|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
Strona dr Różańskiego "Zineryt - proszek + rozp. 0,04 g/ml; skład 1 ml zawiera: 0,04 g erytromycyny, 0,012 g octanu cynku; opakowanie 1 butelka; producent Yamanouchi; cena leku w aptece 45,57 zł; lek dostępny na receptę; lek z wykazu B (zawiera substancje silnie działające); Dawkowanie: miejscowo 2 razy na dobę przez 10-12 tyg.". Idąc dalej tym tropem "Erytromycyna - naturalny antybiotyk makrolidowy, wywiera działanie bakteriostatyczne" i "octan cynku Zincum aceticum - związek cynku działa antyseptycznie, osuszająco, przeciwobrzękowo, przeciwwysiękowo, odkażajaco, a w większych stężeniach złuszczajaco". Żadnego słowa o sterydach pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#3152 | |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki , więc mogę ze spokojem stosować. Szukam w takim razie forum o ŁZS , dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam i wytrwałości w leczeniu.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Ooj, przepraszam, nie zauważyłam wypowiedzi wczesniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
ZIOŁA GÓRĄ!
![]() Wczoraj wybrałam się do sklepu zielarskiego. Nie przepadam za ziołami, no ale od wieków wiadomo, że są one skuteczne. I pan z całego serca polecał mi specyfik "Herbatka ziołowa-polecana przy trądziku" do picia 1-2 razy dziennie. A dodatkowo powiedział, że to co się ostanie z ziółkami po odsączeniu mogę brać na wacik kosmetyczny i NIE POCIERAĆ, ale delikatnie "przyduszać" do twarzy w miejscu zmian trądzikowych. O efektach nie powiem teraz nic, bo właśnie wypijam drugą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teź borykam się z tym problemem. Najwięcej krostek takich malych i strasznie bolących wyskakuje mi właśnie nad górną wargą. Wszyscy powtarzają, że to od zimna. Nic na nie nie działa, więc sama nie wiem. Uporałam się z tymi na policzkach ale strefa T wygląda nadal źle. Najgorzej broda (białe zaskórniki) oraz ropne małe krostki nad ustami. Stosuje ogólnie to samo co na inne pryszcze. Wysuszają się z czasem ale zostają strupki i nie moge to niczym zakamuflować. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
na wysuszenie stałe krostek ja stosowałam rozdrobnioną aspirynę bayerowską wymieszaną z ciupką wody.. wysusza idealnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale teraz to moją największą zmorą są właśnie te krostki nad ustami, bo odrazu je widać jak się spojrzy ![]() Miałam zamiar zacząć stosować tę maseczkę z nasienia kozieradki którą tutaj opisywała jedna z wizażanek ale nie wiem czy jest skuteczna. Stosował ktoś? Jest efekt? No i mam zamiar też brać skrzyp, zmienić trochę codzienny jadłospis, zacząć pić dużo wody i zielonej herbaty ![]() Mój 'plan poprawczy' dla cery zaczynam stosować od soboty ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zdawaj relacje z przebiegu planu. Mam nadzieję, że się z tym uporamy. ![]()
![]() |
![]() |
#3159 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sklepach jest inne światło dlatego podkładu nie powinno się wybierać w drogeriach. Tylko oglądać w świetle dziennym. Jak się widzę w lustrze w przymierzalni to zwiewam ze sklepu ![]() ![]() ![]() Chyba Cię źle zrozumiałam bo napisałaś "z boku ust" gapa ze mnie :P Stosuję ten olejek pichtowy i on działa na przebarwienia po zniknięciu pryszcza lepiej niż cokolwiek co do tej pory używałam.
![]() Edytowane przez oryginalna11 Czas edycji: 2010-02-05 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 |
Zadomowienie
|
To są zajady albo inaczej zimno. Nie do wyleczenia! Ja na szczęście tego nie mam ale mój małżonek- owszem. Proponuję zażywać witaminy B i PP, unikać stresów, zimnego powietrza (w zimie???), dużego słońca. Dla mojego męża najlepsze są plasterki compeed. Wcześniej stosował (za radą mamusi) [przykładanie kawałka czosnku ale przez to miał jeszcze większego strupa. A po tych plasterkach ładnie i szybko się goi. Kosztują ok 20-25 zł zależy od apteki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 |
Przyczajenie
|
Ejj ! Ejjj !
