|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
No i jakby wrażeń było mało to miałam dzisiaj kontrolę z Zusu...
A przed chwilą Tusia mi skoczyła na brzuch i się martwię...
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam na prenatalnym. Z grubsza wszystko ok, jedną rzecz mamy kontrolować. Mała waży 1500 gramów ![]() Aninis gdzie jestes? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3155 |
Rozeznanie
|
Łóżeczko przyszło i właśnie je złożyliśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Ale czemu tak częste kontrole , to co Wy macie swoje działalności pewnie .?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit Na allegro znowu są bony za zakupy w aplikacji mobilnej ![]() ![]() Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-12-09 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Była promocja na biżuterię i kupiłam jej kolczyki, bransoletke i łańcuszek z oczkiem ![]() Dobra, zaraz na wspólnej a potem musze nad niemieckim usiąść ![]()
#3160 |
Rozeznanie
|
Teraz dopiero udało mi się załadować zdjęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
http://www.jamieoliver.com/recipes/c...baked-chicken/ tylko nie dawalam wyfiletowanych udek z kurczaka a takie normalne z koscią ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- haha ![]() ![]() ma stope jedna obok buzi swojej czyli u gory brzucha a druga zgieta obok pecherza i daje czadu ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() Waga podobna do mojej, ja dzis przeczytalam kartke z wynikami dokladnie i waga oszacowana na 1618g. terin z pomiarow usredniony to 30t5d (wczoraj bylo 30t2d) a glowa na 31t5d ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Zakupilam przed chwila prezet dla TZ pod choinke, ufff mam juz z glowy wszystkich ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
perfumoholiczka
|
Witam po ciężkim dniu. Dziś pierwszy raz czuję się aż tak strasznie.. Boli mnie serce, żołądek, kręci mi się w głowie.. Nie wiem co jest..
Zrobiłam przed chwilą zakupy w aptece Gemini, teraz szukam po allegro i innych stronkach resztek co mi brakują do wyprawki.. No i znalazłam karuzelę do łóżeczka, w której się zakochałam ![]() https://www.mamasandpapas-polska.pl/...millieampboris Tyle że cena mnie przeraża, a nie mogę znaleźć taniej.. Mam zawieszkę , co prawda podróbkę tej firmy , https://www.mamasandpapas-polska.pl/...millieampboris ale tak ładnie by pasowały do siebie i biję się z myślami, kupić czy nie..
![]() |
#3164 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamcie
![]() nie odzywałam się wczoraj, bo dopadła mnie rwa kulszowa i siedzenie b. boli, jedynie leżenie albo stanie ![]() Dziś miałam wizytę, są dość dobre i złe wieści. Dość dobre, to to, że bąbel rośnie, lecz powoli, ma niecałe 1400 g, lekarza zaniepokoiło coś z brzuszkiem, wychodzi o tydzień mniej niż powinno, za 2 tyg. mam znów do niego przyjechać i zobaczymy, czy się poprawia- narządy sa w porządku, wszystko pracuje jak trzeba, przepływy itd. więc nie wiadomo, dlaczego tak się dzieje- gin mówi, żeby na razie niczym się nie niepokoić, bo usg ma granice błędu itd. ![]() Zła wiadomość to to, ze przez tę rwę dostałam skierowanie do szpitala na kroplówki przeciwbólowe, bo jak się gorzej dorobię to święta spędzę w szpitalu. W poniedziałek pojedziemy ![]() Aha, kupiłam dziś przewijak klupś, kilka pieluch tetrowych i kocyk minky ![]() Fotelika jeszcze nie kupiliśmy, oglądaliśmy dopiero, ceny sa powalajace (800 zl). |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pewnie nie zdążę do domofonu ![]() Ja się też pytam gdzie Aninis i elena i lamia !!! Cytat:
![]() rudziutka- moje zdanie jest takie, że chyba im więcej kolorów tym lepiej dla dziecka bo jest więcej kontrastów a te karuzelki są naprawdę spokojne- chociaż mają dużo wzorków więc w sumie nie wiem... ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() Elena- u mnie z Małgosią też była ta sama sytacja. Wszystkie pomiary z dupy wyszły i było podejrzenie hipotrofii ale po 3 tygodniach okazało się, że jest ok. Bądź dobrej myśli !!! I trzymam kciuki coby Ci te drinkidożylne nie były potrzebne ![]()
![]() |
#3166 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co kupujecie w tym Gemini ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | ||||
Zakorzenienie
|
No znowu, jak już się jest na celowniku to mogą kilka razy
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam pierwszą kontrolę po 2 miesiącach od przejścia na L4, teraz prawie 2 miechy przerwy i znowu. No ale, ja byłam niemal pewna,że dzisiaj będą. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Mój brat miał te pastelowe misie z FP i zarówno jego syn jak i moja córka mieli na to zlewkę ![]() ![]() Jejuuu tak mnie boli brzuch...miałam iść na leżing do wanny, ale się zastanawiam, czy to dobry pomysł teraz... A tak w ogóle dziewczyny to gdzie czujecie skurcze?Ja miałam wcześniej w dole brzucha, ale od jakiegoś czasu czuję takie spinanie na prawo od pępka i powyżej, bardzo nieprzyjemne. Zastanawiam się, czy to mała się napina, czy to jakieś skurcze... Ja w poprzedniej ciąży nie doświadczyłam B&H także się przejmuję...
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak miałam bh to napinal sie równomiernie cały brzuch. W każdym miejscu jak skala ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Elena mam nadzieje ze obejdzie sie bez szpitala. Paskudztwo ta rwa.. Ja az tak nie miałam, a teraz w ogóle mam spokoj Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Leżę znowu z dupa na poduszkach i mrożonka przy głowie lilki ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Jutro 10.12
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
no to oby to było napinanie, aczkolwiek Tusia nie była dla mnie tak brutalna ![]()
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
chyba szybciej wymienie czego nie
![]() Np. biorę Slow Mag - cena w aptece Gemini jest o kilka zł na 1 opak niższa niż w moich okolicznych. Z innymi suplementami jest podobnie. U mnie w rodzinie robimy zbiorcze zamówienia raz na 3-5 miesięcy. A teraz to można podkłady poporodowe itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz prawie że w dniu kiedy minie rok od zabiegu będzie juz ze mną Dominik <3
![]() |
#3172 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też dziś miałam usg. jestem 29t5d, a z pomiarów wychodzi 31t2d. Waży 1553 g. Lekarz mówił że wszystko jest ok i że dziecko podobne do mnie ![]() A najlepszy numer, że gdzieś tydzień ciąży zgubiłam bo się spierałam z lekarzem, ze jest 28, a on biedny az dwa razy sprawdzał.
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-12-09 o 20:45 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez duża różnica na brzuszku i główce - brzuszek 30t0d a główka 32t5d ![]() Cieszę sie ze szyjka trzyma i maleństwo ok ![]() mamysiacZek - Twoi obaj chłopcy byli miednicowo ułożeni? Powiedz mi czy mieli jakieś problemy z bioderkami pozniej czy wszystko ok? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Elena musi być dobrze ![]()
![]() |
#3175 |
Rozeznanie
|
Przed wizytą udało się upolować. Kombinezon przeceniony w h&m, w sumie poszłam do lazienki, patrzę, a tam wyprzedaż, no i jest taki cienszy z polaru, reszta w sh.
Mam pytanie o kąpieli maluszka. W czym? W SR mówiły panie ze pierwszy miesiąc czy dwa w emolientach bo nie wiadomo jaka jest skóra maluszka, czy wrażliwa, czy alergiczna. U Sroki czytalam ze jak nie ma problemów ze skórą to nie kąpać w emolientach tylko w plynach . Jakie macie plany czy doświadczenia?
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-12-09 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() o dokładnie ! ![]() Cytat:
![]() ![]() Magdzinska85 ale śliczne łóżeczko, ja dopiero zaczynam się rozglądać za jakimś ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Główka pierwsza wychodzi i szybciej rośnie, reszta ma więcej czasu😁 Dzięki😊właśnie koncepcje mialam na żel z rossmana, a wczoraj mi namieszać w głowie. Po olejnych przygodach na mojej twarzy się ich boje, jedynie do włosów mogą być. Ze do kąpieli malucha to bym nie powiedziała...
![]() |
#3180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.