiem że są lepsze...
kupowałam animonde w puszkach to troche podziubał i tyle. a gourmeta widzi to aż się trzęsie.. nie wiem co oni tam sypia.
zreszta dostaje mokre raczej w formie bonusu co 2-3 dni- inaczej bym zbankrutowała.
Na codzień je suche animonde dla kastratów/TOTW
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:59   #3153
zakonna
Naczelna Nastolatka

Suvia, no nie wiem czy klapki plastikowe to tak bardzo w tyłek grzeją
Stary 2014-02-25, 15:01   #3154
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Dlatego dziękuję raz jeszcze Kretce za polecenie wędki w cętki z piórkiem . Grubcio tak ją polubił, że jak ją słyszy to sam przybiega na zabawę Co prawda mama ją wczoraj złamała, jak się z nim bawiła, ale na razie skleiłam. Zamierzam kupić więcej na zapas.
Super! A samo piórko na patyku też lubi?
Stary 2014-02-25, 15:05   #3155
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie nie, odpuszcza ciuchy na lozku, ale jak sie czyms zajmuje, to ZAWSZE. na klawiaturze, ksiazce, monitorze jesli na chwile polozylam.
slicznoch a jakie miny strzela przy tej nauce

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
a to miłe Suvia, że tak zareagowałaś na pieska, zamiast się oburzyć że cię zje. Ja już tyle razy słyszałam matki, które mówiły dzieciom na widok moich psów (na smyczy) "UWAŻAJ BO PIESKI GRYZĄ"
ja to mam raczej w druga stronę - od razu z łapami do wlochatych, a przecież mogą sobie nie zyczyć teraz to już staram się na wstepie pytać włascicieli czy można pomiziać ten dzisiejszy nie dał mi na to czasu bo od razu leciał z patolem i gębą roześmianą od ucha do ucha (fajne to jest u psów, ma coś w tej paszczęce, a i tak się uśmiecha)

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Suvia, no nie wiem czy klapki plastikowe to tak bardzo w tyłek grzeją
nie dowiesz sie dopoki nie spróbujesz (nie wysiedzisz)

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2014-02-25 o 15:06
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:08   #3156
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
wiem że są lepsze...
kupowałam animonde w puszkach to troche podziubał i tyle. a gourmeta widzi to aż się trzęsie.. nie wiem co oni tam sypia.
zreszta dostaje mokre raczej w formie bonusu co 2-3 dni- inaczej bym zbankrutowała.
A coś w stylu saszetek Miamora albo Schmusy? Karmienie z mokrym aż tak drogie nie jest. Albo inaczej - według mnie nie jest. W tym miesiącu wydaliśmy na Florkowe jedzenie ok. 120 zł, a jedzą po 100g mokrego dziennie.
Stary 2014-02-25, 15:14   #3157
CzekoladowyMus
Zadomowienie

Cytat:
Suvia, no to bierz jakieś futro ze schronu nie musi być od razu wielkości cielątka Moje koty są wredne, jak się okazało, że Lokki uwielbia spać na moich polarach to poświęciłam jeden na posłanko. I co? I pstro, od tamtego czasu wcale nie leży na tym akurat polarze, tylko wygniata tyłkiem wszelkie inne ciuchy i ręczniki położone poza szafą. wasze też tak mają, że się kładą koniecznie NA CZYMŚ? Czyli na reklamówce, torebce, szmatce kuchennej, ręczniku, szaliku, kartce A4....
Dokladnie tak.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
wiem że są lepsze...
Ulepszacze smaku. dlatego Niektore koty az garna sie do whiskasa...

http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH

KOTY TO MIĘSOŻERCY!!!
-czytaj skład karmy
CzekoladowyMus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 15:35   #3158
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
A coś w stylu saszetek Miamora albo Schmusy? Karmienie z mokrym aż tak drogie nie jest. Albo inaczej - według mnie nie jest. W tym miesiącu wydaliśmy na Florkowe jedzenie ok. 120 zł, a jedzą po 100g mokrego dziennie.
Nigdy nie próbowałam a raczej kot nie próbował tych saszetek. Kupie po 1 sztuce i zobaczymy czy ruszy..
Mi pasuje że w większości je chrupki. na Zoo+ zamówię worek i starczy na długo wiec koszt utrzymania kota jest niższy niż u ciebie.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez CzekoladowyMus Pokaż wiadomość
Dokladnie tak.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Ulepszacze smaku. dlatego Niektore koty az garna sie do whiskasa...
no tak.. jak w mcdonalds..
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Stary 2014-02-25, 15:37   #3159
zakonna
Naczelna Nastolatka

a ja się naczytałam na tym wątku, że sucha karma to zło i teraz za każdym razem jak sypie im do misek to mam wyrzuty sumienia.
Stary 2014-02-25, 15:40   #3160
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to zupełnie normalne. wielokrotnie wrzucałam zdjęcia jak kot leżał na zeszytach.
Na początku sikał na nie (najprawdopodobniej wyścielone gazetami miały miejsce kociaki żeby się załatwiać) ale teraz jest już ok.
Ciuchy, szczególnie te leżące w otwartej szafce... o takk... i po co ja to składam?

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
a ja się naczytałam na tym wątku, że sucha karma to zło i teraz za każdym razem jak sypie im do misek to mam wyrzuty sumienia.
dlaczego zło?
mi się wydaje że jeśli jest bezzbożowa, ma dużą zawartość mięsa to czemu zło?
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Stary 2014-02-25, 15:44   #3161
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
suche karmy napchane zbozami zdecydowanie nie ida w linii z kocim organizmem (to ze kot sie adoptuje i na nich zyje to inna sprawa, niektore koty maja wieksze mozliwosci adaptacyjne i jest ok, inne i jest ich wiekszosc, juz w wieku 5-7 lat dopadaja jakies choroby, ale oczywiscie mowi sie ze to starosc a nie efekt jedzenia....)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 15:44   #3162
Malla
Nie depcze krokusów

Mieliśmy w fundacji kota bez zębów, połykał albo dostawał papki. Niedługo po wyrwaniu zębów odszedł na FIP, wet orzekł, że wirus zmutował w wyniku.

Nie wyobrażam sobie podawania kotu tylko suchej karmy. Jak widzę tę radość, gdy dostają skórę z kurczaka...
Cytat:
Napisane przez CzekoladowyMus Pokaż wiadomość
Jak ziarnko ryzu? To jak moze to devonkowi przez skore widac
Ten większy można wyczuć, a nawet zobaczyć. Devony mają chudą szyję.
Cytat:
a to miłe Suvia, że tak zareagowałaś na pieska, zamiast się oburzyć że cię zje. Ja już tyle razy słyszałam matki, które mówiły dzieciom na widok moich psów (na smyczy) "UWAŻAJ BO PIESKI GRYZĄ"
Nie mam dzieci, ale myślę, że lepiej je zapobiegawczo ostrzegać, bo potem podejdą pogłaskać pieska jakiegoś dresiarza i zostaną bez ręki.
Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
musiałam sie trochę wpatrzyć w te kupkę futerka, ale widzę różowy nosek!
Zdjęcie w stylu "zgadnij co to"
Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
i z labradorem się dziś bawiłam poszłam do lasku, patrzę, a tu idzie pan z pieskiem. I nagle leci do mnie taki blond bydlaczek, z patykiem w pysku. Porzucałam strasznie chciałabym mieć psa do kompletu...
A to sąsiadka wraca od fryzjera z e-papierosem

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2014-02-25 o 15:46
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:46   #3163
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie próbowałam a raczej kot nie próbował tych saszetek. Kupie po 1 sztuce i zobaczymy czy ruszy..
Mi pasuje że w większości je chrupki. na Zoo+ zamówię worek i starczy na długo wiec koszt utrzymania kota jest niższy niż u ciebie.
Też będę Florkom jedną porcję (50g) mokrego teraz ucinać, bo za chwilę nie będą kociakami, a starymi babami po sterylizacji Same chrupki też dobre nie są, jakieś mięsko by się przydało, jakaś odmiana. Moim chcę dawać mokre jedzenie, bo wtedy są lepiej nawodnione - mam pewność, że ileś tych ml wody zawsze przyjmują oprócz picia z miseczek. Poza tym je bardzo lubią, czemu zabierać coś co smakuje. Jak wyliczyłam mniej więcej 90 zł będzie w kolejnym miesiącu, zakupy: mokre Grau, GranataPet, Miamor, suche TOTW. A 45-50 zł miesięcznie na kota to naprawdę nie jest dużo, według mnie oczywiście.
Też zamawiam wielki worek z zoo+ , tak się najbardziej opłaca
Stary 2014-02-25, 15:49   #3164
petenera
Raczkowanie

Ja także nie uważam, że zło. Dobrej jakości karma sucha jest dobrze zbilansowana-nie martwię się, że czegoś kotu nie dostarczam. Wodę uzupełniam pod postacią surowego mięsa i rozcieńczonych puszek. Nie ma co dramatyzować wg mnie. Wiele osób zajmujących się kotami profesjonalnie karmi suchą i nic się nie dzieje.
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"."
(autor anonimowy)
petenera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:50   #3165
zakonna
Naczelna Nastolatka

Malla, ale czy nie lepiej powiedzieć swojemu dziecku, że należy zapytać zanim się pieska dotknie niż od razu je straszyć, że pies je zeżre?
Stary 2014-02-25, 15:54   #3166
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
dobra biorę go
Chciałabym żeby moje koty jadły z apetytem. Może mam psie zboczenie, bo miałam jamnika jak bylam dzieckiem. I on pochłaniał wszystko, razem z ręką
Nie oddam

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
...to mnie nie będzie

Czyli daleko sięga chmura smogu

Pamiętam, jak raz zamówiłam sushi do domu. Never ever!
Daniels stał na parapecie na wysokości wzroku i patrzył na mnie w bezruchu. To było straszne.

Nanochip?
Właśnie Grubcio tak patrzy. Siedzi nieruchomo, włącza mruczenie na najwyższą głośność i PATRZY. Chyba, że jest śpiący to wtedy przymyka oczy (nieraz głowa mu opada, ale twardo siedzi nadal ).
A gdy coś przygotowuję np. kroję na stojąco, to manewruje mi między łydkami i się ociera. Jak nie pomaga, to sięga po broń ostateczną i wywraca się brzuchem do góry na moich stopach.

Cytat:
Ja kocham psy, ale przyznaję się, że w obecności obcych się spinam (bez względy na wielkość psa).
Mam uraz po takim dawnym psie sąsiadów. Zawsze siedział na drodze i obszczekiwał ludzi, podbiegając do łydek. Kiedyś w zimie, przechodząc koło niego się poślizgnęłam i "podskoczyłam", żeby się nie przewrócić, to mnie dziabnął w kostkę. Na szczęście miałam kozaki i nic nie poczułam. Potem już go zamykali na ogródku i nie wypuszczali.

Ale po ocenieniu zamiarów psiaka, zawsze jeżeli jest chętny i właściciel krzywo nie patrzy, to chętnie się "witam"

Cytat:
Super! A samo piórko na patyku też lubi?
Lubi, ale ono nie jest w stanie ruszyć go z miejsca. Tylko kłapie paszczą w nadziei, że piórko wpadnie. Czasem łapkę wyciągnie. Na 1. zdjęciu widać jak to wygląda.

A co do towarzystwa w nauce, to mi przez 10 lat towarzyszyła moja Kicia (odeszła 2 lata temu). Zawsze mi asystowała.
Przy okazji część obiecanych Suvii zdjęć mojej dawnej gromadki. Na zdjęciach Kicia (2-4). Zdjęcia zrobione na 3 roku studiów, czyli jakieś 6 lat temu. Jakość kiepska, bo komórką z marnym "aparatem", ale na razie te udało mi się wydobyć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2110250.jpg (83,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kicia_.jpg (56,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kicia_2.jpg (63,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kicia_3.jpg (49,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-02-25, 15:59   #3167
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Malla, ale czy nie lepiej powiedzieć swojemu dziecku, że należy zapytać zanim się pieska dotknie niż od razu je straszyć, że pies je zeżre?
Jasne, ale może akurat te mamy, co nie pytają, mają dzieci, które z prędkością światła dotykają nowych rzeczy
Stary 2014-02-25, 16:02   #3168
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
A to sąsiadka wraca od fryzjera z e-papierosem
O Jezu

Cytat:
Potem już go zamykali na ogródku i nie wypuszczali.
na szybko przeczytałam "potem mnie zamykali na ogródku" i się zdziwiłam

Cytat:
A co do towarzystwa w nauce, to mi przez 10 lat towarzyszyła moja Kicia (odeszła 2 lata temu). Zawsze mi asystowała.
Przy okazji część obiecanych Suvii zdjęć mojej dawnej gromadki. Na zdjęciach Kicia (2-4). Zdjęcia zrobione na 3 roku studiów, czyli jakieś 6 lat temu. Jakość kiepska, bo komórką z marnym "aparatem", ale na razie te udało mi się wydobyć.
jaki śpioszek kochany

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:03   #3169
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petenera Pokaż wiadomość
Ja także nie uważam, że zło. Dobrej jakości karma sucha jest dobrze zbilansowana-nie martwię się, że czegoś kotu nie dostarczam. Wodę uzupełniam pod postacią surowego mięsa i rozcieńczonych puszek. Nie ma co dramatyzować wg mnie. Wiele osób zajmujących się kotami profesjonalnie karmi suchą i nic się nie dzieje.
Kłóci się to z idealnym żywieniem BARF, gdzie suche traktuje się jak sztuczną paszę dla kota. Nie jestem zagorzałym psycho-fanem BARFu, wątpię, abym wprowadzała go całkowicie do diety Florek, ale trochę racji mają. Albo ujmę to tak: zgadzam się po części z założeniami diety BARF, wiem jak powinien żywić się kot, ale świadomie truję moje koty puszkami i suchą karmą
Karmią też RC i nie jest to argument za tą karmą

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-02-25 o 16:05
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 16:06   #3170
Malla
Nie depcze krokusów

Są liczne badania wskazujące, że na surowiźnie koty żyją dłużej i są zdrowsze.
Stary 2014-02-25, 16:09   #3171
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Ważne jest, aby o tym pamiętać i świadomie żywić kota. Tak samo siebie Wiedzieć co się robi po prostu.
Stary 2014-02-25, 16:18   #3172
petenera
Raczkowanie

Kretka jasne, ja się zgadzam. Jednak uważam, że karmienie Barfem to nie takie hop-siup i nawet Barf źle zbilansowany może wyrządzić kotu wielką krzywdę. Barf to nie przelewki i trzeba się na tym po prostu znać, żeby go uprawiać.
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"."
(autor anonimowy)
petenera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:19   #3173
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie o to chodzi, zeby je ostrzec, ze piesek może nie chcieć być głaskany albo że trzeba się zapytac itd. Wiadomo, jakie są dzieci, od razu biegną z łapkami i moze to się różnie skonczyć. Ja sama staram się nie głaskać czyichś psów, bo myślę, że nie każdy moze sobie tego życzyć. Szlag by mnie chyba trafił, gdybym miała np. szczeniaka labradora i wszyscy by chcieli go pogłaskać, bo taki slyczny piesek

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:21   #3174
iwona1110
Zadomowienie

Gosia na stronie IKEA na razie coś takiego znalazłam. Póxniej zrobię fotkę tej mojej piłeczki. Ta chyba za duża co? Moja jest inna.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40124409/

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:23   #3175
Malla
Nie depcze krokusów

Niedługo zamiast ikonki Google w Firefoxie będzie avatar Iwony
Stary 2014-02-25, 16:25   #3176
zakonna
Naczelna Nastolatka

koci BARF mnie przerasta, psi zaczynam jakoś ogarniać, ale koci to nie dla mnie. Ale kupię im więcej mokrego dobrej jakości.
Stary 2014-02-25, 16:34   #3177
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Też będę Florkom jedną porcję (50g) mokrego teraz ucinać, bo za chwilę nie będą kociakami, a starymi babami po sterylizacji Same chrupki też dobre nie są, jakieś mięsko by się przydało, jakaś odmiana. Moim chcę dawać mokre jedzenie, bo wtedy są lepiej nawodnione - mam pewność, że ileś tych ml wody zawsze przyjmują oprócz picia z miseczek. Poza tym je bardzo lubią, czemu zabierać coś co smakuje. Jak wyliczyłam mniej więcej 90 zł będzie w kolejnym miesiącu, zakupy: mokre Grau, GranataPet, Miamor, suche TOTW. A 45-50 zł miesięcznie na kota to naprawdę nie jest dużo, według mnie oczywiście.
Też zamawiam wielki worek z zoo+ , tak się najbardziej opłaca
mój dostaje też często sparzonego (gł chodzi mi o pierś)kurczaka/indyka. ja mam obsesje na punkcie wycinania wszystkiego co mi się nie podoba a kot wszystko pochłania.

Nie liczyłam ile dokładnie mi na kota idzie ale chrupki+żwirek kupuję w zoo+. Puszki zazwyczaj przy okazji jak jestem w sklepie no i wycinki z mojego mieska :P Raz dziennie trochę pasty na kłaki
Chyba źle mu nie jest...
Zreszta tak czy inaczej lepiej ma u mnie niż by miał żyć na Whiskasie albo gdyby stało się tak jak zapowiadali (gdybym go nie wziela kot by był utopiony)
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Stary 2014-02-25, 16:41   #3178
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam przyklad w domu niedlugo bo za miesiac z tygodniem bedzie rok odkad mi oznajmiono ze zmiany w sercu Skutera sa tak zaawansowane ze nie mozna juz nic zrobic poza pozwoleniem kotu zyc ostatnie 2-3 tygodnie zycia z godnoscia i w spokoju

nawet nie wiecie jak czekam na wizyte u kardiologa zeby zobaczyc jego mine

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
koci BARF mnie przerasta, psi zaczynam jakoś ogarniać, ale koci to nie dla mnie. Ale kupię im więcej mokrego dobrej jakości.
to podejdz do tego na luzie, pare podstawowych informacji plus kalkulator, pocwiczyc w wolnym czasie na roznych miesach i wsio

ja teraz cwicze psi barf dostalam wczoraj dostep do psiego kalkulatora i sobie sprawdzam ale nie da sie ukryc ze psi jest prostszy

(no i moje szczenie jest wszystkozerne, cokolwiek jej sie da to zje, z tym jest fajna, jak jeszcze opanuje higiene domowa to juz bedzie super)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2014-02-25, 16:57   #3179
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Teraz mam tylko jednego - Rambo
a co z resztą?
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Ja mam przyklad w domu niedlugo bo za miesiac z tygodniem bedzie rok odkad mi oznajmiono ze zmiany w sercu Skutera sa tak zaawansowane ze nie mozna juz nic zrobic poza pozwoleniem kotu zyc ostatnie 2-3 tygodnie zycia z godnoscia i w spokoju

nawet nie wiecie jak czekam na wizyte u kardiologa zeby zobaczyc jego mine
zrób zdjęcie miny!
Tfu Tfu, żeby nie zapeszyć!!

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:08   #3180
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
a co z resztą?

zrób zdjęcie miny!
Tfu Tfu, żeby nie zapeszyć!!
Monika juz od dawna mi przypomina zebym wziela aparat
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości