|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
cóż... pozostaje starać się dalej i oczywiście mieć nadzieję
|
|
|
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Ja również trzymam kciuki !!
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
Moj wynik beta to 19380 wiec troszke jest spory hehe jutro lecedo gina i bede wiedziala juz co i jak
trzymam kciuki za wszystkie starające się mamusie Hope my mieliśmy sie starać od nowego roku a tu prosze nie cały miesiąc po ślubie dokładnie dostałam prezencik na urodzinki na caluskie zycie ))) Mam nadzieję że jak najszybciej do mnie dołączycie
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
ZABKA to wspaniale !!! NASZE GRATULACJE !!! Teraz tylko uważaj na siebie i odpoczywaj
U mnie miesiączka nadal się spóźnia , ale czekam do niedzieli. Ania |
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Żabko gratulacje
duzo dobrego zycze! Aniu 3mam za Ciebie kciuki
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
ZABKO Gratulacje!
![]() Ja wg moich obliczeń od jutra mam płodne dni więc będziemy się baardzo starać ![]() Za parę dni wyjeżdżam do pracy za granicę na miesiąc więc mam nadzieję ze wrócę z dobrą nowiną dla narzeczonego ![]() a za resztę dziewczyn trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
My za Ciebie rowniez trzymamy kciuki
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się do wszelkich kciukasów.
U mnie dziwna sprawa, bo dziś miałam tylko jedną plamkę , ale beżową, zobaczyłam na wkładce. Aczkolwiek brzuch pobolewa jak na okres już kilka dni, oprócz tego zero objawów. Zrobiłam dziś test, definitywnie negatywny. Ale zapomniałam go wyrzucić i po godzinie podeszłam wyrzucić test i zobaczyłam drugą delikatną kreseczkę, ale pomyślałam , że test się przelał. Poza tym na ulotce dokładnie jest napisane, że testu nie odczytywać po pół godziny więc nie traktuję go poważnie a jednak mózg już pracuje ![]() Umówiłam się do lekarza w przyszłym tygodniu żeby zlecił mi wszelkie badania i pomógł w staraniach już od następnego cyklu. Mam nadzieje, że przyjdzie okres bo wtedy można się dalej starać. |
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczyny
![]() Można dołączyć? Wraz z TŻem nie staramy się jakoś specjalnie - tzn. nie wstrzelamy się na siłę w dni płodne, a po prostu kochamy się bez zabezpieczenia. Czekam na pierwszy okres po odstawieniu tabletek, no i nie mogę się doczekać. Dziś mam 32 dzień cyklu i cisza. Wczoraj pojawiło się chwilowe różowe plamienie, potem cisza. Dziś rano znowu różowe plamienie i znów cisza. Plamieniu temu towarzyszą bóle brzucha jak przed miesączką. Nie chcę się zbytnio nakręcać, ale nie da się też o tym nie myśleć. Teraz całkowicie mam mętlik i nie wiem kiedy zrobić test
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
Myślę , że test śmiało możesz już zrobić. Na ulotce piszą, że w dniu spodziewanej miesiączki
Więc do dzieła i powodzenia !!
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
No wiec byłam u gina.Jestem w piątym tygodniu jednak i serduszka nie ma ale lekarz powiedzial że wszystko idzie idelanie,jajeczko szybko rosnie ma 2 cm,ma dobry kształt i najważniejsze jest w miejscu gdzie ma być.Kazał mi przyjśc za 10 dni ale odczekam i pójdę za 2 tygodnie żeby być już pewna tego co widzę a mam nadzieję że serduszko się pojawi.Ale samo zdjęcie ukazujące moją ciązę przyprawia mnie o wzruszenie
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo jak to jest po tabletkach. I przezto nie wiem kiedy test zrobić. Może faktycznie zrobię go jutro ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Następnym razem już na pewno będzie serduszko.
|
||
|
|
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
Zabka cudownie !!! Wspaniale
Ale Ci zazdroszcze, nawet nie wiesz Dbaj o siebie i odpoczywaj !!!---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- FLIGHTLESS przepraszam nie doczytałam, że to okres pierwszy po odstawieniu. No to mnie zaskoczyłaś. Ja odstawiłam tabsy po 9 latach i miałam okres z odstawienia tak jak zawsze. Teraz czekam na ten pierwszy naturalny. Hmm to dziwne A od razu po odstawieniu to jest się bardziej płodnym więc może faktycznie Wam się udało Tak samo owulacja może się przesunąć To koniecznie zrób teścik Ale jego wynik może być negatywny ze względu na to, że może być zbyt szybko Jednak spróbuj
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstawiłam tabletki 27 sierpnia w sobotę czyli jutro mija 5 tygodniu Ale okres z odstawienia normalnie dostałam 30 sierpnia. No ale od tego czasu cisza. Ten naturalny się nie pojawia. Ty ile już czekasz na ten pierwszy naturalny?No i niepokoi mnie ten różowy śluz, który te 2 razy na chwilę się pojawił. Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-09-30 o 21:54 |
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
FIGHTLESS Jejku kochana
Mamy te samą sytuację !! Również odstawiłam tabsy 27 sierpnia w sobotę heh Okres z odstawienia dostałam 1 września. Kolejny powinien być wczoraj. Dziś miałam plamienie, ale dosłownie jedną beżową plamkę. Musimy uzbroić się w cierpliwość . Organizm musi dojść do siebie, gospodarka hormonalna. Ja idę w środę do lekarza, Ty również niedługo masz wizytę więc pozostaje czekać.Ale uważam, że już moglabyś zrobić następny test. W końcu już jakby CI się spóźnia okres więc śmiało Co Ci szkodzi A do wizyty musisz uzbroić się w cierpliwość albo zrobić badanie na beta hsg Bo ja wiem, ze nie jestem w ciązy, nie mam objawów zadnych
|
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło, że ktoś jest w tej samej sytuacji co ja Ja nie wiem czy bolące sutki, kłujące do wczoraj jajniki i plamienie (krótkie), mogę znać za objawy? Jutro 33 dzień cyklu. I bądź tu człowieku mądry ![]() A ja będę mieć wizytę jak się zapiszę, a zrobię to dopiero w poniedziałek... ![]() Testów mam dużo, bo nakupiłam na allegro więc nic mi nie szkodzi zrobić
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-09-30 o 22:21 |
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
Ach mi się wydawało, że masz wizytę mieć
U mnie dziś 30 dzień cyklu. Ja miałam ok 3 tygodnie po odłożeniu tabsów bolące sutki, kłucie w jajnikach ale po tygodnie znieknęły. Wyczytałam później, że równie dobrze mogą być to objawy odstawienia tabletek Ja już się w tym cyklu nie nastawiam na ciąże. Testy wychodzą mi negatywny a @ spóźnia się pewnie właśnie przez odstawienie tabsów. W środę dowiem się więcej i poproszę o zlecenie badań takich przed ciążowych Lepiej zapobiegać i być spokojnym w ciąży niż leczyć A ja na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze test
|
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobię dla pewności test, choć też jakoś specalnie się nie nastawiam. A rozumię, że Ty już robiłaś jakieś testy?
|
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
No pewnie z 4 czy 5
sama nie należę do cierpliwych : )A pierwszy to już 5 dni po stosunku choć i tak wiedziała, że nie ma możliwości żeby wyszedł. To właśnie nasza babska psychika My, że tak powiem kochaliśmy się tylko raz w dni płodne bo innej możliwości nie mieliśmy. Ale w następnym cyklu będzie już lepiej Czekam tylko na miesiączkę bo bez to pewnie ani rusz. Kupiłam nawet testy owulacyjne
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet do końca nie wiem ile razy się kochaliśmy w dni płodne, bo na nowo uczę się mojego organizmu po tych 3 latach. No i jak w ciągu pół roku się nie uda, to potem przerwa w robieniu dzidziusia, bo ślub mam w 2013r. I potem znowu.Mam jednak nadzieję, że się uda |
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno się uda
My z mężem też nie chcieliśmy tak planować, ale tak się złożyło , że oboje zapragnęliśmy dziecka a poza tym jest to dla Nas idealny czas z wielu względów Gratuluje ślubu Ponoć nawet jak nie myśli się i nie planuje to lepiej się udaje niż wtedy kiedy człowiek się nakręca , myśli o tym itd
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o takkkk potwierdzam znam wiele par co sie starało jedni nawet 2 lata wiecie jak nadchodzi owulacja telefon do męża i heja robienie dzidzi bo trzeba akurat w danej chwili.Później przerodziło się to nie w przyjemność a w obowiązek i nic nie podziałało.Ale jak dawali sobie np.przerwe w "staraniach" to bum i jest Jedni moi przyjaciele tak sie pokłócili raz że nie moga zrobić dzidzi że w chwili godzenia zrobili małą fasolkę która juz ma 2 latka Moim zdaniem starać się ale nie spinać za bardzo Ja planowałam od grudnia i wiedziałam że było by stresowo ale na szczęscie fasolkę zrobiliśmy zupełnie nie świadomi ale jacy jesteśmy szczęsliwi
|
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
JUPI!! DOSTAŁAM OKRES
Ale się cieszę. że tak szybko po odstawieniu naturalny okresik a to oznacza dalsze starania
|
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
Ciężko cokolwiek powiedzieć, nie jestem lekarzem.nie chce źle doradzić. Zrób test
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że okres się rozkręci Bo plamienie znowu jest, teraz znów różowo-czerwone Ty już przynajmniej wiesz na czym stoisz
|
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
FlightlessBird no to jesteśmy 3
z tym ze ja tabletki odstawiłam 15 sierpnia. 26.09 dostałam naturalny okres... chociaż też zaczął się plamieniami jak u Ciebie. Teraz staramy się dalej zobaczymy co wyjdzie
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
2 dni
![]() Ale te plamienia to także objaw ciąży, chyba zagnieżdżania się jajeczka ![]() Także trzymam za Ciebie kciuki
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki podczytywalam was troszke i z mojego doswiadczenia to bym FlightlessBirdjuz zrobila test ,nawet teraz....nie sugeruje sie tym ze rano tylko wyjdzie ja dokladnie rok temu mialam okres 1 pazdziernika data jak dzisiejsza
test zrobilam po poludniu a teraz bawie 3 miesieczna Lenke![]() wiec dziewczyny nie nakrecajcie sie tylko do dziela test juz powinien wyjsc ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- p.s o dziecko staralam sie rok czasu,udalo sie w najmniej spodziewanym cyklu (nawal pracy,przeprowadzka)
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

trzymam kciuki za wszystkie starające się mamusie
od 6.08.2011 jesteśmy szczęśliwym małżeństwem