Czy ktośmi poradzii jakiemaseczkii używać ? ![]() no wiecie np. te no z tym cynamonem xD albo z cebulląi co ile ![]() ![]() Haa. x musze te pryszczee zniszczyćwieć ! pomocccy luudki ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziwne że w tym samym miejscu. Mi wyskakują obok jak tylko zacznę majstrować przy twarzy. Na mnie działa, ale jak na Ciebie to nie mam pojęcia. Zauważyłam że ślad po pryszczu znika szybciej jak się przy nim nie grzebie ![]() ![]()
![]() Edytowane przez oryginalna11 Czas edycji: 2010-02-06 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie, piję herbatę z bratka już jakiś piąty dzień i czy po niej powinno mnie wysypać? Jak na razie zaobserwowałam tylko cztery nowe syfy, a wcześniej obserwowałam dwa na dzień. ;pp
A no i moja mama trochę się czepia ,że się odchudzam pijąc tą herbatę. Czy to prawda? Wiem ,że jest moczopędna no ale to chyba nie ma nic wspólnego z tymi herbatami fitness? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Troche sobie jeszcze pofolgowałam w weekend ale od jutra zaczynam mój 'plan naprawczy' cery
![]() Mam w planach kawę i zwykłą herbatę zastąpić zieloną herbatą, a słodkie napoje wodą niegazowaną ![]() Myślę, że taki 'detoks' dobrze mi zrobi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3169 |
Wtajemniczenie
|
Hej, zmotywowałaś mnie, zresztą już od dawna chciałam zacząć taki detoks
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
dolączam się
![]() ja zacznę picie 2 litrów wody i 2 szlanek bratka ![]() póki co plan na miesiąc ![]()
ODWYK KOSMETYCZNY,mam: próbki: bylo18,jest 5 dąże do 0 kolorowe: bylo27,jest 28 dąże do 15 pielęgnacja: bylo54,jest 46 dąże do 35 Wkręcam się w mineraly ![]() WYMIANA : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=411397 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
Ja również się podłączam. Będę piła codziennie herbatę z bratka, no i wodę tyle ,że gazowaną. ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Wtajemniczenie
|
ja zieloną herbatę i zero napojów gazowanych no i nie będę przesadzać ze słodyczami :p Piszcie jak Wam idzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3173 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do bratka to ja wolę nie zaczynać żeby mnie nie wysypało bo tfu tfu odpukać ale wyglądam nareszcie jak człowiek chociaż trochę [no nie licząc tej kroooopy która już mi się utrzymuje 3 tydzień ![]() Działamy dziewczyny, w kupie siła! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 |
Wtajemniczenie
|
Ja stosowałam dietę już jakiś czas i pomagało, a ostatnio zaczęłam jeść słodycze i znów mnie wysypało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 |
Zadomowienie
|
no, dobra dziewczyny, teraz ja
![]() więc tak: od 7 lat borykam się z... no właśnie. Byłam u dermatologa z tym - x maści, te z apteki, te tanie, te drogie, robione na zamówienie - prawie bez zmian. od pół roku biorę mini pill. najwięcej tego syfu mam na plecach - przynajmniej tak mówi mój facet, że mam wieeeelkie wągry na plecach ![]() ![]() stosowałam Vichy, LaRochePosay (?) Iwostin, różne różniaste. Bez rewelacji. Teraz wymęczam Soraye taką zieloną, która - fakt, fajnie matuje, ale koszmarnie przesusza - cały czas swędzi mnie prawy płatek nosa ![]() ![]() Ogólnie muszę się wziąć za siebie - nie wspomnę już o tym, że jak tylko wyczuje coś na plecach momentalnie wyciskam/wydrapuje. Cokolwiek! Przecież gdyby nie wyskakiwały to bym ich nie ruszała ![]() Chyba oczekuję od Was polecenia dobrego żelu, pilingu i kremu nawilżającego. I porady nt żywienia. Czekolady naprawdę nie jem - owszem, zdarza się raz w miesiącu, że zjem batona z czekoladą ![]() Poradźcie prosze, bo ostatnio zauważyłam syfy w natarciu, obsypały mi całe plecy i szyje a ja czuję się jakbym miała ospę wietrzną - z tą różnicą, że niczym nie jestem wysmarowana. acha, zapomniałam, ostatnio byłam u dermatologa. Zauważyła tylko że mam syfki od potu ![]()
Proszę o pomoc w magisterce mieszkających w Norwegii http://www.ebadania.pl/0252895dfaa9ffbb Edytowane przez gburiavonfuria Czas edycji: 2010-02-08 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3176 |
Raczkowanie
|
ja wyglądam okropnie... powyciskalam się w sb wieczorem i nd rano.... dobrze że mam ferie to chodze z jakimiś maściami na twarz. nawet dzisiaj mama coś powiedziala "ale zmaltretowalaś tą swoją buźkę..." coś jej pod nosem odburknęlam "eee przesadzasz" ale bylo mi glupio.
Zrobilam dzisiaj maseczke z jablka ,ślicznie rozjaśnia ![]() ![]() Co do wczorajszego postanowienia: wypilam już dzisiaj litr wody i 1 szklankę bratka ![]()
ODWYK KOSMETYCZNY,mam: próbki: bylo18,jest 5 dąże do 0 kolorowe: bylo27,jest 28 dąże do 15 pielęgnacja: bylo54,jest 46 dąże do 35 Wkręcam się w mineraly ![]() WYMIANA : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=411397 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 |
Wtajemniczenie
|
To trochę dziwny ten dermatolog, ale cóż - są lepsi i gorsi lekarze. Sama za dużo nie wiem o leczeniu trądziku, ale uważam, że w Twoich przypadku najlepszy był by antybiotyk przepisany przez DOBREGO dermatologa. Co do nawilżania to polecam krem nawilżający SVR - lekarz przepisał go mojej siostrze gdy stosowała właśnie antybiotyki, a skóra schodziła jej płatami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 |
Zadomowienie
|
ja poprostu nie lubię słodyczy typu baton czy coś z czekoladą, ale czasami jak mnie weźmie na czeko...
![]() antybiotyk... mam pewne obawy gdyż mam skłonność do powiązanych z braniem antybiotyków skutków ubocznych ![]() no nic, muszę się wziąć za siebie. Zna ktoś dobrego dermatologa w Wawie, jeszcze jakby był z NFZtu i nie trzeba było czekać miesiąc? ![]() pierwszy krok zrobiony, wizyta już w środę
Proszę o pomoc w magisterce mieszkających w Norwegii http://www.ebadania.pl/0252895dfaa9ffbb Edytowane przez gburiavonfuria Czas edycji: 2010-02-08 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.