|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
[QUOTE=Ani_ka3;57334561]
Nowa1987 co u Ciebie jak beta? Nic, po prostu nic jak ostatnio Teraz to już i ja nawet nie zachodzę. Zaszłam dwa razy i skończyła się udzielona mi łaska ![]() Czyżby efekt operacji w czerwcu przestał działać? ![]() W takich momentach człowiek spada w głęboki dół i jak ciężko się znów podnieść z tyloma złamaniami. |
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Chal,czy Ty dzisiaj masz transfer?Dobrze pamietam?Jeśli tak to trzymam kciuki.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
Chal kochana ja rowniez caly czas o Tobie mysle i Kciuki mocno zacisnięte
Jadorotek, patrycja jak tam sie czujecie???
"Nie chce się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że ... Że chyba wiesz, co robisz Boże..." Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015 |
|
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Długo mnie nie było. Proszę was powiedzcie mi czy te które mają kwalifikację do IVF refundowanego. Czy któraś z was jeszcze nie zaczęła. Ja mam taka sytuację.... Niby już umowę podpisaliśmy, badania wszystkie zrobione leki wykupione, ale okazało się że mi coś wymazy nie wyszły, czekam na wyniki powtórzonych badań. To wszystko tak szybko się działo, zresztą te które się kwalifikowały to wiedzą. Jak myślicie mam jeszcze szansę na refundację??? czy zostanę skreślona.. Poprostu nie mam siły jechac do doktorka, bo najbardziej boję się że już tyle kasy poszło na badania i na leki, a teraz co ja z tym zrobię. Mam nadzieję że któraś z was mnie pocieszy..
|
#3155 |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Dziewczynki, które z Was wybierają się dzisiaj na monitoring?
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
Justynka ja wybieram się jutro
|
#3157 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- [QUOTE=Nowa_1987;57361096] Cytat:
Chal powodzenia dziasiaj Anesca daj znać co u Ciebie |
||
|
|
|
#3158 |
|
Marzenia się spełniają :)
|
oj to szkoda
nie skusisz się dzisiaj? chętnie bym się z Tobą ponownie zobaczyła
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Nowa_1987;57361096]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3160 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Nowa_1987;57361096]
Cytat:
Ewusik myslalam o tobie bo milaysmy w podobnym czasie podchodzic do punkcji, nie wiem jak to jest jak masz podpisana umowe u mnie okazalo sie ze moge miec tylko raz punkcje drugiego podejscia juz nie mam prpgram jest do czerwca ale tak naprawde go nie ma Kamila tak dzis mam transfer, dziewczyny trzymajcie kciuki |
|
|
|
|
#3161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z przyjemnością chciałbym się z Toba zobaczyć Buziaki i kciuki
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3162 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Ją już po laparo i mam pytanie . dr G dzień po laparo powiedział tylko że wszystko w porządku a na wypisie pisze tylko że jajowody drozne. Wczoraj byłam u dr P i pyta się mnie czy w Dębicy coś mówili o endometriozie. I teraz sama nie wiem co myśleć bo skoro na wypisie nic nie pisze to chyba ognisk endometriozy nie bylo? ![]() :conf used:![]() U mnie jak pow dr wszystko gra i tylko spytał "dlaczego ty nie chcesz mieć dziecka"? Więc jeśli wszystko jest dobrze to czemu się nie udaje ![]() Na tarczycę biorę euthyrox i badania teraz w normie, wyszła mutacja MTHFR a1298c i homocysteina 9,10 dr kazał stosować dietę bezglutenowa i kupić ovarin. Mało mówił i zapomniałam spytac czy ta mutacja ma wpływ na zajście w ciążę ? A ten ovarin którąś z was też ma? |
|
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
Anessca Chal od rana o was myślę
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Chal, kciuki za transfer! Ja chwilę temu wyszłam od dr, mam długą listę leków...
|
|
|
|
#3165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do Dr G trafiłam z podejrzeniem ognisk endometriozy... Po laparo tak samo jak Ty na karcie informacyjnej mam napisane : Drożność jajowodów obustronnie zachowana. Ale ja w sumie zapytałam się o tą endometriozę i Dr G mówił że wszystko ok. Więc może jakby coś wyszło to by powiedział a na pewno byłoby wspomniane o tym w karcie
|
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
Jadziu u nas to nie takie proste czekamy na wyniki mlr.one zadecyduja. Cora ma 13 mcy i jest calym swiatem.
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
Anessca & chal mocne
za Was dziewczynki ![]() AgusiaKL super że już po laparo i że wszystko jest oki Mnie dr. Gawlik powiedział prawie to samo co Tobie że oba jajowody są drożne i dodał że żadnych ognisk endo nie stwierdzono, więc u Ciebie pewnie podobnie skoro nie masz tego wpisanego to pewnie też nic takiego nie masz
|
|
|
|
#3168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Czy ty INDILA też będziesz podchodzić do in vitro? Bo piszesz że do Ciebie też mają dzwonić po powrocie dr z urlopu ? |
|
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Czy ty INDILA też będziesz podchodzić do in vitro? Bo piszesz że do Ciebie też mają dzwonić po powrocie dr z urlopu ?[/QUOTE] hej tak teraz bede probowac prywatnie bo mialam w styczniu bodajrze szanse z programu ale nic nie wyszlo a ty tez na in vitro?teraz dr ma mi leki zmienic przynajmniej tak mowil bo malo mialam komoreczek i kiepskie z 7 zaplodnily sie 3 podali 3 dniowy a dwa chodowali do 5 dnia sie rozwijaly prawidlowo a 6 przestaly i nic nie zamrozili a tak z chal moze miala bym transwer bo pierwszym razem mialysmy tego samego dnia punkcje boje sie tylko ze bedzie w naju jeszcze wieksze zamieszanie w maciezynstwie niz ostatnio bo to bedzie koniec programu i kazdy bedzie chcial zdazyc i to wszystko bedzie w pospiechu i tasmowo Edytowane przez INDILA1 Czas edycji: 2016-03-15 o 16:28 |
|
|
|
#3170 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Ani_ka3;57388071]Witaj AgusiaKL, to ciesz się że wszystko w porządku. A z jakiego powodu miałaś robioną laparoskopię? Czy żeby sprawdzić samą drożność? Wycinali ci coś? Mnie dr wysłał bo zobaczył torbiel i stwierdził, że trzeba usunąć i spr też drożność i wycięli polipy. Ok 3 tygodnie czekałam na wynik histopatologiczny. Dopiero po otrzymaniu wyniku dr P. powiedział, że to endometrioza. Na wypisie nic mi nie pisali o endometriozie, tylko co podczas operacji zostało zrobione. Nawet dr G nie mówił że to endo.[COLOR="Silver"]
Dr wysłał mnie żeby sprawdzić drożność ale dr G nic nie wspomniał o endometriozie. Mam dwie ,,dziurki,, więc nie mam pojęcia czy coś było jeszcze robione :-( |
|
|
|
#3171 |
|
Rozeznanie
|
Nadzieja82 odp Ci na wiadomość bo dopiero teraz zobaczyłam ze cos co mnie przyszlo
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Chal kochana jak po crio? Jak sie czujesz? |
|
|
|
#3172 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki wkoncu dorwałam się do forum ja już mam swojego kropka zarodek bl4.2.3 straszne opózniena dziś były pojechałam na góre godz później a potem z 15 min czekałam az dr przyjdzie. czuje się dobrze testować będe pewnie 24 lub 25
goka - dzięki za miłe towarzystwo to co testujemy razem ? Indila kochana przez to że pisałyśmy na fb to miałam wrażenie jakbysmy razem podchodziły ![]() Anesca jak u ciebie byłaś dziś w krk ??? kana to musiałyśmy się widzieć bo ja byłam od 11.15 w klinice siedziałam z mężem pod 4 |
|
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Chal super oby kropeczka została z Toba
|
|
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ani_ka3;57369251]
Nowa 1987 nie załamuj się Dzięki Ci kochana Niech ten czas jak najszybciej Ci zleci |
|
|
|
#3176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Nie chce się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że ... Że chyba wiesz, co robisz Boże..." Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015 |
|
|
|
|
#3177 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kana158;57371281]
Cytat:
Ta procedura IUI to jaki to jest koszt?
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kana158;57371281]
Cytat:
Ta procedura IUI to jaki to jest koszt?---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- [QUOTE=chal;57372081][QUOTE=Nowa_1987;57361096] Nowa musisz zebrac sily i walczyc w kolejnyn cyklu wiem ze to jest ciezkie ale co nas nie zabije to nas wzmocnij Wiem, wiem, dziś już lepiej i kolejna ruda. Trzymam kciuki bardzo bardzo mocno |
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa, tu każda z nas zmaga się z osobistymi tragediami. Najważniejsze to się nie poddawać i walczyć o swoje szczęście. Mi w końcu się udało, moja córka kończy za 10 dni roczek, a my wracamy do walki o rodzenstwo dla niej.
IUI robiliśmy jeszcze w Parensie, wtedy kosztowało 500zl, w Macierzyństwie jest drożej-600zl. Chal, chyba faktycznie się widzialysmy! Nawet przez chwilę siedziałam koło Was! Koszula w biało-czarną kratę + mąż w paski 😜 Trzymam kciuki za Was! Odpoczywajcie! |
|
|
|
#3180 |
|
Przyczajenie
|
Chal Ja też dziękuję za towarzystwo, miło w ogóle było Cię poznać! Teraz tylko czekamy na pozytywne bety
Trzymam kciuki za Ciebie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

nie skusisz się dzisiaj? chętnie bym się z Tobą ponownie zobaczyła