Majówki 2016 - część trzecia - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-29, 15:12   #3181
majlla
Raczkowanie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Co do jajka u nas na razie stop . Zjadła nie cała połowę żółtka i wymioty . Po 2tyg wczoraj zrobiłam kolejną próbę tym razie smażone zjada łyżeczkę i wymioty . Ogólnie jajko jest ciężko strawne ale i moja mała ma bardzo wrażliwy układ pokarmowy .

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Urszula A jaki Model dokładnie masz ?
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 15:19   #3182
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość

A w ogóle chciałam Wam wrzucić zdj mojego ekspresu, ale stwierdziłam, że szkoda by było, żeby zamiast Hani i Ola pokazywał się mój ekspres do kawy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ojtam, ojtam

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 15:56   #3183
urshoola
Zadomowienie

Majlla Incanto type HD8914

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 15:58   #3184
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Jezu, dziewczyny. Antek mi prostuje nogi i chce STAC!! Rozumiecie to? Ja wiem ze to niezdrowe, ale postawilam go raz i on sobie stoi! Sam nie siada, brzuch jest ble, rece nie, jak go klade to ryk bo on chce stac... co ja robie nie tak??
U nas jest podobnie...

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 15:59   #3185
pluszowy_kot
Zakorzenienie

A ja się znowu z mamą trochę ścięłam... Wojtul spryciarz się nauczył, że babcia ponosi i...posadzi. Bo mama niestety zawsze go bierze na kolana i o ile najpierw starała się trzymać na pół leżąco, tak teraz Wojtul jedno machnięcie szyną i siedzi, niby bez gibania, ale to nie jest samodzielne siadanie. Więc prosiłam, żeby jak jest z nim na podłodze to nie sadzała. A Wojtul oczywiście turla się do niej i marudzi, żeby go posadzić. Ze mną nie ma tego problemu - bawi się na plecach, na brzuchu, turla gdzie chce, nie ma sadzania i noszenia. No to mama trochę foch, że skoro on się ze mną lepiej zachowuje to może nie ma sensu, żeby ona przychodziła. Kurcze no, lubię jak przychodzi bo chociaż mam się do kogo odezwać, no i wiem, że jak Wojtul już marudzi a ja jeszcze muszę kończyć ściąganie to ma go kto trochę zabawić. Wychodzi na to, że ona chce dobrze a ja wiecznie mam uwagi...bo tak samo wyszło jak zaproponowałam, żeby zajęła go kartami kontrastowymi. Przeleciała przez wszystkie biegiem i "tu miś, tu piłka, tu ryba" i bach - obejrzane. Tłumaczę, że powoli, niech da małemu czas na obejrzenie karty, obmacanie, powtórzy kilka razy co na niej jest. Też foch. Zdaję sobie sprawę, że to ja najlepiej wiem co jest dobre dla mojego dziecka i jak się z nim najlepiej bawić, ale i tak mi smutno jakoś, że nie możemy się dogadać.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 16:33   #3186
urshoola
Zadomowienie

Eh te mamy i teściowie ... Ale my też będziemy kiedyś w ich roli 😁 moja teściowa jest lepsza ... "Od obowiązków są rodzice a od rozpieszczania babcie" jak to usłyszałam...tak ilekroć przychodzi ja wychodzę...tak mi jakoś łatwiej...po prostu tego nie widzieć ...

Stary 2016-11-29, 17:12   #3187
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Heh no i zrobiłam się zła... rozjechało mi się ściąganie, mąż twierdził, że da radę dzidziucha uśpić a ja mam się podpinać. Oczywiście nie dał rady. Wojtul na przemian się bawił i wściekał, jadł i walił kupy, skończyłam pumping, dzieciak się wściekał, chciałam uśpić. Pół godziny bujania na rękach, zasnął, łóżko skrzypnęło i już po zawodach, nie śpi. Teraz trudno, niech go mąż zabawia przez najbliższą godzinę, bo już się nie opłaca kłaść na drzemkę.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 17:27   #3188
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Eh te mamy i teściowie ... Ale my też będziemy kiedyś w ich roli moja teściowa jest lepsza ... "Od obowiązków są rodzice a od rozpieszczania babcie" jak to usłyszałam...tak ilekroć przychodzi ja wychodzę...tak mi jakoś łatwiej...po prostu tego nie widzieć ...

Ooo nie nie. Ja bym nie wyszla.
Ja to wole jednak wszystko widziec i miec pod kontrolą zeby sie takiemu komuś nie pomyslało ze ja akceptuje co robi i pozniej zeby nie bylo ze kuedys nie mowilam ze cos mi nie pasuje to czemu teraz sie czepiam.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 17:35   #3189
agassek
Zakorzenienie

Moja ekipa sobie urządziła poobiednią drzemkę, już 1,5 godziny czuję, że znów będziemy się bujać do 23 ale może po prostu tak jest lepiej...?

Haha, mąż dzisiaj gadał z teściem i mówi, że Marysia już jadła warzywa, bułkę, brzegi od pizzy, na co teść pyta czy Aga się nie złości wychodzę też na zołzę, która wszystkiego zabrania dziecku i o wszystko krzyczy na męża

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 17:49   #3190
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Moja ekipa sobie urządziła poobiednią drzemkę, już 1,5 godziny czuję, że znów będziemy się bujać do 23 ale może po prostu tak jest lepiej...?

Haha, mąż dzisiaj gadał z teściem i mówi, że Marysia już jadła warzywa, bułkę, brzegi od pizzy, na co teść pyta czy Aga się nie złości wychodzę też na zołzę, która wszystkiego zabrania dziecku i o wszystko krzyczy na męża

U mnie Gabi właśnie usnła w salonie na kanapie przy szybkim karmieniu Przynajmiej takie mialo być lol

Zołzą trzeba być :wiedzma:
Stary 2016-11-29, 18:39   #3191
daggmara
Z deszczem w butach

Zadziwia mnie dziecko moje z tym zasypianiem. Pierwszy raz dziś i na drzemki i na noc zasnal samodzielnie. Na noc nawet bez bujania pupą jak do tej pory. Wtulil lepek w mój bok i spi 😍
A ja zachodze w głowę jak dwoje dzieci z jednej matki może aż tak się od siebie różnić. Słyszę przez ścianę jak starsza zawodzi w drugim pokoju i się nie ujawnie, dopóki maz jej nie położy, hihi 😉

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 18:39   #3192
Iwonia27
Zakorzenienie

Ja tez zołza. Ze nie pozwalam pochylonego do przodu trzymac na kolanach Jogurta, ze nie pozwalam nosic w jakims sztywnym badziewnym nosidle...
Ostatnio zauwazylam katem oka jak wywracal na mnie oczami przy gosciach. Juz widze jak na swieta u jego rodzinki beda chcieli go karmic pierogami itp ja sie bede wkurzac a on zamiast mnie poprzec bedzie mowil ze no przeciez nic sie nie stanie.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 18:43   #3193
kaylla
Zakorzenienie

Ja u mojej Majki po raz pierwszy zaczynać podejrzewać, że coś jest na rzeczy z ząbkami. Normalnie maruda dzisiaj taka, że szok. Całe szczęście, że od 13 do 17 miałam wychodne i małą zajmował się P., bo inaczej chyba bym nie wyrobiła. Jęczy, marudzi, nic się nie podoba, teraz już na szczęście poszła spać. Z tego wszystkiego nabyłam dzisiaj w aptece jakiś specyfik na dziąsła i jej posmarowałam. Teraz staram się pozbyć bólu głowy, o który przyprawiło mnie to jęczenie.

Z innych rzeczy - byłam dzisiaj znowu na kontroli u ginekologa i po receptę na pigułki. I znowu mi źle:/ Dołują mnie te wizyty i żałuję, że nie miałam cesarki. Niestety mimo tego, że już minęło 7 miesięcy od porodu nie jest idealnie, więc raczej już idealnie nie będzie. Nie wszystko się do końca ładnie obkurczyło, zresztą wiem, bo sama czuję. Nie potrzebowałam do tego wizyty:/ I teraz nie wiem, co z tym fantem zrobić. Na razie mam jeszcze ćwiczyć mięśnie Kegla, ale lekarz twierdzi, że raczej to sytuacji nie naprawi tak całkiem. Mogę pomyśleć o jakimś laserze czy czymś takim. No po prostu super:/ Zazdroszczę wam, że was ominęły tego typu komplikacje, bo mnie to naprawdę dołuje i źle mi z tym:/ Między innymi z tego właśnie powodu się obawiałam porodu naturalnego...
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 20:48   #3194
majlla
Raczkowanie

Urszula A ja mam jeszcze pytanie bo tak czytam o ekspresie i jest napisane ze przygotowuje espresso, kawa czarna, mleczna pianka i gorąca woda . Co z cappuccino, cafe latte czy latte macchiato?
Stary 2016-11-29, 21:02   #3195
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Zadziwia mnie dziecko moje z tym zasypianiem. Pierwszy raz dziś i na drzemki i na noc zasnal samodzielnie. Na noc nawet bez bujania pupą jak do tej pory. Wtulil lepek w mój bok i spi 😍
A ja zachodze w głowę jak dwoje dzieci z jednej matki może aż tak się od siebie różnić. Słyszę przez ścianę jak starsza zawodzi w drugim pokoju i się nie ujawnie, dopóki maz jej nie położy, hihi 😉

Brawo Ty! Pocmokaj sama, niech myślą że Olo jeszcze je

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Co do jajka u nas na razie stop . Zjadła nie cała połowę żółtka i wymioty . Po 2tyg wczoraj zrobiłam kolejną próbę tym razie smażone zjada łyżeczkę i wymioty . Ogólnie jajko jest ciężko strawne ale i moja mała ma bardzo wrażliwy układ pokarmowy .

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Urszula A jaki Model dokładnie masz ?
Dzięki za odp

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 21:02   #3196
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Moj chorus tez spi juz, jak leki nie pomoga to mamy ísc do laryngologa bo to moze byc uszko

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 21:03   #3197
monika2736
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Ja u mojej Majki po raz pierwszy zaczynać podejrzewać, że coś jest na rzeczy z ząbkami. Normalnie maruda dzisiaj taka, że szok. Całe szczęście, że od 13 do 17 miałam wychodne i małą zajmował się P., bo inaczej chyba bym nie wyrobiła. Jęczy, marudzi, nic się nie podoba, teraz już na szczęście poszła spać. Z tego wszystkiego nabyłam dzisiaj w aptece jakiś specyfik na dziąsła i jej posmarowałam. Teraz staram się pozbyć bólu głowy, o który przyprawiło mnie to jęczenie.

Z innych rzeczy - byłam dzisiaj znowu na kontroli u ginekologa i po receptę na pigułki. I znowu mi źle:/ Dołują mnie te wizyty i żałuję, że nie miałam cesarki. Niestety mimo tego, że już minęło 7 miesięcy od porodu nie jest idealnie, więc raczej już idealnie nie będzie. Nie wszystko się do końca ładnie obkurczyło, zresztą wiem, bo sama czuję. Nie potrzebowałam do tego wizyty:/ I teraz nie wiem, co z tym fantem zrobić. Na razie mam jeszcze ćwiczyć mięśnie Kegla, ale lekarz twierdzi, że raczej to sytuacji nie naprawi tak całkiem. Mogę pomyśleć o jakimś laserze czy czymś takim. No po prostu super:/ Zazdroszczę wam, że was ominęły tego typu komplikacje, bo mnie to naprawdę dołuje i źle mi z tym:/ Między innymi z tego właśnie powodu się obawiałam porodu naturalnego...
Uuu to faktycznie nie ciekawie :-\ trochę wiem co czujesz bo ja też z tych z komplikacjami :-\

Tylko u mnie problem jest taki że po wypisaniu mnie ze szpitala, puścił mi jeden szew i niestety się rozeszlam w jednym miejscu dosyć konkretnie:-\ położna kazała jechać na izbę żeby zobaczył to lekarz, oczywiscie stwierdził że samo się zrosnie:-\ położna kazała mi robić takie oklady i goilam się tam bardzo długo:-( pojechalam do mojej ginekolog po połogu i stwierdzila że cos tam zle sie zroslo i na żywca wycinala mi zbędna ziarnine:-( myslam ze z fotela nie wstane, ale jakoś poszło. Teraz czuje ze jest cos nie tak bo w tym miejscu tak jakby pęka mi ta ranka i pojawia się krew i tak cały czas, nie może się to zagoic:-( z mężem też jeszcze przez to nic nie "robilismy" :-( muszę iść do innego lekarza bo obecna stwierdziła ze wszystko jest dobrze po tym wycięciu i już do niej pozniej nie poszlam, także łącze się w bólu...
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 21:03   #3198
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Moj chorus tez spi juz, jak leki nie pomoga to mamy ísc do laryngologa bo to moze byc uszko

Biedny Zoś
Stary 2016-11-29, 21:05   #3199
monika2736
Rozeznanie

Cytat:

Oj:-( może lepiej mimo wszystko jednak skonsultować dla świętego spokoju, zdrówka...
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 21:08   #3200
agassek
Zakorzenienie

Manu, zdrowka dla Zo biedne, wciąż Wam się coś przyplątuje

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 21:35   #3201
urshoola
Zadomowienie

Majlla zaprogramowanych automatycznie masz te funkcje co wymienilas. Jak chcesz latte to po prostu dajesz mleko spienione i uzupełniasz espresso lungo czyli czarna kawa. Wychodzą 3warstwy. Możesz też dać najpierw syrop gęsty potem mleko i kawę. Cappuccino robisz podobnie tylko dajesz najpierw mleko i dopełniasz małym espresso.

Stary 2016-11-29, 21:35   #3202
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika2736 Pokaż wiadomość
Uuu to faktycznie nie ciekawie :-\ trochę wiem co czujesz bo ja też z tych z komplikacjami :-\

Tylko u mnie problem jest taki że po wypisaniu mnie ze szpitala, puścił mi jeden szew i niestety się rozeszlam w jednym miejscu dosyć konkretnie:-\ położna kazała jechać na izbę żeby zobaczył to lekarz, oczywiscie stwierdził że samo się zrosnie:-\ położna kazała mi robić takie oklady i goilam się tam bardzo długo:-( pojechalam do mojej ginekolog po połogu i stwierdzila że cos tam zle sie zroslo i na żywca wycinala mi zbędna ziarnine:-( myslam ze z fotela nie wstane, ale jakoś poszło. Teraz czuje ze jest cos nie tak bo w tym miejscu tak jakby pęka mi ta ranka i pojawia się krew i tak cały czas, nie może się to zagoic:-( z mężem też jeszcze przez to nic nie "robilismy" :-( muszę iść do innego lekarza bo obecna stwierdziła ze wszystko jest dobrze po tym wycięciu i już do niej pozniej nie poszlam, także łącze się w bólu...
Ech, również współczuję takiej sytuacji:/ Czemu chociaż to nie zostało nam oszczędzone?
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 21:36   #3203
urshoola
Zadomowienie

Czy u kogoś wyszły najpierw Górne jedynki Zamiast dolnych?m wrażenie że nam się góra wyrzyna ...

Stary 2016-11-29, 21:42   #3204
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:

Ojj, nie, byle nie uszko

Kaylla z cięciem też nie jest tak hop-siup. Szkoda, że nie możesz zobaczyć, jaką mam fałdę skóry nad blizną...

Stary 2016-11-29, 21:51   #3205
anulus17
Zakorzenienie

Przyszlo moje nosidlo ergobaby 360 od chinczyka, jestem w szoku ze tak szybko, bo mialo byc 4 stycznia dopiero. Nie wiem czu oryginalne bo tego nie widzialam, ale wyglada jak na zdjeciach i jest bardzo porzadne. dziecko tez siedzi na zabke ale malej strasznie sie nie podobalo plakala w tym, ale moze to zmeczenie. wypiore je i sprobujemy jeszcze raz. Instrukcja po chinsku, ale na pudelku sa nawet polskie napisy i ta chyba karta gwarancyjna po angielsku.
I kurteczka malej tez doszla takze dzisiaj dzien paczek.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Majlla zaprogramowanych automatycznie masz te funkcje co wymienilas. Jak chcesz latte to po prostu dajesz mleko spienione i uzupełniasz espresso lungo czyli czarna kawa. Wychodzą 3warstwy. Możesz też dać najpierw syrop gęsty potem mleko i kawę. Cappuccino robisz podobnie tylko dajesz najpierw mleko i dopełniasz małym espresso.

W moim masz je zaprogramowane latte i capuccino, kawa z mlekiem, pianka mleczna i cieple mleko, do tego czarna kawa i ekspresso no i goraca woda. mozesz robic 2 kawy na raz. Do tego mozesz wybrac miedzy kawa mala, srednia, duza i do tego czy mielona, b.lagodna, lagodna,normalna,mocna, b.mocna. w ustawieniach wybierasz pojemnosc twoich szklanek- ale to pewnie u Uli tez. no i temperature parzenia tez, my mamy najwyzsza i kawa jest naprawde goraca a nie letnia jak czasami sie zdarza w tych na kapsulki. Nie wiem jak z jego awaryjnoscia bo nam nic sie narazie nie dzieje a nie czytalam opini o nim poprostu poszlismy do sklepu i kupilismy bez czytania opini. takze tu nie pomoge.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-29, 21:52   #3206
majlla
Raczkowanie

O dzięki za wytłumaczenie
Stary 2016-11-29, 21:54   #3207
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Ojj, nie, byle nie uszko

Kaylla z cięciem też nie jest tak hop-siup. Szkoda, że nie możesz zobaczyć, jaką mam fałdę skóry nad blizną...
Ja sobie cięcie chwalę, ładnie się to wszystko zagoiło, u mnie prawie nic nie widać. Jedynie odczuwam takie mrowienie chyba na zmianę pogody. Ale pionizacji nie chciałabym przeżywać jeszcze raz, mimo że przy ewentualnej kolejnej ciąży tylko cc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-29, 21:54   #3208
majlla
Raczkowanie

Anulus z tym ze wasz to trochę droższy ? Szukam czegoś tam do 2tys
Stary 2016-11-29, 21:56   #3209
czekooladki
Zadomowienie

U mnie też dzień paczek z ali - przyszły te bodziaki my 1st Christmas i milionowa opaska dla Hubci
Stary 2016-11-29, 21:56   #3210
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Ja sobie cięcie chwalę, ładnie się to wszystko zagoiło, u mnie prawie nic nie widać. Jedynie odczuwam takie mrowienie chyba na zmianę pogody. Ale pionizacji nie chciałabym przeżywać jeszcze raz, mimo że przy ewentualnej kolejnej ciąży tylko cc.
Przechodza mnie zimne dreszcze ma sama mysl o pionizacji...
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości