Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 16:47   #3151
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Berbie, z książeczek Strzalkowksiej (tej od Piłki" ) to sa fajne jeszcze bajki "Maly duszek" i " Dzien dobry! dobranoc..." (U nas to ulubione do czytania do snu. Maja taki usypiaczowy ; ) klimat.
Z płyt "kołysanki, utulanki" Magdy Umer i Grzegorza Turnaua ( teraz jest chyba jest jeszcze wydanie z książeczka) i wspominane Melorymki.
Z LM, moze i zbytek, ale dosyc użyteczny do poduszka angel wings i 'prosiak' ().
Puzzle piankowe, u nas non stop w uzyciu. Jak był mniejszy to pod matę edukacyjna podkladalismy.

Na razie tyle mi do głowy przychodzi.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak mówiłam że w życiu i nigdy pomocy nie będę chciała?
Nie wiedziałam że taki krzykacz mi się ciężki trafi..

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
A kto wiedział

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-07-10 o 18:08
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 17:13   #3152
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Ja mam mate chyba z Canpola taka morska i jest suuuper, dużo zabawek, lusterko, szelesci. Można ja włożyć do lozeczka. U nas jest teraz w kojcu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 18:07   #3153
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
witajcie
dziewczynki dużo przytyłyście w trakcie ciąży?? jak Wam idzie zrzucanie kilogramów? ja do 30 tyg przytyłam 6 kg i tyle mi spadło praktycznie od razu po cc, ale brzuch mam prawie jak w ciąży wkurza mnie, że teraz póki jestem jeszcze na urlopie mogłabym poćwiczyć, to nie można..kiedy zaczynałyście jakieś aktywności po cc??
Ja przytyłam 13 kg.
3 mi zostały.Ale żeby dobrze wyglądać musze zrzucić 8 kg.Ale to po karmieniu.

Cytat:

Uwaga uwaga! Pozbylismy się kikuta!!

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:12   #3154
kooocur
Zakorzenienie

Buziaki od roczniaka!!!!!!:jup i:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roczniak.jpg (25,8 KB, 57 załadowań)

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:21   #3155
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
jak się znów zmienił!
Buziaczki dla Roczniaka

Wróciłam i padam, mam dość jeszcze mnie chłop na koniec w.rwił....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:54   #3156
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
sto lat

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:55   #3157
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witajcie
u nas powolutku, tylko ja nie moge sie pozbierac. Tz ustawiam, wiec lekka wojna jest. kontynuacja szpitala domowego jest - zaczela Marysia zakazeniem drog moczowych (nie mam pojecia skad), pozniej Alka z angina, a teraz ja mam polpasca. do ok 17 jeszcze funkcjonuje, pozniej juz jest fatalnie. za 11 dni jedziemy do Polski na 6 tygodni. ide dalej chorowac.
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:19   #3158
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
jak się znów zmienił!
Buziaczki dla Roczniaka

Co się stało?

Stary 2014-07-10, 22:32   #3159
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
panika a ty co polecasz?
na tym etapie z książeczek czarno-białe. choć ja drugi raz nie kupię (nasze poszły w obieg). wydrukuję z neta
no i mata. wg mnie jakakolwiek (mieliśmy Tiny Love i z Ikei).

no i nie wiem czy się zdecydowaliscie na wanienkę. jeśli tak zażyczyłabym sobie stelaż pod wanienkę. Mój kręgosłup błogosławił patent.

łuszczenie skóry musi przejść same... używałam najróżniejszych kremideł a przeszło samo. jak zdecydowało się przejść

Cytat:
Jadłam tylko chleb suchy i jabłka ze sloiczka gerbera.
dlaczego? tak szybko wszystko odreagowywał?
na Maksiowym etapie okładałam T. dużymi zdjęciami twarzy (z gazet). jarał się (najbardziej Markiem Kondratem)

Cytat:
Pamiętacie jak mówiłam że w życiu i nigdy pomocy nie będę chciała?
Nie wiedziałam że taki krzykacz mi się ciężki trafi..
dzieć bardzo weryfikuje nasze "nigdy" ()

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47247551] U nas jest teraz w kojcu.
[/QUOTE]aaaaa! nie mów! po prostu nie mów... dziecko-ideał

Cytat:
jaki meniak
Sto lat Przystojniaku!!!!!!!!!!:r oza:

Agatek, co jest. jakieś wybory?!

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-07-10 o 22:34 Powód: zapomniałam o stelażu ;)
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:01   #3160
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pani - od dluzszego czasu daje devikap, kosztuje grosze a na pol roku starcza, tylko na recepte jest.

A z tym robieniem wszystkiego z dzieckiem ciezko jest. J. teraz strasznie marudny, krzyczacy piszczacy placzacy marudzacy ciskajacy rzeczami nie dajacy sie dotknac i potrzebujacy bliskosci jednoczesnie. Dzis tylko zrobilismy pranie, odkurzylismy i zmienilismy posciel, wiecej nie dalo rady.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:19   #3161
fiolusiek
Zakorzenienie

Barbie Mnie ostatnio spodobaly sie takie kocyki
http://www.colorstories.pl/ColorStor...dukt/index/169
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:43   #3162
Konto usunięte

Cytat:
Sto lat kochany roczniaczku z bujną grzywą!!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
na tym etapie z książeczek czarno-białe. choć ja drugi raz nie kupię (nasze poszły w obieg). wydrukuję z neta
no i mata. wg mnie jakakolwiek (mieliśmy Tiny Love i z Ikei).

no i nie wiem czy się zdecydowaliscie na wanienkę. jeśli tak zażyczyłabym sobie stelaż pod wanienkę. Mój kręgosłup błogosławił patent.

łuszczenie skóry musi przejść same... używałam najróżniejszych kremideł a przeszło samo. jak zdecydowało się przejść

na Maksiowym etapie okładałam T. dużymi zdjęciami twarzy (z gazet). jarał się (najbardziej Markiem Kondratem)

aaaaa! nie mów! po prostu nie mów... dziecko-ideał

jaki meniak
Sto lat Przystojniaku!!!!!!!!!!:r oza:

Agatek, co jest. jakieś wybory?!
A u nas akurat książki się sprawdziły, nadal mu czasami daję

My kąpaliśmy praktycznie do roku na stole. Jak zaczął wyłazić z wanny, to się przenieśliśmy ze sprzętem do łazienki

Łuszczenie też przerabialiśmy, mama mnie oskarżała, że to przez złą pielęgnację (bo smarowałam balsamem, a nie "jak kiedyś" oliwką oczywiście samo przeszło).

No bawi się czasami w kojcu.
Wiem, że kojec ma przeciwników, ja również nie jestem już teraz tak w 100% do niego przekonana, ale co zrobić, jak on w kojcu robi więcej rzeczy, niż na podłodze - odważniej chodzi, bo ma miękko... Ale trzymam tylko tyle, ile muszę, jak mogę, biorę na podłogę, albo do siebie na tapczan, albo gdziekolwiek.
Ale nie powiem, jak na wszystkie moje strachy i stresy, dostałam bardzo bezproblemowy egzemplarz
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 00:28   #3163
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Pani - od dluzszego czasu daje devikap, kosztuje grosze a na pol roku starcza, tylko na recepte jest.

A z tym robieniem wszystkiego z dzieckiem ciezko jest. J. teraz strasznie marudny, krzyczacy piszczacy placzacy marudzacy ciskajacy rzeczami nie dajacy sie dotknac i potrzebujacy bliskosci jednoczesnie. Dzis tylko zrobilismy pranie, odkurzylismy i zmienilismy posciel, wiecej nie dalo rady.
tylko...
ja to wszystko robię w nocy jak moje dziecko idzie spać
marzę aby moje dziecko spało codziennie w ciągu dnia chociaż godzinę...
Kasia potrafi spać 3 godziny ale raz na dwa tygodnie, potem ma dni bez spania i funkcjonowanie od 7-8 do 21, czasem wcześniej wstaje i później zasypia
nikt nie wierzył w to jaki mam egzemplarz póki nie zaczęli nas odwiedzać...
przy każdej okazji słyszę słowa podziwu, że daję z nią radę i słowa współczucia, że muszę być wykończona doszczętnie....
jak jedziemy do moich Rodziców to moja Mama po pół godziny przebywania z wnuczką mówi mi" Współczuję Ci, przyjeżdżaj do nas częściej żebyś chociaż trochę odpoczęła i się zdrzemnęła" (chociaż widzę, że Babcia już przestała płakać gdy odjeżdżamy, wręcz widzę ulgę na jej twarzy)
ostatnio ciągle Kasię dźwigam, ściągam z parapetów, krzeseł- a ona się szarpie i kopie na wszystkie strony, robi wszystko na złość no i ma ulubione zajęcie-próby połknięcia czegoś niejadalnego- zakrętki, kawałka rurki, foli, gazety- im większy mój strach tym większa jej radość- mam nadzieję, że szybko mi z tego łobuzerstwa wyrośnie bo jestem już kłębkiem nerwów i powoli świruję ze zmęczenia i bezsilności

za dwa tygodnie biorę się za pakowanie torby i wyprawkę bo coś czuję, że poród będzie dużo wcześniej...

jak nadrabiałam post to miałam wrażenie, że nasze wątkowe maluchy to już nie maluchy tylko przedszkolaki
kunegunda- Tosia panna
kocurku- 100 lat dla roczniaka
pani- super, że macie żłobek, trzymam kciuki aby Torresowi się podobało a Ty byś miała milsze sprawy na głowie w październiku niż powrót do pracy

Maga, kunia- dla manie waga Waszych dzieci to i tak kosmos- u nas 3 tygodnie temu waga pokazała 10,5kg- to dla nas niezwykła radość, że nasza dwulatka w końcu ma dwucyfrową wagę

jojla- życzę samych kumatych studentów żebyś się nie musiała wiele napracować

wika- jak sytuacja z Mamą?, dobrze rozumiem, że szefowa awansowała a Ty również? Gratulacje

agatko- jakieś drzwi i panele wybrane?

BERBIE- super, że masz taką dużą pomoc

kucyku- Tobie z kolei dziękuje, za posta w którym pytasz "co Mama może pomóż?"
Wczoraj (po trudnych doświadczeniach z pierwszych tygodni spędzonych z Kasią wynikających też z mojej upartości, że muszę sobie sama poradzić skoro TZ-eta nie ma) poruszyłam wczoraj z moją Mamą temat jej pomocy przy drugim dziecku- poprosiłam aby przyjechała we wrześniu jak się maluch urodzi lub zaproponowałam, że poproszę Tatę aby remontował nam strych lub docieplał ganek zaraz po narodzinach dziecka i aby przyjeżdżał codziennie i zabierał Mamę- wtedy nie zostawałaby na noc
moja Mam się popłakała i powiedział, że ona do nas nie przyjedzie,chętnie Kasie zbierze do nich ale nie wyobraża sobie, żeby miała przyjechać do mnie i tutaj nam pomagać....przepłakałam całe popołudnie- w poniedziałek była u mnie kuzynka z maleńkim dzieckiem- Kasia mało nie rozdeptała niemowlaka spontanicznie skacząc obok niego na wersalce i koniecznie chciała wydłubać małej oczy- a w trójkę (z kuzynkami) byłyśmy obok i ją pilnowałyśmy
nie wyobrażam sobie odesłać Kaśki do Dziadków po narodzinach małej a wiem, że i teraz jak dziecka nie ma na zewnątrz to Kasię cały czas za rękę trzeba trzymać aby coś nie narobiła - przede wszystkim aby nie zrobiła sobie i innym krzywdy
może jednak ogarniemy sami z Tz-etem? MOże wydaje mi się, że potrzebuję pomocy Mamy a też będzie mnie denerwować? A z drugiej strony boję się, że tym razem u mnie to już nie będzie depresja poporodowa tylko psychoza....

measia- kurujcie się szybko

wit D podaję codziennie wieczór razem z tranem- dodaję do mleka...

kunegunda- prawda, ze takie "tak" i "nie" ułatwia bardzo życie?
u nas z mówieniem pomału do przodu
Kasia ma etap pytania kilkadziesiąt (!) razy dziennie "Dzie Tata?, Dzie je Tata?" ewentualnie jak ja się oddalę pyta o Mamę
Kilkadziesiąt razy dziennie przerabiamy dialog:
- "Dzie Tata?, Dzie je Tata?"
(jak jest w pracy to mówię)
-Tata jest w pracy
- Brummm?
- Tak, pojechał autem
I na to wszystko słyszę słodkie "Aaahhhhhaaaaa"
Jak Tz-et jest koło domu to mówię:
-Tata poszedł do krówek dać im jeść
- Muuu?
Tak, tata poszedł do stajenki dać jeść krówkom.
- Hauuuuu?
Tak, pieskowi też Tata da jeść
- Koko?
- Tak, kurkom też musi dać jeść.
Na koniec znowu pada słodkie "Aaahhhhhaaa" dające mi do zrozumienia, że dziecko zostało doinformowane...
Tylko nie wiedzieć czemu po kilku minutach znowu pada pytanie
- "DZie Tata, DZie je tata?"

DZiewczyny, mam dwa pytania
Ile melis można w ciąży wypić w ciągu dnia?
Czy jeździcie z Waszymi maluchami przy włączonej klimatyzacji?
Wybieramy się do rodziny Tz-eta ponad 200km - pojedziemy przez dzień- rano muszę być jeszcze na wizycie u gina więc pewnie wyjedziemy w południe....
Przyznam, że od kilku dni czuję się ciążowo....do tej pory "goniłam" i robiłam wszystko co potrzebowałam zrobić ale w poniedziałek miałam kryzys przy upałach, poczułam się jakby mi przybyło nagle 10kg, nogi mi napuchły, kitki otarły i hormony zaczęły szaleć więc ryczałam
byliśmy z Kasią na wizycie u nefrologa - tylko 30 km i ciężko było się autem przemieścić na tej duchocie (i mnie i jej) więc nie wiem czy ten wyjazd do rodziny 200km to dobry pomysł...
Kaśka wyniki z sików ma ok i usg nerek też ale niestety musimy wykonać cystrografię- co wiąże się z jednodniowym pobytem w szpitalu

rena- ciągle myślami jestem z Tobą więc zapytam- Czy coś się zaczęło dziać?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-07-11 o 01:11
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 01:11   #3164
ciociami
Raczkowanie

Witam

Kocurku sto lat dla Roczniaka.
Przystojny jak zawsze.

Measia zdrowka zycze dla was wszystkich.

Kundzia, mala juz nie mala.

Panika usmialam sie z karmienia do
18-nastki.

Rena przytulam mocno.

Wszystkim zycze zdrowka.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 07:10   #3165
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
ale on ma włosy!!!! cudnie wygląda

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
witajcie
u nas powolutku, tylko ja nie moge sie pozbierac. Tz ustawiam, wiec lekka wojna jest. kontynuacja szpitala domowego jest - zaczela Marysia zakazeniem drog moczowych (nie mam pojecia skad), pozniej Alka z angina, a teraz ja mam polpasca. do ok 17 jeszcze funkcjonuje, pozniej juz jest fatalnie. za 11 dni jedziemy do Polski na 6 tygodni. ide dalej chorowac.
wspólczuję chorób, a zwłaszcza półpaśca
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:13   #3166
iza243
Zakorzenienie

Witam

U mnie jak nie urok to sraczkaSpuchło mi ucho w środku i okropnie mnie boli.Tż wziął na żadanie bo nie ma kto z małym zostać,jem śniadanie i lece do lekarza.

Stary 2014-07-11, 09:28   #3167
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

No dokładnie....

A z jedzeniem to było tak że bałam się jeść cokolwiek, bo o co nie spytałam położnych, to nie wolno...
A że żyłam na szpitalnym jedzeniu to już wogole był ograniczony wybór. Do chleba miałam swoją szynkę, dżem morelowy ekologiczny i ser żółty ale na serio bałam się więcej niż odrobinę zjeść.

Wypróbuje gazetę z twarzami

Mały od 3 do 8 robił kupę.. Rurka poszła w ruch i wg mnie kupa jest za twarda pierwsza partia była twarda i zbita. Dopiero kolejna poszła miękka. Chyba musze więcej wody mu dawać...
Teraz jest 9:20 a on dalej nie śpi
W dodatku dostał pryszczy i ciemieniucha chyba mu się robi. Ale i tak jest najpiękniejszy

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:02   #3168
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
buziaki dla przystojniaka!! sto lat

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:22   #3169
Konto usunięte

Kucyku może to trądzik niemowlęcy, hormony jeszcze szaleją.

Iza zdrówka!
Stary 2014-07-11, 11:40   #3170
iza243
Zakorzenienie

Byłam u ogólnego mam rope w uchu i antybiotykLaryngologa dziś nie było,ale pech

Stary 2014-07-11, 11:47   #3171
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
iza mam nadzieję,że o nie od tego zęba?
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:56   #3172
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Czesc Dziolchy zaraz ide lepic pierogi dla Tosi, ale jeszcze troche skrobne...

Zeberka jak piszesz o Kasi to tak jakbym miala przed oczami Tosie ... a nie mysleliscie aby Kasie dac do zlobka?! ona moglaby sie wychasac z dziecmi i Tobie byloby lzej z drugim dzidziolem?! Nie mowie ze na caly dzien by miala isc do zloba ale na te chocby 4h... u nas tak pewnie bedzie ze tylko na 4-5h na poczatek i babcia bedzie wczesniej odbierac....

Dziewczyny czy mozna dodac kakao do mleka modyfikowanego?!

Wczoraj Toska dostala kajzerke na spacerze, wiecie co z nia zrobila!? zrobila dziurke, wydlubala srodek i wlozyla prawie wszystkie palce i pokazywala przechodnia to jest cyrkowa normalnie

Wieczorem wybralismy sie na spacer i zahaczylismy o wieksze centrum handlowe (WP) Toska oczoplasu dostawala, latala po sklepie, ogldala ubranka na wieszakach, a jak zobaczyla buciki to az drzala z podniecenia

Macie moze do polecenia kalosze dla malucha?! musze sie zaopatrzec tzn Tosie.

Fiol sliczne te kocyki, Paniczka a Ty szalejsze z LM tez bym chciala takie kocyki, bo sa przepiekne ale z kasa krucho

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Iza wspolczuje

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:35   #3173
Maga83
Zakorzenienie

Kunia z czym robisz pierogi? Może też coś wykombinuje. Chociaż z jego ilością zębów to nie wiem czy da radę zjeść
Masz jakiś sprawdzony przepis na ciasto?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:43   #3174
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Iza zdrówka!
Kundzia ale Tosia modnisia rośnie Szykuj szafkę na buty dodatkową

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Berbie jaki kosz macie do spania??

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:47   #3175
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
iza mam nadzieję,że o nie od tego zęba?
Chyba nie,choć to ucho po tej stronie.Ząb już dawno przestał boleć,końcem miesiąca ide na plombe.

Stary 2014-07-11, 12:50   #3176
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Przystojniak Raz jeszcze wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
witajcie
zdrówka! miałam półpasiec więc bardzo współczuję...

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
jojla- życzę samych kumatych studentów żebyś się nie musiała wiele napracować

Kochana Ty to jesteś siłaczka! Kasia niezła rozrabiara
bardzo się cieszę, że wyniki badań nerek ok i współczuję konieczności badania w szpitalu.

Cytat:
zdrówka!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Wczoraj Toska dostala kajzerke na spacerze, wiecie co z nia zrobila!? zrobila dziurke, wydlubala srodek i wlozyla prawie wszystkie palce i pokazywala przechodnia to jest cyrkowa normalnie

Wieczorem wybralismy sie na spacer i zahaczylismy o wieksze centrum handlowe (WP) Toska oczoplasu dostawala, latala po sklepie, ogldala ubranka na wieszakach, a jak zobaczyla buciki to az drzala z podniecenia
Modnisia

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:54   #3177
Maga83
Zakorzenienie

Iza kurcze jak nie ząb to ucho. Masakra
Zeberka podziwiam że tak wszystko ogarniasz. Ale też współczuję że ani chwili dla siebie nie masz

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:05   #3178
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Babcia już przestała płakać gdy odjeżdżamy, wręcz widzę ulgę na jej twarzy

Cytat:
pani (...) trzymam kciuki aby Torresowi się podobało a Ty byś miała milsze sprawy na głowie w październiku niż powrót do pracy
heh. powoli przestaję wierzyć. a raczej wcale nie wierzę

Cytat:
moja Mam się popłakała i powiedział, że ona do nas nie przyjedzie,chętnie Kasie zbierze do nich ale nie wyobraża sobie, żeby miała przyjechać do mnie i tutaj nam pomagać....(...)
może jednak ogarniemy sami z Tz-etem?
dlaczego sobie nie wyobraża???
a tż będzie czasowy???
być może w Kasi obudzi się instynkt siostry-opiekunki?
pomyślałam, jak Kundzia, o żłobie, przedszkolu, miejscu opieki dla Kasi. Jest możliwość???

Cytat:
boję się, że tym razem u mnie to już nie będzie depresja poporodowa tylko psychoza....

nie nastawiaj się, pliiiissss

Cytat:
kitki otarły
co otarło?

Cytat:
ale na serio bałam się więcej niż odrobinę zjeść.
no to jak miałaś kp bidula...

a pryszcze i ciemieniucha - phi! będą się pojawiać i znikać a on wciąż będzie naj

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47253564]

My kąpaliśmy praktycznie do roku na stole.[/QUOTE]aaaa... powtórzę się... ideał

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47253564]Wiem, że kojec ma przeciwników, ja również nie jestem już teraz tak w 100% do niego przekonana[/QUOTE]dlaczego?
jakby T. chciał tam siedzieć, to nie miałabym żadnych uprzedzeń
w ogóle pokory nabieram. i nie mówię już NIGDY.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
a jak zobaczyla buciki to az drzala z podniecenia
boooossskoooo. Babiura 100%

Kalosze mamy z Demara. spełniają swą funcję

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Chociaż z jego ilością zębów to nie wiem czy da radę zjeść
a ileż tych zębów???

Ciężarówki do raportu!!!
Wika, jak z mamą???

ale u nas leje... T. szaleje po chałupie... wozi na rowerku kurę, świnię i misia. w różnych konfiguracjach
siedzę w kuchni i słyszę czym się bawi od dwóch dni różnicuje pojazdy Traktor: "tyr-tyr", autko: "brum-brum", a pojazdy uprzywilejowane (): "eo-eo-eo" a jak czymś rzuca - klasyczne: "bam"

Stary 2014-07-11, 13:16   #3179
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
rena- ciągle myślami jestem z Tobą więc zapytam- Czy coś się zaczęło dziać?
Od wczoraj plamię...chyba dziś pojadę na IP żeby mi jednak zabieg zrobili, bo się boję strasznie...tylko nie mam skierowania, bo miałam dziś jechać do dr na wizytę i po skierowanie, i nie wiem czy bez tego zrobią...

Kocurku samych szczęśliwych dni dla Marcelka!!!!

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:20   #3180
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
Od wczoraj plamię...

byłam na IP. od lekarza dyżurnego dostałam skierowanie do szpitala.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości