Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-02, 10:24   #3151
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Paulina, a jak waga dziecka, bo mowilas ze małe?...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:25   #3152
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
przeanalizowałam internet, składy, poczytałam wieeele opinii i wybrałam krem chroniący przed wiatrem i zimnem babydream z rossmana. za całe, szałowe 4,99

nie wiem czy są jakieś naturalne sposoby (poza niewychodzeniem na dwór ) wg mnie to wazne żeby tę przeraźliwie delikatną skórę chronić przez szkodliwym wpływem niskiej temperatury, tylko własnie chronić - odpowiednimi preparatami, a nie ją obciążać. no i składowo najlepiej wychodził własnie ten krem z rossa.
Właśnie chciałam się zagłębić w składy, ale skoro to już zrobiłaś, to posłucham głosu naszej forumowej skarbnicy wiedzy A wybrałaś w ten sposób może środek do kąpieli?
Stary 2014-10-02, 10:25   #3153
ela_86
Wtajemniczenie

a ja bym już się nie odważyła okien myć
TŻ umył trochę temu

kurde... zazdraszczam Wam tego słońca.....
u mnie depresyjnie.....

muszę ogarnąć tą lodówkę, nienawidzę tego....
marzy mi się nowa, bo ta to strup.... miałam nadzieję, że się popsuje, ale niestety ciągle daje radę......
Stary 2014-10-02, 10:28   #3154
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w 37 tc
)

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Kasia mnie tez cos gardlo boli.
Sloneczko oklaski za 37 tc aleeeeee robi sie goraco!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty lece pod prysznic, bo sama dzis wizytuje.
Kochane w nocy niestety zmarla moja babcia, o ktorej ostatnio pisalam... dobrze, ze zdazylam sie z nia pozegnac i nie stalo sie to nagle...moglam sie na to nastawic...dozyla pieknego wieku...i umowmy sie, ze to koniec zlych wiesci na dlugo ok?
Lece ogarnac Bozenke
współczuje dobrze że mogłyście się pożegnać

Cytat:

Witam w zaczetym 35tc. Kawe robie a potem piore przescieradla, pokrowce itd

Tak z ciekawosci jeszcze - jakie wg Was argumenty przemawiaja za tym zeby szczepic pojedynczymi szczepionkami a nie 5/6w1?
Bo ryzyko wystapienia NOPow jest wyzsze przy wiekszej liczbie wkluc, bo dziecku podaje sie 3-4 x wiecej substancji "dodatkowych" na raz, a to one sa z tego co wiem najwiekszym obciazeniem?[COLOR="Silver"]
!
dzisiaj też zaczęłam 35 tyg
co do szczepień- tak jak mówiłam jeszcze nie zgłebiliśmy tematu ale jak byłam jeszcze na studiach to z kilku, jak nie kilkunastu źródeł wbijali nam do głowy żeby nie brać tych wszystko w jednym. nie powiem Ci dokładnie dlaczego bo poprostu nie pamiętam chyba było właśnie że więcej skutków ubocznych i obciążenia dla organizmu na raz? ale tak mi się kojarzy. koleżanka urodziła 2m temu-ona wszystko obczajała dokładnie i przelotem mi powiedziała że nie bierze tych 5/6w1, i też o tym euvax mówiła

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość

dzis do mnie przjdzie Pani ogladac mieszkanie i jej sie bardzo podoba i mowi ze mezowi napewno tez sie spodoba tylko nie bedzie mu sie podobalo to ze jest na 4 pietrze i mam pytanie jakie argumenty moge wysunac na korzysc 4 pietra zeby byc przekonujaca :P [COLOR="Silver"]
:
a to ostatnie piętro? cisza, spokój, nic na balkon i pranie z góry nie leci nikt nie tupie, nie zaleje, raj na ziemi
a że latem grzeje od góry, zimą mrozi i nogi z dupy wypadają na stare lata to tam... pikuś mieszkałam na 4 pietrze ale szczerze to bym chętnie tam wróciła

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
kurde... ZUS się ociąga..... mogliby już przysłać kasiurkę....
nie mam za co proszku do prania kupić
ojjjjj to dzisiaj leń hiihi

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Właśnie wcinam owsiankę alez mi wyszła pyszniutka
Jak tylko skończę pałaszować to poodwołuję się i zdam relację z wczorajszej wizyty
ehhh wróciłam ze sklepu i mi przypomniałaś że kaszy manne nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
silesianna, a który alantan polecasz?

Pytanie wyprawkowe:

Co kupujecie dzieciaczkom do obcinania paznokietków (cążki, nożyczki?) i czesania włosków? Macie jakieś zestawy czy sprawdzone firmy?
mam zestaw w pudełku akuku cążki nożyczki i pilniczek - niezłe są, już podkradłam dzieciowi na mały manicure
do włosków babyono szczotke i grzebyk

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja kupiłam zestaw z CanpolBaby sa tam nożyczki, cążki i mały pilniczek, używała bede nożyczek bo sie boje ze cążkami chwycę za głęboko albo coś. Koleżanki dziecku położna w szpitalu właśnie zrobiła cążkami i delikatnie opuszki poprzecinała, biedne dziecko i to w kilku palcach. A dla mnie najgorsze jest tak słyszałam (mam taka koleżankę) które obgryzają dzieciaczkom paznokcie

A co do włosków to coś czuje ze moje dziecko będzie łyse... Ja jak byłam mała to byłam łysa a maz jest teraz łysy , jak bedą włoski to wtedy kupie
taka szczotka to właściwie nie do włosków tylko na ciemieniuche się przydaje, nawilżasz preparatem a potem delikatnie wyczesujesz.

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja mam nożyczki, a do włosków szczotkę z włosia naturalnego, aczkolwiek położna mówiła, że lepiej kupić miękką ale zwykłą, bo z włosia naturalnego się nie wyparzy wrzątkiem bo powypada.... to już było po moim zakupie heh zobaczę jak się sprawdzi, jak będzie zła kupię inną

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

na początku pewnie będę bała się obcinać, no ale na to to bym nawet nie wpadła....cóż za dziwny pomysł....
nie zamierzam wyparzać ale miałam troche wyrzuty że nie wzięłam z naturalnego włosia - brzydkie obrazki miały ale widze że niepotrzebnie

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:28   #3155
ela_86
Wtajemniczenie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa
zajrzałam na konto a tam ZUS!!!!!!
jednak mają serce i telepatia zadziałała

humor lepszy

ale ze mnie materialistka.....

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-10-02 o 10:36
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:29   #3156
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chciałam się zagłębić w składy, ale skoro to już zrobiłaś, to posłucham głosu naszej forumowej skarbnicy wiedzy A wybrałaś w ten sposób może środek do kąpieli?

już dawno, oillan, bo się najlepiej sprawdził przy młodej; natomiast po tym jak już kupiłam to też trochę poczytałam i są lepsze emolienty, mniej konserwowe, musze porównać cenowo i być może z czasem będę zmieniać, ale raczej też na emolienty a nie co innego. coś nieemolientowego to tak po roku zamierzam chyba wprowadzać. zobaczymy jak będzie z alwergią.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:30   #3157
paulina119a
Zadomowienie

Oj tak dziewczyny same dobre wieści Oby październik owocował tylko dobrymi wiescimi u każdej z nas

Czekoladko ja o tej metodzie nie słyszałam. Obecnie jedynie co robię to henne u kosmetyczki. Kiedyś przedłużałam 1:1 ale to też nie dla mnie. Wkurzało mnie to, że te rzęsy zaczepiały mi się o szyby w okularach (na co dzien noszę okulary). Długość była dobrana do moich naturalnych (mam długaśne rzęsiska tylko jasne bom blondi ) i dałam sobie spokój z tym interesem.

Silesianna dobrze wiedzieć o tym kremie. Dziś jadę do Ross więc zakupię skoro chwalisz ( a ja lubię jak cos chwalisz ) a przyznam szczerze że miałam ten sam dylemat co Sweet - nie wiedziałam co kupic na zime... więc juz wiem

Benetta kaszka manna ile ja lat nie jadłam...............

Ela super wieści ej tam od razu materialistka... po prostu dbasz o stan domowego budżetu

Silesianna a zdradź tajemnice które emolienty maja lepszy skład

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-10-02 o 10:33
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 10:34   #3158
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

:
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa :brokuł: :brokuł: :brokuł:

humor lepszy

To co nam stawiasz?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Oj tak dziewczyny same dobre wieści Oby październik owocował tylko dobrymi wiescimi u każdej z nas

Czekoladko ja o tej metodzie nie słyszałam. Obecnie jedynie co robię to henne u kosmetyczki. Kiedyś przedłużałam 1:1 ale to też nie dla mnie. Wkurzało mnie to, że te rzęsy zaczepiały mi się o szyby w okularach (na co dzien noszę okulary). Długość była dobrana do moich naturalnych (mam długaśne rzęsiska tylko jasne bom blondi ) i dałam sobie spokój z tym interesem.

Silesianna dobrze wiedzieć o tym kremie. Dziś jadę do Ross więc zakupię skoro chwalisz ( a ja lubię jak cos chwalisz ) a przyznam szczerze że miałam ten sam dylemat co Sweet - nie wiedziałam co kupic na zime... więc juz wiem
To metoda cover up lashes 'polega na nałożeniu barwnika na rzęsy i wyglądają na grubsze,dłuższe i pomalowane.nie niszczy rzęs ponoć,dzwonilam do kosmetyczki bo chciałam wiedzieć cenę ale nie odbiera

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:39   #3159
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
I gratuluję nowych tygodni

Wczorajszy dzień się kiepsko zaczął, bo wstałam z mega chandrą ale w końcu zmobilizowałam się i wyruszyłam w rejs....

Odebrałam łóżeczko. Czeka na złożenie
Zdecydowałam w końcu gdzie kupimy wózek dziś musze tylko podjechac i wpłacić zadatek
Po tych wszystkich sprawach wieczorna wizyta u gina dodatkowo poprawiła mi humor.
Morfo mi się poprawiła toxo ujemne
Dno macicy mam na 35tc stąd moje zgagi... ale maluszek rozwija sie prawidłowo a ja juz jestem mniej ważna
Następną wizytę mam 28.10 i to bedzie ostatnia planowana wizyta jeszcze w połowie listopada planuje mnie zobaczyć o ile nie urodzę do tego czasu. Choć gin prognozuje, że przenoszę.
Szyjkę mam długości 46mm i zamknięta na wszystkie spusty !
Śmiał się, że jezeli na kolejnej wizycie nic się z nią nie zmieni to mnie wygna do pracy ale póki co ma prowadzić oszczedzający tryb życia !
aaaa i jeszcze wczoraj umówiłam nas na sesję brzuszkową.... 18.10
Tak więc dzień pełen przygód. Po powrocie do domu byłam taka padnięta, że zaraz zasnęłam.
Tak czytam o Waszej bezsenności.... ja śpię póki co jak zbita. Zdarzają się nawet takie noce że na siusiu nie wstaje... i tu mnie nachodzi pewna myśl.... może mój mąż mnie przydusza abym się nie kręciła po chałupie i ze schodów nie spadała
to ekstra to sie potem zdjęciami pochwal uwielbiam oglądać takie sesje

Cytat:
Dzięki za rady

A co do kremów do buzi, bierzecie taki na każdą pogodę czy będziecie używać jakichś naturalnych sposobów?
też mam babydream a zastanawiałam się jakby to była kwestia życia i śmierci dwa razy stałam w sklepie i dopiero za 3 razem kupiłam co trzeba ( bo z mężem poszłam i podjął męską decyzje )

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa :brokuł: :brokuł: :brokuł:

humor lepszy

e tamm.. złotóweczki za "leżenie" mocno cieszą

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2014-10-02, 10:39   #3160
silesianna
Zakorzenienie

Paulina, nie pamiętam :sciana:

spróbuję gdzies odnaleźć...

z tch kremów na zimę dobry skłąd ma też hipp i jakiś nagietkowy krem ekologiczny, którego nazwy nie pamiętam, ale pewnie jest u sroki natomiast z tych dobrych cenowo chyba najlepiej wypada babydream.
Stary 2014-10-02, 10:41   #3161
ela_86
Wtajemniczenie

po piwku
oczywiście zerrrrro......

kurde, zależałam na kanapie, a lodówka jak ruszyła z tym rozpuszczaniem..... cała podłoga zalana

biorę szmatę i lecę....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 10:42   #3162
benetta
Zadomowienie

paulina no właśnie ja też dawno a łazi za mną już od tygodnia i ciągle zapominam

Stary 2014-10-02, 10:46   #3163
paulina119a
Zadomowienie

Czekoladko brzmi fajnie... jak będziesz wiedziec cos o cenie to daj znać. Ciekawe jakiego rzędu to wydatek ???

Benetta pochwalę się na pewno mam tylko nadzieję, ze do tego czasu się nie rozpakuję

Silesianna nie chcę Ci zawracać głowy... Przy okazji może wrócimy do tematu

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Ela żebyś sąsiadów nie zalała

Benetta mmmm najlepszą kaszkę zawsze robiła mi moja babcia... idealna w konsystencji Podjadę odwiedzić dziadków i poproszę babcię o kaszkę, a co

dziewczyny będę zmykać póki co... juz południe a ja nadal rozczochrana siedzę Pojadę zadatkować wózek, ogarnę jakieś zakupy i muszę ugotować jakiś obiad... ale nie mam pojęcia co
Stary 2014-10-02, 10:47   #3164
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
przeanalizowałam internet, składy, poczytałam wieeele opinii i wybrałam krem chroniący przed wiatrem i zimnem babydream z rossmana. za całe, szałowe 4,99

nie wiem czy są jakieś naturalne sposoby (poza niewychodzeniem na dwór ) wg mnie to wazne żeby tę przeraźliwie delikatną skórę chronić przez szkodliwym wpływem niskiej temperatury, tylko własnie chronić - odpowiednimi preparatami, a nie ją obciążać. no i składowo najlepiej wychodził własnie ten krem z rossa.
też kupiłam ten krem
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:48   #3165
silesianna
Zakorzenienie

znalazłam względnie najprostszy skład bez konserw itd ma flos-lek
http://www.cefarm24.pl/15647,flos-le...ia-250-ml.html

i niezły skład ma mediderm bath https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...derm-bath.html jak na tę cenę

poprawiłam linki bo poprezdnie mi wizaż ocenzurował...

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-10-02 o 10:53
Stary 2014-10-02, 10:49   #3166
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czekoladko brzmi fajnie... jak będziesz wiedziec cos o cenie to daj znać. Ciekawe jakiego rzędu to wydatek ???

Benetta pochwalę się na pewno mam tylko nadzieję, ze do tego czasu się nie rozpakuję

Silesianna nie chcę Ci zawracać głowy... Przy okazji może wrócimy do tematu
Poczytalam juz w necie o tej metodzie i to jest jakby trwała mascara,efekt mniej spektakularny od przedłużania ale na codzien w sam raz, a i po jakimś czasie barwnik się wykrusza po prostu ,wygląda to naturalnie.pisza ze cena to 80-120zl w zależności od gabinetu

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-10-02 o 10:50
Stary 2014-10-02, 10:50   #3167
benetta
Zadomowienie

paulina najwyżej zaprosisz fotografa na porodówke

kurde... meble mi zaczęły znowu śmierdzieć - tak jak w pierwszej połowie ciąży bleeee i zgaga obleśna dzisiaj

mąż jakiś czas temu przyszedł uchachany i dumny i mówi że gdzieś tam wyczytał że jak kobieta miała silne mdłości to dziecko będzie inteligentne a ja miałam DRAMATYCZNIE silne mdłości, będzie Einstein hahah

Stary 2014-10-02, 11:02   #3168
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dopiero się skapnelam ze dzisiaj mamy z mężem 15 rocznice bycia razem

IDE w końcu poprasowac bo nie mogę juz wysiedziec

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-10-02, 11:06   #3169
ela_86
Wtajemniczenie

Paulina ja mieszkam na parterze

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

kawał czasu

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

jak już tak idziemy jak burza z patentami

przypalony garnek....

coś kiedyś słyszałam o zagotowaniu sody oczyszczonej?
muszę poszperać... bo mam taki właśnie przypalony i nie wiem jak go podejść :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 11:13   #3170
Keithlyn
Zadomowienie

Ja już nie wiem co kupić do tej buźki :P też chciałam ten krem z babydream, ale myśle też na Hippem ochronnym. Chciałam jeszcze kupić oliwkę z Hippa ( w razie ciemnieniuchy) więc wezme jednak tego Hippa bo nie chce mieć każdego kosmetyku z innej parafii
A jeszcze słyszałam że "krem specjalny z emolium" też jest dobry

Ogólnie to muszę wybrać się do rossmana na zakupki, ale to poczekam do wypłaty

Powodzenia na wizytach, zadawajcie relacje

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 11:13   #3171
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Łeeee a my 5 dobrze że mi przypomniałaś

Stary 2014-10-02, 11:19   #3172
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulina ja mieszkam na parterze

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

kawał czasu

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

jak już tak idziemy jak burza z patentami

przypalony garnek....

coś kiedyś słyszałam o zagotowaniu sody oczyszczonej?
muszę poszperać... bo mam taki właśnie przypalony i nie wiem jak go podejść :/
Sposób na przypalone garnki- rewelacyjnie sie sprawdza wlać trochę wody do garnka wrzucić proszek do prania i zagotować kilka minut, efekt rewelacyjny
Stary 2014-10-02, 11:19   #3173
paulina119a
Zadomowienie

Czekoladko to cena jeszcze w miarę... W wolnej chwili muszę poczytać o tej metodzie.

Benetta o sesji porodówkowej nie słyszałam... byłabym prekursorką chyba Oj to nasz dzieć też będzie mega inteligentny... jak sobie przypomne te mdłości.... bleeeeeeeeeee

Ela to możesz lać wode ile wlezie
Na przypalony gar soda. Wsyp, zalej niewielką ilością wody i zagotuj. Przypalone strupy zmiękną i zaczną odchodzić, ew. zdrap łyżką. Ja tak zawsze robie

Dobra już mnie tu nie ma !!!!!!!!!!!!! Miłego dnia. Ciaooooooooo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 11:21   #3174
benetta
Zadomowienie

w rossmanie z kartą rossne oilatum 250ml za 29zł -do 9.10 - jakby ktoś chciał

Stary 2014-10-02, 11:23   #3175
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
a to ostatnie piętro? cisza, spokój, nic na balkon i pranie z góry nie leci nikt nie tupie, nie zaleje, raj na ziemi
a że latem grzeje od góry, zimą mrozi i nogi z dupy wypadają na stare lata to tam... pikuś mieszkałam na 4 pietrze ale szczerze to bym chętnie tam wróciła
ostatnie pietro /mieszkane/ bo nad mieszkaniem jest jeszcze strych :P i w lecie nie ma super upalnie a w zimie jest cieplutko
Stary 2014-10-02, 11:23   #3176
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem co kupić do tej buźki :P też chciałam ten krem z babydream, ale myśle też na Hippem ochronnym. Chciałam jeszcze kupić oliwkę z Hippa ( w razie ciemnieniuchy) więc wezme jednak tego Hippa bo nie chce mieć każdego kosmetyku z innej parafii
A jeszcze słyszałam że "krem specjalny z emolium" też jest dobry

Ogólnie to muszę wybrać się do rossmana na zakupki, ale to poczekam do wypłaty

Powodzenia na wizytach, zadawajcie relacje
Używam na sobie kremu specjalnego emolium, zresztą żelu do mycia tez bi jestem alergikiem. Krem jest bardzo tłusty, rzeczywiscie sie sprawdza rewelacyjnie jak mnie skora porządnie swędzi ale czy używałbym tak "mocnego" specyfiku na dziecku hmmm raczej nie, nie chce przyzwyczajać dziecka do emolienow, sama po sobie wiem ze jak juz sie zacznie to cieżko wrócić do zwykłych kosmetyków bo skora nie bardzo toleruje, przynajmniej moja. Do kąpieli kupiłam płyn Babydream rossmanna bo ma fajny skład a kremik jakis kupie z hippa, coś delikatnego i w razie czego
Stary 2014-10-02, 11:24   #3177
benetta
Zadomowienie

paulina jak sobie przpomne te mdłości i wymioty..... jak myśmy to przeżyły??? kobieta to naprawde robokop

Stary 2014-10-02, 11:26   #3178
pati12345678
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia i nadrabiam zaległości w czytaniu! Za dwa tygodnie idę zwiedzać bezpłatnie szpital w ramach szkoły rodzenia (:
Wczoraj byliśmy z mężem w kinie na „Miasto 44” – polecam, jeśli ktoś lubi filmy historyczne! Mały wiercił się cały seans, chyba miał za głośno;p

Benetta – ja też wolę choć trochę wcześniej, a najlepiej z zaskoczenia, bo jak już będzie po terminie to człowiek się tylko stresuje!
fiorella22 – mam to samo;p jak leżę na boku to mały tak się wierci że boję się, że zaraz wyskoczy! A jak leżę na plecach to cisza, tyle że na plecach za bardzo nie potrafię spać bo mnie kręgosłup boli..
Manieczka - *; <przytul>
Sweet - ja kupiłam nożyczki, i szczotkę z naturalnym włosiem – będę mamą po raz 1 dlatego będę testować czy się sprawdzą.. co do kremu to kupiłam z nivea na wiatr, zimno i mróz, kosztował 13 zł, mam nadzieję, że się sprawdzi..
Środek do kąpieli kupiłam zachwalany przez większość mam i położnych Oilatum – cena jest masakryczna, w rosmanie za butelkę 500 ml chcą ok. 68 zł, ja kupiłam przez Internet dwa opakowania po 500 ml za ok. 80 zł z przesyłką więc różnica jest, a podobno są bardzo wydajne, no i nie trzeba już niczym nawilżać skóry dziecka, więc oszczędza się na jakiś kremikach/balsamach.. jak będziesz chciała to podeślę linka do stronki z neta gdzie zamawiałam…
pati12345678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 11:27   #3179
martha330
Zakorzenienie

Ela to masz fajnie, u nas do wyplaty jeszcze tydzien,ale ujdzie . A potem ostatnie zakupy, 17go pazdziernika idziemy zadatkowac wozek i wybrac kolor, bo zglupialam juz...
A poki co to musze sie zbierac na wizyte, bo jeszcze kapiel i bleeee golenie...

Co do przypalonych garnkow, to ja polecam wlac wode i duzo soli wsypac i zostacic na jakis czas, dziala jesli to emaliowane garnki

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 11:27   #3180
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
paulina jak sobie przpomne te mdłości i wymioty..... jak myśmy to przeżyły??? kobieta to naprawde robokop
ja mdlosci prawie wogole nie mialam wiec bedzie maly kochany glupolek ;P ale to bedzie miala po tatusiowi ;p

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości