|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy część VI
Cytat:
A jest to mozliwe ze jedna z przesylek ma od 8 dni caly czas status przejeta przez linie lotnicza, a inna w 48h nie dosc ze dogonila jej status przejecia przez linie lotnicze to opuscila juz kraj wysylki? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Przyczajenie
|
Hey Dziewczyny jestem podłamana ostatnio po raz pierwszy robiłam zakupy na Ali i uzbierało się tego 32 paczki drobne rzeczy także listy będą nierejestrowane okazało się ,że mądra Ja podała samo imię bez nazwiska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w przypadku przesyłek z alie wszystko jest możliwe. Możliwe jest nawet dostanie przesyłki, której tracking w ogóle nie działa. Często te trackingi są nieprawdziwe. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do problemu, myślę, że jeśli adres się zgadza to wszystko będzie w porządku. W sumie paczki rozdzielają na podstawie kraju- potem kodu pocztowego itp. Listonosz i tak zanosi na numer domu , w końcu nie musi znać każdego z imienia i nazwiska. Jeśli Chińczyk je wysłał to powinny dojść. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() |
#3156 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Przyczajenie
|
Paczuszka do paczuszki i zanim się obejrzysz będzie miała tak jak ja
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Prosze
![]() Full Square Drill 5D DIY Diamond Painting "Kitchen cake" 3D Embroidery set Cross Stitch Mosaic Decor gift http://s.aliexpress.com/vym2qiAn (from AliExpress Android) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3161 |
Raczkowanie
|
Kurde... a ja w weekend, z okazji 11.11 wywaliłam na Ali 790 złotych XD
Wyszło o ile się nie mylę 14 bluz i bluzek, 5 sukienek, 5 t-shirtów (dla TŻ) i 3 pary butów. Zobaczymy co przyjdzie, nie omieszkam wrzucać zdjęcia zwłaszcza tych ciekawszych egzemplarzy ![]() Sporo już jest shipping, więc czekamy! ![]()
#3162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
Ja czekam na 19 przesyłek .... Jakby nie było- aliexpress wciąga!
![]()
![]() |
#3166 |
Zadomowienie
|
No ja czekam na 5 :/ od półtora miesiąca przyszła tylko jedna. Testują moją cierpliwość, oj testują.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Spoko ja w zeszłym tygodniu dostaam paczke o 2,5 miesiącach. W międzyczasie zzmawialan koncem wrzesnia to wiekszosc dotarlo ale jeszcze na 4 czekam. Jedna do odbioru na poczcie. A malo tego kilka przesyłek rozdzielnie przyjdzie bo chińczyk tak wyslal. Dugo bardzo ida... A jedna przesyłkę dostalam po 10 dniach. Jakie bylo moje zdziwienie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Dostałam wiadomość, że rzeczy którą zamówiłam nie ma. O zwrot pieniędzy mam się ubiegać przez spór czy wystarczy odpisać sprzedawcy, że chcę zwrot?
#3169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie tych pieniedzy on jeszcze nie ma, wiec powinien bez problemu anulowac zamowienie Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Jeżeli tak, to zakładaj spór i napisz o co chodzi. Jeżeli jeszcze nie zostało wysłane to wystarczy anulować zamówienie i kasa wróci na twoje konto bez zakładania sporu itp. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Konto usunięte
|
U mnie też Chińczyk miesza
![]() Kupiłam 2 zestawy po 5 pierścionków (razem 10), a dostałam 2 pierścionki. Czekałam na nie 2 miesiące. Otworzyłam spór o zwrot pieniędzy, a Chińczyk ciągle mi mędzi na priv, że mam zamknąć spór i on mi to na pewno wyśle. Nie wierzę mu, nie dam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;78841331]U mnie też Chińczyk miesza
![]() Kupiłam 2 zestawy po 5 pierścionków (razem 10), a dostałam 2 pierścionki. Czekałam na nie 2 miesiące. Otworzyłam spór o zwrot pieniędzy, a Chińczyk ciągle mi mędzi na priv, że mam zamknąć spór i on mi to na pewno wyśle. Nie wierzę mu, nie dam się ![]() I bardzo dobrze, niestety, ale im nie ma co wierzyć ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Dziś przyszła zamówiona 25.10. czapka http://s.aliexpress.com/VBJBBfMF i powiem wam, że jak za tę cenę to jest super. Żadnych wystających nitek, nieprzyjemnych zapachów, fajnie na głowie wygląda i ten ten robak fajnie się mieni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czekam na kilkanaście i w kilku już minął miesiąc od zamówienia a paczek nadal brak. Chyba już nie dojdą... Zazwyczaj jak w miesiąc mi nie dochodzą to już potem ani tyle ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Konto usunięte
|
U mnie paczki są już rozdane "lokalnej firmie przewozowej", no i cóż od 19 października statusu nie zmieniają.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A właśnie co do anulowania. To czy w przypadku anulowania informacja na aplikacji o dacie zwrotu jest prawdziwa? I czy zauważyłyście żeby np. pieniądze ze sporu szybciej wracały na konto niż te z anulowania? Albo czy możliwe jest żeby ta kasa nie dotarła jednak na konto? Anulowałam dwie rzeczy. W jednym przypadku pomyliłam się i zamówiłam złą rzecz, zorientowałam się za jakiś czas, ale sprzedawca nie wysłał jeszcze przesyłki więc napisałam do niego jaka jest sytuacja i anulowałam- zaakceptował. W drugim przypadku sprzedawca sam napisał, że nie ma przedmiotu i żebym anulowała ( była to cebula wiec nie chciałam się upierać) więc anulowałam. W informacji o zwrocie mam, że zwrotu dokonano w obu przypadkach 3 dni temu (akceptacja anulowania była jeszcze wcześniej), a pieniędzy na koncie nadal nie mam. W przypadku kiedy dostawałam zwrot ze sporu pieniądze na konto wróciły bardzo szybko, w maks 3 dni , a dodatkowo jeśli na aplikacji pisało, że zwrotu dokonano tego i tego dnia to tego samego dnia pieniądze miałam na koncie. Chyba nie ma możliwości żeby pieniądze gdzieś zaginęły bądź trafiły na inne konto.. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Ja osobiście nie spotkałam się z taką sytuacją i zawsze akceptowali moje anulowanie, ale zawsze pisze do sprzedawcy dlaczego coś anulowałam i zawsze był jakiś konkretny powód (najczęściej pomyłka w zamówieniu). ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;78841331]U mnie też Chińczyk miesza ![]() Kupiłam 2 zestawy po 5 pierścionków (razem 10), a dostałam 2 pierścionki. Czekałam na nie 2 miesiące. Otworzyłam spór o zwrot pieniędzy, a Chińczyk ciągle mi mędzi na priv, że mam zamknąć spór i on mi to na pewno wyśle. Nie wierzę mu, nie dam się ![]() Minął już czas oczekiwania? Jeśli nie minął a chcesz mieć te pierścionki to możesz przedłużyć czas ochrony i powiedzieć, że poczekasz do końca ochrony więc lepiej niech je dośle ![]() ![]() Miałam kilka sytuacji ze sporami raz trafiłam na bardzo fajnego Chińczyka ![]() ![]() ![]() Poza tym jeśli czekam długo na coś to wiem, że nie dojdzie i nawet nie chce mi się już na to czekać. Ani raz nie zdarzyło mi się żeby Chińczyk się zgodził na spór ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwrot dostaniesz na to samo konto z którego robiłaś przelew. Jeżeli ta sytuacja będzie trwała dłużej to napisz do ali i się sprawa wyjaśni kiedy dostaniesz pieniądze. Co do drugiej części to ja nic nie pisałam do sprzedawcy tylko od razu anulowałam sama zamówienie i bez problemu kasa też wróciła. Z tym że ja też nie robię tego nagminnie tylko zdarzyło mi się anulować ze 2 razy może zamówienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
Pytanie dyskusyjne
![]() Ja osobiście nigdy nie miałam takiej sytuacji. Zawsze zamawiam coś co chcę i czekam minimum do upłynięcia ponownego przedłużenia czasu ochrony, więc jest to ok. 4 miesięcy, żeby mieć pewność, raz czekałam pół roku... Nigdy nie otrzymałam takich przesyłek niespodzianek, które miały dojść a nie doszły a w rezultacie po roku są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.