|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Cytat:
My od dawien dawna używamy Ajaxa konwaliowego, bo wtedy mi się przypomina maj i urodziny ![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3152 |
|
Konto usunięte
|
jeszcze jedno pytanie. czy kupujecie te bazę isocoś tam?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje, że można zdjąć obicie fotelika do prania
Ale ja nie piorę Isofix nasze auto ma,ale nie kupowalismy tej bazy. Będzie na pasy montowane. Mąż poszedł z psem, ale mu współczuję.. Taki mróz, śniegu full, katastrofa..
|
|
#3156 |
|
Konto usunięte
|
my jeszcze samochodu nie mamy
![]() ale może w przyszłym tygodniu tz kupi Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Mlebi ja pytałam swój fotelik a dokładnie obicie bo mój to 3dzieci przepracował wiec jakoś tak nie wyobrażam sobie by dziecko w nie odświeżonym było. Po 2zasnelam na luzie. Oczywiście pobudki co 2h. Juz jestem po badaniu ciśnienia, pobraniu krwi i sikach. Krwawie juz mniej i nie ma juz żywej krwi a taka jak przy kończącym się okresie.
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka
to i ja do was dołączam a mąż chrapie. Mi niestety też wczoraj wizaż nie działał. Wieczorem spać nie mogłam do 1:30 to was nadrabiałam ale przy końcówce tak mi żaluzje leciały, że juz nie dałam rady pisać A dziś działa moja skleroza i nie pamiętam co komu miałam pisać.Jedyne co, to o koszeniu bożeny, bo na stronie szpitala do którego dziś jadę, jest napisane żeby się wstrzymać z depilacją okolic wzgórka łonowegona ok 7 dni przed planowanym zabiegiem. O zobaczcie http://www.szpital.walbrzych.pl/stro..._co_zabrac.htm A i nic nie piszą o gbs czy musi być z obu dziurek, bo ja dziś mam robić ale mam skierowanie tylko na pobranie z przedsionka pochwy. Mala, trzymaj się w tym szpitalu. Niech ten Twój wspaniały mąż dojedzie i urodź, żebyś nie musiała się męczyć. Aga wszystliego naj |
|
|
|
#3159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czekam na fotelik, bo mam dostać od koleżanki. Powiedziała, że mi go przywiezie jak ☠☠☠☠☠☠ze, więc Mlebi musi się dać
|
|
|
|
#3161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() może na obchodzie coś powiedza Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- ala tam pisze żeby mieć swój nip myślałam że pesel wystarczy bierzecie swój nip? mi kazali się skosic dzień przed cc Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
No i pranie mi wyczaszkowało
A wiecie, wczoraj była u mnie ta koleżanka co chciała oddać dzidziusia, oprócz tego że codziennie piszemy, to posiedziałyśmy i tak fajnie się z nią już gada o ciąży sama zaczyna i już tak zupełnie inaczej wózkiem się chwaliła, że mama jej kupiła i brzuszki sobie mierzyłyśmy (ja mam 106 cm cały czas) i tak miło było Chociaż jednym mnie wkurzyła, bo jak powiedziałam, że chce jechać do szpitala do Wałbrzycha to wyskoczyła z tekstem "coś ty durna? A po co tam?" To jej powiedziałam, że tam mają zzo i luksus a nie ubojnię jak u nas. To popatrzyła na mnie jak na kosmitę i pyta po co mi to znieczulenie ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Mlebi, widać co szpital to obyczaj. Nie wiem czy ten nip bedzie potrzebny, może nie zaktualizowali informacji po tym jak nip stał się bezużyteczny. Jak dziś tam pojedziemy to się dopytam. |
|
|
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Konto usunięte
|
muszę sprawdzić czy u mnie trzeba nip
|
|
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
A i jeszcze mój mąż przyszedł z pracy i mówi że rozmawiał z kolegom z pracy i jego żona urodziła tu w szpitalu 2 dzieci i wszystko było ok .
Może po części tak jest ![]() ![]() Ale mężowi wytłumaczyłam,że nie jest powiedziane, że muszę skorzystać z tego znieczulenia a jak mam się męczyć i mam prawo wyboru to wolę się pomęczyć w luksusie On na to, że oczywiście, tylko tak powiedział bo gadali o tym w pracy.
|
|
|
|
#3166 |
|
Konto usunięte
|
ala ja też chce mieć komfort i nawet jak rozmawiałam z ludźmi to odradzali jeden ze szpitali bo łazienki są tam na korytarzach
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czemu Ci ludzie tak do tego podchodzą? A jakbym chciała w prywatnej klinice to co? Przecież to moja sprawa gdzie chcę krzyczeć i narobić bałaganu. A skoro im tak dobrze w ubojni to ich sprawa, też się nie wypowiadam tylko trzymam kciuki. I tak mam jeszcze jeden szpital na liście do zwiedzania. W tmtym nie mają zzo ale mają np.pojedyncze sale i można wykupić takh pokój z dodatkowym łóżkiem dla męża.
---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Mlebi to widzisz, Ty masz przychylne dusze a ja takich, którzy na mnie patrzą jakbym z kosmosu spadła i rządała nie wiadomo czego |
|
|
|
#3168 |
|
Konto usunięte
|
u mnie wszyscy z którymi rozmawiam doradzają komfort i nikt się nie dziwi
chociaż mieszkam w krakowie to nawet doradzano mi profamilia z rzeszowa co znowu ją uznałam za przesade bo to jakiś 150 km :p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- ala nie wiem czemu ci ludzie tak się dziwią Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- co ich to zresztą obchodzi Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Może tamte żyją przeświadczeniem ze skoro się kiedyś rodziło pod drzewem we własne rajstopy a potem od razu szło się w pole to ubojnia jest obecnie luksusem bo się lezy
|
#3170 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
:d:d
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myślę, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę! Wielu ludzi wychodzi z założenia, że skoro można mieć coś za free to po co za to płacić! Ja np. jestem zrozpaczona, że moja klinika ginekologiczna dopiero w połowie roku otwiera prywatny szpital, bo na pewno bym skorzystała z niego teraz! A jak komuś o tym mówię, to też teksty, że chyba oszalałam, żeby płacić 6 tys. za poród, bo ponoć tyle ma kosztować. Nożesz kurka, mam kaprys to płacę! I wiem, że teraz na pewno miałabym o wiele mniejszy stres! A przez ludzi poniekąd przemawia zazdrośc! Dlatego otwarcie mówię, że zazdroszczę dziewczynom z Białegosotku, że będą rodziły u Arciszewskich, a co ZAZDROSZCZĘ Wam kobity
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Całkiem możliwe. Bo już na prawę zaczęłam się zastanawiać czy to nie ze mną jest coś nie tak. Zeżarłam właśnie 2 ciasteczka owsiane z ziarnami, które wczoraj piekłam i czuję się taaaka pełna. A mała mi pupinę wypina przy pempku, aż boli. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
Też już dziś nie śpię. Mała wstała równo z budzikiem M. więc dostała jabłuszko na uspokojenie, ale jakoś mnie wybudziła. Aga- sto lat!!! Faktycznie intensywny dzień, jak u reszty, czyli pozytywny wpływ braku dostępu do wizażu ![]() nicki- podaję adres sklepu internetowego: www.wildgardensoap.pl Wczoraj sobie zapakowałam w ramach kosmetyku dla małej nasze mydło przetłuszczone 15%, mam zamiar ją nim myć i włoski też, zamiast tych wszystkich emolientów. Mala - trzymaj się, kciukasy wielkie za Twoje i małej zdrówko. Ala - daj spokój, nie słuchaj tych durnych bab... Ja też ostatnio usłyszałam, że w sumie to chyba przesadzam, że skoro chce rodzić sn to po co w prywatnej klinice... No bo tak i g... komu do tego. Nie będę się tłumaczyć. Mój poród moja sprawa. Nic nikomu do tego. To z nipem to chyba jakieś nieporozumienie Już nawet na PIT nie trzeba podawać , a do szpitala chcą>? Nienormalni?Chciałam Wam napisac, jaką miałam wczoraj idiotyczna rozmowę z koleżanką na FB. Spytała, czy się boję porodu, ja na to, że nie, bo nie mogę się bać, czegoś o czym nie mam pojęcia, czego nie doświadczyłam. No to wielkie halo, że jak to, ja nie wiem jak to boli... jakby cię rozrywało, jakbyś umierała itd ( koleżanka bezdzietna OCZYWISCIE). Więc ja dalej w zaparte.... no że jeszcze nic mnie nie rozrywało i nie umierałam. Odczepiła się, za to zagaiła o karmienie piersią, więc ja mówię, że no jak Bóg da, to pewnie. No i usłyszałam, że matka Polka jestem, że dzieci gryzą do krwi, że ona w życiu by nie karmiła piersią, że od razu butla i sztuczne. To się we mnie zagotowało i napisałam jej, że p....li, bo żadna matka by własnego mleka do zlewu nie wylewała i nie biegła kupować sztucznego, gdyby miała własne. A potem olałam dyskusję, bo co będę gadać do ściany. Podsumowując- jestem matką Polką bo chcę karmić piersią i rodzić naturalnie. Coś się chyba komuś popieprzyło, uważając najnaturalniejsze sprawy za wprost szokujące. Ech.. |
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Witam się w planowanej dacie porodu. Na razie ciiiszaaaa
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha ja też zazdroszczę Arciszewskich, ale to chyba bym musiała helikopter lub teleport mieć żeby na drugi koniec Polski się przetransportować. A co jest najlepsze? Asia ten szpital w Wałbrzychu jest na NFZ i za nic się nie płaci. Więc o jaką kasę może chodzić?
|
|
|
|
#3177 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się co prawda na wszelki wielki spakowałam też do warszawskiego szpitala, gdybym miała się wykluć w przyszłym tygodniu, ale już 3o stycznia jadę do mamusi do Białego i czekam grzecznie. |
|
|
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe no to Zielona też miałaś dobrą rozmowę
![]() Zazdraszczam Ci tego szpitala u mnie niestety nie ma w pobliżu nic takiego. I właśnie gu.. debilom do tego gdzie chcę rodzić! A może na hawaje pojadę rodzić o!MamaZuzi no to kciukasy za rozkręcenie akcji.
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona bardzo Ci zazdroszcze Arciszewskich.
Ja rodzę w masówce, bez zzo i łazienką na korytarzu,ale w Trójmiescie,co jest nie do pomyslenia, zbyt dużej alternatywy nie ma.... A prywatny Swissmed wlasnie zamkneli 11.01 A rozmawiałam z mężem własnie, ze gdyby był otwarty - to pojechałabym teraz na konsultacje i umówienie cesarki na życzenie 7,5tys choc bysmy musieli sie zapozyczyc. Ale problem jest z glowy bo nie ma kliniki. Kufa ale ja to bym byla przekleta dopiero nie dosc,ze prywatna klinika, to jeszcze cc na zyczenie, co ze mnie za matka A rozmowa z "kolezanka" Swietna Uwielbiam takie baranice ![]() Paulina nooo to brawo za dotrwanie do terminu,a teraz juz zaczynaj rozpakunek hihihi raz dwa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A dziś działa moja skleroza i nie pamiętam co komu miałam pisać.

Już nawet na PIT nie trzeba podawać , a do szpitala chcą>? Nienormalni?
no to kciukasy za rozkręcenie akcji.