|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
Generalnie są przecież osoby, które naciągają te swoje zwolnienia lekarskie...i rzeczywiście wtedy warto takie osoby skontrolować. Mam znajomego, który juz drugi rok jest na rencie a tak naprawdę to okaz zdrowia. Licza się znajomości, lekarz, który wystawi zaświadczenie itp no i oczywiście na komisji zakombinować. Poza tym pracuje na czarno- prowadzi swoją firmę, dwa razy w roku wakacje all inclusive. Ech...szkoda gadać. A tu kontrolują kobiet w ciąży. Co z tego, że ciąża to nie choroba tu się liczy zdrowie i życie dwojga ludzi. Jak kobieta nie czuje się, żeby pracować w ciąży to ma do tego święte prawo, a tym bardziej jak ma jakieś komplikacje...
Ok ale juz trzeba zakończyć ten temat, bo od wczoraj o niczym innym tu nie piszę. Normalnie spam jakiś ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- W sumie fajnie Kinga, że będziesz miała drugiego bobasa tak szybko. Przynajmniej od razu dzieciaki odchowane a poźniej spokojnie można wracać do pracy. Odkąd tz mi powiedział, że chce mieć drugie dziecko tez zaczęłam się zastanawiać, czy nie starać się szybciej o kolejne- jeszcze na macierzyńskim. No ale oczywiście czekam na małą księżniczkę, bo pewnie ona ma tutaj dużo do powiedzenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Dobra idę się ogarnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Kefii super, że z maleństwem wszystko ok, trzymaj się tam! Kinga kciuki za usg ![]() ![]() ![]() A w ogóle dziś zaczynamy 23t, więc 6 mc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja nwet bym nie chciała wszystkim obciążać TŻ bo to by zwariować można było tak leżeć w domu ciągle, jeżeli nie ma wskazań od lekarza ... Z reszta dla kobiety i dziecka też spacerki i jakiś umiarkowany ruch są potrzebne, organizm dotleniony, ciało w lepszej formie a przecież czeka nas niedługo ogromny wysiłek ![]() ![]() Ja teraz mam taką faze na ciuszki a nie mam kasy już w tym m-cu ![]() Moja mama za to szaleje i w czwartek zrobiłyśmy zamówienie w smyku za 100 czyli raptem 3 pajace, 5 par bodów i 3 pary skarpetek ![]() a ja jeszcze mam tyle planów ciuszkowych ![]() W sumie z takich akcesoriów wyprawkowo porodowych to zostały mi jeszcze podkłady/wielkie podpaski, majtki, wkładki laktacyjne, koszule i kosmetyki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() A i jeszcze miałam napisać że podziwiam was że już wiecie że się bedziecie starać o kolejne maleństwo a któraś z was chyba ma zaplanowną już trójeczkę jak dobrze kojarzę ![]() ja jestem póki co nastawiona na jedno bobo z różnych powodów, no ale zycie pokaże. Wśród znajomych mam taką tendencję że Ci co planowali stadko to po pierwszym zwątpili a Ci co się zarzekali że tylko jedno to niemal odrazu płodzą drugie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Co do biustonoszy brafiterka mi napisała na e mail "Dobrać wstępnie można przed porodem np 2 tygodnie przed, ale ze względu na zmiany w tym czasie
(i kurczenie szybkie obwodu po porodzie i np chwilowo wyjątkowo duże piersi w trakcie nawału zaraz po porodzie) by służył długo lepiej kupić tydzień po." To będe czekać teraz chodzę w stanikach do karmienia po młodej bo są mega wygodne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Rozeznanie
|
No szok wyłączyli mi wodę...grrr...także sobie nalałam centymetr wody do wanny i to by było na tyle
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Idę z psem mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie śnieg topnieje, temp na plusie i taka ciapa ![]() ![]() Cytat:
![]() ps. co to jest ten balonik o którym piszesz? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Kochane, ja z głupim pytaniem ![]() Właściwie z dwoma... 1. Co Wam daje rejestracja na stronach typu pampers, bebiko...? 2. Zauważyłam takie białe zaschnięte ciapki na sutkach, o co kepasa? (się nie znam, to pytam, moja siostra nie wie, bo takiego czegoś nie miała. o.O) ![]()
#3160 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż też, ale on zostaje do jutra.
![]() I potem idzie do przyjaciela... ![]() Nie zasnę dzisiaj sama... ![]()
#3161 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
On musi do szkoły dojechać, więc dzisiaj zostaje u kolegi na noc.
![]() Czasem wraca, jak mają krótko zajęcia, ale akurat dziś idzie spać do kolegi, który odezwał się po 2 latach. Jak dowiedział się, że jestem w ciąży to nagle mu się przypomniało, że mój mąż istnieje.
#3163 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kinga- kciuki za wizytę! ![]() Nadzieja- co za awatar ![]()
#3165 |
Zakorzenienie
|
Baset moze to zaschniete mleko/siara?
Moje cyce szaleja. Zaprzyjaznilam sie juz z wkladkami laktacyjnymi...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie mam kogo zapytać, położna zacznie przychodzić od 23 tygodnia. Dodałam zdjęcia z mojego ślubu do klubu ![]()
![]() |
#3167 |
404 Not Found
|
Poczyniłam pierwsze zakupy.
![]() ![]() Taki szary: http://allegro.pl/show_item.php?item=4902431475 I do tego: http://allegro.pl/show_item.php?item=4974607985 http://allegro.pl/show_item.php?item=4975580639 Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2015-01-10 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Rozeznanie
|
sama nie wiem, właśnie wróciłam do domu i już włączyli, czyli dzisiaj umyję włosy
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja niedawno wstałam ![]() ![]() Jaki magnez bierzecie? Bo mnie już drugą noc z rzędu łapią takie skurcze w łydki że masakra, muszę sobie kupić, niby mam magnez forte, ale nie potrafię połknąć tych tabletek są takie ogromne! ![]()
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Tak na szybko:
Wszystko jest w porządku - dzidziol waży 358g i jest PIĘKNA - prawdopodobnie dziewczynka <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już domek posprzątałam ![]() ![]()
![]() |
#3172 | ||
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Avatar znalazłam na instagramie i stwierdziłam, że tak nie daleko mi do niego.... Oczywiście na piłce szaleć nie będę, chce tylko sobie jakoś pomoc z tym kręgosłupem, bo nie ogarniam chwilami. Baset, 1. Rejestracja przynajmniej u mnie daje darmowe prezenty a i w późniejszym czasie próbki produktów danej firmy podobno ![]() Przynajmniej moje wszystkie znajome tak miały ![]() Może to nie jest jakieś wow, ale miło dostać próbki, wypróbować i wiesz czy chcesz tego używać, czy dziecko nie ma alergii itp, 2. białe to i u mnie się pojawia ale konsystencji twarożku....dopóki mi stanika nie brudzi nie zwracam na to uwagi ![]() Kinga, super, gratuluję córeczki ![]() O przepis trzeba zmolestowac Irenke ![]() Ja niedawno się obudziłam, bo znowu pół nocy spać nie mogłam. Ale za to idę o zakład, że chrapalam jak traktor..... Bo ciężko mi się oddycha i normalnie nawet bez wysiłku sapie jak lokomotywa :/
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja się też zarejestruje :P Nadzieja, a Ty masz w poniedziałek wizytę ![]() ![]() Kończę sprzątać, potem obiad, ogarnę się i wpada kumpela. Chata wolna, kota nie ma, myszy harcują, tym bardziej, że kot też harcuje... ![]() ![]()
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
Kinga gratuluję córeczki!
![]() ![]() My byliśmy na zakupach, kupiłam ciążowe rajstopy z gatty i serdecznie polecam - fotka w klubie ![]()
#3177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Emilia ja te bodziaki z kubusiem puchatkiem oglądałam w tesco ostatnio ale były jako 5-paki i kosztowały coś koło 60zł ![]() ![]() Ja mam do Was pytanie... może głupie, ale ja się nie znam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mąż się troszeczkę zawiódł, jak usłyszał, że teraz są spore szanse na córeczkę, bo wymyślił sobie, że jak będzie drugi chłopiec to niedługo będziemy się starać o trzecie (w nadziei na córkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Pewnie siara już się gromadzi, mam to samo. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale miałam sen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-01-10 o 12:30 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Scotasia no z kim gadalam to kazdy mowi ze to normalne po polowie ciazy. Nic mi sie nie ulewa ani nie mam plam na bluzkach tylko mam zolte plamki wiec szkoda mi stanika i nosze.
Kinga gratulacje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.