|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
To ja dzis tak:
U Sniadanko 2 kromki 100% zytniego z maslem, chuda poledwica (w duzej ilosci bo grubo krojona) i pomidorkiem banan lunch 2 lyzki musli, 1 lyzka slonecznika, 1 lyzka suszonych zurawin, ok 100g (3 lyzki) jogurtu kremowego kokosowego 1/2 pomaranczy gruby plaster swierzego ananasa obiad ogromny pstrag teczowy (z 280g!) pieczony z ziolami, 4 duze marchewki ugotowane+lyzeczka masla+koperek. Troche salatki z wczoraj (pomidorki+salata+slonecz kim prazony na oleju z orzechow wloskich). 100g suszonego mango. Moze byc tak???????????????? Prosim o ocenke. PS jak tu ktos wyzej wspomnial ,nei jestem w stanie jesc wiecej posilkow. Wstaje dosc pozno (ok 10.00) zanim cos rano zjem, musze odczekac, biore tez leki na jelita i trzeba je brac rano min pol h przed jedzeniem itd. I nie moge po 18.30 jesc wiec malo posilkow wcisne, zwlaszcza ze jedluuugo trawie i jestem zapchana. Musze powiedziec, ze po 18.30, tak ok 21 czasem jestem glodna. Nie wiem, co mam robic, Probowalam jesc cos lekkiego np grejpfruta, ale od razu mi nie dobrze. Tylko taki gesty sok swierzy z owocow mi wchodzi (smoothie) ![]()
![]() |
#3182 |
Rozeznanie
|
No to moje całe dzisiejsze R
![]() Śniadanie-2 kromki chleba Wasa, jedna z naturalnym serkiem kanapkowym,druga z chudym plasterkiem wędlinki,herbata zielona(oczywiście niesłodzona) II śniadanie-opakowanie 250 g jogurtu dietetycznego z Lidla(smak owoców leśnych i wiśni z ziarnami zbóż) Obiad-2,5 burgera zagrzewanego w opiekaczu,surówka Podwieczorek-kiść winogron Kolacja-2 łyżeczki serka feta wymieszane z 2 ogórkami kiszonymi,plasterek sera żółtego,zielona herbata Do tego godzinny aerobik z Deanne Berry(przed II śniadaniem) i 30 min hula hop(po kolacji)
#3183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3185 |
Rozeznanie
|
Orzeszek staram się nie łączyć węglowodanów z białkami,dlatego w poszczególnych posiłkach nie ma tych połączeń
Mogę wiedzieć dlaczego chleb wasa jest zły?
#3186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wasa nie jest polecana bo jest przetworzona,lepiej jest zjesc ciemny chleb razowy/zytni/graham. Poza tym ile taka kromka wasy ma kcal 30?sniadanie ma rozkrecac metabolizm,a Twoje 2wasy z serkiem iwedlina raczej pelnowartosciowe nie sa ![]()
![]() |
#3187 |
Zadomowienie
|
Szaaallllooooonnnneeeeee owocowo-słodkie U(nawet obiad
![]() Iśn- 2 omlety twarogowe-jeden z sosem toffiee zmieszanym z serkiem homo kokosowym, drugi z czekoladą i bananem ![]() IIśn- paluch z masełkiem, serem, parówką, warzywkami i sosem, kubuś bananowy b) lód "Snickers" w drodze do domu deser lodowy-wafelek, 3 gałki lodów (szarlotka, cappuccino, tiramisu), bita śmietana, owoce, rodzynki, groszki czekoladowe, sos czekoladowy i 2 "rurki" O- zupa krem-owocowa z makaronem-podwójna porcja ![]() kawa mrożona, mars,1/2 opakowania delicji impresji P- 4 podwójne tosty- 2 z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, 2 z nutellą i bananem, kubek kakao, 2 kiwi, delicje jw K- grahamka z masełkiem, serem żółtym i dżemem, kanapka z grubym plastrem twarogu i dżemem, szklanka mleka teraz jem potęzne jabłko i pewnie jeszcze wpadną cukierki ![]() mam dziś straszną ochotę na słodkie i na owoce ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Przyczajenie
|
P:
Ś ![]() 2Ś: Jogobella z musli + 50 g granoli orzechowej Jabłko, big corny orzechowy, kawa z mlekiem O: 3 naleśniki z musem orzechowo- czekoladowym Jabłko, herbata zielona P: ze 200g ciastek owsianych w gorzkiej czekoladzie, kawa z mlekiem K: Twaróg z ziołami, koperkiem i czosnkiemz kromką razowca i jedną sztuką mintaja wędzonego, herbata magic moments, jabłko A teraz paczka lila stars- orzechy laskowe Mało warzyw dziś.
#3189 |
Rozeznanie
|
R, może dziś będzie lepiej
![]() I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, pół serka wiejskiego, mandarynka. II. Kromka razowca z twarożkiem domowym i papryką, 1,5 surowej marchewki do pochrupania (ostatnio w nich bardzo zasmakowałam ![]() III. Jogurt naturalny. IV. Dwa małe kotlety sojowe , gotowane w bulionie, 1/3 paczki warzyw na patelnie. V. Sałatka z jajka na twardo, sałaty, ogórka, czosnku i jakiegoś sosu na bazie oliwy z oliwek (nie ja nie robiłam więc nie wiem dokładnie) |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Drogim Wizażankom
![]() 1. trzy łyżki płatków owsianych, twarożek domowy, dużo truskawek mrożonych, Caro na mleku 2% 2. podwójny słonecznikowiec z masłem, serem żółtym, sałatą lodową i papryką, 0,5l herbaty, kilka paluszków (od kolegi ![]() 3. gulasz z kostki sojowej (duuuużo kostki, trochę przecieru, trochę jogurtu nat. papryka, ogórek kiszony, cebula <-- taki maminy), sałatka z lodowej (mamina także xD) 4. jajecznica z dwóch jajek na maśle, dwie kromki chleba jw. z masłem, trzecia z masłem i sopocką (masła tak suto ^^) 5. kisiel (18g proszku), z jogurtem nat. i cukrem waniliowym przez dzień herbaty, zielona i owocowa nie liczyłam ile, no i chyba trochę wody ![]() proszę o ocenkę ![]()
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2009-04-07 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3193 |
Rozeznanie
|
#3194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
R.prosze o ocene.
Sn: dwie kromki chleba pelnoziarnistego,jedna posmarowana masłem,serek wiejski,jablko,cynamon 2Sn: 2jajka na twardo,marchewka duza,zielone jabłko aeroby O : warzywa duszone na 1lyzeczce oleju slonecznikowego(cebula,br okuły,pieczarki,papryka)p uszka tunczyka wsw,4lyzki ryzu brązowego P: serek wiejski200g,marchewka,2pl asterki wedliny z kurczaka K: jajko na twardo,pol duzego ogorka zielonego. Czy to nie jest za duzo?
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-04-08 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Gang Iren
|
U:
IS:dwie grahamki z masłem,serkiem topionym,wędliną drobiową,sałatą i rzodkiewką,herbata czarna z cytrną Przekąska:kawa z mlekiem,kawałek ciasta stracciatella IIS:jogurt naturalny z muesli,banan,jabłko,herba ta rooibos O:5 pierogów ruskich z cebulką,150 gr kapusty kiszonej,zupa cebulowa P:sałatka z kapusty pekińskiej,fety,ogórka,ku kurydzy i groszku,danio warzywne,sok pomidorowy K: ok 350 gr smażonego pstrąga,2 paszteciki grzybowe,2 kiszone ogórki.
#3197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam 170cm waze w granicach 45-46 kg
![]() |
#3198 |
Zakorzenienie
|
![]() Dzisiejsze RRrrrrrrr: Ś: sałatka z: kiwi, kilku winogron, mandarynki polanej 3 łyżkami jog.nat. z dodatkiem łyżki zarodków potem basen (40 min). + sauna (30 min.) 2Ś: kefir + banan O: warzywa na patelnię (pół opak.) z piersią z kurczaka (na oko gdzieś 150-200g) na łyżeczce oliwy P: będzie makrela i sałatka z rzodkiewek + jog.nat. K: sałatka z sał. lodowej, pomidorków, papryki, kawałeczka fety na jutro planuję: Ś: wieśniak lekki + 2-3 łyżki pł. owsianych + jabłko z cynamonem z mikrofali 2Ś: danacol (jog.pitny - skład ma całkiem niezły jak na jogurty pitne..) + jakiś owoc, pewnie 2 mandarynki O: kaszka kuskus i warzywa na patelnię (pół opak.) + pierś z kurczaka - 1 mały filet, na oko pewnie gdzieś 150-200g (na łyżeczce oliwy podsmażone) P: jajecznica z 2 jajek z 2 plasterkami polędwicy z papryką i szczypiorkiem K: wieśniak lekki z rzodkiewkami, szczypiorkiem, ogórkiem Napoje codziennie mniej więcej te same: na śniadanie kawa rozp. z cykorią i mlekiem (potem czasem jeszcze jedna taka sama), od min.0,5 do 1l zielonej, od 0,75 - 1l wody ng. Codziennie basen (40 minut) i sauna (30 min.), jutro może jeszcze znajdę chwilkę na rower (wyciągnęłam z garażu w zeszły weekend, i jak pogoda będzie dalej taka super, to planuję w tyg. min. 3 razy po godzince) ![]() Ślicznie proszę o ocenę ekspertki, a może nawet któraś się pokusi o podliczenie kcal ![]()
#3199 |
Rozeznanie
|
![]()
i jak myslicie?..bardzo kiepsko czy jest w miarę ok?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak 2 śniadania. Obiad OK Brak podwieczorku Na kolację lepiej kilka plastrów szynki z warzywami..bez razowca.
![]() |
#3201 |
Raczkowanie
|
Bardzo prosze o ocenke mojego W:
śniadanko: kajzerka z plasterkiem sera topionego hochland + ogórek zielony + pomidorek. Zielona herbata z łyżeczką miodu. II śniadanko: sałatka owocowa z połowy jabłka, połowy banana, połowy małego jogurtu naturalnego, łyżeczki miodu i łychy siemienia lnianego. Obiad: 6 paluszków krabowych bez panierki smażonych na łyżeczce oliwy z oliwek + gotowana marchewka i 2 ziemniaki. Podwieczorek: (Tata wędził dzisiaj wędliny na Wielkanoc i zeszła się cała rodzinka na degustacje ![]() Kolacja: (będzie) kromka chleba razowego z serkiem do smarowania, ogórkiem i pomidorem. Czy to nie za dużo? ma być około 1000kcal, jutro dodaje 100 ![]()
![]() |
#3202 |
Wtajemniczenie
|
pierwszy dzień diety, aż mi słabo
śniadanie : dwa jajka na twardo, czarna kawa obiad: kawałek schabu bez oprawy kolacja: sałata skropiona cytryną w międzyczasie hektolitry zielonej herbaty i wody |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3207 |
Raczkowanie
|
Masakra, ja mam problem z jadłospisem, bo łapię się na tym, że nienawidzę warzyw ;/ Toleruję tylko ogórki kiszone i pomidory. Masakra!! Dzisiaj zrobiłam sobie warzywa z patelni i nie byłam ich w stanie zjeść, aż mnie zemdliło :/ Fuuj... Co ja mam zrobić? A tu się czyta 5 porcji warzyw dziennie......
#3208 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze W (aczkolwiek jeszcze nie do końca się przestawiłam) pod hasłem "sprzątaaaanie!".
Śniadanie: kubek gorącej wody z cytryną; później duuuża grahamka (dosłownie ze wszystkim - słonecznik, kminek, sezam i płatki owsiane), obie połówki posmarowane chudym białym twarogiem, 2 plastry wędliny drobiowej, większa częśc czerwonej papryki, pół szklanki mleka z 3 łyżkami płtaków owsianych i 2 łyżkami otrębów. (wiem, olbrzymie śniadanie, ale z rana kocham jeść ^^) 2 śniadanie - (tu skromniej, bo okna myłam ;p) średni grejpfrut, miseczka startej marchwi z jabłkiem i sokiem z cytryny, czerwona herbata Obiad - kilka kawałków polędwicy wieprzowej, podsmażonej na oliwie z oliwek i tak pysznej, ze jeszcze czuję jej smak ![]() Podwieczorek - wiesniak lekki ze słonecznikiem, no chyba, że wpadnie jakiś lód na patyku... ![]() Kolacja - tuńczyk wsw z ogórkiem kiszonym 1,5l wody oceni ktoś ![]()
![]() |
#3209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Rozeznanie
|
Moje R
Śniadanie-2 kromki Wasy(wiem,że lepszy ciemny,ale muszę wykończyć wasę), 1 kromka z plastrem sera żółtego, 2 kromka z plastrem chudej wędliny, ogórek kiszony II śniadanie-duże jabłko,parówka Obiad-fasolka po bretońsku-miseczka Podwieczorek-250 g jogurtu z ziarnami zbóż Kolacja-serek wiejski ze szczypiorkiem Czy popełniam dużo błędów?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.