|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
(jak są świeże)Mnie też skóra zawsze swędzi, najgorsze jest że mnie swędzi skóra na plecach oby tam rozstępy nie wyszły.Co myślicie o imieniu Helena?
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-09-09 o 10:10 |
|
|
|
|
#3152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nienawidzę remontów! uaoo - Helenka śliczne imię. U mnie córka miała być albo Zosia, albo Helenka.
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja babcia ma tak na imie i zawsze to imie bylo dla mnie przyjazne i dobrze sie kojarzylo ![]() Ja rozstepy juz przed ciaza mialam wiec teraz zbytnio uwagi na to nie zwracam :P sa wieksze problemy niz rozstepy ;-) |
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
w poniedziałek wybieram się na izbę porodów zapytać o szkole rodzenia i co potrzebuje zabrać do szpitala w poniedziałek robie tez glukozę wizyta u gin 22.09
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Co do glukozy to do zwyklej mozna wziac polowke cytryny I sobie wcisnac soku
niby ma wtedy lepszy smak
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
ja do tej glukozy chciałam cala cytryne wcisnąć
|
|
|
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedno pocieszające jest to, że tz wraca, póki co, na początku października i niech sobie robi remont w sypialni. Ja się wyprowadzę do pięknego dużego pokoju, ewentualnie sypialni mamy na piętrze Mam nadzieję, że pan od wykończenia zrobi wszystko w ciągu tygodnia inaczej kiepsko widzę swój los.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tym bardziej jak sobie pomyślę, że są ludzie którzy mają o wiele gorsze problemy ze zdrowiem.
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ale do córki mówisz Lenka? czy jakoś inaczej? Bo wiesz jak będziecie zdrabniać imię Helena, to tak żeby nie wyszła Lenka, a np Helusia, Lusia.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Lena to Lena, czasami Lenka i tyle. I właśnie się zastanawiam czy jak druga córka byłaby Heleną to czy by to się nie myliło itp.
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
o kurka to straszna drozyzna faktycznie, za wizytę wychodzi Ci 270zł to już duzo
Casaa a skoro wypatrzyliście wózek w sklepie to nie myślałaś, żeby znaleźć go i kupić pewnie w niższej cenie na internecie? ![]() Cytat:
baby montana dobrze, że prawnik pomógł no i w dodatku za darmo! teraz tylko zostaje Ci podjęcie decyzji. super! będziesz miała akurat na wakacje, na pewno sa mega wygodne ![]() pietrusiowata słodkości w ciązy to żaden grzech - to obowiązek ![]() TheFall gratuluję kochanej córeczki ![]() malwi89 TZ widocznie poczuł natchnienie budowlańca ono drzemie w kazdym chłopie Nam jeszcze zostały dwa pokoje do zrobienia ![]() uaoo mi się bardzo podoba imię Helena ![]() Nasz dzieć ostatnio lubi fikać z samego rana jak jeszcze śpię, dzisiaj TŻ przyłożył rękę i taki zachwycony bo młody normalnie plywał pod skórą wszystko było dokładnie czuć, był bardzo wysoko bo koło pępka
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren oczywiscie, ze przez neta kupie ale chce jeszcze po innych sklepach polazic i zobaczyc inne bo tu nie bylo np bebetto
no chyba, ze w sklepie zejda do ceny internetowej ;-)Wczoraj wreszcie TZ wzial sie za opinie o wozkach i stwierdzil, ze mniejszy problem mialby z wybraniem samochodu niz wozka :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cwaniak
|
|
|
|
#3166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie wózek będzie takim pierwszym pojazdem synka
|
|
|
#3167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie osobiście podoba się MURA 4 i taki na razie wygrywa w rankingu Ale do zakupu jeszcze trochę, więc wszystko może się zmienić.
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
uaoo Helenka bardzo ładne, ale raczej nie unikniesz zdrobnienia Lenka, a nie wszystkich zawsze będzie się dało poprawić. Wybór pierwszego pojazdu dla maleństwa, jest bardzo trudny i niestety musimy się liczyć z tym, że i tak pewnie nie wybierzemy idealnie, to tak jak i ze wszystkim nie mamy w tym prawy i błędy się zdarzają. Chcemy jak najlepiej, a różnie może to być. |
|
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj przyjrzałam się mojej cytrynce i okazuje się, że mam system isofix. Byłam pewna, że nie mam a tu niespodzianka. Mąż w swoim samochodzie też ma, więc zastanowimy się nad bazą
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak u was z apetytem teraz, kurcze ja bym mogła cały dzień nie jeść, nie jestem głodna nie mam na nic ochoty. Rano zjem jagło czy śliwkę, później ledwo jakiś późny obiad i tyle. Muszę zacząć sie chyba zmuszasz bo ostatnio witamin i wartości odżywczych żadnych nie dostarczam. Jak to wygląda u was?
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zalezy od dnia ale w przewadze sa te gdzie nie chce mi sie zbyt wiele jesc, a bywa tak ze geba mi sie nie zamyka i ciagle cos przegryzam ![]() Macie zachciewajki czy dziwne polaczenia smakow? |
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Będę pisać w częściach, bo mi coś nawala w telefonie. ..
UAO, Helena bardzo lubię gdybym miała na 1 to też czułabym się z tym dobrze Glukoza jest pyszna, mogę iść pić jeszcze raz za was! MALWI, bardzo bardzo współczuję brudu remontowego
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z apetytem chyba normalnie. Jem w sumie jak przed ciążą, więcej chyba tylko owoców przegryzam w ciągu dnia i z reguły muszę zjeść kolację koło 21 jeszcze, co mi wcześniej nie było potrzebne.
Dziwnych połączeń smaków nie zauważyłam u siebie |
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i mi posmakuje jeszcze dwa tygodnie i zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Czyli z apetytem już nie ma reguły, każdy ma swój. Jedne mniej, drugie więcej. |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zdrobnienia Heleny, nie spotkałam się z użyciem Leny, Lenki. Hela, Helenka, Helcia, Heluś, Lusia tak. W ogóle to Lena jest także zdrobnieniem Magdaleny
CASA, mi strasznie chce się słodkiego ostatnio. Mogłabym non stop. Dziś przywaliłam sobie płatki kukurydziane i ryżowe z czekolada, zalałam waniliowym sojowym mlekiem i dorzuciłam żurawinę...
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-09 o 12:04 |
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie ostatnio fenomenalnym polaczeniem jest bulka z nutella do tego parowka na cieplo z musztarda.... Sasiedzi w czasie wyjazdu dziwnie na mnie patrzyli ;-) no i zurek moge jesc codziennie
![]() Med, niezle Cie wzielo ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
KINGA, mi naprawdę to słodkie spasowało
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- mi tam nutella z musztardą też brzmi pysznie
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
nutella z musztardą? dość .. oryginalne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

? One nie znikaja nawet po specjalistycznych zabiegach a juz na pewno nie po kremach
no I w sumie mnie nigdy nie piekly tylko skora mega swedziala I wtedy wychodzily
oby tam rozstępy nie wyszły.

cwaniak