|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozróżniam klientek wysokością zamówienia- bo często zamawiają z tego samego grona osoby i przy sobie rozpakowują, więc głupio to wygląda jedna z masą próbek druga z jedną. Mam to wrzucam, I jakoś taktyka chyba dobra, skoro można bez prezentów mieć wysokie zamówienia. ja wtedy daje w papierowej - wcale głupio nie wygląda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Zadomowienie
|
ja przy zamówieniach za ok. 100 zł daję np. ostatnio żel truskawkowy z motywacyjnego i jakąś próbkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nie lubię z niej korzystać, bo często informacje są nieprawdziwe. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważam tu niezmiennie jedną rzecz czy to chodzi o polemikę ze mną czy z kimś innym - zawsze jest tylko jedna racja- Twoja. Ja jestem w avonie od 1997 r.- od zawsze daję klientkom próbki, nie jedna tylko po kilka, od samego początku klientki są ze mną- jeśli ktoś przestał zamawiać to znaczy, że wyjechał za granicę, bo nawet paczki w inne rejony kraju wysyłam. Wiec przez te lata taktyka się sprawdza prezentując mi od lat Klub Róży czy Avon Club |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
ze strony PWN:
moda [łac.], socjol. powszechnie przyjęty zwyczaj (dotyczący zwłaszcza stylu, sposobu ubierania się, zachowywania), ulegający częstym zmianom; jeden z głównych regulatorów zachowania się jednostek w społeczeństwach nowoczesnych; uleganie modzie jest zarówno przejawem konformizmu w stosunku do wybranych grup, jak i chęci wyróżnienia się z tłumu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam klientki głównie w rodzinie i wśród znajomych więc pewnie i tak do innych konsultantek nie przejdą ![]() Generalnie widzę, że tu wszystkie konsultantki jednak coś dają swoim klientkom więc może jest to jakaś metoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie widzę sensu wydawania kasy na produkty po to żeby obdarować kogoś na siłę ( kremem czy jedną bombką) skoro próbki wystarczą. Nikogo do swoich racji nie mam zamiaru przekonać ale skoro mam wysokie zamówienia od lat i rok rocznie Klub to raczej coś w tym jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Raczkowanie
|
Powiem wam szczerze, że wolę mieć trochę mniejszy zarobek, ale za to sprawić jakiś prezencik klientce. Ja zaczynam nawet od 30 zł, i tu daję przeważnie jakiś długopis. Dopiero od ok 50 daję jakieś myjki czy kosmetyki. Im większe zamówienie tym większy prezent
![]() Ja tak zdobyłam ostatnio nowe klientki. Bo zamawiały zawsze u kogoś innego, a raz zamówiły u mnie. Zamówienia w granicach 45-80 zł, każda z nich dostała jakiś prezent. Były tak zaskoczone i szczęśliwe ( od poprzedniej nigdy nic nie dostały), że zamawiają u mnie regularnie ![]() A ja nie wyobrażam sobie jakbym ja kupowała u jakiejś konsultantki, i np. za zamówienia za prawie 100 zł dostawałabym tylko jakieś próbki. Zmieniłabym konsultantkę jak najszybciej. Owszem próbki można dodatkowo wrzucić do zamówienia, ale one są przede wszystkim do pokazywania, demonstrowania klientkom, a nie tylko do "nagradzania" ![]() Takie mam zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem Sarunieczka napisała ze ma swój styl, lubi gdy buty pasują do torebki- co Ty skrytykowałaś. Może nie napisałaś że noszenie butów i torebki w tym samym kolorze jest niemodne? Więc generalnie widzę, że swoje wypowiedzi dopasowujesz tak, żeby zawsze być górą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz co chcesz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie odkąd jestem w Avonie cel jest taki- co katalog, max co dwa nowa klientka i to mi się udaje. I unikajmy postawy roszczeniowej w sklepie , czy jakiejkolwiek innej firmie jak zrobisz zakupy za 100 to nikt ci prezentu nie daje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez tonia85 Czas edycji: 2012-01-15 o 18:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daję do zrozumienia, bo czytam i widzę wypowiedzi i Twoje, i innych, myślę że dokładnie wiesz o co chodzi. Mogłybyśmy długo polemizować, ale po co masz się stresować. Miłego wieczoru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że tak naprawdę to konsultantki uczą klientek postaw roszczeniowych-jedna daje gratisy to potem jak się przejdzie do takiej, która nie daje to człowiek czuje się niedoceniony i nagle wymaga. Tak samo jak ktoś tu pisał, że klientka chciała opust, bo inna konsultantka to jej dawała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się despa coś wymyślę, jak dotąd to nie mam klientek z takimi zamówieniami. A ja nie jestem desperatką szukającą klientek na siłę, i nie muszę regularnie zdobywać nowych. Owszem w sklepie nie dają prezentów, ale ty chyba nie prowadzisz sklepu z kosmetykami Avonu? Jakaś własna działalność Avonowa? Ja po prostu traktuję AVON jako przyjemność, a nie jak maszynę, która musi zarobić jak najwięcej.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |
Zakorzenienie
|
No, w zasadzie masz rację
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 | ||
Zakorzenienie
|
nie wiem czy mi wolno wejśc w tę dyskusję ale tylko parę rzeczy dodam:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez dokia Czas edycji: 2012-01-15 o 18:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.