|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
dżizas Kristi miałaś szczęście, że znów Ci czegoś nie połknął
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
oo dzieki baby
"koniec człowieka" brzmi niezle, a ta "nierządnica" to nie jakies romansidło? ja będę mało oryginalna i powiem ze po Zmierzchu jakos nic innego mi sie jakos za bardzo nie spodobało no moze te Igrzyska Smierci o których pisałam tez dosyc fanje, moge polecicwiec mam głod ksiązkowy
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
też od razu o tym pomyślałam ![]() już mu tyle razy tłumaczyłam że proszku nie wolno dotykać bo będzie miał ała rączki bo on zawsze chciał mi pomagać w sypaniu proszku do automatu
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi
![]() pomysłowość dziecka nie zna granic Karol widzę gustuje w środkach czystości...dobrze, że nic nie łyknął faktycznie.
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj gustuje gustuje niestetyod maleńkości mi podbierał mydło i obgryzał albo kosztował szamponu przy kąpaniu jak tylko zaczął chodzenie to mydła w łazience nie było /tzn było ale schowane /bo jak tylko ktoś zostawił to zaraz było obgryzione zazwyczaj dzieci jak skosztują że to nie dobre to już nie ruszają a jemu chyba ono smakowało |
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
coraz bardziej bolą mnie uszy
![]() Gorączka – u osób starszych może nie występować Dreszcze Pulsujący ból ucha, nasilający się w nocy Szum w uchu Niedosłuch Wrażenie ucisku i pełności w uchu Szmery w uchu przy ziewaniu, połykaniu czy kichaniu mam wszystkie objawy zapalenia ucha środkowego ![]() od rana się to nasila więc noc będzie nieciekawa dziś to tylko prochy przeciwbólowe na noc a jutro muszę się już dostać do internisty po antybiotyk
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-02-16 o 14:48 |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
jowiszku a ty nie mogłabyś się też wybrać z Igą do jej lekarza może by ci coś doradził/przepisała
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iga nie ma swojej lekarki,która by nas kojarzyła czy coś. tam są 3lub 4 i na którą trafi to ta przyjmuje. a że przed przedszkolem jej problemem był głównie katar to byliśmy tam głównie przy okazji szczepień. kuźwa no bolą mnie coraz bardziej. edit. w necie zalecają prochy przeciwbólowe, krople do nosa by zmniejszyć obrzęki, okłady na ucho i tyle. no chyba,że to zapalanie z wydzieliną to trzeba się bardziej do czyszczenia przyłożyć. no i antybiotyk, który przyspiesza bolesne dolegliwości. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-02-16 o 14:57 |
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
oj Kristi
pewnie znowu nerwówkę miałaś polecam trzymanie chemii pod kluczem ![]() Jowiszowa , współczuję, podczytaj może jeszcze jakieś porady w tej kwestii, zeby przetrwać do wizyty u lekarza ps. Kristi , lekarz jak nie ma Ciebie na liście pacjentów, przychodni, to nic Ci nie przepisze, bo NFZ nie zapłaci mu za to a Jowiszowa wspominała, że jest w innej przychodni ![]() upiekłam z Mikim bułeczki,bo chleba nam zabrakło, znaczy ja mam ciemny, ale Miki nie przepada, więc na kolację może bulkę z masłem choć przekąsi bułeczki ziołowe, podbarwione kurkumą wyszły, dobrze że mam zawsze na stanie drożdże w proszku i mąkę żytnią, to robię sobie takie mieszańce
|
|
|
|
#3190 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nierządnica to tak w1 /3 romansidło bardziej o perypetiach i chęci zemsty opowiada ja ją w 3 dni przerobiłam a książka gruba.
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
fiuu niedobrze
może na dyżur do szpitala się machnij Jowiszowa, bo z uchem nie przelewki
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszowa , moze tak at hoc, przyjmie Ciebie lekarka jakbyś poszła do przychodni
![]() bo jak faktycznie infekcja, to przydałoby sie ją zdusić w zarodku
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
w każdej przychodni jest informacja gdzie sie udać jak potrzebujemy w godzinach nocnych , czy święta?
może pamiętasz , co tam u Ciebie było żeby nie tułać sie szmat drogi na jakąś izbę przyjęć |
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrob sobie inhalacje. masz moze amol? zagotuj wode, recznik na glowe, kilka kropli amolu do wody i oddychasz |
|
|
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
Jowisz duza czesc zapalen ucha mija sama bez antybiotykow... ja mialam bardzo ostre zapalenia kilka razy i mialam dosc szprycowania sie antybiotykami.... poczytalam troche na ten temat i po prostu przez kilka dni bralam leki przeciwbolowe... samo przeszlo.....
ale ja to mialam wiele razy wczesniej i wiedzialam czego sie moge spodziewac....i zauwazylabym ewentualne pogorszenie
Edytowane przez leleth Czas edycji: 2011-02-16 o 15:57 |
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
anka wiem że nie należy do tej przychodni/tak tylko pytałam
bo nie wszystkie środki są na receptę u mnie doktorka by bez problemu coś przepisała / nawet receptę /bo ona akurat ma jeszcze swój gabinet więc dlatego może jowiszku w najbliższym szpitalu - pogotowiu cie powinni przyjąć u nas tylko wystarczy dyskietka |
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
głównie dokuczają mi nawroty dreszczy i stanu podgorączkowego, bóle uszu i lekki katar. gardło ok, czuję uszy przy przełykaniu i tyle. |
||
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
jowiszku dobrze że ci chociaż środki przeciwbólowe pomagają
one też są przeciwzapalne - to też podziała jak trzeba |
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Odświezyłam sobie wczoraj watek, gdzie zaczelysmy sie rozdwajac. Padlam jak wkleilam od Jowiszowego meza info odnosnie Igi. zatytulowany Parametry techniczne Odswiezylam sobie tez opis porodu od Jowiszka przypomnialam sobie, ze Iga miala za krotka pepowine i nawet gdyby Magda chciala, to by jej nie urodzila a potem cos o kleszczach i nacinaniu bez naprezenia skory ![]() Potem uderzylo mnie to, jak brzuchate chcialy sie juz rozdwajac, a jak tylko ktorej zaczela sie akcja porodowa, to euforia do granic mozliwosci Veronka rodzila 3 dni , a maladT od poczatku lipca twierdzila, ze juz rodzi ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- A ile nas tam bylo ![]() Czekalysmy na rozdwajajace sie baby, o ktorych teraz nie mam pojecia ze takie byly... AniusiaO, Pyrcia ![]() Natknelam sie tez na zdjecia Werstowego baniaka, calkiem solidnego brzuszka Judi i w 34 tyg beben od Malej (jaciee, jaki miala malusi
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2011-02-17 o 08:37 |
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
hello
o ANiś jaki sentyment Ciebie natchnął brrr jak sobie przypomnę 30 godzinną akcję porodową , to mam dreszcze jeszcze jak lekarz pacan sie pyta kiedy mi sie zaczeło, no to mówię,że ponad 24 godziny temu, bo miałam regularne skurcze, a on coś sie pani pomyliło ![]() ![]() tiia on wie lepiej, kiedy miałam "sraczkę " przedporodową coś mi dziś niedobrze i przeraźliwie zimno, ubrałam się juz w przylegającą bluzkę z dł. rękawem plus sweterek na to a nadal czuję to zimno ![]() muszę sie wziąć w garść bo zmykam do teskacza, a tam pewnie trzeba popsikać szyby, nagrzać w samochodzie przez chwilę
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ nic nie mowilam, bo bylby sklonny uznac, ze na niego poluję, bo pewnie mam płodne Ty tez widze mialas przeboje na porodowce nie dotarlam do twojego opisu mysmy tam plodzily posty jak wsciekle, na jeden dzien czasem bylo 10-11 stron watku A co do zimna, to sie nie dziwie, jest dosc wilgotno na dworze i czuć to przez kilka warstw ubran ![]() Aaaa jeszcze z przypominaczek watkowych, to wersta rozgryzla sliwke i przegryzla robaka, a dobe pozniej zrobila to Kasiulka, tylko ze w czeresni
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Aniś
A ja mam jakąś traumę bo śniło mi się, że jestem w ciąży z drugim i mam wielki bebzol już na dniach porodowy, o matko jaka się przerażona obudziłam myślałam, że już nie zasnę ![]() Ania ja przy porodzie miałam podobnie, przyjęta byłam z regularnymi skurczami i miałam je w coraz krótszych przerwach między sobą, a kazali mi spać ciekawe jak!? zajęli się mną gdy darłam się tak że babka wlazła do łazienki bo myślała że tam rodzę
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
a myslalam, ze wiekszosc "gwiazd" ma lustro w domu
http://www.pudelek.pl/artykul/30459/..._biustem_foto/ |
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia, my to chyba miałyśmy podobne przeboje
Nieziemski ból i skurcze (ja pojechałam do szpitala jak miałam co 7min), a w szpitalu mi powiedzieli "za wcześnie pani przyjechała... ledwo się zaczęło" Nie no porażka, nigdy więcej ![]() Ale ciążowe siedzenie na wizażu wspominam bardzo miło Udzielać się szczególnie nie udzielałam bo był taki młyn, że moje posty i tak ginęły. Ale wspomnienia mam milutkie. Przede wszystkim tyyyyyle wolnego czasu
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie pare godzin przed porodem nażarłam kielbachy z grilla i jeszcze w nocy wstawialam wam jowiszowego dziecka foty by wam nastepnego dnia napisac o 8.08, ze wody mi odeszly
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe no dokładnie
Wesoło było ![]() Anisia, bierz się za tego Twojego chłopa i róbcie córę Z takimi predyspozycjami jak Ty masz to nic tylko rodzić Chciałabym to tak miło wspominać Ania, dostałaś już pakę z S? Nie powiem, postarali się
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poki co oswajam sie z mysla ze bedzie jedynakiem
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! !! Przegapiłam koniec aukcji!!!!!
No do k... nędzy Nie ma któraś z Was ( i chciałaby się pozbyć) na stanie malutkiej brązowej, skórzanej torebki na długim pasku? Może być totalny staroć. Jak coś piszcie Aniś, jeszcze nic straconego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

"koniec człowieka" brzmi niezle, a ta "nierządnica" to nie jakies romansidło?
no moze te Igrzyska Smierci o których pisałam tez dosyc fanje, moge polecic

może na dyżur do szpitala się machnij Jowiszowa, bo z uchem nie przelewki

przypomnialam sobie, ze Iga miala za krotka pepowine i nawet gdyby Magda chciala, to by jej nie urodzila