|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Cytat:
![]() Gratuluję córeczek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Młody śpi od 21 i ja też dziś idę wcześniej spać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
Boooooziu, u nas akcja "zasypianie".... zasypia od ok 21:30, zasypia po czym po 20-30 min budzi się z płaczem, pobujana zasypia i od nowa :-( teraz spi już chyba 40 min i może wreszcie uda jej się zasnąć na dobre? A była raczej spiaca po kąpieli, może miała dzisiaj za dużo wrażeń (czyt. leżała w wózku pod drzewem na wsi)?
#3153 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 😊
Co taka cisza? Niemozliwe by wszyscy spali 😜 Kamilka dobrze, ze zakonczyl sie Wasz pobyt w szpitalu ![]() Kruszynko, jeszcze raz gratuluje ![]() Keas ![]() Karen.... Pozostawie warunki i tescia bez komentarza.... Gdyby nie kp polecilabym Ci relanium :P moze choc meliski dziabnij 😉 Mieta, koszulobody ja mam z firmy Mrofi 😊 Ruda, mam nadzieje, ze Ksiezniczka zasnela 😊 U nas noc calkiem spoko, standardowo zasnal o 23, karmienie 4/7. Teraz za to gadzina nie chce zasnac 😒 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Kruszynka piekne imiona wybraliscie. Jeeejku jak sobie przypomne czas ciazy, ech lezak sie w oku kreci
![]() A u nas noc super. Mlodziez zazyczyla sobie, ze chce isc spac o 18 i tak kapalam, spal o 19.30!! Caly wieczor dla rodzicow ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wykazało się dzisiaj wielką łaskawościa i wstała o 4.30, zjadła, zasnela i obudziła się przed chwilą. Po ostatnich nocach to powinnam jakiś taniec radości odtanczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
A my dopiero wstajemy, odsypialismy chyba wczorajszą nocke. Wstał o 6 na jedzonko i zaraz zasnął dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
Cassa, tak, zasnęła, od 23:30 mniej więcej już bez wybudzeń. Za to zafundowała matce noc pękających cycków, bo zjadła o 21:00, potem 4:30 a potem 8:30.... odchudza się do bikini???
#3158 | ||||
Rozeznanie
|
Kruszynka gratulacje córeczek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zeby sa wiec czas na schabowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja mama to w ogole na poczatku nad cyckiem mi sie nachylała ![]() a potem z pielucha wyskoczyła mi cycka wycierac - oj ale sie wtedy poklucilysmy, gorzej ze ona wymyslila ze sie wkurzylam bo hormony..... u nas po baaardzo ciezkim dniu spokojna noc oby dzis było lepiej bo drugi raz niewiem czy cos takiego zniose 3 drzemki po 10 min - nie oplaca sie meczyc z usypianiem dla czegos takiego |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Kruszynko jakie piękne imiona! Gratuluję coreczek niech Ci zdrowo i szczęśliwie rosna
![]() Mieta a po co wybijac z głowy ![]() Ewula fajnie ze zakupy udane! Ja jutro na chrzciny tez mam taki zestaw biala bluzka i czarne spodnie klasycznie i mozna karmic ![]() Keas ![]() Czarna jesteś moja bratnia dusza jak chodzi o wyjazdy i pobyt u tesciow :/ ![]() U nas tez dobra noc, jaka to dla mnie ulga ze w tym wszystkim przynajmniej Mlody dobrze znosi pobyt. I Bogu dzieki za piękną pogode o 11 na spacer i tyle nas beda.widzieli ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#3160 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może będzie już mieć większe przerwy, dla mnie takie godziny karmien są normalne ![]() Widzę że nocki spoko u większości, u nas też może być ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiec 13h !! Mojakaren dobrze że chociaż młody dobrze znosi wyjazd. Bo jakby on jeszcze dokazywał to wariatkowo by było na 40m2. .. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zadomowienie
|
MOJAKaREN masakra... Siły!
KRYSZYNKA ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
Ewusia, ale w dzień też masz takie przerwy czy tylko w nocy?
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Magda, w foteliku do 3? ![]()
#3165 |
Rozeznanie
|
Magda bo zawsze jak zaplanuje się że dziecko zaraz wstanie to śpi i na odwrót. Wczoraj poszedł na drzemkę , akurat mówię zrobię ciasto. . Taaaa robiliśmy razem bo obudził siet wypoczęty po 18 minutach
![]() A raz jak był mały zostawiłam go na brzuszku też myślałam że wstanie za 0,5h na jedzonko. .. taaa spał 6h co mu się już nigdy nie powtórzyło .. ![]() ![]() I zawsze jak chcemy się po przytulać z tż to kiedy chcemy poczekać aż się obudzi na karmienia (co 2-3h) żeby nam nie przeszkadzał to wtedy śpi 5 h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, której maluch przesypia cała noc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Wtajemniczenie
|
Mój od 19-20 do 4-5
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Kinga bez karmienia czy w ogóle ? Mój się budzi co 2-3h..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Ewula bez karmienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mojemu się zdarzało np od 22 do 6 rano, czyli całą noc ![]() ![]() Super pogoda jest, zaraz na spacer idziemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Rozeznanie
|
Magda to wam Bartus psikusa zrobił a raczej sobie bo zamiast wygodniespac gniotł sie w foteliku
![]() ![]() Kinga moja przesypia od 22 do 5/6 albo jak idzie wczesniej spac to od 20 do 2/3 |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
Kinga Wojtus zwykle zasypia ok. 20-21 i spi do 3-4.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Mój je z zamkniętymi oczami w nocy. Wierci się mocno, daje cyca i spi dalej
![]() Ej właśnie wystraszylam się bo fotelik że niezdrowe itd. Trudno, stało się. Następnym razem go wyciągnę. Ale wydaje mi się że mu się lepiej spało bo fotelik ciasny i nie miał gdzie się wiercic to go nie wybudzalo. Ale nie będę potwierdzać teorii jeszcze raz ![]() My też zaraz na spacer się zwijamy. Je już 6 raz odkąd wstalismy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Rozeznanie
|
ratunku moje dziecko od wczoraj spi po 10 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Rozeznanie
|
Witam sie pomajowkowo. Moje dziecię chyba ma skok bo jak nie to ja wykonam skok z okna
![]() Jedynie na cp nie moge narzekać to noc bo zasypia kolo 21/22 i pobudka 4, 7 i kolo 8/9 wstajemy. Ale to co się dzieje Później to masakra ![]() Kruszynka gratulacje, sliczne imiona dla córeczek. Lacze sie w bólu. Tylko u nas to trwa już jakiś czas. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Mojakaren, Czarnula kciuki za Was obyscie miały duzo cierpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
My juz po spacerze, na ktorym Franek spal cale 15 min.... Skonczyly sie czasy drzemek 2h po kazdym karmieniu 😒
Moj absolutnie nie przesypia calych nocy. Jedyny plus jest taki ze zje i wali w kime bez marudzenia, z reguly zasypia przy odbiciu i guzik z tego wychodzi. Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Wtajemniczenie
|
oj Casaa współczuję:/ Kogiel Ahnessy
![]() Mój też maruda ale to żadna nowość ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Wogole to pojechałam po jakiś wypasny blender...skończylo się na tym ze wróciłam z blenderem czajnikiem żelazkiem i dwoma patelniami ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Zadomowienie
|
Moja spała cała nic, ale z racji za małych przyrostów budzimy sie 2 razy
Rany jak jest pięknie- juz spacer zaliczyliśmy... I mam dziwne wrażenie... Dziecko w chuście z przodu wywołuje zwykle uśmiech, a w pp ludzie dziwnie patrzą i komentują miedzy sobą... Nieprzyzwyczajeni sa do tego widoku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj dzięki małemu w chuście złożyłam szybciej wniosek o 500+ bo mnie wszyscy przepuszczali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Rozeznanie
|
Magda dobre !!
![]() Kamilka ja widziałam do tej pory dzieci tylko na plecach z przodu jeszcze ani razu ![]() Casaa mój też się wierci to wyciągam ,daje cyca i zasypia przy odbiciu. Także takie karmienie mnie nie męczy w nocy gorzej jak ma noc gdzie co karmienie płacze , wybudza się lub nie może zasnąć i musze trzymać mu rękę na buzi bo inaczej nie chce. Więc czasami śpię z ręką pomiędzy szczebelkami kołyski ![]() Za to w dzień (tfu tfu) jest już lepiej. Kładę go na drzemki w swoim pokoiku i nowym łóżeczku. Kładę ,daje smoka i do buzi przykładam pieluche pachnąca mlekiem. Głaszcze po głowie tak od czubka głowy w stronę noska i zasypia w parę chwil. Czasami jak się wierci to przerzucam na brzuszek. Jeżeli mocno się wzbrania to wyciągam. Zabieram smoczka i łazimy jeszcze po mieszkaniu. Po 5 minutach znów próbuje. Nie dopuszczam do płaczu w łóżeczku. Wyciągam i nic na siłę. Robie tak od poniedziałku i jest niebo a ziemia. .. drzemki około 20-40 minut. Regeneracyjne, średnio co 1,5 - 2,5 h. Spacer śpi ponad 2h i po spacerze od 17 do kąpieli około 19 nie śpi. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-05-06 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.