TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 22:34   #3181
yoonka
Rozeznanie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
yoonka
200ml to Alan nie pil juz kilka miesiecy ...poprostu wypija te 150 i koniec czasem mu sie zdazy 180 ..
kanapka ,no tak moj mlody nie lubi "naszego "jedzenia ,jedyne co trawi to sloiczki ,staram sie mu dawac "normalne" jedzenie ale on sie bardziej nim bawi niz je..
to moja odwrotnie, mruczy z zadowolenia jak jej jakies moje wytwory daje, jak kupne to od niechcenia zje...

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
C++ to naprawdę takie podstawy były... i kilka lat tego nie używałam w ogóle... praktyki mi nie są straszne.,.. ja nawet bylam na bezpłatnym stażu aby się załapać do firmy...
a we wroclawiu bys chciala pracowac? czy to za daleko? bo masz pod avatarem, ze okolice i nie wiem. moge Ci przeslac liste firm, do ktorych warto cv wyslac na praktyki. i pamietaj, ze jako kobieta-programistka masz od razu wieksze szanse wola brac babki, bo to "lagodzi obyczaje" w meskich dzialach
Stary 2011-03-18, 22:36   #3182
Katia25
Wtajemniczenie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

yoonka
Alan tez sie cieszy jak dostanie cos od nas ale nie je tego tyle by sie tym najesc niestety.Ciesz sie ze je twoje
Mam nadzieje ze wkoncu mu to minie i skonczy sie to sloiczkowe jedzenie

ok ja zmykam do lozka
dobranoc dziewczyny

Edytowane przez Katia25
Czas edycji: 2011-03-18 o 22:37
Katia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 22:40   #3183
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

CIGI kawaler ma 2.5-3 lat... lal Twoja tez malusia...
Karinka dosc duzo je teraz...

6.30 mleko 220ml
9.00 kawalek chleba i jajecznica z jaja lub kawalek chleba i kasza 150ml
11-12 deser i chrupki
3 obiad 230ml
18 chrupki
19.30 mleko 260 i 3 miarki kaszki
Karinka drobna chyba po mamusi;
A wczesniej Basia jakos szybciej rosla;

no moja tez sporo je; no ale tez moze nadrobi te kg, bo wczesniej prawie mi nie przybierala, a ostatni miesiac ze 300 g;

ok 8 cyc
ok 9 kawalek chlebka z maselkiem (plus czasem ociupine twarozku; ostatnio nalesnik)
11 kaszka z owocami (nie wiem ile;ze 150)
13-14.30 obiad, czesto 2 dania, ale niewielkie
17 cyc
18.30 przekaska (owoc, albo cos tresciwszego-chlebek z czyms, albo ryz z owocami)
po 20 cyc
NOC- cyc 2 razy

No raczej glodna nie jest; mnie to nawet cos za duzo tych posilkow ;
nie wiem jak by to zmodyfikowac;

A te miarki w kaszkach to ile taka miesci, z lyzke stolowa?
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 22:47   #3184
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
a we wroclawiu bys chciala pracowac? czy to za daleko? bo masz pod avatarem, ze okolice i nie wiem. moge Ci przeslac liste firm, do ktorych warto cv wyslac na praktyki. i pamietaj, ze jako kobieta-programistka masz od razu wieksze szanse wola brac babki, bo to "lagodzi obyczaje" w meskich dzialach
u mnie w mieście nie ma szans na normalną pracę, od początku na Wrocław stawiam... tylko nie wiem czy w ogóle mam jakiekolwiek szanse... jest wiele babek które więcej umieją... no i też multum facetów których lepiej wybierać niz babę która nic nie umie... i jeszcze do tego dziecko ma...
Stary 2011-03-18, 22:51   #3185
cigi
Rozeznanie

ferrou, oo moja droga, to cos mi sie wydaje, ze powinnas miec jakas prace po tym ; bardzo to ciekawe, trudne no i na czasie; tez troche takich rzeczy mialam, nawet sporo;
Mowi sie, ze specjalisci od biotechnologii np prace maja, ale jak jest to nie wiem;
Moze to raczej w Tobie siedzi, ze nie mozesz znalezc; moze nie wiesz jak sie zabrac odpowiednio za poszukiwania?
Bo ja tak mam; ; wlasnie totalna niewiara w siebie; niemoc, brak pojecia jak sie za cos zabrac, w czym szukac itp; No i moje wyksztalcenie duzo mniej praktyczne jednak;

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2011-03-18 o 22:52
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 05:44   #3186
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Kurna ostatnio się gmyrelce chwaliłam, że ja nie choruję to teraz mam...nie mogę spać, łeb mi pęka gardło boli, w nosie bogato, zatoki bolą, wczoraj miałam 37.4, coś się zaczyna dziać matko ja nie mogę być chora, kto się dzieckiem zajmie??????tż dzisiaj wraca do nas, bo już z nim lepiej, temp. już nie ma od środy, jeszcze trochę kaszle tylko. tak nas chciałam uchronić pewnie ze szkoły coś przywlekłam łykłam gripex max, polopirynę i rutinoskorbin, jak tż wróci, to łyknę od niego antybiotyk

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

Ale które czy szerokie są? befado? czy które? (bo mam i befado i zetpole i coś-tam-kids z CCC- no moja ma szeroką i grubą stopkę i wysokie podbicie i wszystki ok)

Z całego serca polecam melissa. com . pl
http://www.melissa.com.pl/PL/?l=PL
Miałam boskie karmniki, ateraz sobie takie w wersji cywilnej kupiłam.
Z wyglądu taki zwykły, dosć zabudowany, ale mega wygodny i nierozciągliwy. Może niekoniecznie wyjściowy jakiś, ale na codzień dla mnie rewelacyjny
Ja mam 60G, taki tylko czarny (rozmiary szyja wszystkie możliwe)
http://www.melissa.com.pl/PL/kolekcj...=1&idR=1&idW=9
I cena tez nie zabija. POLECAM

dzięki za linki, chyba na coś się skuszę ja też mam trepki befado, są lepsze niż zetpol, te drugie są dla nas za wąskie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
bo ona tak to powiedziała jakby to wynikało z niedoboru witaminy D
ja daję devikap 2 kropelki dziennie a Wy jak dajecie?
Ana dajesz wkońcu tran czy witaminę?
ja nie daję już wogóle devikapu
Cytat:
zdjęcia Kubusia:
ahhhh słów mi brakło

Cytat:
Danielkowi już zarosło

Ferrou ślicznie się Kubuś uśmiecha,cudny jest
Kubusiowi też zarosło.

Cytat:
to jeszcze wam moją kluseczkę zapodam na dobranoc
ojej ale pannica już

Cytat:
to moze i ja wstawie moja luzaczke...trosze czerowna jest na zdjeciach ...ale to dzisiaj robione a ma lekka goraczke od tych zabkow
następna laska, no ależ te córeczki wasze słodziachne fotel świetny

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a jaki masz plan B? bo ja też nie wiem czy po tym zastępstwie chcę tam zostawac na dłuzej tym bardziej ze to 30km one way
właściwie to konkretnego nie mam, myślałam, żeby albo wystąpić o dotację i coś otworzyć - pomysłu brak; albo zająć się typowo tłumaczeniami i zajęciami indywidualnymi. Ja jestem po przekładoznawstwie, a w szkole siedzę, bo licencjat mam spec. nauczycielska w większym mieście miałabym więcej możliwości ale coraz bardziej się zrażam do pracy w szkole, jeszcze te wszelkie zmiany które się szykują w wakacje zacznę się zastanawiać na poważniej co tu dalej zrobić Ty masz kontakty bo tłumaczenia robiłaś, ja tylko jakieś pojedyncze, nie mam kontaktów...

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dajecie wieczorem do jedzenia dzieciom? Ile tych kaszek?
czy jak jej daje kaszke dzieciowa (zboza tylko) o 11, potem ma kasze jakas, albo ryz, albo ziemniaki, albo makaron do obiadu i jeszcze wieczorem dostaje dzieciowa, albo manne, albo ryz, to ok?

ja na noc daję 210 mleka plus 2 miarki kaszki zdrowy brzuszek - albo śliwkową, albo 8 zbóż, albo inne ryżowe z nestle

Cytat:
skończyłam wydział matematyki i informatyki na Uniwersytecie Wrocławskim... jestem magister biomatematyki.. dodatkowo mam uprawnienia do nauczania w szkole matmy...
trudne studia....kurcze, ludzie kończą takie trudne kierunki a potem dupa, pracy nie ma

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 06:52   #3187
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia Kubusia:

1 - Kubuś się bawi
2 - próby wspinaczki na tatę
3- Kubuś sam stoi
4,5 - to już zdjęcia z Karpacza ze spacerku
Wchodzę z samego rana i takie słodziaki na fotkach
Kubuś jaki podobny się zrobił do mamy
Evitka Twoja córcia jaką ma piękną koszulę w kratęgdzieś Ty dorwała taką małą?cudnie w niej wygląda
Agnieszka Karinka siedzi w tym fotelu jak jakaś Pani prezesświetne te foty
Kasia Twój Alanek ma taką samą bluzeczke jak moja mała-tylko moja ma"I love dad"Przystojniak mały
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Ano właśnie nie , zwrot to dobra wola sprzedawcy . choć jednak większość przyjmuje

Jak napisałam wyzej sklep nie musi przyjąć zwrotu
Ania to ja już nie wiemA pewna w 100%jesteś?w DDTV o tym kiedyś mówili i każdy sklep musi zwrot przyjąć pod warunkiem,że ubranie czy cokolwiek jest nierozpakowane i ma metki.Wieszanie sobie kartek typu"po odejściu od kasy zwrotów nie przyjmujemy"jest zwykłym bezprawiem i samowolą sprzedających.Radzili,żeb y w sytuacji jak nie chcą czegoś przyjąć dzwonić do rzecznika praw konsumenta...

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
, po pierwsze nie mam żadnych studiów , skończyłam liceum i tyle , po drugie musiałabym mieć jakis kursy chociaż czy coś takiego , też nie mam , jak byłam w biurze pracy pytać to powiedziały że teraz nie ma żadnych a poza tym mają do zaproponowania etat kierowcy to po co się pytają w jakim zawodzie bym chciała pracować.
Po za tym u nas jest totalne bezrobocie i miałabym jedynie szansę na jakąś pracę w stylu wykładacza towaru na półce w biedronce 16 h na dobę za najniższą krajową.
Urządzałaby mnie jakaś nie daleko na pół etatu ale nie ma nic takiego

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Dobra idę przestudiować przepis na sernik nowojorski ,niedziela bez ciasta , nie może być
Libra ja bym się nie przejmowiała z Twoim "fachem"i zdolnościami brakiem dyplomów.Taka z Ciebie kuchara,że nic tylko otwierać swoją działalność-wziąć dotacje i ruszać z kateringiem albo własną budą
Nawet pieczenie ciast czy tortów w domu i rozwożeniewyroby własne,domowe,świeże zawsze lepiej pójdą niż w cukierniach.
Niektórzy mają dyplomy,a guzik potrafią.A Ty powinnaś o tym pomyśleć i coś swojego otworzyć
pisalyscie o wit D ja daje devikap 1 kropelke ,tak mi pediatra kazal .[/QUOTE]

Cigi Nincia na kolacje je 210ml mleka

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Baobabku my zawsze o tej porze we dwie siedzimy

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cigi na ile przyjezdzasz?

Baobabku zdróweczka

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Ferrou ale piękny makijaż na blogu ten nowy!!!ale ja Ci zazdroszcze

Mrówcia dzięki za link

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-03-19 o 09:06
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 06:54   #3188
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Wchodzę z samego rana i takie słodziaki na fotkach
Kubuś jaki podobny się zrobił do mamy
Evitka Twoja córcia jaką ma piękną koszulę w kratęgdzieś Ty dorwała taką małą?cudnie w niej wygląda
Agnieszka Karinka siedzi w tym fotelu jak jakaś Pani prezesświetne te foty
Kasia Twój Alanek ma taką samą bluzeczke jak moja mała-tylko moja ma"I love dad"Przystojniak mały

Ania to ja już nie wiemA pewna w 100%jesteś?w DDTV o tym kiedyś mówili i każdy sklep musi zwrot przyjąć pod warunkiem,że ubranie czy cokolwiek jest nierozpakowane i ma metki.Wieszanie sobie kartek typu"po odejściu od kasy zwrotów nie przyjmujemy"jest zwykłym bezprawiem i samowolą sprzedających.Radzili,żeb y w sytuacji jak nie chcą czegoś przyjąć dzwonić do rzecznika praw konsumenta...

Libra ja bym się nie przejmowiała z Twoim "fachem"i zdolnościami brakiem dyplomów.Taka z Ciebie kuchara,że nic tylko otwierać swoją działalność-wziąć dotacje i ruszać z kateringiem albo własną budą
Nawet pieczenie ciast czy tortów w domu i rozwożeniewyroby własne,domowe,świeże zawsze lepiej pójdą niż w cukierniach.
Niektórzy mają dyplomy,a guzik potrafią.A Ty powinnaś o tym pomyśleć i coś swojego otworzyć
pisalyscie o wit D ja daje devikap 1 kropelke ,tak mi pediatra kazal .
Cigi Nincia na kolacje je 210ml mleka

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Baobabku my zawsze o tej porze we dwie siedzimy

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cigi na ile przyjezdzasz?

Baobabku zdróweczka[/QUOTE]
o jak miło, że ktoś wstał hehe ja zawsze zanim do pracy wyjdę to siadam z kawą i czytam a dziś, no cóż łeb mi pęka i spać nie mogę, Kubuś jeszcze śpi więc mam wolne

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

o pl-madzia się obudziła

Stary 2011-03-19, 07:01   #3189
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
w eko sklepie są dostępne. Ja mam takie same zdanie-sam cukier
A EKO mam pod nosem, a ja tam tylko na stoisko dzieciowe zaglądama te kaszki pewnie na tych ze zdrową żywnością

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
bo ona tak to powiedziała jakby to wynikało z niedoboru witaminy D
ja daję devikap 2 kropelki dziennie a Wy jak dajecie?
Ana dajesz wkońcu tran czy witaminę?
Ja daje po jednej kropelce, chyba że dwie wpadną, na zmiane z tranem, jednego dnia wit d3 a drugiego tran

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
zdjęcia Kubusia:

1 - Kubuś się bawi
3- Kubuś sam stoi
ten pierwszy uśmiech

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jak robisz budyń ? taki z torebki ?
Dla Erwina robiłam taki z żółtka, i nie chciał jeść, Erykowi robiłam budyń z paczki(one nic złego w składzie nie mają) Ale Erwinowi w sumie nie próbowałam, może dzisiaj na drugie śniadanie spróbujemy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 07:01   #3190
Baobabek
Zakorzenienie

oooo i Gmyrelka dołączyła
zaraz pewnie mały mi wstanie i dupa z forum
nie mogę się doczekać jak tż dzisiaj wróci nie wiedziałam, że aż tak sie stęsknię

Stary 2011-03-19, 07:37   #3191
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Ale modelka

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
zdjeciach ...ale to dzisiaj robione a ma lekka goraczke od tych zabkow
Ale fajnie wygląda na takim królewskim tronie

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
dziołchy, polećcie jakąś dobrą patelnie
wlazłam na all i oczopląsu dostałam-samych teflonowych tefali jest pierdylion rodzajów...
Ja mam tefala i jestem bardzo zadowolona, nic nie przywiera, i co najważniejsze łatwo się myje, nie niszczy się jak czasami widelcem coś dziubnę. No i można myć w zmywarce,tylko musisz patrzeć na kuchenke jaką masz, bo do indukcyjnych takie droższe

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
acha a to moje szczescie
zdjecie nr 1 - 11 miesiecy (robimy fotki co miesiac tak na pamiatke )
nr 2w peruce kuzynki
i nr 3 z avatara
Ale słodziak

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
o pl-madzia się obudziła
Dzieciaki najpóźniej o 6.30 mnie budzą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 08:04   #3192
P0P70
Zakorzenienie

Dzień Dobry,

Moje dziecko dziś wstało o 8 godz. Chyba dlatego że mama od rana się nią zajmuje.

Ferrou- na zdjęciach to wygląda na zdrowego, przystojnego , mądrego chłopa. I Ty piszesz żeś do niczego. Popatrz na niego. JA uważam że moim największym osiągnięciem w życiu to dziecko. A reszta to już jest mało ważna

evitka21- urocza ta Twoja kluseczka.

Agnieszka09 - nic dziwnego że luzara ma wielbicieli

Katia25- boskie zdjęcia a to w peruce super

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Agnieszka - moja też nie jest za duża. Aktualnie waży 8,7 kg i wzrost 76. A jest tu najstarsza. Ale Oliwka nie wygląda na chudzinę no i pediatra zawsze mi powtarza że lepiej mniej niż więcej bo organy są nieobciążone.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:03   #3193
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Moje dziecko tradycyjnie wstało o 5.50. Kochana żmija.

Ja daję Vita D całą kapsułkę. Nie mam problemu z dawkowaniem.

Cytat:
iza, wiem ,że typowy dla nas-uświadomionych (mam zupełnie normalny, średni w kierunku małego biust, kiedyś nieśmiertelne 75B ), ale masz rację w sklepach ciągle ciemnogród. Jak mi Pani wmawiała ze za małe (miski-czapeczki ) jest dobre i proponuje 75d bo to to samo co 70C to mi ręce opadają (kiedyś)

I wiesz, ja tez w "normalnym" sklepie nic nigdy nie znalazłam, i stwierdziłam, że spróbuje w necie, najwyżej na wysyłce stracę i w końcu trafiłam. Coś tam odsyłałam, ale i tak warto było.

Jeszcze zamierzam pójść do tego "dobrego" sklepu, cos wybrać i zamówić taniej w necie. I jak pisałam podobają mi się kostary niektóre, ale tu znów będzie pewnie tor przeszkód z rozmiarami....
np taki: http://allegro.pl/kostar-083-noemi-b...504866997.html

i te z maskaradek mi się podobają http://allegro.pl/biustonosz-panache...466793676.html (niekoniecznie zieolny)

albo ten http://allegro.pl/masquerade-angie-b...474440969.html

ten stanik z PRL to jaki był? takie trójkąty-kacze-dzioby?

i mówię ci ten mój trzyma superancko, w czasie karmienia miałam wersję karmnikową (w większym rozmiarze) i jak miałam balony to też super odciążał i ładny kształt formował

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

to moja kluseczka faktycznie-10,5kg i 78cm (lubi jeść, oj lubi)

No, ja po parunastu minutach wyłączyłam.
Fajne są .
Ten wzór z PRLu to taki z przodu taśmami "na krzyż". Moja mama toleruje wyłącznie takie i naprawdę fajnie wszystko trzymają. Niestety nie wyglądają pięknie a szkoda.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ładne te buciki

Cytat:
O stanikach piszecie- tak sie przyzwyczailam do tych miekkich do karmienia, ze nie wiem jak ja zwykly stanik z fizbina zniose ; wczesniej ledwie trawilam, jak przychodzilam do domu po calym dniu, to stanik w kat!
A znacie dziewczyny firme Etam bielizniarska? jest u ktorejs z Was (w miescie)? pytam, bo uwielbiam, ciekawa jestem;
Nie znam tej firmy. Moze jakiś link ?

Cytat:
Kurna ostatnio się gmyrelce chwaliłam, że ja nie choruję to teraz mam...nie mogę spać, łeb mi pęka gardło boli, w nosie bogato, zatoki bolą, wczoraj miałam 37.4, coś się zaczyna dziać matko ja nie mogę być chora, kto się dzieckiem zajmie??????tż dzisiaj wraca do nas, bo już z nim lepiej, temp. już nie ma od środy, jeszcze trochę kaszle tylko. tak nas chciałam uchronić pewnie ze szkoły coś przywlekłam łykłam gripex max, polopirynę i rutinoskorbin, jak tż wróci, to łyknę od niego antybiotyk
Stary 2011-03-19, 09:26   #3194
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
acha a to moje szczescie
Allanek boski i uśmiech ma zniewwalający

Cytat:
heh.. skąd ja to znam.. .tylko że ja skończyłam studia.. które i tak wielkie g... mi dają...
mi sie to strasznie ciekawe wydaje, ten twój opis kierunku.
Dobrze ci dziewczyny radzą, masz takie możliwości kochana!

Cytat:
Nie wiem co z ta ranka, jakos teraz mam watpliwosci czy to ranka, moze jej sie goic to zaczelo, przemywalam jej rumiankiem, no i nie poszlam do lekarza; poczekam, zobacze jutro rano;
to jest malusie i tam w srodku, zasypac tam maka to tak nie bardzo;

Dziewczyny co dajecie wieczorem do jedzenia dzieciom?
Ile tych kaszek?
czy jak jej daje kaszke dzieciowa (zboza tylko) o 11, potem ma kasze jakas, albo ryz, albo ziemniaki, albo makaron do obiadu i jeszcze wieczorem dostaje dzieciowa, albo manne, albo ryz, to ok?

evitka, przykro mi z powodu mamy; ale wiesz, chociaz tyle, ze nie cierpiala, bo rak potrafi byc bolesny...

Dzieki za info co do kaszek, bo sciagamy do pl, a tutaj cora tez takie jada, tzn same ziarna, bez dodatkow, i takie bym chciala jej dawac; te slodzone omijam szerokim lukiem; daje jej owocki i tak sie slodzi;
cigi, w sparwie ranki to poobserwuj, i jak nie przejdzie to idź jednak do lekarza
jedzonko wieczorne-moja je wieczorem 210mleka + 6 miarek kaszy wielożbożowej lub orkiszowej lub kaszki zdrowy brzuszek

co do mojej mamy to jedyne pocieszenie, nie przechodziła koszmaru tej choroby i umarła bez bólu, ale co ja wciąż przechodzę to jest nie do opisania....

Bardzo polecam te kaszki Nominal (też jestem kaszkowo-antycukrowa)

Cytat:
yoonka
200ml to Alan nie pil juz kilka miesiecy ...poprostu wypija te 150 i koniec czasem mu sie zdazy 180 ..
kanapka ,no tak moj mlody nie lubi "naszego "jedzenia ,jedyne co trawi to sloiczki ,staram sie mu dawac "normalne" jedzenie ale on sie bardziej nim bawi niz je..
Cytat:
K
dzięki za linki, chyba na coś się skuszę ja też mam trepki befado, są lepsze niż zetpol, te drugie są dla nas za wąskie

ojej ale pannica już

właściwie to konkretnego nie mam, myślałam, żeby albo wystąpić o dotację i coś otworzyć - pomysłu brak; albo zająć się typowo tłumaczeniami i zajęciami indywidualnymi. Ja jestem po przekładoznawstwie, a w szkole siedzę, bo licencjat mam spec. nauczycielska w większym mieście miałabym więcej możliwości ale coraz bardziej się zrażam do pracy w szkole, jeszcze te wszelkie zmiany które się szykują w wakacje zacznę się zastanawiać na poważniej co tu dalej zrobić Ty masz kontakty bo tłumaczenia robiłaś, ja tylko jakieś pojedyncze, nie mam kontaktów...
Naprawdę cyckonosze warte uwagi.
Oblukałam te nasze kapcie i masz racje befado szersze i te dziurki w podeszwie takie fajne

Mam 2 pary takich (tylko inne kolory) http://allegro.pl/befado-110p034-obu...513609277.html

Ja też bym chciała robotę w szkole zmienić i marzą mi się lektoraty na uczelniach, ale póki co to mam nadzieję, że mi przedłużą umowę w szkole żebym mogła dalej na wychowawczym być.

Cytat:

ana , koszula pochodzi jak pozostałe 95% ubranek lenuchy z lumpka (2 zeta kosztowała), ale jest z cherokee. I ona trochę większa jest, gdzies na 98 chyba , ale jej zakładam, bo czadersko wygląda

a z tymi zwrotami to ja jestem na 1000% pewna, ze zwrot to tylko i wyłącznie dobra wola sprzedawcy. Jedynie na zwrot rzeczy kupionych w necie lub wysyłkowo ma się 10 dni na rozmyślenie

Wieszanie kartek "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się"-to owszem jest bzdura, ale zwrotów nikt przyjmować nie musi

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A EKO mam pod nosem, a ja tam tylko na stoisko dzieciowe zaglądama te kaszki pewnie na tych ze zdrową żywnością
Madzia, niechcący cię w błąd wprowadziłam, mi nie chodziło o sieć sklepów "eko" (w życiu w żadnym nie byłam), tylko o taki sklep ze zdrową, ekologiczną żywnością
Wiem gdzie we wrocku są.
I na all (trzeba wpisywać "kaszka instant" i ceny od 6-9zł +wysyłka)

Cytat:

Ja mam tefala i jestem bardzo zadowolona, nic nie przywiera, i co najważniejsze łatwo się myje, nie niszczy się jak czasami widelcem coś dziubnę. No i można myć w zmywarce,tylko musisz patrzeć na kuchenke jaką masz, bo do indukcyjnych takie droższe
kuchenkę mam gazową. A pamiętasz jakiego masz tego tefala, bo na all pierdylion rodzajów tego tefala....

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Agnieszka - moja też nie jest za duża. Aktualnie waży 8,7 kg i wzrost 76. A jest tu najstarsza. Ale Oliwka nie wygląda na chudzinę no i pediatra zawsze mi powtarza że lepiej mniej niż więcej bo organy są nieobciążone.
pop , to oliwka w modelkowe wymiary idzie-wysoka i szczupła

co do jedzenia to u nas tak:

6.00 - 180ml mleka +miarka kleiku/kaszki
9.00- płatki owsiane lub kasza (jaglana/jęczmienna/gryczana/manna/kukrydziana) + owoce (świeże, mrożone,ze słoja, suszone- hitem jest bananek) + troszkę jogurtu

lub twarożek z jog. cukrem + chlebek z masełkiem

lub serek homo naturalny+ owoce+ troszkę kaszki zbożowej/orkiszowej/pokruszonego biszkopta

13.00-obiad- krem warzywny-ze-łyżka-stoi z mięskiem lub żółtkiem (jak dobry to nawet 240ml) +czasem jak zupka rzadsza to makaron razowy orkiszowy
+czasem coś z naszych talerzy

16.00 podwieczorek- zamiennie to co na II śniadanie

19.00- 210 ml mleka +6 miarek kaszki (wielozbożowej/orkiszowej/zdrowy brzuszek)

przekąski: chrupki kukurydziane, chlebek typu wasa, czasem biszkopcik okrągły

I jak jej daję coś konkretniejszego żeby jadła sama, to właśnie się więcej bawi niż je, także wolę ją karmić.

A kanapki jak dajecie?
ja kroję w kosteczki

A ile w ciągu dnia dajecie maluchom pić? i co dajecie?
Moja wypija ok. 200-250ml i są to albo rozwodnione soczki (1/4 soku +3/4 wody) lub kompociki rozwodnione. Samą wodą raczej gardzi

I bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa pod adresem mojej potomki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 014.jpg (93,4 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-03-19 o 10:06
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:30   #3195
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Moje dziecko tradycyjnie wstało o 5.50. Kochana żmija.
Ten wzór z PRLu to taki z przodu taśmami "na krzyż". Moja mama toleruje wyłącznie takie i naprawdę fajnie wszystko trzymają. Niestety nie wyglądają pięknie a szkoda.
Moje ma podobne pory wstawania-dziś mnie "rozpieściło" do 6.15

niekumata jestem- z przodu taśmy na krzyż?

Cigi, a ta firma Etam to jest chyba w galerii obok mnie, bo widziałam szyld, ale nie wiedziałam co to (rzadko tam chodzę)
. Mogę się tam karnąć przy okazji co byś chciała wiedzieć?

---
a jeszcze miałam zapytać-zmieniły się wasze stosunki z teściową po urodzeniu dziecka?
bo u mnie tak, opiszę potem bo teraz nie mam juz czasu

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-03-19 o 09:35
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:39   #3196
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Allanek boski i uśmiech ma zniewwalający

mi sie to strasznie ciekawe wydaje, ten twój opis kierunku.
Dobrze ci dziewczyny radzą, masz takie możliwości kochana!

cigi, w sparwie ranki to poobserwuj, i jak nie przejdzie to idź jednak do lekarza
jedzonko wieczorne-moja je wieczorem 210mleka + 6 miarek kaszy wielożbożowej lub orkiszowej lub kaszki zdrowy brzuszek

co do mojej mamy to jedyne pocieszenie, nie przechodziła koszmaru tej choroby i umarła bez bólu, ale co ja wciąż przechodzę to jest nie do opisania....

Bardzo polecam te kaszki Nominal (też jestem kaszkowo-antycukrowa)

Naprawdę cyckonosze warte uwagi.
Oblukałam te nasze kapcie i masz racje befado szersze i te dziurki w podeszwie takie fajne

Mam 2 pary takich (tylko inne kolory) http://allegro.pl/befado-110p034-obu...513609277.html

Ja też bym chciała robotę w szkole zmienić i marzą mi się lektoraty na uczelniach, ale póki co to mam nadzieję, że mi przedłużą umowę w szkole żebym mogła dalej na wychowawczym być.

ana , koszula pochodzi jak pozostałe 95% ubranek lenuchy z lumpka, ale jest z cherokee. I ona trochę większa jest, gdzies na 98 chyba , ale jej zakładam, bo czadersko wygląda

a z tymi zwrotami to ja jestem na 1000% pewna, ze zwrot to tylko i wyłącznie dobra wola sprzedawcy. Jedynie na zwrot rzeczy kupionych w necie lub wysyłkowo ma się 10 dni na rozmyślenie

Wieszanie kartek "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się"-to owszem jest bzdura, ale zwrotów nikt przyjmować nie musi

Madzia, niechcący cię w błąd wprowadziłam, mi nie chodziło o sieć sklepów "eko" (w życiu w żadnym nie byłam), tylko o taki sklep ze zdrową, ekologiczną żywnością
Wiem gdzie we wrocku są.
I na all (trzeba wpisywać "kaszka instant" i ceny od 6-9zł +wysyłka)

kuchenkę mam gazową. A pamiętasz jakiego masz tego tefala, bo na all pierdylion rodzajów tego tefala....

pop , to oliwka w modelkowe wymiary idzie-wysoka i szczupła

co do jedzenia to u nas tak:

6.00 - 180ml mleka +miarka kleiku/kaszki
9.00- płatki owsiane lub kasza (jaglana/jęczmienna/gryczana/manna/kukrydziana) + owoce (świeże, mrożone,ze słoja, suszone- hitem jest bananek) + troszkę jogurtu

lub twarożek z jog. cukrem + chlebek z masełkiem

lub serek homo naturalny+ owoce+ troszkę kaszki zbożowej/orkiszowej/pokruszonego biszkopta

13.00-obiad- krem warzywny-ze-łyżka-stoi z mięskiem lub żółtkiem (jak dobry to nawet 240ml) +czasem coś z naszych talerzy

16.00 podwieczorek- zamiennie to co na II śniadanie

19.00- 210 ml mleka +6 miarek kaszki (wielozbożowej/orkiszowej/zdrowy brzuszek)

I jak jej daję coś konkretniejszego żeby jadła sama, to właśnie się więcej bawi niż je, także wolę ją karmić.

A kanapki jak dajecie?
ja kroję w kosteczki

A ile w ciągu dnia dajecie maluchom pić? i co dajecie?
Moja wypija ok. 200-250ml i są to albo rozwodnione soczki (1/4 soku +3/4 wody) lub kompociki rozwodnione. Samą wodą raczej gardzi

I bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa pod adresem mojej potomki
u nas też - hitem w haftowaniu nie cierpi bananów
matko ile wypija???????!!!!!!!! jeny Kubuś jak wypije cały niekapek lovi - 150 ml to jest święto, średnio wypija z połowę i dopiero popołudniami się chyta za picie, po kaszce, czy obiedzie nie chce pić i pije tylko herbatki z bobovity - robię takie mega lurowate, bo tam sam cukier, ale on mi ani soku ani kompotu ani wody nie ruszy wczęśniej pijał sok jabłkowy 100% albo rozcieńczony jakiś przecierowy, a terz ni cholery

Kurde czekam nadal na tżta próbuję uśpić Kubusia suszarką ale coś oporny
Zamówiłam jeden cycnik z tej melissy jak będzie dobry to wezmę jeszcze jakieś

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:

Cigi, a ta firma Etam to jest chyba w galerii obok mnie, bo widziałam szyld, ale nie wiedziałam co to (rzadko tam chodzę)

---
a jeszcze miałam zapytać-zmieniły się wasze stosunki z teściową po urodzeniu dziecka?
moje się zmieniły jak się wyprowadziliśmy, ale teraz wracamy i ciekawe czy wszystko wróci do normy w sumie to z teściową jest ok, teść mnie w✂✂✂✂ia, on wiecznie chory i taki filozof wszechwiedzący, każdy i wszystko jest złe ale mam wprawę w awanturach z nim, więc niech mi tylko podskoczy, jeszcze ja teraz bardziej nabuzowana i niewiele mi trzeba

Stary 2011-03-19, 10:08   #3197
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
ferrou, oo moja droga, to cos mi sie wydaje, ze powinnas miec jakas prace po tym ; bardzo to ciekawe, trudne no i na czasie; tez troche takich rzeczy mialam, nawet sporo;
Mowi sie, ze specjalisci od biotechnologii np prace maja, ale jak jest to nie wiem;
Moze to raczej w Tobie siedzi, ze nie mozesz znalezc; moze nie wiesz jak sie zabrac odpowiednio za poszukiwania?
Bo ja tak mam; ; wlasnie totalna niewiara w siebie; niemoc, brak pojecia jak sie za cos zabrac, w czym szukac itp; No i moje wyksztalcenie duzo mniej praktyczne jednak;
podobnie myślałam na studiach... ale rzeczywistość jest calkiem inna...ehh... weźcie też pod uwagę fakt, że studia skończyłam 2,5 roku temu... nie ma szans...
Stary 2011-03-19, 10:33   #3198
Katia25
Wtajemniczenie

witajcie

Kiedy wy zdazylyscie tyle naprodukowac !!!

Alanek dziekuje za wszystkie mile slowa

Mlody wlasnie zasnal wiec mam sekundke .
Zjadl swoja pierwsza w zyciu jajecznice + troszke chlebka z maselkiem i chyba mu smakowalo

evitka
Do nie dawna dawalam tylko herbatki hipp lub bobovity , ale teraz w wiekszosci daje mu wode i pije ku mojemu zdziwieniu bardzo chetnie , do tego od czasu do czasu daje mu jakis soczek ,ale to idzie mu opornie bo nie lubi ...ile wypija w ciagu dnia ,trudno mi powiedziec ,czasami wypije 2 butelki po 125 ml ,czasami jedna ,ogolnie malo pije
Stary 2011-03-19, 10:45   #3199
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
anakazar
dziekuje za przyjecie

w zyciu nie dam rady was nadrobic ,ale postaram sie byc z wami na biezaco ,na tyle ile dam rade
Witamy nowa mamuię Zapraszamy do częstego udzielania

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Aneczka, Maciuś jest boski, do werci pasuje
hihi
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 10:48   #3200
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie

evitka
Do nie dawna dawalam tylko herbatki hipp lub bobovity , ale teraz w wiekszosci daje mu wode i pije ku mojemu zdziwieniu bardzo chetnie , do tego od czasu do czasu daje mu jakis soczek ,ale to idzie mu opornie bo nie lubi ...ile wypija w ciagu dnia ,trudno mi powiedziec ,czasami wypije 2 butelki po 125 ml ,czasami jedna ,ogolnie malo pije
malutko pije, Zosia w ciągu dnia wypija ok 7 butelek- 250 ml

Dziewczyny co na zapalenie pęcherza moczowego? Od wczoraj mnie złapało- masakra

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:06   #3201
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ana jak Nina leży na wznak to ma na płasko zupełnie żeberka jak my czy ostatnie lekko się odchylają ku górze,na zewnątrz?nie wiem jak to lepiej wyjaśnić

Nie płacz Baobabku są ludzie którzy nie potrafią doceniać czegoś dopóki tego nie stracą.
Dokładnie Baobabku wiem że Ci strasynie zle i smutno cala sztuacja jest nieciekawa, nie smutaj sie prosze

tylkooliwka ja wiem o co ci chodzi z tymi rzebrami mamy to samo ponoć jak dziecko rośnie to troszkę wklęsną będzie dobrze

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

wow Zosia pije dużo moj około 300 ml dziennie

nie wiem co na pęcherz cholera może furagin

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
zdjęcia Kubusia:

1 - Kubuś się bawi
3- Kubuś sam stoi
Kuba jest uroczy i ten uśmiech powalił mnie na kolana

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
no proszę prześliczna kluseczka

Wszystkie nasze dzieciski sa takie ładne i mądre brawo

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
ja dzis w szkole. nie wiem czy sie chwalilam ale Karinka ma adoratora
jak tylko ja zobaczyl to od razu przybiegl zaczal przytulac,glaskac, za raczke brac...ale mojej Karince nie zabardzo przypasil bo po 5 min zaczela go odganiac az w koncu uciekla do mnie na rece...a maly tak sie rozplakal,ze az mi szkoda go bylo.biedny nie chcial sie wogole uspokoic,caly czas podbiegal i potem znow placz
a Karinka cwaniara jak on szedl do mamy plakac to ta wybiegala na srodek i go spowrotem wola..po czym on podbiegal a ona go odpychala i uciekala
normalnie cyrk...wszyscy mieli niezly ubaw

ANECZKA maly tygrysek wyglad normalnie anioleczka
niezła będzie z niej aparatka tak w konia robić biednego chłopca

Dziękuje w imieniu Macusia za komplementy

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
ale dama świetne to zdjęcie na którym stopkę obrabia i jakie ona ma oczka duże.
I taka z niej modelka-ona chyba szczuplasek jest?

i w ogólnie strasznie mi się te foteliki podobają

dziołchy, polećcie jakąś dobrą patelnie
wlazłam na all i oczopląsu dostałam-samych teflonowych tefali jest pierdylion rodzajów...
ja mam tefal 4 sztuki, 2 duże chyba na 28 cm jedna średnia ale nie wiem na ile cm i jedna do naleśników, w sumie jestem ze wszystkich zadowolona jednak ta do naleśników przebija wszystkie jest rewelacyjna polecam tefal
20-12-14 10 tc
Stary 2011-03-19, 11:11   #3202
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
wow Zosia pije dużo moj około 300 ml dziennie

nie wiem co na pęcherz cholera może furagin
właśnie nie mam furaginu, a on jest na recepte;/

kurde kupiłam Zosi rajstopy i tak zdrożały te z gatty ponad 2zł a nie które 3 zł zdroższe;/kosztują już 15 zł

Agnieszka ja uwielbiam patrzeć na Karinke ona zawsze tak kolorowo fajnie ubrana te rajstopy z nexta są dobre jakościowo?

Alanek, Wercia, Maciuś, Kubuś , Karinka, Lenka- sliczności

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-03-19 o 11:14
Stary 2011-03-19, 11:14   #3203
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No wiec mam na imie Kasia ,przed wczoraj skonczylam 30 lat ... jestem mama 11 miesiecznego Alana .Alanek jest moim pierwszym dzieckiem .Mieszkamy w Irlandii od prawie 5 lat. Na codzien Alankiem zajmuje sie moja mama , ja niestety musialam wrocic po macierzynskim do pracy kurcze to takie podstawowe info ,nie umiem pisac o sobie -jak by co to pytajcie

nawet nie wiecie jak sie ciesze ze was znalazlam !!!
macie dzieci w podobnym wieku , a ja jestem ciekawa wszystkiego ,-karmienia ,drzemek , rozwoju itp itd !!
Pzdr was serdecznie
Kasiu może napisz przebieg porodu

Spóźnione życzenia
Wszystkiego Najepszego z okazji urodzin

p.s. jesteśmy w podobnym wieku miałas doła z tej okazji ? ja miałam ogromnego nie mogłam się pogodzić że juz mam 3 z przodu

Alan jest cudowny zdjęcie nr 2 jest the best
20-12-14 10 tc
Stary 2011-03-19, 11:17   #3204
Katia25
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy nowa mamuię Zapraszamy do częstego udzielania

Cytat:
wiem ale nie da sie w niego wmusic jak nie chce na spacerze jedynie cos tam wypije wiecej .

Cytat:
wspolczuje ja mam odwieczny problem z pecherzem
mi pomaga tylko Furaginum ale to jest chyba na recepte (mi zawsze tata zalatwial od swojego lekarza )przy zapaleniu pecherza wskazane jest picie duzej ilosci kwasnych plynow, np. soku z zurawin.W celu zakwaszenia moczu mozna zazywac wit. C. nie wiem ktore leki bez recepty sa skuteczne ....
Stary 2011-03-19, 11:31   #3205
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

Mam takie patelnie, ale chyba 26+28, ale dokładnie od tego sprzedawcy, bardzo polecam, bo przesyłka expresowa, jednego dnia zamówiłam do 12 a drugiego dnia miałam w domu. http://allegro.onet.pl/patelnia-zest...511779216.html

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Furaginale to na receptę, bez recepty to urinal, i dużo kwaśnych soków, żurawina, soki pomarańczowe, herbata z cytryną.

Stary 2011-03-19, 11:34   #3206
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

.

)[/QUOTE]

Ana chyba że coś sie zmieniło przez ten czas jak jestem w domu ale kiedyś tak było na 100% bo nawet u mnie w sklepie była bardzo długo wymiana , a to dlatego że to buty i chcieliśmy unikać sytuacji że ktos połazi stwierdzi że nie takie i próbuje nam je wcisnąć do sklepu spowrotem a niestety tak było nie raz ,. Ale porzez ten ponad 2 lata mogło sie coś zmienić

Cytat:

Dla Erwina robiłam taki z żółtka, i nie chciał jeść, Erykowi robiłam budyń z paczki(one nic złego w składzie nie mają) Ale Erwinowi w sumie nie próbowałam, może dzisiaj na drugie śniadanie spróbujemy
No właśnie musze spróbować zrobić taki zwykły budyń może mała będzie lubiła , dawałam jej ten puding sojowy on taki podobny do budyniu to jej smakował . ja je lubie na wyjście bo nie muszą byc w lodówce

Cytat:

---
evitka - z tyłu .
Ja tam się ze swoją dobrze dogaduje nawet lepiej niż mój TZ
Kiedyś z nią koty darłam jak nie mieszkałam tutaj , ale babka dużo mi pomaga jak potrzeba i ja też się staram jej pomóc bo chora
Nawet nie chce myśl3eć co będzie jak kiedyś teściowej zabraknie , dzieciaki strasznie ją kochają

Cytat:

Ale pije jak smok
Stary 2011-03-19, 11:37   #3207
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Erwinowi kupiłam dzisiaj rajtuzy takie frotte z ABSami na stopach po 10 zł, a takie cienkie bez absów po 7 zł. Te grube takie super są nie będę musiała mu skarpet zakładać antypoślizgowych, ale niestety kobieta miała tylko jedna parę na jego wielkość w pomarańczowo zielonym kolorze, pełno miała w różowym, lub z jakimiś dziweczęcymi rysunkami

Stary 2011-03-19, 11:38   #3208
Katia25
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu może napisz przebieg porodu

Spóźnione życzenia
Wszystkiego Najepszego z okazji urodzin

p.s. jesteśmy w podobnym wieku miałas doła z tej okazji ? ja miałam ogromnego nie mogłam się pogodzić że juz mam 3 z przodu

Alan jest cudowny zdjęcie nr 2 jest the best
dziekuje c zy mialam dola ?sama nie wiem ,faktycznie wcale sie nie cieszylam na te urodziny ...ciagle do mnie nie dociera ze juz mam 3ke z przodu zatrzymalam sie na 21

opis porodu prosze bardzo /skopiowalam z innego watku co by nic nie przekrecic

Ok jestem babolki

No wiec napisze od poczatku .

Jak zaczelo sie o 5 -tej rano tym przeciekaniem ,tak nie dlugo po tym doszly bole podobne do tych okresowych .Poczatkowo slabsze ale szybko sie nasilaly ...
Nie sadzilam ze bede w ten dzien rodzic ,pomyslalam sobie ze to nie mozliwe ,a ze mialam w ten dzien wizyte na 13 :30 w szpitalu wiec pomyslalam ze poczekam do tego czasu.
Wiec spokojnie wlaczylam pralke ,zrobilam sobie herbatke i poszlam do wanny polezec .Niestety lezenie w wannie nie bylo mozliwe bo bole juz byly za silne!Tz wtedy sie zorientowal ze chyba to nie falszywy alarm i szybko wyskoczyl z lozka.Ja czulam sie coraz gorzej ,dalej ze mnie lecialo i do tego bole byly juz nie do zniesienia.Torby nawet nie mialam spakowanej!Zaczelam ja pakowac ale nie bylam w stanie .Poszlam zrobic makijaz i tez ledwo dalam rade ,mialam jeszcze wyprostowac wlosy ale niestety nie udalo mi sie to....ok 9 pojechalismy do szpitala w aucie myslalam ze umre!Mialam skurcze co 3 min!A na drodze korki !!!Wyzywalam tzta a on biedny nawet nie mial jak wymijac ,dopiero w centrum zobaczyl Garde i oni nas eskortowali pod szpital.Na miejscu powiedziano mi bym usiadla i poczekala w poczekalni ,myslalam ze ich zabije!Stanelam pod sciana i o malo nie upadlam jakas babka mnie zobaczyla i spytala czy mam bole ,ja na to ze tak ,wiec powiedziala ze zaraz ktos po mnie przyjdzie.I faktycznie zaraz mnie zawolala babka z admission room.
Tam chwilka na papierkowa robote .I wzieli mnie podlaczyli pod EKG ale nie na dlugo ,dalej sie ze mnie lalo i mialam okropne bole.Zbadali mnie mialam 6cm rozwarcia.Przyszedl lekarz i mi mowi ze zrobi, USG by zobaczyc jak dzidzius lezy.No i okazalo sie (tak jak zreszta sadzilam)ze Alan jes glowka do gory.
Lekarz powiedzial ze trzeba robic cesarke .Mi juz bylo wszystko jedno byle pozbyc sie tego bolu...
Raz dwa zabrali mnie na gore na sale operacyjna.Nawet nie wiem kiedy bylo po wszystkim.Dostalam Epidural i bylam zakrecona jak nie wiem.Tz byl ze mna na sali.Jak uslyszalam jak lekarze mowia do malego hello poryczalam sie !Matko byl juz z nami a ja go nie moglam zobaczyc!Po chwili za nami uslyszelismy placz!Oboje sie rozplakalismy.Zawolali tzta ,spytali czy chce ubrac malego a on w takim szoku zdolal tylko powiedziec ze nie wie jak Wiec sami go ubrali Za chwile tz przyniosl mi malego !Matko co za uczucie ,dopiero co byl we mnie a tu juz jest z nami !Cudny jest!
Nastepnie tz z malym pojechali na oddzial a ja na sale pooperacyjna ,na ktorej mialam byc ok 50 min ,a bylam ponad 2 godziny bo dostalam jakiegos krwotoku.Ale wszystko sie unormowalo i po 2,5h pojechalam na oddzial .
Bylam zakrecona po tych lekach ale jak ze szczesliwa!
Maly jest uwazany za wczesniaka bo urodzil sie przed 37 tyg (zabraklo mu 1go dnia)
Wiec skakali nad nim jak nie wiem na poczatku.Kluli go w pietke z milion razy podczas pierwszej nocy by sprawdzic poziom cukru ,a Alan nawet nie zaplakalMaly twardziel.Jest bardzo spokojny ,nie placze prawie wcale ,musze go budzic na jedzenie bo inaczej to by przespal caly dzien czy noc bez jedzenia
Niestety przez ta pozycje w jakiej siedzial w brzuchu ma problem z bioderkamiOd razu na 2gi dzien zalozyli mu takie specjalne szelki by nie prostowal nozek ,i teraz musi je nosic przez 8 tyg .Szkoda mi go bo nie dosc ze taki jest malusi to jeszcze te szelki.Teraz bedziemy jezdzic co tydzien na kontrole .W tym tygodniu tez mamy usg tych bioderek.
Jutro musimy jeszcze jechac ,bo maly ma zoltaczke i chca go obserwowac.
A dzis ja musze jechac na zdjecie szwu.Wiec w sumie codziennie musimy byc w Rotundzie....Ale wole to niz siedzenie w tym szpitalu!Boze ja mialam dosc!Pierwsza noc koszmar!!!!Moj aniolek cichutki a za to inne dzieci darly sie nie milosiernie,a ja nie moglam spac !!!!Kolejne nocki nie lepsze!modlilam sie tylko by pozwolili mi isc do domu,a tu jak na zlosc wszystkie babki wychodzily a ja ciagle nie Wiec w piatek wieczorem jak uslyszalam ze nie ide w sobote do domu to sie normalnie poplakalam.Chyba z tego wycieczenia juz...
Ale juz po wszystkim ,teraz byle Alanek ladnie rosl i byl zdrowy.
Acha karmie go z butelki bo maly nie umial za bardzo jesc z cycka i chudl przez to bardzo wiec postanowilam go dokarmiac butelka.Sciagam mu moj pokarm a reszte daje Aptamila,i maly slicznie wcina
Zaraz ma do nas przyjsc polozna wiec zmykam ,odezwe sie potem
Buziolki
Stary 2011-03-19, 11:42   #3209
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mojemu do picia robię albo herbatke taka zaparzaną dla dzieci( z rossmanna) albo wodę, albo wodę na pół z sokiem. Na dzień robię mu butlę około 300 ml, wypija może z połowę, różnie czasami tylko 100 a czasami całą. Najwięcej w nocy nadrabia, bo budzi sie urwis przynajmiej co godzinę, i za każdym razem mu pić daje wody, to przez nockę min 100 ml wypija

Stary 2011-03-19, 11:56   #3210
sara 85
Zakorzenienie

zaraz tż wysle do sklepu po sok żurawinowy

Kurde to Zosia rzeczywiście dużo pije;/ u nas dziennie to idzie ponad 2 litry wody+ soki
od rana wypiła już 2,5 butelki picia plus 210 mleka, zjadła jajecznice z dwóch jaj i kawałek chlebka z masłem

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości