Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 00:56   #3181
salsadance
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Witam!
Ostatnio kupiłem 8 strzykawek 35% żelu opalescence. Moja łapczywość nie zna granic i oczywiście przedobrzając zaaplikowałem sobie 3/4 żelu na nakładki przez co po godzinie stosowania z deka poparzyłem sobie dząsła wypływającym żelem - dziąsła na pół godziny tają się białe i czasami może występować krwawienie.
Nie polecam też zasysania zakładek jak to jest w instrukcji obsługi bo tez naczyńka pękają.

Moje pytanie brzmi:
Czy mógłby mi ktoś polecić technika protetyka, który wykonałby w Poznaniu nakładki?
I jeszcze ile takie coś kosztuje. Z tego co słyszałem, to najpierw trzeba zrobić odcisk w masie odciskowej, a dentyści nie chcą tego robić, bo nie zarabiają wtedy na wybielaniu.

Teraz używam tych nakładek z allegro i są do bani, bo nie można w nich normalnie funkcjonować, a co dopiero mówić o spaniu. Jama ustna reaguje na tak duże nakładki ślinotokiem.
Co do skuteczności to jeszcze nie wypowiadam się, bo dopiero jestem po jednej strzykawce. Acz biała łuna jest.
Robię sobie małą przerwę, by się podleczyły dząsła.
Nadwrażliwości nie mam.
Ogólnie kiedyś używałem pasty typu sensodyne, elmex i są skuteczne(na nadwrażliwość).
Co do past wybielających (bynajmniej firmy blendamed) to tytlko z napisem Luxe. Reszta mała ściema Polecam z serii glamour.

Z tego co czytałem na stronie producenta, żele powinny być trzymane w temperaturach optymalnych - nie za zimnych i nie za ciepłych - gdybam, że chodzi o zakres 10-20 stopni.

Pozdrawiam!

Edytowane przez salsadance
Czas edycji: 2011-09-24 o 01:11
salsadance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 10:18   #3182
tiptopka33
Przyczajenie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Tak czytam sobie ten wątek i powiem że niektóre metody są bardzo innowacyjne Ja osobiście nie wierze w różne maści i cuda nie widy. I wydaje mi się ze jak wezmiesz do kupu czas i pieniądze które wydałas na specyfiki to okarze się ze taniej jest iść do stomatologa i wybielić żeby raz a porządnie. Ja się długo zbierałam do tego zabiegu. Mój dentysta hmm był zbyt drogi więc koleżanka poleciła mi mały gabinet na dzielnej w warszawie prowadzi do dr. Jacek Kałużny. Rzetelnie i fachowo ząbki wybielone bez niepotrzebnych eksperymentów i stresów. Dlatego polecam bardziej dentystę niż cudowne maści.
tiptopka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 03:48   #3183
salsadance
Przyczajenie

Po dobie przerwy dziąsła wyleczyły się na tyle, że zaryzykowałem ponownie. Tym razem jednak do górnej szyny wstrzyknąłem jedynie 1/3 żelu i ta ilość okazała się odpowiednia. Profilaktycznie przed spaniem wziąłem dwie tabletki apapu. Rano obudziłem się bez nadwrażliwości, acz nadal nie widzę spektakularnego efektu. Zobaczymy jak to będzie po 8 strzykawce 35% żelu.

Dzisiaj również zużyłem 1/3 strzykawki i 2 tabletki apapu. Obudziłem się o 3 w nocy (po 6h) i niestety muszę przerwać wybielanie, tak mocno bolą zęby. (Na tyle, że nie mogę zasnąć i pisze tego posta)
Będę musiał poszukać środka na nadwrażliwość pewnie.

Co do nakładek to poszukałem w internecie i jeśli nie znajdziecie dentysty, który bez profitów zrobi Wam odciski uzębienia można w sklepach dentystycznych zaopatrzyć się w kromopan, łyżki wyciskowe i oddany wycisk oddać do protetyka w swoim mieście (w Poznaniu co najmniej dwóch znalazłem - jeden kasuje 50zł od szyny drugi 70zł, czyli możemy za 100 zł mieć komplet).

Podsumowując:
8 strzykawek opalescence 35% z allegro 130zł
kromopan i łyżki wyciskowe - 30zł
silikonowe szyny wybielające - 100zł
Wybielanie nakładkowe, które u dentystów kosztuje od 500zł do 1000zł możemy mieć za 260zł.

Gratis nadwrażliwość zębów.

Jeśli efekt będzie zauważalny to będzie to sukces, jeśli nie to wielka porażka.
Jestem na 2 strzykawce, tak więc 6 przede mną.
Robię sobie dzień przerwy i jeśli uda mi się wcisnąć na NFZ to pójdę na scaling i za dopłatą na piaskowanie.
Pozdrawiam
Stary 2011-10-10, 16:05   #3184
rasta
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White

Czy to zonacza że żel nie tzrymany w lodówce tylko w strzykawce w pokoju traci swoja aktywnosc po 4 godzinach ? czy chodzi o żel wycisniety ze strzykawki dziala 4 h ? prosze o odpowiedz bo ja swoje strzykawki tzrymam w pokoju a i mam pytanie czy dzisiaj w nocy zasnęłam z opalescence 35% dzisaij opo raz pierwszy od tygodnia strasznie bolą mnie zęby ( wczesniej nie bolały wcale a żel stosuje ok poltora tygdnia i trzymam ok 1 h prosze o pomoc !!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez klaudia418 Pokaż wiadomość
Za nim zabierzecie sie za wybielanie musicie wybrac sie do dentysty na porzadny scaling i przeglad. obojetnie jaka metode wybielania wybierzecie,zabki musza byc absolutnie czyste,bez kamienia i prochnicy. Jezeli mialyscie kiedys leczenie kanalowe i zab jest martwy to musicie wiedziec ze nie zmieni on koloru, jezeli macie wypelnienia na przednich zebach bedziecie musialy je zmienic po wybielaniu bo kompozyt rowniez nie zmienia koloru. Wszelkiego rodzaju biale plamki na zebach ktore odznaczaja sie od naturalnego koloru kosci poglebia swoj bialy kolor,czyli po wybielaniu beda bardziej widoczne. Po wybielaniu przez co najmniej 5dni nie mozna jesc zadnych kolorowych pokarmow, a przez caly miesiac trzeba ich unikac gdyz zab jest wytrawiony i szybciej lapie kolor. Co do produktow sprzedawanych na allegro to sa one malo warte. Placicie za nie 80zl nie otrzymujecie odpowiednich nakladek , pozniej dziwicie sie ze macie poparzone dziasla . Nakladki musza byc wykonane u stomatologa, sa dokladnie dopasowane do zebow, tak ze zel dziala tylko na zeby i nie drazni dziasel. pozniej takie nakladki mozecie stosowac w nocy jezeli zgrzytacie zebami. Tak wiec nie jest prawda ze zeby bedziecie miec wybielone za 80zl, bo do tego przychodza nakladki ok250zl, przeglad,scaling 200zl + leczenie prochnicy lub wymiana wypelnien. Bez tego bedziecie mogly sobie tylko i wylacznie zaszkodzic. Co do zelu opalescence to mozecie spac w nakladkach bo zel dziala tylko przez 4godz, po tym czasie traci swoja aktywnosc i nie odzialowywuje na zeba.
rasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 23:27   #3185
salsadance
Przyczajenie

Hej!
Nie wiem, który to już dzień wybielania, acz zostały mi ponad trzy strzykawki.
Nikomu nie życzę przechodzić takiego bólu, acz efekt jest
Zęby wybieliły mi się prawie do białości tubki od pasty. Myślę, że jak dotrwam to będą właśnie tak białe.
Jak skończę wybielanie to zrobię fotkę.
Pozdrawiam Was

Ps.
Polecam do nakładek dodanie kawałek siatki foliowej, wtedy żel przylega bardziej do zębów, oraz ślina nie nachodzi do niego w takich ilościach.

Edytowane przez salsadance
Czas edycji: 2011-10-11 o 23:28
Stary 2011-10-12, 19:33   #3186
moneczka2
Przyczajenie

Hejka!
Przeglądam sobie ten wątek przepadkiem i czuję że muszę dorzucić swoje trzy grosze. Kilka lat temu byłam w Stanach i tam wybielanie zebów to poprostu codzienność – tak nas u nas mycie zębów. Raczej nikt nie chodzi z tym do dentysty bo jest okropnie drogo tylko kazdy stosuje w domu paski. Można je kupić nawet w supermarkecie. W USA stosowałam Crest i jego rózne odmiany.

Jeżeli ktoś nie stosuje pasków regularnie (np raz na tydzień) tylko co parenaście miesięcy to najlepsze są paski najmocniejsze. Mają tylko jedną wadę – NADWRAŻLIWOŚĆ podczas stosowania. Mam wrażenie że nie jestem jedyna z tym problemem. Na szczęście ból znika po ostatnim pasku.

Niedawno ponownie zebrałam się na odświeżającą kurację. Tym razem zaryzykowałam inne paski Sheer White 20% i co ciekawe nie było większego bólu. Te paski sa trochę inne – nie mają żelu na sobie (co przy okazji eliminuje problem wypływania żelu i ślinotoku) tylko są jakby nasączone czymś co się bardzo powoli wydostaje z paska. Efekt jest taki że ząbki sa traktowane bardzo delikatnie i nie bolą a efekty całkiem ok. Na razie polecam i dam znać czy biel się utrzyma na długo.

Monika
moneczka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 20:30   #3187
Torma
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Czytałam ten wątek szukając dobrego sposobu na moje ząbki ale jeszcze bardziej się zakręciłam od różnych pomysłów. Korzystając z zasobów rodzinnych porozmawiałam z moją kuzynką która jest dentystką (co prawda świeżo po studiach) ale mam wrażenie że się dosyć dobrze orientuje. Oto co mi powiedziała:

Większość sposobów wybielania zębów sprowadza się do tego samego – trzeba w jakiś sposób dostarczyć tlen do zęba aby odbarwić (utlenić) znajdujący się w nim barwnik i aby ząb stał się biały. Czyli większość żelów i pasków wydziela tlen w czasie aplikacji który to wnika w ząb i likwiduje barwnik. Generalnie im więcej tlenu tym lepiej bo lepsze efekty.
I tutaj ważna informacja: nie ma co kupować żelu niewiadomego pochodzenia (np na Allegro). Po pierwsze można kupic sobie przepakowany żel do włosów, do masażu albo do innych zabaw który raczej zębów nie wybieli. Nawet jeżeli jest to żel do wybielania to jezeli nie jest fabrycznie zamknięty w specjalnym opakowaniu to tlen z niego się ulatnia podczas przechowywania i skuteczność jest malutka. Nie mówiąc już o "wygodzie" stosowania. Innymi słowy kuzynka radzi nie robić sobie eksperymentów na zębach tylko kupić sobie porządne paski lub zabieg w gabinecie.
Co do pasków to im większe stężenie tym większa skuteczność i lepszy efekt. O nadwrażliwości mówiła za to normalne w każdej kuracji i oraz że mija po 2 dniach od zakończenia.

Pozostaje tylko znaleźć takie paski które są skuteczne i najmniej bolą. Monika możesz coś więcej napisać o tych paskach Sheer White 20%? Jaka jest twoja opinia? Czy naprawdę nie bolały?

Tośka
Torma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 13:01   #3188
moneczka2
Przyczajenie

Hejka!
Masz racje Tośka że kupowanie jakiś podejrzanych mikstur w strzykawkach i aplikowanie tego na zęby jest delikatnie mówiąc ryzykowne. Zgadzam się z kuzynką że obecnie najlepszym i najwygodniejszym sposobem na wybielanie zębów jest stosowanie dobrych pasków (poza oczywiście ekskluzywnymi zabiegami).
Co do samych pasków to są one różne. Te słabsze służą głównie do podtrzymania dobrego wyglądu ząbków. Zwykle nosi się je przez 5 minut ale za to przez długi czas. Niektóre dziewczyny w Stanach zakładają je po prostu codzienne jako część codziennej toalety.
Dla osób które chcą albo pierwszy raz sobie wybielić zęby albo robią to co kilkanaście miesięcy najlepsze są paski najmocniejsze. Powodują one najlepsze efekty w czasie krótkiej kuracji.
Poszukując takiego produktu natrafiłam na paski wybielające Sheer White 20% na allegro. I tutaj bardzo miłe zaskoczenie – po pierwsze miły sprzedający, który odpowiada na wszystkie pytania i widać że jest obeznany w temacie a po drugie same paski. Mimo swojej dużej mocy i bardzo dobrych efektów nie powodowały nadwrażliwości.
Dzieje się tak najpewniej przez to że trzeba je nosić trochę dłużej bo 2 godziny (zamiast zwykle 30 minut) i w ciągu tego czasu działają one powoli i mniej gwałtownie przez co zęby i dziąsła tak nie cierpią. Mogę te je polecić każdemu kto ma problem z nadwrażliwością a jednocześnie oczekuje dobrych efektów krótkich czasie (kuracja trwa tylko 5 dni). Nie wiem czy je można gdzieś indziej kupić ale tym razem sama transakcja na allegro przebiegała wzorowo. Więc polecam!

Monika
moneczka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 18:49   #3189
cycu_09
Przyczajenie

Witam,

Nie mam czasu na czytanie wszystkich postów, ale przeczytałem, że kilka osób poleca paski
SHEER WHITE 20%

wiec mam pytanie.

Czy one są najlepsze co do wybielania zębów ? Mam kupić i będę zadowolony?

Czy lepiej kupić jakiś inny produkt (paski, żele, pasty, a może coś jeszcze innego)?

Czego wy używacie i jesteście naprawdę zadowoleni?
cycu_09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-20, 20:30   #3190
Torma
Przyczajenie

Hej!
Moneczka - dziękuję za informację. Znalazłam te paski wybielające Sheer White na allegro i z opisu aukcji rzeczywiście wygląda że są najlepsze... Kuzynka dentystka też potwierdza że to praktycznie to samo co robią w gabinetach.
Zamierzam je kupić i napiszę za parę dni jak się sprawdziły – można powiedzieć że przekonam się na własnych zębach.

Cycku – żele odradzamy bo nie są wygodnie i nie wiadomo czy trafisz na skuteczną miksturę. Pasty możesz stosować PO kuracji wybielającej aby utrzymać śnieżnobiały uśmiech... Kup sobie porządne paski i do dzieła.

Tośka
Stary 2011-10-24, 15:20   #3191
wiikii
Przyczajenie

hej! używał ktoś proszek do zębów EUCRYL EXTREME?
są efekty? jeśli tak to po jakim czasie? i czy można go stosować mając stały aparat?

jeśli już było wcześniej, to przepraszam, ale nie dam rady wszystkiego przeczytać, a wyszukiwarka niestety nic nie znalazła. ;/

; )
wiikii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 14:27   #3192
radoslavv
Przyczajenie

Jesteście naprawdę nierozsądni. Zęby mamy jedne na całe życie, a Ty się kładziesz z 35ką na noc? Na noc są 10 i 15, jeśli już w ogóle, choć mnie facet ze sklepu powiedział, żeby na pierwszy raz nawet 15stkę dać jedynie na godzinę. Ale to już Wasza sprawa.

Ja zrobiłem sobie profesjonalnie nakładki u protetyka. Jeśli tylko znajdziecie takowego, który zgodzi się Wam zrobić to samemu (bo mają układy ze stomatologami i nie każdy się na to zgodzi) to NIE IDŹCIE Z TYM DO DENTYSTY, bo Was skasuje 3x drożej, a i tak daje to protetykowi do zrobienia. Za górę i dół nakładki zapłaciłem 120zł.
radoslavv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 07:53   #3193
klaudia418
Raczkowanie

wszystkie produkty do wybielania nalezy trzymac w lodowce a juz w szczegolnosci opalescence. jezeli otworzysz jedna strzykawke i uzyjesz tylko polowe zawartosci to reszte nadal mozesz uzyc o ile trzymalas to w lodowce. 35% na jeden raz to troszke za duzo. Oczywiscie kazdy chce miec usmiech jak hollywoodzka gwiazda ale to nie znaczy ze im mocniejszy specyfik sie uzyje tym szybciej on zadziala , a moze tylko zniszczyc zeby, bo wszystko zalezy od tego jaki mialas kolor wyjsciowy i jak silne sa twoje zeby. Zeby beda bolec po wybielaniu nawet miesiac , beda nadwrazliwe, dlatego kup sobie paste na nadwrazliwe zeby i wcieraj ja delikatnie w zeby przez pare minut. Mozesz tez pojsc do dentysty i po prosic o posmarowanie zebow seal & protect lub fluorem protectorem i odstaw wybielanie na pare dni.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

protetyk to tez dentysta, chyba ze chodzilo tobie o technika wtedy wykonanie szyn kosztuje o wiele mniej. Zel nalozony na zeby dziala na nie tylko 4godziny. Po tym czasie traci swoja aktywnosci. Jezeli w strzykawce zostalo troche zelu i jest on przechowywany w lodowce to bedzie nadal aktywny i mozna go uzyc jeszcze raz.
klaudia418 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 11:13   #3194
olkaq
Raczkowanie

Ja stosuje biala perla na noc- dam znac jaki efekt otrzymam
olkaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 21:28   #3195
Torma
Przyczajenie

Hej!
Tak jak obiecałam zdaję swoją relację z akcji wybielania.

Za radą Moneczki i błogosławieństwem kuzynki dentystki kupiłam na Allegro paski wybielające Sheer White (20%).

Zanim to zrobiłam wysłałam kilka pytań do sprzedawcy aby się upewnić że dobrze wybrałam. Szybkie i rzeczowe odpowiedzi do tego miły kontakt - nic tylko kupować. Sama transakcja po prostu wzorowa – zakupiłam w niedzielę a we wtorek już miałam paski u siebie. Do tego jeszcze gratis którego wcale się nie spodziewałam! Czyli jak widać nawet na Allegro można dobrze trafić.

A teraz o samej kuracji. Bardzo się obawiałam o nadwrażliwość, bo mam raczej delikatne zęby. Koleżanki opowiadały mi o strasznym bólu zębów podczas wybielania a nawet niektóre musiały przerwać kuracje, bo nie mogły wytrzymać. W moim przypadku na szczęście nie było takiego problemu. Paski Sheer White okazały się bardzo delikatne i ani w trakcie noszenia ani przy posiłkach nie było żadnych dolegliwości i mogłam spokojnie zużyć wszystkie opakowania bez przerywania kuracji.

Co do efektów to jestem bardzo zadowolona – było to moje pierwsze wybielanie i wszyscy znajomi od razu zauważyli zmianę. Zęby wyglądają bardzo ładnie i naturalnie – są znacznie jaśniejsze. Szkoda, że nie można się teraz jeszcze trochę poopalać, aby był lepszy kontrast.

Jednym słowem mogę z czystym sumieniem polecić paski wybielające Sheer White szczególnie osobom, które mają wrażliwe zęby a mimo to chciałyby je szybko i skutecznie wybielić.

Tośka
Stary 2011-11-15, 20:41   #3196
india83
Zakorzenienie

dziewczyny prosze o przesłanie linków do sprzedawcy od SHEER WHITE 20%. wole kogos sprawdzonego

2 lata temu uzywałam biała perłe i efekty były zadowalajace ale niezbyt wygodne w stosowaniu
india83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 00:36   #3197
monikakonarska668
Przyczajenie

1. Tak czytam sobie ten wątek i powiem że niektóre metody są bardzo innowacyjne Ja osobiście nie wierze w różne maści i cuda nie widy. I wydaje mi się ze jak wezmiesz do kupu czas i pieniądze które wydałas na specyfiki to okarze się ze taniej jest iść do stomatologa i wybielić żeby raz a porządnie. Ja się długo zbierałam do tego zabiegu. Mój dentysta hmm był zbyt drogi więc koleżanka poleciła mi mały gabinet na dzielnej w warszawie prowadzi do dr. Jacek Kałużny. Rzetelnie i fachowo ząbki wybielone bez niepotrzebnych eksperymentów i stresów. Dlatego polecam bardziej dentystę niż cudowne maści.
monikakonarska668 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 20:58   #3198
Croc
Raczkowanie

Witajcie,

ja wybielałem sobie zęby u dentysty w Poznaniu, metodą Nite White, która jest uznawana za najlepszą. Nie zależało mi na ekspresowym wybieleniu, ale na trwałości i jakości efektu.

Niestety zęby praktycznie na dzień czy dwa po kuracji wróciły do swojego PIERWOTNEGO koloru. Nie rozumiem dlaczego tak się stało, bo kurację odbyłem bardzo starannie. Wybielałem zęby każdej nocy przez ok. 2 tygodnie. Dostałem 6 strzykawek - 4 ze stężeniem 16% i 2 ze stężeniem 22%. Te 16% zakładałem na ok. 8 godzin (czasem 9 lub 10), a 22% na 4-5 godzin. Przez pierwsze kilka dni byłem bardzo zadowolony, bo rano widziałem naprawdę białe zęby (ale nie sztucznie białe). Przy ostatnich aplikacjach 16% nie było już tak dobrze, bo zęby zżółkły, ale nie było tragedii. Po zaczęciu używania 22% znowu było fajnie.

Nacierpiałem się sporo, bo na zębach mam drucik po aparacie i bardzo boli kiedy żel dostanie się za ten drut. Nakładałem żel bardzo starannie, chcąc żeby zęby wybieliły się też przy dziąsłach. Nie piłem też żadnych soków owocowych, herbaty ani kawy. Papierosów nie palę.

Kuracja nie kosztowała mnie bardzo dużo, bo trafiłem na promocję i zapłaciłem 300 zł. Szkoda tylko, że pieniądze zostały wyrzucone w błoto.

Czy mam prawo domagać się czegokolwiek?

Edytowane przez Croc
Czas edycji: 2011-11-19 o 20:59
Croc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 13:51   #3199
Pacynka
Rozeznanie

Salsadance nie katuj się tak tym 35% preparatem bo zrobi Ci się martwica dziąseł. A to już jest nieodwracalne.
Lepiej stosuj mniej preparatu (dosłownie wielkości łepka od szpilki na ząb) i przez maksymalnie godzinę dziennie. Zastosuj sobie też coś na nadwrażliwość i regenerację zębów abyś nie miał kłopotów. Takie drastyczne zabiegi niszczą zęby.
Zaznaczam, że nie jestem dentystą, ale dużo wiem na temat wybielania i widziałam już niejeden przypadek.

Wybór metody zależy od indywidualnych predyspozycji każdego z nas. Niestety ciężko jest ocenić samemu, która metoda jest dla nas najlepsza. Dlatego to dobry pomysł z udaniem się do gabinetu. Może jednak pomóc w tym również higienistka stomatologiczna lub technik protetyk, pod warunkiem jednak, że ma w tej materii duże doświadczenie (a mało jest takich).

Paski czy preparaty dostępne w aptekach czy drogeriach też działają, ale po dłuższym czasie. Trzeba się wtedy zastanowić czy nie skorzystać z promocji gabinetu, ale takiej w granicach 250-400zł.

Dodatkowo warto pomyśleć o zabezpieczaniu zębów po wybielaniu nawet paskami. Wtedy też 'ząb się wysusza' chociaż nie aż do tego stopnia co przy bardziej mocniejszych i inwazyjnych metodach.

A i po wybielaniu uważajcie na typową fluoryzację, bo często po takim zabiegu wraca z powrotem kolor wyjściowy sprzed wybielania niestety.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 14:46   #3200
Pacynka
Rozeznanie

Problem w tym, że po wybielaniu i nałożeniu Fluor Protector zęby żółkną niestety...
Natomiast katowanie się 35% preparatem w dużych ilościach i przez dłuższy czas to w konsekwencji martwica dziąseł i to nieodwracalnie.
Stary 2011-11-26, 20:11   #3201
Torma
Przyczajenie

Hej,
india83 - ja zakupiłam paski Sheer White 20% na Allegro. Po prostu w wyszukiwarce Allegro wpisz "paski sheer white" i powinno się znaleźć. Ja kupiłam od sprzedawcy o nazwie Crest-Polska i bardzo go polecam bo jestem zadowolona z transakcji i wyników wybielania.

Tośka.
Stary 2011-11-28, 08:07   #3202
klaudia418
Raczkowanie

fluor protector zweza kanaliki zebowe dzieki czemu zeby przestaja byc nadwrazliwe. Czasami to jedyny ratunek. Wybielanie zebow to sprawa indywidualna ktora powinna byc omowiona ze stomatologiem, jedna osoba nie bedzie widziec efektow po 35% a druga bedzie miec snieznobialy usmiech po 15%. Mysle ze juz lepszym pomyslem jest wziecie swojego opalescence 35% do dentysty i uzycie go wraz z lampa do wybielania. 2x15 min i szybszy efekt i brak nadwrazliwosci
Stary 2011-11-28, 09:32   #3203
exoexo
Raczkowanie

A czy po wybielaniu u dentysty mialyscie problemy z nadwrazliwosci/szybszym psuciem zebow?

Mam to szczescie ze zeby mi sie rzadko psuja ( raz na kilka lat pojawi sie mala dziurka) i chcialabym aby tak pozostalo, wiec troche boje sie ryzykowac jesli mogloby to miec jakies skutki uboczne.
exoexo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 19:48   #3204
Pacynka
Rozeznanie

Zęby po wybielaniu osłabiają się, więc po wybielaniu zabezpiecz sobie ząbki jakimś preparatem, który też usunie nadwrażliwość. Polecam MI PASTE firmy GC.
Stary 2011-11-28, 19:53   #3205
Pacynka
Rozeznanie

Nie zgodzę się z Tobą do końca, ponieważ Fluor Protector wpływa na kolor zębów. Istnieją również inne produkty, które zwężają kanaliki zębowe i można je użyć zamiast FP.
Natomiast co do tych procentów preparatu, to oczywiście dobrym rozwiązaniem jest naświetlenie tego z 35% jak wspomniałaś. Pytanie tylko, który dentysta zgodzi się to zrobić, jeśli przyjdziesz z własnym preparatem do wybielania. Chodzi tu o cenę zabiegu.
Stary 2011-11-29, 15:37   #3206
sille009
Przyczajenie

Czytam i czytam i szczerze powiem, że im więcej czytam tym bardziej tracę orientację w tym wszystkim. Czy mógłby mi ktoś polecić dobrego dentystę w Krakowie, który ma w swoich usługach wybielanie i który mógłby mi doradzić jaka metoda będzie dla moich zębów najlepsza?
No i fajnie, żeby nie zdarł ze mnie fortuny
sille009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 17:20   #3207
dyciaa
Raczkowanie

Dot.: Najlepsza pasta wybielająca

Odkopuję wątek. Tylko że mój problem polega na tym że mam aparat ortodontyczny więc wybielania aktualnie sobie nie zrobię dlatego pytam o pasty, płyny do płukania ust, cokolwiek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-03, 01:21   #3208
salsadance
Przyczajenie

Hehe
Właśnie po to jestem, by eksperymentować na sobie, a potem ludzi ostrzegać przed konsekwencjami złego działania.

No więc moja metoda jest taka:
- wybielać żelem raz w tygodniu tylko!
- ilość tak jak pacynka napisała główki od szpilki na ząb
- preparat rozprowadzić po zębie pędzelkiem malarskim (rozmiar np 2)
- na to nałożyć wycięty z loti prostokątny pasek , by zakryć nim zęby dokładnie, przez to aparat lepiej przylega do zębów i nie nachodzi tam ślina
- następnie nakładamy nakładki.
- wybielanie od 3 do 4h.
- używać pasty na dziąsła i przeciw próchnicze
- nie pić coli!!!!!! (strasznie żółkną zęby po niej)

Mam już białe zęby i jak złapię aparat to podzielę się z Wami wynikiem!
Stary 2011-12-03, 09:50   #3209
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torma Pokaż wiadomość
Hej,
india83 - ja zakupiłam paski Sheer White 20% na Allegro. Po prostu w wyszukiwarce Allegro wpisz "paski sheer white" i powinno się znaleźć. Ja kupiłam od sprzedawcy o nazwie Crest-Polska i bardzo go polecam bo jestem zadowolona z transakcji i wyników wybielania.

Tośka.
dzieki, właśnie u niego zamówiłam
india83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 07:46   #3210
klaudia418
Raczkowanie

Na pewno nie nalezy plukac zebow plynami typu listerine itp.itd. ktore zawieraja chlorhexydyne bo przebarwia ona zeby. Nawet przy zebach ktore nie zostaly wybielone plukanek nie mozna stosowac dluzej niz 2 tygodnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości