|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Szaja ja nawet kiedys o tym pisalam i o roznych zapachach mialam podlinkowac ale moj S juz nie raczyl mi tego wyslac.Wiem ze takie rzeczy sa ale nie mialabym smialosci powiedziec ze Jp to lykaja-to tak jak z tymi lodami pomidorowymi,sa dostepne ale przeciez wszyscy nie zra ,)
Pstryczku ten lep to taki trojkacik z kartonu co sie go w rog okna przykleja,kupilam w tesco Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - a wracajac jeszcze do tych wczorajszych bujakow... co sadzisz o czyms takim? http://allegro.pl/kon-konik-na-biegu...157422399.html ten roczniak jeszcze jest taki malutki
gibki, nie chodzi i nie wiem czy zwykly kon nie bedzie dla niego z duzy ale z drugiej strony na dluzej posluzy no i nie wiem
|
|
|
|
#3153 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, ale to nie moj wymysl czy cos, dzisiaj to uslyszalam, a wiem, że ludzie rozne baje plotą
więc szukam potwierdzenia lub zaprzeczenia i tyle. I w nosie mam, czy to jest tylko, bo jest, czy też jest i kupowane.---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Pstryniu, no wlasnie taki bujaczek to na moment tylko. Wybralabym konia zwyklego. Aczkolwiek najbardziej to chcialabym takiego nieinteraktywnego. |
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51528293]
[/COLOR]Pstryniu, no wlasnie taki bujaczek to na moment tylko. Wybralabym konia zwyklego. Aczkolwiek najbardziej to chcialabym takiego nieinteraktywnego.[/QUOTE] no wlasnie tego sie obawiam, ze to na chwilke i chyba kupie tez tego normalnego. no wlasnie, normalnego - tylko wez znajdz takiego kazdy wydaje odglosy paszcza, macha kita, tanczy spiewa i w ogole cuda wianki jedyne rozwiazanie to nie wkladac baterii
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryku, Filip dostał na roczek najzwyklejszego drewnianego konia na biegunach i do tej pory się na nim buja
albo może coś takiego - https://www.google.pl/search?newwind...es%3B340%3B340 ; my kupilismy Leosiowi na roczek i też do tej pory używa, teraz w ogrodzie to mają
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2015-05-25 o 22:36 |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51527221]Jak dla mnie to piękny ślimak
Meneq, dzisiaj koleżanka mi sprzedała info o Japończykach, skomentujesz? że jedzą kapsułki z brokatem, by się kupa błyszczała... [/QUOTE]Nie, powstrzymam sie! Skad ona cos takiego wygrzebala?! ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
To teraz jednak musze. W Jp jest wszystko, ale to niszowe a Zachod dojdzie do takiej "ciekawostki" i od razu rozdmuchuje sie jakby to byl trend i w ogole mainstream. No akurat lody pomidorowe i marchewkowe sa od niedawna w regularnej sprzedazy ;-) |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
na halołin jak znalazl
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryk, w Ikeji
fajoskie czerwone łosie są mamy takiego i młode się buja do tej pory na nim ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- ło taki http://www.ikea.com/pl/pl/images/pro...E106307_S4.JPG
|
#3161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do koników na biegunach to wydawało mi się, że Julia ma takiego "zwyklaka" właśnie, który nie robi nic, poza tym, że JEST. Aż tu raz przyjechał nasz znajomy i mówi "O, macie takiego samego jak my. Często zmieniacie baterie?". I tu moje zdziwienie, bo okazało się, ze gdzieś pod brzuchem wkłada się baterie, a konik macha ogonem, rży i coś tam jeszcze robi Ellmi - super foczka Silver - kciuki za mamę! Debrah - co do aplikacji, to my aktualnie nie używamy żadnej. Młoda umie odblokować telefon, lubi oglądać zdjęcia i opowiadać, co widzi, lubi filmiki z sobą, kiedy była mała. Był czas, że bardzo chciała bawić się telefonem, był niczym nowa zabawka, którą ma mama, więc ja też chcę zobaczyć, a teraz może on leżeć i w ogóle jej nie kręci. Ogólnie nie demonizuję appek dla dzieci, bo wg mnie wszystko zależy od proporcji i tego, po co ten tablet czy telefon dajemy dziecku: czy dla "świętego spokoju", czy też faktycznie z jakimś zamiarem wspólnej zabawy, tzn. raz np. rysujemy razem, a innym razem czytamy książeczkę na tablecie. Lecę spać, długi dzień za mną, jeszcze na koniec Młoda i jej koleżanka mnie na trampolinie wymęczyły ![]() Buziaki |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc! Wczoraj Wam mowilam, ze Yae rysowaniem sie nie interesuje, ale zaczela kolorami i tym tropem idac sprobowalysmy kolorowanki. Bez szalu, ale chce. I w ogole takie swietne znalazlam, do wielokrotnego uzytku - chusteczka mozna zmazac
|
|
|
|
#3164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Foczka piękna ![]() Oliwka też tak podlewa borówki. to nic że mży ona bierze konewke i podlewa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51527221]Jak dla mnie to piękny ślimak Meneq, dzisiaj koleżanka mi sprzedała info o Japończykach, skomentujesz? że jedzą kapsułki z brokatem, by się kupa błyszczała... [/QUOTE]Nie mogę ![]() Za wczoraj należą mi się takie baty że hej, a najlepiej to jeszcze mojemu Tż też. On jest gość bo idzie spac o północy a Olwika ma takie etap że śpi do 8-9, tylko w efekcie nie może zasnąć wieczorem. Wczoraj masę rzeczy miałam do zrobienia a ona nie śpi i nie śpi. W końcu się wkurzyłam i o 22 wyciągnęłam ją z łóżeczka i mówię chcesz się bawic to proszę bardzo. Takie miałam wyrzuty z chwilę, stoi to takie biedne skolowane, ale normalnie maskara, Tż nagadałam, ma ją rano budzić. Nie wiem czy sobie zmian w pracy nie zmienić żeby być i rano i wieczorem i jakoś nad tym spaniem zapanować, tylko że wtedy strasznie mało czasu razem spędzamy. A jeszcze wiem ze po obiedzie sterta garów w zlewie zalega to mówię: chodź Oliś zmywarke załadujemy a ona że nie. No to trudno myślę. Za chwilę złapała mnie za rękę i ciągnie do kuchni i bierze się za otwieranie tej zmywarki kochana moja.
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ellmi zaraz zerkne na ten link bo w telefonie mi się nie otwiera. Swego czasu były fajne narzędzia ogrodnicze dla dzieci w Lidlu ale niestety zdazyłam tylko na szczotkę do zamiatania
![]() A w ogóle to dzień dobry. . No dobry bo w kuchni taki prezent dla mnie czekał. ...
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
A w środku dwa kremy na noc i na dzień loreala
|
#3167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam zrobić zdjęcie kota, ale muszę mu ogon przerobić Dziś nie muszę gotować, jedziemy na obiad do mamy. Dziewczyny jak to jest u was? Planujecie jadłospis na kilka dni, czy z dnia na dzień? U mnie sporo jedzenia się marnuje, chcę coś zmienić.
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać że kwiatek od synka na dzień mamy jest i jak wstał to zaśpiewał mi sto lat ale ja durna nie skojarzylam:banghead: i dopiero tz mnie uświadomił ze małemu wczoraj tłumaczył ze jak tylko wstanie to mamie ma zaśpiewać. ...
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dnia na dzien, ale planujac na biezaco zawsze mam na uwadze zawartosc lodowki |
|
|
|
|
#3170 |
|
Rozeznanie
|
Laurko - u nas z jadłospisem różnie. Jeśli ja gotuję, to robię przegląd lodówki i ogarniam to, co się w miarę szybko zniszczy. Tz z kolei celebruje gotowanie i jak coś mu się umyśli, to po prostu robi duże zakupy i wtedy też sporo zostaje. Moja mama z kolei jest specjalistką w zupach. Ale żadne z nas nie planuje jakoś specjalnie. Staramy się jakoś tak ogarniać, żeby za dużo nie wyrzucać.
Neti - super prezent! Ja dziś z rana dostałam pachnący żel pod prysznic: "Pjośe, to dla mamy na Dzień Mamy" |
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
My gotujemy przeważnie na dwa dni, i często planujemy co będziemy w ciągu tyg jeść, bo dużo mięska mamy zamrożone i trzeba wcześniej wyciągnąć.
|
#3172 |
|
Lurker ;)
|
Neti wow to sie chlopaki postarali! Szczerze zazdroszcze!
Peppowe mamy, bylam dzis w innej biedrze i tez nic ;/ Wkurzona jestem strasznie... Misia kupilas nowy numer Peppy? Wkurza mnie to, ze daja rozne zabawki w jednym numerze ;/ Stalam jak glupia dzis w kiosku, bo nie moglam sie zdecydowac z czym jej te gazetke wziac... Ja nic nie dostane, a nie soory na☠☠☠anego tza, ktory nie poszedl dzis do pracy i wlasnie chrapie . Dosc mam
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Mamusie wszystkiego najlepszego laurko ja planuje z wyprzedzeniem. dzisiaj własnie idę zrobić zakupy na obiady do piątku;p jutro na rynek po warzywa i owoce do niedzieli ![]() neti to się chłopaki postarali ja dostałam mnóstwo buziaków, kwiatki i wyznania miłości ![]() little nic mi nie mów wczoraj tż pojechał do innej biedry i tam też nie mieli maskotek :/ dzisiaj chyba moją mamę wyślę ![]() i nadal proszę o kciuki. dzisiaj chyba wszystko się rozstrzygnie z pracą tż
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to inne zabawki, to nie miała być poczta w tym miesiącu. Ja też nic nie dostanę. Tż nie pomyśłi żeby mi coś kupić w imieniu Oliwki. A ja mu w tamtym roku na dzień ojca prezent przygotowałam.
|
|
#3175 |
|
Rozeznanie
|
Misia - kciuki!
Little - |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Widze,ze wiekszosc robi nalot na biedre po peppe. A ja bede oryginalna i dzis wybieram sie do sklepu z materialami na material na peppe
heheAle burza u nas wczoraj byla. Chyba ieszcze takich grzmotow ja zyje nie slyszalam ale ja lubie burze wiec lezalam z P w lozku i ogladalysmy co sie dzieje za oknem gorzej z naszym psem. Biedny ze strachu wskoczyl do wanny i w niej siedzial.
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostalam bomboniere i kartkę z Zuzii odciśnięta rączką. Jeszcze Miłosza rączkę musimy odcisnac.
My obiady z dnia na dzień robimy , na 2 dni zazwyczaj. Nie robimy dużych zakupów. Odkąd nam sklepik na osiedlu otworzyli to o wiele mniej jedzenia i kupujemy i naprawdę malo co wyrzucamy. |
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś mam podwójne święto. . Także dostało mi się od obu moich chłopaków a jeszcze może dziś coś wpadnie to akurat na sobotniego fryzjera będzie ![]() A tak właśnie zrobiliśmy service na zimno. . P.s. na ostatnim zdjęciu jest bajera do pani z przychodni (tak dziś byliśmy u lekarza i znów zmiany w oskrzelach :banghead: )
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Też nakupowałam truskawek, będę robić chyba później lody.
Ami smakują truskawki, parę zjadła, chyba na prawdę idziemy ku dobremu |
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Little poona tez nic nie dostane.. ale wyyrabane mam. . . U nas w biedrze pepy byly.
Ci do truskawek ja nie kupuje bede mirc swoje i bede robic soki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

gibki, nie chodzi i nie wiem czy zwykly kon nie bedzie dla niego z duzy ale z drugiej strony na dluzej posluzy no i nie wiem
więc szukam potwierdzenia lub zaprzeczenia i tyle. I w nosie mam, czy to jest tylko, bo jest, czy też jest i kupowane.
i chyba kupie tez tego normalnego. no wlasnie, normalnego - tylko wez znajdz takiego
kazdy wydaje odglosy paszcza, macha kita, tanczy spiewa i w ogole cuda wianki 

mglisto, cały czas mżyło, a Filip chodził mamie po grządkach i podlewał roslinki (no bo przecież za mało wody mają ostatnio
22.05.2008
14.08.2011
oczywiście się popłakałam nad nimi

)