|
|
#3151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
Moja Hania uwielbia jazdę zaraz zasypia ale po skończonej podróży ulewa bo ja zawsze wytrzesie :/ Dzisiaj jesteśmy na działce 60km od domu jutro wracamy Hania ciagle spi po 3h przebieranie karmienie krzyk no nie potrafi usnąć o znów spi 3 godzinki Z tż przeżywamy druga miłość
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza Anuszka stosowała BLW przy swojej Zuzi z tego co pamiętam i bardzo sobie chwaliła
![]() Chodziki były kiedyś bardzo popularne... Pamiętam jak mój kuzyn w tym pomykał
|
|
|
|
#3153 |
|
Rozeznanie
|
|
#3154 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() oj tak...dla mnie chodzik to zło..no ale trzymiesięczne dziecko to już przesada gruba;/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3155 |
|
Konto usunięte
|
Chodzika nie mamy i nie kupimy
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Australia myslisz wytrzymac z rozszerzaniem diety aż Marysia sama zacznie siadać? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
Ja planuje po 6 miesiacu rozszerzac. Krzyś juz zaczął 4 miesiąc, jest jeszcze takim maluszkiem, nie wyobrażam sobie, że za trzy tygodnie miałabym mu coś podawać
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Pikpik u mnie są takie zorganizowane spotkania w parku
Super ze jednak wieczór udany. Haneczka pojechaliśmy, babcie szczęśliwe. Starszak wytrzymał prawie do końca, 10km przed miejscem docelowym wyrzygał śniadanie. Tomuś też w miarę ale i tak jestem padnięta. Ja pewnie bede rozszerzać po 5 by wprowadzić stałe zanim wrócę do pracy. I mówiąc o rozszerzaniu to zaczynam przygotowywać swoje słoiczki 😀 |
|
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Miszkaa co do piosenek to ja mam.repertuar taki: dlaczego biedronka jest mala,bal lalek,kolorowe kredki,kundel bury,moj dziadek dal mi psa,z popielnika na wojtusia, i jeszcze kilka takich starych typu posrod gor hawaj
![]() Chudziaszek11 nie pamietam co to znaczy miec twarde piersi! Ja mam takie flaki ze szok.smuci mnie to i martwi boje sie ze strace choc maly je z obuch i to co 2 h.w nocy zas wypadaja karmienia raz jedno czasami dwa.boje sie czy to nie od tego mam jak mam.ale nie wyobrazam sobie budzic sie na sile i sciagac bo wreszcie moge troche odespac..sama juz nie wiem.herbatki pije z hippa plus koperek na baczki.
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64645521]Chodzika nie mamy i nie kupimy
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Australia myslisz wytrzymac z rozszerzaniem diety aż Marysia sama zacznie siadać? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie wiem, nie jestem jeszcze w temacie Pamiętam, że moja siostra marchewkę dawała jak jej dzieciaki jeszcze nie siedziały ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że piszeszecie o rozszerzaniu diety. Ja mam plan 6 mcy karmic tylko piersią a potem stopniowo przecierki warzywne. BLW jakiś mnie nie przekonuje ale jesli córcia nie polubi papek to będziemy kombinować
Ostatnio na stronie osesek. pl wygrzebalam tabelki co w którym miesiacu wprowadzac. A jak wyjdzie w praktyce kto to wie ?
|
#3161 | ||
|
Ania
|
Cytat:
A jakie słoiczki robisz? ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Podlinkujesz tabelką ![]() ??
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Laktacja się normuje i piersi nie są już twarde. Na szczęście!
![]() Mi czasem sie robią jak Gabi śpi na klacie, bo wtedy długo to trwa i przerwa miedzy jedzeniem sie wydluza. Tak to je co dwie godz, nawet w nocy. Jedynie pierwszy sen trwa ok4. Cytat:
Dobrze, ze w miare spokojnie dojechaliscie. Przed spaniem mam wrazenie, ze Małej robia się takie kluski w buzi, tzn mieli językiem jakby się nie mieścił w buzi. Dzis do tego chrapała przez jakis czas, naprawde głosno i krztusiła/kaszlała przez sen. I słysze co jakiś dluższy czas jakby z trudem połykała śline.
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Jedno rzyganko to super, zwykle zaczyna już zaraz po wyjechaniu z miasta i kilka razy. Jest nadzieja na przyszłość
Gotuje mi się oddzielnie jabłko, gruszka i maliny. Jak będzie miękkie to blenduje i zagotowuje raz jeszcze. Wrzące do słoiczka i wekuje. Ze starszakiem tak robiłam i rozszerzałam dietę od jabłka czyli owoca gdzie mówią ze nie można bo dziecko warzyw nie będzie jadło. U nas teoria ta sie nie sprawdziła. Nie zaczynaliśmy od marchewki bo dałam raz wodę z gotowania marchewki (miała na brzuch pomóc a pogorszyła sprawę, ze starszakiem kolki mieliśmy do rozszerzenia diety). |
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64641441]Właśnie czy slyszyscie o BLW? Bobas lubi wybór. Któraś zamierza stosować przy rozszerzaniu diety?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Stosowałam przy starszaku i teraz tez zamierzam |
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tych świątecznych pomocach lekarskich to nie wiem co za lekarze siedzą :/ |
|
|
|
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
Mi Polozna mówiła ze po 9 miesiącu nawet można rozszerzyć dopiero dietę ale ja będę po 6 miesiącu mam taka nadzieje i zacznę od marcheweczek z jabłkiem
Moja Hania dzisiaj cały dzień spi ale i kicha niepokoi mnie to hmm
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Rozszerzać dietę zamierzam po 6 miesiącu
Do 6 miesiąca tylko pierś. A później będę bawić się w gotowanie dla Młodej ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- My dziś mieliśmy wykopki. Trochę się zjaralam :P: |
|
|
|
#3169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do diety to myślę, że po 5 m-cu ale tak na spokojnie. Wcześniej ewentualnie jakiś kleik kukurydziany bo chyba od 4 m-ca jest Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64641441]Właśnie czy slyszyscie o BLW? Bobas lubi wybór. Któraś zamierza stosować przy rozszerzaniu diety? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja przy starszym synku stosowalam najpierw na zmianę z tradycyjnym karmieniem a potem przeszłam na coś w stylu BLW. I dobrze sobie radzil Myślę. Że teraz też zrobię podobnie z naciskiem na BLW Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64641441]Właśnie czy slyszyscie o BLW? Bobas lubi wybór. Któraś zamierza stosować przy rozszerzaniu diety? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja przy starszym synku stosowalam najpierw na zmianę z tradycyjnym karmieniem a potem przeszłam na coś w stylu BLW. I dobrze sobie radzil Myślę. Że teraz też zrobię podobnie z naciskiem na BLW Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Najlepiej ustawić krzeselko z dzieckiem na kaflach lub czymś zmywalnym i sprzątanie a szybko idzie (czasami zalecają podłożyć jakaś folie) Ja robiłam tak, że najpierw dawałam tylko mniej brudzące produkty czyli np.nie kruszace się. A z czasem jak coraz lepiej szlo memlanie to dawałam tez te bardziej kruche Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Pik pik my dopiero rozkręcamy sue z repertuarem te o strażaku śpiewam na życzenie Starszaka.A jak był malutki to piosenki Fasolek mieliśmy w małym paluszku, haha. Mąż sobie nawet teksty podrukowal żeby móc synkowi śpiewać. Mlodszemu póki co mało śpiewam, sama nie wiem dlaczego. Słucha tego ci śpiewam Starszakowi Polecam jeszcze serie płyt Muzyka dla Bobasa z muzyką klasyczną. My mamy 3 płyty i sama bardzo lubię ich słuchać. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Zbierala sue cała rodzina i znajomi. A na końcu ognisko z pieczeniem ziemniaków . To były czasy... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Zbierala sue cała rodzina i znajomi. A na końcu ognisko z pieczeniem ziemniaków . To były czasy... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Ugh, wykopki. Nigdy nie lubiłam :/ caly dzien od bladego switu na polu zgieta w pol... Cieszę się że to minęło
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak starszemu zaczelam rozszerzac diete to kp sie skonczylo.wypadaly karmienia i mleka bylo coraz mniej.w 6 mcu zaczelam wprowadzac te jedzonka i w 7. Juz bylo po mleku.co robilam zle? Sciagac powinnam jal jadl obiadek? Sama nie wiem.
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam na noc kubek wygazowanego karmi i pełne piersi. Teraz karmie z jednej i zastanawiam się czy z drugiej ściągnąć czy poczekać jeszcze te 3h do karmienia.
Wczoraj miałam akcję. Pierś mi twarda sie robiła, czułam zastój. Małego przystawiałam i nic nie pomagało. Patrzę a na brodawce biała kropka, która nie znika. Zaczęłam miętolić i wyskoczyło, trysnęło mlekiem. Przystawiłam małego i wszystko zeszło. Miałam zatkany kanalik. |
|
|
|
#3173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak swoja drogą, rok karmić ? Jak wyjsc bez dziecka? Jak je co 2h, a sciagac bardzo nie lubie-sutki mnie bolą. Sciagalam tylko na przepelnionych piersiach po 5 min. Ale teraz nie mam potrzeby. Rok być tak uwiązanym? Rok? ![]() Cytat:
Cytat:
Bo pasteryzacja zabilaby chyba już wszystkie składniki całkiem. Cytat:
Cwaniak był ze mnie.Gabi śpi, ale ja już nie:/ Dwa pająki przezyłam w tym jeden na mnie, ale wielkiego czarnego robala smyrającego mnie POD KOŁDRĄ nie zniosę! Brrr :/ Przenosze sie dzis do sypialni. Tu przyniosłam go albo w pościeli z wietrzenia na zewnatrz ( w sypialni na balkonie to sie nigdy nie zdarzylo, bo tam tylko latajace robactwo) albo po prostu wszedł. Mam tu moskitiere, ale drzwi wejsciowe sa na tym samym poziomie i czesto otwarte. Nie usne, bo wydaje mi sie caly czas,ze cos po mnie lazi brrr Wczoraj kazdy najmiejszy zakamarek odkurzalam aby pozbyc sie pająków to wysłały z zemsty kumpla robala !! Brrr
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-28 o 07:54 |
||||
|
|
|
#3174 |
|
Konto usunięte
|
Hania normalnie budzi się po 6. W niedzielę mąż jest w domu, 8.30-dziecko smacznie śpi. No aniołek się znalazł
jak jest pomoc to nie jest potrzebna Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Zabcia te karmienia wraz z rozszerzeniem diety robią się coraz rzadsze. Na pewno nie na początku, ale z czasem. Moja roczna córka już jadla razem z nami posilki, a mleko dostawała 3razy dzuenniey z tego co pamiętam. Wtedy juz mm bo karmiłam 11 mc. I jadla tyle ile producent sugeruje na opakowaniu ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- PikPik hm...nic źle nie zrobiłaś. Mleka jest tyle ile dziecko wypija. Na pewno nie jest konieczne ściągać by utrzymać laktacje, to ją tylko rozbudza dodatkowo. Ja też miałam miękkie cycki a mleko bylo, bo słyszałam jak mała polyka. Ale laktatorem już wtedy ściągnąć nie umiałam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64654841]Hania normalnie budzi się po 6. W niedzielę mąż jest w domu, 8.30-dziecko smacznie śpi. No aniołek się znalazł
jak jest pomoc to nie jest potrzebna Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Zabcia te karmienia wraz z rozszerzeniem diety robią się coraz rzadsze. Na pewno nie na początku, ale z czasem. Moja roczna córka już jadla razem z nami posilki, a mleko dostawała 3razy dzuenniey z tego co pamiętam. Wtedy juz mm bo karmiłam 11 mc. I jadla tyle ile producent sugeruje na opakowaniu ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- PikPik hm...nic źle nie zrobiłaś. Mleka jest tyle ile dziecko wypija. Na pewno nie jest konieczne ściągać by utrzymać laktacje, to ją tylko rozbudza dodatkowo. Ja też miałam miękkie cycki a mleko bylo, bo słyszałam jak mała polyka. Ale laktatorem już wtedy ściągnąć nie umiałam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Tak, tak z czasem wiadomo ![]() Zobaczymy jak to bedzie. Na poczatku chcialam karmic 3 miesiace i prosze juz niedlugo minie. Pozniej powiedzialam sobie, ze pol roku. Leci i polubilam bardzo to karmienie.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-28 o 09:07 |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Jako, że moja mała jest wcześniaczkiem to nie będę się spieszyć z rozszerzaniem diety, ale na pewno po 5 mc. Pewnie bliżej 6. 4 mc to według mnie za szybko dla niej.
Mąż wrócił
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wypad do koleżanki udany. Mogłabym dłużej zostac mimo tego ze dzieciaki dawaly w dupe. Wracajac Maja byla marudna bo to byl czas Jej butelki ale szybciutko ogarnelam temat w domu i ładnie spala do 3.30. Potem cyc i do 7.30. Leżenie i gaworzenie. Teraz cyc i usnela Dzisiaj jedziemy do teściów.... chociaż z mila chęcią bym nigdzie nie jechała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a potem zbliżał się rok, planowaliśmy Hanie i lekarzy pytałam czy w razie czego mogę karmić obie Ale jednak w ciąży dla mnie to było ryzyko, Zosia sama zaczęła rzadziej wołać i cycka i odstawilysmy się bez problemów
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia spróbuj wycisnąć tą kropkę.
Na razie wszystkie osobno by mieć podstawę. Maliny przecieram. Gotujące sie do słoika , zakręcam i stawiam normalnie na blat i przykrywam kocykiem. Same się wekują. Robię tak ze wszystkimi przetworami. |
|
|
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można z gazem cz y co? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
My w poprzednim domu mieliśmy i to takie wielkie, szkliste z tymi zgietymi nogami. Nienawidzę dziadów! Ja skończylam kp w 8 m-cu i potem 2 x dziennie podawalam kaszkę na mm. Reszta to były normalne jedzenie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Odnośnie kropek to zrobiło mi się coś na brodawce. Ale nie białe a lekko czerwone. Mała kosteczka. Ale boli jak ch.olera! normalnie jakbym zaczynala przygodę z kp. Jak mały chwyta prawą pierś to mam łzy w oczach. Zaczęłam smarowac lanolina, nie wiem co jeszcze mogę robić żeby zeszło Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Odnośnie kropek to zrobiło mi się coś na brodawce. Ale nie białe a lekko czerwone. Mała kosteczka. Ale boli jak ch.olera! normalnie jakbym zaczynala przygodę z kp. Jak mały chwyta prawą pierś to mam łzy w oczach. Zaczęłam smarowac lanolina, nie wiem co jeszcze mogę robić żeby zeszło Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Gabryś z Gabrysią sobie pogadają

Pamiętam, że moja siostra marchewkę dawała jak jej dzieciaki jeszcze nie siedziały 
stwierdziła ze to odczyn zapalny mam dwa razy dziennie smarować maścią tribiotic ... Szczerze to nie wiem co myślec i robic

jak jest pomoc to nie jest potrzebna

a potem zbliżał się rok, planowaliśmy Hanie i lekarzy pytałam czy w razie czego mogę karmić obie