Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-09, 17:04   #3151
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

No i jakby wrażeń było mało to miałam dzisiaj kontrolę z Zusu...

A przed chwilą Tusia mi skoczyła na brzuch i się martwię...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 17:06   #3152
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Witaj w klubie "kontrolowanych' Ja chyba przez tą kontrolę wciąż nie mam przelewu z Zus... Zawsze kasę miałam ostatniego dnia zwolnienia. Teraz juz czekam 5 dni i dalej nic
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 17:30   #3153
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę co mi dziś siostra upolowala😀 i tak myślę czy ten różowy będzie dobry na wyjście ze szpitala czy lepiej grubszy
fajne zależy od pogody co będzie dobre.

Cytat:

Ja ostatnio odkryłam, że nawet jak ZUS przyjdzie a będę pod prysznicem to ich nie usłyszę :/

Byłam na prenatalnym. Z grubsza wszystko ok, jedną rzecz mamy kontrolować. Mała waży 1500 gramów Tż udało się dojechać na to usg to widział jak na takim USG wszystko dokładnie sprawdzają.

Aninis gdzie jestes?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 17:45   #3154
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

znowu ?
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio odkryłam, że nawet jak ZUS przyjdzie a będę pod prysznicem to ich nie usłyszę :/

Byłam na prenatalnym. Z grubsza wszystko ok, jedną rzecz mamy kontrolować. Mała waży 1500 gramów Tż udało się dojechać na to usg to widział jak na takim USG wszystko dokładnie sprawdzają.

Aninis gdzie jestes?
spora dziewczynka

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 18:24   #3155
Magdzinska85
Rozeznanie

Łóżeczko przyszło i właśnie je złożyliśmy Jakoś super i wszystko tak jak na zdjęciach
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 18:24   #3156
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Ale czemu tak częste kontrole , to co Wy macie swoje działalności pewnie .?
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 18:30   #3157
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Łóżeczko przyszło i właśnie je złożyliśmy Jakoś super i wszystko tak jak na zdjęciach
Bardzo ladne to lozeczko tylko Zuzi brakuje do całego obrazka
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-09, 18:33   #3158
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że jesteś zadowolona

edit Na allegro znowu są bony za zakupy w aplikacji mobilnej Ja już własnie jeden na 20zł wykorzystałam, a teraz czekam na drugi

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2015-12-09 o 18:55
Stary 2015-12-09, 19:03   #3159
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Wróciłam

Była promocja na biżuterię i kupiłam jej kolczyki, bransoletke i łańcuszek z oczkiem

Dobra, zaraz na wspólnej a potem musze nad niemieckim usiąść

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 19:10   #3160
Magdzinska85
Rozeznanie

Teraz dopiero udało mi się załadować zdjęcia No ja cieszę się a teraz przeszukuję komplety kocyk+poduszka minky cienkie/grubsze i komplety do wózeczka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12346643_10206001772898093_598136575_n.jpg (91,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12355339_10206001772498083_396589466_n.jpg (134,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12358239_10206001773498108_1104528450_n.jpg (51,5 KB, 29 załadowań)
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 19:20   #3161
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz dopiero udało mi się załadować zdjęcia No ja cieszę się a teraz przeszukuję komplety kocyk+poduszka minky cienkie/grubsze i komplety do wózeczka.
ślicznie
Stary 2015-12-09, 19:42   #3162
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ha dostałam zamówienie z Arosa, w tym Rodzeństwo bez rywalizacji i nową książkę Musierowiczowej (jakiś mam sentyment od czasów nastoletnich i mam wszystkie jej książki, to i najnowsze też kupuję ) dla mnie Także mam kawkę i biorę się za czytanie.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Badzia moja często się wierci i rozkopuje, ale nie aż tak.Oby to szybko u Was minęło
jak przeczytasz o tym rodzenstwie to daj znac czy warto - myslalam ostatnio o tej ksiazce

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
mogłaby mi któraś podrzucić przepis na tego kurczaka, bo na forum nie mogę znaleźć
Nie wiem czy chodzi o tego kurczaka co ja kiedys wklejalam ale ja robilam z tego przepisu:
http://www.jamieoliver.com/recipes/c...baked-chicken/
tylko nie dawalam wyfiletowanych udek z kurczaka a takie normalne z koscią

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Aż mi się przypomniało

haha moja tak robi
ma stope jedna obok buzi swojej czyli u gory brzucha a druga zgieta obok pecherza i daje czadu

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie "kontrolowanych' Ja chyba przez tą kontrolę wciąż nie mam przelewu z Zus... Zawsze kasę miałam ostatniego dnia zwolnienia. Teraz juz czekam 5 dni i dalej nic
luz, ja jestem na zwolnieniu od 13 listopada a hajsu dalej ani widu ani slychu wg przepisow powinni sie uwinac do ostatniego dnia grudnia ale jak bedzie to zobaczymy

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

Aninis gdzie jestes?
No wlasnie ja mam taki domofon ze jak ktos dokladnie nie przeczyta tabliczki jak go uzywac to nie zadzwoni
Waga podobna do mojej, ja dzis przeczytalam kartke z wynikami dokladnie i waga oszacowana na 1618g. terin z pomiarow usredniony to 30t5d (wczoraj bylo 30t2d) a glowa na 31t5d łeb jak sklep, zupelnie jak u starszej

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Ja jestem na samozatrudnieniu. jeszcze mnie nie kontrolowali ale dopiero jedno L4 zanioslam, takie na 3 tyg.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
niezly kącik jak dla ksiezniczki

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Zakupilam przed chwila prezet dla TZ pod choinke, ufff mam juz z glowy wszystkich
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 19:43   #3163
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Witam po ciężkim dniu. Dziś pierwszy raz czuję się aż tak strasznie.. Boli mnie serce, żołądek, kręci mi się w głowie.. Nie wiem co jest..
Zrobiłam przed chwilą zakupy w aptece Gemini, teraz szukam po allegro i innych stronkach resztek co mi brakują do wyprawki..
No i znalazłam karuzelę do łóżeczka, w której się zakochałam
https://www.mamasandpapas-polska.pl/...millieampboris
Tyle że cena mnie przeraża, a nie mogę znaleźć taniej..
Mam zawieszkę , co prawda podróbkę tej firmy , https://www.mamasandpapas-polska.pl/...millieampboris ale tak ładnie by pasowały do siebie i biję się z myślami, kupić czy nie..
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 19:45   #3164
Elena_22
Wtajemniczenie

Cześć mamcie
nie odzywałam się wczoraj, bo dopadła mnie rwa kulszowa i siedzenie b. boli, jedynie leżenie albo stanie .
Dziś miałam wizytę, są dość dobre i złe wieści. Dość dobre, to to, że bąbel rośnie, lecz powoli, ma niecałe 1400 g, lekarza zaniepokoiło coś z brzuszkiem, wychodzi o tydzień mniej niż powinno, za 2 tyg. mam znów do niego przyjechać i zobaczymy, czy się poprawia- narządy sa w porządku, wszystko pracuje jak trzeba, przepływy itd. więc nie wiadomo, dlaczego tak się dzieje- gin mówi, żeby na razie niczym się nie niepokoić, bo usg ma granice błędu itd. ale zobaczymy. aha i obrócił się wreszcie główka do dołu ( już wiem, czemu mnie tak bolało i spać nie mogłam ostatnio).
Zła wiadomość to to, ze przez tę rwę dostałam skierowanie do szpitala na kroplówki przeciwbólowe, bo jak się gorzej dorobię to święta spędzę w szpitalu. W poniedziałek pojedziemy , poczekam jeszcze te kilka dni, czy się polepszy, lecz coś czuję, że się nie obędzie bez tych kroplówek.

Aha, kupiłam dziś przewijak klupś, kilka pieluch tetrowych i kocyk minky , oprócz tego kompletne zamówienie na gemini.
Fotelika jeszcze nie kupiliśmy, oglądaliśmy dopiero, ceny sa powalajace (800 zl).
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 19:55   #3165
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dostałam wczoraj pierwszą kasę

Cytat:

Aninis gdzie jestes?
Super !!!!

Ja pewnie nie zdążę do domofonu

Ja się też pytam gdzie Aninis i elena i lamia !!!

Cytat:
Śliczności !!!!

rudziutka- moje zdanie jest takie, że chyba im więcej kolorów tym lepiej dla dziecka bo jest więcej kontrastów a te karuzelki są naprawdę spokojne- chociaż mają dużo wzorków więc w sumie nie wiem...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Cześć mamcie
nie odzywałam się wczoraj, bo dopadła mnie rwa kulszowa i siedzenie b. boli, jedynie leżenie albo stanie .
Dziś miałam wizytę, są dość dobre i złe wieści. Dość dobre, to to, że bąbel rośnie, lecz powoli, ma niecałe 1400 g, lekarza zaniepokoiło coś z brzuszkiem, wychodzi o tydzień mniej niż powinno, za 2 tyg. mam znów do niego przyjechać i zobaczymy, czy się poprawia- narządy sa w porządku, wszystko pracuje jak trzeba, przepływy itd. więc nie wiadomo, dlaczego tak się dzieje- gin mówi, żeby na razie niczym się nie niepokoić, bo usg ma granice błędu itd. ale zobaczymy. aha i obrócił się wreszcie główka do dołu ( już wiem, czemu mnie tak bolało i spać nie mogłam ostatnio).
Zła wiadomość to to, ze przez tę rwę dostałam skierowanie do szpitala na kroplówki przeciwbólowe, bo jak się gorzej dorobię to święta spędzę w szpitalu. W poniedziałek pojedziemy , poczekam jeszcze te kilka dni, czy się polepszy, lecz coś czuję, że się nie obędzie bez tych kroplówek.

Aha, kupiłam dziś przewijak klupś, kilka pieluch tetrowych i kocyk minky , oprócz tego kompletne zamówienie na gemini.
Fotelika jeszcze nie kupiliśmy, oglądaliśmy dopiero, ceny sa powalajace (800 zl).
Oooo wywołałam wilka z lasu

Elena- u mnie z Małgosią też była ta sama sytacja. Wszystkie pomiary z dupy wyszły i było podejrzenie hipotrofii ale po 3 tygodniach okazało się, że jest ok. Bądź dobrej myśli !!!
I trzymam kciuki coby Ci te drinkidożylne nie były potrzebne

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 20:04   #3166
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie, że jesteś zadowolona

edit Na allegro znowu są bony za zakupy w aplikacji mobilnej Ja już własnie jeden na 20zł wykorzystałam, a teraz czekam na drugi
własnie miałam pisać o tych kuponach Zakupy planowałam na grudzień, ale nic się nie stanie jak zamówię teraz
Cytat:
ooo jak ładnie Zostawiacie takie złożone już do końca?
Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Witam po ciężkim dniu. Dziś pierwszy raz czuję się aż tak strasznie.. Boli mnie serce, żołądek, kręci mi się w głowie.. Nie wiem co jest..
Zrobiłam przed chwilą zakupy w aptece Gemini, teraz szukam po allegro i innych stronkach resztek co mi brakują do wyprawki..
Mam zawieszkę , co prawda podróbkę tej firmy , https://www.mamasandpapas-polska.pl/...millieampboris ale tak ładnie by pasowały do siebie i biję się z myślami, kupić czy nie..
własnie tą zawieszkę i królika chce kupić na ali. Karuzela faktycznie droga... w sumie nawet nie wiem po ile są takie gadżety

Co kupujecie w tym Gemini
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 20:18   #3167
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
znowu ?

spora dziewczynka
No znowu, jak już się jest na celowniku to mogą kilka razy

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Na dg, ale moje koleżanki na etatach też kontrolują I to takie co długo pracowały w tych firmach

Cytat:
Przepiękne i bardzo w moim guście!! Aczkolwiek ja bym z tego wywaliła wszystko i zostawiła tylko prześcieradło, bo cała reszta na początku jest dla mnie zbędna

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
jak przeczytasz o tym rodzenstwie to daj znac czy warto - myslalam ostatnio o tej ksiazce

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Nie wiem czy chodzi o tego kurczaka co ja kiedys wklejalam ale ja robilam z tego przepisu:
http://www.jamieoliver.com/recipes/c...baked-chicken/
tylko nie dawalam wyfiletowanych udek z kurczaka a takie normalne z koscią

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

haha moja tak robi
ma stope jedna obok buzi swojej czyli u gory brzucha a druga zgieta obok pecherza i daje czadu

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

luz, ja jestem na zwolnieniu od 13 listopada a hajsu dalej ani widu ani slychu wg przepisow powinni sie uwinac do ostatniego dnia grudnia ale jak bedzie to zobaczymy

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

No wlasnie ja mam taki domofon ze jak ktos dokladnie nie przeczyta tabliczki jak go uzywac to nie zadzwoni
Waga podobna do mojej, ja dzis przeczytalam kartke z wynikami dokladnie i waga oszacowana na 1618g. terin z pomiarow usredniony to 30t5d (wczoraj bylo 30t2d) a glowa na 31t5d łeb jak sklep, zupelnie jak u starszej

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Ja jestem na samozatrudnieniu. jeszcze mnie nie kontrolowali ale dopiero jedno L4 zanioslam, takie na 3 tyg.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

niezly kącik jak dla ksiezniczki

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Zakupilam przed chwila prezet dla TZ pod choinke, ufff mam juz z glowy wszystkich

Ja miałam pierwszą kontrolę po 2 miesiącach od przejścia na L4, teraz prawie 2 miechy przerwy i znowu.
No ale, ja byłam niemal pewna,że dzisiaj będą.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Zawsze mi się podobały takie pastelowe karuzele, uwielbiam te wzory i kolory, a z M&P przede wszystkim,ale mają podstawową wade-dziecko nie będzie nimi zainteresowane, długo nie będzie ich widzieć. Najlepsze są takie o wyrazistych kolorach.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Mój brat miał te pastelowe misie z FP i zarówno jego syn jak i moja córka mieli na to zlewkę Za to jak jej założyłam Rainforest z FP to oczu oderwać nie mogła

Jejuuu tak mnie boli brzuch...miałam iść na leżing do wanny, ale się zastanawiam, czy to dobry pomysł teraz...

A tak w ogóle dziewczyny to gdzie czujecie skurcze?Ja miałam wcześniej w dole brzucha, ale od jakiegoś czasu czuję takie spinanie na prawo od pępka i powyżej, bardzo nieprzyjemne. Zastanawiam się, czy to mała się napina, czy to jakieś skurcze...
Ja w poprzedniej ciąży nie doświadczyłam B&H także się przejmuję...

Stary 2015-12-09, 20:24   #3168
Zakorzenienie

Cytat:
No znowu, jak już się jest na celowniku to mogą kilka razy

Na dg, ale moje koleżanki na etatach też kontrolują I to takie co długo pracowały w tych firmach

Przepiękne i bardzo w moim guście!! Aczkolwiek ja bym z tego wywaliła wszystko i zostawiła tylko prześcieradło, bo cała reszta na początku jest dla mnie zbędna

Ja miałam pierwszą kontrolę po 2 miesiącach od przejścia na L4, teraz prawie 2 miechy przerwy i znowu.

No ale, ja byłam niemal pewna,że dzisiaj będą.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Zawsze mi się podobały takie pastelowe karuzele, uwielbiam te wzory i kolory, a z M&P przede wszystkim,ale mają podstawową wade-dziecko nie będzie nimi zainteresowane, długo nie będzie ich widzieć. Najlepsze są takie o wyrazistych kolorach.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Mój brat miał te pastelowe misie z FP i zarówno jego syn jak i moja córka mieli na to zlewkę Za to jak jej założyłam Rainforest z FP to oczu oderwać nie mogła

Jejuuu tak mnie boli brzuch...miałam iść na leżing do wanny, ale się zastanawiam, czy to dobry pomysł teraz...

A tak w ogóle dziewczyny to gdzie czujecie skurcze?Ja miałam wcześniej w dole brzucha, ale od jakiegoś czasu czuję takie spinanie na prawo od pępka i powyżej, bardzo nieprzyjemne. Zastanawiam się, czy to mała się napina, czy to jakieś skurcze...

Ja w poprzedniej ciąży nie doświadczyłam B&H także się przejmuję...

Jak miałam bh to napinal sie równomiernie cały brzuch. W każdym miejscu jak skala teraz tez mi sie zdarA w tej ciąży ale bardzo rzadko. Jak miejscowo to obstawiałbym ze to młoda szaleje

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Elena mam nadzieje ze obejdzie sie bez szpitala. Paskudztwo ta rwa.. Ja az tak nie miałam, a teraz w ogóle mam spokoj

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Leżę znowu z dupa na poduszkach i mrożonka przy głowie lilki obróć sie młoda mowię jej i mowię a ta nic

Stary 2015-12-09, 20:25   #3169
butterfly20
Zakorzenienie

Jutro 10.12 Miałam mieć taki tp w tej poprzedniej, krótkiej ciąży;(

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Jak miałam bh to napinal sie równomiernie cały brzuch. W każdym miejscu jak skala teraz tez mi sie zdarA w tej ciąży ale bardzo rzadko. Jak miejscowo to obstawiałbym ze to młoda szaleje

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Elena mam nadzieje ze obejdzie sie bez szpitala. Paskudztwo ta rwa.. Ja az tak nie miałam, a teraz w ogóle mam spokoj

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Leżę znowu z dupa na poduszkach i mrożonka przy głowie lilki obróć sie młoda mowię jej i mowię a ta nic

no to oby to było napinanie, aczkolwiek Tusia nie była dla mnie tak brutalna

Stary 2015-12-09, 20:26   #3170
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Co kupujecie w tym Gemini
chyba szybciej wymienie czego nie
Np. biorę Slow Mag - cena w aptece Gemini jest o kilka zł na 1 opak niższa niż w moich okolicznych. Z innymi suplementami jest podobnie. U mnie w rodzinie robimy zbiorcze zamówienia raz na 3-5 miesięcy.
A teraz to można podkłady poporodowe itp.
Stary 2015-12-09, 20:30   #3171
NanaR
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

wiem co czujesz ja to przerabialam we wrześniu ....
Ale teraz prawie że w dniu kiedy minie rok od zabiegu będzie juz ze mną Dominik <3

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 20:36   #3172
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Ja padłam już o 22. Za to pobudka o 6, bo starszak na roraty zasuwał z Tż
Miłego dnia!
ojej, ja się teraz pzestawiłam, że nie wiem czy bym tak rano wstała, a do pracy wstawałam o 5, jakimś cudem.

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Krwawie dalej. Nke ma na co czekac i musze miec operacje. Mam dwie opcje. Endoskopia pod narkoza. Lub wejście przez tętnice udowa... Myślę..
Trzymam kciuki za najlepszy wybór i powodzenie operacji.

Cytat:
Obyyy... bo nigdy nie byłam zwolenniczką zakupów na allegro, ale człowiek musi się dostosować
Ja też nie amm przekonania, ale super,że okazało się takie jakie powinno być.

Cytat:
A mi lekarka zabroniła szaleństw świątecznych i sylwestrowych żeby czasem mi się wtedy nie zachciało rodzić, bo ponoć w okresie świątecznym i noworocznym najwięcej wcześniaków się rodzi.
położna wczoraj na SR mówiła, że teraz przed swiętami jest wysyp porodów, jak się kobiety przemęczą przy porządkach.

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Cześć mamcie
Zła wiadomość to to, ze przez tę rwę dostałam skierowanie do szpitala na kroplówki przeciwbólowe, bo jak się gorzej dorobię to święta spędzę w szpitalu. W poniedziałek pojedziemy , poczekam jeszcze te kilka dni, czy się polepszy, lecz coś czuję, że się nie obędzie bez tych kroplówe
trzeba być dobrej myśli, ze ból przejdzie. ja ze strachu przed szpitalem to i lepiej się poczułam.

ja też dziś miałam usg. jestem 29t5d, a z pomiarów wychodzi 31t2d. Waży 1553 g. Lekarz mówił że wszystko jest ok i że dziecko podobne do mniena co mój Tż, że ostatnio też to stwierdził, a ja mu nie wierzyłam. Powiedział też doktor że dziewczynka urodzi się chuda i długa. główkę znów ma do dołu skierowaną. też brzuszek wychodzi na mniejszy niż reszta 29t3d, a największa głowa na 32t5d. lekarz powiedział, że nie ma się co niepokoić bo może to być granica błędu, albo chudzina z dziecka. no i szyjka trzyma, ogromna ulga bo i dawki leków moge zmniejszyć.
A najlepszy numer, że gdzieś tydzień ciąży zgubiłam bo się spierałam z lekarzem, ze jest 28, a on biedny az dwa razy sprawdzał.

Edytowane przez Zosienka200
Czas edycji: 2015-12-09 o 20:45
Zosienka200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 20:51   #3173
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
ojej, ja się teraz pzestawiłam, że nie wiem czy bym tak rano wstała, a do pracy wstawałam o 5, jakimś cudem.

Trzymam kciuki za najlepszy wybór i powodzenie operacji.

Ja też nie amm przekonania, ale super,że okazało się takie jakie powinno być.

położna wczoraj na SR mówiła, że teraz przed swiętami jest wysyp porodów, jak się kobiety przemęczą przy porządkach.

trzeba być dobrej myśli, ze ból przejdzie. ja ze strachu przed szpitalem to i lepiej się poczułam.

ja też dziś miałam usg. jestem 29t5d, a z pomiarów wychodzi 31t2d. Waży 1553 g. Lekarz mówił że wszystko jest ok i że dziecko podobne do mniena co mój Tż, że ostatnio też to stwierdził, a ja mu nie wierzyłam. Powiedział też doktor że dziewczynka urodzi się chuda i długa. główkę znów ma do dołu skierowaną. też brzuszek wychodzi na mniejszy niż reszta 29t3d, a największa głowa na 32t5d. lekarz powiedział, że nie ma się co niepokoić bo może to być granica błędu, albo chudzina z dziecka. no i szyjka trzyma, ogromna ulga bo i dawki leków moge zmniejszyć.
A najlepszy numer, że gdzieś tydzień ciąży zgubiłam bo się spierałam z lekarzem, ze jest 28, a on biedny az dwa razy sprawdzał.

U mnie tez duża różnica na brzuszku i główce - brzuszek 30t0d a główka 32t5d
Cieszę sie ze szyjka trzyma i maleństwo ok

mamysiacZek - Twoi obaj chłopcy byli miednicowo ułożeni? Powiedz mi czy mieli jakieś problemy z bioderkami pozniej czy wszystko ok?

Stary 2015-12-09, 21:16   #3174
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

oj wiem, że czasem takich myśli nie da się odgonić ale nie smutaj nie ma sensu się dobijać a Zuzia już niedługo będzie w Twych ramionach

Elena musi być dobrze

Stary 2015-12-09, 21:43   #3175
Zosienka200
Rozeznanie

Przed wizytą udało się upolować. Kombinezon przeceniony w h&m, w sumie poszłam do lazienki, patrzę, a tam wyprzedaż, no i jest taki cienszy z polaru, reszta w sh.

Mam pytanie o kąpieli maluszka. W czym? W SR mówiły panie ze pierwszy miesiąc czy dwa w emolientach bo nie wiadomo jaka jest skóra maluszka, czy wrażliwa, czy alergiczna. U Sroki czytalam ze jak nie ma problemów ze skórą to nie kąpać w emolientach tylko w plynach . Jakie macie plany czy doświadczenia?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1449697189418.jpg (30,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1449697207670.jpg (36,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1449697228792.jpg (27,2 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Zosienka200
Czas edycji: 2015-12-09 o 21:48
Zosienka200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 21:43   #3176
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Patryk jest najbardziej aktywny jak zjem jakieś owoce albo jak Lilka lub Mikołaj siedza przy mnie 😊
u mnie z owoców to Ala szaleje po mandarynkach i po bananach z resztą na mandarynki naszło mnie jak Ty tak o nich pisałaś

Cytat:
u mnie podobnie, głównie wieczorem, a ostatnio w nocy kopie jak szalone, aż mnie budzi i mężowi też się od dzidzi oberwało po plecach hehhe
ha ha u nas też tak było, ale nie na tyle, że kopała męża po plecach jak dotykał brzucha to uspokajała się, a jak tylko zabierał rękę to zaczynała szaleć ostatnio przyłożył głowę i po jakiś 5 minutach dostał takiego kopa, że aż mnie brzuch zabolał

Cytat:
Aż mi się przypomniało

o dokładnie !

Cytat:
ja niestety też w klubie kontrolowanych odkąd poszłam na L4 to się czepiają :/ a kasy do tej pory żadnej nie przelali

Magdzinska85 ale śliczne łóżeczko, ja dopiero zaczynam się rozglądać za jakimś
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 21:57   #3177
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Magdzinska faktycznie sliczne te łóżeczko, nawet mężowi się podoba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-09, 21:58   #3178
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Przed wizytą udało się upolować. Kombinezon przeceniony w h&m, w sumie poszłam do lazienki, patrzę, a tam wyprzedaż, no i jest taki cienszy z polaru, reszta w sh.

Mam pytanie o kąpieli maluszka. W czym? W SR mówiły panie ze pierwszy miesiąc czy dwa w emolientach bo nie wiadomo jaka jest skóra maluszka, czy wrażliwa, czy alergiczna. U Sroki czytalam ze jak nie ma problemów ze skórą to nie kąpać w emolientach tylko w plynach . Jakie macie plany czy doświadczenia?
zero emolientów póki nic się działo nie będzie woda + olej kokosowy/migdałowy no i żel najzwyklejszy z BD taki który od razu jest szamponem

Stary 2015-12-09, 22:08   #3179
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
U mnie tez duża różnica na brzuszku i główce - brzuszek 30t0d a główka 32t5d
Cieszę sie ze szyjka trzyma i maleństwo ok
Ja tez, zwlaszcza ze ostatni miesiąc musialam się lenic i narobil się kupę zaległości. Choc na święta i tak już jestem przygotowana bez porządków, trudno, pierwszy raz tak będzie, ale najważniejsze żeby dzidzia siedziala gdzie potrzeba do lutego.
Główka pierwsza wychodzi i szybciej rośnie, reszta ma więcej czasu😁

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
zero emolientów póki nic się działo nie będzie woda + olej kokosowy/migdałowy no i żel najzwyklejszy z BD taki który od razu jest szamponem
Dzięki😊właśnie koncepcje mialam na żel z rossmana, a wczoraj mi namieszać w głowie. Po olejnych przygodach na mojej twarzy się ich boje, jedynie do włosów mogą być. Ze do kąpieli malucha to bym nie powiedziała...
Stary 2015-12-09, 22:22   #3180
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez, zwlaszcza ze ostatni miesiąc musialam się lenic i narobil się kupę zaległości. Choc na święta i tak już jestem przygotowana bez porządków, trudno, pierwszy raz tak będzie, ale najważniejsze żeby dzidzia siedziala gdzie potrzeba do lutego.
Główka pierwsza wychodzi i szybciej rośnie, reszta ma więcej czasu😁

Dzięki😊właśnie koncepcje mialam na żel z rossmana, a wczoraj mi namieszać w głowie. Po olejnych przygodach na mojej twarzy się ich boje, jedynie do włosów mogą być. Ze do kąpieli malucha to bym nie powiedziała...
jak uważasz ja do wody kilka kropel kokosowego dodawać będę na mnie działa świetnie wyleczył mnie z AZS tylko czysty nierafinowany

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości