|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Cytat:
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3153 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas dzis szalenstwo spalam 5 godzin, oczywiscie z przerwami nie jednym ciagiem ale to juz dlamnie sukces w porownaniu do zeszlej nocy Udalo Wam sie dospac jeszcze?? Cytat:
Jak sie u Was objawia katarek ?? Bo moja mala tez sapue czasem i cos tam odciagniemy glutka inie wiem czy to juz katar??? Cytat:
Cytat:
Stanęłam na wage ..... Waga startowa 50 kg W czwartek przed porodem wazylam 59.5kg Dzis tydzien po porodzie waze 50.5 kg Te pół kilo zwalam na cycki
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-05-19 o 12:25 |
|||||
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nic takiego nie robiłam szczególnego, w szpitalu od początku było mm, w ciągu dnia przystawialam, ale nie bylo to jakieś częste. Teraz ciesze się, że mam pokarm ze względu na to poczucie bliskości. Jednak butelka to nie to samo.
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałaś?!
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Haha walcze, jem tyle blonnika ze moze na malego tez dziala, ze poki co zaparc nie widze ![]() Cytat:
Naprawilam moje swedzenie hehe jak mi dobrze!!! Mia, piekna waga! Szczuplutka jestes ja musze chyba odstawic czekolade, bo waga mi sie zatrzymala haha nie moge sie doczekac az w koncu bede w stanie cwiczyc, z antkiem na rekach.
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AnneMariie nie chcę wiedzieć jak to zrobiłaś
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jeszcze tyle do zrzucenia
|
||
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=AnneMariie;60614686]Haha walcze, jem tyle blonnika ze moze na malego tez dziala, ze poki co zaparc nie widze
[QUOTE]A co wcinasz? Pewnie głównie owoce i warzywa hm? Sama naprawilas?
|
|
#3161 | ||
|
Konto usunięte
|
Co do tych kupek.. maz wczoraj zmienial pampola maluchowi i ten jak mu strzelil to tshirt i skarpetki brudne.. a maz w szoku co to bylo xD ja to tam ze smiechu ledwo wyrabialam. Dziecko szczesliwe, ojciec caly w g.
ahhaha ![]() Cytat:
ooo tez to mialam! Od piaatku plakalam bez powodu. Nie ze lek przed zajmowaniem sie czy cos.. po prostu nie umialam wytlumaczyc czemu placze a moze to dlatego bo w koncu jestem wyspana :P Cytat:
Co do wagi to u mnie juz -11 kg. W sumie moge zleciec jeszcze 4 i juz mi wystarczy.. wolalabym miec na plusie troszke
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale średnio mogę sobie na niego pozwolić jak jestem sama z malutką. Aż się sobie dziwię że przy tych akcjach z zaparciami jestem taka trzezwomyslaca i opanowana - żeby tylko Buba nie wyczula zdenerwowania... gorzej jak K. Zadzwoni, wtedy wszystko mi puszcza.. ale jeszcze chwilkę, jutro w nocy wróci
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-05-19 o 12:56 |
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście nie jest tak prosto, bo czasem ratowałam się kapturkami i chyba teraz mamy kolejny problem - złe chwytanie piersi. A właśnie - może znacie jakąś skuteczną metodę na nauczenie dziecka szerokiego otwierania buźki?
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie daje mm. Mała jest wszędzie ze mną, jak chce jeść to siadam, wyciągam pierś i tyle. Jakby co mam zamrożone 3 porcje swojego mleka.
Starszak tez nie dostawał mm, pierwszy raz spróbował go gdzieś po roku jak jadł kasze na mm. |
|
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najprostsze sposoby są najlepsze
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2016-05-19 o 13:50 |
|
|
|
|
#3167 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Maz kupil nam poduche do karmienia. Sam samiuski wybral dizajn. Taki zakup niespodziewanka
![]() Tecza i nosorozce rulez ![]() ![]() ![]() Mloda zgloszona do przychodni, pediatra umówiony na 2.06, polozna ma dzwonic w sprawie wizyty, waga wypozyczona. Fiu fiu dzieje sie
Edytowane przez RosesAreRed Czas edycji: 2016-05-19 o 14:08 |
|
|
|
#3168 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O jeny!! Jest przepiekna!! Haha jak mi sie corka nastepnym razem trafi to tez sie w taka zaopatrze ![]() Cytat:
[QUOTE=Monanka83;60615366][QUOTE=AnneMariie;60614686]Haha walcze, jem tyle blonnika ze moze na malego tez dziala, ze poki co zaparc nie widze ![]() Cytat:
Facet naprawil ![]() Glownie sniadanko, owsianka z dodatkiem blonnika + otreby + suszone sliwki i troche zurawinki dla smaku i sporo jakblek w ciagu dnia. I duzo wody. Mowie ci, siadziesz na tronie i samo idzie z grawitacja haha
|
|||
|
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Mi Malinka jak narazie tylko raz zrobiła fontannę. Tak to sika cichaczem, ani się obejrzysz a leży w kałuży siuśków xD
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia - ale ja nie boję się ze mi to zakloci kp, tylko ze podam mm raz, potem drugi bo stwierdze, że to wygodne, aż w końcu sama dojde do wniosku, że po co się męczyć i karmić piersią. A jednak chciałabym mała kilka miesięcy karmić, na początku myślałam że Max rok, ale teraz sądzę, że wcześniej zrezygnuje, ale jednak te pół roku chciałabym jej dac, skoro mam taką możliwość.
Co do załatwiania - moja uwielbia robić kupkę w trakcie przewijania. Zwłaszcza jak już jest umyta i właśnie mam czystego pampersa zakładać. A w ogóle ktoś wie, kiedy nastepuje ograniczenie liczby kup na dobę do jakiejś rozsądnej ilosci? |
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Aaa i dodaje troche siemienia lnianego do owsianki mona
Kaylla, nie bede Cie przekonywac do mm, dobrze ze chcesz karmic jak najdluzej ale nie boj sie mm. Mozesz sobie ustalic ze raz dziennie np. Tata da mm, a ty w tym czasie odpoczniesz. U nas to sie sprawdza z korzyscia dla wszystkich
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Aggasek o wage dziecka mi chodziło, na swoją już uwagi nie zwracam. Czekam ns moje 47 spowrotem!
Wybralam się z nudów na zakupy, kupilam buty Wody z dziubkiem, fartuch ochronny dla tatusia, flanelek dokupilam, ślinaczki z f&f, bo na promo były i landrynki jak ktos radzil do porodu. Choć nie wiem czy przejdą, bo w tym szpitalu gdzie chce rodzić to można tylko pić.---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- A słyszalam gdzieś ( w zaden sposób nie potwierdzone), ze jak podaje się mm do kp to mleko z piersi traci swoje właściwości u dziecka.
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Działajcie dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Ann! Dziękuję! Wdrażam w życie Mi kp póki co nie ciąży, jeszcze się chyba za bardzo cieszę tymi chwilami Roses, hahahah, boska!!!!! Nam też już niedużo zostało do załatwienia - rozkminic dokumenty do becikowego i przeliczyć czy składamy razem czy mam zostać samotną matką dla urzędników usg przezciemiączkowe gdzieś prywatnie umówić i zerknąć jeszcze raz na szczepienia żeby podjąć ostateczną decyzję na co i jak
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-05-19 o 15:59 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Mona mam zespół jelita drażliwego, który dziwnym sposobem w ciąży nie daje tak o sobie znać. Ale do brzegu hehe pij szklanke wody na czczo przed śniadaniem najlepij kilkanaście minut.
|
|
#3175 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dziewczyny jakich dokumentow poczebuje zeby zlozyc papierzyska o urlop macierzynski i rodzicielski (oprocz wniosku)? Akt urodzenia Emi i jej pesel bede miala dopiero 31.05 - najwczesniejsza mozliwa data umowiona w urzedzie sc (umawiane w szpitalu). I drugie primo-czy nie mozna isc do dowolnego urzedu zgłosić dzideczki? Durna ja nie dopytalam w szpitalu o co kaman, tylko sie umowilam.
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Jejciu nie daje rady Was nadrobić.
Dziekuje wszystkim za gratulacje. I ja gratuluje nowym mamom bo na pewno sie takowe pojawily. U mnie do poludnia było cudownie. Jutro moelismy isc do domu a tym czasem mały ma CRP podwyzszone czyli ma jakis stan zapalny, byc moze przez GBS+ u mnie (dostawałam ciagle co 4h antybiotyk wiec to moze byc to ale tez inny stan zapalny u niego) i został przeniesiony dwa pietra ode mnie na neonatologie na 7 DNI leze bez niego i rycze. Widze jak tam lezy samiutki beze mnie i nie moge sie pozbierac. Jesli bedzie miejsce to zostane w hoteliku bo nie umiem go jutro zostawic i jechac do domu. Ale mi źlee
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Rose, dzisiaj mi księgowa mówiła, że wniosek i akt urodzenia, ale że akt sobie skseruje i podbije za zgodność z oryginałem, bo dają tylko jeden egz.
Zabcia, a dziecka to nie wiem we wtorek mam wizytę to się okaże
|
|
|
#3178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dokumentów - u mnie w pracy jeśli bym chciała mieć urlop najpierw płatny 100%, a potem 60%, to musiałam tylko dostarczyć zaświadczenie o urlopie macierzyńskim otrzymane w szpitalu, a wniosek o urlop rodzicielski mogę dostarczyć później (max. 3 tygodnie przed końcem urlopu macierzyńskiego) wraz z aktem urodzenia dziecka. Jeśli bym chciała cały czas mieć płacone 80%, to maksymalnie 3 tygodnie po urodzeniu dziecka musiałabym dostarczyć zaświadczenie ze szpitala, wniosek i akt urodzenia. Nie wiem, czy wszędzie tak jest, czy to tylko u mnie w pracy. Cytat:
|
||
|
|
|
#3179 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Iwonia tule cie strasznie mocno. Najpierw jest o dzidziuś, a potem ciezko wytrzymać bez niego choćby minutę. Mialas konsultacje z psychologiem jak ogarnac rozlake czy zostawili cie sama sobie?
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Iwonia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

a jak maluch dostanie raz czy dwa razy mm to przeciez nic mu sie nie stanie. Wiadomo, ze dzieci sa najwazniejsze ale my tez jestesmy wazne. Dzieki mm moge czasem dluzej pospac, bo maz nakarmi, piersi moga odpoczac. Dzieki temu mam ogromny komfort psychiczny i efektywniej moge sie zajac malym no i nie przelewam negatywnych emocji na malego. A znam siebie, jakbym byla ciagle niewyspana, obolala itp, to niestety odbijaloby sie to na wszystkich wokol..

chyba nie ruszam sie dzis z lozka

leze bez niego i rycze. Widze jak tam lezy samiutki beze mnie i nie moge sie pozbierac.
we wtorek mam wizytę to się okaże