Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-20, 05:46   #3151
velika
Winter is coming

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Looo ale ci pospala Asia! U mnie bez szans na takie coś
Ja mam taki sam inhalator jak niulka, to Care Life. Jest ok, używamy i żałuję tylko ze nie kupiłam wcześniej.
Poli wymiatasz z tymi kotletami ☺ ja się zabieram powoli do PP,na razie psychicznie. U mnie hejt na wózek na całego w dalszym ciągu, więc bez chusty byłaby lipa

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 08:40   #3152
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Cytat:
Napisane przez harmonijca89 Pokaż wiadomość
o to u nas tak samo, chcemy wspólnie zjesć z mężem, a mały sie dopomina uwagi i jedno sie musi nim zająć.
No to witam w klubie. Ewka nawet jak śpi to wyczuwa czas obiadu. Ostatnio nawet mój siostrzeniec (7lat) był zdziwiony, że jest obiad, a Ewka śpi. Długo nie trzeba bylo czekać

U nas od kilku dni pobudka o 6:30. W nocy też słabo śpi. Pomyślałam, że już jej za ciasno w kołysce i złożyłam łóżeczko, póki co jest zachwycona.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 09:06   #3153
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj za to dorwała gazetkę z Lidla Wyszarpała ją w złości, że aż TŻ filmik nagrał
Z gazety zostały tylko pomięte strzępy
Asia, moja też uwielbia gazety Gazetki reklamowe rozrywa, a jak próbuję czytać gazetę albo książkę z Olką na kolanach to najpierw piszczy z radości a potem próbuje łapać za rogi i jeść. Czytelnik jeden...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 10:36   #3154
AsiaPo
Mama Land

Olka od małego wie, co dobre

Słyszałyście o tej 12 (!!!) latce z Kielc, która urodziła dziecko? Rety, masakra!
Stary 2016-09-20, 12:43   #3155
Kayira
Zakorzenienie

Moj piszczy na widok takich bajek dla dzieci. A kaczke dziwaczke to uwielbia.

Co do chusty.. poki co kieszonka mu sie podoba
a matka juz inna chuste wynalazla...

AsiaPo widzialam... szczerze... szok...

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 13:49   #3156
lulka19
Zakorzenienie

Asia Mój śpi podobnie tyle, że od 20 stej do 9 rano. U nas pierwszy katar, w nocy się męczył biedaczek

Słyszałam o tej dziewczynie. W Kielcach to podobno norma

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-09-20 o 19:52
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 16:03   #3157
harmonijca89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Asia śpi podobnie tyle, że od 20 stej do 9 rano.
co?? o matko, niesamowicie zazdroszcze
harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 19:50   #3158
Ineso
Matka Smoka

Mój też czytelnik I jeszcze dzieci uwielbia teraz, więc idealną pozycją jest dla niego książeczka reklamowa Hipp ze zdjęciami bobasów

Byliśmy dziś na kursie masażu Shantala. Oprócz nas dwójka maluszków poniżej 1 msc - jakie to drobinki! Nie mogłam się napatrzeć. A ten mój bobas taki wielki, taki rozumny, taki mobilny przy nich - niesamowite jest tempo rozwoju dzieci
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 19:56   #3159
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez harmonijca89 Pokaż wiadomość
co?? o matko, niesamowicie zazdroszcze

No mamy co prawda 1 pobudke na jedzonko, ale to tylko chwila i potem dalej śpi. Tylko wczoraj doszedł ten katar i jest trochę gorzej.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Asia jak Martyna siada?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 20:44   #3160
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Mój też czytelnik I jeszcze dzieci uwielbia teraz, więc idealną pozycją jest dla niego książeczka reklamowa Hipp ze zdjęciami bobasów

Byliśmy dziś na kursie masażu Shantala. Oprócz nas dwójka maluszków poniżej 1 msc - jakie to drobinki! Nie mogłam się napatrzeć. A ten mój bobas taki wielki, taki rozumny, taki mobilny przy nich - niesamowite jest tempo rozwoju dzieci
Buahahaha Bruno wymiata
Martyna za to uderza w lustro z uporem maniaka próbując przytulić swoje odbicie
A dziś zdemolowała gazetkę Rossmana, zanim zdążyłam ją przejrzeć i tak ją zmemlała, że strony się posklejały
Nie wiem co dodają do tuszu drukarskiego, ale to działa

Mnie też codziennie zadziwia tempo rozwoju dzieciaczków!

Lulka: Pomagam jej siadać, bo przecież sama nie czai, że trzeba mocniej pociągnąć te zapaśnięte ciałko
Ale dopóki nie usiądzie, to się spina jak szalona, robi się okropnie czerwona z wysiłku i kwęka. A gdy już siedzi to przechyla się do przodu, próbuje coś złapać (powietrze?? ), a następnie kwiczy, bo jej się nie podoba
Np jak pije mleczko i więcej nie chce, to się wygina do przodu, ja jej pomagam przechylić się do siedzenia i cieszy puchę
Stary 2016-09-20, 20:59   #3161
Anastazja_91
Raczkowanie

Dziewczyny, czy Wy też macie problem z otwarciem linku od Kejki odnośnie śpiworków? Mi się cały czas wyświetla wielka "reklama", żeby dołączyć do aliex i otrzymać zniżkę, a za cholerę nie mogę tego wyłączyć.

Odnośnie siadania to mój Nikoś też się do tego rwie, kilka razy usiadł, gdy trzymałam go na kolanach w pozycji półleżącej, ale ja staram się go to tego nie zachęcać i nie pomagać, bo wydaje mi się, że to za szybko (ma 4 miesiące i 2 tygodnie). Wasze dzieciaki są starsze, więc trochę inaczej to wygląda
Anastazja_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 21:12   #3162
AsiaPo
Mama Land

Anastazja: KLIK
Mi też wyskakiwała reklama, a teraz wkleiłam Ci link, który Kejka dała na FB

Martyna za 9 dni skończy 5 miesięcy. Skoro sama chce "siadać", to pomagam, nic na siłę
Stary 2016-09-20, 21:28   #3163
Anastazja_91
Raczkowanie

Asia, śliczne dzięki. Wiadomo, każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie ma co go zatrzymywać, jeżeli jest już gotowe
Anastazja_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 04:18   #3164
GGI
Zakorzenienie

Nie wiem czy uroki czy kolejny skok. Po prostu ktoś mi podmienił dziecko. W nocy spi po 3 h miedzy czasie placze dzis doszlo gadsnie placx znowu gadanie i placz. Ja pierr. ole no rece opadaja. Tyle kursow co robie teraz między lozkiem a lozeczkiem to za niemowlaka nie robilam nie wspomne ze od 3 dni w dzien cuda wyprawia nie chce spac a jak usmie to śpi jak zajac. Nawet pierdnięcie komara słyszy Ratunku gdzie mam pisac zarzalenie !? Milego dnia bo czuje ze u nas nie będzie szału jak juz nie śpi :-(

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-09-21, 06:48   #3165
Kayira
Zakorzenienie

Ineso ten czas strasznie leci. Robilismy teraz fotoksiazki dla babc i zdjecia z dnia urodzin... oj...

Ja wczoraj w koncu obczajalam aliexpres. Wstyd sie przyznac... i smieje sie do X ze przepadlam

Moj jutro konczy 5 miesiecy

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-09-21, 07:33   #3166
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Ineso ten czas strasznie leci. Robilismy teraz fotoksiazki dla babc i zdjecia z dnia urodzin... oj...

Ja wczoraj w koncu obczajalam aliexpres. Wstyd sie przyznac... i smieje sie do X ze przepadlam

Moj jutro konczy 5 miesiecy
Piona! Ja też się wciągnęłam dopiero w niedzielę i ogłaszam bankructwo
5 Miesięcy to zacyny wiek
Stary 2016-09-21, 08:41   #3167
velika
Winter is coming

u mnie 5 miesięcy jutro
jakieś dziewice aliexpresowe jeszcze się uchowały? dobrze, że zmieniłyście ten stan rzeczy chociaż ja już tak nie szaleje jak na początku, tylko dwie paczki do mnie idą. I ostatnio mi jedna nie dotarła, ale dostałam zwrot kasy
GGI skok pewnie albo nei wiadomo co. Ja zawsze na skok zwalam, też mam od kilku dni podmienione dziecko, tylko u mnie lepiej spać zaczęła za to marudzi w dzień jak nie wiem, wózek parzy, łóżeczko to już w ogóle, nieraz to leżeć nie, na rękach nie, w domu nie, na spacerze nei, wszystko nei tak mój chłop mówi, że młoda się ze mną bawi w grę "Czego chce Emi", możliwych jest 100 tys. odpowiedzi i żadna nie ejst prawidłowa
wczoraj spała sobie na łóżku, ja leżałam obok i każdy mój ruch ją wybudzał

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-09-21 o 09:19
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 10:15   #3168
AsiaPo
Mama Land

Martyna też zna tę grę! Jest w niej mistrzynią!

Z Alie zamówiłam jedną rzecz tuż po porodzie
A teraz 500 innych
Stary 2016-09-21, 10:28   #3169
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
u mnie 5 miesięcy jutro
jakieś dziewice aliexpresowe jeszcze się uchowały? dobrze, że zmieniłyście ten stan rzeczy chociaż ja już tak nie szaleje jak na początku, tylko dwie paczki do mnie idą. I ostatnio mi jedna nie dotarła, ale dostałam zwrot kasy
GGI skok pewnie albo nei wiadomo co. Ja zawsze na skok zwalam, też mam od kilku dni podmienione dziecko, tylko u mnie lepiej spać zaczęła za to marudzi w dzień jak nie wiem, wózek parzy, łóżeczko to już w ogóle, nieraz to leżeć nie, na rękach nie, w domu nie, na spacerze nei, wszystko nei tak mój chłop mówi, że młoda się ze mną bawi w grę "Czego chce Emi", możliwych jest 100 tys. odpowiedzi i żadna nie ejst prawidłowa
wczoraj spała sobie na łóżku, ja leżałam obok i każdy mój ruch ją wybudzał
Oooo to ja skas to znam! Jak sie odlepic od corki i wstac z łóżka

Co do dziewuc alliexpress to ja! Nic tam jeszcze nie zamowilam :dumna:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 12:03   #3170
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja wczoraj pierwszy raz wlazlam na ali i zaczelam sobie wyszukiwać.. Ale nie wiem czy poradzilabym sobie z zamówieniem.. Wiec tak jestem dziewica ali 😁
Stary 2016-09-21, 12:17   #3171
harmonijca89
Raczkowanie

Ja też Ali dziewica ale dobrze mi z tym
harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 13:19   #3172
Ineso
Matka Smoka

AsiaPo - u nas zabawy z lustrem takie same
A skąd wiesz, że można już tak pomagać siadać? Bo ja pytałam pediatry - co prawda jakieś 2 msc temu - i on powiedział, że to nie szkodzi że dziecko chce. Ono ma siąść samo, z czworaczków. Teraz właśnie też chce zapytać czy już możemy pozwalać, bo ostatnio mam wrażenie że zamiast wspierać rozwój naszego dziecka to my go tylko hamujemy

Moje dziecko patrzy na mnie z wyrzutem, że wcinam ciastka a jemu daję silikon Rozszerzanie tuż tuż, ale się boję Lecą do mnie śliniaki z aliexpress. Dziś kliknęłam kubeczek doidy i talerz skip hopa w tak atrakcyjnej cenie, że zdziwię się jak dojdą (ale to na agito. pl). Mam dwie kaszki, jeden słoiczek i zero pomysłu czy jednak próbować gotować czy lecieć słoikami na razie
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 13:35   #3173
Kayira
Zakorzenienie

AsiaPo ufff nie jestem jedyna

Velika no nasze dzieciaczki w tym samym dniu
Ja dalej aliedziewica bo jeszcze nic nie zamowilam. Czekam co sie z autem wyjasni...

Haha... tylko ze ja to moje aliexdziewictwo chetnie strace
A jak patrzylam to jest na czym

Ineso obawiam sie ze kazdy inaczej powie.. dzis czytalam ze jezeli dziecko trzyma rownowage to oblozone poduszkami moze siedziec.. i pewnie co lekarz to inaczej...

Nasz mały cud 22-04-2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 13:38   #3174
GGI
Zakorzenienie

Ineso ja na temat pomagania dziecku siadac rozmawialam z rehabilitantka powiedziala żeby nie pomagac dopiero na 7-8 miesięcy oczywiście sa dzieci które wczesniej i szybciej się rozwijaja wiec ich nie hamować ale podkreśliła zeby nie pomagac nie wspierac poduszkami itd... a broń Boże stawiac na nozki i podtrzymywać pod paszkami to jej słowa.
Jesli chodzi o rozszerzenie diety to tez mam kurczaczek stracha... czytam co i jak a im wiecej czytam mam wiekszy metlik w głowie. Słoiczki do mnie nie przemawiają uwazam ze to co napisali na etykiecie to no... papier przyjmie wszystko.
Co do patrzenia dziecka jak ja jem u mnie to samo liczy każdego kęsa.

Stary 2016-09-21, 13:49   #3175
Kayira
Zakorzenienie

Ggi... a wlasnie czytalam zeby trzymajac dziecko pod pachami pozwolic mi dotknac podlogi ..
Dlatego mowie ze pewnie kazdy ma inne zdanie...
Rehabilotanci swoje...

To tak jak z napletkiem.. tylko teraz nie pamietam co mowil nefrolog a co inny lekarz. Bo jedni mowi by odciagac inni ze nie...

Co do diety... wiesz.. z jednej strony papier wszystko przyjmie..
Ale kupujac warzywa nie wiesz jakie one sa...
Nawet teoretycznie to na wlasnej dzialce wcale nie musi byc takie dobre....

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-09-21, 14:42   #3176
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
AsiaPo - u nas zabawy z lustrem takie same
A skąd wiesz, że można już tak pomagać siadać? Bo ja pytałam pediatry - co prawda jakieś 2 msc temu - i on powiedział, że to nie szkodzi że dziecko chce. Ono ma siąść samo, z czworaczków. Teraz właśnie też chce zapytać czy już możemy pozwalać, bo ostatnio mam wrażenie że zamiast wspierać rozwój naszego dziecka to my go tylko hamujemy

Moje dziecko patrzy na mnie z wyrzutem, że wcinam ciastka a jemu daję silikon Rozszerzanie tuż tuż, ale się boję Lecą do mnie śliniaki z aliexpress. Dziś kliknęłam kubeczek doidy i talerz skip hopa w tak atrakcyjnej cenie, że zdziwię się jak dojdą (ale to na agito. pl). Mam dwie kaszki, jeden słoiczek i zero pomysłu czy jednak próbować gotować czy lecieć słoikami na razie
Nie, nie, nie, ja nie powiedziałam, że można, tylko że ja tak robię. Sama mam zagwostkę, czy jej przypadkiem nie szkodzę, bo też się naczytałam, że powinna sama z czworaczków. Ale gdybym miała na to czekać, to do Gwiazdki by nie siedziało to moje leniwe dziecko z alergią na pozycję brzuszkową.
Za tydzień idę do pediatry, zobaczę co powie. Nie mam do niej jakiegoś hiper zaufania, ale chciałabym usłyszeć od niej - nie rób tak, pozwól jej samej to ogarnąć.
Tylko z drugiej strony ona za chwilę ogarnie, że sama się podciągnie to usiądzie, więc mam mętlik w głowie

Poratujesz linkiem z kubeczkiem?

Tak samo pomagałam jej obczaić gdzie ma stopy, bo się nie interesowała, Wkładałam jej do rączek naprzemiennie i kompletami Rehabilitantka powiedziała, że tak można, więc kontynuowałam.

Słoiczki:
Teoretyzując i ubierając w słowa moje założenia: wolę podać słoiczek, który teoretycznie ma być z eko upraw, przebadany, ble ble ble, niż robić swoje z warzyw i owoców dostępnych w supermarketach/na straganach.
Moja Babcia całe życie miała warzywniak i wiem, że to wszystko jest z giełdy, więc to samo co w marketach.
Chyba że miałabym kogoś zaufanego (teściowie) i znałabym pochodzenie warzyw - z takich bym robiła

Edytowane przez AsiaPo
Czas edycji: 2016-09-21 o 14:43
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 16:03   #3177
GGI
Zakorzenienie

Widzicie informacje sa sprzeczne co tym bardziej wiele osób nie wyprowadza z błędu czy. Niewiedzy czytajac Wasze odpowiedzi nasuwa sie mi tylko jedno nasza matczyna intuicja jest niezastapiona i róbmy wedle niej.

Stary 2016-09-21, 17:13   #3178
niulka_1985
Zadomowienie

GGI, ja tak mam od miesiąca. Teraz jest już lepiej, bo budzi się co dwie godziny, a wcześniej co pół.

☆☆☆

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

KAYIRA, ja nawet nie mam pojęcia o tym aliexpress. Dużo o tym piszecie, ale jakoś się nie garnę by to obczaić.

☆☆☆

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Ineso, ja kupiłam fajną książkę z przepisami dla maluszka. "U malucha na talerzu". Kosztowała niecałe 30 zł z dostawą. Na początku i tak planuję słoiczki, a potem będę gotowała sama.

☆☆☆
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 17:35   #3179
AsiaPo
Mama Land

Faktycznie, moja wypowiedź mogła wprowadzić w błąd i poniekąd można było ją odczytać jako, że można tak robić.

Mi po prostu intuicja podpowiada, że tak jest ok.
Muszę podpytać znajome mamuśki co z tym fantem robiły
Stary 2016-09-21, 17:53   #3180
Kayira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Widzicie informacje sa sprzeczne co tym bardziej wiele osób nie wyprowadza z błędu czy. Niewiedzy czytajac Wasze odpowiedzi nasuwa sie mi tylko jedno nasza matczyna intuicja jest niezastapiona i róbmy wedle niej.

Swiete slowa ....
I chyba najlepiej sie do niech stosowac
Tym bardziej ze kazde dziecko jest inna i kazda z nas ma inne podejscie do wychowania

No i... nasze mamy tez nas inaczej chowaly a chyba na jakies niedorobione nie wyroslysmy po wiekszosci

Nasz mały cud 22-04-2016
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości