|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamila miło że się odezwałaś. Teraz trzeba spiąć pośladki i walczyć dalej. Wiem że ciężko po stracie bliskiej osoby... Teraz tylko ma być lepiej....
![]() |
#3153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuję,GGI.Ciezko jest po stracie Tatusia,a tez będzie ciezko jak sasiadka urodzi,za 1,5 miesiąca...ale takie życie...A kto powiedzial,ze teraz ma byc lepiej?Nie wiadomo czy limit nieszczęść już wyczerpałam,moze na ten rok tak ale za kilka dni nowy... U Ciebie wszystko w porządku z Maleństwem?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-12-29 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowy Rok nowe plany nowe dobre nowiny zobaczysz!!! U nas ok rośniemy w oczach. dziękuje ![]()
![]() |
#3156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi tez jest przykro,ze Ci się nie udalo.Doskonale wiem,co czujesz,bp przerabialam to samo co cykl,przez dwa lata,najpierw byly wielkie nadzieje,potem rezygnacja ale zawsze odrobinka nadziei,ze moze tym razem...Tak sobie myślę,ze wiele ludzi nie ma pojęcia co my tu przeżywamy... ,jakie musimy byc silne,naprawdę to tylko nas podziwiac,ze sie nie poddajemy i tak walczymy,choć u mnie,pi śmierci Taty,juz gorzej z ta walką...Juz jestem u kresu sil,wiem,ze jeszcze sie calkiem nie poddam i będę walczyc ale juz niedlugo,bo juz moj czas sie kończy.Dziewczyny,a jak to będzie teraz z ta refundacją dla Was?Ze jest do czerwca tylko?A jeśli ktoś jest juz w programie to moze i później z tego skorzystać,no z 2 czy 3 próby in vitro?U mnie to i tak wszystko odpłatnie,wiec moge zrobic to tylko jeszcze raz,ostatni.Znowu będę Was prosic o leki,zastrzyki,jeśli komuś zostaną,to proszę,nie wyrzucajcie.Zawsze to trochę taniej dla mnie jeśli hormony wynoszą mniej.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-12-29 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Konto usunięte
|
Kamila Czy leki przedłużają cykl? Gdyby tak liczyć co do dnia, to owszem, bo jeśli robisz betę 14 dnia po owu, i odstawiam z leki to dostajesz @3 dni później. Ale czy 3 dni to aż taką duża różnica? Lepsze to niż stracony cykl, gdyby się miało okazać że duphaston czy luteina go uratowały. Zawsze można zrobić betę 2 dni wcześniej, lub np w 12 dpo, z pewnością też już coś powinna pokazać, gdyby się udało,a wtedy cykl się przedłuża tylko o 1 dzien.
Cenie bardzo naszego dr, uważam że jest dobrym specjalistą , ale dziwie się Tobie ze po tylu przejściach nie chcesz skonsultować się u kogoś innego, żeby sprawdzić opinie innych lekarzy, z innej kliniki, tak po prostu dla siebie, skoro te lata leczenia u dr nic takiego nie wniosły, oprócz "nieplodnosci idiopatycznej ". Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-12-29 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Wtajemniczenie
|
GGI,Nowy Rok byl,i rok temu i dwa lata temu i sie nie udalo,nie wierzę w to,ze akurat z Nowym Rokiem ma byc cos dobrego,to po prostu przypadek,niewazne w jakiej części roku o w którym roku.Oby tylko w tym Nowym Roku nie bylo w mojej rodzinie żadnej poważnej choroby i śmierci,to juz będzie dobrze,bo ja więcej juz nie zniosę.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No,przedłużają o te trzy dni,tak jak mówisz.Nie wiem,posluchalam go,w koncu komus trzeba ufać,i tak nie będzie z tego ciazy teraz.Co do konsultacji u innego lekarza to myslalam o tym ale powiedz,u kogo?Na pewno,nie u Janeczko ani u nikogo w Macierzyństwie,to u kogo?Mam jeździć po nowych klinikach po Warszawie czy Katowicach i wydawac kolejne pieniądze?Nie wiem czy to ma sens,poza tym Dr P mnie juz dobrze zna i moje cykle,ile czasu zajmie nowemu lekarzowi zeby mnie tak poznać?Masz kogoś kogo byś polecala?Innym klinikom moze zależeć tylko na pieniądzach i beda mydlić oczy,a Dr jest uczciwy i nie jest biznesmenem ale moze faktycznie powinnam z kims innym skonsultować.Mnie trochę meczy sprawa z allo mlr,bo mam niskie przeciwciała ale Dr nie zaleca szczepień absolutnie,tylko przy zerowych wysyla na szczepienia i z tego co tu dziewczyny pisaly to faktycznie tak jest,tez przy niskich przeciwciałach nie mialy szczepień,inne mialy ale u innych lekarzy.Pytalam o to Dr z 5 razy,jest pewien swojego zdnia to chyba musze mu zaufać i ufam mu sle gdzieś tam,siedzi mi to w glowie.GGI,Ty przy niskich przeciwciałach dostalas tylko Encorton?Juz go nie bierzesz?Badalas czy te przeciwciała wzrosly w ciazy?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-12-29 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Migotko a kiedy Ty testujesz? Jak pisałaś to przepraszam, bo pewnie gdzieś mi to umknęło ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Dziewczyny jak by ktoś potrzebował duphaston albo luteine... Mogę zwyczajnie oddać, mi się nie przyda, a data ważności minie, wiec to bez sensu jak macie wydawać kasę i kupować, a u mnie leży ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Konto usunięte
|
Kamila nie znam innego lekarza ani kliniki,jedna dziewczyna (juz teraz nie pamiętam kto ) pisała tutaj o klinice w Krakowie Artvimed. Czytalam ze kobietom po 35 i po nieudanych inv można zrobić diagnostykę przedimplementacyjna, dzięki temu transferowe są tylko te zarodki, w których nie stwierdzono zaburzeń, wad genetycznych, dzięki czemu skuteczność takiego inv wzrasta, a ryzyko poronien ograniczone. Z pewnością wtedy szansa na udane inv jest większa. Jeśli tylko będę po konsultacji w innej klinice to na pewno dam znać, planuje odwiedzić Katowice w nowym roku, tak dla własnej świadomości i dodatkowej wiedzy, ale nie wiem konkretnie jeszcze kiedy bo nie rezerwowałam nigdzie poki co terminu.
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Ginger testuje w 2016 ![]() Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-12-29 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 |
Konto usunięte
|
Być może tak jest, nie wnikałam w szczegóły bo nie jest mi to potrzebne, o inv nawet nie myśle, może za jakiś czas. Ale Kamila Tobie dwa razy nie udało się inv, statystyka jest teraz po twojej stronie, że teraz się uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Wtajemniczenie
|
To prawda,prawdopodobieństwo powtórzenia się tej samej wady jest znikome,tak mowila mi pani genetyk,i to samo mowil Dr P.ale niestety,da inne wady.Mi Dr P pokazywal wyniki badań zarodkow dziewczyny o 3 lata mlodszej ode mnie rocznikowo,miala 7 pieknych zarodków,pięknych zewnętrznie,z tego 4 byly z różnymi wadami,w tym jedna taka jak moja,trzy inne wady,a trzy zarodki byly zdrowe i te jej podali ale za to badanie zaplacila 13,5 tysiąca,no i jest ryzyko obumarcia zdrowych zarodków.
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Wtajemniczenie
|
o,dziekuję za wiarę,fajnie by bylo ale znam ludzi,ktorym i 4 in vitro nie pomogly,a jedna para od Dr P,ma piękne blzniaki z 4 in vitro,poznalam je w Parensie,cudne po prostu,a Dr P mowil,ze ciezka droga byla,z 4 in vitro powstały i w ogole ciaza ciezka ale są zdrowe i śliczne.
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
AsMaria, nie ten to następny cykl
![]() ![]() Witaj Kamila, dobrze że jesteś ![]() Nie daj sobie wmówić że to już koniec! zegar tyka owszem i co z tego każdej z nas tyka ja nie mam 30tki a Dr. P stwierdził że hormony mam 40latki i że za nie długo będzie po wszystkim ! ![]() ![]() Ale nie dałam sobie tego wmówić-bo to co mamy w podświadomości nie jest obojętne! Teraz sama się zbieram po nie udanym inv. powoli małe kroki ,wsparcie dziewczyn tutaj jest mega pomocne. Co do konsultacji innego lekarza ,myślę że to nie byłoby takie złe-jeśli oczywiście będziesz mieć siłę na to. Ja mogę polecić lekarza ![]() Migotka to ja jestem w klinice ARTVIMED u Dr. Bartosza Chrostowskiego .Kamila bo możesz nie wiedzieć, moje losy ułożyły się tak że jesienią w Macierzyństwie nie było miejsc na refundację inv (tylko lista oczekujących) do Parens nie chciałam wracać i wtedy Lula poradziła mi dr.Chrostowskiego,bym tam spróbowała . Wrażenia bardzooo pozytywne! Klinika mała ,kameralna żadna masówka jak w wiadomym miejscu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. zna dobrze Dr.Przybycienia jak to o nim mówi 'Jurek ![]() Nie jest typem tzw. biznesmena ![]() Więc Kamilka naprawdę polecam ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Wtajemniczenie
|
No,jasne,ze nie znaczy ale to pokazuje,ze prawdopodobnie ja mam większość zlych komórek,z wadami,skoro ta dziewczyna,o 3 lata ode mnie młodsza,tyle z wadami miala,choć sam Dr P twierdzi,ze nie moge mieć 100% zlych komórek,jakos dziwne,ze przez 2 lata zadna dobra sie nie trafila,a 3 inseminacje mialam,w tym jedna na 6 pęcherzykach.Dla mnie to tak jakby u mnie bylo cos,co nie zostalo jeszcze znalezione,a moze się mylę.
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Konto usunięte
|
O widzisz Jazz, czyli to Ty pisałaś o tej klinice i znajomym dr P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana,dziekuje Ci za to,a Ty jestes po nieudanym in vitro u Dr Chrostowskiego?Od jak dawna do niego chodzisz?Myslisz,ze jest lepszy od Jurka?Rozumiem,ze tam poszlas,bo chodziło o refundację,skoro w Macierzyństwie nie bylo na nia szans ale ja i tak,musze za wszystko placic,nie mam szans na refundację,to chyba lepiej zebym juz zostala u Dr P,bo chyba on dobrze robi zabiegi,tylko moze warto pojsc na konsultacje po prostu do kogoś innego,gorzej jak mi inny namiesza w glowie i juz calkiem będę skrolowana.Dziewczyny,a Wy cos wiecie na temat naprotechnologii?Znacie kogoś,oprócz chwalacej sie Kożuchowskiej,kto ma dziecko przy pomocy naprotechnologii?Ja osobiście uważam,ze to ściema na tyle na ile o niej wiem ale tonący brzytwy sie chwyta,to tak tylko pytam czy wiecie cos na ten,temat.A u tego Dr Chrostowskiego chodzisz tez na monitoringu do cyklu naturalnych,czy tylko do in vitro?A on wcześniej gdzie pracował?Od dawna jest ta klinika?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-12-29 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Wtajemniczenie
|
Jazz,czytalam teraz o Dr Chrostowskim,faktycznie ma dobre opinie,większość dobrych i bardzo dobrych i pate zlych ale takie kazdy ma,nawet Dr P.A ile on ma lat?Chyba ciaze tez prowadzi,z tego co pacjentki pisaly.A Lula do niego chodzila?W ciąży?Bo chyba nie przed.
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kamilka ja mogę Ci powiedzieć jak to wygląda z mojej perspektywy absolutnie nie powiem 'ja na Twoim miejscu' ![]() ![]() ![]() Ale gdyby teraz miał ruszyć wehikuł czasu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To jest moje odczucie na ten moment. W nowej klinice jestem od jesieni właśnie , Lula zdaje się pracuje w branży medycznej więc się dziewczyna orientuje w lekarzach dlatego mi go polecała ![]() Dr.Chrostowski aktualnie już nie prowadzi ciąż powiedział mi o tym na pierwszej wizycie, ma tak dużo pacjentek z bezpłodnością że tylko im się oddaje ![]() ![]() ![]() Moje pierwsze mam nadzieję ostatnie! nieudane invitro to miniony cykl . W dniu w którym miałam mieć transfer wszystkie kliniki wstrzymały swoją pracę przez durną lukę w prawie!! ![]() ![]() ![]() Miałam 3 blastocyty z tego 1 przetrwał mrożenie ![]() ![]() 3 nocy po transferze dostałam b.mocnych bóli brzucha (podobnych jak przy @) aż do rana ..nie mam złudzeń że wtedy straciłam maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Raczkowanie
|
Tak to ja Migotka
![]() ![]() Kamilka ps. ![]() ![]() Masz prawo znać inną opinię ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Wtajemniczenie
|
No,masz racje,to prawda,a on tez robi in vitro i tam u siebie?To pewnie powinnam do niego pojsc z wszystkimi wynikami badan,tylko,ze jeśli zrobie jeszcze jedno podejście do in vitro to wole u Dr P jednak.Ile kosztuje u,niego wizyta,pierwsza?Dlugie są terminy?
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Wtajemniczenie
|
Powaznie?A dlugo chodzili tam?To jest ktoś z Krakowa?Wiesz cos wiecej na temat tej metody?Bo ja tylko tyle ile przeczytalam,ze jest ona oparta na naturalnej obserwacji cyklu kobiety,śluzu itd czyli nic nowego,a stare jak świat ale moze jest jeszcze coś czego nie wiem o tej metodzie.
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak koniecznie zgarnąć wszystkie wyniki badań i orientacyjnie dla własnego konfortu psychicznego poznać inną opinię ![]() pierwsza wizyta z usg 200zł, tu cennik ![]() terminy hmm ok 2tyg jakoś |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.