|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Menia przed ciaza jeszcze miałam w planie zrobienie ogródka w kacie podwórka ale ze na wiosnę rodzę to raczej czasu nie bede miała na ogródek takze skonczy sie na krzakach malin,jeżyn ewentualnie pozeczki. Co jeszcze jest takiego nieklopotliwego w uprawie? Bo szczerze to sie nie znam i nie mam doświadczenia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Michellina ja biore femibion ,wielkosc tabletki racZej średnia owalna. Dodatkowo biore jodid 200 ze wskazać endo,kwasy DHA jak mi sie przypomni i folik. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska- tak to moje zdjecie poprzednie też bylo moje . Wiesz co mu mamy taką wielką donice z przykrywa bo tu pogoda nie pozwala na sadzenie czegoś w ogródkach a do tego nie ma dobrej ziemi. Ja też się nie znam co jest dobre w uprawie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3153 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
oby jak najszybciej Ci się polepszyłoCytat:
![]() co do diety to też średnio mi idzie ze zdrowym jedzeniem ale staram się posprzątałam mieszkanie jak mi ktoś nabrudzi to
|
|
|
#3154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w piątkowe, piękne popołudnie
![]() Ja już po pracy, mogę cieszyć się weekendem. Moje piersi nie powiększyły się jakoś ogromnie ale mam je strasznie twarde. Co do włosów to chyba mam ładniejsze, ale za to z cerą gorzej. Ciągle jakieś wypryski mi wyskakują, jak nastolatce .Mdłości chyba trochę mniejsze, ale może po prostu temu, że jem zdecydowanie mniej bo mam straszny spadek apetytu. Także nie odbija mi się, nie mam zgagi- tylko w skrajnych przypadkach. Chyba moja gospodarka hormonalna się normuje po prostu. Jakby nie było w poniedziałek zaczynam 11tc, za 1,5tygodnia wizyta- oby było wszystko dobrze!
|
#3156 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Menia śliczna jesteś
|
|
|
#3157 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3158 |
|
Przyczajenie
|
Tusiaczek witaj
Dusiolka tez mam femibion i jakoś mi nie służy. Z synkiem bralam prenatal ale te to w ogóle wielkie. Chyba będę kroiła |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yy dlaczego piszesz do mnie dusiolka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3160 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O tak, też jestem bardzo wrażliwa na zapachy, a fajki wyczuję na kilometr. Widzę, że temat obiadów i zdrowego odżywiania się pojawił - czyli coś, co bardzo lubię O ile przed ciążą bardzo zwracałam uwagę na to, co jem i starałam się jeść same zdrowe rzeczy, o tyle teraz najchętniej wciągam białe pszenne bułki z serkiem topionym, którego nie jadałam od czasu studiów. Mam nadzieję, że dziecko mi wybaczy W ramach poprawy odżywiania dziś na obiad makaron razowy z brokułami i sosem czosnkowym domowej roboty
|
|||
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Oo ja tez miałam parę dni temu faze na serek topiony
a normalnie nie jem w ogoleWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
To skoro o obiedzie mowa, ja zjadlam dorsza z ziemniakami i surowka z marchwi i jablka
![]() Pychoooota
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie falafel z warzywami od pana kanapki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam post i się nie dodał
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po wizycie u lekarza ogólnego,trafiłam na super przemiłą doktor ! Babeczka mega !
sama pierwsza zaczęła po angielsku rozmawiać .Od początku ciąży mam -4 kg ale to super bo mam dużo nadprogramowych kg sama powiedziała,że dużo zeszło . Ciśnienie mam dobre itp,nawet robiła mi spirometrie jest dobrze ale mogłoby być lepiej. Mam dalej brać sterydy wziewne od astmy ... przepisała mi jakiś jeden bo już z Polski mi sie skończyły. Powiedziała,że są bezpieczne w ciązy i podczas karmienia piersią i lepiej brać niż nie brać bo astma ma swoje skoki raz będę się czuła ok a raz może być kiepsko więc muszę brać i zobaczy później jak będę się czuła. Mam telefon muszę się umówić na wizytę do specjalisty od płuc aby skontrolował mnie bardziej pod względem astmy ... I kazała mi brać jeszcze dodatkowo witamine D . Biore zestaw witamin które śmierdzą jak psia karma + witamina B ( mimo że kwas foliowy jest w tamtym zestawie ) i teraz dochodzi witamina D a ledwo je przełykam Już mamy 10 tydzien Głowa mnie dalej nawala ... kinga_91 - dziękuję w rzeczywistości straszę !!!!!!!!!!!!!! Lilotka- dziekuję,tak to ja Ja mam zapas brokułów z pracy,wczoraj całą torbe przyniosłam To tylko tak zdjęcie wyszło :P ale dziekuje dziekuje Ja teraz zjadłam 2 kromki chlebka wasa a masłem plus jabłko . ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Pati-ja często jak robię dłuższy post to kopiuje na wszelki wypadek ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Aaaa i jeszcze rozmawiałam z nią na temat zębów,o tym zabiegu się pytała czy jest konieczny ja powiedziałam,że tak bo już z bólu nie wytrzymam wytłumaczyłam że mam połowe zeba głęboko w policzku itp,i spytałam się czy będę mogła brać te silniejsze leki przeciwbólowe w 2 trymestrze ( to takie coś jak ketonal ) to powiedziała,że będę mogła bo przez kilka dni jest bezpieczny dla dziecka pod nadzorem lekarza.
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
No ale w każdym razie upocilam się jak dzika świnia bo odswiezalam kanape która jest w pokoju maleństwa i musze ja sprzedać żeby zrobić miejsce dla Dzidzi, kiedyś mieliśmy ja w salonie ale dwa miesiące temu kupiliśmy nowa.
Menia śliczna jesteś Jeśli chodzi o jedzonko to ja się zabieram za moje danie specjalne czyli pieczarkowa z porem, marchewka i pulpecikami, a i jednego ziemniaczka wkrajam, na koniec dodaje sporo pieprzu i serek topiony, pychotka!
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Pati- dziekuje
ja uwielbiam tą zupe tylko bez pieczarek porową z pulpecikami najlepiej z indyka i własnie serek Mniam mniam mniam az narobiłaś mi ochoty i chyba będę musiala ja na dniach zrobić . Ja dziś w mieszkaniu nic nie zrobiłam jest syf ... ale leżę bo mi głowa nad okiem tak pulsuje że myślałam,że nie dojadę autem z przychodni .
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Cześć. Cały czas Was podczytuje, ale nie mam siły pisać, jakiś spadek formy mam w ostatnich dniach.
Gratuluje Wam udanych wizyt, serduszek i nawet pierwszej poznanej płci ![]() Powiem Wam, że mi ta ciąża poprawiła żywienie (no od momentu kiedy mogę wogóle cokolwiek jeść Moja cera jest okropna, cała w wypryskach,włosy bez zmian. Piersi są o rozmiar większe, ale nie czuję ich zupełnie. Za to jak leżę na brzuchu to widzę śmieszną kulkę wielkości pomarańczy tak nad spojeniem łonowym.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3170 |
|
Przyczajenie
|
Haha raduska kojarzę z innego wątku. Przepraszam nie powinam.
U mnie mięso tez jest bee dzisiaj na obiad wjechały pierogi ruskie. |
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś leczo zrobilam. Pyszne wyszło. Nawet mi się udało mięso zjeść, bo to leczo z piersią kurczaka kukurydzianego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego witaminy tzn.pregne plus no i folik. Od przyszłego tygodnia odstawiam dhupastan ale nospe mam jeść cały czas |
|
|
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
cześć czy i ja mogę się przyłączyć?
na razie tak nieśmiało bo to pierwsza wyczekana ciąża, a dopiero 8t5d. Serduszko widziałam w 6t2d i jak dotąd wszystko idzie w dobrym kierunku ![]() co do suplementów to ja biorę tylko mamadha premium. odżywiać staram się zdrowo ale już mi się raz zdarzyło zgrzeszyć zamawiając pizze i skusić na lody
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Ja robię pizze bg w domu. Lody też jem czasami, ale słodyczy prawie wcale, niewielki mam wybór 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w takim razie biorę 3dopochwowo luteinę , 3xduphaston , letrox, witaminy i jod. Wiec tez zebrało się 9. juz się przyzwyczaiłam.
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musze unikać jodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Michellina nie kojarzę byśmy sie gdzies razem udzielały.
Ja wlasnie jutro biore ostatnia tabl duphastonu i koniec. Euthyrox to codziennie do konca zycia ;p wiadomo juz nawet pomijam w wyliczeniach :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Mój organizm chyba się domaga jodu, bo sól mogę łyżkami jeść tyle, że mam sól bez jodu. 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

oby jak najszybciej Ci się polepszyło
na zdrowie dziewczynki.
.
musze sie wziac za to odżywianie bo wola o pomstę do nieba. Jeszcze pare miesiecy przed ciaza miałam okres wegańskiego odżywiania,no wtedy to tyle jadłam owocow i warzyw ze chyba przez całe zycie tyle nie przejadlam
od miesa mnie strasznie odrzuca narazie..poczekam do drugiego trym . Pamietam ze w zeszłej ciazy wróciłam do miesa ok 5mies dopiero. 

a normalnie nie jem w ogole