|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() ![]() Masz ten sam model co ja i chansons? a który kolor? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Rozeznanie
|
Dziś zaszalałam i byliśmy na spacerze odwiedzić żółwia nad stawem. Kręgosłup już nie ten co kiedyś...
![]() agaaga ![]() Seksta Myślę, że warto by zapytać lekarza o ten GBS asia Ja gdzieś tu czytałam chyba o 2 godzinach, ale ostatnio mi lekarz robił ten wymaz i nic o czasie nie mówił. W ogóle moje wyniki będą od razu w szpitalu i powiedział, żeby się nie martwić i w razie czego podadzą antybiotyk. Ufam i się nie stresuję ![]() Cytat:
![]() madziuuula A ztym zapaleniem to się jakoś walczy czy czeka? chansons też zamierzam do h&m skoczyć staniki do karmienia zobaczyć, nie mam jeszcze żadnego. justiwi Gratuluję zakupu ![]() ![]() Karlain Ja też pykam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Wtajemniczenie
|
Ilkas bo utkwił mi w pamięci Twój zachwyt nad zapachem nowego mopa
![]() Domyślam się, że używany już tak na Ciebie nie działa ![]() Kasian dzięki za info o wózku. Wy w końcu tego maxi cosi mura nie kupiliście, nie? Ja GoT obejrzałam do śniadania ![]() MakPolny a to taki pyk jak przy przebijaniu folii bąbelkowej? Może powinnaś razem z kaziem tak do rytmu, on pyk w brzuchu a ty mu puk z folii ![]() Też się cieszę, że wózek i fotelik zaklepane. Jeszcze tylko gatki siateczkowe do szpitala, klapki nowe i stanik do karmienia - zamierzam kupić to w czwartek po wizycie u gina ![]() Acha i w aptece jeszcze sól fizjologiczna (biorę 10szt na początek) i termometr. Kupię zwykły elektroniczny. W rossmannie są po 10zł i koniec ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-05 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A faktycznie jak goscie zapytaja co kupic to pampkow nigdy za wiele, bo naprawde mamy dla Malej wszystko, a gadzety nie zrobia jeszcze na Niej wrazenia przez kilka miesiecy po urodzeniu ;-) Tez planuje dade kupic na zmiane z pampersami zakladac ;-)
![]() |
#3156 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma co żałować, prędzej czy później i tak trzeba by było kupić ![]() nam został do kupienia foelik i zabawka dla małej (myślę nad tym konikiem morskim z FP ![]() ![]() Cytat:
![]() jest bardzo prosta - ograniczyc gluten, a najlepiej w ogóle z niego zrezygnować, choć to łątwe nie jest, bo on jest wszechobecny ![]() do tego ograniczyć laktozę, zwiększyć ilościowo spożywanie białka i tłuszczy (zwłąszcza O3) kosztem cukrów.... z tym ostatnim ostatnio u mnie to gorzej, choć jak nie mam w domu nic słodkiego tak, jak teraz, to jakoś daję radę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
co do pieluch to mam 2 opak. białe 1 Dada, 1 opak. białe 1 Pampersa i big box 148 szt. 2 zielone Pampers, zobaczymy, które się sprawdzą najlepiej
![]() w sumie tych białych babka tez mi nie polecała, tylko zielone, ale tak się złożyło w rossku, ze 1 zielonych nie było, a akurat została ostatnia paczka 1 białych, no to jakby czekała na mnie ![]() znowu szwagierka do 1 czy 3 miesiąca jechała tylko na białych, bo tak jej poleciła znajoma pediatra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
Tak o tym gbs mowilyscie, mi dzisiaj lekarz wymaz pobral i jutro mam to do labo zawiezc, ile to kosztuje mniej wiecej???
Tak w ogole lekarz nie wrozy mi rychlego porodu, szyjka z tylu, wszystko gra, Malej wyrownala sie kosc udowa i jest wciaz ulozona glowkowo, lozysko okej. Dzis zaczelam 37tc, wiec mam sobie na luzie nosic ciaze. Przytylam 11kg do tej pory i mam odstawic luteine, magnez i zelazo. Uspokoilam sie ;-)
#3160 |
Zakorzenienie
|
Justiwi w piatek wazylismy i bylo 2692g, lekko przegonila urodzeniowa, przybiera w dolnej normie,no ale najwazniejsze, ze do przodu. Ta dupinke ma jak piastkei jedynki sa tak szerokie, ze na krzyz musialam jej zapinac, Filip tez byl malutki, ale on jakis taki szerszy byl i nie bylo z tym problemu. Ogolnie to jest ok,z drugim sie czlowiek mniej stresuje wszystkim, wiec idzie ogarnac gotowanie, chate i dwojke dzieciorow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Rozeznanie
|
ej dziewczyny! W długi weekend jakoś telepatycznie się połączyłyście z moim TŻ bo zaczął oglądać GoT- jak zacznie to leci 5 odcinków na raz. Masakra, mnie ten serial usypia.
![]() Dzięki za info, w czwartek zapytam gina o ten gbs bo pewnie on nie pamięta- jest ogólnie specyficzny.... justiwi nie wiem po co nam tyle kocyków ale przez 9 miesięcy kupowaliśmy to tu, to tam i chowaliśmy do szafy...potem moja mama jakiś kupiła no i jak praliśmy to wyciągnęłam wszystkie i doliczyłam się tylu ![]() chansons powiedz, że są niezbędne....Nie wiem ale w kwestii bobasowych ciuszków/akcesoriów to mój TŻ jest większym zakupoholikiem niż ja. W Tesco jest nowa kolekcja dla bobasów, rzeczy są pięęęęęęęęęęęęęęęęęekne! Czekam aż je przecenią bo nie zapłacę za body 40 zł a TŻ już pakował do koszyka, taki z niego oszczędny gość :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za GBS płaciłam 30 zł ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- tak w ogóle pytanko z innej beczki.... czy wynik GBS do końca ciąży może się zmienić, tzn, czy mogę jeszcze tam coś wyhodować? ![]() jakie jest prawdopodobieństwo, bo nie wiem, czy nie za wczesnie trochę miałam zrobiony? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ulrika, no to same dobre wieści ![]() Ja właśnie czekam aż mąż się wykąpie i spadam na GoT ![]() Seksta, to pozazdrościć Tż-ta ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Aa właśnie, Justiwi pisałaś o gatkach siateczkowych. Gdzie będziesz kupowała? Tzn chodzi mi o to czy można takie dostać np w aptece czy gdzie? Bo przez neta się już boję zamawiać, że nie zdążą dojść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Wtajemniczenie
|
Ramona jak fotelik z becikowego? a jak przywieziecie Zosię ze szpitala? pożyczycie fotelik od kogoś?
Seksta no tak, zapomniałam o Albercie ![]() Muffinka może to i lepiej, że nie musisz na rękach od razu nosić 4 kilowego pulpecika ![]() ![]() ![]() Ilkas zamierzam wejść do pierwszej z brzegu apteki, prawdopodobnie będzie to apteka sieci Arnika, bo mają całkiem dobre ceny. Sądzę też, że takie majtki kupisz w sklepach z artykułami dla niemowląt i dzieci i nie zdziwiłabym się, gdyby mieli je także w smyku ![]() Dobranoc mamusie ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-05 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | ||
Raczkowanie
|
Ja od początku byłam zdecydowana na Kliniki, mam nadzieję, że mnie nie odeślą (jak podpytywałam znajomych to nikogo z tego szpitala nie odeslali, a z innych tak).
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nam się wszystkim dobrze sprawdzi na spacerkach. Ja mam ten sam model, tylko kolor 300 biało - granatowy z białym stelażem (a do kompletu ostatnio zakupiłam trampki w biało-granatowe paseczki ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ha jestem zacofana co to jest ten GoT???? I ogolnie pytanko kupowalyscie to tantum rosa w saszetkach do uzycia po porodzie???
![]() |
#3167 |
Wtajemniczenie
|
Hej wczoraj o 21:40 przyszła na świat Emilka
![]() 3120g i 56cm Wody mi odeszły o 13tej, skurcze zaczęły się o 18:30, a po 3 godzinach było po wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3169 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez madziarek1 Czas edycji: 2014-05-06 o 05:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
MArtusia gratulacje ogromne
![]()
#3171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justiwi nie kupilismy bo mi bylo zal kasy. Zdecydowalam ze zainwestujemy w lepsza spacerowke potem bo w sumie z gondoli w jedo bylam zadowolona. Ramona ja bede miala pobierane za tydzien, czyli bede miala 36tc6d, moj gin mowil ze wczesniej mi nie pobierze, bo w szpitalu moga uznac za niewazne Ilkas wczoraj wciagnelam jeszcze GoT wieczorem, znowu bez szalu, ale szok bo pierwszy raz od dawna odcinek bez seksu ![]() W ogole to dzien dobry, nadaje z lozka, bo moje dziecko jeszcze spi ![]() ![]() Milego dnia dziewczyny i kciuki dla wszystkich ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Wczoraj jak się położyłam to myślałam że pojade na IP.... ległam Mały się tak strasznie ruszał a mi się robiło jakoś jakby mokro wstawałam co 2 minuty sprawdzać czy mi się przypadkiem wody nie sączą... normalnie leciało odrobinke jak tylko weszłam do WC ale panowałam na tym tzn jak wstałam to nic nie było więc stwierdziłam że poczekam.. i tak z godzine czekałam zmieniłam wkładkę nie była mokra tak delikatnie wilgotna więc nie byłam pewna czy to upławy czy wody.... położyłam się do łóżka i nic przeszło... Mały się uspokoil i to też.. ale dziwne uczucie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze mi się podobało to imię. Jak byłam mała to miałam lalkę Emilkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Martusia gratulacje dla Ciebie i Emilki !!
![]() ![]() ![]() Ulrika ja wczoraj też zawoziłam wymazy do labo i zapłaciłam 25 zł Justiwi gratuluję zakupu wózka, widzisz jak na Was czekał ![]() Muffinka gratuluję przyrostu wagi Oleńki, powoli powoli do przodu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja po badaniu krwi. ciesze się, że to już chyba ostatni raz bo zawsze noc przed badaniem nie spię... dziś mi sie sniło że zapomnialam nasikać do pojemniczka, potem, że zjadłam rosół na sniadanie a mialam byc na czczo...... ![]() palce mam calkiem zdretwiale, ale jakoś dziś mam chyba lepszy nastrój pampków mam tylko jedno małe opakowanie dada. dokupilabym moze jeszcze, ale się zobaczy. licze, że tż bedzie na tyle przytomny, ze bedzie umial znaleść odpowiednie. chyba , ze jeszcze jakas promocje złapię kocyków też mam pare w kolekcji. i ze trzy reczniki z kapturkiem. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() aaa i otwieraja u nas nowego rossmanna, bliżej mnie ![]()
![]() |
#3179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla nowej mamusi ![]() ![]() Dziś w nocy obudziłam się z placzem, tak mi ręka zdrętwiała że w ogóle jej nie czułam ;( Ale jeszcze tylko kilka dni ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Myślałam dziś o Tobie rano ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.