Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 21:12   #3151
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość

Brawo za zakup i witaj w gronie jedo-wców

U mnie w lidlu całkiem spoko, pampy były, nawet późnym wieczorem, więc polowanie zakończone sukcesem.

.
A to przez Was zachorowałam na ten wózek Tż już prawie krew zalewała, że wymyśliłam to, czego w pobliżu się obejrzeć i kupić nie da
Masz ten sam model co ja i chansons? a który kolor?

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:14   #3152
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Ooo widzisz Super, że piszesz. Powiedz mi proszę, jak ten kolor się sprawdza w kwestii usuwania plam? Wiem, że nie istnieje kolor niebrudzący ale wolę taki niż biały czy czarny
no super jest, wygląda wciaz jak nowy prałam tylko ta wkładkę wewnętrzną bo raz był bełcik, a z zewnątrz nie ma plam, na budzi byla taka biała jkby ptak srutnął, ale szmatką zesżło elegancko
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Phdwao ja tez kupowalam dwa lata temu szary jedo fyn 4ds
I Justiwi powiem Ci ze kolor sie super sprawdza, Hania moja to dziecko jesienne, wiec wiadomo jaka pogoda i nigdy nie bylo problemu ze chodzilam z uwalonym wozkiem takze na kolor absolutnie nie moge narzekac
oo to takie same mamy chyba
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:15   #3153
mak polny
Rozeznanie

Dziś zaszalałam i byliśmy na spacerze odwiedzić żółwia nad stawem. Kręgosłup już nie ten co kiedyś...

agaaga
może jeszcze się przewróci, a jeśli nie to ku której opcji bardziej się skłaniasz?

Seksta
Myślę, że warto by zapytać lekarza o ten GBS

asia Ja gdzieś tu czytałam chyba o 2 godzinach, ale ostatnio mi lekarz robił ten wymaz i nic o czasie nie mówił. W ogóle moje wyniki będą od razu w szpitalu i powiedział, żeby się nie martwić i w razie czego podadzą antybiotyk. Ufam i się nie stresuję

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Wiecie co u nas się dziś działo rano w Lidlu za tymi pieluchami?!?! Weszłam z Filipem tylko po bułki, ale tłok był taki, że wymiękłam a do kasy wąż ludzi z całymi pudłami w wózkach
Ja się nie dziwię

madziuuula A ztym zapaleniem to się jakoś walczy czy czeka?

chansons
też zamierzam do h&m skoczyć staniki do karmienia zobaczyć, nie mam jeszcze żadnego.

justiwi Gratuluję zakupu udało wam się

Karlain Ja też pykam
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:17   #3154
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Ilkas bo utkwił mi w pamięci Twój zachwyt nad zapachem nowego mopa
Domyślam się, że używany już tak na Ciebie nie działa

Kasian dzięki za info o wózku. Wy w końcu tego maxi cosi mura nie kupiliście, nie?

Ja GoT obejrzałam do śniadania

MakPolny a to taki pyk jak przy przebijaniu folii bąbelkowej? Może powinnaś razem z kaziem tak do rytmu, on pyk w brzuchu a ty mu puk z folii

Też się cieszę, że wózek i fotelik zaklepane. Jeszcze tylko gatki siateczkowe do szpitala, klapki nowe i stanik do karmienia - zamierzam kupić to w czwartek po wizycie u gina
Acha i w aptece jeszcze sól fizjologiczna (biorę 10szt na początek) i termometr. Kupię zwykły elektroniczny. W rossmannie są po 10zł i koniec

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-05-05 o 21:22
Stary 2014-05-05, 21:19   #3155
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, możliwe że zrobiłaś lepiej, bo jak widzisz, ja mam pieluszki trzech różnych firm i nie wiem, jak dziecięca na nie zareaguje. Może wszystkie nam podpasują, może tylko jedne a może żadne
Ja babydream kupiłam bez namysłu, bo kosztowały z kartą rossnę 9,99 za paczkę a dady były w cenie 50zł za 156 szt i żal było nie wziąć (właściwie to "teściowa" je nam kupiła). Dlatego np. teraz na tą promocję w lidlu, w ogóle się nie napalam.

Poza tym, jak zaczną Wam się zwalać goście na oględziny to coraz częściej dzwonią i pytają co kupić, więc śmiało będziesz mogła powiedzieć :pieluszki takie a takie.
My byliśmy rok temu w marcu u znajomej to powiedziała, że białe pampersy rozmiar 2 i już
Wlasnie nie wiem czy zrobilam lepiej, zaczyna mnie to przerazac ze moze moglam paczke "2" dokupic juz, ale wierze ze moj maz bedzie na tyle kumaty ze kupi pozniej odpowiednie ;-)

A faktycznie jak goscie zapytaja co kupic to pampkow nigdy za wiele, bo naprawde mamy dla Malej wszystko, a gadzety nie zrobia jeszcze na Niej wrazenia przez kilka miesiecy po urodzeniu ;-)

Tez planuje dade kupic na zmiane z pampersami zakladac ;-)
Stary 2014-05-05, 21:19   #3156
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

A ja się chwalę:
dziś popołudniu zupełnie niechcący i totalnie przypadkowo zamówiliśmy wózek
gratulacje
nie ma co żałować, prędzej czy później i tak trzeba by było kupić

nam został do kupienia foelik i zabawka dla małej (myślę nad tym konikiem morskim z FP ), ale to dopiero w becikowego

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
Ramona śliczne ciuszki

dziewczyny, ja przybieram na masie codziennie nowy kilogram... nie widać tego aż tak bardzo ale codzienne ważenie to potwierdza (dodam, że waga jest dobra)
czy któreś z was miały zaleconą dietę, ze względu na wagę???
najpierw tłumaczyłam sobie, że to woda mi się gromadzi, ale teraz mam wątpliwości, dużo jem...
ja mam dietę, która zaczęłam 2 lata temu, apropos wykrycia u mnie choroby przewlekłej i widząc się pierwszy raz z moją położną, powiedziałam jej o tym, jak jem i co jem i oznajmiła, ze ona dosłownie stosuje identyczną dietę
jest bardzo prosta - ograniczyc gluten, a najlepiej w ogóle z niego zrezygnować, choć to łątwe nie jest, bo on jest wszechobecny
do tego ograniczyć laktozę, zwiększyć ilościowo spożywanie białka i tłuszczy (zwłąszcza O3) kosztem cukrów.... z tym ostatnim ostatnio u mnie to gorzej, choć jak nie mam w domu nic słodkiego tak, jak teraz, to jakoś daję radę
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:20   #3157
mak polny
Rozeznanie

Cytat:

Agaaga kciuki za przewrotke malej, kiedys czytalam ze mozna sobie dzwoneczek zamontowac w okolicach szanownej, ze dziecko do tego dzwieku bedzie chcialo sie przekrecic
Już to widzę
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:28   #3158
Ramona_85
Zakorzenienie

co do pieluch to mam 2 opak. białe 1 Dada, 1 opak. białe 1 Pampersa i big box 148 szt. 2 zielone Pampers, zobaczymy, które się sprawdzą najlepiej

w sumie tych białych babka tez mi nie polecała, tylko zielone, ale tak się złożyło w rossku, ze 1 zielonych nie było, a akurat została ostatnia paczka 1 białych, no to jakby czekała na mnie

znowu szwagierka do 1 czy 3 miesiąca jechała tylko na białych, bo tak jej poleciła znajoma pediatra
Stary 2014-05-05, 21:28   #3159
ulrika
Raczkowanie

Tak o tym gbs mowilyscie, mi dzisiaj lekarz wymaz pobral i jutro mam to do labo zawiezc, ile to kosztuje mniej wiecej???

Tak w ogole lekarz nie wrozy mi rychlego porodu, szyjka z tylu, wszystko gra, Malej wyrownala sie kosc udowa i jest wciaz ulozona glowkowo, lozysko okej. Dzis zaczelam 37tc, wiec mam sobie na luzie nosic ciaze. Przytylam 11kg do tej pory i mam odstawic luteine, magnez i zelazo. Uspokoilam sie ;-)
Stary 2014-05-05, 21:29   #3160
muffinka90
Zakorzenienie

Justiwi w piatek wazylismy i bylo 2692g, lekko przegonila urodzeniowa, przybiera w dolnej normie,no ale najwazniejsze, ze do przodu. Ta dupinke ma jak piastkei jedynki sa tak szerokie, ze na krzyz musialam jej zapinac, Filip tez byl malutki, ale on jakis taki szerszy byl i nie bylo z tym problemu. Ogolnie to jest ok,z drugim sie czlowiek mniej stresuje wszystkim, wiec idzie ogarnac gotowanie, chate i dwojke dzieciorow

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:39   #3161
Seksta
Rozeznanie

ej dziewczyny! W długi weekend jakoś telepatycznie się połączyłyście z moim TŻ bo zaczął oglądać GoT- jak zacznie to leci 5 odcinków na raz. Masakra, mnie ten serial usypia.

Dzięki za info, w czwartek zapytam gina o ten gbs bo pewnie on nie pamięta- jest ogólnie specyficzny....

justiwi nie wiem po co nam tyle kocyków ale przez 9 miesięcy kupowaliśmy to tu, to tam i chowaliśmy do szafy...potem moja mama jakiś kupiła no i jak praliśmy to wyciągnęłam wszystkie i doliczyłam się tylu jak się nie przydadzą to się fretka ucieszy- ma 3 swoje i jak je piorę to mu brakuje ( bo zasypia tylko w kocyku :P ) więc zawsze mogę zużyć niepotrzebny Wojtkowy, hihih. Dwa na stałe będę wozić w wózku, pewnie jeden w łóżeczku a reszta...coś się wymyśli.

chansons powiedz, że są niezbędne....Nie wiem ale w kwestii bobasowych ciuszków/akcesoriów to mój TŻ jest większym zakupoholikiem niż ja. W Tesco jest nowa kolekcja dla bobasów, rzeczy są pięęęęęęęęęęęęęęęęęekne! Czekam aż je przecenią bo nie zapłacę za body 40 zł a TŻ już pakował do koszyka, taki z niego oszczędny gość :P

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 21:47   #3162
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulrika Pokaż wiadomość
Tak o tym gbs mowilyscie, mi dzisiaj lekarz wymaz pobral i jutro mam to do labo zawiezc, ile to kosztuje mniej wiecej???

Tak w ogole lekarz nie wrozy mi rychlego porodu, szyjka z tylu, wszystko gra, Malej wyrownala sie kosc udowa i jest wciaz ulozona glowkowo, lozysko okej. Dzis zaczelam 37tc, wiec mam sobie na luzie nosic ciaze. Przytylam 11kg do tej pory i mam odstawic luteine, magnez i zelazo. Uspokoilam sie ;-)
gratuluję nowego tc

ja za GBS płaciłam 30 zł

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

tak w ogóle pytanko z innej beczki.... czy wynik GBS do końca ciąży może się zmienić, tzn, czy mogę jeszcze tam coś wyhodować?
jakie jest prawdopodobieństwo, bo nie wiem, czy nie za wczesnie trochę miałam zrobiony?
Stary 2014-05-05, 21:58   #3163
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ilkas bo utkwił mi w pamięci Twój zachwyt nad zapachem nowego mopa
Domyślam się, że używany już tak na Ciebie nie działa
No niestety już mnie nie pociąga

Ulrika, no to same dobre wieści

Ja właśnie czekam aż mąż się wykąpie i spadam na GoT

Seksta, to pozazdrościć Tż-ta Mój to się raczej za ciuszki nie łapie Zabawkę czy książeczkę to już prędzej wybierze i się jara jakie to cudo kupił ( choć nie zawsze Mila podziela jego zdanie) Ale ciuszków to się nie tyka

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Aa właśnie, Justiwi pisałaś o gatkach siateczkowych. Gdzie będziesz kupowała? Tzn chodzi mi o to czy można takie dostać np w aptece czy gdzie? Bo przez neta się już boję zamawiać, że nie zdążą dojść
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 23:21   #3164
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Ramona jak fotelik z becikowego? a jak przywieziecie Zosię ze szpitala? pożyczycie fotelik od kogoś?

Seksta no tak, zapomniałam o Albercie

Muffinka może to i lepiej, że nie musisz na rękach od razu nosić 4 kilowego pulpecika by mała dalej przybierała

Ilkas zamierzam wejść do pierwszej z brzegu apteki, prawdopodobnie będzie to apteka sieci Arnika, bo mają całkiem dobre ceny. Sądzę też, że takie majtki kupisz w sklepach z artykułami dla niemowląt i dzieci i nie zdziwiłabym się, gdyby mieli je także w smyku

Dobranoc mamusie

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-05-05 o 23:23
Stary 2014-05-05, 23:29   #3165
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Mycha, w którym w kocu szpitalu zdecydowałaś się rodzić?
Ja od początku byłam zdecydowana na Kliniki, mam nadzieję, że mnie nie odeślą (jak podpytywałam znajomych to nikogo z tego szpitala nie odeslali, a z innych tak).

Cytat:
A to przez Was zachorowałam na ten wózek Tż już prawie krew zalewała, że wymyśliłam to, czego w pobliżu się obejrzeć i kupić nie da
Masz ten sam model co ja i chansons? a który kolor?
Sesese... Chansons, ale zrobiłyśmy wózkowi reklamę.
Mam nadzieję, że nam się wszystkim dobrze sprawdzi na spacerkach. Ja mam ten sam model, tylko kolor 300 biało - granatowy z białym stelażem (a do kompletu ostatnio zakupiłam trampki w biało-granatowe paseczki )

Cytat:
Aa właśnie, Justiwi pisałaś o gatkach siateczkowych. Gdzie będziesz kupowała? Tzn chodzi mi o to czy można takie dostać np w aptece czy gdzie? Bo przez neta się już boję zamawiać, że nie zdążą dojść
Ilkas jest we Wro na ul. Solskiego taka dziupla o nazwie Kubuś... tam mają wszystko, po niezłych cenach, tam kupiłam majty i tetry super jakości (reklamują je jako takie jak kiedyś były). Można wyklikać towar na allegro i odebrać osobiście, można od razu tam dokonywać zakupów.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 04:18   #3166
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
gratuluję nowego tc

ja za GBS płaciłam 30 zł

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

tak w ogóle pytanko z innej beczki.... czy wynik GBS do końca ciąży może się zmienić, tzn, czy mogę jeszcze tam coś wyhodować?
jakie jest prawdopodobieństwo, bo nie wiem, czy nie za wczesnie trochę miałam zrobiony?
Dziekuje, mysle ze jak mialas sie nabawic to juz wczesniej sie nabawilas. Ja mam jeszcze 1 wizyte za 2 tyg (ukoncze rowne 38tc) jak sie Mala nie urodzi, ale wtedy moze moglo by byc juz za pozno ;-)

Cytat:
No niestety już mnie nie pociąga

Ulrika, no to same dobre wieści

Ja właśnie czekam aż mąż się wykąpie i spadam na GoT

Seksta, to pozazdrościć Tż-ta Mój to się raczej za ciuszki nie łapie Zabawkę czy książeczkę to już prędzej wybierze i się jara jakie to cudo kupił ( choć nie zawsze Mila podziela jego zdanie) Ale ciuszków to się nie tyka

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Dziekuje :-*

Ha jestem zacofana co to jest ten GoT????

I ogolnie pytanko kupowalyscie to tantum rosa w saszetkach do uzycia po porodzie???
Stary 2014-05-06, 05:00   #3167
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej wczoraj o 21:40 przyszła na świat Emilka
3120g i 56cm

Wody mi odeszły o 13tej, skurcze zaczęły się o 18:30, a po 3 godzinach było po wszystkim

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 05:06   #3168
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
3120g i 56cm

Wody mi odeszły o 13tej, skurcze zaczęły się o 18:30, a po 3 godzinach było po wszystkim

Serdeczne gratulacje , niech corcia zdrowo rosnie, a mamusia szybko dojdzie do siebie :-*
Stary 2014-05-06, 05:33   #3169
madziarek1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
My mamy dwie paczki "1"
Dwie paczki "2" dady mega pak
I planujemy jeszcze kupić w lidlu 2 paczki"2"
Pojedyńczo nie kupię no tż nie pozwala
.
Mi od 24 łącznie ze szpitalem już poszły 2,5 paczki... Czyli jakieś 100 szt ponad... Do tego chusteczki: 2,5 paczki po 70 kilka szt...

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość

Co do wagi nie łam nie :P W sumie na jedno dobrze, w ciągu 3 tygodni czyli od ostatniej wizyty przybyło mnie 2 kg w sumie mam na razie +7 od początku ciąży
Ja przez całą ciążę 15 kg na plus, przed porodem wazylam 85 a na 5 dzień po wazylam 74

Edytowane przez madziarek1
Czas edycji: 2014-05-06 o 05:30
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 05:40   #3170
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

MArtusia gratulacje ogromne

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 06:20   #3171
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
3120g i 56cm

Gratulacje

Justiwi nie kupilismy bo mi bylo zal kasy. Zdecydowalam ze zainwestujemy w lepsza spacerowke potem bo w sumie z gondoli w jedo bylam zadowolona.

Ramona ja bede miala pobierane za tydzien, czyli bede miala 36tc6d, moj gin mowil ze wczesniej mi nie pobierze, bo w szpitalu moga uznac za niewazne

Ilkas wczoraj wciagnelam jeszcze GoT wieczorem, znowu bez szalu, ale szok bo pierwszy raz od dawna odcinek bez seksu

W ogole to dzien dobry, nadaje z lozka, bo moje dziecko jeszcze spi steskniona chyba za swoim lozeczkiem i kolderka

Milego dnia dziewczyny i kciuki dla wszystkich

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 06:31   #3172
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
3120g i 56cm

Gratulacje !!!

phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 06:37   #3173
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
3120g i 56cm

ogromne gratulacje

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-06, 06:53   #3174
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
3120g i 56cm

Witamy Emilke Gratulacje

Dzień dobry
Wczoraj jak się położyłam to myślałam że pojade na IP.... ległam Mały się tak strasznie ruszał a mi się robiło jakoś jakby mokro wstawałam co 2 minuty sprawdzać czy mi się przypadkiem wody nie sączą... normalnie leciało odrobinke jak tylko weszłam do WC ale panowałam na tym tzn jak wstałam to nic nie było więc stwierdziłam że poczekam.. i tak z godzine czekałam zmieniłam wkładkę nie była mokra tak delikatnie wilgotna więc nie byłam pewna czy to upławy czy wody.... położyłam się do łóżka i nic przeszło... Mały się uspokoil i to też.. ale dziwne uczucie Ogólnie się wyspałam

za wizyty i porody

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 06:58   #3175
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
3120g i 56cm

Gratulacje! Witamy Emilkę!
Zawsze mi się podobało to imię. Jak byłam mała to miałam lalkę Emilkę
Stary 2014-05-06, 07:00   #3176
gosius91
Zakorzenienie

dla nowej mamy

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 07:03   #3177
agaaga89
Zakorzenienie

Martusia gratulacje dla Ciebie i Emilki !!
Ulrika ja wczoraj też zawoziłam wymazy do labo i zapłaciłam 25 zł
Justiwi gratuluję zakupu wózka, widzisz jak na Was czekał
Muffinka gratuluję przyrostu wagi Oleńki, powoli powoli do przodu

Cytat:
Agaaga kciuki za przewrotke malej, kiedys czytalam ze mozna sobie dzwoneczek zamontowac w okolicach szanownej, ze dziecko do tego dzwieku bedzie chcialo sie przekrecic
Przepraszam, prawie się upłakałam ze śmiechu za tydzień jak już będę mega zdesperowana to chyba sobie przypnę taki

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie sama nie wiem już co robić, z jednej strony strasznie się nastawiałam na sn, a z drugiej nie wiem czy jestem w stanie przejść to nerwowo po prostu... Gin wspominał właśnie, że opcja takiego porodu należy do porodów patologicznych i to podwyższone ryzyko zarówno dla dziecka jak i matki. Dziecko nie zawsze dobrze ustawia się do wyjścia i sporo przypadków i tak kończy się cięciem... Dziś całą noc mi się śniło, że się zastanawiałam

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-06, 07:07   #3178
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
3120g i 56cm

gratulacje!

ja po badaniu krwi. ciesze się, że to już chyba ostatni raz bo zawsze noc przed badaniem nie spię... dziś mi sie sniło że zapomnialam nasikać do pojemniczka, potem, że zjadłam rosół na sniadanie a mialam byc na czczo......

palce mam calkiem zdretwiale, ale jakoś dziś mam chyba lepszy nastrój

pampków mam tylko jedno małe opakowanie dada. dokupilabym moze jeszcze, ale się zobaczy. licze, że tż bedzie na tyle przytomny, ze bedzie umial znaleść odpowiednie. chyba , ze jeszcze jakas promocje złapię

kocyków też mam pare w kolekcji. i ze trzy reczniki z kapturkiem.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie sama nie wiem już co robić, z jednej strony strasznie się nastawiałam na sn, a z drugiej nie wiem czy jestem w stanie przejść to nerwowo po prostu... Gin wspominał właśnie, że opcja takiego porodu należy do porodów patologicznych i to podwyższone ryzyko zarówno dla dziecka jak i matki. Dziecko nie zawsze dobrze ustawia się do wyjścia i sporo przypadków i tak kończy się cięciem... Dziś całą noc mi się śniło, że się zastanawiałam
ja bym się nie zdecydowała.... wystarczą mi krwawe opowieści teściowej, bo tak urodziła mojego tzta i po dziś dzień mu to wypomina...

aaa i otwieraja u nas nowego rossmanna, bliżej mnie wypłato ( a sorry: zasiłku....) strzeż sie!

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 07:08   #3179
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
3120g i 56cm

Gratulacje dla nowej mamusi

Dziś w nocy obudziłam się z placzem, tak mi ręka zdrętwiała że w ogóle jej nie czułam ;(
Ale jeszcze tylko kilka dni

za wizyty!!!

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 07:12   #3180
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
ja bym się nie zdecydowała.... wystarczą mi krwawe opowieści teściowej, bo tak urodziła mojego tzta i po dziś dzień mu to wypomina...
No właśnie w niedzielę byłam u koleżanki, której Mama po 25 latach nadal z bólem wspominała swój poród siłami natury pośladkowo ułożonej córy Coś w tym musi chyba być...

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ale jeszcze tylko kilka dni
Myślałam dziś o Tobie rano że tak Ci zazdroszczę, że masz tak blisko do zobaczenia swoich córeczek...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości